Dodaj do ulubionych

Dobra biblioteka na pradze południe??????????????

IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.07, 18:09
Witam!
Poszukuje w miare dobrze "zaopatrzonej"biblioteki w naszej dzielnicy.Chodzi
mi glownie o to zeby byla w miare duza tzn zeby nie byly to 3 pokoje tak ze
ledwo da sie przecisnac i zeby ksiegozbior byl w miare nowy i oczywscie zeby
byly tam tez jakies nowosci?
Dzieki za wszelki informacje bo dodam za wczesniej nie mieszkalem na pradze
wiec poki co mam dosc slabe rozeznanie.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • magkot3 Re: Dobra biblioteka na pradze południe?????????? 10.06.07, 19:49
      z tym, że to jest ogólnie czytelnia:
      www.bp-pragapd.waw.pl/index.php?id=26&id2=20
      w zakładce wypożyczalnie sa wszystkie inne biblioteki, ale nie wiem która jest
      najbardziej zaopatrzona
      • Gość: Gocek Re: Dobra biblioteka na pradze południe?????????? IP: *.aster.pl 11.06.07, 00:20
        Duży wybór i stosunkowo nowe pozycje wydawnicze można znaleźć w bibliotece
        dzielnicowej przy ul. Meissnera na Gocławiu (dojazd autobusami 111, 123 i 301 -
        przystanek Dedala). Biblioteka jest skomputeryzowana, krótko czeka się na
        zamówione książki, miła obsługa.
        • Gość: maciej508 Re: Dobra biblioteka na pradze południe?????????? IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.07, 07:28
          100% popieram tę czytelnie.Na terenie jest kawiarnia internetowa,to też plus!!
          • Gość: adamus Re: Dobra biblioteka na pradze południe?????????? IP: 194.73.103.* 11.06.07, 08:14
            Tylko z tego co sie orientuje to jest to czytelnia i raczej nie mozna z niej
            wypozyczac ksiazek:(((
            A miesci sie w takim zielonkawym budynku na Meissnera chyba w TBSie.
            • Gość: laguna13 Re: Dobra biblioteka na pradze południe?????????? IP: *.gts.3.pl 12.06.07, 19:16
              ul. Grochowska 118, Wypożyczalnia nr 18
              tel. : (22) 610-52-58
              Mają b. dużo nowości, wprawdzie nie jest tam zbyt dużo miejsca ale tłoku jakoś
              nie zauważyłam.
    • Gość: Corso Re: Dobra biblioteka na pradze południe?????????? IP: *.static.chello.pl 13.09.13, 13:01
      Drogi Adamie. Mam nadzieje iż nie cierpisz na klaustrofobię gdyż niestety wypożyczalnie w naszej dzielnicy to wyłącznie pomieszczenia jedynie zaadoptowane do tej roli i katedry albo biblioteki UW żadna z nich nie przypomina.

Co do nowości to weź pod uwagę iż każda z 25-ciu wypożyczalni rozwija zbiory niezależnie i od kierownika, tudzież próśb czytelników (w tym i Ciebie) zależy co na pólkach się pojawia. Sam korzystam z wypożyczalni na przy ul. Paca 46 bo tam szefowa stawia na fantastykę a w tym dziale grzebię najczęściej. Jeżeli chciałbyś wiedzieć jakie nowości i gdzie trafiają to wejdź na stronę www.bppragapd.pl i tam w menu po prawej stronie masz zakładkę ,,nowości". zobaczysz dzięki temu gdzie co ostatnio trafiło. Na tej samej stronie masz też w górnym pasku zakładkę ,,katalog centralny" gdzie sprawdzisz łatwo czy poszukiwany przez Ciebie tytuł jest gdziekolwiek w dzielnicy. (potem telefon/mail i książkę Ci odłożą)

Co do centrali na Meissnera to znajdziesz tam:
      -wypożyczalnię książki obcojęzycznej (podręczniki, literatura piękna, filmy, muzyka)
      -czytelnię
      -wypożyczalnię książki mówionej
      -kawiarenkę internetową
      Jeżeli interesuje Cię bezpłatny kurs angielskiego dla początkujących to również zachęcam do wizyty, grupy startują w przyszłym tygodniu.
    • Gość: M Re: Dobra biblioteka na pradze południe?????????? IP: 89.174.65.* 13.09.13, 15:53
      Paca 40 - dla mnie najlepiej zaopatrzona.
    • Gość: Corso Re: Dobra biblioteka na pradze południe?????????? IP: *.static.chello.pl 14.09.13, 11:18
      Wydaje mi się że trzeba bardziej rozreklamować i docenić biblioteki dziecięce których też nam nie brakuje. W grudniu zostanę ojcem i ciesze się że będę miał możliwość bezpłatnego korzystania z bajek, książeczek popularnonaukowych, nagrań (słuchowiska itp.) Wychowanie dziecka od czerwonego kapturka, przez Opowieści z Narni, do Tolkiena będzie ciekawym procesem.
      Miałem też okazję poobserwować jaką fantastyczną robotę wykonują panie prowadzące w bibliotekach różnego rodzaju ,,kluby malucha" - cykliczne spotkania plastyczno-literackie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka