Dodaj do ulubionych

Czerwiec to miły miesiac.

01.06.15, 10:21
Czerwiec zaczyna się pięknie Świętem Dziecka, więc składamy naszym Dzieciom życzenia szczęścia.kiss)
A wszystkim Tym, którzy mają rodziców i mają prawo ciągle czuć się dzieckiem, bo mają do kogo mówić Mamo, Tato - zazdroszczę i szczerze życzę, by trwało to jak najdłużej. kiss) aga
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 01.06.15, 11:02
      https://i62.tinypic.com/2uqy9gl_th.jpg
      A więc miłego Dnia tego szczególnego.[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[{{{{{{}
      Oj oj ,ale nie będę kasowała bo to od Lenki,która też złożyła życzenia
      po kociemu. smile

https://www.bysio.com/i/web2.freemobo.com/repository/923286.1314.gif
      • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 01.06.15, 15:43
        Głaski dla Lenki. Tez miałam kota - komputerowca. Układał sie pod monitorem przytulony do myszki.Gdzies tu jest miedzy zdjeciami.
        plus.google.com/photos/104625777591782493878/albums/5191384151503303153
        Ma się chyba na burzę - w cieniu mielismy 26 stopni. Duszno jak diabli, nawet psy popadały i spią cały czas.
        • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 01.06.15, 16:48
          I u mnie strasznie duszno.Zajęłam się myciem okien i ledwo
          skończyłam to co zaplanowałam.Lepiej w domu.
          • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 01.06.15, 21:04
            Witam miło. U nas leje, dosłowniesmile Nareszcie prawdziwy deszcz.
            Miłego wieczoru życzę.
            • xy.5 Re: Czerwiec to miły miesiac. 01.06.15, 23:04
              Wyrwałam zielsko z przydomowego ogródka i jutro jadę na działkę na jakiś czas,pozdrawiam,dobranoc.
              • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 02.06.15, 11:25
                Dalej duszno i gorąco,ani kropelki.

http://i61.tinypic.com/2vnj50l.jpg
                • aga-kosa Re: Czerwiec to miły miesiac. 02.06.15, 11:47
                  Byłam z psem na miedzach i nazbierałam 80 dkg płatków z róż i kiście robiny - akacji.
                  Pies szczęśliwy ja mam pracę. smile aga
                • anoagata Re: Czerwiec to miły miesiac. 02.06.15, 11:49
                  Z żalem ale z wielką przyjemnością wyciepałam maj z kalendarza,może czerwiec mię zadowoli.
                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 02.06.15, 17:02
                    Wczoraj wieczorem potężnie polało waliło w dach aż miło a obraz w telewizorze rozmieniał sie na drobne. Dziś parno. Trochę sie pokręciłam na dworze ale za gorąco - w słońcu nie mozna wytrzymać ,tak pali. Wreszcie niektórzy mają ciepło.
                    • estella50 Re: Czerwiec to miły miesiac. 02.06.15, 17:06
                      A u mnie nie padało przynajmniej 2 tygodnie! Dzisiaj mam silny wiatr, chmury gnają po niebie, a deszczu ani kropli. Duchota, spać się chce, niechby nareszcie zagrzmiało i polało, bo ogród woła: wody!!!
                      • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 02.06.15, 20:56
                        Popadało wczoraj u nas, ale mało.
                        Dobry wieczór i spadam bo padam po pracowitym dniu.
                        • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 03.06.15, 11:27
                          Uff gorąco,a słonko piecze. https://gifynaforumanowi.blox.pl/resource/JC_drink.gif
                          Witam...
                          • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 03.06.15, 19:49
                            U nas dzis upał. 29 było w cieniu. Wybraliśmy się pozałatwiać parę spraw,dobrze ze dach mozna opuścić.Inaczej sie jedzie. I tak sobie myśle że burza jakaś będzie czy co...
                            • xy.5 Re: Czerwiec to miły miesiac. 04.06.15, 14:21
                              Witam,na chwilę wpadłam do domku.Wczoraj było bardzo upalnie a dzisiaj słonecznie i chłodno.
                              Zobaczymy co dalej wyniknie.Miłego wypoczynku życzę,pozdrawiam.
                              • anoagata Re: Czerwiec to miły miesiac. 04.06.15, 17:01
                                https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/bardzo%20ryczy.gif

Póki co to zazdraszczam Irysce upałów bo u mnie zimnica,z dresów jeszcze nie mogę wyskoczyć.
                                • aga-kosa Re: Czerwiec to miły miesiac. 04.06.15, 17:15
                                  Popołudnie spędziłam z kapeluszem słomkowym na głowie i książką "Letnie przesilenie" Robin Carr.
                                  Nogi wystawiłam do opalania aż po... cztery litery. W słońcu +40
                                  Od jutra będą dzieci to nie wiem czy sobie na to pozwolę. Dom jest ocieplony, więc w domu mam chłodno.smile aga
                                  • czuk1 Czerwiec to miły miesiac. 05.06.15, 19:21
                                    Czerwiec to miły miesiąc także dlatego, że w ostatnich latach czerwce są z letnią aurą.
                                    Okres letni (zauważyłem) jakoś u nas przesunął się o ok. 2 tygodnie. Także w br. praktycznie mamy już lato. Za to już ok. 15-20 sierpnia br. lato "słabnie", są zimne noce i temperatury rzadko wyższe niż 25 stopni.
                                    • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 05.06.15, 19:26
                                      Witam.
                                      Myślę podobnie jak Czuk1. W zeszłym roku po połowie sierpnia jechaliśmy na wczasy i dziękowałam Bogu że mam ciepłe cichy, praktycznie z dresów nie wyskakiwałam.
                                      • estella50 Re: Czerwiec to miły miesiac. 05.06.15, 19:44
                                        A u mnie to był dopiero pierwszy gorący dzień w tym roku. I kolejny bezdeszczowy. Nie pada tutaj już prawie miesiąc, ogród podlewałam kolejny raz. Za to wieje u nas od wielu dni, jak nigdy dotąd.
                                        Zmienia się nam aura, zmienia...
                                        • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 05.06.15, 21:12
                                          U mnie bardzo ciepło. Była u mnie wnuczka i mamy spory problem ,bo praktycznie nie może wychodzic z domu. Ma bardzo silną alergię i jak cos pyli to jest tragedia.
                                          • anoagata Re: Czerwiec to miły miesiac. 05.06.15, 21:56
                                            Dziś już wyskoczyłam z dresów ale jeszcze czerwca nie chwalę.
                                            Wnuk mi zarekwirował telewizor i jestem zmuszona posiedzieć przed kompem.

