sasadi
20.04.16, 07:48
Ten rok padł na Albanię, jestem podekscytowana

ale też pełna obaw.
Jaką trasę wybrać??
Tychy- Słowacja- Węgry- Serbia- Macedonia- Grecja- Albania? (propozycja wujka google)
Czy warto kierować się na Kosowo ( koszty zielonej karty dedykowanej K.)
Może kierunek Czarnogóra? i wziąć Albanie od północy.
Podpowiedzcie co wybrać. Nie ukrywam, że interesowałaby mnie najprostsza droga, najbezpieczniejsza, najszybsza(zapewne nie można mieć wszystkiego) Doświadczeni kierowcy na pewno coś doradzą.
Jestem drugim kierowcą ale niestety spoczywa na mnie organizacja trasy( ogólnie wakacji ).
Wyjeżdżamy ze śląska i co dalej....?
Potrzebny będzie gdzieś na trasie nocleg ( jeśli padnie na 2000 km) co polecacie, czy jest szansa w sezonie dostać pokój z marszu? czy trzeba rezerwować wcześniej"? ( w zależności od trasy w jakim punkcie najlepiej wybrać nocleg).
Nasz kierunek to Borsh, wyjazd ostatniego czerwca lub pierwszego lipca. Nadal mam dylemat czy rezerwować coś na booking.com czy jechać w ciemno, może tu też coś doradzicie.
Znamy możliwości Albanii jeśli chodzi o jakość dróg i brak oznakowania. Wracaliśmy 4 lata temu na wariata z Grecji przez Albanię, Czarnogórę, Chorwację. Chcemy uniknąć tamtejszych niespodzianek. Nadal Hołowczyc nie zwrócił nam nadłożonych kilkuset kilometrów po żwirze albańskim, podróży przez pola kukurydzy w Czarnogórze i słowackie lasy.
Chciałabym w miarę możliwości zaplanować trasę tych wakacji, być przygotowania na ewentualne niespodzianki.
z góry dziękuję.