Dodaj do ulubionych

35 faktów i ciekawostek o Korei Północnej,

12.06.23, 15:55
W Korei Północnej panuje reżim totalitarny. Mieszkańcy podlegają różnym zasadom, w tym surowym zakazom i nakazom. Niewielu wie, że funkcjonuje tam system kastowy, mieszkańcy nie mogą nosić niebieskich dżinsów, a turyści nie mogą płacić lokalną walutą.

www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/korea-polnocna-jest-owiana-tajemnica-te-35-faktow-demaskuje-sekrety-kraju/91kg4se,07640b54
Poczytajcie bo warto
Obserwuj wątek
    • krakkrakusek1au Re: 35 faktów i ciekawostek o Korei Północnej, 13.06.23, 04:40
      Dziwny jest ten kraj. Mimo, że ma prawie 3 razy mniejszá powierzchnię niż Polska, 64 razy mniejszá niż Australia, podobná populacjię jak Australia, jest pod ciágłymi sankcjami zachodu i jest w stanie wojny z USA to: wyprodukowała własná broń nuklearná a Australia ani Polska nie i posiada hipersoniczne rakiety a Polska, Australia i USA nie. Do szczęścia brakuje im tylko: Coca Coli, Pepsi Coli, bezrobocia, bezdomności, Facebooka, Tweetera, narkotyków, czestych masakr w szkołach, umów śmieciowych i braku opieki medycznej. Naprawdę, dziwny jest ten kraj
    • krakkrakusek1au Re: 35 faktów i ciekawostek o Korei Północnej, 13.06.23, 05:10
      Dodam jeszcze takie ciekawostki, że kiedy wszyscy obywatele mieli pełne prawa wyborcze w Korei Północnej to kobiety i Aborygeni w Australi oraz czarni mieszkańcy USA nie mieli takich praw. Kiedy w Korei Północnej wybierano "jedynie słusznego wodza" to w Australii, Nowej Zelandii, Kanadzie i wielu innych krajach anglikański Pan Bóg wybierał im królowá/króla. Kiedy Koreańczyk szedł na wybory to czarny obywatel USA nie mógł pójść na basen razem ze swoim białym kolegá. Kiedy Koreańczycy wybierali członków parlamentu w wyborach to Anglicy akceptowali Izbę Lordów ustanowioná przez Pana Boga.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: 35 faktów i ciekawostek o Korei Północnej, 13.06.23, 08:48
        Tak tak - to kiedy tam się przeprowadzaszconfused big_grin
        • iryska2604 Re: 35 faktów i ciekawostek o Korei Północnej, 13.06.23, 10:16
          krakusek, ty tak na powaznie? 😂😂😂
          • krakkrakusek1au Re: 35 faktów i ciekawostek o Korei Północnej, 13.06.23, 20:17
            iryska2604 napisała:

> krakusek, ty tak na powaznie? 😂😂😂
            - Jeżeli napisałem nieprawdę to jestem ciekawy jakie fałszywe fakty podałem ? Prawie wszystko to co przytoczyłem dostępne jest w internecie.

-Ja już siwieję i włosy sobie farbuję. Gdybym wyemigrował do Korei Północnej to prawdopodobnie nie pozwolono by mi tego robić. Po za tym koreański jest trudny do nauki a bez języka ani rusz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka