Dodaj do ulubionych

Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na forum?

13.07.05, 14:00
Ja ze Śląska....coraz zieleńszego i bardziej kolorowego smile
Nie tak dawno był jeszcze szary, ponury, zadymiony.....
Obserwuj wątek
    • muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 13.07.05, 15:21
      z Olsztyna,Warmia smile
      • natla Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 13.07.05, 16:14
        Taaaak, pięknie masz smile))A wiez, ze ja nigdy nie byłam na tych terenach? Miałam
        kiedyś przystojniechę z Elbląga, ale on dojeżdżał wink)) Zesztą to nie
        Olsztyn wink)))
        Marzę sobie, że kiedyś wsiadę w samochód i przez miesiąc będę jechała wzdłuż
        wsch. grznicy , z Mazurami dokładnie zwiedzonymi. Miałam kiedys próbkę tego
        wzdłuż zach. granicy (4 dni tylko), super sprawa.
        • f.l.y Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 15.07.05, 12:14
          a z tej nie kochanej przez wielu Warszawy smile
          • natla Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 15.07.05, 13:13
            Trudno.....przeżyjemy wink))))))))))))))))))))
            Też mam w W-wce rodzinę, w każdej rodzinie są czarne owce wink)))))))))))))))
            A tak naprawdę, to są kochani......smile
            • mi.ka.n Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 16.07.05, 14:12
              Z południowego Górnego Śląska.O rzut kamieniem do Czeskiej granicy.
              • maria173 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 31.07.05, 06:48
                a ja z Wrocławia - zapraszam wink
                • ligia12 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 31.07.05, 22:53
                  jestem z Krakowa
                  • zlapalamoddech Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 06.08.05, 12:57
                    Tak jak Ligia z Krakowa smile
                    • yoanna Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 06.08.05, 22:23
                      A ja tak jak i Natla jestem ze Śląska...smile
                      Jesteśmy sąsiadkamismile
                      • natla Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 06.08.05, 22:48
                        ......i kurcze, jeszczesmy sie nie widziały......pół Polski Cie zna, a ja??????
                        • yoanna Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 07.08.05, 18:09
                          Eee tam tylko pół...???smile)))
                          Musimy nadrobić zaległości towarzyskie Natuśsmile
                          • maja882 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 08.08.05, 19:42
                            Ja z Częstochowy. Kto ją zna?
                            • yoanna Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 08.08.05, 20:53
                              Znam odrobinę Majusmile
                              Nawet zapłaciłam tam kiedys mandat...to sie pamiętawink
                              • maja882 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 08.08.05, 22:20
                                Mieszkam w Częstochowie, ale bardziej podoba mi się wieś. Lasy,łąki i rzeka.
                      • walderka Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 10.08.05, 10:04
                        yoanna napisała:

> A ja tak jak i Natla jestem ze Śląska...smile

Ale Śląsk jest bardzo duży, czy nie mogłybyście się bliżej określić?
                • wrobelka2005 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 22.08.05, 09:21
                  Witam wroclawianke, milo mi.Moze nawet sie znamy? Nie smiem sadzic, ze jstesmy
                  sasiadkami.Wroclaw jest tak szczegolnym miastem,a wroclawianie tak wspaniale
                  roznorodni, ze czasami az trudno mi w to uwierzyc. Pozdrawiam Cie serdecznie,
                  tak jak i innych na tym forum.
                  • knidyjka Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 22.08.05, 17:15
                    Witaj wróbelko!
                    być może,
                    mieszkam na Krzykach.
                    • wrobelka2005 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 22.08.05, 18:59
                      Nie mam takiego szczescia. Gadow to nazwa mojego osiedla. Tak wiec sasiadkami
                      nie jestesmy, ale jedna pasje pewnie mamy wspolna - Wroclaw. Miasto, ktore
                      zasluguje a wszytko co najlepsze, nieprawdaz?
                      • maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 22.08.05, 21:02
                        a ja mieszkam na Psim Polu i tez podzielam wasze zauroczenie Wrocławiem
                        • wrobelka2005 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 23.08.05, 09:39
                          Dzisiaj w GW ukazal sie artykul pt. kreca Wroclaw, ktorego poczatek cytuje:
                          " Travel Channel - kanał telewizyjny poświęcony tematyce turystycznej i
                          podróżniczej - od poniedziałku kręci film o Wrocławiu. Tłumaczą: - To jedno z
                          najciekawszych miejsc w naszej części Europy" Ponizej podaje link do calego
                          artykulu. Oczywiscie natychmiast artykul zostal skomentowany, a wypowiedzi sa
                          roznorodne.
                          miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,2880272.html
                          P.s. Jezeli chodzi o Psie Pole, to wyjatkowo dobrze czuje sie w jego starej
                          czesci ( 1 przystanek za Korona).O jakze miasto i ludzie jestesmy roznorodni, a
                          przez to ciekawi. Pozdrawiam.
                          • maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 23.08.05, 13:21
                            a ja mieszkam w "statku".Pozdrawiam wzajemnie.
                          • maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 23.08.05, 13:31
                            hmmm....dyskusja i komentarze wysoce kulturalne !!
                            Ten poziom .........żałosne.
                            • wrobelka2005 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 24.08.05, 07:50
                              To prawda, komentarze sa zalosne.Czesto w internecie sie z tym spotykam, nie
                              bardzo rozumiem dlaczego.Moze to kwestia niedojrzalosci, braku sensownych
                              pogladow, chec zaistnienia poprzez popisanie sie glupota. Moze wydaje sie tym
                              ludziom, ze to jest interesujaco prowokacyjne? Dla mnie to skrajnie zalosna
                              dziecinada. Staram sie to ignorowac i nie dopisywac sie do takich watkow.
                              Pozdrawiam.
    • malwina52 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 10.08.05, 10:28
      zachod - lubuskie,
      zareklamuje je smile))))
      tereny nizinne, liczne jeziora, mamy "lubuskie mazury", rzeki, w tym Odra,
      druga co do wielkości rzeka w kraju, niemal połowę powierzchni województwa
      zajmują lasy, tworząc w niektórych okolicach kompleksy o unikalnych walorach,
      jak np. Puszcza Notecka, troche zaniedbane ale zapraszam goraco, pejzaze mamy
      przepiekne, jak ktos chce odpoczac od gor i morza niech wpada do lubuskiegowink)))
      • malwina52 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 10.08.05, 10:38
        dorzuce jeszcze link ktory znalazlamsmile)))

www.lubuskie.pl/pl/images/rekl_b.jpg
    • knidyjka Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 20.08.05, 22:38
      z domu!
      czyli
      mojego ,kochanego Wrocka
      -jak mawia (ta młodsza)młodziezwink
      • maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 21.08.05, 07:43
        nareszcie bratnia dusza!!!
    • jaewwa Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 21.08.05, 12:33
      a ja z Gdańska, czy mogę się przyłączyć do tego miłego grona?
    • kryzar Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 21.08.05, 17:39
      Kłania się pięknie następna nowa i mam nadzieję,że zostanę przyjęta do miłego
      grona forumowiczów.Od kilku dni "biegam" po +/-60 +/-50 i postanowiłam
      napisać.Jestem z Gdyni.To tyle .Pozdrawiam wszystkich i do "napisania"
      • maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 21.08.05, 17:50
        witamy serdecznie i czekamy na ciąg dalszy!!
        Zadomowcie się u nas - zapraszam wink)
    • grenka1 A ja piszę stąd 21.08.05, 19:06
      www.tomaszow-maz.pl/index.html

Oglądajcie i zazdroście tych "czystych wód i tych łąk zielonych szeroko nad
      błękitną Pilicą rozciągnionych i tych pól malowanych zbożem rozmaitem,
      pozłacanych pszenicą, posrebrzanych żytem ...." stop, stop, ale się rozpisałam.
      • maria73 Re: A ja piszę stąd 21.08.05, 19:10
        .a może byśmy tak najmilsza
        wpadli na dzień do Tomaszowa??
        • krista57 Re: A ja piszę stąd 23.08.05, 16:27
          Lubuszanka z urodzenia...zakochana w lasach i czystych wodach,
          obecnie zachodniopomorskie...zapomniane przez wszystkich bo niedoinwestowane
          ....ale co tam? mamy Bałtyk,ciepły tego roku.
          • araukaria_ge Re: A ja piszę stąd 23.08.05, 22:54
            puk.. puk ..a ja czytam na gdyńskim Pogórzu, skąd blisko do "ciepłego" w tych
            dniach Bałtyku
            • muraszka1 Re: A ja piszę stąd 28.09.05, 09:49
              kto nastepny smile
    • dorka556 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 28.09.05, 16:15
      a ja pozdrawiam z pięknego jesiennego Zakopanego.
      • muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 28.09.05, 20:35
        witaj Dorka smile
        • jana2706 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 28.11.05, 18:10
          wlasnie,gdzie Wam przyszlo byc smile
    • takajednazlublina Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 29.01.06, 22:25
      Ja ja - Lublina: miasta na wschodzie...georgaficznie i pod każdym innym
      względem(niestety)
      • kryzar Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 29.01.06, 22:36
        A dlaczego niestety???
      • malwina52 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 09.02.06, 07:06
        tu mozna sprawdzic kto skad klika
    • lili50 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 16.02.06, 19:27
      Jestem rodowitą Szczecinianką, lecz mieszkam w Policach w tych, które są słynne
      z zakładów chemicznych: www.police.pl/zabytki.html
    • krysta_w-wa Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 05.03.06, 22:07
      Mój nick juz mówi - oczywiście Warszawa
      • jana2706 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 12.06.06, 14:55
        podnosze watek,tu jest troche o nas
    • ewa553 aaaa, dzieki! ntxt 12.06.06, 21:10

• ewa553 Mannheim, Niemcy 27.08.06, 09:49
        a w Polsce mieszkalam w Katowicach.
        • del.wa.57 Re: DELMENHORST-NIEMCY 27.08.06, 18:53
          w Polsce okolice Zielonej-Górysmile))))
    • maladanka Re: Beskid Niski i Wrocław 13.06.06, 09:23
      muszę napisać tak bo Beskid Niski sercu bliski, a Wrocław - dzieciństwo,częste
      odwiedziny
    • jowitta17 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 13.06.06, 21:46
      Ja ze Sląśka ,a konkretnie z Katowic
      • anka125 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 16.06.06, 22:40
        Kurcze, a ja z najbiedniejszego regionu Unii- z Lublina.Jest stąd ktoś?Taka
        bieda,że nie ma nikogo?Sam zachód i W-awa?
        • ewa553 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 17.06.06, 08:06
          anka, popatrz na to inaczej: jestes reprezentantka calego regionu! to raczej
          powod do dumy.
          • jana2706 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 15.07.06, 12:30
            a jestes tu Ewa smile
            • evwi Re: Gdańsk 15.07.06, 21:36
              pozdrawiam i powiewam wiaterkiem z nad morza.
              • muraszka1 Z jakiego niejsca na świecie wpadacie na forum 27.08.06, 07:30
                witam nowoprzybylych chetnych sie blizej przedstawic
                • ira.mak Re: Z jakiego niejsca na świecie wpadacie na foru 29.08.06, 00:04
                  Obecnie mieszkam 10 km od Głogowa[dolnośląskie],prawie w lesie bo mój mąz górnik
                  emeryt po ryciu pod ziemią potrzebuje chyba przestrzeni i jest cały happy na tej
                  wsi.A przedtem mieszkałam i pracowałam w Polkowicach,najbogatszym miasteczku
                  Polski[miedż]Pozdrawiam wszystkich!!!!!
    • dorka556 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 29.08.06, 07:21
      ja z Zakopanego, z pięknego miejsca na płd. stoku Gubałówki. Niestety dzisiaj
      nie mogę podziwiać wspaniałych widoków. Jest pochmurno, ponuro i tak już
      jesiennie. O rety! Już myślę o odśnieżaniu. Pozdrawiam.
      • ewa553 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 29.08.06, 09:42
        nie narzekaj Dorka! Przeciez jesien w Zakopanem zawsze byla najpiekniejsza.
    • dorka556 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 29.08.06, 09:57
      zgadzam się z Tobą w pełni. Wiem, że jeszcze będzie piękna jesień, ale dzisiaj
      jest okropnie, buuu...
      • jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 14:40
        Witajcie.Jestem nowa zWarszawy.Dzisiaj taka ponura pogoda ,więc jak przysiadłam
        się do kompa,to mi się nie chce nigdzie ruszyć.No więc szukałam na oślep i was
        znalazłam.Kiedy przeczytałam,że ktoś mieszkał w lubuskiem odżyły wspomnienia.
        Mieszkałam tam latach 50-70 tych.Przyjmujecie??
        • gunnera Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 15:46
          Witaj Jaga_22,
          rzadko tu piszę, choć gorliwie czytam, i zapewniam Cię, że towarzystwo jest tu
          doborowe, choć aktywne raczej wieczorkiem.
          Też mieszkałam w Lubuskiem (Świebodzin), w latach 1945-1961, potem i teraz
          Warszawa, ale wspomnienia z młodości pozostają na zawsze.
          • malwina52 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 16:17
            jak sie ciesze, ze choc byle lubuszanki
            wspominacie z sentymentem lata tu spedzone,
            ja urodzona i zasiedziala lubuszanka smile
            pozdrawiam i zapraszam do pogaduch
            • jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 17:03
              Witam gunnera,witam malwina 52.
              Moje miejscowości to Cigacice,Krzystkowice,Jasień.Całą młodość tam zostawiłam.
              Dzieki Wam przechodzą przez głowę różne obrazy wspomnień.Nostalgia mnie
              ogarnęła.
              • del.wa.57 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 17:15
                O rany,witaj Jaga ja z Polski z lubuskiego Zielona-Gora,Nowa-Sól,mieszkałam
                kilkanaście lat w Kożuchowie a ostatnio w Szprotawie jeżdzimy tam co roku na
                urlop,mam tam całą moję rodzinkę a siostrę mam w Swarzenicach to nie daleko do
                Cigacic,jaki ten świat mały,wbrew pozoromsmile)
                • jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 17:40
                  Ale fajnie.Witaj del.wa.57 . Chodziłam do szkoły w Sulechowie i w Zielonej Górze
                  Miałam brata w Wolsztynie,została bratowa (życie jest okrutne)
                  Wakacje spędzałam zwykle wWieleniu kier.Wschowa.Tam jest piekne jezioro i
                  kościół.Uff ale się rozpisałam.Pędzę robić obiad dla najmłodszego syna ,wraca z
                  pracy.W Nowej Soli byłam kilkakrotnie.Przez Szprotawę tylko przejeżdżałam
                  pociągiem.Serdecznie pozdrawiam jaga.

• del.wa.57 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 17:54
                    Jak miło spotać Rodaków,znam trochę Wschowe,tak tam są piękne jeziora,my zkolei
                    jeżdziliśmy do Wojnowa na urlop chyba cztery lata z rzędu,to nie daleko
                    Zielonej-Góry a w zeszłym roku byliśmy w Lubiatowie.Moja córka i syn chodili do
                    szkoły w Zielonce.
                    Dobra rób obiad,jeszcze pogadamysmile))
    • turystkazkrakowa Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 07.09.06, 12:22
      Kraków.
      • muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 07.09.06, 14:02
        Witaj sliczna Krakowianko smile
        • ira.mak Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 07.09.06, 19:27
          aż miło popatrzeć jaki u nas tygiel!!!I tak ma być!
          • ania091951 Re: Chicago 09.09.06, 06:45
            Polska -Warszawa
    • dradam2 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 09.09.06, 20:38
      Ja jestem taki prawdziwy Krakus.
      Ale od ponad dwudziestu lat na kanadyjskich preriach.
      Przyjemnie tutaj, na tym forum, chyba sie zagniezdze.

Pozdrawiam

dradam2

dradam2.fotosik.pl
      • muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 09.09.06, 20:54
        wspaniale sa te koty na fotkach,tez mam zwierzaczki w domu
        i opiekuje sie wolno zyjacymi kotami,to madre stworzenia smile
        • dradam2 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 09.09.06, 21:05
          muraszka1 napisała:

> (...)to madre stworzenia smile

Podobnie uwaza premier mego kraju, Kanady :

www.cbc.ca/story/canada/national/2006/06/09/harper-fostercats.html
          www.pm.gc.ca/eng/media.asp?category=5&id=1147

Pozdrawiam

dradam 1/2

Ps. Mamy rowniez i psa, o imieniu Max, bardzo opiekunczego dla wszystkich kotow !
          • ewa553 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 09.09.06, 22:00
            Witaj kociaro! Moje dwa kotki wysylaja serdeczne miau!!! Twoim kotkom!
            • muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 10.09.06, 04:44
              Milej niedzieli,odmiaukujemy serdecznie smile
              • krysta_w-wa Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 10.09.06, 12:03
                Gniazdo nasze ogromne i jest w nim miejsce dla wszystkich "ptaków " z całego
                świata. A zatem zapraszamy do stołu i życzę miłego pobytu na naszym forum.
                • del.wa.57 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 12.09.06, 20:53
                  Witaj Dradam,masz wspaniała rodzinkę i zwierzaczki Twój psiuro jest
                  cudowny,jestem fanką psów,kotow mniej,co nie znaczy,że ich nie lubię,drapki i
                  głaski dla zwierzakówsmile))
                  • ira.mak Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 12.09.06, 23:13
                    jakbyś zobaczyła co one potrafią i jak się zachowują-straciłabyś głowę!!!!!
                    • del.wa.57 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 13.09.06, 18:55
                      Wyobrażam sobie Irenko ja kocham psy i koniesmile)
                      • ira.mak Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 13.09.06, 23:01
                        A ja ci nie pisałam że miałam klaczkę?Niestety była tak płochliwa,ze my jako
                        początkujący baliśmy się ,robiła takie numery ze hej.Najbardziej lubiała
                        pobiegać koło samego domu,zrywała mi kwiaty z klombu-jak ją pogoniłam to ogon do
                        góry i heja!!!!jak żrebak!!!Musieliśmy sprzedac bo mąż nie dawał rady sobie z
                        nią,przeskakiwała przez ogrodzenie i między TIR-y na szosę!
                        • olejowy.bogacz Re: smutne ale niestety 15.09.06, 22:13
                          resocjalizacja zaklad nie otwarty
                          • turystkazkrakowa Re: Z Krakowa 19.09.06, 07:38
                            Tu mieszkam i pracuję, pewnie już niedługo.
                            • ewa553 Re: Z Krakowa 19.09.06, 07:40
                              a dokad sie wybierasz?
                              • turystkazkrakowa Re: Z Krakowa 19.09.06, 13:19
                                Jadę na wycieczkę do Budapesztu i Egeru.
                                • grenka1 Re: Z Krakowa 19.09.06, 14:53
                                  No i patrzcie, patrzcie, a deko niżej narzekała na samotność, a tu Budapeszt
                                  (polecam Wyspę św. Małgorzaty) i do tego Eger (tego nie zaliczyłam).
                                  Turystka całą gębą.
                                  • ewa553 Re: Z Krakowa 19.09.06, 16:35
                                    Oj turystko, czekaja Cie mile wrazenia! Bylam wiele razy w Budapeszcie i w
                                    kazdej chwili jestem gotowa tam znowu leciec. Czy udalo Ci sie dostac tani lot
                                    przez WizzAir? Ja tak rok temu polecialam tam i spowrotem za 50 Eurosow.
                                    • turystkazkrakowa Re: Z Krakowa 20.09.06, 13:33
                                      Jadę autokarem z Biurem Podróży. Myślę że będzie dobrze.
                                      • ewa553 Re: Z Krakowa 20.09.06, 15:54
                                        wiesz juz gdzie bedziecie mieszkac? I jest to zorganizowane z przewodnikiem,
                                        czy bedziesz wolnym czlowiekiem?
                                        • turystkazkrakowa Re: Z Krakowa 20.09.06, 16:19
                                          Nie wiem jaki hotel. To jest wycieczka zorganizowana przez Biuro Podróży. Mam
                                          nadzieję,że bedzie dobrze. Ja staram się wyjeżdżać ile się da i na ile starczy
                                          kasy , tylko ciągle sama. Coś nie potrafię nawiązać znajomości.Zła Energia.
                                          • ewa553 Re: Z Krakowa 20.09.06, 16:32
                                            Badz kowalem swojego losu, jak radzi inny watek. Rozejrzyj sie, moze jest ktos,
                                            kto rowniez zawsze sam wyjezdza? Jak ja zostalam sama i z fatalna kolezanka
                                            wyjechalam na urlop w gory, to wpadla mi w oko facetka, ktora w "naszej"
                                            restauracji co wieczora jadla sama, przychodzila z psem, z psem ja tez
                                            widywalam w gorach. No i ostatniego wieczoru podeszlam do niej i spytalam, czy
                                            nie chciala by ze mna pojsc raz w gory (ta moja fatalna byla strasznie leniwa,
                                            wiec chodzilam sama). No i byl to poczatek wielkiej przyjazni. Byla to Niemka,
                                            ale z innego miasta jak ja, z Berlina. Zaczelysmy sie co roku spotykac tam w
                                            gorach i bylo wspaniale. Mialam szczescie. W tym roku nie moglysmy w gory
                                            jechac, wiec byla u mnie w maju i za tydzien znowu przyjezdza.
                                            Przepraszam, jesli sie rozpisalam. Ale wiesz, zawsze bylam niesmiala i wiele
                                            mnie to kosztowalo podejsc do tej obcej kobiety. I dzis gratuluje sobie, ze sie
                                            na to zdobylam. Wiec moze i Ty zobaczysz kogos, kto sam jest? Badz odwazna,
                                            zapytaj, najwyzej ktos powie ze nie ma zyczenia. To zobacvzysz kto sie jeszcze
                                            nadaje na towarzystwo. trzymam za Ciebie kciuki!!!
                                            • turystkazkrakowa Re: Z Krakowa 20.09.06, 19:15
                                              Wielkie dzięki za dobre słowa. Ja jakoś nie mam szczęścia. Potem tylko
                                              rozczarowania Ale kto wie??? Odezwę się po powrocie.
                                              • grenka1 Re: Z Krakowa 20.09.06, 19:40
                                                turystkazkrakowa napisała: Odezwę się po powrocie.

A spróbuj się nie odezwać. To my Ci tu pokażemy.
                                                • turystkazkrakowa Re: Z Krakowa 25.09.06, 19:15
                                                  Witajcie. No i objechałam Budapeszt. Cudne miasto, piękna pogoda, pyszne wino.
                                                  Ale to było tak krótko.
                                                  • grenka1 Budapeszt 25.09.06, 19:22
                                                    a jak towarzystwo?
                                                  • turystkazkrakowa Re: Budapeszt 26.09.06, 12:47
                                                    To trochę krótko żeby oceniać, czy nawiązać jakieś kontakty. Ale ogólnie w
                                                    porządku.
    • ewa553 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 26.09.06, 16:10
      gdzie mieszkalas (w jakiej dzielnicy)? Co Ci sie najbardziej podobalo? Co Ci
      najlepiej smakowalo? Jadlas Bogracs?
      • kazia_x Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 26.09.06, 16:38
        Byłaś na Wyspie Św.Małgorzaty?
        • jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 26.09.06, 17:26
          Miłego wspominania.
          pejzaze.onet.pl/filmy/215,1423314,1,odtwarzaj.html
          • turystkazkrakowa Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 27.09.06, 07:39
            Byłam na wyspie Małgorzaty/ Małgorzata została wyniesiona na Ołtarze- ale wyspa
            nazywa Małgorzaty a nie św. Małgorzaty - tak mówił przewodnik/, jadłam Bogracz
            i nie wiem czy nie lepszą od bogracza zupę gulaszową, piłam wino w Dolinie
            Pięknej Pani w Egerze. Mieszkałam w hotelu "Berlin", ale nie wiem jaka to
            dzielnica Budapesztu. Teraz chciałabym zobaczyć Wiedeń. Ale to już chuba w
            przyszłym roku.A może Grecje nie wiem!
            • ewa553 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 27.09.06, 09:10
              Czy Berlin to taki wysoki okragly hotel za Moskva Ter?
              Bylam wiele razy w Budapeszcie i na pewno tam jeszcze wroce, bo to cudowne
              miejsce. Nie zaczynam nawet opowiadac, bo bym sie zatrzymala dopiero kolo
              poludniasmile)))
              • turystkazkrakowa Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 27.09.06, 10:24
                Nie to chyba nie chodzi o ten hotel. Ten był dośc daleko od centrum. Powieważ
                wiele dróg w Budapeszcie jest rozkopanych jechaliśmy objazdami, więc nie
                potrafie go zlokalizować. Jest w okolicy supermarketu Auchon. Czy może wiesz
                dlaczego most Elżbiety jest biały. Przewodnik mówił,ze z powodu jakiejś
                tragicznej historii związanej z dziećmi ale reszty nie dosłyszałam.
                • fleur1 historia mostu Elzbiety 06.10.06, 13:24
                  www.budapeszt.infinity.waw.pl/mosty/erzsebethid.html

Przy okazji dowiem sie dlaczego jest pomalowany na bialo.
                  • fleur1 Skad jestem!!! 06.10.06, 13:33
                    Dolny Slask i Niemcy, a czuje sie jak obywatelka swiata, sporo podrozuje.
                    Dzieci dorosle mieszkaja poza Polska, niedawno wyszla za maz moja corka,
                    zamieszka na stale w Niemczech, a syn jest w Anglii.
                    Infomatyk zawodowo, lubie jezdzic na rowerze, uwielbiam fotografowanie,
                    czasem wyszywam ladne kwiatki krzyzykami, to hobby na chlodne,
                    jesienne i zimowe dni.
                    Bywam tez na forum "piescdziesiatki..."
                    Wszystkich tu obecnych pozdrawiam serdecznie teraz z Niemiec.
                    <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                    "La vita e' bella"... sempre
                    • fleur1 Re: Skad jestem!!! 06.10.06, 13:41
                      Blad przepraszam , mialo byc "piecdziesiatki...", a wlasciwie
                      "piecdziesieciolatki to my...."
                      • margo.pf Re: Skad jestem!!! 06.10.06, 15:43
                        Kiegdys Lille na polnocy Francji, potem Taravao na Tahiti, Argentyna, Urugwaj
                        a teraz jestem dziopa spod Nowego Sacza i tak mi sie spodobalo ze chyba
                        zostane smile)
                        Urodzilam sie i wychowalam w Toruniu.
                        • ira.mak Re: Skad jestem!!! 06.10.06, 16:08
                          Margo-nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę,własciwie to jest jedyna rzecz jakiej
                          zazdroszcze ludziom-podróże.Tak mi sie życie potoczyło że niestety nie mogłam
                          tego realizować,a teraz to już nie bardzo realne.
                          Fleur-a propos' mostu- nie wiem czy wiesz ze mamy w Głogowie most różowy?
                          Autentycznie-rózowiutki jak majteczki nastolatki,z poczatku budził wiele
                          kontrowersji ,trochę śmiesznie wyglądał ale z biegiem lat wszyscy sie do niego
                          przyzwyczaili.Nazywa się mostem Tolerancji
                          • grenka1 Fleur 06.10.06, 19:39
                            Ależ czego sie sumitujesz, przecież może być "pieść-dziesiątki".
                          • margo.pf irko, nie zaluj 06.10.06, 21:39
                            Nigdzie tam nie mieli takiej smietany i bialego sera jak z sasiedniego
                            gospodarstwa. O malinach w ogrodzie nie wspomne. I o grzybach smile))
                            • muraszka1 Z jakiego niejsca na świecie wpadacie na forum 20.10.06, 06:40
                              podnosze watek,bo widze nowe twarze,witam smile
                              • stary91 Urodzony w Lubece... 20.10.06, 21:34
                                ...zyjac obecnie w Westfalii - (a przejsciowo w Zabrzu, gdzie nauczono mnie
                                jezyka polskiegowink
                                • muraszka1 Re: Urodzony w Lubece... 21.10.06, 09:55
                                  witaj "Stary" smile
                                • natla Re: Urodzony w Lubece... 21.10.06, 12:00
                                  Hej "krajanie", ja z Chorzowa smile)
                                  • ira.mak Re: Urodzony w Lubece... 21.10.06, 12:14
                                    Witaj Stary-wreszcie jakiś rodzynek w naszym babińcu!
                                    • uyu czesc stary :)) 21.10.06, 13:08

• grenka1 "Witaj stary 21.10.06, 15:47
                                        gdzieś Ty był....".
                                        • del.wa.57 Re: "Witaj stary 24.10.06, 21:46
                                          Witaj Starysmile) jeszcze się z Tobą nie przywitałamsmile))
                                          • ira.mak Re: "Witaj stary 08.11.06, 20:56
                                            hej,stary nam sie zgubił-a wyciagnełam ten wątek bo sie moze przydać,czasem ktos
                                            doskoczy...
                                    • stary91 Re: Urodzony w Lubece... 21.10.06, 22:15
                                      ...no to ja szczesciaz jestem - wsrod tylu tak wspanialych Pan...klaniam sie :-
                                      )))
                                      stary
                                      • uyu Re: Urodzony w Lubece... 22.10.06, 00:10
                                        Ty na pewno w Lubece urodziles sie? A moze w czepku smile)))))))
                                        • stary91 Re: Urodzony w Lubece... 22.10.06, 00:35
                                          uyu napisała:

> Ty na pewno w Lubece urodziles sie? A moze w czepku smile)))))))
                                          -------------------------------------------------------------------------
                                          Na pewno w Lubece: Lübeck-Schlutup, Breitling Lager. Nie wiem, czy w czepku -
                                          ale szczescie mialem.Przezylem, i zyje do dzisiaj...
                                          • ira.mak Re: Urodzony w Lubece... 22.10.06, 13:45
                                            ....i daj ci Boże jak najdłużej!
    • krystyna3811 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 00:22
      Ja znalazłam to forum dopiero dzisiaj. Od roku jestem na emeryturze, a od
      czerwca mieszkam we Wroclawiu. Wcześniej mieszkałam w Zgorzelcu - całe życie.
      Narazie nie mam tu wielu znajomych, w zasadzie tylko rodzinę. Przyjmiecie mnie
      do swojego grona?
      • maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 04:50
        witaj !!!
        To prawie tak jak ja.
        Od 2 lat jestem we Wrocławiu,
        przedtem też mieszkałam w Zgorzelcu wink)
        • jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 06:45
          Witaj Krystynko,zasil nasze szeregi.
          • ira.mak Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 11:44
            Witaj Krystyna,jest nam bardzo miło!Alescie się z Maria znalazły!Góra z górą......
            • uyu Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 12:09
              Witaj krysiu smile) widze, ze we Wroclawiu formuje sie silna ekipa smile)
              • maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 12:20
                kto wie ,może kiedyś się spotkamy...
                świat to jeden niewielki grajdołek na plaży
                okazuje się...
                • del.wa.57 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 13:47
                  Witaj Krysiu i baw sie dobrzesmile))
        • krystyna3811 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 14:53
          Witaj, Maria! Napisz coś o sobie, gdzie mieszkałaś, pracowałaś, może się znamy.
          • maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 18:09
            mieszkałam w Zgorzelcu 38 lat.
            Ostatnie 27 na osiedlu Zachód.
            Pracowałam w Lubaniu w spółdzielczości
            a Ty ??
            bardzo prawdopodobne ,że mozemy się znać.
            Zgorzelec nie jest dużym miastem.
            Jeśli masz ochotę napisz na priv.
            Pozdrawiam.
            • jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 23.11.06, 15:26
              Tu można się wpisać.Parę słów o sobie.
              • adria231 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 19.12.06, 06:06
                Pierwsze moje wejście na to forum odbyło się na Antypodach.Bardzo brakowało mi
                kontaktow w j.polskim i to było lekarstwo na ten ból.Po powrocie do Polski nie
                miałam komputera,węc z konieczności nie bylo mnie na forach.Ale to juz
                przeszlość.Teraz skoro świt otwieram kompa,sprawdzam pocztę i...na forum
                • ira.mak Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 20.12.06, 17:06
                  I bardzo dobrze-cieszymy się!!!
                  • muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 08.03.07, 09:47
                    podnosze watek dla Nowych,witam smile
                    • jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 08.03.07, 09:55
                      Witaj muraszka1.Dobrze,że wpadłas tak świątecznie.
                      Byłoby lepiej, gdybyś częściej wpadała.Nie zapominaj o nas.
                      • muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 08.03.07, 11:39
                        nie zapominam,ale ostatnio nagromadzilo sie w moim zyciu smutkow,
                        mam nadzieje ze los juz wyczerpal przydzial smutkow dla mnie smile
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka