Gość: - IP: *.aster.pl 21.11.06, 00:20 Przyjezdni robią Nam na złość i głosują na Kazimierza ci nic nie zrobił tylko obiecuje. Więc im mniej ich będzie mogło głosować tym lepiej dla Stolicy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorsai68 Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 21.11.06, 01:07 Gość portalu: - napisał(a): > Przyjezdni robią Nam na złość i głosują na Kazimierza ci nic nie zrobił tylko > obiecuje. Więc im mniej ich będzie mogło głosować tym lepiej dla Stolicy! Gościu, nawet gdyby to była prawda, to urzędnikom ratusza, którym rzadzi PiS, tym bardziej powinno zależeć na dopisanie do listy wyborców tak cennych elektorów. W końcu każdy głos jest na wagę nominacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak przyrządzić? Prawda jest taka że buraczki głosują na PO - vide IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:49 Ursynów i Białołęka. Statyski socjologiczne nie kłamią, burakowszczyzna (ta najkrócej tutaj zaśmiecająca warszawskie ulice) w większości w Warszawie zagłosowała na PO i bufetową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PePe [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Ja lubię barszcz z buraków, buraczki na śłodko nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:29 A Wilanów czyli Zatoka Czerwonych Świń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpet Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 18:51 Ludzie, cos Wam odbiło! Tacy jestescie obyci i warszawscy że aż głowa boli! Czy naprawde nikt nie wie, że W POLSCE NIE MA OBOWIAZKU ZAMELDOWANIA OD CO NAJMNIEJ PARU LAT! LUDZIE, ZACZNIJCIE CHOĆ TROCHĘ UCZYĆ SIĘ I INTERESOWAĆ TYM, CO SIĘ WOKÓŁ WAS DZIEJE I WAS DOTYCZY - BO NIEZALEŻNIE KTO BĘDZIE PREZYDENTEM LENISTWO I GŁUPOTĘ WŁASNYCH WYBORCÓW BEDZIE PIELĘGNOWAĆ DLA PROFITÓW WŁASNYCH! POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:12 I po co tak krzyczeć, zwłaszcza jeśli się nie ma racji? Formalnie obowiązek meldunkowy nadal istnieje. Normuje go rozdział drugi ustawy o ewidencji ludności i dowodach osobistych. Jego niedopełnienie jest wykroczeniem z art. 147 kodeksu wykroczeń. Inna sprawa, że od kilkunastu lat są to przepisy martwe (i słusznie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wyborc.. IP: *.chello.pl 21.11.06, 06:15 A Pan Waldemar, to taki Warszawiak, że podatki i ubezpieczenie samochodu (o ile ma) to płaci niższe w Lublinie. Ludzie nie dajcie się zwariować. Podoba Ci się warszawa, chcesz coś dla niej zrobić. Płać podatki tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wyborc.. IP: *.acn.waw.pl 21.11.06, 06:58 no to niech się zamelduje i głosuje, kto mu broni? to klasyczny wyborca HGW, wynajmować mieszkanie na lewo bez umowy, samochód zarejestrować tam gdzie tańsze ubezpieczenia, wspierać innego, warszawskiego wyborcę HGW, który nielegalnie udostępnia mu swoje mieszkanie, sami "liberałowie" od siedmiu boleści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 07:24 Nic dodać ,nic ująć. Chcesz być Warszawiakiem,płać podatki,tu gdzie mieszkasz i pracujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
sakis Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 21.11.06, 07:40 Racja!Mam nadzieję, że w każdym urzędzie tak będzie i było - nie ma meldunku - nie głosuje.Wg mnie powinien być jeszcze cenzus długości mieszkania w W-wie - trzeba znać środowisko lokalne danego miejsca,żeby głosować, bo tak na dobrą sprawę ktoś przyjedzie do W-wy i zamelduje się np. miesiąc wczesniej i teoretycznie może iść na wybory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PePe Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 07:53 no już nie przesadzajmy... ale JEDNO jest pewne... tylko meldunek stały powinien upowazniac do głosowania na PRZEYDENTA tego miasta... ja wiem u mnie na osiedlu na Białołęce na 520 mieszkań zamledowani sa ludzie w moze 50%.. widac to po rejestracjach aut stojących pod blokiem... ale wszystko WARSZAWIAKI pełną gebą jakby co.... jak płacic ubezpieczenie za auto to już nie sa WARSZAWIAKI a jak głosować to SĄ... to niech się może zdecydują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 07:56 Płacisz podatki w Warszawie, mozesz decydować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 08:10 Ja podatki (40 %) wpłacam do Skarbu Państwa, VAT też,a może Warszawa to inne państwo ? A co z warszawiakami co mają samochody leasingowane i jeżdża na rejestracjach DW i PO ? Może bilans jest na zero ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 08:22 A nie wiesz,że częsć z tychże podatków wraca do miejsca,w którym płacisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.acn.waw.pl 21.11.06, 18:16 Nie do miejsca w którym płaci tylko w którym jest zameldowany. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 21.11.06, 20:11 słuszna uwaga ;) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamO Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.catv.net.pl 21.11.06, 21:52 Mylisz sie, ta część wraca do miejsca gdzie masz miejsce zamieszkania. Spójrz na swój PIT. Miejsce zamieszkania <> miejsce zameldowania. Odpowiedz Link Zgłoś
comora Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 21.11.06, 08:39 Zgadzam się z przedmówcą! Ciekawe kto wam napędza rynek handlowo - usługowy? A inna sprawa, ze w moim okręgu wyborczym a liscie dopisanych było ok 20 osób. Urząd dzielnicy Mokotów nie robił żadnych problemów - wystarczyło złożyć pismo i czekać trzy dni w domu na list polecony. Żadnych umów najmu, zatrudnienia itp. Tak więc nie róbcie afery, że PiS wybierają wam przyjezdni - sami tak wybieracie mądre warszawiaki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 21.11.06, 09:14 tym bardziej,ze ze statystyk glosowania w dzielnicach widac,ze PO wygralo w nowych dzielnicach-tam gdzie teraz najwiecej sie buduje mieszkan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Chcą autobusami przywieźć wyborców? IP: *.acn.waw.pl 21.11.06, 09:36 Co to za kłamliwa propaganda Wybiórczej? "- Ten człowiek legalnie wynajmuje mieszkanie, ale właściciel boi się meldować obce osoby" Żaden właściciel nie melduje najemcy. Najemca melduje się sam. Jeśli najmuje legalnie oczywiście. No representation without taxation. Odpowiedz Link Zgłoś
comora Re: Chcą autobusami przywieźć wyborców? 21.11.06, 10:07 Gość portalu: warszawiak napisał(a): > Żaden właściciel nie melduje najemcy. Najemca melduje się sam. Jeśli najmuje > legalnie oczywiście. Mogę sobie pojść do urzędu z dowodami rodziny i powiedzieć "poprosze meldunek na adres taki a taki"?????? Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Chcą autobusami przywieźć wyborców? 21.11.06, 10:19 Oczywiście. Idziesz, pokazujesz tytuł prawny do lokalu (umowę najmu, akt własności) i już. Obudźcie się! Obecnie meldunek jest jedynie stwierdzeniem stanu faktycznego a nie tytułem który dawał większe prawa do lokalu od aktu własności jak to było w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
comora Re: Chcą autobusami przywieźć wyborców? 21.11.06, 12:20 scibor3 napisał: > Oczywiście. Idziesz, pokazujesz tytuł prawny do lokalu (umowę najmu, akt > własności) i już. a co z rodziną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam warszawia Re: Chcą autobusami przywieźć wyborców? IP: *.chello.pl 22.11.06, 19:10 Jak ktoś chce się zameldować - to zgodę na to musi udzielić właściciel lokalu (główny najemca). Tak, że chcesz sie zameldować i już to sobie między bajki włóż (nawet zrymowało sie). Poza tym ta dyskusja jest denna. Jak można wybierać swojego prezydenta nie będąc obywatelem tego miasta. Obywatel to taki ktoś kto ma prawa i obowiazki. Tymczasem przyjezdni i bez meldunku nie są obywatelami Warszawy (nie mówiac Warszawiakami). I wydaje mi się słusznym odmawianie prawa do głosowania Prezydenta naszej Stolicy przez przyjezdnych. No bo jakby warszawiacy wybierali burmistrza Siemiatycz - to czyim przedstawicielem byłby zwycięzca wyborów. Nie mylcie konkursu na stanowisko z wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Re: Chcą autobusami przywieźć wyborców? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:54 Trzeba posiadać tytuł prawny do lokalu aby się w nim zameldować. Nie wystarczy przyść z ulicy: um.warszawa.pl/v_syrenka/wom/index_karta.php? adres=245&kat=10 Jeśli nie posiadasz takowego to trzeba postępowanie przeprowadzić o zameldowanie: um.warszawa.pl/v_syrenka/wom/index_karta.php?adres=231&kat=10Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Chcą autobusami przywieźć wyborców? IP: *.acn.waw.pl 21.11.06, 14:02 Jeśli wynajmujesz legalnie, to masz umowę najmu i to jest tytuł prawny do lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
vip_wielka8 Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 21.11.06, 19:32 Ze badań preferencji wyborczych w zależności od czasu zamieszkiwania w Warszawie wynika, że gdyby o prezydenturze decydowali tylko ludzie mieszkający w Warszawaie ponad 20 lat lub od urodzenia, to prawdopodobnie zaoszczędzilibyśmy koszty II tury wyborów, a od ponad tygodnia mielibyśmy prezydenta Kazimierza. Odpowiedz Link Zgłoś
sakis Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 22.11.06, 12:20 ja uważam, że tu nie tylko chodzi o podatki, ale też o to,że ludzie, którzy mieszkają krótko w W-wie, nie mają meldunku (a dlaczego nie mają?może nie są tak związani z tym miastem?) nie znają tego miasta i tyle - to jak mogą wybierać prezydenta miasta?? Odpowiedz Link Zgłoś
sakis Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 22.11.06, 12:16 u mnie na osiedlu jest podobnie - śmiem mniemać, że ponad połowa rejestracji nie jest warszawska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzędas Śródm. Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:34 UWAGA!!!! Dziś jest ostatni dzień żeby dopisać się do rejestru. Do godziny 16. W Śródmieściu w stanowisku 15 na sali ogólnej. (Trzy dni robocze przed głosowaniem) Pozdrawiam wszystkich Mieszkańców Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzędas Śródm. Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:41 Oczywiście tylko ci mający miejsce ZAMIESZKANIA w Śródmieściu (wystarczy oświadczenie o zamieszkiwaniu) Pozostali we właściwych urzędach dla swoich dzielnic. Uwaga -jest to stały rejestr wyborców co oznacza że w miejscu zameldowania zostaje się wykreślonym - na stałe!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marjolaine Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 21.11.06, 18:48 Popieram!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.eranet.pl 21.11.06, 17:33 Przecież 1 milion trzeba zakombinować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurita Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.aster.pl 21.11.06, 21:48 Ja tez bede glosowac na Hanke a zameldowac sie nie moge bo developper spoznia sie o rok w oddaniu budynku. W wie mieszkam i pracuje , mam prawo glosowac i powiedziec PISowi : Przeproscie i Spier..... Gość portalu: gość napisał(a): > no to niech się zamelduje i głosuje, kto mu broni? to klasyczny wyborca HGW, > wynajmować mieszkanie na lewo bez umowy, samochód zarejestrować tam gdzie tańsz > e > ubezpieczenia, wspierać innego, warszawskiego wyborcę HGW, który nielegalnie > udostępnia mu swoje mieszkanie, sami "liberałowie" od siedmiu boleści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolajek Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.era.pl 21.11.06, 09:45 "każdy, kto przebywa w Warszawie z tzw. zamiarem stałego pobytu, czyli pracuje tu, mieszka i płaci podatki" Zwróćmy uwagę na ostatnie dwa słowa. Bardzo ciekawe, ile z tych "warszawiaków" faktycznie płaci podatki w stolicy? Czy stada samochodów z rejestracjami "niewarszawskimi" ciągnące co niedziela do stolicy i wyładowane wekami to samochody warszawskich wyborców? Nie jestem z tych, którzy każą wracać im tam, skąd pochodzą - co jest całkiem popularne na forum :-)) Niech jednak nie roszczą sobie prawa do decydowania o czymkolwiek w mieście, na które nie dają złamanego grosza! Odpowiedz Link Zgłoś
comora Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 21.11.06, 10:06 Gość portalu: mikolajek napisał(a): > Czy stada samochodów z rejestracjami > "niewarszawskimi" ciągnące co niedziela do stolicy i wyładowane wekami to > samochody warszawskich wyborców? a co mają samochody do podatków? akcyza, vat do paliwa itp - placi wlascieciel stacji benzynowej, a nie wlasciciel rejestracji. > Nie jestem z tych, którzy każą wracać im tam, skąd pochodzą - co jest całkiem > popularne na forum :-)) Niech jednak nie roszczą sobie prawa do decydowania o > czymkolwiek w mieście, na które nie dają złamanego grosza! jesli sugerujesz, ze podatek dochodowy firm warszawskich jest 'wypompowywany' poza warszawe, to załóż osobny temat, bo nie ma to nic wspolnego z tym artykułem. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 21.11.06, 11:42 Masz umowę najmu? To facet do meldunku nie jest ci do niczego potrzebny. Nie ściemniaj. Ponadto uważam, ze podobna zasada powinna obowiązywać przy wyborach do parlamentu. Płacisz podatki w Polsce, przychodzisz z ostatnim PIT-em i masz prawo głosować. Nie płacisz - to wara ci od moich pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
comora Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 21.11.06, 12:23 scibor3 napisał: > Masz umowę najmu? To facet do meldunku nie jest ci do niczego potrzebny. Nie > ściemniaj. chyba pochrzaniły się Tobie wątki. nic o meldunku nie pisałem (w tym watku) > Ponadto uważam, ze podobna zasada powinna obowiązywać przy wyborach > do parlamentu. Płacisz podatki w Polsce, przychodzisz z ostatnim PIT-em i masz > prawo głosować. Nie płacisz - to wara ci od moich pieniędzy. parlament to nie tylko dzielenie kasy. zastanów się co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: 195.116.118.* 21.11.06, 13:18 " co mają samochody do podatków?" Do podatków nie, ale meldunek do OC tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:11 Tak się składa, że jstem z tych zameldowanych gdzie indziej. Zameldowana jestem w małym mieście u rodziców, ale w warszawie mieszkam od lat 8 (studia, teraz praca), no i nie mam się gdzie zameldowac NA STAŁE. Moja babcia jest nienormalna (choroba psychiczna prawdziwa) i mnie nie zamelduje. Byłam kilkakrotnie zameldowana tymczasowo u róznych osób, ale że oni też mieli problemy z własnym meldunkiem, no to nie przeciągało się to za bardzo. Chciał mnie zameldowac kolega mojego ojca, ale dom jest na jego matkę, która umarła i sprawa spadkowa ciągnie się od pół roku. Moja siostra, która miała swoje mieszkanie w wawie (przez 4 lata), teraz je sprzedała i sama pewnie będzie zmuszona do przemeldowania się w naszym upiornym małym miasteczku, przy czym straci prawa wyborcze w Wawie, a mieszka tu lat 12. Facet, który mi wynajmuje mieszkanie, chyba by mnie wyśmiał, gdybym poprosiła o meldunek, bo i tak w tym mieszkaniu są zameldowane trzy osoby, które oczywiście tu nie mieszkają, ale są brane pod uwagę przy różnym opłatach. Zależy mi bardzo na meldunku i to szybkim, bo kupiłam samochód i chcę go tu zarejestrować (różnica w jeździe, wiadomo jak kierowcy tutaj traktują samochody z niewarszawską rejestracją, jeździ się milion razy gorzej), ale po prostu nie mam gdzie. Podatki też chciałabym tu płacić, no ale na własny kąt to nie wiem, keidy będzie mnie stać. I nawet nie wiecie, ilu znam warszawiaków od dziada pradziada, którzy z róznych powodów muszą być na stałe zameldowani zupełnie gdzie indziej, tym to dopiero jest przykro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Placenie podatkow - nic prostszego!!! IP: 194.181.0.* 21.11.06, 10:25 Podatki placi sie wedlug miejsca ZAMIESZKANIA, a nie zameldowania. Miejsce to deklaruje sie w deklaracji NIP-3 (mozna ja zlozyc z zeznaniem rocznym). Tak wiec dzialajcie niezameldowani jesli tak kochacie nasze miasto i chcecie tu placic podatki. Wtedy macie niezbite papiery (potwierdzony w US PIT, ze naprawde mieszkacie w Warszawie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Placenie podatkow - nic prostszego!!! IP: *.acn.waw.pl 21.11.06, 14:06 Gość portalu: to ja napisał(a): > placic podatki. Wtedy macie niezbite papiery (potwierdzony w US PIT, ze > naprawde mieszkacie w Warszawie). I niezbity dowód na to, że można wam wlepić karę (do 5tys. zł) za niedpoełnienie obowiązku meldunkowego. Śmiało, zbierajcie na siebie te kwity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.acn.waw.pl 21.11.06, 14:11 > Facet, który mi wynajmuje mieszkanie, > chyba by mnie wyśmiał, gdybym poprosiła o meldunek, O nic faceta nie prosisz, tylko idziesz z umową najmu do urzędu. Chyba, że wynajmujesz na lewo. A jeśli tak, to chyba normalne, że łamiący prawo nie mają prawa z prawa korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koło Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:57 ale tam u Was na ścianie wschodniej są obrazki: "Czy stada samochodów z rejestracjami "niewarszawskimi" ciągnące co niedziela do stolicy i wyładowane wekami to samochody warszawskich wyborców?" - zdrowo się uśmiałem, wpuście tam na wschodzie troszkę cywilizacji to wszystkim się Wam polepszy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamO Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.catv.net.pl 21.11.06, 21:59 O jakich podatkach mowisz? O miejscu placenia PIT/CIT/VAT etc. decyduje miejsce zamieszkania. O miejsce rejestracji samochodu decyduje miejsce zameldowania, ale rejestracja samochodu nie jest podatkiem. Co wiecej - dawny podatek drogowy jest aktualnie uwzgledniony w cenie akcyzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wyborc.. IP: 80.51.246.* 21.11.06, 10:26 Jak ktoś chce być Warszawiakiem pierwszej kategorii i mieć wpływ na przyszłośc tego miasta, to niech sie tu zamelduje i tu płaci podatki. To bezczelność, domagac sie praw nie biorąc na siebie żadnych obowiązków!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Gdzie płacisz podatki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:15 Głosuj tam gdzie płacisz podatki. To chyba logiczne, szczególnie w przypadku wyborów samorządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
comora Re: Gdzie płacisz podatki? 21.11.06, 12:24 > Głosuj tam gdzie płacisz podatki. To chyba logiczne, szczególnie w przypadku > wyborów samorządowych. to ja poproszę prawo głosu w połowie gmin w lubuskim, dolnośląskim i w warszawie. wszedzie tam zostawiam pieniadze, w których jest podatek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Gdzie płacisz podatki? IP: 195.116.118.* 21.11.06, 13:25 A ja znowu o OC. Wczoraj widziałem stłukę "EL" z "KR". I teraz pytanie do wszystkich mądralińskich: gdzie podwyższą szkodowość? Odp. w - W-wie, bo kolizja była tu w Stolicy a nie w Łodzi czy Krakowie. pozdrawiam kierowców płacących najwyższe OC w kraju, a zarabiających ch..wo jak wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wyborc.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:15 Hej wszystkim. Ja otrzymałem zgodę w ursynowskim ratuszu w ciągu 2 dni. Pokazałem tylko umowę najmu. Nie było żadnych problemów! Pozdrawiam i szczęśliwy idę na wybory w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: 82.177.11.* 21.11.06, 13:23 Bzdura! Jestem przyjezdny i glosowalem na Borowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipolit Znaczy się na Bermana? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:36 Przyjezdny z Samarii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabcyś [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 08:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogal Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:54 i bardzo dobrze, że nie dopisują, dopuki te osoby nie zaczną płacić podatków na Warszawę to nie mają prawa głosu Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 21.11.06, 14:14 Ja również czuję się jako osoba drugiej kategorii. Mieszkam w tym mieście kilka lat, pracuję tutaj, studiuję, chcę tu kupić mieszkanie i zależy mi na przyszłości tego miasta bardziej niż stałym mieszkańcom, którzy nie idą na wybory, bo im nie zależy. Niestety, nie dane mi było zagłosować, gdyż panie w urzędzie dzielnicy nawet słyszeć nie chciały o dopisaniu do rejestru wyborców. "Są to wybory lokalne, więc głosuje się tam, gdzie jest się zameldowanym". Nawet słyszeć nie chciały o tym, że zgodnie z prawem mam do tego prawo ;) Jestem zameldowana u rodziny pod Warszawą, gdzie nigdy w życiu nie mieszkałam. W tym roku pierwszy raz zrobiłam sprzecznie ze swoimi przekonaniami i nie zagłsowałam. Nie miałam na kogo. Nie znam ludzi, którzy startowali w tamtej okolicy w wyborach, nie zależy mi zupełnie na losach tamtej okolicy, zresztą co to za wybór, gdzie było 7 list z kandydatami na ranych, każda po 1 kandydacie - śmiać się czy płakać? Zresztą, mowa jest o obowiązku meldunkowym - czy mając meldunek tymczasowy dostałabym prawo do głosowania w Warszawie??? nie sądzę...:( Czuję się jakby mi ktoś zakneblował usta, gdy ja mam ochotę krzyczeć na cały głos, jakby mi ktoś związał ręcę. Czy taka ma być demokracja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:24 Wystarczy dowód i oświadczenie o zamieszkiwaniu (Nawet Obywatel innego kraju UE to może zrobić) Muszą dopisać- Trzeba było zarządać decyzji odmownej na piśmie. Jak napisał Urzędas Śródm. Jest to dopisanie się do stałego rejestru wyborców - wykreślają Ciebie z tamtej miejscowości na stałe. Masz na to jeszcze tylko 90 minut żeby sie dopisać. um.warszawa.pl/v_syrenka/wom/index_karta.php?adres=282&kat=44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krys Sami sobie zycie utrudniamy IP: *.gddp.lublin.pl 21.11.06, 14:59 Zabawne,ale Polak np w takiej Angli ma wiecej praw nie bedac zameldowanym niz Polak w Polsce,ktory zeby zarejestrowac samochod np w Szczecinie musi jechac do Przemysla zeby go zarejestrowac,3 dni traci na to A Polak w Angli siedzac na kanapie i nie wychodzac z domu moze to zrobic i nie musi byc zameldowanym,to taki przyklad,znam tysiace innych przykladow jak mozna sobie zycie ulatwic.. Sami sobie zycie utrudniamy A Warszawa bez ludzi przyjezdnych nigdy nie mogla by byc ta Warszawa jak jest teraz Odpowiedz Link Zgłoś
voile Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 21.11.06, 15:15 Jako zatwardziały przedstawiciel burakowszczyzny bez najmniejszych problemow zostalem w trybie ekspresowym (na 7 dni przed pierwsza tura) dopisany do listy w Srodmiesciu. Nikt nie pytal o umowy najmu ani o umowy o prace. Napisalem tylko, zgodnie z prawda, ze mieszkam w Warszawie od szesciu lat, pracuje w Warszawie od szesciu lat i ostatnio zaczalem w Warszawie nawet studiowac. Napisalem, ze zona moja Warszawianka z urodzenia jest dumnym posiadaczem nieruchomosci w Srodmiesciu i prosze o dopisanie do listy. Mimo meldunku w ksiestwie liberalow, czyli w 3miescie, z ktorego nie zrezygnuje chocby z powodu bezproblemowego wjazdu do Klubo-kawiarni :), do listy zostalem dopisany i oddale glos na liberalow oczywiscie, bo jakze inaczej. A co do zadecia Warszawiakow i obrzucania nas - desant epitetami - to powiedzcie kto by wam to miasto po wojnie odbudowal gdyby nie przyjezdni? Zasmiecamy wam chodniki? Bedziesz w zad calowal zagranicznego przedsiebiorce jak Cie zatrudni na dobrym stanowisku, a on co niby, miejscowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: 195.116.118.* 22.11.06, 08:28 Ulżyło? Właśnie pojechałeś też po swojej żonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CSpostrzegawczy Jak zwykle GW manipuluje IP: 193.111.166.* 21.11.06, 15:53 Artykuł nieżetelny, bo nie ma wyraźniego określenia, że urzedniczka potrzebuje meldunku tymczasowego, a jest sugestia, że trzeba się zameldowac na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaqb Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: 62.148.94.* 21.11.06, 17:05 Tak się składa, że znam tego pana i wiem, że nie chciał głosować na Marcinkiewicza. Jeśli ktoś cieżko zarabia na chleb nie da się nabrać na pajacowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
agawop Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wyborc.. 21.11.06, 17:22 A jakaś przybłęda z Gorzowa chce być Prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przybłeda Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 18:06 agawop napisał: > A jakaś przybłęda z Gorzowa chce być Prezydentem. Tak mozna napisać o 80% Warszawiaków z walizki, chyba przesadzasz. Ale tak jest gdy argumentów brak pojawiaja sie inwektywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafitron Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wyborc.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 19:17 a ja uważama że to jest słuszna polityka - tam gdzie chcesz mieć prawo wyborcze tam płać podatki i odwrotnie, gdzie płacisz podatki to tam masz prawo wyborcze, a jak wiemy podatki w postaci subwencji wędrują za podatnikiem do miejsca jego zameldowania, przeciwnie do sugestii jakiej użyto w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ www.glosujbezmeldunku.pl IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.06, 20:42 Konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wyborc.. IP: *.aster.pl 21.11.06, 21:26 Jak nie jest zameldowany w Warszawie to nie płaci podatków w Warszawie o ile mi wiadomo. (Zgodnie z prawem do rejestru wyborców może się dopisać każdy, kto przebywa w Warszawie z tzw. zamiarem stałego pobytu, czyli pracuje tu, mieszka i płaci podatki.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamO Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.catv.net.pl 21.11.06, 22:09 mylisz sie bo wlasciwosc miejscowa podatkowa jest determinowana przez miejsce zamieszkania, ktore nie jest tozsame z miejscem zameldowania. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaa Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:06 "Zgodnie z prawem do rejestru wyborców może się dopisać każdy, kto przebywa w Warszawie z tzw. zamiarem stałego pobytu, czyli pracuje tu, mieszka i tu płaci podatki" przecież osoby zameldowane poza Warszawa tam odprowadzaja podatki - W takim razie niech tez tam glosuja!!!! Pieniadze zabieraja do swoich wiosek, a chca decydować o losie miasta na ktorym wyłącznie żerują..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo IP: *.121.225.195.static.bait.pl 21.11.06, 22:52 Niezameldowani mieszkancy Warszawy spokojnie mogliby to placic podatki, ba - moj kolega wrecz zostal poinformowany, ze US "powzial informacje", ze mieszka na terenie dzialania innego US i wezwal go do prawidlowego zadeklarowania MIEJSCA ZAMIESZKANIA i przeniesienia do innego US. Zameldowanie nie ma tu nic do rzeczy. Kto nie placi podatkow w Warszawie jest zwylkym robotnikiem najemnym dzialajacym na rzecz mieszkancow - potrzebnym miastu, ale na pewno nie ma prawa o sobie mowic jako o Warszawiaku, wiec nie powinien tez miec prawa glosowac w wyborach lokalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Urzędnicy nie chcą dopisywać do rejestru wybo 22.11.06, 15:21 To proste cwaniactwo - w niektórych budynkach czynsz za mieszkanie zależy od liczby zameldowanych w nim osób. Więc cwaniacy nie chcą się meldować, żeby nie "podnosić sobie kosztów"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W-wiak Od kiedy pracujący w W-wie płaca tu podatki?????!! IP: 62.29.248.* 22.11.06, 15:21 podatki od ich wynagrodzeń ląduja w Urządach skarbowych w ich pipidówkach, a warszawiacy mieszkjący tu oficjalnie utrzymują ze swoich podatków m. in. komunikację miejską i całą infrastrukturę Warszawy z której korzystaja na codzień niezameldowani tu przyjezdni. Odpowiedz Link Zgłoś