Dodaj do ulubionych

"Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja nie!"

16.06.14, 12:32
Prezydent Sopotu Jacek Karnowski twierdzi, że za najnowszą aferą podsłuchową w rządzie mogą stać ci sami ludzie, co za "aferą sopocką" z 2008 r. Miałoby o tym świadczyć pojawienie się jednego dziennikarza w obu sprawach. Karnowski tropi spisek tam, gdzie go nie ma - czy "coś jest na rzeczy"?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,16161016,Karnowski___Macie_watpliwosci__skad_sa_te_nagrania_.html#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 16.06.14, 15:53
      Nie mam pojęcia,czytałam,że to może być zemsta dawnych podwładnych Sienkiewicza..
    • dwa-filary Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 16.06.14, 17:12
      wikul napisał:

> Prezydent Sopotu Jacek Karnowski twierdzi, że za najnowszą aferą podsłuchową w
      > rządzie mogą stać ci sami ludzie, co za "aferą sopocką" z 2008 r. Miałoby o tym
      > świadczyć pojawienie się jednego dziennikarza w obu sprawach. Karnowski tropi
      > spisek tam, gdzie go nie ma - czy "coś jest na rzeczy"?
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,16161016,Karnowski___Macie_watpliwosci__skad_sa_te_nagrania_.html#BoxWiadTxt

Jeżeli tak bylo, to na czyje zlecenie ?????? coś mi znajomo pachnie
      • ewa9717 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 16.06.14, 17:17
        A mnie guzik obchodzi, na czyje zlecenie. Brzydzi mnie, ze odpwiedzialni za kraj rozmawiają w taki sposób, kierują się takimi pobudkami.
        • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 16.06.14, 17:27
          Jakimi pobudkami? Po prostu rozmawiali,choć miejsce wybrali niefortunnie.
          Jestem ciekawa kto ich tak urządził i dalszych rewelacji.
          Kaczyński myśli,że już na koniu siedzi.
          • wirujacypunkt Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 16.06.14, 17:37
            ''Kaczyński myśli, że już w koniu myśli'' i zapomina o tym, że w tej knajpie bywali ponoć przedstawiciele wszystkich partii. Czy nagrywanie samoistnie wyłączało się, jak wchodzili przedstawiciele innych partii, a włączało się, jak wchodzili zwolennicy i przedstawiciele PO?
            Niech Kaczyński nie myśli, że jak coś się komuś odmieni, to nagrania nie zostaną ujawnione,
            przez tego kogoś, kto nagrywał. Usłużni dziennikarze zawsze się znajdą i opublikują.
            • iryska2604 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 16.06.14, 19:59
              Przeczytajcie zapisy rozmów, są we " Wprost". Wstyd ze ludzie, skąd inąd ministrowie rozmawiają jak menele spod budki z piwem. Wiadomo , rozmowa zakrapiana alkoholem - ale mimo wszystko.Kultura w narodzie juz chyba całkiem zdechła.
              • dwa-filary Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 16.06.14, 20:05
                Oni rozmawiali między sobą, a nie do mikrofonu, ani publicznie, ale i tak to ich nie usprawiedliwia. To powinni jednak być ludzie ucywilizowani.
              • wikul Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 16.06.14, 20:34
                iryska2604 napisała:

> Przeczytajcie zapisy rozmów, są we " Wprost". Wstyd ze ludzie, skąd inąd min
                > istrowie rozmawiają jak menele spod budki z piwem. Wiadomo , rozmowa zakrapian
                > a alkoholem - ale mimo wszystko.Kultura w narodzie juz chyba całkiem zdechła.

Mówią tak jak mówi prawie całe społeczeństwo w realu, na filmach, w teatrze, no i w naszym kochanym Internecie przede wszystkim.
                • iryska2604 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 16.06.14, 20:36
                  No i dlatego trafia mnie szlag ze nawet ci "mądrzejsi" równają do głupszych - bo poprostu tak sie mówi.
            • wikul Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 16.06.14, 20:32
              wirujacypunkt napisał:

> ''Kaczyński myśli, że już w koniu myśli'' i zapomina o tym, że w tej knajpie by
              > wali ponoć przedstawiciele wszystkich partii. Czy nagrywanie samoistnie wyłącza
              > ło się, jak wchodzili przedstawiciele innych partii, a włączało się, jak wchodz
              > ili zwolennicy i przedstawiciele PO?
              > Niech Kaczyński nie myśli, że jak coś się komuś odmieni, to nagrania nie zostan
              > ą ujawnione,
              > przez tego kogoś, kto nagrywał. Usłużni dziennikarze zawsze się znajdą i opubli
              > kują.

Niewykluczone że ktoś ma calą bibliotekę nagrań i ci co teraz tak pyszczą mogą być kolejnymi ofiarami.
                • aga-kosa Re: Dziś w Sielance jest zabawa 16.06.14, 20:48
                  Pozwólcie, że zamiast komentarza zacytuję " Samych swoich":
                  Kargul:A nie mówił ja, że władza swojego interesu dopilnuje.
                  Proroczy Kargul: Czarny przy ołtarzu to gorszy jak komunista przy władzy.
                  Kargul: Ja wziął tyle ile mi się należy i swego ruszać nie dam
                  I na koniec: Ja się z takiego państwa wypisuję aga sad
          • amityr Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 16.06.14, 21:31
            jaga_22 napisała:

> Jakimi pobudkami? Po prostu rozmawiali,choć miejsce wybrali niefortunnie.
            > Jestem ciekawa kto ich tak urządził i dalszych rewelacji.
            > Kaczyński myśli,że już na koniu siedzi.

Tak,tak, wina Kaczora potwora, hahaha.
            • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 17.06.14, 10:48
              Amityr,a gdzie ja napisałam,że winien Kaczyński?
              Chociaż pośrednio to tak,a nie zauważyłeś jak PiS odżył? https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/mda.gif
              • amityr Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 17.06.14, 18:49
                jaga_22 napisała:

> Amityr,a gdzie ja napisałam,że winien Kaczyński?
                > Chociaż pośrednio to tak,a nie zauważyłeś jak PiS odżył? https://forum.vect
> ra-unlimited.pl/images/smilies/mda.gif

A gdzie ja napisałem, że Szanowna jaga napisała, że Kaczyński jest winien?? Mogę odszczekać.
                • estella50 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 17.06.14, 19:12
                  Nie wiem, czy dobrze pamiętam wszystkie afery podsłuchowe: najpierw afera Rywina (Michnik/SLD), później Begger Renata (Samoobrona/PiS), teraz u Sowy (PO + ?). Acha, jeszcze podsłuchany prezydent Sopotu (po nagłośnieniu wystąpił z PO). Do tego dochodzą podsłuchy koalicjantów PiS (Samoobrona), a także sfilmowana posłanka Sawicka (PO).
                  Z tej wyliczanki jakoś mi wynika, że podsłuchujący (i podglądający) jakoś oszczędzają PiS (tylko Lipiński z Begger).
                  Wnioski mi się nasuwają. Pewnie nie tylko mnie wink
                  • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 17.06.14, 19:26
                    Amityr napisał:
                    Tak,tak, wina Kaczora potwora, hahaha.

No to jak? źle zrozumiałam?
                  • dwa-filary Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 17.06.14, 19:26
                    Otóż to, a buta PISu wypisana na twarzach i pewność, że wejdą do koryta aż bucha.
                    Te metody już nie raz były stosowane, podstawiając komuś świnię dojść do władzy.
                  • wirujacypunkt Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 17.06.14, 19:32
                    Ale Beger i Lipiński dotychczas są na czele. Nikt takich lodów jak ta dwójka nie chciał kręcić.
                    Czy ponieśli konsekwencje? Czy ktoś postawił im zarzuty ?
                    Najzabawniejszy z podsłuchów, to posłuch Ziobry z gwoździem. Podsłuch ponoć był,
                    tylko, że gwóźdź w nieodpowiednią ścianę wbito big_grin
                    • estella50 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 17.06.14, 19:43
                      No właśnie, tyle już tych podsłuchów było, że można tworzyć rankingi: najbardziej intratny, najśmieszniejszy...
                      Ciekawe, czy jeszcze jakaś inna nacja na świecie bardziej niż my lubuje się w takich podstępnych metodach walki politycznej. I to bezkarnie !
                      • jagodajna Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 17.06.14, 20:01
                        Trochę się różnią te podsłuchy, "begerowe" były raczej na tle prywatnym.
                        Minister, który zarządza podsłuchami a daje się podsłuchać, moim zdaniem, nie ma czego szukać na szczeblu ministerialnym. A teraz jeszcze podają, że dziennikarze "Wprost", posiadają jeszcze inne nagrania, których dotąd jeszcze nie opublikowano. Jedna z nich odbyła się w restauracji w pałacyku Sobańskich, gdzie 10 czerwca spotkali się Krzysztof Kwiatkowski z Janem Kulczykiem.
                        Pewnie dlatego już na zaś szef NIK-u złożył zawiadomienie do ABW o treści tej rozmowy.
                        Nie wiem jakiego cudotwórcę trzeba by było znaleźć, który zobowiązałby się do zapanowania nad całością.
                        • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 17.06.14, 21:04
                          To wszystko nie jest takie proste jak niektórym się wydaje.
                          • wirujacypunkt Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 17.06.14, 21:29
                            jaga_22 napisała:

> To wszystko nie jest takie proste jak niektórym się wydaje.

Może nie jest takie proste, ale za trzy miesiące mamy wybory samorządowe i będzie kilka
                            tysięcy intratnych miejsc do obsadzenia.
                            Czy tu nie jest pies pogrzebany ?
                            Przecież jest o co kruszyć kopie i nogę podstawiać.
                            • iryska2604 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 17.06.14, 22:47
                              No i w sondażach Pis prze do przodu. Już jest w ogródku,już wita się z gąską...
                              • amityr Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 10:25
                                Jeżeli nasze Państwo ma takie służby do swojej ochrony, to niema naszego Państwa w żadnym resorcie. I tyle.
                                • skuter44 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 16:11
                                  amityr napisał: Jeżeli nasze Państwo ma takie służby do swojej ochrony, to niema naszego Państwa w żadnym resorcie. I tyle.

Mamy takie służby do ochrony bezpieczeństwa państwa jakie ma Ukraina . smile
                                  • wirujacypunkt Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 17:21
                                    Pamiętacie, kto ma największe zasługi w rozwalaniu służb specjalnych ?
                                    Raz rozwalone służby specjalne, odbudowuje się latami, a poza wszystkim siedemnaście takich
                                    służb, to duuuuuuuuuuuuuuuża przesada, a w naszym państwie jest tych służb aż tyle.
                                    To, że służby specjalne ''żrą'' się między sobą, przebąkiwano wiele razy.
                                    Czy ta cała afera nie będzie właśnie z tego powodu?
                                    Bliskie wybory samorządowe i wojenki między panami ze służb specjalnych, mogły dać mieszankę wybuchową.
                              • wirujacypunkt Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 17:26
                                iryska2604 napisała:

> No i w sondażach Pis prze do przodu. Już jest w ogródku,już wita się z gąsk
                                > ą...

Wprawdzie wita się z gąską, ale jeszcze nie przywitał się i mam nadzieję, że się nie przywita.
                                Nie potrafię wyobrazić sobie Polski rządzonej przez PiS, Ziobro i Gowina, a przecież Oni najbardziej przebierają nóżkami.
                                • skuter44 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 17:39
                                  Możesz wirować jeszcze szybciej ale stoisz ciągle w jednym punkcie. Podobnie jak ja.
                                  Dziwne to bardzo, że blisko 40 % potencjalnych wyborców wskazuje PiS jako następną
                                  partię rządzącą.
                                  Może szkoda naszego zdrowia by tu na forum toczyć walkę forumową z wiatrakami ?
                                  • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 18:27
                                    Ludzie są niecierpliwi,chcieliby mieć płace zachodnie. .
                                    A do tego dobrobytu trzeba jeszcze trochę popracować.
                                    Mówili,że kogoś zatrzymali.
                                    • wirujacypunkt Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 19:25
                                      jaga_22 napisała:

> Ludzie są niecierpliwi,chcieliby mieć płace zachodnie. .
                                      > A do tego dobrobytu trzeba jeszcze trochę popracować.
                                      > Mówili,że kogoś zatrzymali.

Tak aresztowano menagera restauracji, ale to jest plotka. Jest nadzieja, że jak płotka zacznie sypać, to może ABW dojdzie po nitce do kłębka i w końcu wszyscy dowiemy się kto był zleceniodawcą i dlaczego to zrobił.
                                      Gdzieś przeczytałam, że tych nagrań jest aż 900 godzin. Jaka możliwość szantażowania nie jednej osoby, nie tylko z rządu. W tej knajpie bywało wielu ludzi wysoko postawionych.
                                      • iryska2604 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 19:37
                                        Wszystko tylko nie PiS. Toż to byłby Iran albo jakis inny Taliban.
                                      • skuter44 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 20:25
                                        Jeśli tych nagrań jest tak dużo i są one dużej wagi to najlepiej byłoby "rozwiązać" parlament i rozpisać nowe wybory.
                                        • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 20:33
                                          Latkowski broni swojego laptopa przed zabraniem przez ABW
                                          • iryska2604 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 20:37
                                            Skuter, tylko nie to ! Chcesz rządów PiS -u? Już raz pokazali że nie potrafią.
                                          • skuter44 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 20:43
                                            Faktycznie, to jest problem prawny. Wg mnie, prokurator i na jego zlecenie ABW mają prawo prowadzić przeszukanie pomieszczeń redakcji i skopiować nośniki informacji. Redakcja "Wprost"
                                            nie może być natomiast zmuszana do ujawnienia osoby nagrywającej czy tej która dostarczyła redakcji te nagrania.

Laptop powinien być przejrzany w Redakcji i tam skopiowane pliki, bazy danych i dyski twarde.
                                            Oryginalne komputery i dane w nich powinny być komisyjnie zabezpieczone i zamknięte, a ich
                                            udostępnianie do celów użytkownika powinno być z udziałem ABW.
                                  • wirujacypunkt Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 19:18
                                    skuter44 napisał:

> Możesz wirować jeszcze szybciej ale stoisz ciągle w jednym punkcie. Podobnie ja
                                    > k ja.
                                    > Dziwne to bardzo, że blisko 40 % potencjalnych wyborców wskazuje PiS jako nastę
                                    > pną
                                    > partię rządzącą.
                                    > Może szkoda naszego zdrowia by tu na forum toczyć walkę forumową z wiatrakami ?

Być może masz rację, ale sytuacja zmienia się z minuty na minutę i efekt tego wirowania (w tej sytuacji wcale nie mojego), może być dla wszystkich zaskakujący - taka nieoczekiwana zamiana miejsc i już nie będzie trzeba walczyć z wiatrakami.
                                    Dziwię się, że ludzie nie widzą rzeczy oczywistych, że nie zauważają, iż obietnice Kaczyńskiego
                                    są nierealne, a teraz to całe pokrzykiwanie, sianie zamętu, wysyłanie listu do prezydenta, listu który ma elementy szantażu, jest po prostu wstrętne.
                                    Może w końcu zaczną ludzie myśleć i z oczu spadną łuski ?
                                    Przecież szkodnik, któremu w głowie jest tylko i tylko zemsta za wyimaginowane krzywdy, nie
                                    może rządzić państwem.

• wikul Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 21:01
                          jagodajna napisała:

> Trochę się różnią te podsłuchy, "begerowe" były raczej na tle prywatnym.

Czyżby ?

• wikul Kim jest Latkowski obrońca wolności słowa 18.06.14, 21:10
                            Pod koniec lat dziewięćdziesiątych został skazany na karę 2 lat i 3 miesięcy pozbawienia wolności za wymuszenie rozbójnicze. W więzieniu spędził 17 miesięcy. Poznał tam rugbistę Jakuba Szymańskiego[4]. Po wyjściu na wolność zrealizował swój pierwszy film - To my, rugbiści (2000), o drużynie Arki Gdynia w rugby. Film wywołał wiele kontrowersji, Latkowskiego oskarżono o gloryfikowanie przemocy, czy wręcz zwykłego bandytyzmu.

pl.wikipedia.org/wiki/Sylwester_Latkowski
                            • ste.do Re: Kim jest Latkowski obrońca wolności słowa 19.06.14, 01:15
                              Dossier Latkowskiego opublikował o dziwo też portal wPolityce braci Karnowskich przysięgłych wrogów obecnej ekipy:
                              wpolityce.pl/polityka/166521-ostry-spor-miedzy-latkowskim-naczelnym-wprost-a-kasprowem-i-gorzelinskim-wlascicielami-agencji-mdi-szokujace-informacje
                              Jak w dobrym kryminale. Nic nie wygląda tak samo jak na początku.
                              • jaga_22 Re: Kim jest Latkowski obrońca wolności słowa 19.06.14, 09:22
                                Zdziwił mnie dzisiejszy atak reporterów na premiera.
                                Ma chłopak żelazne nerwy.
                                Wipler się lansuje we Wprost.
                            • wikul Nie byłbym zdziwiony gdyby nagrania ... 19.06.14, 23:18
                              ... organizował Latkowski. Z czyjej inspiracji ? Podobno dostali ja za darmo.

natemat.pl/47981,uczyl-w-szkole-robil-interesy-siedzial-w-wiezieniu-doradzal-kaczynskim-to-sylwester-latkowski-nowy-naczelny-wprost
                              • iryska2604 Re: Nie byłbym zdziwiony gdyby nagrania ... 20.06.14, 20:54
                                Poczytajcie co napisał w swoim blogu Stefan Bratkowski
                                www.tokfm.pl/blogi/pokolenie-y/2014/06/purytanskie_oburzenie/1#Cuk
                                a bardzo mi przypadł do gustu ten fragment

Dla opozycji to czas idealny. Kaczyński już stroi się w pawie (kacze?) piórka i lata jak kot z pęcherzem by wykrzyczeć do narodu „wina Tuska”. Tonący Jarosław brzytwy się chwyta, skoro zwrócił się w sprawie dymisji rządu do prezydenta, którego nazywa „Komoruskim”. Ma chłop odwagę! A Wipler prezentuje się w Sejmie z policyjną pałą — co ma ona symbolizować? Nie wiem. Chyba została mu w spadku po pamiętnej październikowej nocy.
                                • jagodajna Re: Nie byłbym zdziwiony gdyby nagrania ... 20.06.14, 21:49
                                  iryska2604 napisała:

> Poczytajcie co napisał w swoim blogu Stefan Bratkowski
                                  > www.tokfm.pl/blogi/pokolenie-y/2014/06/purytanskie_oburzenie/1#Cuk

Tego nie napisał Bratkowski tylko jakiś 23-latek z Wa-wy. www.tokfm.pl/Tokfm/u,pokoleniey.html Po stylu od razu widać.
                                  Bratkowski pisze tutaj...studioopinii.pl/
                          • amityr Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 21:10
                            Mnie by satysfakcjonowała dymisja ryżego. Rządy powinien objąć Pan Schetyna. Inaczej będzie jakaś gnida od psioków
                            • estella50 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 21:24
                              amityr napisał:

> Mnie by satysfakcjonowała dymisja ryżego. Rządy powinien objąć Pan Schetyna. In
                              > aczej będzie jakaś gnida od psioków

Nie lubię przezwisk. Nasz premier ma swoje godne, kaszubskie nazwisko.
                              A myślę, że w tej trudnej sytuacji świetnie poradziłaby sobie p. Bieńkowska. Energiczna, merytoryczna, pracowita, (niestety też lubująca się w mocnym słowie).
                              • wirujacypunkt Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 21:30
                                estella50 napisała:

> amityr napisał:
                                >
                                > > Mnie by satysfakcjonowała dymisja ryżego. Rządy powinien objąć Pan Schety
                                > na. In
                                > > aczej będzie jakaś gnida od psioków
                                >
                                > Nie lubię przezwisk. Nasz premier ma swoje godne, kaszubskie nazwisko.
                                > A myślę, że w tej trudnej sytuacji świetnie poradziłaby sobie p. Bieńkowska. En
                                > ergiczna, merytoryczna, pracowita, (niestety też lubująca się w mocnym słowie).

Wyzwisk także nie lubię i jeżeli kogoś nie lubię, to wcale nie usprawiedliwia wyzywania kogokolwiek, jeżeli zaś chodzi o Panią Bieńkowską, to mam podobne zdanie do Twojego.
                                Mocne słowa - niech każdy najpierw uderzy się we własną pierś.

• skuter44 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 21:33
                                Czuję, że w którymś kolejnym nagraniu posłuchamy mocnych słów Pani Wicepremier.
                                • wirujacypunkt Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 22:27
                                  skuter44 napisał:

> Czuję, że w którymś kolejnym nagraniu posłuchamy mocnych słów Pani Wicepremier.

Mocne słowa Pani Wicepremier chyba nie wzbudzą takiej sensacji, bo wszyscy wiedzą, że używa od czasu do czasu mocnych słów.
                                • skuter44 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 14:31
                                  Pisałem wcześniej - Czuję, że w którymś kolejnym nagraniu posłuchamy mocnych słów Pani Wicepremier.

Okazało się, że wcześniej min. Sikorski dał plamę, zniszczył swój wizerunek zawodowy i twarz dyplomaty, naraził Polskę na szwank.
                                  Liczę, że jutro panowie Sienkiewicz i Sikorski znikną z rządu. Nie może być inaczej.
                              • wikul Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 23:14
                                estella50 napisała:

> Nie lubię przezwisk. Nasz premier ma swoje godne, kaszubskie nazwisko.
                                > A myślę, że w tej trudnej sytuacji świetnie poradziłaby sobie p. Bieńkowska. En
                                > ergiczna, merytoryczna, pracowita, (niestety też lubująca się w mocnym słowie).

Też są nagrania przeciwko niej. Ja myślałem że Tusk na drugiej kadencji skończy i umożliwi rządzenie przez kogoś innego ale on zapowiedział że nie ma zamiaru ustąpić.
                          • jagodajna Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 18.06.14, 21:11
                            Oj , aj - już nie wchodźmy w szczegóły, może mam już demencję na podsłuchy...smile
                            • wikul Na zdjęciach w GW widać Ikonowicza ... 18.06.14, 23:28
                              ... a w TVN-ie Wiplera. Niezła śmietanka towarzyska.
                              • amityr Re: Na zdjęciach w GW widać Ikonowicza ... 19.06.14, 12:51
                                Jak widzę Wiplera, to mi się nóż otwiera!
                                • wikul Re: Na zdjęciach w GW widać Ikonowicza ... 19.06.14, 23:12
                                  amityr napisał:

> Jak widzę Wiplera, to mi się nóż otwiera!

Szuka zawsze awantury. W tym jest dobry.
    • dorka556 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 19.06.14, 22:03
      Państwo musi wykryć, kto to zrobił i - ewentualnie - na czyje zlecenie. Jeśli to się nie uda, to każda władza w Polsce może czuć się zagrożona. Wolność dziennikarzy też.

Prokurator generalny Andrzej Seremet powinien sięgnąć po najbardziej niezależnych prokuratorów, powinien natychmiast skonstruować zespół fachowców, nie patałachów, którzy prowadzą śledztwa niczego niewyjaśniające, gnębią ludzi po wielu latach mordęgi uniewinnianych.

Redakcje to nie są sanktuaria. Skoro prokurator może sięgnąć do komputera księdza, lekarza, to dlaczego nie może sięgnąć do komputera redakcji? Przecież nie ma tam - mam nadzieję - danych o informatorach. Bo to byłaby gratka dla hakerów.
      ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Nareszcie jakiś głos rozsądku.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,16183610,Milewicz_do_Olejnik__Przeciez_zyjemy_w_wolnym_kraju.html#CukGW#ixzz357K5c6iA
      • wikul Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 19.06.14, 23:14
        dorka556 napisała:

> Nareszcie jakiś głos rozsądku.

I tutaj.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103088,16185323,Dziennikarze_przeciw_Tuskowi___Nasza_kolezanka_latwo.html
        • wirujacypunkt Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 20.06.14, 21:49
          Pani Milewicz, Pan Bober, Pan Jakub Wątły, Pani Paradowska też nie są z Olejnik.
          Tak więc widać, że dziennikarzy którzy kierują się rozsądkiem nie emocjami, jest więcej.
          Dziennikarzy, którzy byli na konferencji prasowej z Tuskiem w środę rano, można nazwać tak,
          jak prof. Bartoszewski nazwał buczących na cmentarzu.

• anoagata Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 21.06.14, 08:36
            Prokuratura niezależna,sądy nie zależne,banki też,dziennikarze niezależni,bo mogą pisać co przestępcy im podadzą do napisania a i tak to wszystko jest wina Tuska.
            W mordę Jeża !
            • amityr Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 21.06.14, 09:48
              Możecie się na mnie gniewać. Nie lubię Tuska . Mam powód. Nawet mu nie współczuję.Byłem za nim jak wielu. Sam sobie dół wykopał. Odsunął wszystkich kolegów a Schetynę nawet przeczołgał. Odsunął fachowców np Ćwiąkalskiego. Zawierzył miernotom , lizusom i złodziejom, to i ma. Ryże to jednak wredne.
    • amityr Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 21.06.14, 09:58
      Wracając to tematu wątku zacytuję wypowiedź jednego z forumowiczów w art. Gazety:
      osmosiki
      8 godzin temu

Oceniono 91 razy 43

Najlepsze jest że Wprost już w momencie publikowania pierwszych nagrań de facto zdradził informatora tzn. wskazał na fakt że była to osoba z obsługi restauracji - w nagraniu słychać moment prawdopodobnie montowania rejestratora (trzaski) i zaraz po tym rozpoczyna się rozmowa czyli uczestnicy musieli widzieć tę osobę tylko nie byli świadomi co robi.

Coraz bardziej nie wygląda to na dzieło służb tylko na przygnębiającą amatorszczyznę w wersji "Burn After Reading". sad

A jeżeli potwierdzi się że to Wprost udostępnił sprzęt to będzie to masakra.
      • iryska2604 Re: Worek sie rozwiązał 22.06.14, 12:04
        - Bullshit, skonfliktujemy się z Niemcami, Francuzami, bo zrobiliśmy laskę Amerykanom. Frajerzy, kompletni frajerzy. Problem w Polsce jest, że mamy płytką dumę i niską ocenę. Taka murzyńskość - taką wypowiedź Radosława Sikorskiego zacytowała Monika Olejnik, odczytując w Radiu Zet kolejne fragmenty podsłuchanych rozmów, które opublikuje jutrzejsze "Wprost".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16194159,_Wprost__ujawnia_kolejne_nagrania__Sikorski_do_Rostowskiego.html#MT
        Proceder z podsłuchami musiał trwać czas jakiś - no i dla mnie to jest jasne kto pod kim dołki kopie. Niedługo wybory a ostatnio słupek troche spadał wiec trzeba było afery.
      • skuter44 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 14:50
        Amityrze. Okazało się, dziś w TVN24 redaktorka Wprost powiedziała wiele, red. Latkowski ma informatora (chyba jest to "Słup", taki pośrednik) nazywanego biznesmenem i to on zlecił
        te nagrania,robione profesjonalnie dla niego. Oferuje te nagrania redakcjom (tylko Wprost je
        "kupił") , informuje jakie są, co zawierają, dawkuje je redakcji. Stąd wiadomo co przekazał redakcji.
        Nie wiadomo jest jednak - kto i dlaczego te nagrania robił.
        Domyślam się jedynie, że celem tych nagrań jest - szkodzić polskiemu rządowi, partii rządzącej, nielubianym politykom. Myślę, że to jest też cel "Wprostu" . Już pierwszy jego numer z nagraniem zatytułowany był - Zamach stanu.
        Redakcja "Wprost" ma pełną gębę "wolności słowa" ale za jej działaniem stoi nieodpowiedzialne działanie - rozwalanie państwa. Każdego państwa - PO czy następnego państwa własności PiS, czy innego.
        I nikt mnie nie przekona, że jest inaczej. Proszę mnie za ten pogląd nie szufladkować do żadnej opcji politycznej, to moje "propaństwowe zdanie". Rząd źle działający można i trzeba obalić ale
        metodami , które stosujemy w demokratycznym państwie prawa.
        Tymi, stosowanymi przez Wprost metodami (mając nagrania ) mozna obalić też rząd PiS, po 2-3 miesiącach, po jego powołaniu.
    • skuter44 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 14:27
      wikul napisał: Prezydent Sopotu Jacek Karnowski twierdzi, że za najnowszą aferą podsłuchową w
      rządzie mogą stać ci sami ludzie, co za "aferą sopocką" z 2008 r.

Okazuje się, że ten dziennikarz śledczy (od afery sopockiej) jest bardzo aktywny. Pracował w wielu redakcjach , teraz jest wprost. Dziś w TVN24 sami dziennikarze dawali mu dobrą opinię. Ma on wielkie chody/kontakty w rożnego rodzaju środowiskach (rządowych, służbach specjalnych, biznesie, w różnych mafiach). Przynosi do redakcji różne, rewelacyjne nagrania. Ponieważ w większości są one prawdziwe, stąd jego wartość - jako dziennikarza.

To, że był w aferze sopockiej , to chyba przypadek,

• amityr Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 14:56
        Nie będę zdziwiony jak ktoś ugryzie rękę , która tak dobrze karmi. A Tusk no cóż zrobił plusk.Nie słuchał fachowców, obstawiony podlizującymi się miernotami, sam sobie strzelił gałę. A większość pisała , że jestem nawiedzony i uprzedzony. O!
        • skuter44 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 15:35
          Masz amityrze rację, jak wielu.

Ale co to znaczy - " Nie będę zdziwiony jak ktoś ugryzie rękę , która tak dobrze karmi".

A propos.
          Choć mierzi mnie już rozwinięte na wielką skalę nagrywanie rozmów polityków. Niepokoi szkodzenie tymi nagraniami Polsce ale z drugiej strony(trzeba uczciwie przyznać) cała ta afera podsłuchowa jest pożyteczna, bo posłuży szybkiemu, skutecznemu odejściu od rządów PO.
          Jeszcze było by dobrze by za tym działaniem stali faktycznie patrioci a nie dziennikarze-kryminaliści czy kacapskie służby.
          • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 17:23
            A macie mości panowie kogoś w zamian? http://s.rimg.info/7ab6eb2d4cb4258f9e32c21081dcf3a3.gif
            • amityr Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 17:33
              Tusk robi plusk. Na jego miejsce wchodzi np Schetyna, który się do roboty ima. Wyrzuca szybko całe badziewie. Mało tego PO może jeszcze wygrać wybory.
          • amityr Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 17:29
            skuter44 napisał:

> Masz amityrze rację, jak wielu.
            >
            > Ale co to znaczy - " Nie będę zdziwiony jak ktoś ugryzie rękę , która tak dobrze karmi".

Miałem na uwadze oczywiście zleceniodawcę,którym może być np PiS, SLD, czy cholera wie?
            • iryska2604 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 17:35
              Jeszcze było by dobrze by za tym działaniem stali faktycznie patrioci a nie dziennikarze-kryminaliści czy kacapskie służby.

Nie uważasz ze patrioci i idealiści juz dawno wymarli? Jakieś resztki zostały ale nie maja nic do gadania. Tam na górze liczy sie tylko władza. Poza tym patriota nie szkodziłby krajowi.
              • skuter44 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 18:14
                Ja napisałem , że "dobrze by było".
                Gdybym to ja był ( teoretycznie) takim patriotą to wszystkie uzyskane informacje, które szkodzą
                Polsce, przekazał bym odpowiednim organom sprawiedliwości, urzędom kontroli skarbowej, NIK...
                a nie wywłóczył na forum światowe naszych polskich brudów.
                Dopilnował bym aby wszystkie te doniesienia zostały w pełni wykorzystane.
                • wirujacypunkt Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 18:58
                  skuter44 napisał:

> Ja napisałem , że "dobrze by było".
                  > Gdybym to ja był ( teoretycznie) takim patriotą to wszystkie uzyskane informacj
                  > e, które szkodzą
                  > Polsce, przekazał bym odpowiednim organom sprawiedliwości, urzędom kontroli ska
                  > rbowej, NIK...

I to byłaby właściwa postawa.
                  > a nie wywłóczył na forum światowe naszych polskich brudów.
                  > Dopilnował bym aby wszystkie te doniesienia zostały w pełni wykorzystane.
                • amityr Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 19:26
                  skuter44 napisał:

> Polsce, przekazał bym odpowiednim organom sprawiedliwości, urzędom kontroli skarbowej, NIK...

Mój ty biedaku.
                  A Prezes Izby na darmowe obiadki z Kulczykiem. I jak się okazuje nie raz.Ale przy tak mizernej pensyjce i bez premii.
                  • skuter44 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 19:50
                    Ja piszę o jednym a Ty Bogaczu zazdrościsz urzędnikowi państwowemu , że go miliarder na obiad poprosił i za ten obiad poprosił ? A co miał sam płacić ? Czy też miał odmówić spotkania a więc zrezygnować z okazji uzyskania doniesienia o przestępstwach ?

Kulczyk poprosił Kwiatkowskiego przekazał informację o jakiś nadużyciach a ten (w sposób taki jak ja wnioskuję) powiadomił o nich odpowiednie instytucje.

A więc może nie czepiajmy się Prezesa Izby.

Nawiasem mówiąc, mam do niego zaufanie i sympatię. Nie mogę więc być obiektywny.
                    • anoagata Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 22.06.14, 21:04
                      Panowie tu sie chyba podniecają.
                      Jeszcze poczekajmy jeszcze sie nie spieszmy.
                      Na dziś to tak jest gra wstępna.
                      • wikul "Wiemy kto nagrywał" 22.06.14, 23:15
                        W tygodniku "wSieci" ustalenia dotyczące tego, kto nagrywał polityków. Reporterskie śledztwo dziennikarzy "wSieci" prowadzi do majora BOR, a w konsekwencji - do Rosjan. "Wiemy, kto nagrywał" - zapowiadają na okładce. "Czterdziestokilkuletni oficer BOR, w służbie od piętnastu lat, do niedawna pełnił kluczowe funkcje, był wiceszefem pionu logistyki i szefem Oddziału Profilaktyki Ochronnej i odpowiadał właśnie za zabezpieczenie miejsc, w których pojawiały się chronione osoby" - tak reporterzy opisują osobę ich zdaniem odpowiedzialną za nagrania.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16196147,Kolejne_tasmy__Wprost___koniec_kariery_Nowaka_i__zajazd.html#BoxSlotI3img

Wygląda że to nie tylko na przechwałki. Wydaje mi się że powoli jesteśmy coraz bliżej ponurej prawdy.
    • dorka556 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 07:03
      Jestem tym wszystkim tak zniesmaczona, że oglądam już tylko TVN Meteo i słucham RMF Classic.
      Od razu lepiej się poczułam.
      • skuter44 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 08:48
        Jest czym się zniesmaczyć. Ale znowu - nie obserwując przebiegu afery, rzadkiej, pasjonującej i niepowtarzalnej.... wiele tracisz.
        Na naszych oczach rozgrywa się historia zaburzeń w polskiej państwowości i demokracji.
        • ewa9717 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 09:00
          A ja myślę,że Dorka ma rację. Z zaburzeniami polskiej demokracji i państwowości spotykamy się na kazdym kroku. Można mieć dość...
          • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 09:49
            Wyjdziemy mocniejsi,oto moje zdanie .
            A Sikorski nic nowego nie powiedział.Przypomnijcie sobie jak wszyscy psioczyli na Amerykanów.Powinien zostać na stanowisku,
            ma tylko niewyparzony język.Bardziej się boję milczków i knujących
            • amityr Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 10:54
              jaga_22Teraz ci wierzę ,że nie zdradziłaś męża ani razu. Ty jak się zakochasz to po grób. Nawet jakby się okazało , że on cię zdradzał.
              • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 11:19
                Jak widzisz amityr, nawet w polityce jestem wierna,ale...ale...
                przyglądam się i potrafię wyciągnąć wnioski we właściwym czasie.
                • anoagata Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 11:30
                  Potwierdzam tezę Amityra w sprawie tezy Jagusi.
                  Dorka,to dobrze że chociaż Meteo oglądasz,ja oddałam piloty wnuczkowi i poczekam aż to wszystko 'się przewali i przekotłuje '
                  Mam nadzieje że będzie dobrze.
                  • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 14:11
                    No to ja bym nie wytrzymała i nie żałuję ,że wysłuchałam
                    dziś premiera z Gdańska robi po mojej myśli.
                    • skuter44 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 16:40
                      Wychodzi na to, że warto wytrzymać, nie podniecać się zbytnio , nie stawać po niczyjej stronie - bo i tak nie mamy wpływu na bieg wydarzeń.
                      Co z tego, że ja wczoraj uważałem - "powinni być jutro odwołani dwaj ministrowie " (byłem przekonany, że jest to jedyne rozwiązanie ) ? Premier ma inne zdanie i ani myśli ich odwołać. wink

Atmosfera afery przygasa. Naszą, widzów/obserwatorów uwagę i złość kieruje się aktualnie , na tych co nagrywali. Różnie jeszcze, w tej rozwijającej się aferze, będziemy manipulowani przez
                      władzę, nagranych rozmówców i przez media
                      Powtarzam - Mając własne zdanie, nie warto zbytnio angażować się po po jednej stronie.

• m4-6 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 17:13
                        Szpagaty teraz robią wszyscy, od rządu przez posłów po media, ale nie martwcie się, przecież zaraz dłuuuuuugie wakacje, w uśpieniu medialnym przetrwają do jesieni, a potem zapewne krzywdy sobie nie zrobią.
                      • anoagata Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 18:12
                        skuter44 napisał:

> Wychodzi na to, że warto wytrzymać, nie podniecać się zbytnio , nie stawać po n
                        > iczyjej stronie - bo i tak nie mamy wpływu na bieg wydarzeń.
                        > Co z tego, że ja wczoraj uważałem - "powinni być jutro odwołani dwaj ministr
                        > owie
                        " (byłem przekonany, że jest to jedyne rozwiązanie ) ? Premier ma inne
                        > zdanie i ani myśli ich odwołać. wink
                        >
                        > Atmosfera afery przygasa. Naszą, widzów/obserwatorów uwagę i złość kieruje się
                        > aktualnie , na tych co nagrywali. Różnie jeszcze, w tej rozwijającej się aferz
                        > e, będziemy manipulowani przez
                        > władzę, nagranych rozmówców i przez media
                        > Powtarzam - Mając własne zdanie, nie warto zbytnio angażować się po po jednej s
                        > tronie.
                        >
                        >
                        I tego sie trzymajmy.
                        • dorka556 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 18:39
                          Problem jest w tym, że każda władza deprawuje.
                          Co z tego, że wybierzemy porządnego, mądrego człowieka (o ile jeszcze tacy są), kiedy w krótszym, lub dłuższym czasie, gdy obrośnie w piórka, woda sodowa uderza do głowy i robi zwrot o 180 stopni. Ab ovo.
                          • anoagata Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 18:47
                            Dorka, niekoniecznie obrasta w pióra.
                            Zasada jest prosta.
                            Punkt widzenia zależny jest od punktu siedzenia.
                            Lub odwrotnie.
                            • amityr Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 21:25
                              Jak to powiedział Dulski ?
                              • aga-kosa Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 23.06.14, 21:46
                                Felicjan Dulski? " A niech was wszyscy diabli!" Prawidłowo? smile aga
            • wikul Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło 24.06.14, 14:51
              jaga_22 napisała:

> Wyjdziemy mocniejsi,oto moje zdanie .
              > A Sikorski nic nowego nie powiedział.Przypomnijcie sobie jak wszyscy psioczyli
              > na Amerykanów.Powinien zostać na stanowisku,
              > ma tylko niewyparzony język.Bardziej się boję milczków i knujących.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16205667,_Niekompetentny____Spier____l_sprawe___Brytyjskie.html#BoxSlotI3img

Proszę zwrócić uwagę na komentarze internautów do artykułu i jak diametralnie różnią się one od komentarzy polityków.

• wikul Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 24.06.14, 14:43
            ewa9717 napisała:

> A ja myślę,że Dorka ma rację. Z zaburzeniami polskiej demokracji i państwowości
            > spotykamy się na kazdym kroku. Można mieć dość...

Pozwalam sobie tylko uzupełnić że nie tylko polskiej, niestety. Wystarczy wspomnieć afery amerykańskie, żeby wymienić tylko największe Wiki Liks czy Snowdena. Marna to pociecha ale warto o tym pamiętać że nie jesteśmy wyspą w brutalnym i skorumpowanym świecie.
            • wirujacypunkt Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 24.06.14, 15:17
              wikul napisał:

> ewa9717 napisała:
              >
              > > A ja myślę,że Dorka ma rację. Z zaburzeniami polskiej demokracji i państw
              > owości
              > > spotykamy się na kazdym kroku. Można mieć dość...
              >
              >
              > Pozwalam sobie tylko uzupełnić że nie tylko polskiej, niestety. Wystarczy wspom
              > nieć afery amerykańskie, żeby wymienić tylko największe Wiki Liks czy Snowdena.
              > Marna to pociecha ale warto o tym pamiętać że nie jesteśmy wyspą w brutalnym i
              > skorumpowanym świecie.

My jesteśmy tylko pionkami na szachownicy.
              • estella50 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 24.06.14, 16:45
                Nie powinniśmy mieć kompleksów. Po pierwsze jesteśmy naprawdę młodą demokracją (co to jest 25 lat !). A po drugie, nawet monarchie (ostatnio hiszpańska), a także "stare" demokracje, czy państwa od wieków niepodlegające obcym okupacjom czy strefie wpływów - nie są wolne od skandali, podsłuchów, afer finansowych.
                Do naszej wiadomości trafiają tylko echa tamtych afer (z przyczyn zrozumiałych), stąd może nam się wydawać, że u nas to już samo dno i koniec świata ! Tak żle nie jest ! damy sobie radę !
                • amityr Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 24.06.14, 19:29
                  Pięknie jest. A wyspą i nawet zieloną to jesteśmy ho, ho a może i dłużej.
                  • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 24.06.14, 21:02
                    Nagrane rozmowy Radosława Sikorskiego oznaczają poważne kłopoty dla Davida Camerona. Brytyjska prasa twierdzi, że skoro nawet najbliższy sojusznik Londynu oskarża premiera o "niekompetencję i durnotę" i wieszczy wyborczą porażkę, to coś musi być na rzeczy.

wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/462748,afera-podsluchowa-rozmowy-sikorskiego-zaszkodza-davidowi-cameronowi.html
                    • wikul Właściciel rosyjskich kopalń nie lubi Polski 25.06.14, 00:47

Jak twierdzi "Puls Biznesu", to właśnie po zatrzymaniu kierownictwa Składów Węgla zaoferowano podsłuchy rozmowy Sienkiewicza z prezesem NBP Markiem Belką kilku redakcjom. Zdecydowało się je opublikować tylko "Wprost".

wyborcza.pl/1,75248,16208941,Za_afera_podsluchowa_moga_stac_Rosjanie___poszlaki.html#BoxSlotMT#ixzz35bEqCBNq
                      • skuter44 Re: Właściciel rosyjskich kopalń nie lubi Polski 25.06.14, 09:38
                        Jeśli ktoś profesjonalnie chce mnie, ciebie, ministra nagrać .... i jeszcze za grube pieniądze... i jeszcze z zemsty.... i jeszcze z korzyścią dla siebie (uznając, że nagrania usuną na zawsze swojego "prześladowcę" ----
                    • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 26.06.14, 18:35
                      Artykuł Bandowa, byłego doradcy prezydenta Ronalda Reagana, a obecnie pracownika think tanku Cato Institute, ukazał się na stronie internetowej "The National Interest"

Jego zdaniem Waszyngton nie powinien spieszyć się z zapewnianiem szefa polskiej dyplomacji Radosława Sikorskiego, że Ameryka zrobi wszystko, by chronić Polskę przed wszelkiego rodzaju zagrożeniami. "Zamiast tego Warszawa powinna zademonstrować, dlaczego jest warta wsparcia Waszyngtonu" – napisał Bandow.

Autor uważa, znów nawiązując do słów Sikorskiego, że w relacjach Polski z USA rzeczywiście są "frajerzy", ale są nimi Amerykanie, a nie Polacy.

Jego zdaniem bowiem żadne względy bezpieczeństwa nie przemawiają za tym, "by Stany Zjednoczone ryzykowały wojnę o Warszawę". Bandow twierdzi, że "Polska nigdy nie była strategicznie ważna dla Waszyngtonu".

wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-the-national-interest-krytycznie-o-slowach-sikorskiego-nt-sojuszu-z-usa/qjr4m
                      • wikul Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 29.06.14, 01:14
                        jaga_22 napisała:

> Artykuł Bandowa, byłego doradcy prezydenta Ronalda Reagana, a obecnie pracownik
                        > a think tanku Cato Institute, ukazał się na stronie internetowej "The National
                        > Interest"

Nie dość że idiota to jeszcze niedoinformowany cynik. Nigdy nie słyszał o uwolnieniu amerykańskich agentów przez polski wywiad co przyczyniło się do zmniejszenia polskiego długu. Nigdy nie słyszał o wkładzie Polski w wojnie w Iraku czy Afganistanie. Uchowaj Boże przed takimi "doradcami". Dzięki takim doradcom Amerykanie są tak nielubiani na świecie.
                        Rosjanie takich nazywją "pożytecznymi idiotami".
                        • jaga_22 Re: "Macie wątpliwości, skąd są te nagrania? Ja n 29.06.14, 09:19
                          Wikul dobrze napisałeś,ja do tej pory jestem zniesmaczona jego wypowiedzią.
                          • wikul Wielki Brat patrzy i słucha ... 09.07.14, 16:38
                            Nagrania prywatnych rozmów polityków i biznesmenów, które opublikował tygodnik "Wprost", uświadamiają nam, że podsłuchać i podejrzeć da się każdego. W dzisiejszych czasach wiedzę na nasz temat mogą mieć przypadkowe osoby
                            Zbierają ją także pracodawcy. Wiele firm posiada systemy kontrolujące czas pracy, aktywność swoich pracowników w internecie, pozwalające sprawdzać, co mają na pulpicie, na jakie strony wchodzą, czytać ich korespondencję. Pracodawcy zbierają informacje o nas dostępne w sieci, zanim jeszcze zaproszą kogoś na rozmowę kwalifikacyjną. Czy przestajemy być sobą, bo Wielki Brat stale patrzy nam na ręce i słucha? Rozmowa z prof. Zbigniewem Nęckim. ...

gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90445,16284525,Wielki_Brat_patrzy_i_slucha.html#BoxBizTxt

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka