natla 13.07.05, 14:00 Ja ze Śląska....coraz zieleńszego i bardziej kolorowego Nie tak dawno był jeszcze szary, ponury, zadymiony..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 13.07.05, 15:21 z Olsztyna,Warmia Odpowiedz Link
natla Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 13.07.05, 16:14 Taaaak, pięknie masz ))A wiez, ze ja nigdy nie byłam na tych terenach? Miałam kiedyś przystojniechę z Elbląga, ale on dojeżdżał )) Zesztą to nie Olsztyn ))) Marzę sobie, że kiedyś wsiadę w samochód i przez miesiąc będę jechała wzdłuż wsch. grznicy , z Mazurami dokładnie zwiedzonymi. Miałam kiedys próbkę tego wzdłuż zach. granicy (4 dni tylko), super sprawa. Odpowiedz Link
f.l.y Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 15.07.05, 12:14 a z tej nie kochanej przez wielu Warszawy Odpowiedz Link
natla Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 15.07.05, 13:13 Trudno.....przeżyjemy )))))))))))))))))))) Też mam w W-wce rodzinę, w każdej rodzinie są czarne owce ))))))))))))))) A tak naprawdę, to są kochani...... Odpowiedz Link
mi.ka.n Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 16.07.05, 14:12 Z południowego Górnego Śląska.O rzut kamieniem do Czeskiej granicy. Odpowiedz Link
maria173 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 31.07.05, 06:48 a ja z Wrocławia - zapraszam Odpowiedz Link
ligia12 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 31.07.05, 22:53 jestem z Krakowa Odpowiedz Link
zlapalamoddech Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 06.08.05, 12:57 Tak jak Ligia z Krakowa Odpowiedz Link
yoanna Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 06.08.05, 22:23 A ja tak jak i Natla jestem ze Śląska... Jesteśmy sąsiadkami Odpowiedz Link
natla Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 06.08.05, 22:48 ......i kurcze, jeszczesmy sie nie widziały......pół Polski Cie zna, a ja?????? Odpowiedz Link
yoanna Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 07.08.05, 18:09 Eee tam tylko pół...???))) Musimy nadrobić zaległości towarzyskie Natuś Odpowiedz Link
maja882 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 08.08.05, 19:42 Ja z Częstochowy. Kto ją zna? Odpowiedz Link
yoanna Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 08.08.05, 20:53 Znam odrobinę Maju Nawet zapłaciłam tam kiedys mandat...to sie pamięta Odpowiedz Link
maja882 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 08.08.05, 22:20 Mieszkam w Częstochowie, ale bardziej podoba mi się wieś. Lasy,łąki i rzeka. Odpowiedz Link
walderka Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 10.08.05, 10:04 yoanna napisała: > A ja tak jak i Natla jestem ze Śląska... Ale Śląsk jest bardzo duży, czy nie mogłybyście się bliżej określić? Odpowiedz Link
wrobelka2005 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 22.08.05, 09:21 Witam wroclawianke, milo mi.Moze nawet sie znamy? Nie smiem sadzic, ze jstesmy sasiadkami.Wroclaw jest tak szczegolnym miastem,a wroclawianie tak wspaniale roznorodni, ze czasami az trudno mi w to uwierzyc. Pozdrawiam Cie serdecznie, tak jak i innych na tym forum. Odpowiedz Link
knidyjka Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 22.08.05, 17:15 Witaj wróbelko! być może, mieszkam na Krzykach. Odpowiedz Link
wrobelka2005 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 22.08.05, 18:59 Nie mam takiego szczescia. Gadow to nazwa mojego osiedla. Tak wiec sasiadkami nie jestesmy, ale jedna pasje pewnie mamy wspolna - Wroclaw. Miasto, ktore zasluguje a wszytko co najlepsze, nieprawdaz? Odpowiedz Link
maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 22.08.05, 21:02 a ja mieszkam na Psim Polu i tez podzielam wasze zauroczenie Wrocławiem Odpowiedz Link
wrobelka2005 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 23.08.05, 09:39 Dzisiaj w GW ukazal sie artykul pt. kreca Wroclaw, ktorego poczatek cytuje: " Travel Channel - kanał telewizyjny poświęcony tematyce turystycznej i podróżniczej - od poniedziałku kręci film o Wrocławiu. Tłumaczą: - To jedno z najciekawszych miejsc w naszej części Europy" Ponizej podaje link do calego artykulu. Oczywiscie natychmiast artykul zostal skomentowany, a wypowiedzi sa roznorodne. miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,2880272.html P.s. Jezeli chodzi o Psie Pole, to wyjatkowo dobrze czuje sie w jego starej czesci ( 1 przystanek za Korona).O jakze miasto i ludzie jestesmy roznorodni, a przez to ciekawi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 23.08.05, 13:21 a ja mieszkam w "statku".Pozdrawiam wzajemnie. Odpowiedz Link
maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 23.08.05, 13:31 hmmm....dyskusja i komentarze wysoce kulturalne !! Ten poziom .........żałosne. Odpowiedz Link
wrobelka2005 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 24.08.05, 07:50 To prawda, komentarze sa zalosne.Czesto w internecie sie z tym spotykam, nie bardzo rozumiem dlaczego.Moze to kwestia niedojrzalosci, braku sensownych pogladow, chec zaistnienia poprzez popisanie sie glupota. Moze wydaje sie tym ludziom, ze to jest interesujaco prowokacyjne? Dla mnie to skrajnie zalosna dziecinada. Staram sie to ignorowac i nie dopisywac sie do takich watkow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 10.08.05, 10:28 zachod - lubuskie, zareklamuje je )))) tereny nizinne, liczne jeziora, mamy "lubuskie mazury", rzeki, w tym Odra, druga co do wielkości rzeka w kraju, niemal połowę powierzchni województwa zajmują lasy, tworząc w niektórych okolicach kompleksy o unikalnych walorach, jak np. Puszcza Notecka, troche zaniedbane ale zapraszam goraco, pejzaze mamy przepiekne, jak ktos chce odpoczac od gor i morza niech wpada do lubuskiego))) Odpowiedz Link
malwina52 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 10.08.05, 10:38 dorzuce jeszcze link ktory znalazlam))) www.lubuskie.pl/pl/images/rekl_b.jpg Odpowiedz Link
knidyjka Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 20.08.05, 22:38 z domu! czyli mojego ,kochanego Wrocka -jak mawia (ta młodsza)młodziez Odpowiedz Link
maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 21.08.05, 07:43 nareszcie bratnia dusza!!! Odpowiedz Link
jaewwa Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 21.08.05, 12:33 a ja z Gdańska, czy mogę się przyłączyć do tego miłego grona? Odpowiedz Link
kryzar Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 21.08.05, 17:39 Kłania się pięknie następna nowa i mam nadzieję,że zostanę przyjęta do miłego grona forumowiczów.Od kilku dni "biegam" po +/-60 +/-50 i postanowiłam napisać.Jestem z Gdyni.To tyle .Pozdrawiam wszystkich i do "napisania" Odpowiedz Link
maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 21.08.05, 17:50 witamy serdecznie i czekamy na ciąg dalszy!! Zadomowcie się u nas - zapraszam ) Odpowiedz Link
grenka1 A ja piszę stąd 21.08.05, 19:06 www.tomaszow-maz.pl/index.html Oglądajcie i zazdroście tych "czystych wód i tych łąk zielonych szeroko nad błękitną Pilicą rozciągnionych i tych pól malowanych zbożem rozmaitem, pozłacanych pszenicą, posrebrzanych żytem ...." stop, stop, ale się rozpisałam. Odpowiedz Link
maria73 Re: A ja piszę stąd 21.08.05, 19:10 .a może byśmy tak najmilsza wpadli na dzień do Tomaszowa?? Odpowiedz Link
krista57 Re: A ja piszę stąd 23.08.05, 16:27 Lubuszanka z urodzenia...zakochana w lasach i czystych wodach, obecnie zachodniopomorskie...zapomniane przez wszystkich bo niedoinwestowane ....ale co tam? mamy Bałtyk,ciepły tego roku. Odpowiedz Link
araukaria_ge Re: A ja piszę stąd 23.08.05, 22:54 puk.. puk ..a ja czytam na gdyńskim Pogórzu, skąd blisko do "ciepłego" w tych dniach Bałtyku Odpowiedz Link
dorka556 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 28.09.05, 16:15 a ja pozdrawiam z pięknego jesiennego Zakopanego. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 28.09.05, 20:35 witaj Dorka Odpowiedz Link
jana2706 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 28.11.05, 18:10 wlasnie,gdzie Wam przyszlo byc Odpowiedz Link
takajednazlublina Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 29.01.06, 22:25 Ja ja - Lublina: miasta na wschodzie...georgaficznie i pod każdym innym względem(niestety) Odpowiedz Link
kryzar Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 29.01.06, 22:36 A dlaczego niestety??? Odpowiedz Link
malwina52 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 09.02.06, 07:06 tu mozna sprawdzic kto skad klika Odpowiedz Link
lili50 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 16.02.06, 19:27 Jestem rodowitą Szczecinianką, lecz mieszkam w Policach w tych, które są słynne z zakładów chemicznych: www.police.pl/zabytki.html Odpowiedz Link
krysta_w-wa Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 05.03.06, 22:07 Mój nick juz mówi - oczywiście Warszawa Odpowiedz Link
jana2706 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 12.06.06, 14:55 podnosze watek,tu jest troche o nas Odpowiedz Link
maladanka Re: Beskid Niski i Wrocław 13.06.06, 09:23 muszę napisać tak bo Beskid Niski sercu bliski, a Wrocław - dzieciństwo,częste odwiedziny Odpowiedz Link
jowitta17 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 13.06.06, 21:46 Ja ze Sląśka ,a konkretnie z Katowic Odpowiedz Link
anka125 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 16.06.06, 22:40 Kurcze, a ja z najbiedniejszego regionu Unii- z Lublina.Jest stąd ktoś?Taka bieda,że nie ma nikogo?Sam zachód i W-awa? Odpowiedz Link
ewa553 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 17.06.06, 08:06 anka, popatrz na to inaczej: jestes reprezentantka calego regionu! to raczej powod do dumy. Odpowiedz Link
jana2706 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 15.07.06, 12:30 a jestes tu Ewa Odpowiedz Link
muraszka1 Z jakiego niejsca na świecie wpadacie na forum 27.08.06, 07:30 witam nowoprzybylych chetnych sie blizej przedstawic Odpowiedz Link
ira.mak Re: Z jakiego niejsca na świecie wpadacie na foru 29.08.06, 00:04 Obecnie mieszkam 10 km od Głogowa[dolnośląskie],prawie w lesie bo mój mąz górnik emeryt po ryciu pod ziemią potrzebuje chyba przestrzeni i jest cały happy na tej wsi.A przedtem mieszkałam i pracowałam w Polkowicach,najbogatszym miasteczku Polski[miedż]Pozdrawiam wszystkich!!!!! Odpowiedz Link
dorka556 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 29.08.06, 07:21 ja z Zakopanego, z pięknego miejsca na płd. stoku Gubałówki. Niestety dzisiaj nie mogę podziwiać wspaniałych widoków. Jest pochmurno, ponuro i tak już jesiennie. O rety! Już myślę o odśnieżaniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 29.08.06, 09:42 nie narzekaj Dorka! Przeciez jesien w Zakopanem zawsze byla najpiekniejsza. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 29.08.06, 09:57 zgadzam się z Tobą w pełni. Wiem, że jeszcze będzie piękna jesień, ale dzisiaj jest okropnie, buuu... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 14:40 Witajcie.Jestem nowa zWarszawy.Dzisiaj taka ponura pogoda ,więc jak przysiadłam się do kompa,to mi się nie chce nigdzie ruszyć.No więc szukałam na oślep i was znalazłam.Kiedy przeczytałam,że ktoś mieszkał w lubuskiem odżyły wspomnienia. Mieszkałam tam latach 50-70 tych.Przyjmujecie?? Odpowiedz Link
gunnera Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 15:46 Witaj Jaga_22, rzadko tu piszę, choć gorliwie czytam, i zapewniam Cię, że towarzystwo jest tu doborowe, choć aktywne raczej wieczorkiem. Też mieszkałam w Lubuskiem (Świebodzin), w latach 1945-1961, potem i teraz Warszawa, ale wspomnienia z młodości pozostają na zawsze. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 16:17 jak sie ciesze, ze choc byle lubuszanki wspominacie z sentymentem lata tu spedzone, ja urodzona i zasiedziala lubuszanka pozdrawiam i zapraszam do pogaduch Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 17:03 Witam gunnera,witam malwina 52. Moje miejscowości to Cigacice,Krzystkowice,Jasień.Całą młodość tam zostawiłam. Dzieki Wam przechodzą przez głowę różne obrazy wspomnień.Nostalgia mnie ogarnęła. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 17:15 O rany,witaj Jaga ja z Polski z lubuskiego Zielona-Gora,Nowa-Sól,mieszkałam kilkanaście lat w Kożuchowie a ostatnio w Szprotawie jeżdzimy tam co roku na urlop,mam tam całą moję rodzinkę a siostrę mam w Swarzenicach to nie daleko do Cigacic,jaki ten świat mały,wbrew pozorom) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 17:40 Ale fajnie.Witaj del.wa.57 . Chodziłam do szkoły w Sulechowie i w Zielonej Górze Miałam brata w Wolsztynie,została bratowa (życie jest okrutne) Wakacje spędzałam zwykle wWieleniu kier.Wschowa.Tam jest piekne jezioro i kościół.Uff ale się rozpisałam.Pędzę robić obiad dla najmłodszego syna ,wraca z pracy.W Nowej Soli byłam kilkakrotnie.Przez Szprotawę tylko przejeżdżałam pociągiem.Serdecznie pozdrawiam jaga. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 30.08.06, 17:54 Jak miło spotać Rodaków,znam trochę Wschowe,tak tam są piękne jeziora,my zkolei jeżdziliśmy do Wojnowa na urlop chyba cztery lata z rzędu,to nie daleko Zielonej-Góry a w zeszłym roku byliśmy w Lubiatowie.Moja córka i syn chodili do szkoły w Zielonce. Dobra rób obiad,jeszcze pogadamy)) Odpowiedz Link
turystkazkrakowa Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 07.09.06, 12:22 Kraków. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 07.09.06, 14:02 Witaj sliczna Krakowianko Odpowiedz Link
ira.mak Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 07.09.06, 19:27 aż miło popatrzeć jaki u nas tygiel!!!I tak ma być! Odpowiedz Link
dradam2 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 09.09.06, 20:38 Ja jestem taki prawdziwy Krakus. Ale od ponad dwudziestu lat na kanadyjskich preriach. Przyjemnie tutaj, na tym forum, chyba sie zagniezdze. Pozdrawiam dradam2 dradam2.fotosik.pl Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 09.09.06, 20:54 wspaniale sa te koty na fotkach,tez mam zwierzaczki w domu i opiekuje sie wolno zyjacymi kotami,to madre stworzenia Odpowiedz Link
dradam2 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 09.09.06, 21:05 muraszka1 napisała: > (...)to madre stworzenia Podobnie uwaza premier mego kraju, Kanady : www.cbc.ca/story/canada/national/2006/06/09/harper-fostercats.html www.pm.gc.ca/eng/media.asp?category=5&id=1147 Pozdrawiam dradam 1/2 Ps. Mamy rowniez i psa, o imieniu Max, bardzo opiekunczego dla wszystkich kotow ! Odpowiedz Link
ewa553 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 09.09.06, 22:00 Witaj kociaro! Moje dwa kotki wysylaja serdeczne miau!!! Twoim kotkom! Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 10.09.06, 04:44 Milej niedzieli,odmiaukujemy serdecznie Odpowiedz Link
krysta_w-wa Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 10.09.06, 12:03 Gniazdo nasze ogromne i jest w nim miejsce dla wszystkich "ptaków " z całego świata. A zatem zapraszamy do stołu i życzę miłego pobytu na naszym forum. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 12.09.06, 20:53 Witaj Dradam,masz wspaniała rodzinkę i zwierzaczki Twój psiuro jest cudowny,jestem fanką psów,kotow mniej,co nie znaczy,że ich nie lubię,drapki i głaski dla zwierzaków)) Odpowiedz Link
ira.mak Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 12.09.06, 23:13 jakbyś zobaczyła co one potrafią i jak się zachowują-straciłabyś głowę!!!!! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 13.09.06, 18:55 Wyobrażam sobie Irenko ja kocham psy i konie) Odpowiedz Link
ira.mak Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 13.09.06, 23:01 A ja ci nie pisałam że miałam klaczkę?Niestety była tak płochliwa,ze my jako początkujący baliśmy się ,robiła takie numery ze hej.Najbardziej lubiała pobiegać koło samego domu,zrywała mi kwiaty z klombu-jak ją pogoniłam to ogon do góry i heja!!!!jak żrebak!!!Musieliśmy sprzedac bo mąż nie dawał rady sobie z nią,przeskakiwała przez ogrodzenie i między TIR-y na szosę! Odpowiedz Link
olejowy.bogacz Re: smutne ale niestety 15.09.06, 22:13 resocjalizacja zaklad nie otwarty Odpowiedz Link
turystkazkrakowa Re: Z Krakowa 19.09.06, 07:38 Tu mieszkam i pracuję, pewnie już niedługo. Odpowiedz Link
turystkazkrakowa Re: Z Krakowa 19.09.06, 13:19 Jadę na wycieczkę do Budapesztu i Egeru. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Z Krakowa 19.09.06, 14:53 No i patrzcie, patrzcie, a deko niżej narzekała na samotność, a tu Budapeszt (polecam Wyspę św. Małgorzaty) i do tego Eger (tego nie zaliczyłam). Turystka całą gębą. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Z Krakowa 19.09.06, 16:35 Oj turystko, czekaja Cie mile wrazenia! Bylam wiele razy w Budapeszcie i w kazdej chwili jestem gotowa tam znowu leciec. Czy udalo Ci sie dostac tani lot przez WizzAir? Ja tak rok temu polecialam tam i spowrotem za 50 Eurosow. Odpowiedz Link
turystkazkrakowa Re: Z Krakowa 20.09.06, 13:33 Jadę autokarem z Biurem Podróży. Myślę że będzie dobrze. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Z Krakowa 20.09.06, 15:54 wiesz juz gdzie bedziecie mieszkac? I jest to zorganizowane z przewodnikiem, czy bedziesz wolnym czlowiekiem? Odpowiedz Link
turystkazkrakowa Re: Z Krakowa 20.09.06, 16:19 Nie wiem jaki hotel. To jest wycieczka zorganizowana przez Biuro Podróży. Mam nadzieję,że bedzie dobrze. Ja staram się wyjeżdżać ile się da i na ile starczy kasy , tylko ciągle sama. Coś nie potrafię nawiązać znajomości.Zła Energia. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Z Krakowa 20.09.06, 16:32 Badz kowalem swojego losu, jak radzi inny watek. Rozejrzyj sie, moze jest ktos, kto rowniez zawsze sam wyjezdza? Jak ja zostalam sama i z fatalna kolezanka wyjechalam na urlop w gory, to wpadla mi w oko facetka, ktora w "naszej" restauracji co wieczora jadla sama, przychodzila z psem, z psem ja tez widywalam w gorach. No i ostatniego wieczoru podeszlam do niej i spytalam, czy nie chciala by ze mna pojsc raz w gory (ta moja fatalna byla strasznie leniwa, wiec chodzilam sama). No i byl to poczatek wielkiej przyjazni. Byla to Niemka, ale z innego miasta jak ja, z Berlina. Zaczelysmy sie co roku spotykac tam w gorach i bylo wspaniale. Mialam szczescie. W tym roku nie moglysmy w gory jechac, wiec byla u mnie w maju i za tydzien znowu przyjezdza. Przepraszam, jesli sie rozpisalam. Ale wiesz, zawsze bylam niesmiala i wiele mnie to kosztowalo podejsc do tej obcej kobiety. I dzis gratuluje sobie, ze sie na to zdobylam. Wiec moze i Ty zobaczysz kogos, kto sam jest? Badz odwazna, zapytaj, najwyzej ktos powie ze nie ma zyczenia. To zobacvzysz kto sie jeszcze nadaje na towarzystwo. trzymam za Ciebie kciuki!!! Odpowiedz Link
turystkazkrakowa Re: Z Krakowa 20.09.06, 19:15 Wielkie dzięki za dobre słowa. Ja jakoś nie mam szczęścia. Potem tylko rozczarowania Ale kto wie??? Odezwę się po powrocie. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Z Krakowa 20.09.06, 19:40 turystkazkrakowa napisała: Odezwę się po powrocie. A spróbuj się nie odezwać. To my Ci tu pokażemy. Odpowiedz Link
turystkazkrakowa Re: Z Krakowa 25.09.06, 19:15 Witajcie. No i objechałam Budapeszt. Cudne miasto, piękna pogoda, pyszne wino. Ale to było tak krótko. Odpowiedz Link
turystkazkrakowa Re: Budapeszt 26.09.06, 12:47 To trochę krótko żeby oceniać, czy nawiązać jakieś kontakty. Ale ogólnie w porządku. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 26.09.06, 16:10 gdzie mieszkalas (w jakiej dzielnicy)? Co Ci sie najbardziej podobalo? Co Ci najlepiej smakowalo? Jadlas Bogracs? Odpowiedz Link
kazia_x Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 26.09.06, 16:38 Byłaś na Wyspie Św.Małgorzaty? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 26.09.06, 17:26 Miłego wspominania. pejzaze.onet.pl/filmy/215,1423314,1,odtwarzaj.html Odpowiedz Link
turystkazkrakowa Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 27.09.06, 07:39 Byłam na wyspie Małgorzaty/ Małgorzata została wyniesiona na Ołtarze- ale wyspa nazywa Małgorzaty a nie św. Małgorzaty - tak mówił przewodnik/, jadłam Bogracz i nie wiem czy nie lepszą od bogracza zupę gulaszową, piłam wino w Dolinie Pięknej Pani w Egerze. Mieszkałam w hotelu "Berlin", ale nie wiem jaka to dzielnica Budapesztu. Teraz chciałabym zobaczyć Wiedeń. Ale to już chuba w przyszłym roku.A może Grecje nie wiem! Odpowiedz Link
ewa553 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 27.09.06, 09:10 Czy Berlin to taki wysoki okragly hotel za Moskva Ter? Bylam wiele razy w Budapeszcie i na pewno tam jeszcze wroce, bo to cudowne miejsce. Nie zaczynam nawet opowiadac, bo bym sie zatrzymala dopiero kolo poludnia))) Odpowiedz Link
turystkazkrakowa Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 27.09.06, 10:24 Nie to chyba nie chodzi o ten hotel. Ten był dośc daleko od centrum. Powieważ wiele dróg w Budapeszcie jest rozkopanych jechaliśmy objazdami, więc nie potrafie go zlokalizować. Jest w okolicy supermarketu Auchon. Czy może wiesz dlaczego most Elżbiety jest biały. Przewodnik mówił,ze z powodu jakiejś tragicznej historii związanej z dziećmi ale reszty nie dosłyszałam. Odpowiedz Link
fleur1 historia mostu Elzbiety 06.10.06, 13:24 www.budapeszt.infinity.waw.pl/mosty/erzsebethid.html Przy okazji dowiem sie dlaczego jest pomalowany na bialo. Odpowiedz Link
fleur1 Skad jestem!!! 06.10.06, 13:33 Dolny Slask i Niemcy, a czuje sie jak obywatelka swiata, sporo podrozuje. Dzieci dorosle mieszkaja poza Polska, niedawno wyszla za maz moja corka, zamieszka na stale w Niemczech, a syn jest w Anglii. Infomatyk zawodowo, lubie jezdzic na rowerze, uwielbiam fotografowanie, czasem wyszywam ladne kwiatki krzyzykami, to hobby na chlodne, jesienne i zimowe dni. Bywam tez na forum "piescdziesiatki..." Wszystkich tu obecnych pozdrawiam serdecznie teraz z Niemiec. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< "La vita e' bella"... sempre Odpowiedz Link
fleur1 Re: Skad jestem!!! 06.10.06, 13:41 Blad przepraszam , mialo byc "piecdziesiatki...", a wlasciwie "piecdziesieciolatki to my...." Odpowiedz Link
margo.pf Re: Skad jestem!!! 06.10.06, 15:43 Kiegdys Lille na polnocy Francji, potem Taravao na Tahiti, Argentyna, Urugwaj a teraz jestem dziopa spod Nowego Sacza i tak mi sie spodobalo ze chyba zostane ) Urodzilam sie i wychowalam w Toruniu. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Skad jestem!!! 06.10.06, 16:08 Margo-nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę,własciwie to jest jedyna rzecz jakiej zazdroszcze ludziom-podróże.Tak mi sie życie potoczyło że niestety nie mogłam tego realizować,a teraz to już nie bardzo realne. Fleur-a propos' mostu- nie wiem czy wiesz ze mamy w Głogowie most różowy? Autentycznie-rózowiutki jak majteczki nastolatki,z poczatku budził wiele kontrowersji ,trochę śmiesznie wyglądał ale z biegiem lat wszyscy sie do niego przyzwyczaili.Nazywa się mostem Tolerancji Odpowiedz Link
grenka1 Fleur 06.10.06, 19:39 Ależ czego sie sumitujesz, przecież może być "pieść-dziesiątki". Odpowiedz Link
margo.pf irko, nie zaluj 06.10.06, 21:39 Nigdzie tam nie mieli takiej smietany i bialego sera jak z sasiedniego gospodarstwa. O malinach w ogrodzie nie wspomne. I o grzybach )) Odpowiedz Link
muraszka1 Z jakiego niejsca na świecie wpadacie na forum 20.10.06, 06:40 podnosze watek,bo widze nowe twarze,witam Odpowiedz Link
stary91 Urodzony w Lubece... 20.10.06, 21:34 ...zyjac obecnie w Westfalii - (a przejsciowo w Zabrzu, gdzie nauczono mnie jezyka polskiego Odpowiedz Link
ira.mak Re: Urodzony w Lubece... 21.10.06, 12:14 Witaj Stary-wreszcie jakiś rodzynek w naszym babińcu! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: "Witaj stary 24.10.06, 21:46 Witaj Stary) jeszcze się z Tobą nie przywitałam)) Odpowiedz Link
ira.mak Re: "Witaj stary 08.11.06, 20:56 hej,stary nam sie zgubił-a wyciagnełam ten wątek bo sie moze przydać,czasem ktos doskoczy... Odpowiedz Link
stary91 Re: Urodzony w Lubece... 21.10.06, 22:15 ...no to ja szczesciaz jestem - wsrod tylu tak wspanialych Pan...klaniam sie :- ))) stary Odpowiedz Link
uyu Re: Urodzony w Lubece... 22.10.06, 00:10 Ty na pewno w Lubece urodziles sie? A moze w czepku ))))))) Odpowiedz Link
stary91 Re: Urodzony w Lubece... 22.10.06, 00:35 uyu napisała: > Ty na pewno w Lubece urodziles sie? A moze w czepku ))))))) ------------------------------------------------------------------------- Na pewno w Lubece: Lübeck-Schlutup, Breitling Lager. Nie wiem, czy w czepku - ale szczescie mialem.Przezylem, i zyje do dzisiaj... Odpowiedz Link
krystyna3811 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 00:22 Ja znalazłam to forum dopiero dzisiaj. Od roku jestem na emeryturze, a od czerwca mieszkam we Wroclawiu. Wcześniej mieszkałam w Zgorzelcu - całe życie. Narazie nie mam tu wielu znajomych, w zasadzie tylko rodzinę. Przyjmiecie mnie do swojego grona? Odpowiedz Link
maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 04:50 witaj !!! To prawie tak jak ja. Od 2 lat jestem we Wrocławiu, przedtem też mieszkałam w Zgorzelcu ) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 06:45 Witaj Krystynko,zasil nasze szeregi. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 11:44 Witaj Krystyna,jest nam bardzo miło!Alescie się z Maria znalazły!Góra z górą...... Odpowiedz Link
uyu Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 12:09 Witaj krysiu ) widze, ze we Wroclawiu formuje sie silna ekipa ) Odpowiedz Link
maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 12:20 kto wie ,może kiedyś się spotkamy... świat to jeden niewielki grajdołek na plaży okazuje się... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 13:47 Witaj Krysiu i baw sie dobrze)) Odpowiedz Link
krystyna3811 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 14:53 Witaj, Maria! Napisz coś o sobie, gdzie mieszkałaś, pracowałaś, może się znamy. Odpowiedz Link
maria73 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 11.11.06, 18:09 mieszkałam w Zgorzelcu 38 lat. Ostatnie 27 na osiedlu Zachód. Pracowałam w Lubaniu w spółdzielczości a Ty ?? bardzo prawdopodobne ,że mozemy się znać. Zgorzelec nie jest dużym miastem. Jeśli masz ochotę napisz na priv. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 23.11.06, 15:26 Tu można się wpisać.Parę słów o sobie. Odpowiedz Link
adria231 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 19.12.06, 06:06 Pierwsze moje wejście na to forum odbyło się na Antypodach.Bardzo brakowało mi kontaktow w j.polskim i to było lekarstwo na ten ból.Po powrocie do Polski nie miałam komputera,węc z konieczności nie bylo mnie na forach.Ale to juz przeszlość.Teraz skoro świt otwieram kompa,sprawdzam pocztę i...na forum Odpowiedz Link
ira.mak Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 20.12.06, 17:06 I bardzo dobrze-cieszymy się!!! Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 08.03.07, 09:47 podnosze watek dla Nowych,witam Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 08.03.07, 09:55 Witaj muraszka1.Dobrze,że wpadłas tak świątecznie. Byłoby lepiej, gdybyś częściej wpadała.Nie zapominaj o nas. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Z jakiego miejsca na świecie wpadacie na foru 08.03.07, 11:39 nie zapominam,ale ostatnio nagromadzilo sie w moim zyciu smutkow, mam nadzieje ze los juz wyczerpal przydzial smutkow dla mnie Odpowiedz Link