Dodaj do ulubionych

Zatrzymany brzękał odbytem.

02.06.22, 14:21
Niefrasobliwość w zaśmiecaniu mowy polskiej ze strony zarządzających mediami, a dotycząca całkowitego lekceważenia poprawności tekstów zamieszczanych np, na witrynach internetowych (w tym powszechnych literówek, błędów "czeskich", automatycznej zamiany słów, itd.), jak również braku podstawowej poprawności wypowiedzi lektorów (typu: zrobiom, pójdom, zagubiom, itd.) niekiedy "powala na glebę" alpo tysz jednag na glebem. Oto przykład, przy którym uległem nokautowi ze śmiechu.

Główny Inspektorat Farmaceutyczny podał nową listę leków, które zostały wycofane z aptek. Ważne jest, aby z nich nie korzystać w trosce o własne zdrowie.

O jakie leki chodzi?
M.in.: Hemkortin-HC to lek zmniejszający brzęk i stan zapalny odbytu. Jeśli masz w domu czopki serii D0222 ważne do 31 października 2025 roku, najlepiej je wyrzuć.

Przypomniał mi się cytat z milicyjnego protokołu zamieszczony w jakiejś zapomnianej prasie. O następującej treści: Zatrzymany nie odpowiadał na pytania tylko obraźliwie charczał odbytem. A mógł przecież nim brzęczeć, nieprawdaż?
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: Zatrzymany brzękał odbytem. 03.06.22, 17:11
      Melchior Wańkowicz w jednej ze swoich książek opisywał proces szlachcica, któremu uchybiła jakaś mieszczka:
      - Proszę wysokiego sądu, oskarżona wypięła na mnie tylną część ciała i parsknęła z kiszki stolcowej .
      Czytałam to w odległej młodości, a jednak zapamiętałam. Może GIF też to kiedyś przeczytał ... wink aga
      • iryska2604 Re: Zatrzymany brzękał odbytem. 03.06.22, 17:48
        O matko , naraziłam klawiaturę na szwank.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka