Dodaj do ulubionych

Poczta do poprzednich lokatorów

10.05.07, 22:47
Co zrobić z listami przychodzącymi na mój adres a skierowanymi do ludzi,którzy
mieszkali wcześniej, ale gdzie są teraz nie mam zielonego pojęcia?
Obserwuj wątek
    • formaprzetrwalnikowa Re: Poczta do poprzednich lokatorów 10.05.07, 23:02
      ja przekreslam adres, pisze, ze nie mieszka już pod tym adresem i wrzucam
      spowrotem do skrzynki.
      zarejestrowałam tez swój adres, zeby nie przychodziła junk mail do poprzednich
      mieszkanców - gdzies dziewczyny podawały link
      • kate.skipton Re: Poczta do poprzednich lokatorów 10.05.07, 23:10
        Pytalam o to na poczcie - mily pan powiedzial ze wystarczy wrzucic do czerwonej
        skrzynki pocztowej.
        Poradzilam wiec kolezance i tak zrobila z 8 listami. Na drugi dzien wszystkie
        wrocily :))) Ale gdy wrzucila je raz jeszcze - zaden nie wrocil.
        Czary jakies czy co ? ;)))
        • edavenpo Re: Poczta do poprzednich lokatorów 10.05.07, 23:54

No bo byly zazdresowane pod wasz adres wiec nie dziwie sie ze wrocily ;-) Zrob
          tak jak radzi Forma - przekresl adres i napisz: 'No longer at this address.
          Return to sender' i wrzuc do skrzynki - wtedy nie wroca. Ja dodatkowo wszelka
          poczte ktora nie ma adresu zwrotnego otwieralam, spisywalam adres z listu na
          drugiej stronie koperty zeby upewnc sie ze wroci do wysylajacego. I jeszcze
          zarejestruj wszystkie nazwiska poprzednich lokatorow tutaj aby nie przychodzil
          junk mail:
          www.mpsonline.org.uk/mpsr/mps_choosetype.html
          • jacinda Re: Poczta do poprzednich lokatorów 13.05.07, 19:25
            edavenpo napisała:

Ja dodatkowo wszelka
            > poczte ktora nie ma adresu zwrotnego otwieralam, spisywalam adres z listu na
            > drugiej stronie koperty zeby upewnc sie ze wroci do wysylajacego.

Przeciez to jest nielegalne. Nie mozna otwierac korespondencji niezaadresowanej
            do siebie.
            • edavenpo Re: Poczta do poprzednich lokatorów 14.05.07, 08:43
              Problem polega na tym ze jesli nie ma adresu zwrotnego na kopercie to poczta te
              listy niszczy, slowem, mozesz je odsylac i to i tak nie bedzie mialo znaczenia.

POwiem Ci ze legalnosc mojego postepowania przestala mnie martwic po
              otrzymywaniu poczty do faceta ktory nie mieszkal pod moim adresem dobre 3-4 lata
              glownie oferty typu 'Wygrales million funtow, zadzwon pod ten numer'albo 'Get
              two facials for the price of one at Aussie Beauty Salon' dwa razy w tygodniu nie
              byly powazna prywatna korespondencja ;-))
        • donat1234 Re: Poczta do poprzednich lokatorów 14.05.07, 04:15
          tchsary
    • donat1234 Re: Poczta do poprzednich lokatorów 14.05.07, 04:17
      ELV spieval Retern 2 sender (RTS)..........
      • asia19821 Re: Poczta do poprzednich lokatorów 16.05.07, 18:29
        Ja ostatnio miałam z tym tematem związaną przygodę... Mieszkam w 'shared flat'
        i pocztę do dawnych lokatorów średnio raz w tygodniu przychodzi i przebiera
        nasz landlord (bo i do niego przychodzi na ten adres). Pewnego dnia ok południa
        słyszę jak ktoś otwiera drzwi wejściowe, pomyślałam że to ktoś z 'naszych' o
        takiej dziwnej porze wraca do domu (sama miałam wolne tego dnia). Myślałam że
        zawału dostanę, bo do mieszkania wszedł obcy facet!!! Sam był w ciężkim szoku,
        że ktoś jest w domuo takiej godzinie.... Okazało się że to lokator, który
        wyprowadził się zanim ja się wprowadziłam (mgliście go sobie przypominam), i
        tak sobie od czasu do czasu przychodzi pocztę sprawdzić...bo...został mu
        zapasowy klucz do drzwi wejściowych.....!! na szczęcie landlord zreagował
        odpowiednio szybko, zamki już wymienione....

A tak przy okazji, kłaniam się - Eliza z Weybridge (Surrey)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka