Dodaj do ulubionych

coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to...

18.10.05, 18:36
muzyka:)))))
Od Beatlesów, Rolling Stonesów do Franz Ferdinand.
Nie mam im nic do zarzucenia. Zdecydowanie najbardziej lubię brytyjską muzykę
(mimo że mój ulubiony zespół jest amerykański...z duńską domieszką). Są
nieporównywalni, co chwila nowe, wspaniałe brzmienia. I ci seksowni faceci
(Robbie Williams, ach...)
Gdy leciało Band Aid z Londynu szalałam, potem puścili kawałki z Philadelphii
i różnica w jakości była okropna.
PS Oczywiście jest to wyłącznie MOJE zdanie, nikogo nie chciałam nim urazić,
mam nadzieję że nikt mi tu nie zarzuci nietolerancji;)))
Obserwuj wątek
    • effata Ogrody (nie mylić z ogródki) :)))) n/txt 18.10.05, 19:27
      • mgna Hmmm.... 18.10.05, 20:22
        UWAGA: czytelnik bierze pod uwage ze autor tej wypowiedzi nie jest ekspertem w
        tej dziedzinie i swoja wypowiedzia nie zamieza nikogo obrazic czy skrytykowac.
        Ponadto ponizsza wypowiedz jest autora skromnym, personalnym zdaniem.

Jagienka, myslisz ze "warning message" cos wskora? ;)

1. OGRODY w Angli sa przepiekne i szalenie mi sie podoba to ich "ogrodkowanie" -
        do tego stopnia ze sama zapalilam sie do tego ostro - niestety z rezultatami
        pozostawiajacymi duzo do zyczenia. Wine tych rezultatow zgonie na wiewiorke
        ktora wyjada wszystkie nasiona. Z tamtego rocznych 150 krokusow wyrosly tylko
        cztery :( W ta jesien posadzilam 150 nasion + dwa worki 5-cio kilogramowe i
        dziadyga duzo juz zdarzyla wyjesc! Pozostala wina tych lichych rezultatow w
        moim "ogrodkowaniu" to jest ze zapominam co dzien podlewac kwiaty :`

2. HIKING: bardzo dostepne przewodniki w jakkolwiek odleglym zakatku sie
        pojawi. Przewodniki dla tych w wozkach inwalidzkich, dla tych z malymi dziecmi,
        dla tych "profesionalnych" hikers itd Oprocz tego oznaki na szlakach sa bardzo
        wyraznie napisane i nie sposob jest sie zgubic :)

3. NATIONAL TRUST posiadlosci sa super na dzien w parku z dzieckiem. Oprocz
        tego organizuja rozne atrakcje jak, classic car shows, X-mas shows, classical
        music concerts...

4. MUZYKA: UK wyprodukowalo dobrych kompozytorow, muzykow, grupy muzyczne ale
        wiekszosc w przeszlosci. Tutaj na mysli mam Elgar, Tallis, Handel
        Kennedy...moze zeby nie wyjsc na totalnego nerd powinnam dodac Elton John, Pink
        Floyd, Marillion, grupy z lat 80-tych (New Romantics i Hacienda Days), Sting,
        Radiohead, Stereo MCs, jak i rowniez moje ulubione Morcheeba i Incognito.
        Uwazam jednak ze duzo terazniejszych artystow jest kiczowata i Ameryka goruje
        nad Anglja pod wzgledem muzyki nowoczesnej. Sama popatrz coraz to wiecej
        ambitnych, aspirujacych angielskich piosenkarzy wylatuje do USA
        komponowac/pisac swoje albumy (ostatnio pod czulym okiem Linda Perry). Tym
        utalentowanym udaje sie przebic oba rynki, tym gorszym udaje sie tylko w
        Angli.

To jest moja skromna opinia, mam nadzieje ze nie obrazilam nikogo (moj maz jest
        Anglikiem!), a jesli tak to z bokserskimi rekawicami w sobote prosze sie
        pojawic na naszym spotkaniu ;) Panowie chcacy ogladac nasz mecz (czy jak
        kolwiek to sie nazywa po polsku) moga zakupic bilety u mnie lub Jagienki, za
        extra 50% wrzucimy stroje kapielowe i czekolade (PS wielorybami tlustymi nie
        jestesmy bo obie trenujemy na silowni) ;)

UFF!!!
        • effata Re: Hmmm.... 18.10.05, 20:26
          Eh dziewczyny, te złośliwostki i aluzje ukryte między wierszami :))))
          I jak tu was nie lubić?!
          Do Natalii - Natalio, tylko 'starzy' i wtajemniczeni w różne niuanse i zakątki
          forumowych wątków forumowicze zrozumieją subtelne aluzje Mgny. Także trochę
          jeszcze tej 'intymności' zostało :)))

Jagienka, sorry że skręcam wątek.
          • eballieu Re: Hmmm.... 18.10.05, 20:33
            1. pie im wychodzi. Pewnie dobrze im wychodzi, bo wszyscy tu to jedza:-)
            (przepraszam, ale chyba wszyscy wiedza, ze ja pie nei jadam, hi hi hi)
            2. wychodzi im tatuowanie
            3. wychodzi im restaurowanie starych domow, aut
            4. wychodzi im bokami alkohol (hi hi hi) - nie bylabym soba gdybym czegos
            zlosliwego nie napisala
            5. parki, ogrody, zabytki, oragnizowanie organizacji dla wszystkich
            6. wychodzi im sprzedawanie pralin belgijskich za 60 funtow za kilogram (Brawo
            Anglik, ktory robi na tych kiepskich Leonidasach interes!!!)
            7. wychodzi im tapetowanie
            • mgna Dobre... 18.10.05, 20:37
              dziewczyny przestancie bo juz z hihotek lapie sie za boki :DDDD

Dobre:
              4. wychodzi im bokami alkohol (hi hi hi) - nie bylabym soba gdybym czegos
              zlosliwego nie napisala
              6. wychodzi im sprzedawanie pralin belgijskich za 60 funtow za kilogram (Brawo
              Anglik, ktory robi na tych kiepskich Leonidasach interes!!!)
              7. wychodzi im tapetowanie

Do pozniej :)
          • mgna Re: Hmmm.... 18.10.05, 20:33
            Hee, hee, hee...tyle wiedzy na tym forum i jak jej nie wykorzystac? Czym bylyby
            moje wpiski bez poparcia z tej lekturki ;)
          • eballieu sobotnie spotkanie 18.10.05, 20:34
            O co chodzi, skromnie spytam???
            Jesli nei chcecie to nie mowcie, moze to jakies wasze prywatne.............
            • jermaldan Re: sobotnie spotkanie 18.10.05, 20:58
              Ach, to nam sie dzisiaj wesolo zrobilo na forum. A ja mam dzisiaj ochote na
              jakies dobre wino. Ktos sie przylacza?
              • mgna Re: sobotnie spotkanie 18.10.05, 21:25
                > Ach, to nam sie dzisiaj wesolo zrobilo na forum. A ja mam dzisiaj ochote na
                > jakies dobre wino. Ktos sie przylacza?
                Spizarka pusta :( Ale humorek moj dzis niczym bym ja ja cala wypila ;)
            • mgna Re: sobotnie spotkanie 18.10.05, 21:23
              Sobotnie spotkanie... raz na jakis czas uzadzamy terrestrial spotkania w
              wiekszej grupie, ot zeby TWARZ polaczyc z wirtualna tozsamoscia. Jagienka, ja i
              podczytujace tutaj Mamy spotykamy sie w Manchester (lub okolicach), raz z
              dziecmi, raz tylko na babskie pogaduchy. Oczywiscie jesli chcesz do nas
              dolaczyc z Essex to mile bedziesz widziana :)
    • jaleo Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 21:20
      Ja co prawda nie gustuje w komercji typu "artysci" wystepujacy na koncercie
      Band Aid tudziez Robbie Williams, ale rowniez muzyka typu indie wychodzi
      Brytyjczykom wyjatkowo udanie, w porownaniu z reszta swiata. Moze z wyjatkiem
      US, gdzie jednak awangarda indie ma sie dobrze a nawet lepiej. I,
      zadziwiajaco - Kanada, gdzie ostatnio pojawilo sie duzo ciekawych muzykow.
      • eballieu Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 22:03
        A to wy w tym miescie sie spotykacie co z Basildonem konkuruje na liscie
        najgorszych miast w Anglii?
        E to ja tam nie jade.
        A swoja droga, to musialbym miec jakies skrzydla przy Fiacie Panda, zeby tam
        dojechac.
        • mgna Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 22:20
          hee, hee, hee...tak, tylko ze tam gdzie mieszkamy jest more millionaires per
          head of population than anywhere else in the country. A to ze zoc beretem do
          Manchester nieprzeszkadza. Nosa nie wkladamy tam gdzie nie wesolo :)
        • mgna Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 22:22
          Wiem, samej mi nie chce sie jechac na spotkania do Londynu. W te i we wte, za
          duzo z tym zawodu...ale moze kiedys przy okazji...
          • eballieu Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 22:44
            Mgna, u mnie tez white i tez miloionery i tylko 2 procent Brytyjczykow ma taki
            kod pocztowy i nawet gazety codzienne czytaja te lepsze, co rano, a nie
            popoludniem wychodza.
            Oj smieje sie z tych kodow.
            Wiec to co jeszcze wyszlo Brytyjczykom to strona internetowa:
            www.checkmyfile.com
            Podaj mi swoj kod, a powiem ci kim jestes.:-)
            Zmykam na dzis!
            Dostanie nam sie od matki zalozycielki:-)
            • jaleo Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 22:51
              eballieu napisała:

> Mgna, u mnie tez white i tez miloionery i tylko 2 procent Brytyjczykow ma
              taki
              > kod pocztowy i nawet gazety codzienne czytaja te lepsze, co rano, a nie
              > popoludniem wychodza.

To chyba pisza wszystkim, bo przy moim kodzie pocztowym tez to wyskoczylo (This
              postcode is typical of 2.04% of the UK population. The properties are large in
              size and are located in suburbs, rural or coastal areas. Most people read a
              newspaper such as the Telegraph, The Times, the Independent or the Guardian).
              Takie to z nas burzuje.
              • jagienkaa Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 22:54
                ojej a mój kod to wyszedł okropnie!!! przeprowadzam się najlepiej do Knotsford
                lub Macclesfield.
                • jaleo Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 22:55
                  jagienkaa napisała:

> ojej a mój kod to wyszedł okropnie!!! przeprowadzam się najlepiej do
                  Knotsford
                  > lub Macclesfield.

Tzn. jakie szmatlawce czytacie?
                  • netimka Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:00
                    A u mnie to wogole gazet nie czytaja :-((( Most people do not regularly read
                    daily newspapers and the level of internet usage is below average... Bede
                    musiala troche ta srednia im podgonic...
                    stronka extra... posprawdzam sobie zaraz znajomych... i calej prawdy sie
                    dowiem ;-P
                  • jagienkaa Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:01
                    no jak to, najpopularniejsze gazety typu The Sun i Mirror:) i lokalne...
                • princessjobaggy Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:01
                  Moj kod wyszedl nie tak zle (3.6%). Ludzie to glownie biale pary, dobrze
                  wyksztalceni; duzo samochodow, z duza iloscia osob korzystajacych z internetu i
                  wcale szmatlawcow nie czytamy :)
                  • mgna Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:09
                    This postcode is typical of 1.38% of the UK population (...) The people living
                    here are in general qualified to a very high level and the typical employment
                    type is classified as professional, white collar or self-employed (...) The
                    number of directors is 4 times the national average (...) The level of
                    investors in this area is 3 times the national average and the financial risk
                    associated with this postcode is classified as being roughly 27% of the
                    national average. (...) Most people read a paper such as the Daily Mail, the
                    Daily Express, The Times, the Independent, the Telegraph or the Guardian and
                    the level of internet usage is high.
                    • jaleo Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:18
                      mgna napisała:

> This postcode is typical of 1.38% of the UK population (...) The people
                      living
                      > here are in general qualified to a very high level and the typical employment
                      > type is classified as professional, white collar or self-employed (...) The
                      > number of directors is 4 times the national average (...) The level of
                      > investors in this area is 3 times the national average and the financial risk
                      > associated with this postcode is classified as being roughly 27% of the
                      > national average. (...) Most people read a paper such as the Daily Mail, the
                      > Daily Express, The Times, the Independent, the Telegraph or the Guardian and
                      > the level of internet usage is high.

Po co te wykropkowania? Trzeba bylo pojsc na calosc.
                      • natalia.brzeska Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:27
                        A ja to powiem!
                        Brytyjczykom wyszedł ROBBIE WILLIAMS!!!

PS. O co z tymi kodami chodzi? Ja też chcę...
                        • jagienkaa Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:29
                          oj a już myślałam że tylko mnie kręci 'komercyjny' (cytat jaleo) Robbie W!!!
                          Ale widzisz on tak im wyszedł, że teraz mieszka w LA:) wyszedł i nie wrócił
                          hehe.
                          PS na tej podanej stronce można sprawdzić swój kod.
                          • jaleo Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:37
                            jagienkaa napisała:

> oj a już myślałam że tylko mnie kręci 'komercyjny' (cytat jaleo) Robbie W!!!

Jakby Robbie sie nie podobal wiekszosci populacji, to by nie byl komercyjny,
                            tylko niszowy ;-)
                            • jagienkaa Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:46
                              to normalne że podoba się to co jest piękne (no, może bez przesady, ale
                              przystojne):)
                        • princessjobaggy Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:40
                          natalia.brzeska napisała:

> A ja to powiem!
                          > Brytyjczykom wyszedł ROBBIE WILLIAMS!!!
                          >

A mnie sie bardzo nie podobala jego glupkowata wypowiedz podczas Live8 :(
                          • plonaca.zyrafa Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 10:44
                            A co Robbie powiedzial? Bo ja nie wiem :)
                            • princessjobaggy Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 14:58
                              plonaca.zyrafa napisała:

> A co Robbie powiedzial? Bo ja nie wiem :)
                              >
                              Juz nie pamietam dokladnie jego slow, ale wiesz jak te rozmowy miedzy wystepami
                              kolejnych wykonawcow wygladaly. Z Williamsem wywiad przeprowadzala jakas mloda
                              kobietka i oczywiscie probowala rozmawiac o calym Live8- o idei, o tym jaka
                              atmosfera itd. Williams natomiast usilnie probowal sie z nia umowic. Ona nie
                              wiedziala jak sie zachowac, podkreslala, ze sa w tym momencie na zywo w
                              telewizji i takie tam, zeby sie wreszcie zamknal. Niestety to nie zadzialalo i
                              on dalej wygadywal takie glupoty, ze az przykro. Oczywiscie wypowiedzi na temat
                              samego Live8 nie dalo sie od niego wyciagnac, on tylko usilnie probowal sie
                              umowic z prowadzaca. Dla mnie bylo to po prostu nie na miejscu, a Williams to
                              cholerny ignorant, czego w tym przypadku nawet nie probowal ukryc. Ale po co ma
                              sie maskowac, kiedy i tak tlumy go kochaja.
                              • jagienkaa Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 15:02
                                ha, a była to Fearn Cotton (z Top of the pops?) przypadkiem? Ona iejednokrotnie
                                podkreślała we wszystkich wywiadach (i po Live 8 też), że jej się Robbie bardzo
                                podoba i chciałaby się z nim umówić. I Robbie, który uwielbia takie zagrania,
                                po prostu 'odwdzięczył' się w ten sposób i jej było bardzo głupio potem. On
                                lubi się z ludzi trochę ponabijać:)
                                • princessjobaggy Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 15:20
                                  Tak, mozliwe, ze to byla ona, ale jest miejsce i czas, nie uwazasz? Wygladalo
                                  to naprawde nieciekawie i to jemu po tym powinno byc glupio, a nie jej...
                                  • natalia.brzeska Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 15:38
                                    Tak, była to ta blondi z TOTP. I potem czytałam, że się umówili na drinka czy
                                    coś, ale nic z tego nie wyszło...

I dobrze, teraz kolej na mnie :-)
                                    • jagienkaa Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 15:41
                                      słuchaj na Radio 1 dzisiaj wieczorem koncertu RW z nowymi piosenkami. A w
                                      piątek jest Robbie day.
                                      Ja tego wywiadu Fearn nie słyszałam więc trudno mi powiedzieć jak wypadł.
                                      Zawsze chętnie go wszędzie posłucham (czy śpiewa, czy podczas wywiadu). I
                                      pooglądam.
                                      • eballieu Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 16:33
                                        -Pola golfowe
                                        -Snobizm
                                        -Izolacja od reszty Europy
                                        cdn
                                    • mgna Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 19:41
                                      Oczywiscie ze nic z tego nie wyszlo! On jest (wedlug mojego skromnego
                                      mniemania) niskim, brzydkim, aroganckim, aha i nie wyszlo poniewaz jest gay.
                                      • natalia.brzeska Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 19:43
                                        Gay czy nie, ja i tak go chce! :-)
                                        • mgna Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 19:47
                                          Rozumiem Ciebie dobrze, bo ja tak od nastoletnich lat chcialam George
                                          Michael'a. Na kawe przyjdzie, ale nic wiecej :(
                                          • natalia.brzeska Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 19:54
                                            Wyobraź sobie, że ja 2 godziny sterczałam pod domem George'a Michael'a i nie
                                            wyszedł! :-(
                                            • mgna Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 20:07
                                              Co to mowi z psychologicznego punktu widzenia? Podkochiwanie sie w mezczyznach
                                              ktorzy nigdy nie bede mogli odwdzieczyc twoje uczucia? Chyba ze za
                                              klawiatura "Natali Brzeskiej" mezczyzna stuka? ;)
                                              • jagienkaa Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 20:29
                                                kto jest gejem? Robbie Williams?! w życiu w to nie uwierzę.
                                                • mgna Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 21:56
                                                  Jagienka, moj gaydar bardzo zadko sie myli. Przykro mi jesli rozczarowalam, ale
                                                  lepiej chyba znac prade niz z uczuciamy sie pakowac? ;)
                                                  • jagienkaa Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 22:02
                                                    wiesz nie wiem jak to sprawdzić ale dam sobie rękę uciąć że on nie jest gejem.
                                                    Ani Ty nie masz dowodów;)
                                                    Ale ponieważ ani ja ani Ty go prawdopodobnie nigdy nie spotkamy, to nie ma się
                                                    o co kłócić. Wydaje mi się że dawno już by się do tego przyznał, miał wiele
                                                    okazji, a kobiety czy on jest gejem czy nie i tak będą za nim szaleć (patrz
                                                    Will Young). Widziałam kilka filmów dokumentalnych o nim (i wywiadów) i nie raz
                                                    uprawiał 'tonsil tnnis' z babkami:)
                                                    PS a już na pewno nie zakochałabym się w kimś z obrazka:) czy plakatu:)
                                                  • mgna Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 22:11
                                                    Jagienka, no jak to? Kto sie kloci??? Ja mam nadzieje ze jego spotkasz, dla
                                                    siebie modle sie ze w zyciu nie. Nie rozumiem co kobiety w nim widza...

To czy facet ma babki wokol siebie i czy z nimi sypia nie znaczy ze jest
                                                    heterosexualista. Cztery lata temu po pierwszym spotkaniu mojego mezulka
                                                    znajomego (znaja sie od dziecka) stwierdzilam ze "P" jest gay. Nie uwiezono mi.
                                                    I co? Po czterech latach "P" nie tylko ma dziecko, ale rowniez nareszcie
                                                    wyszedl z szafy! Moj pierwszy roommate byl gay, mial kochanka "E" ktory
                                                    twierdzil ze nie jest gay poniewaz mial dziewczyne i poniewaz nigdy nie bral
                                                    tylko dawal. Moj nos mi mowi ze RW jest gay. Czy kiedys jego sexualnosc wyjdzie
                                                    na jaw czy nie, bez znaczenia dla mnie.
                                                  • jagienkaa Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 22:17
                                                    widzisz, jego dawny menedżer też tak myśli:
                                                    uk.news.launch.yahoo.com/dyna/article.html?a=/040413/340/eqwth.html&e=l_news_dm
                                                    ja jakoś w to nie wierzę...no ale coż. Swoją drogą kiedyś widziałam Piaska
                                                    (Andrzeja Piasecznego) na własne oczy dającego sobie buziaczki z jakimś gościem
                                                    i patrzącym się dłuuugo w jego oczy, a Piasek utrzymuje że jest hetero:)
                                                    PS Marzena, poznałaś mojego męża i co?! gejdarek nic nie wskazał mam nadzieję?;)
                                                  • mgna Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 22:54
                                                    "So what happens is that these demons inside of them come out in drink and
                                                    drugs,"
                                                    Smutne to jest, ale niestety czesto sie zdarza - z "P" tez.

Poznalam twojego meza, ale musialabym wiecej jego poobserwowac zeby moc
                                                    odpowiedziec na to pytanie ;) Na serio jednak: nie. Nie ktorzy sa enigma....np
                                                    moj mezulek...gay faceci (w Angli) za nim sie obracaja, tylko zeby byc
                                                    rozczarowanym jak jego uslysza ;)

Czy ogaldalas "Playing It Straight"? Ryan i Shariff mimo tego iz twierdza ze sa
                                                    hetero, nie ma mowy! Nie wieze. Z kilkoma facetami nie bylam pewna ich
                                                    sexualnosci Brad, John, i Lee. Przyznaje: ze w koncu reality tv i mnie dopadla.
                                                  • mgna Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 22:56
                                                    >Piaska (Andrzeja Piasecznego)

Kto to jest?
                                                  • jermaldan Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 23:04
                                                    Taaa Piasek hetero, a kilka lat temu zaczepial mojego meza w jednym z
                                                    warszawskich klubow, bynamniej nie po to, aby sie zapytac ktora godzina.
                                                  • mgna Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 20.10.05, 13:59
                                                    Na serio sie pytam: kim on jest???
                                                  • lee.loo Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 20.10.05, 14:29
                                                    mgna napisała:

> Na serio sie pytam: kim on jest???

Zdobywaca tegorocznego bursztynowego słowika na koncercie w Sopocie. A dawno
                                                    temu grał z Mafią - zespołem z Kielc i jeszcze śpiewał "budzikom śmierć"
                                                  • mgna Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 20.10.05, 20:56
                                                    Dziekuje za wyjasnienie.
                                                  • jagienkaa Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 20.10.05, 21:53
                                                    www.piasek.art.pl/
                                                    ma nawet oficjalną stronę.
                                                    Wygląda trochę jak ten Sally czy jak mu tam z Dr Quinn:)
                                                  • eballieu Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 20.10.05, 21:56
                                                    Ksiazki o kotach, dla kotow i wszystko toco kociarze lubi anajbardziej.
                                                    Raz widzialam nawet ksiazke z muzyka dla kotow i feng shui(nie wiem czy to
                                                    dobrze napisalam:-) dla kotow.
                                                  • jaleo Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 20.10.05, 22:11
                                                    jagienkaa napisała:

> www.piasek.art.pl/
                                                    > ma nawet oficjalną stronę.
                                                    > Wygląda trochę jak ten Sally czy jak mu tam z Dr Quinn:)

Tez nie wiedzialam, kto to jest. Ale ze zdjec widac, ze ten to jest dzi-ej-uaj
                                                    bez dwoch zdan.
                                                  • eballieu Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 20.10.05, 22:18
                                                    Dobra dam sie wciagnac w ta dyskusje o Piasku.
                                                    Wiec obejzelismy przed chwila zdjecia i maz mi mowi - "Albo ty masz meska
                                                    fryzure, albo on ma damska" (to do zdjecia z tym srebrnym paskiem w czarnej
                                                    koszulce.
                                                  • mgna Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 20.10.05, 22:57
                                                    Tez obejzalam kilka z ciekawosci; tylko kilka bo nie moj typ zebym chciala sie
                                                    wiecej gapic (chyba dla poprawienia smaku George Michael'a strone
                                                    poogladam ;) )...na kilku wyglada niewiescio, ta raczka, ten wzroczek,
                                                    sympatycznie...szkoda ze ma brode i wasy bo mojemu koledze by sie spodobal.
                                                  • jagienkaa Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 20.10.05, 23:00
                                                    chciałam zamieścić zdjęcia jak jeszcze śpiewał w Mafii i miał długie włosy...
                                                    a jeszcze dwie ciekawostki o nim: gra w Złotospolskich (Kacper) oraz na
                                                    Eurowizjii wyskoczył w futrze, które potem zamaszystym rzutem posłał na
                                                    parkiet;) żenada:)
                                                • effata Jagienka - YOU WERE RIGHT !!! 08.12.05, 18:16

Chyba znów podczytywali nasze forum :)))
                                                  --
                                                  Don't guess.
                                                  • jagienkaa Re: Jagienka - YOU WERE RIGHT !!! 08.12.05, 18:19
                                                    to chyba trzeba Marzenie pokazać:) albo niech napisze do magazyny People że jej
                                                    gaydar też to wyczuł:) PS w radiu też podczytują bo o tym wczoraj słyszałam w
                                                    radio 1.
                                                  • tuti zadna filozofia 17.04.06, 14:08
                                                    slodka marchewka
                                                    parsnip z piekarnika
                                                  • tuti Re: zadna filozofia 17.04.06, 14:13
                                                    i co to jest z tymi kodami?
                                                    (ja wciaz nie widze prostego adresu jak tam sie dostac)
                                                    i obok eballieu i > Ksiazki o kotach, dla kotow i wszystko toco kociarze lubi
                                                    anajbardziej.
                                                    to jeszcze to samo, ale o koniach :)
                                                  • tuti Re: zadna filozofia 17.04.06, 14:16
                                                    zawzielam sie i jeszcze raz od poczatku,i mam
                                                    www.checkmyfile.com
                      • princessjobaggy Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:38
                        Wybrala tylko najlepsze :-DDD
            • deadeasy moj kod... 20.10.05, 23:32
              "Properties are mainly detached, semi-detached or terraced..."

no, TO zawezilo krag poszukiwan ;)
    • princessjobaggy Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 22:43
      jagienkaa napisała:

> muzyka:)))))
      > Od Beatlesów, Rolling Stonesów do Franz Ferdinand.

Jagienka, Franz Ferdinand to jest to :)
      Wydaja nowa plyte i zzera mnie ciekawosc jaki kierunek teraz obrali.
      • jagienkaa Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 22:45
        płyta już jest od poniedziałku bodajże a nowy singiel się dziwnie zaczyna ale
        też jest fajny:)
    • izabelski Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:08
      1.Anglikom wyszlo dobreze utrzymanie City jako jednego z centrow bankowych
      2. Utrzymanie nizszych niz w reszcie Europy podatkow
      3. sobotnio/niedzielne wydania gazet codziennych
      4. Kult/ura pubow
      5.Wydawnictwa i promowanie literatury/beletrystyki wspolczesnej
      6.Dzialalnosc charytatywna
      7.Szkoly prywatne
      8.Parki i National Trust
      9.Kluby sportowe
      10.Ksiazki i literatura dziecieca
      • edavenpo Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:42
        Dodam jeszcze jako psiarz: opieka nad zwierzetami jest wspaniala. Od przeroznych organizacji
        charytatywnych do RSPCA ktorzy doradza ci na kazdy temat zwiazany ze zwierzetami. Znalazlam kiedys
        zranionego kosa w ogrodzie, zadzwonilam do RSPCA, dostalam porade jak sie zaopiekowac sie ptaszkiem
        do czasu az na drugi dzien mogl przyjechac facet z RSPCA zeby go zabrac.
      • vygotsky Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:53
        najlepiej im wychodzi separowanie sie od czesci spoleczenstwa do ktorego nie
        naleza lub nie pragna nalezec; przez prywatne (i nie tylko) szkoly, kluby,
        kody, societies itp i oczywiscie zaczyna sie to juz od przedszkola...well done!
        • princessjobaggy Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:57
          vygotsky napisała:

> najlepiej im wychodzi separowanie sie od czesci spoleczenstwa do ktorego nie
          > naleza lub nie pragna nalezec; przez prywatne (i nie tylko) szkoly, kluby,
          > kody, societies itp i oczywiscie zaczyna sie to juz od przedszkola...well
          done!

Oj, co to, to nie! Pracowalam kiedys w Brytyjskim przedszkolu i na pewno nie od
          przedszkola!
        • izabelski odnosnie separowania sie Anglikow 19.10.05, 00:53
          jest to cecha spoleczenstwa - i jest im z tym dobrze
          well done or not - taka jest prawda
          lowe class nigdy sie nie bedzie mieszal z upper class lub tymi pomiedzy
          i w druga strone
    • basia313 Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 18.10.05, 23:48
      Mnie podoba sie angielski sarkastyczny humor, aczkolwiek wtedy, kiedy nie
      smieja sie ze mnie.
      Podoba mi sie tez respektowanie prywatnosci i to, ze w londynskim metrze nawet
      jesli jest bardzo tloczno, to jednak nikt sie na mnie nie wpycha.
      • ula.mac Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 00:20
        DZIEKI ZA TEN WATEK Z POST CODES...SWIETNA ZABAWA I SPRAWDZA SIE W WIEKSZOSCI,
        JUTRO POWIEM SASIADCE ZEBY SOBIE PRZECZYTALA, ...KUSI MNIE ZEBY SPRAWDZIC ZA
        ILE SASIEDZI POKUPYWALI DOMY... POZDRAWIAM CIEPLO ULA
        • agazat Re: coś, co najlepiej wychodzi Brytyjczykom to... 19.10.05, 20:28
          Mojemu brytyjskiemu mezowi bardzo dobrze wyszla corka; wlasnie spi slodko i da
          mamie pospac do 8 rano.
          No i jeszcze bardzo dobrze wyszedl zeniac sie ze mna :) to takie moje
          nieskromne zdanie ... (mam dzis wieczorem bardzo dobry humor, bo byla u mnie
          fryzjerka i z nowymi wlosami czuje sie swietnie :)
          Pozdrawiam znad Old Empire :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka