ralphos 10.05.07, 22:47 Co zrobić z listami przychodzącymi na mój adres a skierowanymi do ludzi,którzy mieszkali wcześniej, ale gdzie są teraz nie mam zielonego pojęcia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
formaprzetrwalnikowa Re: Poczta do poprzednich lokatorów 10.05.07, 23:02 ja przekreslam adres, pisze, ze nie mieszka już pod tym adresem i wrzucam spowrotem do skrzynki. zarejestrowałam tez swój adres, zeby nie przychodziła junk mail do poprzednich mieszkanców - gdzies dziewczyny podawały link Odpowiedz Link
kate.skipton Re: Poczta do poprzednich lokatorów 10.05.07, 23:10 Pytalam o to na poczcie - mily pan powiedzial ze wystarczy wrzucic do czerwonej skrzynki pocztowej. Poradzilam wiec kolezance i tak zrobila z 8 listami. Na drugi dzien wszystkie wrocily :))) Ale gdy wrzucila je raz jeszcze - zaden nie wrocil. Czary jakies czy co ? ;))) Odpowiedz Link
edavenpo Re: Poczta do poprzednich lokatorów 10.05.07, 23:54 No bo byly zazdresowane pod wasz adres wiec nie dziwie sie ze wrocily ;-) Zrob tak jak radzi Forma - przekresl adres i napisz: 'No longer at this address. Return to sender' i wrzuc do skrzynki - wtedy nie wroca. Ja dodatkowo wszelka poczte ktora nie ma adresu zwrotnego otwieralam, spisywalam adres z listu na drugiej stronie koperty zeby upewnc sie ze wroci do wysylajacego. I jeszcze zarejestruj wszystkie nazwiska poprzednich lokatorow tutaj aby nie przychodzil junk mail: www.mpsonline.org.uk/mpsr/mps_choosetype.html Odpowiedz Link
jacinda Re: Poczta do poprzednich lokatorów 13.05.07, 19:25 edavenpo napisała: Ja dodatkowo wszelka > poczte ktora nie ma adresu zwrotnego otwieralam, spisywalam adres z listu na > drugiej stronie koperty zeby upewnc sie ze wroci do wysylajacego. Przeciez to jest nielegalne. Nie mozna otwierac korespondencji niezaadresowanej do siebie. Odpowiedz Link
edavenpo Re: Poczta do poprzednich lokatorów 14.05.07, 08:43 Problem polega na tym ze jesli nie ma adresu zwrotnego na kopercie to poczta te listy niszczy, slowem, mozesz je odsylac i to i tak nie bedzie mialo znaczenia. POwiem Ci ze legalnosc mojego postepowania przestala mnie martwic po otrzymywaniu poczty do faceta ktory nie mieszkal pod moim adresem dobre 3-4 lata glownie oferty typu 'Wygrales million funtow, zadzwon pod ten numer'albo 'Get two facials for the price of one at Aussie Beauty Salon' dwa razy w tygodniu nie byly powazna prywatna korespondencja ;-)) Odpowiedz Link
donat1234 Re: Poczta do poprzednich lokatorów 14.05.07, 04:17 ELV spieval Retern 2 sender (RTS).......... Odpowiedz Link
asia19821 Re: Poczta do poprzednich lokatorów 16.05.07, 18:29 Ja ostatnio miałam z tym tematem związaną przygodę... Mieszkam w 'shared flat' i pocztę do dawnych lokatorów średnio raz w tygodniu przychodzi i przebiera nasz landlord (bo i do niego przychodzi na ten adres). Pewnego dnia ok południa słyszę jak ktoś otwiera drzwi wejściowe, pomyślałam że to ktoś z 'naszych' o takiej dziwnej porze wraca do domu (sama miałam wolne tego dnia). Myślałam że zawału dostanę, bo do mieszkania wszedł obcy facet!!! Sam był w ciężkim szoku, że ktoś jest w domuo takiej godzinie.... Okazało się że to lokator, który wyprowadził się zanim ja się wprowadziłam (mgliście go sobie przypominam), i tak sobie od czasu do czasu przychodzi pocztę sprawdzić...bo...został mu zapasowy klucz do drzwi wejściowych.....!! na szczęcie landlord zreagował odpowiednio szybko, zamki już wymienione.... A tak przy okazji, kłaniam się - Eliza z Weybridge (Surrey) Odpowiedz Link