lidka49 01.07.05, 17:31 kto sie wybiera? jakie odczucia? nie wiecie ile osób na jedno miejsce? jak wam sie podobaja lektury?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mila6 Re: filologia portugalska na UJ 01.07.05, 22:07 Ja się wybieram! Lektury są nędzne ;), w dodatku nie mam Miłosza :( Nie wierzę żebym się dostała, ale próbować będę :]Jak Ci poszły matury? Odpowiedz Link
pretty-woman Re: filologia portugalska na UJ 01.07.05, 22:19 Ja tez sie wybieram...Wiecie cos wiecej o tym kierunku? W ogole nie ida mi lektury,jeszcze oprocz jezykoznawstwa niczego nie przeczytalam:/ Odpowiedz Link
pretty-woman Re: filologia portugalska na UJ 01.07.05, 22:21 A czy egzaminy np. na filologie portugalska i hiszpanska sa takie same? Bo ja slyszalam, ze nie mozna zdawac na dwa kierunki jednoczesnie w instytucie filologii romanskiej. Odpowiedz Link
mila6 Re: filologia portugalska na UJ 01.07.05, 22:27 Wiem tyle co jest napisane na stronie Instytutu Romanistyki... Egzamin portugalską, hiszpańską, włoską i romańską jest na postawie tych samych lektur, ale czy jest taki sam czy się czymś różni to nie mam pojęcia. Ale podejrzewam, że ten sam. Chyba nie można zdawać na dwa kierunki. CHYBA. Odpowiedz Link
dagmarra Re: filologia portugalska na UJ 01.07.05, 22:40 ja skladam na romanska :P lektura ida reeewelacyjnie! hahaha! HAHAHA! ej, a wy tak idziecie zakute w garniaki na ten exam, czy jak??? bo ja to juz nie wiem... Odpowiedz Link
jestem_tutaj Re: filologia portugalska na UJ 01.07.05, 22:54 nie mozna na dwa, z prostego powodu:bo są w tym samym czasie Odpowiedz Link
pretty-woman Re: filologia portugalska na UJ 01.07.05, 23:25 No tak, a ja myslalam, ze te egzaminy sa tekie same:)) I jak np.na jeden kierunek sie nie dostane, to moze na drugi sie uda. Wywnioskowalam to z kryteriow rekrutacji:)) Ale oczywiscie masz racje. No i zdaje jednak na portugalska. Czy wiadomo juz oktorej odbedzie sie egzamin? Odpowiedz Link
mila6 Re: filologia portugalska na UJ 01.07.05, 23:33 Moja koleżanka wysłała do nich maila z takim zapytaniem (już jakiś czas temu) i odpisali, że o 8 albo o 8:30. Ktoś z was jest zamówił sobie nocleg w akademiku? Jak tak to w jakim? Odpowiedz Link
dagmarra romanska 03.07.05, 10:44 ja zamowilam, a wlasciwie zamowila kolezanka, z ktora razem jedziemy na exam (ona tez na romanska). a bo ja wiem, gdzie? :> Odpowiedz Link
dagmarra Re: romanska 03.07.05, 13:39 hehehe, to dobrze, ze wiesz :> ja wiem tylko, ze na pewno nie w Zaczku, bo nie bylo miejsc :> :> :> Odpowiedz Link