Dodaj do ulubionych

Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra

26.07.05, 10:25
"List otwarty do Prezydenta RP
(15-07-2005)
Szanowny Panie Prezydencie!

Nazywam się Adam Godusławski mam 25 lat i jestem Radnym Dzielnicy Wawer m.st.
Warszawy w dzisiejszym życiu Warszawy pokazał się artykuł, iż Lech Kaczyński
napisał do pana list w sprawie veta lub skierowania do trybunału niedawno
uchwalonych zmian w ustawie warszawskiej. Ja natomiast jako młody
samorządowiec od 3 lat mam związane przez pana Kaczyńskiego ręce nie mogę w
żaden sposób wykonywać mandatu radnego, ponieważ miasto nie ma statutu rola
organów dzielnicy jest nieustalona i polega na opiniowaniu a właściwie nic
nie robieniu, w dzielnicy nie rządzi burmistrz a jakiś pełnomocnik, który
zdanie radnych ma za nic, wydawało mi się ze po uchwaleniu ustawy, choć przez
rok będziemy mieli normalne funkcjonowanie miasta, w co przyznam się szczerze
nie wielu juz wierzyło, ale cała nadzieja w Panu. Panie Prezydencie jako
Radny Dzielnicy Wawer w imieniu moich wyborców proszę Pana o jak najszybszy
podpis pod ustawą o ustroju miasta stołecznego Warszawy z dnia 3.06.2005
roku.

Łącząc wyrazy szacunku

Adam Godusławski "
Dodam od siebie iz szanowny pan radny uzyskal 86 glosów popracia - wiecej
danych statystycznych na stronie
wybory2002.pkw.gov.pl/grada/gw1/w14/m1465/d146514/o12382/k3251.html
czy etyczne jest branie pieniedzy za nic nie robienie?!
Obserwuj wątek
    • ja_roszek Chyba - "tym panom"... 26.07.05, 10:33
      Szczerze mówiąc - nigdy tego nie rozumiałem... Nie rozumiem dlaczego faceci,
      którzy przyznają się do "nicnierobienia" mają czelność brac kasę za nic...
      Dotyczy to nie tylko radnych, ale również (a może przede wszystkim) tzw. zarządu...
      Może jak pan Prezydent Kwaśniewski skierował nowelizację ustawy warszawskiej do
      Trybunału - panowie ci pójdą wreszcie po rozum do głowy i dadzą sobie spokój???
      Przecież nie ma obowiązku "pracy" (wybaczcie górnolotne słowo) w samorządzie...
      • Gość: Herold Re: Chyba - "tym panom"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:41
        Właśnie poszli "po rozum" do głowy. Komisja rewizyjna Rady Dzielnicy ustaliła
        swoje posiedzenie na - UWAGA - sobotę godz. 20. Nie ma to oczywiście nic
        wspólnego z faktem, że sobota to 30 lipca, a nieodbycie posiedzenia w danym
        miesiącu skutkuje utratą diety...
        • w_v_w Jestem pod wrażeniem... 26.07.05, 12:27
          Wy tu sobie pośmiechoojki z radnego robicie, a mnie on zaimponował, chocby i
          hucpą, ale zaimponował ;)
          Zaiste 86 głosów w dzielnicy circa 60 tyś. to legitymacja do powoływania się na
          głos Mieszkańców...
          Weszłam na stronke radnego, szata graficzna nawiazuje to stronki Pinokia, maja
          widocznie wspolnego "webmajsterka" :DDDD
          Zamiast sfotografowac sie z weteranką samorzadową w kolorze "blu", to PR robia
          jakieś młode laseczki, to nie jest w porządku...taki afront ROTFL...
    • userid Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 26.07.05, 13:39
      Na taką gadkę to może dadzą się nabrać przedszkolaki, chociaż i w to wątpię.
      Nieróbstwo, prywata i marnowanie NASZYCH pieniędzy ma miejsce w Wawrze nie
      odkąd nastał p. Kaczyński ale od zawsze. Widać to zresztą jak na dłoni po
      WIELOLETNICH zaniedbaniach inwestycyjnych. Wawer staje się skansenem już nie
      tylko w skali Warszawy ale i całej Polski.
      A państwo Radni-Bezradni, gdyby mieli chociaż śladowe ilości honoru czy chociaż
      odrobinę zwykłej przyzwoitości, to zamiast biadolić (i brać kasę) to
      podziękowaliby grzecznie, ustąpili i dali szansę innym.
      Pozdrawiam.

• Gość: Adam Godusławski Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra IP: *.idea.pl 26.07.05, 19:20
        witam

Szanowny Panie pytajniku 444 i inni panstwo zapraszam na moj dyzur 8.08 przy
        ulicy Włókinniczej od godziny 16-18, szczegolnie jezeli chcecie otrzymac
        informacje o tym co robie jako Radny, wynik z jakim dostałem sie do rady
        pokazuje ze nie jest to takie trudne i wiele osob moze to bez problemu
        osiagnac, zachecam do startowania i dzialania w samorzadzie szczegolnie mlodych
        ludzi, ktorych jest tam, a bardzo nad tym ubolewam tak niewielu, praca w
        samorzadzie daje w wiele przyjemnosci, choc z zadroscia slucham ile wiecej
        mozna by zrobic jezeli bylibysmy gmina, moj pomysl na samorzad to wprowadzenie
        w nim standartów jakosciowych zgodnych z normami jakosci serii 9000 niestety w
        zwiazku z jednoosobowym zarzadzanie miastem przez Lecha Kaczynskiego jest to
        obecnie nie mozliwe, bardzo ciesze sie ze znalazł pan w sieci moją stronę
        zapraszam do jej częstszego oglądania
        • w_v_w Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 26.07.05, 20:11
          Panie radny, prosze sobie nie pochlebiać zbytnio, obserwuję pana "karierę"
          samorządową i proszę mi wierzy nie powaliła mnie swoją jakością, na dyzur nie
          mam ochoty do pana przyjśc, bo nie lubię tracić czasu.
          Jak dostać sie do rady z tak małą ilością głosów, to proste, wystarczy "dobrze
          przygotować wybory". Nie chce mi się zanudzać forumowiczów jak to zostało
          zrobione, bo dostaję dodatkowo odruchu wymiotnego :(
          Nie jestem ortofaszystką, ale sugerowałabym częściej korzystać ze słownika
          ortograficznego, zważywszy na fakt redagowania przez pana, jakiegos komiksu
          wawerskiego, to może dostać sie w ręce dzieci :DDD
          Skoro uważa pan,że nie może prawidłowo wypełniać swojej misji z powodu
          jednowładztwa w Warszawie, proszę zrezygnowć, myśle ze "rozpacz" tych 86
          Mieszkańców, uda sie ugłaskać pozostałym kilkudziesieciu tysiacom pozostałych
          Mieszkńców, serdecznie namawiam do tego aktu, prawdziwego mężczyznę, zapewne ;)
          Pozdrawiam
          Wawerka
          • miedzylesianin1 Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 26.07.05, 20:33
            A wybory tuż, tuż.......
            A Pan radny raczej "bez jaj" - jak nie może nic robić, to po cholerę tam
            siedzi!!! Przepraszam wszystkich za język, ale szlag mnie trafia jak czyta się
            takie bzdury. Człowiek honoru dawno zrezygnowałby ze stanowiska. A tak, to
            udaje, ze coś robi, że kaczka przeszkadza, że coś tam przeszkadza, że pogoda
            nie taka, że coś tam, coś tam. Ciągle wszyscy i wszystko przeszkadza w
            efektywnej pracy. A może lepiej zrezygnować? Po co się męczyć ( i przy okazji
            Mieszkańców!).? Moim zdaniem albo robi się dobrą robotę pomimo przeciwnosci,
            albo jest sie miernotą przyssaną do stołka, która wychodzi z założenie, ze
            jakoś tam będzie! Aby przetrwać następne wybory! Może znowu się uda!!
          • Gość: mlp Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra IP: 193.41.113.* 27.07.05, 11:39
            Popieram!, a ten Pan jak nie ma co robić niech bierze łopatę i równa Wąbrzeską.
            Młody jest, tężyzny nabierze.
        • pytajnik444 Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 27.07.05, 08:17
          Panie Adamie - nie zrozumiał Pan pytania – albo nie zrozumiał Pan tego co sam
          Pan napisał w liście otwartym do Prezydenta RP – możliwy jest też wariant iż
          obu Pan nie zrozumiał...
          Ba powiem więcej w związku z tym iż Pan nie zrozumiał nie odpowiedział Pan na
          postawione pytanie (etyka – jest podstawowym, ba przede wszystkim oczywistym
          zapisem jeśli chodzi o urzędników każdego szczebla – i nie potrzeba ISO żeby to
          wiedzieć).
          Czy jest wobec takiego oczywistego faktu sens się z Panem spotykać – bo po cóż
          to robić no chyba tylko po to – żeby potwierdzić iż ásinus ásino pulcherrimus...
          • w_v_w Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 27.07.05, 11:16
            Uzupełniłabym jeszcze jednym zwrotem...Stultus stulta loquitur...;D

May The Force Be With You! "pytajniku444" :D

Pozdrawiam
            Wawerka
            • pytajnik444 ouu, jes may master'ko :))) 27.07.05, 11:52
        • Gość: Herold Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:01
          Faktycznie - nie jest trudno dostać się do rady tylko... po co?
          A i sam styl dostania się Pana do rady dzielnicy jest ciekawy - niezorientowanym
          przypomnę:
          Pan Adam Godusławski dostał się do rady, bowiem osoba, która usyskała wyższy
          wynik z Jego listy zrezygnowała z mandatu radnego. Osobą tą był znany i lubiany
          Burmistrz G. A zrezygnował dlatego, ze został burmistrzem i niezręcznie mu było
          trzymać dwa mandaty w ręku (radnego i burmistrza). Zrezygnował nie tak od razu,
          bo po jakichś 2 miesiącach od wyboru na burmistrza. Wybrany został jednym głosem
          - nietrudno zgadnąć, że swoim :)
          Pozdrawiam wszystkich wakacyjnie :)))
        • ja_roszek Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 27.07.05, 13:11
          Odnośnie ISO...
          ISO jest w urzędzie wprowadzane - audyt planowany jest na listopad. Pan radny
          Godusławski może o tym nie wiedzieć - w końcu jest tylko radnym dzielnicowym a
          nie gminnym...
          I jeszcze jedno - mało brakowało a z ISO wyszłyby nici, bo dzięki tak
          zachwalanej przez Pana i Pana "promotora" nowelizacji ustawy warszawskiej urząd
          m.st.Warszawy zostałby podzielony na 19 urzędów i każdy procedury działania (a
          co za tym idzie ISO) wprowadzałby sam - od nowa.
          • w_v_w Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 27.07.05, 14:50
            Wiesz z przechwałkami radnego odnośnie ISO, tojest tak, jak z gadką jednego
            równie zacnego samorządowca, którego spotkałam na "cosobotnim deptaku
            falenickim",a opowiadał mi, ile to ma "roboty", bo załatwia kanalizacje w
            dzielnicy...
            Nie chce obrażać asinum, ale należałoby tak okreslic zacnego...;DDDD
            Pozdrawiam
            Wawerka
            --
            Fac te ipse felicem...
    • Gość: babciocha Wybory tuż, tuż...../1 r0k/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:06
      Sie towarzysze szykują i zabawią sie po raz kolejny w ,,sałatkę owocową'. Jeden
      może wypaść dla innych będzie krzesło. Te wybory to tylko wywalona kasai
      pierdzielenie. Wiadomo, ze nie wiekszych zmaian nie ma sie co spodziewać te
      same mordy, tylko w innej konfiguracji. W d...mam i te i inne wybory.
      • userid Re: Wybory tuż, tuż...../1 r0k/ 27.07.05, 09:05
        Gość portalu: babciocha napisał(a):

>... W d...mam i te i inne wybory.

Taka postawa jest bardziej szkodliwa niż nieróbstwo radnych.
        Dzięki takim osobom mamy takich radnych a nie innych.
        No i dupę musisz mieć 6x9 ;)
        Wstydź się babciocho.
        • Gość: babcicha Re: Wybory tuż, tuż...../1 r0k/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:34
          A mam ale już niedługo mnie zakopią ten skubaniutki mnie dopadł ten co po cichu
          i od tyłu bierze a potem te chemie i inne takie a finał cmentarz. To co mi ma
          zalezeć????????????????!
    • Gość: john Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra IP: *.crowley.pl 27.07.05, 14:22
      skoro ten pan radny, taki młody człowiek, a tak chciałby sobie porządzić naszą
      dzielnicą, może by w wyborach na prezydenta miasta szczęścia spróbował?
      Widziałem ostatnio stronę www "ugrupowania" godlewskiego i towarzyszy.
      Towarzystwo bankietowe chciałoby sobie porządzić, coś załatwić, sprywatyzować.
      Tam się nawet zapisać nie można, bo wszystkie miejsca juz dawno zajęte przez
      przyjaciół.
      • Gość: Herold Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 15:29
        No nie wiem... Nie wiem... A kto będzie w sztabie Godlewskiego na jego sukces
        pracował?
        Do Senatu przecież chce sobie chłopina postartować...
        • w_v_w Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 27.07.05, 16:15
          I bedzie miał problem...nie dostanie nogami do podłogi, siedząc w fotelu :DDDD
          P.S
          Raczej jaks fucha w przedszkolu, tam sa małe krzesełka ROTFL
          Pozdrawiam
          Wawerka
          • pytajnik444 Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 27.07.05, 16:26
            Senat to ostatnio nie na topie miejsce - raczej zsylka mi pachnie ;)
            widac nie wszystkim kandydatom nos tak dobrze funkcjonuje :)
            • w_v_w Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 27.07.05, 16:46
              No ile razy można "zdawać" do sejmu bezskutecznie,
              myslisz,ze senat, to taka Sw. Helena??

Wawerka
              • Gość: marek Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 23:00
                buchahhahaa

ja_roszek masz mocno niesprawdzone informacje odnosnie audytu przypomina mi sie
                kawał o tym jak na placu czerwonym rozdają moskwicze......odnosnie iso w
                urzedzie to nic sie w tym temacie nie dzieje w zeszlym roku kaczka zrobil akcje
                medialna i cisza chodzilo nie o urzedy dzielnic a urzad miasta - jest roznica
                nie??? a pozatym to iso bylo juz we włochach w zeszlej kadencji i jak przyszli
                ludzie od kaczki to zaprzestali tego.. wiec nie wciskaj ludziom kitu ze kaczor
                sie za iso bierze bo padne ze smiechu.........hahahahha

czepacie sie chłopaka ale zaden jak znam zycie z was sie nie ujawni i
                niepojdzie do niego pogadac-przekonac o swojch pogladach, to taka przywara
                maluczkich jak nikt nie widzi to zza wegła przywalic i radocha bo jest sie
                anonimem nie??? no prosze nie macie odwagi???? co???? a nie zauwazyliscie ze
                jestescie towarzystwem wzajemnej adoracji????ktos sie wychyli w łeb, zazdrosc
                was zżera dzialacze osiedlowi że sie dostał taki młody i jeszcze działa a to ma
                strone a to robi gazete a to interwencje pisze a to mowi otwarcie ze rady
                dzielnic gó.. mogą- działa taki szczyl a ma tylko 25 lat! zadrosc was zżera,
                żałośni jestescie , a wy takie stare łby doswiadczone i nikt sie na was nie
                poznał...ja popieram Godusławskiego-tak trzymaj chłopie i olewaj wszystko
                wiedzących nic nie robiących teoretyków!!!
                • w_v_w Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 27.07.05, 23:26
                  To wszystko? ale manifest, no jestem pod wrażeniem ...
                  Co do żalu i zazdrosci, to fakt,
                  żal głownie pieniedzy podatników na takich samorządowców i tyle.
                  "Odważ sie i bądź mądry", nie napisze tej sentencji po łacinie,
                  bo nie przyswoisz ;(
                • pytajnik444 Temu Panu tez dziekujemy - mieszkancy Wawra 28.07.05, 07:56
                  Marku - Obsequium amicos, vetitas odium parit
                  disce puer Marko
                  • Gość: marek Re: Temu Panu tez dziekujemy - mieszkancy Wawra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 08:15
                    Absentem qui rodit amicum, qui non defendit álio culpante, solutos qui cápiat
                    risus hóminum famamque dicacis, fíngere qui non visa potest, commissa tacere
                    qui nequit, hic niger est, hunc tu, pytajniku444, caveto!

to tyle na koniec dyskusji...

nie moge sie powstrzymać...Aliena vítia in óculis habemus, a tergo nostra
                    sunt!!!
                    • pytajnik444 Temu Panu tez dziekujemy - mieszkancy Wawra 28.07.05, 08:33
                      Sluchaj ty nawet nie rozumiesz tego co piszesz (tlumaczenie Horacego
                      Kto obmawia przyjaciela, kto go nie broni wobec oskarżeń innych, kto cieszy się
                      z wyśmiewań ludzkich i łowi plotki gadułów, kto potrafi zmyślać rzeczy
                      niewidziane, a nie potrafi zmilczeć zawierzonej tajemnicy, jest czarnym
                      charakterem; tego wystrzegaj się, Rzymianinie! )
                      i niestety zmiana Rzymianina na pytajnika nie za bardzo ci wyszlo na
                      zdrowie :)))

Disce puer - Marko

• w_v_w Re: Temu Panu tez dziekujemy - mieszkancy Wawra 28.07.05, 08:41
                        Jesli Horacy, pytajniku444, to tylko ten cytat:
                        odi profanum vulgus et arceo łac...
                        na zakończenie dyskusji ROTFL
                        BTW _Senator Pinokio_ Rulezzzz!
                        Pozdrawiam
                        Wawerka
                        • pytajnik444 Temu Panu tez dziekujemy - mieszkancy Wawra 28.07.05, 08:47
                          A myslalem ze Pionokia (bardziej odpowiednio brzmi dla tej postaci rodzaj
                          zenski;) na czacie jest ;)))
                          Also Known As (ATA): Senatorio Pinokio rulezzz
                          Pozdrawiam
                          pytajnik444
                          • w_v_w Re: Temu Panu tez dziekujemy - mieszkancy Wawra 28.07.05, 08:53
                            E, długi nos ma, to "menszczyzna" :DDDD
                            Pozdrawiam
                            Wawerka
                          • Gość: marek Re: Temu Panu tez dziekujemy - mieszkancy Wawra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 08:53
                            "Caeca invidia est" ten cytat najlepiej do was pasuje i tak
                            • w_v_w Re: Temu Panu tez dziekujemy - mieszkancy Wawra 28.07.05, 08:56
                              Człowieku, ty nic nie kumasz, ale może to i lepiej,
                              powiem na koniec tak...nagana ze strony głupca, jest najlepszym pochlebstwem!

Można po łacinie, ale szkoda mi ciebie męczyć tym pięknym jezykiem ;)
                            • pytajnik444 Temu Panu tez dziekujemy - mieszkancy Wawra 28.07.05, 09:15
                              O kurcze ile ci czasu przyszlo zeby dojsc do litery "c" :)))
                              A i tak sam siebie obrazasz zacny kauzyperdo:)))
                              nie bede dublowac Wawerki ale ty jestes naprawde asinus asinorum :)))
                • ja_roszek Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 28.07.05, 10:59
                  O - zostałem wywołany do tablicy...
                  W urzędzie w sprawie ISO "się dzieje" i tylko tyle mogę Ci odpowiedzieć w tym
                  wątku. Zobaczymy za parę miesięcy kto ma rację.
                  Gwoli wyjaśnienia - ISO jest wprowadzane w Urzędzie m.st. Warszawy. Nie ma
                  oddzielnych urzędów dzielnic - dlatego łatwiej jest wprowadzać ISO w jednym
                  organiźmie. Gdyby przeszła nowelizacja ustawy promowana przez Zdrojewskiego
                  mielibyśmy jeden Urząd m.st. Warszawy i 18 urzędów dzielnic - wyobraź sobie
                  wtedy wprowadzanie jednolitych procedur...
                  Gdybyś śledził forum wiedziałbyś, że niektórzy z nas "się ujawnili". Ty też
                  możesz - niech Cię zobaczą :-)
                  Nie będę się spotykał z Godusławskim, bo widziałem jak wygląda "rozmowa" z nim
                  na jednej z sesji rady w Wawrze. Natychmiast po rozpoczęciu omawiania punktu
                  chłopaszek ten zgłaszał wniosek formalny o zamknięcie dyskusji i "godlewska"
                  większość ten wniosek przegłosowywała. W ten sposób radnym opozycyjnym zamykało
                  się usta. Na taką dyskusję (i zresztą na żadną z tym panem)nie mam ochoty.
                  • Gość: Herold Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 14:32
                    To prawda: ja_roszek choć od niedawna jest gościem tego forum, to jednak ujawnił
                    się na wejściu... przynajmniej jeśli chodzi o upodobania kulinarne ;-)))
    • w_v_w Do "marka" i itp... 28.07.05, 08:50

Labora, aselle, quomodo ego laboravi et proderit tibi...
      BTW Non tam praeclarum est scire latine, quam turpe nescire
      co w wolnym tłumaczeniu oznacza:
      Nie tak chlubną rzeczą jest znajomość łaciny, co haniebną jej nieznajomość.

Miłego dnia!
      Wawerka
      • Gość: miki Re: Do "marka" i itp... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 08:58
        a statutu miasta nie ma już 3 lata śmiech na sali a kaczor sie cieszy gorzej
        jak zostanie prezydentem rp i bedzie stosował prawo kalego to co mu pasuje to
        dobrze a to co nie pasuje to źle wybiurczość stosowania prawa przez
        kaczynskiego jest jak na profesora prawa przystało wporządku co nie?
        • w_v_w Re: Do "marka" i itp... 28.07.05, 09:47
          Jego "wybiurczość" i twoja "tfurczość"
          Zanim przystąpisz do napisania swoich "złotych myśli",
          polecam słownik ortograficzny, bardzo zajmująca lektura i pożyteczna...
          • Gość: babcicha Re: Do "marka" i itp... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:37
            Wawerka ty zawsze jak coś powiesz to już powiesz i to jo!
            • w_v_w Re: Do "marka" i itp... 28.07.05, 23:43
              Każdemu zdarza się popełnic ORTa,
              ale takie pisanie, to lekceważenie czytaczy...:)
              Pozdrawiam
              Wawerka
      • userid Re: Do "marka" i itp... 29.07.05, 10:51
        w_v_w napisał:

> ... Nie tak chlubną rzeczą jest znajomość łaciny, co haniebną jej
        nieznajomość.

Nie znam łaciny.
        Hańba!
        ;)
        • w_v_w Re: Do "marka" i itp... 29.07.05, 11:07
          Hańba! ;)
          Specjalnie dla Ciebie, bedę podawała wolne tłumaczenie ;)
          Pozdrawiam
          Wawerka
          • userid Re: Do "marka" i itp... 29.07.05, 11:39
            w_v_w napisał:

> ... Specjalnie dla Ciebie, bedę podawała wolne tłumaczenie ;)

Obawiasz się że za szybkim nie nadążę?
            ;-P)
            • w_v_w Re: Do "marka" i itp... 29.07.05, 11:48
              Piszę wolno, bo wiem , ze wolno czytasz :DDDDDDD
              Wawerka
              • konrad.boryczko Re: Do "marka" i itp... 29.07.05, 11:52
                w_v_w napisał:

> Piszę wolno, bo wiem , ze wolno czytasz :DDDDDDD
                > Wawerka

Ulala. Na forum Auto-moto jest jeden facet, ktory ma taka wlasnie
                sygnaturke:))) Tylko w liczbie mnogiej. Fajne.
                pzdr.
                • w_v_w Re: Do "marka" i itp... 29.07.05, 12:11
                  Nie zagladam, to samcze forum ;)
                  • konrad.boryczko Oj tak. Chyba najglupsze w tym portalu:((( n/t 29.07.05, 12:18

• adminppdwir Prosba 29.07.05, 08:21
      Na stronie głównej forum znajduje się takie oto coś:

forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html
      Umówmy się, że następnym razem tego typu post zostanie usunięty.
      • ja_roszek Ja też mam prośbę: 29.07.05, 08:25
        proszę o określenie, która z informacji podanych przez pytajnika444 jest
        "pomówieniem"?
      • pytajnik444 ja tez mam Prosbe 29.07.05, 08:59
        To FORUM jest Gazety dawnej Wyborczej - to oczywiste
        proszę wyjaśnic dlaczego inne posty nie są usuwane ani też nie ma w nich
        ogłoszeń o zamieszczonej przez Pana treści patrz:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=26431171
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=26876800
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=26929334
        proszę także na forum wyjaśnić kto poczuł się urażony tekstem umieszczonym w
        pierwotnym poscie i w którym miejscu postu to agitacja polityczna
        Dziękuję proszę o rychłą odpowiedź
        • adminppdwir Re: ja tez mam Prosbe 29.07.05, 09:16
          Prośba miała na celu zwrócenie forumowiczom (nie tylko autorowi wątku) uwagi,
          że poruszanie tematów politycznych może się różnie skończyć. Wątek przerodził
          się, być może wbrew imntencjom założyciela, w dużym stopniu w kampanię
          wyborczą. Stąd też link do ogólnej informacji administracji portalu.
          Co do innych podanych przykładów wątków, to nie pochodzą one z tego forum.
          Pytanie powinno być zatem skierowane do właściwych moderatorów.
          • w_v_w Roma locuta, causa finita... 29.07.05, 09:26
            pozdrawiam "nozycorękiego" kimkolwiek by był ;)
            Wawerka
          • pytajnik444 Re: ja tez mam Prosbe 29.07.05, 09:35
            Dziekuje za rychla odpowiedz.
            Prosze zatem skierowac do swoich kolegow pytanie dlaczego nie stosuja sie od
            odgórnych zalecen stosowanych na forum - przeciez to Pana koledzy z pracy.
            Co do jednostkowych postow dotyczacych kampani - oczywiste jest ze nalezy je
            zgodnie z tym co Pan napisal usuwac - ale dlaczego usuwac calosc tego Pan nie
            wyjasnil.
          • userid Do Pani adminppdwir. 29.07.05, 10:37
            adminppdwir napisała:

> ... Wątek przerodził
            > się, być może wbrew imntencjom założyciela, w dużym stopniu w kampanię
            > wyborczą...

Szanowna Pani Administrator,
            czy byłaby Pani łaskawa wskazać posty w tym wątku będące "kampanią wyborczą"?
            Co w ogóle Pani rozumie przez "kampanię wyborczą" i o które wybory Pani chodzi?

Ciemność widzę...
            pzdr
    • miedzylesianin1 Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 29.07.05, 09:49
      Widzę, że nasz admin pracował na Mysiej 2. No cóż, nie wolno zwracać uwagi na
      rzeczy ważne, lepiej porozmaiać o pogodzie, o tym jak wszystkim nam żyje się
      dobrze. Więcej optymistycznych wątków, aby lud oczu nie otworzył za szeroko.
      Czyżby komuna wróciła? A może to poplecznicy Łukaszenki (teraz jest modny) ?
      Myślę, że należy zostawić wolną rękę forumowiczom. Jeśli ktoś poczuł się
      urażony (obrażony), niech zgłośi to na policji. Oni trafią z jakiego komputera
      był wysłany tekst. Przecież to takie proste.
      Drogi adminie nie stresuj się!!! Więcej luzu - szkoda życia na takie błahostki.
      Pozdrawiam
    • Gość: Colber Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 21:29
      "jakiś pełnomocnik, który zdanie radnych ma za nic" - cos mi sie wydaje ze ktos
      tu nie patrzy na sprawe obiektywnie i podchodzi do niej bardzo emocjonalnie -
      zdecydowanie za bardzo emocjonalnie. Proponuje zastanowic sie przed wyslaniem
      kolejnego steku bzdur tego typu - wszystko i tak wyjdzie na jaw !!!
      • w_v_w Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 29.07.05, 22:07
        Ja nie rozumiem, radni wybrali sobie zarząd,
        niech egzekwuja prawa od zarządu :DDD
        Cała sytuacja wawerska ukazała,
        że do zarzadzania dzielnica nie jest niezbedny zarzad
        składający sie z trzech burmistrzów,
        wystarczy jeden Pełnomocnik :D
        Jeden, słownie jeden facet i naczelnicy wydziałow...
        Gdyby nie upór radnych, nie wspomne o chciwości na władze i kasę,
        tych "zacnych" wybranych na "burmiszczów" :(((
        Żenada!

Wawerka
        • Gość: Colber Zarzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 14:22
          Jest potrzebny zarzad, przecieszjedna osoba nie moze miec na barkach calej
          dzielnicy i do tego zadnej osoby ktorej moglaby zaufac - to chora sytuacja. A
          nie byliby jej gdyby "zarzad" przyjal postanowienie Prezydenta Warszawy i sie
          wcofal, wtedy przynajmniej mialby szanse zeby w pozniejszych latach zajac
          podobne stanowiski a teraz co ? Kto powiezy wladze i zaufanie facetom ktorzy
          biora ogromne pieniadze za siedzenie za biurkiem, zbijanie bakow i wszczynanie
          ciaglych awantur ?
          • ja_roszek Re: Zarzad 01.08.05, 10:55
            Obawiam się że nadzieje na to że ludzie pójdą po rozum do głowy mogą być nieco
            płonne... Przecież ten zarząd właśnie jest z wyborów (pośrednich) a burmistrz
            Godlewski był łaskaw sprawować już podobny urząd w Wawrze :(
            Czasem myślę że demokracja się nie sprawdza...
            • w_v_w Re: Zarzad 01.08.05, 12:01
              Zacytuje Korwina: "panie, to dupokracja" :(
        • odpi Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 31.07.05, 12:18
          w_v_w napisał(a):
          > wystarczy ..
          > Jeden, słownie jeden facet i naczelnicy wydziałow...

i odrobina ...oleum.

/Co zalecał Onufry Zagłoba, zdaję się, ...bez drobiazgowej lektury Wergiliusza
          i innych od Mecenasa./

Pozdrowienia dla miłośników klasyki z forum i ... kopistów ;)
          • w_v_w Re: Temu Panu juz dziekujemy - mieszkancy Wawra 01.08.05, 10:20
            odpi napisał:

> i odrobina ...oleum.

e-tam, dwa zwoje w mozgu, jak u slimaka, nie "zatrą się", pracują równolegle ROTFL
            Pozdrawiam
            Wawerka
          • Gość: Colber Wystarczy :-)' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 11:54
            Jak musi to wystarczy ale przeciez nie o to chodzi zeby jeden czlowiek pracowal
            ze 4 i zachetal sie na smierc !!!!
    • Gość: aninianin FASZYSCI WISŁĄ DO DOMU IP: *.com.pl / 83.16.67.* 01.08.05, 11:58
      Drodzy zwolennicy prez.war.K., we Wawrze zawsze było silne poparcie dla prawicy, prawdopodobnie najbardziej konserwatywo-liberalna gmina w naszym pięknym kraju... I to poparcie teoretycznie spada... teoretycznie bowiem za sprawą rządów pana K. prawicowy wyborca traktuje wybór PIS jako pójscie na kompromis ze soba. CHCEMY SAMORZĄDU, a usiłuje się nam zafundować oświeconą dyktaturę.
      Ludzie głosujcie na Kaczyńskiego !!! Może przestanie być przezydentem w-wy...
      • w_v_w Gdzie jest admin?? 01.08.05, 12:04
        Jak mozna dopuscić, takie hasła na forum Wawra??
        • adminppdwir Re: Gdzie jest admin?? 01.08.05, 12:11
          Admin jest, widzi i czyta. Ale admin nie ma poglądów politycznych i rozumie
          żartobliwą wymowę postu. Przy okazji: admin nie ma również płci.
          Czerwony kosz był kliknięty?
          • pytajnik444 Gdzie jest admin?? 01.08.05, 12:15
            Pewnie w WC :)))
            czyta dowcipy ...
            a czerwony kosz ma po prawej stronie od muszli...
            • Gość: Colber Re: Gdzie jest admin?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 12:27
              Ktos chyba pomylil tematy i teraz o glupotach gada. Przypominam ze teamat
              rozmowy dotyczyl Wawra i jego wladz.
              • pytajnik444 Re: Gdzie jest admin?? 01.08.05, 13:29
                nikt nie pomylił tematów a napewno nie gada, zwłaszcza, o głupotach...
                pozdrawiam
                pytajnik444
            • konrad.boryczko Re: Gdzie jest admin?? 01.08.05, 13:33
              W WC? A tym z koleczkiem czy tym z trojkacikiem? Bo jak muszla, to ciezko
              zgadnac. Latwiej byloby, gdyby stal(a) kolo takiego czegos na p (dalej tego
              wyrazu nie napisze, bo wybory)...
              :))
              pzdr.
              • w_v_w Re: Gdzie jest admin?? 01.08.05, 13:45
                Ale jeszcze nie ma "ciszy", to nie musimy cicho siedzieć ;DDD

Wawerka płci okreslonej i hetero ze stosunkiem ambiwalentnym do polityki (nie
                mylic, ze schizofrenicznym} :DDD

Pozdrawiam
              • pytajnik444 Gdzie jest admin?? 01.08.05, 13:48
                Trzeba być tolerancyjnym :)))
                mnie martwi ze tym razem użył umywalki ("umywając ręce") dodam że umywalka wisi
                nad czerwonym koszem :))) który to ponoć kilkakrotnie był użyty
                przez "przygodnych" bywalców ...
                widać w WC lustra nie ma ;) i zawsze można „wyjść” z twarzą ;)
          • w_v_w Re: Gdzie jest admin?? 01.08.05, 12:33
            kosz był kliknięty, widocznie "bezpłciowy apolityczny" admin, nie zauważył ;)
            Niech admin dba o nozyczki, moga zardzewieć ROTFL
      • pytajnik444 Tolerancja 02.08.05, 10:17
        Drogi przeciwniku prez.war.K.
        poparcie dla prawicy było i jest nadal - szkoda tylko ze pamięć masz ułomną i
        zapominasz o tym fakcie ze niejaki Pionokio startował do Sejmu z list
        prawicowej partii - bez powodzenia - jeśli zatem rozpatrywać to z tego punktu
        widzenia dodając fakty o działaniach zarówno rady (po części składającej się z
        banitów-po) jak i zarządu Wawra - nie trudno czuć niesmak dla tej części
        prawicy która tak sprawnie zarządza i głośno krzycząc działa w Wawrze.
        Głosować trzeba mądrze - każdemu to radzę - a kandydować do wyborów może każdy
        nawet Pionokio, czy kauzyperda - tylko jak wcześniej pisałem po co ;-)
        • Gość: Colber :-)' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 15:19
          To nie ja :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka