wirujacypunkt 14.08.23, 17:46 Które jest absurdalne i obraża naszą inteligencję ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iryska2604 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 14.08.23, 17:53 Każde rozwiązanie, które nie będzie odmową przyjęcia karty do głosowania, będzie sprzyjać referendum i nabijać frekwencję. Weźmiesz kartę i oddasz głos nieważny - podbijasz frekwencję. Weźmiesz i oddasz pustą, podbijasz frekwencję. Weźmiesz i zje ci ją pies szkolnego woźnego - podbijasz frekwencję. Wiele osób zrobi to wszystko bez świadomości, że realizuje plan sztabu Kaczyńskiego. Dodatkowo wyborcy PiS także traktowani są jak owce, które trzeba zagonić do wyborów. Tu nie chodzi o ich zdanie (patrz pkt 1), ale o przyciągnięcie ich antypolskim i Tuskowym zagrożeniem do urn. Prezes martwi się, że zmęczony tymi 8 latami elektorat zostanie w domach. Więc postanowił zapędzić go batem państwowej propagandy. Dlaczego? 5. Bo PiS nie ufa nawet własnym wyborcom wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30076630,7-rzeczy-ktore-juz-wiemy-o-referendum-pis-komentarz.html#s=BoxMMtImg1 Nie ma własciwie wyboru - trzeba odmówić udziału. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 14.08.23, 18:15 Nie można nikogo zmusić do przyjęcia karty. Tutaj problemem jest, że odmówić trzeba w jakiś sposób na forum publicznym, przed komisją. Nie każdy ma odwagę publicznie odmówić, szczególnie w małych miejscowościach - podkreślił Wojciech Hermeliński. - Jak ktoś nie odmówi i weźmie kartę, a nie będzie miał chęci brania udziału w referendum - może ją podrzeć. Wtedy ona nie zostanie zaliczana do frekwencji. Ustawa o referendum ogólnopolskim mówi, że "karta całkowicie przedarta wyjęta z urny przez komisję to głos nieważny", a głosów nieważnych nie liczy się do kworum potrzebnego do ważności wyboru - dodał w rozmowie z Wirtualną Polską. - Od razu mogę powiedzieć, że nie pobiorę karty referendalnej. Pytania są porażające, ich poziom jest taki, że wstydziłbym się głosować w tym referendum - zadeklarował z kolei w TVN24. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30074223,byly-szef-pkw-o-referendum-zmierza-do-zmiany-konstytucji-wstydzilbym.html#do_w=46&do_v=723&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg4&do_upid=723_ti&do_utid=30074223&do_uvid=1691996650872 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 15.08.23, 06:55 Coś mi się nie spina ta narracja. Pis zapędza referendum swoich wyborców do urn, a opozycja namawia swoich wyborców do bojkotu referendum. A czemuż to nie przedstawi swoim wyborcom jak głosować by był pożytek na wypadek, gdy opozycja wygra? Odpowiedz Link
teodor-k Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 17.08.23, 03:56 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Coś mi się nie spina ta narracja. > Pis zapędza referendum swoich wyborców do urn, a opozycja namawia swoich wyborc > ów do bojkotu referendum. A czemuż to nie przedstawi swoim wyborcom jak głosowa > ć by był pożytek na wypadek, gdy opozycja wygra? Nie ma większego znaczenia bo referendum jest powiązane z wyborami do sejmu i senatu . Na złość mamie odmrożę sobie uszy . Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 17.08.23, 08:40 Powiązane terminem. Nadal nie wiem, jakich odpowiedzi na pytania by oczekiwała każda inna partia niż pis. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 18.08.23, 20:15 Ale referendum jest dobrowolne to co mnie te pytania obchodzą... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 22.08.23, 10:43 O, przegapiłem. A mnie obchodzą - a dokładnie zdanie innych partii. Na przykład co KONKRETNEGO mają do powiedzenia w sprawie wieku emerytalnego. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 15.08.23, 07:02 Raczej stanowi wyzwanie dla inteligencji - jak im najbardziej zaszkodzić Od razu pierwsze pytanie - popieram wyprzedaż maszynek do robienia pieniędzy dla rodzin królika. Odpowiedz Link
banowanyzaprawde1 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 15.08.23, 14:40 Proszę zapisać. Nie pobrano karty do głosowania w referendum. - tak to będzie u mnie wyglądało. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 15.08.23, 18:30 Nawet (tfu) jakby wygrali to i tak oleja to całe referendum i zrobią co zechcą, Nawet nie dopuszczam takiej myśli... Odpowiedz Link
dociek Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 19.08.23, 00:32 Jestem przekonany, że Kaczyński i jego sługusy zrobią wszystko, łącznie z ogłoszeniem stanu wojennego, czy też wraz ze zorganizowaniem formalnego zamachu stanu, by nie oddać nikomu władzy, którą zagarnęli. Niestety, czarno to widzę, a sposobu na uniknięcie takiego gwałtu nie umiem sobie teraz wyobrazić. Szczególnie przy takich korowodach i podchodach w szeregach tzw. opozycji. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 19.08.23, 11:57 "Nie ma obowiązku pobrania wszystkich trzech kart do głosowania. To już wyłącznie wola wyborcy" - powiedział na konferencji prasowej przewodniczący Państwowej Komisji Wyborczej sędzia Sylwester Marciniak. Mówił on również o tym, że decyzja wyborcy o niebraniu udziału w referendum zostanie odnotowana - "musi zostać odnotowana, ponieważ jest to kwestia liczby wydanych kart". Przypomniał również o odpowiedzialności karnej za zniszczenie karty wyborczej. www.rmf24.pl/raporty/raport-wybory-parlamentarne-2023/news-glosowanie-w-wyborach-i-brak-udzialu-w-referendum-stanowisko,nId,6966689#crp_state=1 Odpowiedz Link
dociek Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 20.08.23, 00:04 Oczywiście, że odmówię pobrania karty referendalnej z pisemnym tego potwierdzeniem. Niech się gonią z tak debilnym referendum. Mają nas za kretynów? Faktem jest, że pisuarom wystarczy sam fakt zorganizowania i ogłoszenia referendum w terminie wyborów, najchętniej nie nie zawierałoby żadnych pytań, bo przecież chodzi tu tylko o kasę i możliwości rozpowszechniania gigantycznych łgarstw z samego dna pisuaru. Odpowiedz Link
ira1904 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 19.08.23, 15:25 Dzień dobry, nie wezmę udziału w referendum, bo to obraża moją inteligencję Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 21.08.23, 15:27 Referendum to będzie prawdopodobnie wielka kompromitacja PiS I wielkiego stratega, ponieważ z wielu sondaży wynika, że Polacy nie chcą w nim brać udziału, Między tymi którzy zignorują referendum są też wyznawcy PiS. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 22.08.23, 10:44 No i fajnie, referendum będzie niewiążące formalnie. Ale skoro suweren się wypowie po myśli pis '9ten co się wypowiedział) to trudno, pis będzie i tak tak robił. Tak, to hucpa. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 22.08.23, 11:07 Pamiętacie z "Sami swoi" - Trzy razy tak -to Pawlaka znak. Teraz jeśli byśmy mieli w referendum znowu zakreślać to; cztery razy tak ? aga Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 22.08.23, 11:13 Po co aż tak daleko? Komorowski też strzelił referendum z żałosną frekwencją. Odpowiedz Link
teodor-k Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 24.08.23, 03:14 aga-kosa napisała: > Pamiętacie z "Sami swoi" - Trzy razy tak -to Pawlaka znak. > Teraz jeśli byśmy mieli w referendum znowu zakreślać to; cztery razy tak ? > aga To będzie Twój wybór .Chyba że nie pójdziesz na wybory .I dalej będziesz narzekać . Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 24.08.23, 07:39 aga-kosa napisała: > Pamiętacie z "Sami swoi" - Trzy razy tak -to Pawlaka znak. > Teraz jeśli byśmy mieli w referendum znowu zakreślać to; cztery razy tak ? > aga Najpierw niech mi ktoś wyjaśni, zaczynając od pytania nr 1: co to konkretnie jest majątek państwowy? I od razu podpowiem, że jakby jakimś cudem naród przegłosował wiążąco odpowiedź TAK, to na cokolwiek można ustawić tak zwaną cenę zaporową. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 24.08.23, 10:09 teodor-k napisał To będzie Twój wybór .Chyba że nie pójdziesz na wybory .I dalej będziesz narzekać . Chyba ci się wybory pomyliły z referendum ,a co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 30.08.23, 21:34 Nie. I zamierzam dopilnować wpisu, że odmawiam pobrania karty do głosowania. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 31.08.23, 01:10 Ja tez nie, ani w referendum ani w wyborach. Nie bede wybieral komus kogos. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 31.08.23, 09:15 W wyborach wezmę udział obowiązkowo! Odpowiedz Link
teodor-k Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 31.08.23, 16:26 ewa9718 napisała: > W wyborach wezmę udział obowiązkowo! > Taka jak ty zawsze wzbudza u mnie odruchy wymiotne .Nie miałaś pewnie szczęśliwego dzieciństwa .A miłość do bliźniego jest ci obca .Żałosne proszę pani . Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 31.08.23, 16:58 PIZGŁO CI W DEKIEL, TEODORKU? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 31.08.23, 20:20 Na wybory znowu pójdę Powiem, że to dla dzieci I - cholera - zagłosuję Znów nie "Za", a pewnie"Przeciw" W referendum nie wezmę udziału i dopilnuję żeby komisja wpisała mój sprzeciw. aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 31.08.23, 20:31 teodor-k Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 31.08.23, 16:26 ewa9718 napisała: > W wyborach wezmę udział obowiązkowo! > Taka jak ty zawsze wzbudza u mnie odruchy wymiotne .Nie miałaś pewnie szczęśliwego dzieciństwa .A miłość do bliźniego jest ci obca .Żałosne proszę pani . teodor -k , po pierwsze wpis nie na temat a po drugie i najważniejsze - nie robimy osobistych wycieczek. Co znaczy taka jak ty??? Możesz dyskutować z poglądami, przedstawić swoje a ty co robisz? Oj ...nie siej zamętu ,wiesz że tego nie zniosę. Odpowiedz Link
anoagata Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 08.09.23, 21:25 Chciałabym napisać co za bzdurne pytanie,ale pytanie niestety aktualne i właściwe.Idę na wybory do Sejmu a reszta śmieci mnie nie interesują i nie zamierzam podpisywać żadnej karty czy coś pobieram czy nie pobieram.Poz. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Czy macie zamiar brać udział w referendum ? 09.09.23, 22:57 To źle, nie zaznaczysz, że nie pobrałaś karty, dajesz okazję oszustom, a tych w pisuarze nie brak. Odpowiedz Link