Dodaj do ulubionych

Wypatrujmy komety

17.11.13, 14:35

W ostatnich dniach kometa nagle wielokrotnie pojaśniała. Jeżeli to nie efekt tego, że właśnie się rozpada w drobny mak, to wkrótce jeszcze bardziej rozwinie swój warkocz i czeka nas wspaniały spektakl na niebie. Gdzie jej wypatrywać

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75400,14964353,Kometa_ISON_juz_widoczna_golym_okiem__Zbliza_sie_widowisko.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk#ixzz2kuSVMwu9

Troszkę pora jak na mnie zbyt wczesna ale moze mi sie uda?
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Wypatrujmy komety 23.11.13, 15:12
      Taka jestem jej ciekawa... Ale jak tu się na nią zaczaić - jak nie dosc że pora niezbyt odpowiednia to jeszcze chmury i mgła. Może sie przejaśni w końcu?
      • iryska2604 Re: Może juz nie ma czego wypatrywać? 25.11.13, 23:07
        SON mogła już rozpaść się na kawałki - mówi "Gazecie" dr Michał Drahus, polski astronom pracujący w USA. Miało być widowisko na niebie, a być może nic nie zobaczymy. Potwierdza się powiedzenie kanadyjskiego astronoma Davida Levey'ego, że komety są jak koty. Mają ogony i chadzają własnymi drogami

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75400,15013400,I_po_komecie_stulecia_.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk#ixzz2lhJZPjyx

Ale zdjęcia komet piękne. Nie zdarzyło mi sie zobaczyć tego cudu natury...
    • kazia62.52 Re: Wypatrujmy komety 26.11.13, 14:18
      a niech pieprznie w Ziemię ,to może coś się odmieni.

Na zachodnim horyzoncie widzę wieczorem bardzo jasno świecącą gwiazdę ,większą niż inne, może ktoś wie co to jest ?
      • iryska2604 Re: Wypatrujmy komety 26.11.13, 16:48
        No, jakby tak gruchnęła to na pewno sie odmieni...Wyginęlibyśmy jak dinozaury.
        • xy.5 Re: Wypatrujmy komety 26.11.13, 22:05
          Ciekawe komu udało się ją zobaczyć?Jakoś nikt się nie chwali.
          • iryska2604 Re: Wypatrujmy komety 30.11.13, 20:35
            Blisko 24 godzin po dramatycznym peryhelium kometa ISON nie przestaje zaskakiwać. Na zdjęciach z teleskopu SOHO staje się coraz jaśniejsza i bardziej skondensowana. Jednak aby ją zobaczyć na niebie, będziemy musieli poczekać jeszcze kilka dni. Czego należy się spodziewać?

wyborcza.pl/1,75400,15049420,Kometo__co_z_ciebie_zostalo_.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk
            Jeszcze mamy szansę.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka