Dodaj do ulubionych

Co o tym myślicie?

21.04.23, 20:00
Ekspert: niedźwiedzicę, która zabiła człowieka w Dolomitach, należy wypuścić na wolność

Prof. Roberto Cazzolla Gatti, biolog z Uniwersytetu w Bolonii, skomentował w jednej z włoskich gazet: "Problem z górskim bieganiem polega na tym, że jego amatorzy, w kolorowych sportowych strojach, nie biegają po oznaczonych trasach czy górskich łąkach. Wolą biec przez lasy, slalomem między drzewami, pędząc po pochyłych ścieżkach. Ile razy budzili w nas przerażenie wypadający nagle zza drzew biegacze czy górscy rowerzyści? A wyobraźmy sobie, jakie przerażenie może wywołać w niedźwiedziu czy wilku nagłe, bez ostrzeżenia, pojawienie się dwunożnego, kolorowego zwierzęcia".

wyborcza.pl/7,177851,29683916,ekspert-niedzwiedzice-ktora-zabila-czlowieka-w-dolomitach.html#S.TD-K.C-B.11-L.2.duzy
Człowiek zagarnia coraz więcej terytorium ,panoszy się na ziemi jakby był jedynym stworzeniem godnym żyć na powierzchni planety - i jakie jest rozwiązanie? Jeszcze parę lat temu, może kilkanaście - pod moim oknem pasły się czasem sarny. I tu wypada uderzyć sie w piersi bo co te sarny winne ze mojemu męzowi zachcialo sie domku na wsi? Po nim jeszcze paru wpadło na ten pomysł...
Obserwuj wątek
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Co o tym myślicie? 22.04.23, 07:16
      Ja na przykład myślę, a nawet wiem, że nie widzę większości art to się nie wypowiadam smile
      • teodor-k Re: Co o tym myślicie? 22.04.23, 09:33
        Ja myślę że jesteś wyjątkowo bezczelny ,Wlazłeś na moje forum buciorami strzeliłeś focha bo kobieta Cię odtrąciła od końskich zalotów ,strasznie się nudzisz i szukasz swojego miejsca na ziemi .Zdradzasz dane z prywatnych pogadóch .Nie wymawiaj mojego imienia i tej kobiety też .A ocena jej że coś nie jest tak to żle świadczy i tobie .Sorry że tu napisałem bo i tak nie odbierasz innych wiadomości .Myślałem że jesteś w porzo ,ale się pomyliłem .
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Co o tym myślicie? 22.04.23, 09:52
          Oświadczenie dla postronnych: nie ma i nie będzie żadnego innego oświadczenia.
          • teodor-k Re: Co o tym myślicie? 22.04.23, 11:02
            Nie musisz nic oświadczać .Bo twoje oświadczenie nic nie daje .Wystarczy milczeć ,a nie peplać jęzorem niepotrzebnie .Te osoby z pewnego forum w którym pisałem długo ,mają swoje małe dramaty i nie potrzebują promocji na nich i wywodów psychologicznych .Nie masz kompletnie rozeznania i doświadczenia w tym temacie .Siemka .
            • iryska2604 Re: Co o tym myślicie? 22.04.23, 19:20
              Bardzo przepraszam- czemu załatwiacie swoje porachunki na moim bądź co bądź prywatnym forum? Na razie was nie wytrzasnęłam ,mam nadzieję ze zrozumiecie że pewnych rzeczy się nie robi.
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Co o tym myślicie? 23.04.23, 07:56
                Ja tylko złożyłem oświadczenie - ale tnij co chcesz, ja się o to nie obrażam smile
                • teodor-k Re: Co o tym myślicie? 24.04.23, 02:59
                  Mnie poradziła przedwczoraj pewna adminka ,zacna kobieta sporo mi pomaga ,by wygasić pewne osoby .Z którymi ci nie po drodze .Wcześniej wiedziałem .Ale teraz zrobiłem użytek .Fajna opcja zaraz zdrowszy .Pozdrawiam .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka