metalin 07.06.12, 22:04 ...typuję na jutro 1:1 Kto da więcej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stedo Polska w centrum świata 08.06.12, 02:01 www.sport.pl/euro2012/1,127121,11887977,Euro_2012__Polska_w_centrum_swiata.html Ale: "Euro to morderczy wyścig. Jeśli uczestniczy w nim słabeusz, to jest to zwykle grający bez eliminacji gospodarz." )) Odpowiedz Link
stedo Duet wybitnie egzotyczny 08.06.12, 03:25 wyborcza.pl/1,75248,11846732,Smuda_i_Lato__Koko_i_spoko.html Artykuł spóżniony lekko o 2 lata. Ale świadczy o kompletnym mule w naszym piłkarskim świecie i raczej nie daje szans na cokolwiek. Cóż, możemy liczyć tylko na łut szczęścia, ale podobno " głupim szczęście sprzyja" Po doba mi się ten komentarz pod artykułem: "Lato to cep, pan Smuda -zobaczymy, w koncu nie zostal zatrudniony na stanowisku oratora. Ale co sie dziwic? W koncu w kraju nad Wisla, byl czas, ze na stanowiskach prezydenta i premiera byli blizniacy - karzelki, wicepremierem byl niejaki Lepper - cep kompletny, ministrem - byly dozorca, a po sejmie prowadzily sie niepismienne baby. Najwiekszy wrog Polski by tego nie wymyslil, zaden autor polish jokes nawet w czesci nie byl tak dowcipny, jak polscy wyborcy. I jakos sie przezylo te dowcipy. Moze i z mistrzostwami sie uda, choc pilka kopana dla wielu jest wazniejsza, niz sprawy polityczno-spoleczne." Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 03:36 P.S. Acha i jeśli piszemy już po polsku z angielska, zamiast piłka nożna, futbol / foot- stopa, ball - piłka, stąd football bo angielsku/ to właśnie tak) Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 03:41 P.S. A food /czyt. fud/ to jedzenie, żywność - fast food to " szybkie jedzenie". Odpowiedz Link
metalin Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 06:15 oj, czepiasz sie... o typowanie szło, tak? No! Odpowiedz Link
metalin Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 06:21 No dobra , będzie 2 w jednym, oto temat z jedzeniem Oto dlaczego wiele reprezentacji przyleciało na Euro 2012 z własnym jedzeniem i napojami. Na dwa dni przed mistrzostwami problemy żołądkowe rozłożyły aż dziesięciu piłkarzy ukraińskiej drużyny narodowej... Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 08:39 Faktycznie zawrót głowy,nie umiem typować tak z kosmosu wyniku ale mam wielkie życzenie by Nasi wygrali,choćby na przekór naszym tym 'prawdziwym patriotom'. Oczywiście mecz oglądać będę,choć nie wiem czy do końca.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 10:35 Jak dla mnie dzisiejszy mecz z Grecją może być 0:0 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 11:36 Na wieczorny mecz do Wrocławia przyjadą Władimir Putin, Dmitrij Miedwiediew i Vaclav Klaus - podała UEFA. O 20.45 na stadionie zmierzą się reprezentacje Rosji i Czech. Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 13:34 Najnowsze doniesienia: Według Ewy Prokopiak ze spółki Euro 2012 wbrew wcześniejszym spekulacjom, we Wrocławiu nie będzie prezydenta Rosji Władimira Putina. Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 09.06.12, 03:28 I jeszcze nowsze) Nie było żadnego) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,11889497,UEFA__na_meczu_we_Wroclawiu_nie_bedzie_Putina__Miedwiediewa.html Odpowiedz Link
chris.w2 pilkarski zawrót głowy 08.06.12, 12:19 stedo napisała: > (...) football po angielsku... Football, fussball, pilka nozna, wiemy o co chodzi. Odpowiedz Link
m4-6 Re: pilkarski zawrót głowy 08.06.12, 12:24 Dla nas dzisiaj 2:1 takie marzenie.... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: pilkarski zawrót głowy 08.06.12, 12:47 Wg ekspertow faworytem Euro2012 jest Francja. Jutro o 20:45 Niemcy graja z Portugalia. Trener reprezentacji Niemiec przyjechal na konferencje prasowa mercedesem SLS e cell (500KM): Odpowiedz Link
stedo Re: pilkarski zawrót głowy 08.06.12, 13:44 A Twoi gospodarze nam "kadzą": wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11888826,Niemiecka_prasa___Polska_wczorajsza_i_dzisiejsza_to.html?lokale=warszawa Odnoszę wrażenie, że po wygranych wyborach przez lewicę we Francji, nasi zachodni sąsiedzi jakoś bardziej nas polubili) Odpowiedz Link
chris.w2 Re: pilkarski zawrót głowy 08.06.12, 14:04 W reprezentacji Polski: Blaszczykowski, Lewandowski i Piszczek to pilkarze grajacy w druzynie aktualnego mistrza Niemiec Borusii Dortmund. Dlatego przez niektorych kibicow druzyna ta nazywana jest Polonia Dortmund. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: pilkarski zawrót głowy 08.06.12, 14:47 stedo napisała: > A Twoi gospodarze nam "kadzą" Nie "kadza", tak widziana jest Polska zagranica. Polska zagranica jest widziana lepiej niz we wlasnym kraju. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: pilkarski zawrót głowy 08.06.12, 15:08 Podają,że pierwsi kibice już wchodzą na stadion. Zaczął padać deszcz.Pod zadaszeniem pewnie będzie duszno. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: pilkarski zawrót głowy 08.06.12, 17:30 "Fascynacja pilka nozna jest lekka do przezywania, ciezka do opisania i niemozliwa do wyjasnienia." Andreas Tanzer aforysta Odpowiedz Link
chris.w2 Re: fussball'owy zawrót głowy 09.06.12, 22:39 Ciezko wywalczone zwyciestwo Niemiec, ale zwyciestwo nad Portugalia. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: fussball'owy zawrót głowy 09.06.12, 23:16 Niemcy ciesza sie ze zwyciestwa swojej druzyny. Za oknem slysze corso-parade samochodow, wiwaty i wiwatujacych kibicow. Jada do centrum miasta gdzie beda swietowac zwyciestwo. Fani fussball'u sa szczesliwi. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: fussball'owy zawrót głowy 10.06.12, 17:51 Dwuletnie zakazy stadionowe dostali dwaj Rosjanie, którzy podczas meczu swojej reprezentacji z Czechami nie zastosowali się do poleceń służb porządkowych. Kibice decyzja sądu muszą zapłacić też po 2 tys. zł grzywny. www.sport.pl/euro2012/1,127122,11903783,Rosyjscy_kibice_dostali_we_Wroclawiu_zakazy_stadionowe.html No i tak powinno być. Obawiam się że we wtorek moze być różnie. Oni niezbyt umieja panować nad emocjami. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: fussball'owy zawrót głowy 10.06.12, 18:01 Zaczął się mecz Hiszpania-Włochy. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: fussball'owy zawrót głowy 13.06.12, 23:10 Przy temperaturze +30°C na stadionie w Charkowie odleglym 7km od wiezienia w ktorym przebywa Julia Tymoszenko, przy pustej lozy reprezentacyjnej bez krolowej Beatrix I. i kanzlerin Merkel ktore nie przyjechaly na mecz, Niemcy pokonali Holandie. Zwycieskie bramki, podobnie jak w meczu z Portugalia, strzelil Niemiec hiszpanskiego pochodzenia Mario Gomez. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: fussball'owy zawrót głowy 14.06.12, 00:58 W Berlinie w trakcie mistrzostw zorganizowano "Fanmeile Euro2012" na Straße des 17. Juni, pomiedzy Brama Brandenburgska i Siegessaeule. Trwa ona przez caly okres mistrzostw. Wczoraj mecz Niemiec z Holandia, na szesciu ogromnych zamontowanych tam ekranach, ogladalo i uczestniczylo w imprezie 450tys. zgromadzonych fanow. Przed i po meczach organizowane sa imprezy rozrywkowe i estradowe. zdjecie nie jest moje, innego autora, pozwalam sobie je dolaczyc: Odpowiedz Link
chris.w2 Seks na Euro 2012 14.06.12, 22:37 "...kolejki w Gdańsku, zabrakło miejsc w agencji. Branża seksualna przeżywa rozkwit na Euro 2012. Do tego stopnia, że w Gdansku, przed nocnym klubem prowadzącym agencję towarzyską, stanęły tymczasowe kontenery mieszkalne z prostytutkami. (...)" Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Seks na Euro 2012 14.06.12, 22:56 To ja juz teraz nie wiem - czy to jest legalne czy nie? Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Seks na Euro 2012 14.06.12, 23:05 Jezeli prostytutki placa podatki od zarobionych pieniedzy (?) to minister Rostowski moze cieszyc sie ze zwiekszonych dochodow do skarbu panstwa dzieki Euro2012. Odpowiedz Link
anoagata Re: Seks na Euro 2012 15.06.12, 12:20 chris.w2 napisał: > Jezeli prostytutki placa podatki od zarobionych pieniedzy (?) > to minister Rostowski moze cieszyc sie ze zwiekszonych dochodow do skarbu panst > wa > dzieki Euro2012. Nie płacą i minister nie ma powodów do radości. Odpowiedz Link
stedo Re: Seks na Euro 2012 15.06.12, 16:19 Już jakiś czas temu przewidywano zwiększony popyt na te uciechy w okresie EURO. I obawiano się o podaż. Nawet znależli się ochotnicy, którzy robili rekonesans po tego typu przybytkach, by zasięgnąć języka czy właściciele seksbiznesu zdają sobie sprawę z powagi sytuacji) Otrzymali zapewnienie, że wszystko jest pod kontrolą, posiłki już jadą ze wschodu a odwody są w gotowości. Czyli widać, że podaż została zabezpieczona, tyle tylko że w polowych warunkach) Odpowiedz Link
chris.w2 Re: fussball'owy zawrót głowy 18.06.12, 13:04 Polacy niestety wyeliminowani, Niemcy graja dalej. Jedna z dwoch bramek w zwycieskim meczu Niemiec z Dunczykami zdobyl Lukas Podolski. Byl to jego 100-ny wystep w reprezentacji Niemiec: Odpowiedz Link
chris.w2 Re: fussball'owy zawrót głowy 20.06.12, 21:19 Kanzlerin Angela Merkel przyjezdza do Gdanska aby w piatkowym meczu osobiscie kibicowac druzynie niemieckiej przeciwko Grekom. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: fussball'owy zawrót głowy 20.06.12, 23:05 Fanka Euro2012 Micaela Schäfer z Berlina: Odpowiedz Link
chris.w2 Re: fussball'owy zawrót głowy 21.06.12, 11:49 jaga_22 napisała: > Patrzę, patrzę i nic nie widzę Jej zdjecie na polskim forum zostalo ocenzurowane, w niemieckiej prasie jest dostepne: Tekst linka Odpowiedz Link
jaga_22 Re: fussball'owy zawrót głowy 21.06.12, 12:06 Na Twoim zdjęciu,chociaż cycki ma zakryte. Ja jej zdjęcie widziałam w naszej gazecie Odpowiedz Link
chris.w2 Re: fussball'owy zawrót głowy 22.06.12, 18:40 Jeszcze z dzisiejszej niemieckiej gazety: "Pomoc dla € Grecy osiagneli, ale dzisiaj nazywa sie to: Czesc, Grecy! Dzisiaj nie mozemy was ratowac." Odpowiedz Link
chris.w2 Re: fussball'owy zawrót głowy 24.06.12, 00:04 napisałem: > ...zdjecie na polskim forum zostalo ocenzurowane... Zadziala cenzura? "Monachium rozbiera sie - 1700 nagusow pozuje dla artysty-fotografa": To zdjecie zamieszczam jako ciekawostke, nie ma nic wspolnego z Euro2012 Odpowiedz Link
chris.w2 Re: fussball'owy zawrót głowy 26.06.12, 01:56 napisalem: > Kanzlerin Angela Merkel przyjezdza do Gdanska aby w piatkowym meczu > osobiscie kibicowac druzynie niemieckiej przeciwko Grekom A tak im kibicowala: Odpowiedz Link
iryska2604 Re: a jak to było przed 26.06.12, 17:27 Sol Campbell straszył zabitymi na ulicach w Polsce i na Ukrainie; BBC - rasistami i kibolami. Feministki - samczą agresją i wzrostem przemocy domowej; Włosi - rozgrzebanymi drogami i stadionami. Euro 2012 pokazało, że wszystkie te obawy - wynikające głównie ze stereotypów - mają nikłe potwierdzenie w rzeczywistości - pisze dziennikarz Sport.pl Michał Kiedrowski. www.sport.pl/euro2012/1,109222,12006707,Euro_2012__Jak_Euro_wygrywa_ze_stereotypami__Dlaczego.html Odpowiedz Link
chris.w2 Nowy trener 26.06.12, 20:03 "- Na 99% Waldemar Fornalik będzie trenerem kadry Polski - powiedział w stacji Orange Sport prezes Podkarpackiego Związku Piłki Nożnej, Kazimierz Greń. (...)" Wiecej: Tekst linka Odpowiedz Link
chris.w2 Re: fussball'owy zawrót głowy 27.06.12, 00:42 Miroslav Klose jest pilkarzem Bayern Monachium i prywatnie jezdzi samochodem mercedes SLK: Odpowiedz Link
chris.w2 Re: fussball'owy zawrót głowy 27.06.12, 14:57 "Krzyki, pijacy, smród. Dobrze, że odpadliśmy i nie muszę już oglądać tego świętowania... Oto trochę inne spojrzenie na Euro 2012 (...) Cieszę się, że Polska nie dotrze do finału Euro. Dzięki temu jest mniej polskich kibiców na ulicach. Cudzoziemcy nie muszą oglądać tego polskiego świętowania - do nieprzytomności, bez jakichkolwiek zasad kultury, z rzygającymi po chodnikach kobietami (...) Fajnie, że mamy Euro. Dobrze podołaliśmy organizacyjne. Szkoda tylko, że pod względem kultury jeszcze do niego nie dorośliśmy." Wiecej: Tekst linka Odpowiedz Link
stedo Ile zarabiają piłkarze.. 27.06.12, 22:55 ...reprezentacji Polski: www.plotek.pl/plotek/56,78649,11995079,Ile_zarabiaja_pilkarze_reprezentacji_Polski__Zobacz.html A najlepiej opłacani na świecie: www.wprost.pl/ar/312377/Najlepiej-oplacani-pilkarze-swiata-Zobacz-ile-zarabiaja/ Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 13:14 11 kwietnia FIFA opublikowała na swojej stronie internetowej najnowszy ranking reprezentacji narodowych w piłce nożnej. Na pierwszym miejscu rankingu FIFA niezmiennie króluje ostatni mistrz Europy i mistrz świata – Hiszpania. Na drugiej pozycji, z jednopunktowym awansem, znajdują się Niemcy. W pierwszej dziesiątce sklasyfikowano także Holandię, Portugalię, Anglię, Chorwację i Danię. Pozostałe zespoły na Euro 2012, Włochy, Francja, Irlandia i Szwecja, zajmują miejsca w pierwszej dwudziestce. A jak prezentują się pierwsi rywale Polski na Euro? Rosja - 11 Grecja - 14 Czechy - 26 Natomiast Polska, zajmując 65 pozycję jest najniżej notowaną reprezentacją spośród wszystkich drużyn, które zakwalifikowały się na Euro 2012. Drugi gospodarz mistrzostw Europy, Ukraina, zajmuje obecnie 49 lokatę. Będzie lanie??) Odpowiedz Link
m4-6 Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 14:10 E tam...nasi powiedzieli, że mają to coś w spodniach mam nadzieję, że się sprawdzi! Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 17:25 Nogi na stół,pilot do garści na ewentualność iiiiiii Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 09.06.12, 17:01 m4-6 napisała: > ...nasi powiedzieli, że mają to coś w spodniach, mam nadzieję, że się sprawdzi! To cos w spodniach wystarczylo tylko na remis. Odpowiedz Link
metalin Re: Fudbolowy zawrót głowy 09.06.12, 17:28 W spodniach to oni jeno wiatr we włosach mają, pobzyczy taki jeden z drugim ale nie użądli niestety Z Rosją typuję na 3 : 1 dla Rosji....no nie mam wyjścia i uś ! Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 09.06.12, 17:37 Metalinko, jeszcze jest czas,dobrze sie zastanów i zmień typy. Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 09.06.12, 17:39 chris.w2 napisał: > m4-6 napisała: > > ...nasi powiedzieli, że mają to coś w spodniach, mam nadzieję, że się spr > awdzi! > > To cos w spodniach wystarczylo tylko na remis. No z własnego doświadczenia wiem,że to już jest dużo. Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 09.06.12, 20:54 Tak nie do końca. Wszak było 1:1/ pała do pały/ a nie 0:0/ jajo do jaja/. Aczkolwiek to też kwestia upodobań) Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 17:40 stedo napisała: > 11 kwietnia FIFA opublikowała na swojej stronie internetowej najnowszy ranking > reprezentacji narodowych w piłce nożnej. > Na pierwszym miejscu rankingu FIFA niezmiennie króluje ostatni mistrz Europy i > mistrz świata – Hiszpania. Na drugiej pozycji, z jednopunktowym awansem, > znajdują się Niemcy. W pierwszej dziesiątce sklasyfikowano także Holandię, Port > ugalię, Anglię, Chorwację i Danię. Pozostałe zespoły na Euro 2012, Włochy, Fran > cja, Irlandia i Szwecja, zajmują miejsca w pierwszej dwudziestce. > A jak prezentują się pierwsi rywale Polski na Euro? > Rosja - 11 > Grecja - 14 > Czechy - 26 > Natomiast Polska, zajmując 65 pozycję jest najniżej notowaną reprezentacją sp > ośród wszystkich drużyn, które zakwalifikowały się na Euro 2012. Drugi gospodar > z mistrzostw Europy, Ukraina, zajmuje obecnie 49 lokatę. > > Będzie lanie??) 'Ostatni będą pierwszymi a pierwsi ostatnimi.....' Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 18:08 jaga_22 napisała: > Włączcie na TV1 Albo na niemiecki ARD Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 18:25 Goooolll!!! Lewandowskiego!! No to teraz musi być tylko lepiej))) Rosną skrzydła???)) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 19:01 Oby wbili drugi gol,to się uspokoję. Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 08.06.12, 19:04 Fajne te zdjęcia:): www.sport.pl/euro2012/5,109071,11894626,Euro_2012__Galeria_z_meczu_Polska___Grecja.html?i=0 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zaczynamy od nowa;(( 08.06.12, 19:58 Tak się bałam po przerwie.Szkoda,że na początu nie wbili dwóch bramek,była okazja. Odpowiedz Link
anoagata Re: Zaczynamy od nowa;(( 08.06.12, 20:35 Aha,pierwsza połowa była super !! ale jestem zadowolona,bo mogliśmy przegrać 3:1 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zaczynamy od nowa;(( 08.06.12, 21:01 Ja prawie,podałam remis 0:0 teraz gra Rosja z Czechami , przynajmniej nie muszę się denerwować. Czesi strzelili bramkę. Odpowiedz Link
anoagata Re: Zaczynamy od nowa;(( 08.06.12, 21:08 Jaga,jest na razie odwrotnie,chyba że chciałaś napisać - stracili- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zaczynamy od nowa;(( 08.06.12, 21:17 Masz rację odczytałam odwrotnie.Myślałam,że Czesi są tacy dobrzy. to już 2:0 Odpowiedz Link
stedo Re: Zaczynamy od nowa;(( 09.06.12, 03:34 Skończyło się na 4:1 dla Rosji. Będzie rzeż we wtorek( Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zaczynamy od nowa;(( 09.06.12, 13:03 A w czwartek bój z Czechami,trzeba mocno trzymać kciuki za naszych. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Zaczynamy od nowa;(( 09.06.12, 14:46 Widzę że kibicowanie było ostre. Ja tak pisałam, że niezbyt sie podniecam tym całym piłkarskim zamieszaniem ale jak chór odśpiewał hymn to sie " przykleiłam do telewizora" i mało jaja nie zniosłam kibicując naszym. Metalinko, punkty za trafne typowanie. Moze potypuj jeszcze? Oglądałam tez drugi mecz i mam pietra przed wtorkiem. Sa piekielnie szybcy i nie bawia sie w kiwki tylko prą do przodu jak taran ci Rosjanie. Wszystko byłoby pięknie tylko jak nasi graja to sie strasznie denerwuję. Odpowiedz Link
anoagata Re: Zaczynamy od nowa;(( 09.06.12, 17:42 Tak na spokojnie,to będą kibicować obecnie dla Danii. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Zaczynamy od nowa;(( 09.06.12, 18:42 Wzięłam połówke Rudotelu i bedę gapić się w okienko. Kibicuje Duńczykom, to takie zaszłości sprzed wielu wielu lat do Holendrów, gdy im sie w głowkach poprzewracało od sukcesów. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: pilkarski zawrot glowy 09.06.12, 19:15 alfredka1 napisała: > ...Kibicuje Duńczykom (...) Juz niedlugo, w nastepnym dzisiejszym meczu bede kibicowal Niemcom. Odpowiedz Link
stedo Re: Zaczynamy od nowa;(( 09.06.12, 21:16 A hymn śpiewany przez 100tys. gardeł??!!!::)) www.youtube.com/watch?src_vid=BrBQvJ-anB8&v=EbvzgEU_qA0&feature=iv&annotation_id=annotation_895327 Nigdy nie byłam na żadnym meczu. To jednak muszą być przeżycia!! Nie ma porównania do oglądanie przed telewizorem "w ścisłym gronie". Nie ważne, że to po prostu instynkt stadny. Ale, gdy się coś takiego widzi, to coś w żołądku ściska i oczy wilgotnieją. Odpowiedz Link
stedo Re: Zaczynamy od nowa;(( 09.06.12, 21:23 I w Gdańsku: www.youtube.com/watch?v=fznQ7bQwGqE&feature=player_embedded I we Wrocławiu: www.youtube.com/watch?v=g9d89x47-Fw&feature=player_embedded Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 09.06.12, 20:56 www.youtube.com/watch?v=BrBQvJ-anB8&feature=player_embedded Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 09.06.12, 21:18 Strasznie dużo luda ja bym nie mogła w takim tłumie. Pewnie,że lepiej jak jest 1:1 zawsze zdobyta jedna bramka. Fajnie,że Duńczycy wygrali. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Fudbolowy zawrót głowy 09.06.12, 22:14 Chris ... kibicowałam Duńczykom a w tym meczu kibicuję Niemcom... Jezeli bramke strzeli Podolski to bedzie nawet przyjemnie brzmiało ) Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 15.06.12, 12:23 Kiedy zaczynacie sie nerwować jutrzejszym meczem????? czy już czy w ogóle ?? Czytałam,ze do Czech razy sztuka ale nie wiem w która stronę to pójdzie. Na dobre czy złe. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 15.06.12, 13:03 Ja jeszcze się trzymam i mam nadzieję. ------ Piękna nasza Polska cała, Piękna, żyzna i niemała! Piękne lasy, piękny domy, Lecz są także oszołomy! Na stadionie, na ulicy I pod krzyżem, i w stolicy, Z łańcuchami i z flagami, Z różańcami, z pochodniami! Bandy durniów i idiotów, Imbecyli i jełopów. Okrzyk wzniosą, złamią rękę Albo kogoś walną w szczękę! Czerep rubaszny, lecz polska dusza Do szpiku kości Europę wzrusza! Mamy wartości, flagi niesiemy I nieść będziemy, i nie spoczniemy! Mamy też krzyże i fiolki mamy, I się nikomu w świecie nie damy! Dumnie powiewa biało-czerwona! Kto przeciw nam jest - niech zaraz skona! Autor: Stanisław R Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Fudbolowy zawrót głowy 15.06.12, 18:13 Francuzi z Ukrainą będą grali w piłkę wodną? aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Fudbolowy zawrót głowy 15.06.12, 19:47 Przecież tam bajoro - ciekawe czy wznowią mecz. Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 16.06.12, 12:10 Żałuję że Ukraina nie wygrała i żałuję że Anglia wygrała. Odpowiedz Link
m4-6 Re: Fudbolowy zawrót głowy 18.06.12, 14:28 Mnie już zwisa kto zacz wygrywa, a kto przegrywa jak nasi nie grają. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 18.06.12, 14:43 Ja dalej oglądam. Dziś wieczorem Czesi zagrają z Portugalią A co z Irlanczykami? dziś grają z Włochami,grają o honor. Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 18.06.12, 18:10 Czesi z Portugalią??!! Towarzysko??!! Nie słyszałam. Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 18.06.12, 18:18 Czesi z Portugalią zagrają, owszem w ćwierćfinałach, ale nie dziś, a w czwartek, o 20.45 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 18.06.12, 20:41 Stedo,pisałam,że Irlandia gra mecz towarzyski. a drugi mecz to Chorwacja z Hiszpanią. chyba coś mówili o Czechach i się zasugerowałam. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 18.06.12, 18:16 m4-6 napisała: > Mnie już zwisa kto zacz wygrywa, a kto przegrywa jak nasi nie grają Pilkarze polskiego pochodzenia Podolski i Klose graja nadal, w niemieckiej reprezentacji. Odpowiedz Link
m4-6 Re: Fudbolowy zawrót głowy 19.06.12, 11:08 Mnie interesuje nasza reprezentacja i tyle, wciągnęło mnie to Euro, bo u nas, nie przepadam za kopaniem gały. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 19.06.12, 11:37 Ja do tej pory nie śledziłam piłki,choć o wynik pytałam. Może uda się zapomnieć? po Mistrzostwach. Odpowiedz Link
polnaro Re: Fudbolowy zawrót głowy 19.06.12, 12:00 Musicie jednak przyznać, że przynajmniej bramkarzy mamy na poziomie, nie tylko sportowym. Szczęsny zachowuje się jak należy, brawo. /Mam tylko nadzieje, że nie zapeszę, bo często jak tylko pochwalę, to zaraz diabli biorą./ Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 19.06.12, 12:19 O tak,z pochwałami też jestem powściągliwa. Nie przepadam za żabojedami ale z tych drużyn to chyba Francji będę kibicować. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 19.06.12, 12:50 Dziś trzeba koniecznie oglądać bezemocyjnie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Fudbolowy zawrót głowy 19.06.12, 20:54 Pojechali z kartonową trumną Ten dziwny pochód był odpowiedzią na słowa Sola Campbella. Były obrońca przed Euro 2012 radził swoim rodakom, by nie jechali na Ukrainę, bo mogą wrócić w trumnie. www.sport.pl/euro2012/1,127119,11971165,Euro_2012__Angielscy_kibice_przeszli_przez_Donieck.html No i po co mu to było? Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 19.06.12, 21:54 Ja już wcześniej zauważyłam że nasi obecni "chłopcy" są bardziej "kumaci" ogólnie niż poprzednicy. Ładniej mówią, zachowują się kulturalnie, są inteligentniejsi. Nawet Lubański, który w swoich czasach uchodził za erudytę, już tak obecnie na ich tle nie błyszczy./ Przypomniano ostatnio w TV film z nim z tamtych czasów/. Klasycznym przykładem kultury z "tamtych" czasów są obecne tuzy naszej piłki w osobach Laty i Smudy. Na takim tle jeszcze dobitniej widać jaki krok milowy zrobiliśmy od tamtego czasu. Te moje spostrzeżenia znalazły potwierdzenie w artykule: krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,11965539,Pilkarze_sa_bardziej_profesjonalni_od_politykow.html Aczkolwiek soczystość piłkarskiego języka chyba tak bardzo nie poddaje się ewolucji): "Z ruchu warg można czasem odczytać, że w chwili triumfu albo po nieudanej akcji lub faulu nasi zawodnicy wypowiadają trzysylabową frazę, w której ośrodkami sylab są kolejno samogłoski "u-a-a". Jest hipoteza, że frazę tę rozpoczyna spółgłoska "k".." )) Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 19.06.12, 22:58 Podobno w niemieckiej telewizji ZDF i RTL Robert Lewandowski występuje jako główny uczestnik piłkarskiego show w studio telewizyjnym. Przed paru tygodniami po zdobyciu mistrzostwa Niemiec i pucharu tego kraju przez B. D. programy te były szczególnie spektakularne. Lewandowski po dwóch(chyba) latach pobytu porozumiewa się płynnie po niemiecku, potrafi i zażartować i wyczuć treści niewerbalne . Wiesz coś o tym? Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 19.06.12, 23:54 stedo napisała: > Podobno w niemieckiej telewizji ZDF i RTL Robert Lewandowski (...) Wiesz coś o tym? Nie, nie widzialem. Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 22.06.12, 09:37 Kibicowałam wczoraj 'krecikom' i szkoda ze nie wygrali.Co te baby widzą w tym Ronaldo to ja nie wiem,dla mnie to taki picuś glancuś. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Fudbolowy zawrót głowy 22.06.12, 11:07 Dzis dziennikarze TVN 24 zastanawiali sie jak by to bylo wesolo gdyby w połfinale znalazly sie druzyny najbardziej zadluzonych panstw czyli Grecja, Portugalia Hiszpania i Wlochy. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 22.06.12, 13:15 ryska2604 napisała: > ...gdyby w połfinale znalazly sie druzyny najbardziej zadluzonych panstw > czyli Grecja, Portugalia Hiszpania i Wlochy Aby Grecy awansowali do polfinalu musza dzisiaj pokonac Nemcow. Czy tak bedzie? Odpowiedz Link
polnaro Re: Fudbolowy zawrót głowy 22.06.12, 13:21 Obiecują, że za 'wszystko' się zemszczą Oj, w tym meczu będzie ciut polityki Ja tam jednak za Grekami, wiem, że wady mają, może i leniwi, ale ja też, to komu mam kibicować? Chris., przykro mi, ale Niemcy przegrają. /Kurcze, nos mi się wydłużył /. Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 22.06.12, 13:56 Będą udawać dziś Greka i oczywiście Grecji,tym oszustom i manipulantom będę kibicować. Niemcom nie będę,bo są zarozumiali,choć zapewne wygrają. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 22.06.12, 14:09 polnaro napisała: > (...) przykro mi, ale Niemcy przegrają... Z dzisiejszej niemieckiej prasy: "(...) Gdy dzisiaj Niemcy w cwiercfinale spotkaja sie z Grekami, istnieje wowczas tylko jedno pytanie: jak szybko rozstrzygniemy gre? Poniewaz w niemieckie zwyciestwo nikt nie watpi. (...) Jogis (trenera Joachima Löw) chlopaki sa zwyczajnie za silni! I na kazdej pozycji lepiej obsadzeni od Grekow. (...)" Odpowiedz Link
m4-6 Re: Fudbolowy zawrót głowy 22.06.12, 14:32 Treli moreli... utrą dziś nosa Grecy Angeli. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 22.06.12, 23:41 m4-6 napisała: > ... utrą dziś nosa Grecy Angeli Nie utarli. Jak dotychczas Niemcy wygrali wszystkie swoje mecze i sa najmlodsza druzyna w turnieju. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 23.06.12, 09:53 Chris napisał: Nie utarli. Jak dotychczas Niemcy wygrali wszystkie swoje mecze i sa najmlodsza druzyna w turnieju. A może dlatego wygrali? zapracowali na swoje zwycięstwo.Biegali jak perszingi. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Fudbolowy zawrót głowy 23.06.12, 10:02 I Polak wczoraj Grekom wstrzelił gola! Brawo Mirek! )) aga Odpowiedz Link
polnaro Re: Fudbolowy zawrót głowy 23.06.12, 10:09 Brawo, brawo, ale nie mógłby to wstrzelić Niemcom ??? Niechby mieli, a co im żałować. Byłyby wtedy karne, to im się profilaktycznie należy. Całe szczęście, że moja niemiecka rodzinka tego forum nie zna, chyba? Odpowiedz Link
stedo Re: Fudbolowy zawrót głowy 22.06.12, 17:12 Grecy niestety muszą przegrać z Niemcami. Bo kto im da te miliardy euro jak wygrają? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 22.06.12, 17:31 To ja powiem dyplomatycznie jak premier Tusk. Trzymam kciuki za dwie drużyny. Czytałam,że prawdopodobnie nie będzie Podolskiego i jeszcze kogoś. Odpowiedz Link
polnaro Re: Fudbolowy zawrót głowy 22.06.12, 21:14 Kurcze skubane, Niemcy za dużo biegają, za szybko , ee, czary mary ..skuś ! Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 24.06.12, 20:39 Bondziorno !!!!! dziś kibicuję Włochom absolutnie!!!!!!! Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 24.06.12, 20:54 anoagata napisała: > Bondziorno !!!!! dziś kibicuję Włochom absolutnie! Zwyciezca tego meczu bedzie nastepnym przeciwnikiem Niemcow. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 25.06.12, 13:39 > anoagata napisała: > > Bondziorno !!!!! dziś kibicuję Włochom... I nastepnym przeciwnikiem Niemcow, w czwartek, beda Wlosi. Atut Wlochow: we wszystkich, dotychczasowych waznych turniejach, mistrzostwa swiata, mistrzostwa Europy, Niemcy nigdy nie wygrali z Wlochami. Atut Niemcow: Wlosi sa najstarsza druzyna turnieju, natomiast Niemcy najmlodsza. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Fudbolowy zawrót głowy 25.06.12, 19:49 No wiecie - te rzuty karne! To sa emocje! Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 26.06.12, 01:33 ryska2604 napisała: > No wiecie - te rzuty karne! To sa emocje! Ale te kibicki, to sa dopiero emocje: Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 28.06.12, 10:38 No faktycznie to jest zawrót głowy. Jeżeli ktoś nie wie dlaczego Hiszpania wygrała,to pragnę doniećś,że podczas rzutów karnych gdy kopał Portugalczyk i piłka uderzyła w słupek to następnie wyleciała poza bramkę,natomiast gdy kopnął Hiszpan i piłka uderzyła w słupek to następnie wtoczyła się do bramki,ot i cała filozofia. Jestem zadowolona bo taki tam Ronaldo... Odpowiedz Link
polnaro Re: Fudbolowy zawrót głowy 28.06.12, 12:03 Ronaldo wczoraj był jak......Rollando Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 28.06.12, 12:34 Taki chytry Dymitry,chciał zostawić sobie gola na deser a w tym daniu podaniu deseru już nie było. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Fudbolowy zawrót głowy 28.06.12, 17:08 Oj, nie zawsze wyjdzie...A jak myślicie - kto dzis wygra? Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 28.06.12, 18:07 iryska2604 napisała: > ...A jak myślicie - kto dzis wygra? Atut Wlochow: we wszystkich dotychczasowych waznych turniejach, mistrzostwa swiata, mistrzostwa Europy, Niemcy nigdy nie wygrali z Wlochami. Atut Niemcow: Wlosi sa najstarsza druzyna turnieju, natomiast Niemcy najmlodsza. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 28.06.12, 18:35 iryska2604 napisała: > ...A jak myślicie - kto dzis wygra? Komentarz (chyba zartobliwy) czytelnika Francesco w jednej z niemieckich gazet: "Niemcy w wielkim turnieju jeszcze nigdy nie pokonali Wlochow. Tradycje trzeba pielegnowac." Odpowiedz Link
polnaro Re: Fudbolowy zawrót głowy 28.06.12, 19:52 Tradycje pielęgnujmy. Jaga, Jaga, masz przechlapane. Piłaś za wcześnie ? W domu też mam jednego wrednotę, ale kolacji nie dam, to słaby będzie i zaśnie . Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 28.06.12, 21:25 Tu stawiają.. piją.... a ja krzykłam by strzelał,no i strzelił drugiegooooo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 28.06.12, 21:49 Nic się nie stało.......Co za pech,przynajmniej dogrywki nie będzie. Odpowiedz Link
polnaro Re: Fudbolowy zawrót głowy 28.06.12, 22:48 Jaga, stawiasz jutro karnego wszystkim. Może Chris Ci pomoże łzy otrzeć Brawo Italia. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Fudbolowy zawrót głowy 28.06.12, 23:05 Jaguś, stawiamy obie !!! nalewek w domu dostatek więc zapraszamy na jutrzejszy wieczór. Dobranoc mili nasi... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Fudbolowy zawrót głowy 28.06.12, 23:23 No to jednym na strapienie,drugim na radosc... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 29.06.12, 10:42 Francesco w jednej z niemieckich gazet napisal: > "Niemcy w wielkim turnieju jeszcze nigdy nie pokonali Wlochow. > Tradycje trzeba pielegnowac." Niestety, tradycja zostala podtrzymana. Odpowiedz Link
polnaro Re: Fudbolowy zawrót głowy 29.06.12, 11:25 O tym właśnie, pielęgnujmy, żadne tam niestety . Na razie podlejmy coby nie uschła. W niedzielę syn na finał leci, ten to ma przekorny charakterek, mógł wybrać mecz otwarcia, ale gdzie, nie on...., on właśnie do Łukaszenki. Dostanie tam jeszcze jaką pałą Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 29.06.12, 11:36 polnaro napisała: > (...) on właśnie do Łukaszenki Gdy do Kijowa, to do Janukowicza. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 29.06.12, 11:41 Swietujacy wczoraj po meczu Wlosi na autokorso w Berlinie: Odpowiedz Link
polnaro Re: Fudbolowy zawrót głowy 29.06.12, 11:58 A Ty ? Pokaż chociaż oczy, chyba nie płakałeś? Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 29.06.12, 12:05 polnaro napisała: > ...Pokaż chociaż oczy, chyba nie płakałeś? Moje oczy nie sa zaplakane, nie ma wiec co pokazywac. Odpowiedz Link
polnaro Re: Fudbolowy zawrót głowy 29.06.12, 12:17 Nie byłoby miło balować kiedy obok płacze forumowy kolega. Komu w niedzielę kibicujemy? Ja Hiszpanom. Gdzie ta Jaga z karniakiem? Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 29.06.12, 12:37 W "rewanzu" za przegrany mecz Niemcy, za posrednictwem EU, pomagaja zadluzonym Wlochom. Wczoraj na szczycie EU w Brukseli uchwalono poluznienie pomocy finansowej dla zadluzonych krajow. Na zdjeciu kanzlerin Merkel i premier Wloch Monti: Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 29.06.12, 12:45 No kurcze,Chris tak zachwalał niemieckich sportowców,że dałam się nabrać.Z drugiej strony,to nijak mi nie wychodzą prognozy,nawet kurczak Protazy,czy Gerwazy lepiej się zna. Z wielką przyjemnością postawię Wam trunki.Za Wasze Zdrówko!!! Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fudbolowy zawrót głowy 29.06.12, 12:53 jaga_22 napisała: > ...Chris tak zachwalał niemieckich sportowców,że dałam się nabrać (...) oj, niczego nie sugerowalem, > ...Za Wasze Zdrówko! Viva Italia! Odpowiedz Link
polnaro Re: Fudbolowy zawrót głowy 29.06.12, 11:41 Oczywiście, I wyszło szydło z wora jaka ja upolityczniona. Dzięki za korektę. Odpowiedz Link
anoagata Re: Fudbolowy zawrót głowy 29.06.12, 14:23 To na zdrowie!!! Polnarko,wszystko jest w porządku.Lukaszenka też będzie w Kijowie /gościem/. Co do Twego syna,to ciesz się,że leci na zakończenie,wszak u chłopów to nie początek jest ważny lecz koniec. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Fudbolowy zawrót głowy 29.06.12, 15:22 Ojej Anoagatko,nie trzeba było aż tyle za zdrówko i co teraz? Może soczku? Odpowiedz Link