https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/maniaki.gif
                                            • xy.5 Re: Czerwiec to miły miesiac. 06.06.15, 08:42
                                              Witam,gorąco od rana,piję kawę i zaraz biorę się za pranie i inne domowe prace.
                                              • czuk1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 06.06.15, 09:31
                                                Co Ty, w wolną sobotę ? smile
                                                • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 06.06.15, 10:10
                                                  I ja witam https://liubavyshka.ru/_ph/80/2/884333872.gif
                                                  Dobry wiaterek dziś,to się nie usmażymy.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 06.06.15, 13:45
                                                    Witam. Zjedliśmy dobry obiadek i mamy sielankę. Potem na rower i koniec dnia.
                                                  • alfredka1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 06.06.15, 14:26
                                                    Leczo, kawa, sernik, parno, duszno, czekamy na burze .........................
                                                    -pozdrawiamysmile-
                                                  • amityr Re: Czerwiec to miły miesiac. 06.06.15, 14:54
                                                    Jest pięknie. Smutno mi. Wróciłem z pogrzebu sąsiada -74 lata.Operacja się udała ale pacjent nie wytrzymał. Na dodatek jego żona (70 lat) dostała paraliżu i to takiego, że nie może ruszyć ani rękoma , ani nogami. Nawet nie mówi tylko krzyczy rozpaczliwie i porozumiewają się z nią za pomocą wzroku. Około 5 godzin leżała sama po udarze.Straszne
                                                  • czuk1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 06.06.15, 15:07
                                                    wink
                                                  • estella50 Re: Czerwiec to miły miesiac. 06.06.15, 16:54
                                                    Straszne! Oby nam się nic podobnego nie zdarzyło!
                                                    Mój znajomy w podobnym wieku doznał paraliżu po udarze. Po jakimś czasie śpiąca z nim na tapczanie żona nieoczekiwanie zmarła.
                                                    On spał od strony ściany, nie mógł się ruszyć, wołał, sąsiedzi nie słyszeli. Po 2 dobach ktoś przypadkiem uwolnił oboje.
                                                    Wiem, że to horror, że na dworze kanikuła.
                                                    Ale takie sytuacje to też element ludzkiego losu...
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 06.06.15, 18:30
                                                    Matko kochana! straszne. U nas też kiedyś sąsiad kosił trawę i dostał wylewu, leżał biedny na trawniku i zanim ktoś go zobaczył, zmarł.
                                                  • aga-kosa Re: Czerwiec to miły miesiac. 06.06.15, 21:15
                                                    Cóż to za opowieści. " Przyjdzie na to czas, przyjdzie czas, przyjdzie czas..."
                                                    Ale najpierw kochani dostosujmy się do rad pogodynek: Nie wychodzić w środku dnia z chaty. Lekki drink z lodem, wygodny fotel, nogi ku górze, okna przysłonić i cieszyć się, że czujemy, że coś boli - bo wtedy jest pewność, że żyjemy. wink aga
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 06.06.15, 21:27
                                                    Masz rację Ago! Amityra do kąta za takie smutasy w środku latawink
                                                  • czuk1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 06.06.15, 22:07
                                                    Ładny mecz. Prawda ? 1:1 Jeszcze 30 minut.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 06.06.15, 22:15
                                                    Nie oglądam, czekam na "Dziewczyna z przedmieścia"
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 06:59
                                                    Witam z rana https://liubavyshka.ru/_ph/80/2/622008367.gif dopóki słonko
                                                    jeszcze nie praży.

http://i57.tinypic.com/v42wbk.jpg
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 10:53
                                                    Jaga! na twoim tarasie to tylko siedzieć i kawkę pićwink
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 11:07
                                                    No to Tamaryszku częstuję kawą i muffinkami big_grin

http://i60.tinypic.com/23w7kub.gif

http://i59.tinypic.com/2s6sjde.jpg
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 11:11
                                                    Ty wiesz czego mi trzeba, o jacie kręcę, jakżeby to było fajne w realu, ale nic, podniosę te swoje 4 litery i pójdę wstawić wodę, przynajmniej zmobilizowałaś mniesmile
                                                    Dzięki kochana i zaraz będę delektować się kawką i wyobrażać sobie że jestem u ciebiesmile
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 11:22
                                                    No to bardzo mi miło Tamaryszku http://i59.tinypic.com/35chamw.gif
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 11:53
                                                    Mam kawusię z mlekiem, mam kilka truskawek i kawałeczek drożdżowego ciasta z makiem. Pycha i myślę że chociaż w namiastce zastąpią smak muf-inek smilehttps://supergify.pl/images/stories/Kulinarne/jedzenie__43_.gif
                                                  • xy.5 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 14:08
                                                    Witam,smacznego Tamaryszku.Gorąco niesamowite,po cichutku pakuję się i może jutro na
                                                    działeczkę zmykam...Pozdrawiam serdecznie.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 14:17
                                                    U nas wczoraj było 34 stopnie, a dziś tylko 12,5.sad
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 15:07
                                                    Mamy 27 i duszno,wiaterek pomaga.
                                                  • alfredka1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 15:56
                                                    Bez upału, bez duchoty, całkiem przyjemnie.
                                                    Pozdrawiamysmile
                                                    Córka wróciła znad morza, zadowolona !
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 16:30
                                                    Normalne to nie jest że jednego dnia 34 w cieniu i oddychać nie ma czym a drugiego nawet 11. Teraz wzrosła temperatura do 19-tu. Jak człowieka gnaty maja nie boleć? Wnusia juz pojechała, podrzemałam nawet trochę ale czuję sie tak jakby mnie walec drogowy przejechał.
                                                  • aga-kosa Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 19:08
                                                    Jak się człowiek stara, to mu wyjdzie wink Zrobiłam drożdżowe z rabarbarem, kruszonką, czekoladą i zakalcem. Nawet psu nie mogę dać. Ma to swoje dobre strony . Wyleczyłam się z pieczenia dla nas.
                                                    Wszystkie dzieci pojechały mam komputer dla siebie. smile aga
                                                  • alfredka1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 19:32
                                                    Uwielbiamy zakalce .... jeżeli jest bardzo duży, to pokroić go trza na paski i podgrzewać na teflonowej patelni. Zrumienione będą i smaczne.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 19:50
                                                    Alfredka mnie rozbawiła do łez.Wybrała sobie zadanie z którym
                                                    nie wszystkim wychodzi.big_grin
                                                    Tak to już jest ,że nie zawsze się udaje,ale następnym razem się uda. https://liubavyshka.ru/_ph/107/2/21527456.gif
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 07.06.15, 20:11
                                                    Przecież zakalec to najlepsze ciasto dla moich synów, oni takie uwielbiają, z resztą ja teżsmile
                                                  • anoagata Re: Czerwiec to miły miesiac. 08.06.15, 08:29
                                                    Ja tylko zakalce potrafię upiec.

Na gwałt potrzebny mi jest deszcz albo odwrotnie.

https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/wyrywa.gif
                                                  • estella50 Re: Czerwiec to miły miesiac. 08.06.15, 11:38
                                                    Potrzebujesz gwałt (!?) zalać deszczem? To ma być lekarstwo na gwałt?! O matko i córko !!!
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 08.06.15, 18:18
                                                    U mnie popaduje od czasu do czasu i od wczoraj dosc chłodno. Idźcie z takim czerwcem...
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 08.06.15, 18:27
                                                    I chłodno, a jutro jeszcze chłodniej.
                                                    Witam miło mimo wszystko.
                                                  • smutas13 Re: Czerwiec to miły miesiac. 09.06.15, 07:05
                                                    Pięknie jest smile
                                                    Słoneczko lekko przymglone, +19*C, lekki wiaterek, pachnie sianem...smile
                                                    Cudownie smile

• czuk1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 09.06.15, 08:50

O 7-mej było 14 st, pochmurno , wiaterek. Odpowiedni dzień do zwiedzania ZOO, z dziećmi. smile
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 09.06.15, 10:21
                                                    U nas leje od rana i tylko 10 st.Fakt, nie moze tak być aby na Dolnym Śląsku cały czas było jak w raju. Akurat dzisiaj postanowiłam że pojedziemy po kuchenkę gazową bo stara sie zaczyna rozkraczać. Pewnie i lodówkę trzeba będzie wymienić. Pralkę juz wymieniłam. Teraz sie nie kupuje sprzętu na długie,długie lata, niestety...
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 09.06.15, 11:22
                                                    U Smutaska dobre słonko świeci? no tak,bo była smutna.
                                                    Jakoś wytrzymam te 2 dni,bo później będzie gorąco.
                                                    Miało być 21,ale jest 17 i zaczyna padać a ja jestem zmarźluch https://oi59.tinypic.com/35chamw.jpg
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 09.06.15, 14:26
                                                    Od rana lało, teraz tycio lepiej, ale jutro ma być fajniesmile
                                                    Witam.
                                                    Czy akurat wtedy jak u nas zaczęli tynkowanie domu pogoda musiała sie popsuć?
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 09.06.15, 14:56
                                                    "Czy akurat wtedy jak u nas zaczęli tynkowanie domu pogoda musiała sie popsuć? "

Oczywiście...złośliwości tylko na to czekają

https://i.pinger.pl/pgr431/b5de7c93000955964f3f9de6
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 10.06.15, 10:12
                                                    Co to za pogoda bez słoneczka.

https://4.bp.blogspot.com/-e6WlFq2qHtQ/TtPmNEcPibI/AAAAAAAAAOs/jIKnZu5l3P8/s400/p-1093.gif
                                                  • gazeta_mi_placi Re: Czerwiec to miły miesiac. 10.06.15, 11:25
                                                    Ha ha, dobre, uśmiałam się big_grin
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 10.06.15, 13:56
                                                    No! wreszcie pogada sprzyja i chłopaki sie uwijają, ale ratunku! co koło domu się dzieje. Wszędzie styropian, nawet w domuwink
                                                    Miłego dnia życzę, a sama lecę odkurzać.
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 10.06.15, 15:20
                                                    No i dziś słońce świeci!!!
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 10.06.15, 16:19
                                                    U mnie tez się poprawiło,jutro będzie ładnie.
                                                  • czuk1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 11.06.15, 08:37
                                                    Jest super - 22 at. pochmurno, a w południe 25 st .... ma być . smile
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 11.06.15, 10:10
                                                    Jest po prostu pięknie https://liubavyshka.ru/_ph/80/2/757609706.gif
                                                  • anoagata Re: Czerwiec to miły miesiac. 11.06.15, 12:04
                                                    Zmuszona byłam wyciągnąć sikawkę i zrobić własny deszcz i podlać cały ogród.
                                                    Masz rację Irysko mówiąc że; idżcie z takim czerwiecem..
                                                    Noce zimne a dnie suche.
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 11.06.15, 17:45
                                                    Zrobiło sie u nas bardzo ładnie, ciepło - do południa wyszłam na mój klomb przed domem i wyrywałam chwasty bo trochę ich wyrosło Ziemia jeszcze po deszczu nie zdążyła stwardniec to i dobrze sie plewiło. A tu trochę moich kwiatków
                                                    slajdzik.pl/slajd/kolorowo-108277
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 12.06.15, 13:12
                                                    No i to by było na tyle przyjemności bo gruchnęłam z krzesła( więcej juz na krzesło nie wejde) i wylądowałam na SOR-ze. Prześwietlili ,na szczęscie złamania nie ma, jest mocno słuczona ,opuchnieta i kolorowa. Mam siedzieć, chodzic tylko w razie potrzeby - o kulach,juz dzis kupiłam. A miałam jechać jutro w góry...
                                                  • czuk1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 12.06.15, 13:39
                                                    Niesamowity pech. Trzymaj się.

PS. Podobnie ja.... miałem jechać do rodziny....lekarz zabronił.
                                                  • estella50 Re: Czerwiec to miły miesiac. 12.06.15, 13:44
                                                    iryska2604 napisała:

> No i to by było na tyle przyjemności bo gruchnęłam z krzesła( więcej juz
                                                    > na krzesło nie wejde) i wylądowałam na SOR-ze. Prześwietlili ,na szczęscie zł
                                                    > amania nie ma, jest mocno słuczona ,opuchnieta i kolorowa. Mam siedzieć, chod
                                                    > zic tylko w razie potrzeby - o kulach,juz dzis kupiłam. A miałam jechać jutro
                                                    > w góry...
                                                    Ja też włażę na krzesła bez asekuracji!
                                                    Te opuchlizny i stłuczenia obkładaj ściśle świeżymi liśćmi kapusty (nerwy rozbić).
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 12.06.15, 15:41
                                                    Współczuje Irysko. Twierdzisz że już na krzesło nie wejdziesz, a uczysz sie na własnych błędach?
                                                    Zdrowiej kochana.
                                                    Miłego dnia życzę i znikam.
                                                  • alfredka1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 12.06.15, 15:50
                                                    Też wchodzę na krzesła i taborety... jeżeli ma się upaść to gdziekolwiek się upadnie.
                                                    W ub ub. Wielką Sobotą upadłam bez przyczyny przed wejściem do domu, położyli mnie na schodach, leżałam, a nade mną przechodzili ludzie z koszykami ze święconką ... nic - tylko jajka widziałam...
                                                  • xy.5 Re: Czerwiec to miły miesiac. 12.06.15, 18:32
                                                    Witam,chwilowo w domku jestem,jutro przyjeżdża starsza córka.Straszny upał u nas panuje od
                                                    kilku dni,na jutro przewidują burze,zobaczymy jak to będzie.Irysko współczuję i życzę zdrówka,
                                                    serdecznie pozdrawiam.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 12.06.15, 20:34
                                                    Irysko,ja robiłam okłady z zimnej wody i opuchlizna zeszła.U mnie była
                                                    jeszcze ranka głęboko przy samej kości podudzia.Pisałam.
                                                    Każdy myśli,że nie spadnie,a wystarczy nieostrożny ruch .
                                                  • anoagata Re: Czerwiec to miły miesiac. 12.06.15, 21:51
                                                    Matko jedyna a co wy tak po tych krzesłach...
                                                    Ja co najwyżej to na stołeczek.
                                                  • alfredka1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 12.06.15, 21:59

• xy.5 Re: Czerwiec to miły miesiac. 13.06.15, 10:42
                                                    Witam,upał trwa,czekam na córkę,zapowiada się rodzinna sobota,pozdrawiam,miłego wypoczynku.
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 13.06.15, 11:53
                                                    Pierwszym moim zakupem będzie taka trzystopniowa drabinka. Ból okropny, dziś jeszcze gorzej, bo mięśnie nie nawykłe do kul.Skakać na jednej nodze nie bardzo sie da, na tą stłuczoną stanąć nie sposób więc potrzeba matką wynalazków - jeżdżę na krzesełku od biurka komputerowego albo siedząc albo oparłszy sie kolanem chorej nogi. Można się wściec. Naprzemiennie okładam kapustą i tym Boraksolem czy jak tam. Wodą to sobie mogę co najwyżej przemyć.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 13.06.15, 12:06
                                                    Woda nie tylko pomaga na opuchliznę,ale nie dopuszcza do zapaleń.
                                                    Mokry wykręcony ręczniczek owija się na nodze i mocuje.Kiedy wysycha
                                                    zmienia się okład,aż noga będzie zimna. Noga boli bo gorączkuje.
                                                    Kapusta najlepsza do gara.
                                                    http://i61.tinypic.com/htdwya.gif
                                                  • dorka556 Re: Czerwiec to miły miesiac. 13.06.15, 12:37
                                                    Miałam kiedyś stan zapalny kolana i duży obrzęk. Ortopeda kazał przykładać mrożonki, mówił, że najlepszy jest groszek. Teraz są już żele w aptece, które wkłada się do zamrażalnika.
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 14.06.15, 13:52
                                                    Jaguś, no i dzis od rana noga mi odpoczywa pod zmienianym co chwila zimnym okładem. Mniej boli. Smiesznie wyglądało przygotowywanie obiadu - ja na tym krzesełku na kółkach dyrygowałam a mąż donosił ,podawał. Jakos wyszło.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 14.06.15, 14:53
                                                    Irysko,to może taka pomoc już się utrzyma na stałe?
                                                    a nóż widelec mężowi się spodoba.big_grin
                                                    Pocieszające,że mniej boli,ale przy dotknięciu niestety długo jeszcze .
                                                  • gazeta_mi_placi Re: Czerwiec to miły miesiac. 14.06.15, 15:17
                                                    Współczuję, ale grunt, że nie złamana.
                                                  • xy.5 Re: Czerwiec to miły miesiac. 14.06.15, 15:27
                                                    Zdrówka,z każdym dniem będzie stopniowo lepiej,pozdrawiam.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 14.06.15, 16:05
                                                    Witam i zmykam bom podekscytowana na maksasmile Miłego dnia życzęsmile
                                                  • anoagata Re: Czerwiec to miły miesiac. 15.06.15, 09:27
                                                    Koniec z końcem w piątek przeprowadziłam adopcję kota,nawet poproszono mnie o zapłatę 1 zł.
                                                    Ale chyba będzie że;
                                                    -nie miała baba biedy to nabyła kota !https://www.e-gify.pl/gify/zwierzeta/koty/koty34.gif
                                                  • alfredka1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 15.06.15, 10:28

• xy.5 Re: Czerwiec to miły miesiac. 15.06.15, 10:50
                                                    Koty to przemiłe stworzonka,kotka u mojej mamy na trzy piękne kociaki.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 15.06.15, 11:20
                                                    Oby się zdrowo chował.Moja Lenka z Fundacji już do końca swojego życia będzie leczona.
                                                    Skończyły się upały ,jest mokro i chmurzasto.
                                                    Miłego poniedziałku smile
                                                  • estella50 Re: Czerwiec to miły miesiac. 15.06.15, 12:55
                                                    Dużo przyjemności życzę wink
                                                    Kot potrafi nie tylko mruczeć i myszy łapać, ale i dołożyć się do wspólnego garnka!
                                                    Wiem, co piszę, bo mam kotów trzy, a one znoszą mi a to piórka, a to kawałek znalezionej bułki, a nawet (co z trudem znoszę, ale rozumiem prawa przyrody) - ptaszka. Jak jednego z paszczy kociej uratowałam, to następnego moja 3-latka nie przyniosła mnie, tylko poszła w krzaki skonsumować ptaszka, a kocurki oblizywały się czekając na resztki z uczty.
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 15.06.15, 17:39
                                                    Wiem cos na ten temat, nieraz ganiałam po domu jaszczurki albo takie na wpół zywe myszy, bo przynosiła swoim kociętom jako pomoce naukowe ( nauka łapania). Teraz niestety tylko mi psy zostały.. Brakuje mi takiej mięciutkiej przytulanki.
                                                  • alfredka1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 15.06.15, 18:25
                                                    Jeszcze czerwcowe przeżycia :
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,25794,157806727,157928093,Re_czerwcowe_biale_noce_.html
                                                    "reportaż" Wędrowca
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 16.06.15, 19:00
                                                    Oj , az sie serce rwie... A ja juz jestem bardzo zmęczona tym kuśtykaniem, bolą mnie wszystkie mięsnie. Jak na razie o podpieraniu sie stopą nie ma mowy. Nawet mi sie pisac nie chce, wybaczcie....
                                                  • czuk1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 16.06.15, 21:03
                                                    Miałem coś takiego. Współczuję Ci. smile
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 17.06.15, 12:44
                                                    Dzięki za współczucie. Może jakos wytrzymam. Tylko czemu to tak boli?
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 17.06.15, 12:50
                                                    Przytulam Irysko i współczuję.
                                                    Witam miło i życzę miłego dnia. Zmykam do okulisty, bo cosik te nowe okulary mi nie widzą jak trzeba.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 17.06.15, 13:25
                                                    Ja też się zapisałam do okulisty termin na 20 grudzień 2016r.
                                                    tak na wszelki wypadek,bo daawno nie byłam.
                                                    Miłego dnia

http://i59.tinypic.com/9lj3tc.jpg
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 18.06.15, 15:36
                                                    No wiecie co - ja wczoraj musiałam sobie lekko oko zatrzeć, mielismy awarię wodociągu i rąk porządnie nie było jak umyć...Musiałam miec odrobinę maści na palcach-ludzie, oko mnie zaczęło boleć, czerwone jak u królika. Potem zrobiłam płukanie, okłady z rumianku. Jest jeszcze czerwone ale jakby przechodziło. Mam nadzieję ze przejdzie do jutra bo jak nie to trzeba portfel do łapy bo przeciez nie pójde po skierowanie.Mam jakiegoś pecha teraz czy co? A na dworze szaro, już mam światło zapalone.
                                                  • estella50 Re: Czerwiec to miły miesiac. 18.06.15, 16:22
                                                    Rzeczywiście, siła złego na jednego, Irysko sad
                                                    Mnie kiedyś okulistka powiedziała, żeby oka w żadnym razie nie przemywać rumiankiem, lepsza czysta woda!
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 19.06.15, 19:33
                                                    Najpierw przemyłam wodą. Do poniedziałku muszę wytrzymać, nie chce mi sie z tą nogą z domu ruszać. Pogoda bardzo zmienna, raz leje, raz słońce świeci - a w sumie zimno. Ponoć lipiec i sierpień bedą ciepłe. Miłego wieczoru.
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 20.06.15, 20:28
                                                    Kiedy wreszcie weóci ciepełko ???
                                                  • anoagata Re: Czerwiec to miły miesiac. 21.06.15, 17:13
                                                    [img]http://i62.tinypic.com/14w4up4.jpg[/img]

Może ktoś zna ten krzakoć.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 21.06.15, 17:26
                                                    Trzeba było zmniejszyć rozmiar 640x480
                                                    To może być wiciokrzew

https://eholiday.smcloud.net/krzewy/ogrodnik/wiciokrzew_inga2.jpg
                                                  • anoagata Re: Czerwiec to miły miesiac. 21.06.15, 17:30
                                                    [img]http://i57.tinypic.com/345zwk1.jpg[/img]
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 21.06.15, 19:30
                                                    A nie dało rady na większy? big_grin bardzo dekoracyjny
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 21.06.15, 19:36
                                                    Dobry wieczór. Ale macie piękne kwiatki!
                                                    Miłego wieczoru życzę.
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 21.06.15, 20:26
                                                    To jest na pewno wiciokrzew. Miałam taki tylko ze był żółto -pomarańczowy. Nie pamiętam czemu mi zmarniał, chyba mi go koty podlały. Jutro ma być cieplej,Az sie boję - mam jechać do przychodni, do okulistki a zta noga to raczej trudno. Jakos to będzie...
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 22.06.15, 08:50
                                                    Witajcie https://dodatkii.net/emotki/33.gifTrzymaj się mocno Irysko na dwóch nóżkach.
                                                    Każdy dzień powinien być lepszy.
                                                    U mnie dziś piękne słonko i bardzo ciepło.

http://i60.tinypic.com/2zfk8dv.jpg
                                                  • amityr Re: Czerwiec to miły miesiac. 22.06.15, 09:03
                                                    A to mój kawałek odzyskanego wygospodarowanego ogródka.Tamaryszku teraz lepiej widać Rozmaryn.

http://i57.tinypic.com/121fy2p.jpg
                                                  • anoagata Re: Czerwiec to miły miesiac. 22.06.15, 12:31
                                                    Jago bardzo Ci dziękuję za podpowiedż zawsze można na Ciebie liczyć.
                                                    Mam ten wiciokrzew trzeci rok,bardzo się rozrasta wieczorem cudnie pachnie i chcę go rozmnożyć w inne miejsca a nie wiedziałam co to jest i jak to zrobić,jeszcze raz dzięki.
                                                    Nad rozmiarem większy mniejszy muszę jeszcze popracować.

Amityr,jesteś super ogrodnik !!! o mój rozmarynie.......
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 22.06.15, 18:38
                                                    Amityr, jestem pod wielkim wrażeniem twojego ogródka. Piękny po prostu, zadbany i poukładany. Wyrazy uznania, a rozmaryn widzę, widzęsmile
                                                    Witam padnięta na pysk. skończyli tynkowanie i od rana do tej pory myłam okna i sprzątałam, ale okna tak umyłam jak chyba nigdy.smile
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 23.06.15, 16:24
                                                    A ten rozmaryn kwitnie? Słońce wyszło na trochę chyba bo ostatnio nas nie rozpieszcza.Już sie nie mogę doczekać lepszej pogody.Może wreszcie choć pokustykałabym zobaczyć do moich rózyczek?
                                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 23.06.15, 16:28
                                                    Trochę moich kwiatków
                                                    slajdzik.pl/slajd/kolorowo-108277
                                                    czekam az mi juka zakwitnie...
                                                  • gazeta_mi_placi Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 14:50
                                                    Juka kwitnie??? Mam w domu od czterech lat i nic. Tylko z kilka miesięcy temu obok pnia zaczyna "wychodzić" druga mała juka.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 23.06.15, 16:29
                                                    W przyszłym tygodniu ma się rozpogodzić. Ja też mam dość tego zimna.
                                                    Witam deszczowo na przemian z przebłyskami słońca.
                                                    I tak, rozmaryn zakwita.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 10:34
                                                    Witam... ciągle jeszcze pięknie na dworze.
                                                    Anoagatko pewnie już czytałaś o wiciokrzewie,szkoda ,
                                                    że ja nie mogę,ale kto wie? big_grin
                                                    www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogrodniczy/wiciokrzew--uprawa-odmiany-i-ciecie-id1228.html
                                                    http://i57.tinypic.com/33krqxh.jpg

http://i60.tinypic.com/2d6s8js.jpg
                                                  • xy.5 Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 12:45
                                                    Witam,po tygodniu na działce wróciłam do domku na trochę.U nas chłodno i zachmurzone niebo
                                                    ale bez deszczu.Kotek jest przepiękny Jago,pozdrawiam,głaski dla kotka.
                                                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 12:55
                                                    Dzięki xy.5 []]]]]]]]]]]]]]]]] oj Lenka też podziękowała za głaski
                                                    akurat mi wskoczyła na klawiaturę big_grin
                                                  • gazeta_mi_placi Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 14:49
                                                    Jaki piękny balkon :love:, jak się nazywają te drobne niebieskie kwiatki?
    • gazeta_mi_placi Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 14:53
      Czerwiec niestety nie rozpieszczał, słonecznych ciepłych prawdziwie letnich dni można było w Krakowie policzyć góra na palcach jednej ręki, dziś też zimnawo sad
      • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 14:57
        Ja też myślałam że sie nie doczekam,parę lat mi toto w ziemi siedziało i z zazdrością patrzyłam jak u sąsiadki kwitnie. Ale sie doczekałam ma juz duze pąki. Spróbuję moze jutro wyjść,sprawdzę co sie tam dzieje.Jaga, wiciokrzew miałam w duzej donicy na tarasie, ładnie rósł, zimował. A takiego czerwca to mam dosc.
        • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 15:06
          Amityr, to niezapominajkismile
          Witam miło. Do tej pory od rana robiłam pasztet do słoików, nosz cholera! z czym ten chleb do pracy robić?
          Miłego popołudnia życzę.
        • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 15:22
          Pomyślę o wiciokrzewie,bo mi się bardzo podoba.
          Mam dużą drewnianą donicę,po winobluszczu.W tym roku nie wiedziałam
          co mam posadzić i posadziłam fasolę.Dziś zobaczyłam czerwonego kwiatka.
          Gazetko to niebieskie to lobelia,pierwszy raz je mam.A co do juki to
          nie mam.To jest storczyk,który kiedyś dostałam od córki,ale niestety w tym
          roku mi nie zakwitł.Przeczytałam,że aby zakwitł, to
          noce muszą być zimne,a w dzień ciepło.No to u mnie nigdy nie zakwitnie
          i za karę wyrzuciłam na balkon.
          Storczyk który się nazywa Cymbidium,tak kwitł w zeszłym roku.

https://lh3.googleusercontent.com/-Ij-e9QIiNl0/UzQd9AHMqnI/AAAAAAAAe_c/JWNw3J-4-WE/s400/DSC04552.JPG?gl=PL
          • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 15:26
            Miałam taki
            plus.google.com/photos/104625777591782493878/albums/5208437867433506385/5208822191737018114?pid=5208822191737018114&oid=104625777591782493878
          • gazeta_mi_placi Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 16:08
            Piękny, ja w domu mam kilka storczyków (nie lubię tych kwiatów akurat, głównie to prezenty z różnych okazji) oraz rośliny doniczkowe zakupione w .... Biedronce, nazw nawet nie znam i o dziwo, trzymają się (jak na moją rękę do kwiatów) bardzo dobrze, też już z dobre 4- 5 lat. Na balkonie mam głównie surfinie (80%), pozostałe 20% to pelargonie (przeniesione z domu na lato), pelargonie mam drugi rok, na lato pięknie kwitły, potem "zimowały" oczywiście w domu, ale niestety w tym roku w ogóle nie kwitną mimo wystawienia na balkon już z dwa miesiące temu. Listki mają bujne i zielone, ale pączków nie ma sad Oprócz pelargonii kilka ziół w doniczkach (też Biedronka), jakiś bordowy kwiatek z żółtymi kwiatkami (balkonowy, nazwy nie znam) i jakiś jasnozielony z drobnymi fioletowymi kwiatkami (nazwy nie znam). I jeden mały z różowymi kwiatuszkami (nazwy też nie znam, ale się dość długo trzyma smile ).
            • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 16:36
              Uśmiałam się Gazetko z Twoich kwiatków,ale ważne że rosną i mają się dobrze. Storczyki też sama sobie nie kupuję,tylko dostaję.
              Surfinie kiedyś miałam,ale nie mam gdzie przezimować,wszędzie ciepło
              to więcej nie kupuję.A z ziół to mam tylko melisę ze sklepu
              i po raz pierwszy posadziłam poziomki.

http://i60.tinypic.com/apba4l.jpg
              • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 17:13
                Jagusia co roku ma przepięknie obsadzony balkon.
              • gazeta_mi_placi Re: Czerwiec to miły miesiac. 26.06.15, 09:33
                Tutaj:

Obok bordowego kwiatka (może znacie nazwę) jakiś iglak, niestety trochę mu się igły sypią i nie wiem czy coś z niego będzie (po kliknięciu zdjęcie będzie większe):

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce29753a10a7.jpg
      • estella50 Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 15:16
        gazeta_mi_placi napisała:

> Czerwiec niestety nie rozpieszczał, słonecznych ciepłych prawdziwie letnich dni
        > można było w Krakowie policzyć góra na palcach jednej ręki, dziś też zimnawo :
        > -(
        > U mnie w Borach Tucholskich to samo. Teraz w mieszkaniu mam 19 stopni zaledwie, ale nie włączam ogrzewania, siedzę pod kocem sad
        • anoagata Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 17:31
          Jaguś,czego Ty tam na możesz,wiciokrzewa tam Ci tylko brakuje na tym cudnym balkonie w tych kwiatach ledwiem dojrzała kotkę.O tym krzakociu wyczytałam wszystko i będę rozmnażać latem przez odkłady.

https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/buziak.gif
          • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 24.06.15, 17:37
            A ja dziękuję za miłe słowa i za ten wiciokrzew
            O tutaj będzie rósł zamiast tej fasoli.

http://i62.tinypic.com/2a4869.jpg
            • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 25.06.15, 11:05
              Witam...od rana słonecznie,ale coś się chmurzy.

http://i58.tinypic.com/2v18ayw.jpg
              • anoagata Re: Czerwiec to miły miesiac. 25.06.15, 11:45
                Jaguś ??? czy Ty mieszkasz w ogrodzie botaniczno-zoologicznym ??

Zatrudniłam się chwilowo chałupniczo w rzemiośle i nie wiem czy dam radę być tu aktywna.

https://www.e-gify.pl/gify/praca/biznesmen/biznesmen30_%28www.e-gify.pl%29.gif

• xy.5 Re: Czerwiec to miły miesiac. 25.06.15, 13:45
                  Przepiękny ten balkon Jagi,coraz to jakieś nowe kwiecie.U nas chmurzyska i chłodno,wróciłam z miasteczka właśnie.
                  • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 25.06.15, 13:55
                    Dzięki dziewczynki.A ja się już boję,że mnie wyrzucicie razem
                    z tymi kwiatami ,taka jestem nachalna. https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify30/027.gif
                    Anoagatko,pij kawę rozważnie,bo zalejesz papiery https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify30/044.gif
                    Znajdź okienko i dla nas.
                    U mnie pogoda też się pogorszyła
                    • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 25.06.15, 14:09
                      Witam, wreszcie się ociepla, może w końcu nadejdzie lato.
                      Miłego dnia życzę i zmykam chyba na rower.
                • alfredka1 Re: Czerwiec to miły miesiac. 25.06.15, 16:42
                  Będziesz tkać czy kosze pleść ??
                  pozdrawiamy smile
                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 25.06.15, 18:51
                    U nas za to lepiej, nawet słońce świeci i ciepło na dworze. Drzwi na taras jak szeroko otwarte...
                    • smutas13 Re: Czerwiec to miły miesiac. 26.06.15, 08:41
                      Dziś słonecznie, niebo bezchmurne, w cieniu 16*, lekki wiaterek...
                      Pozdrawiam wszystkich smile
                      • xy.5 Re: Czerwiec to miły miesiac. 26.06.15, 09:13
                        Witam,słonecznie i u nas i +21.Udanego dnia,pozdrawiam.
                        • anoagata Re: Czerwiec to miły miesiac. 26.06.15, 11:33
                          Alfredko,ani tkać ani pleść,choć pleść to czasem lubię dosłownie i w przenośni ale nie koszy.
                          Pomagam młodej sąsiadce w biznesie,zarobek kiepski ale praca lekka miła i przyjemna i wciągająca.
                          Pogoda u mnie japońska czyli jaka-taka.
                          • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 26.06.15, 16:10
                            U nas też pikny dzionek, było troszkę słoneczka i troszkę kapnęło, ale nie zmoczyło mnie, a półtora godziny pedałowałam w plenerzewink
                            Witam miło i miłego popołudnia życzę.
                            • aga-kosa Re: Czerwiec to miły miesiac. 26.06.15, 17:08
                              Zazdroszczę Ci Tamaryszku pedałowania. Nastawiłam się na wyjazd do Klasztornej Górki - z zaplanowanymi noclegami i miejscami do zwiedzania - a tu klops. Pogoda jest taka, że mogłabym sobie zaszkodzić. Jest zbyt deszczowo i chłodno.
                              Mamy już opłacony spływ kajakowy za 13 dni i mam nadzieję, że do tego czasu się wypogodzi. Nie może być w pogodzie cały czas pod wiatr.
                              Teraz siedzę w kuchni i przetwarzam, przetwarzam, przetwarzam... smile aga
                              • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 26.06.15, 17:14
                                Może nie będzie tak źle i prognoza się sprawdzismile
                                >>Lipiec

Czy lipiec będzie równie gorący i słoneczny, co ubiegłoroczny? Wszystko na to wskazuje. Większość modeli prognozuje średnie temperatury powietrza powyżej normy wieloletniej. Możemy więc liczyć na dłuższe okresy gorącej, a nawet upalnej pogody. Nie możemy jednak obiecać, że piękna pogoda będzie panować podczas Waszego urlopu, bo dwa tygodnie to jednak na tyle długi okres, że pogoda może się podczas niego zmieniać i to nie raz.

Nadal będzie sucho, szczególnie w województwach zachodnich i północnych, czyli tam, gdzie niedostatek opadów panuje już od wiosny. Więcej deszczu spadnie na południu kraju, zwłaszcza w górach. Nie można wykluczyć, że będzie tam przynajmniej nieco bardziej wilgotno niż zwykle.<<
                                • xy.5 Re: Czerwiec to miły miesiac. 26.06.15, 17:32
                                  Witam,skończyłam smażenie truskawek,trochę słońca dzisiaj było i nieco cieplej,pozdrawiam.
                                  • iryska2604 Re: Czerwiec to miły miesiac. 27.06.15, 11:45
                                    Nawet fajny dzień, ciepły i nie taki ponury. Wczoraj w TV mówili, ze od 3-go do 12-go czekają nas upały ponad 30 st. Cieszycie się? Bo ja tak umiarkowanie. Nie czuję sie najlepiej.
                                    • xy.5 Re: Czerwiec to miły miesiac. 27.06.15, 12:16
                                      Upały mnie męczą,teraz jest w sam raz nie za gorąco i nie za zimno,trochę spokojnego deszczu by się przydało do ogródka.
                                      • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 27.06.15, 13:55
                                        U nas właśnie popadało a teraz wyłania się słoneczko.
                                        Witam i zmykam.
                                        • jaga_22 Re: Czerwiec to miły miesiac. 28.06.15, 15:44
                                          Miły...miły i miłej niedzieli http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-ulybki-493.gif

http://i57.tinypic.com/2s9qgpf.jpg
                                          • tamaryszek44 Re: Czerwiec to miły miesiac. 28.06.15, 16:26