Dodaj do ulubionych

Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy?

27.10.13, 21:30
Cześć!!Mam na imię Danka.Jestem nowa na forum.Od 1,5 miesiąca mieszkam w Wendover niedaleko Aylesbury.Niestety nie poznałam żadnych polaków, a chciałabym nawiązać z kimś kontakt kto mieszka niedaleko.Jeśli jesteście gdzieś blisko odezwijcie się.
Obserwuj wątek
    • polacola Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 01.11.13, 13:47
      hej, ja jestem w Aylesbury od dwóch tygodni, bezskutecznie szukam pracy, a jak u Cibie z pracą?
      • danka592 Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 03.11.13, 21:15
        hey u mnie z pracą dobrze,bo ja mieszkam u rodziny angielaskiej i tu u niej pracuje.Od 18 Listopada zaczynam szkołe w Aylesbury.A ty gdzie mieszkasz??Jezdzisz w angli samochodem??a z kim przyjechals do Angli??POzdrawiam
        • polacola Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 03.11.13, 22:43
          Przyjechałam do znajomych , pilnuje im dziecka, ale w międzyczasie rozglądam się za praca, bo może zaczepie się tu na dłużej. Mam prawo jazdy ale nie jeżdżę ,nie mam tu auta niestety. Mieszkam w Aylesbury,15min od centrum. Jak znalazłaś prace? Ja intensywnie aplikuje,ale cisza... Wszystko zależy od tego. Jesteś tu sama? Czy masz tu kogoś,jakiś znajomych rodzinę?
          • danka592 Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 03.11.13, 23:55
            Nie mam nikogo jestem tu sama.Kuzynka była tu w Anglii u innej rodziny pare lat wczesniej i mi załatwiła.A powiedz mi w jakim wieku jestes??Powiem Ci ze trudno jest znaleść sobie jakiegos polaka.A powiedz mi jak twój jezyk??
            • polacola Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 07:48
              Język na poziomie dobrym, wiesz dogaadac się dogadam ale ma wiele do życzenia. Mam 29lat a ty? na jakiej zasadzie tu pracujesz? Pomagasz im w opiece czy w prowadzeniu domu?
              • polacola Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 08:37
                a tak w ogóle, to myślałam, że będzie tu lepiej, pogoda mnie przytłacza no i bardzo tęsknie za dzieckiem:(
                • danka592 Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 10:35
                  A dziecko zostawiłas w Polsce??Z kim jest dziecko??Ja mam 25 lat.TAk zajmuje sie dziecmi jak sa w domu, a tak to robie wszystko co mi każą w domu.Obowiązki domowe oczywiscie biora pod uwagę.
                  • polacola Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 16:50
                    Jest z dziadkami, ma bardzo dobra opiekę.Ale zaluje ze go nie zabrałam,skoro i tak siedzę w domu.a od grudnia mona znajoma ma urlop więc bede w sumie ,,wolna,,.
                    • danka592 Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 17:50
                      No to mogłas zabrać synka ze sobą.A męża też zostawiłaś??Na jak długo tutaj przyjechałaś??Bo ja koncze szkole w przyszłym roku w vczerwcu i zjezdzam.A na swieta jedzie do domu, bo ja do Polski wracam na dwa tygodnie.
                      • polacola Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 18:08
                        W sumie plan był taki, miałam znaleźć prace i ogarnąć się tu i ściągnąć dziecko..ale wszystko idzie nie tak. Męża nie mam, a jeśli do grudnia niczego nie znajdę to wracam do Polski.. Dobrze masz,skoro masz takie możliwości..:)
                        • danka592 Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 18:54
                          A powiedz mi masz konto na Facebook bo mozemy tam popisać jesli chcesz.A w Polsce gdzie dokładnie mieszkasz??
                          • polacola Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 21:05
                            Mam, jestem z województwa pomorskiego. Podałabym ci swoje dane, ale nie chce by były na forum;)
                            • danka592 Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 21:10
                              Ale ja pisałabym z tobą wiadomości prywatne na facebooku!!
                              • danka592 Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 21:11
                                Podam ci mojego e-maila i mozesz tam sie odezwać i podać swoje dane danka141@wp.pl
                                • polacola Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 21:14
                                  Ok,wiem ze prywatne ale tu nie chce pisać swoich danych.
                            • danka592 Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 23:03
                              odezwałam sie do ciebie na Facebooku
                              • polacola Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 23:21
                                nic nie mam, spróbuj do innej A.L.
                                • danka592 Re: Wendover,Aylesbury-czy ktoś mieszka w okolicy 04.11.13, 23:40
                                  wyslalam ci zaproszenie masz???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka