Dodaj do ulubionych

Dziś sprzątanie za pisanie, jutro więzienie za ...

25.08.23, 21:37
Dziś sprzątanie za pisanie, jutro więzienie za myślenie - ostrzegał przed gmachem parlamentu Tomasz Piątek. Dziennikarz chwycił za miotłę i razem z przedstawicielami Komitetu Obrony Demokracji zamiótł plastikowe kaczki.
Chodzi o sprawę, jaką Tomaszowi Piątkowi – z prywatnego aktu oskarżenia – wytoczył Tomasz Misiak, biznesmen i były senator PO. W książce „Morawiecki i jego tajemnice" Piątek napisał, że Misiak był jedną z osób stojących za aferą podsłuchową, która w 2015 r. przyczyniła się do klęski wyborczej rządu PO-PSL.

warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,30119711,tomasz-piatek-skazany-za-ksiazke-o-premierze-morawieckim.html?_gl=1*1nu029w*_gcl_au*MTQ2MDQ5NTk1Ni4xNjkyNDQwNDg3*_ga*MTg0Njk4NDk5MC4xNjkyNDQwNDg3*_ga_6R71ZMJ3KN*MTY5Mjk5MTA2Mi41LjEuMTY5Mjk5MTk0OC4wLjAuMA..&_ga=2.209006354.1402742385.1692991062-1846984990.1692440487#S.TD-K.C-B.5-L.1.duzy
A ja akurat czytam jego autorstwa " Wielkie łowy Kaczyńskiego"
Obserwuj wątek
    • ireneo Re: Dziś sprzątanie za pisanie, jutro więzienie z 26.08.23, 08:31
      Zabawna logika TVPIS INFO. Dwa razy pisma nie odebrał więc na pewno wiedział jaka jest treść :
      Zawiadomienie oskarżonego o pierwszej rozprawie wysłane na ten sam adres co poprzednie pisma zostało prawidłowo doręczone poprzez dwukrotną awizację (art. 133 § 2 kpk) w dniach 10 i 18.11.2021 r."
      Było awizo, że list czeka na poczcie? było no to niech nie kłamie, ze nie wiedział.
      Oni nadal są w PRL kiedy zameldowany to mieszkający bo inaczej to kara aresztu za oszukiwanie władzy. Musi tera do Zera. Ten kasuje z rozkoszą, ostatnio nawet wyrok dla zdemoralizowanej koronki, więc za pisarzem się ujmie.
      • wirujacypunkt Re: Dziś sprzątanie za pisanie, jutro więzienie z 26.08.23, 15:47
        Przeraża mnie myśl o tym, że PiS może wygrać wybory. Sprzątanie za pisanie, a jak nie będziesz
        kochał Kaczyńskiego i zgrai tego pana, a co gorsza nie staniesz się bezkrytycznym wyznawcą
        wszystkiego tego o czym pisowcy gaworzą możesz być skazany na obóz resacjolizacyjny,

Przeraża myśl, że PiS może wygrać wybory, bo mogą wymyśleć obozy resocjalizacyjne dla nieprawomyślnych.
        Skoro sprzątanie za pisanie to................. może komuś z PiSowskiej zgrai wpaść do głowy pomysł taki, o jakim wyżej napisałam.

• ireneo Re: Dziś sprzątanie za pisanie, jutro więzienie z 26.08.23, 16:00
          wiruj²acypunkt napisała:

>Człowiek rodzi się wolny, a wszędzie tkwi w kajdanach.

+++++++
          czy aby na pewno? Najpierw to nikt go nie pyta czy chce się rodzić ani z byle kogo byle gdzie i jeszcze byle jak. Rozmyślić się nie może, imie mu wybierają albo numerek i jeszcze wskazują dozgonnego pasożyta.
          • iryska2604 Re: Dziś sprzątanie za pisanie, jutro więzienie z 26.08.23, 19:45
            Kłania się Orwell i " Rok 1984"
            "
            • iryska2604 Re: Dziś sprzątanie za pisanie, jutro więzienie z 26.08.23, 20:09
              Mamy w Polsce rządy tolerowanych przemocowców.
              Krystyna Kofta: Nie narzekam, tylko przeklinam. To pomaga, narzekanie stawiałoby mnie w pozycji podrzędnej, upokarzającej. Narzekanie przypomina mi pytanie, jakie słyszałam, gdy przechodziłam raka piersi: "Dlaczego to mnie się przytrafiło?". A ja wiedziałam dlaczego. Bo się nie badałam. Dlaczego nam się przytrafiły takie rządy? Bo za mało protestowaliśmy. Przysnęliśmy po prostu upojeni tym, że jesteśmy w NATO, w Unii Europejskiej i nic nam nie grozi, bo przecież Unia nie pozwoli na dewastację, na niszczenie państwa.

No dobrze, zgoda, na początku protestowaliśmy, ja też chodziłam na wielkie marsze w sprawie rujnacji Trybunału, znęcania się nad zasłużonymi sędziami przez tych niemających kwalifikacji prawnych. A oni to po prostu przeczekali. Na tych protestach widziało się głównie średni wiek, starszy i stary. Młodzież w większości olała sprawę. To był błąd. Gdy wybuchła wielka afera z aborcją, kobiety ruszyły na miasta. Też chodziłam, choć mnie to nie dotyczy, ale na tym polega walka o dobro wspólne, że idziesz nie tylko w swojej sprawie. Wtedy się przestraszyli i zaczęli wycofywać. Widać, że gdyby opór był powszechny, wielki, byłoby już po nich. Spadliby ze stołków. A jednak do tego nie doszło.

Dlatego teraz najbardziej mnie wkur***a i złości dyktatura proletariatu doprowadzona do absurdu. W PRL-u mówiło się z goryczą o rządzących, którzy pili: „Zdrowie wasze w gardła nasze". Teraz wszystko, co nasze, co im dajemy w podatkach i w najgorzej opłacanej budżetówce, zagarniają pod siebie. Nie mogę słuchać tego gadania o tym, że tamci kradli, ci też kradną, ale się dzielą. Z kim się, kur***a, dzielą? Ze sobą! I ze swoimi, z tymi, których się boją. A przecież żaden rząd nic nie ma i nikomu nie może dać ze swojej kasy. To są nasze ciężko zarobione pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka