lidka49 07.07.05, 21:01 jak Wam poszło? ja zdawałam na portugalska i mam mieszane uczucia:( te cwiczonka z gramatyki nieciekawe..;( no i ten tekst z angielskiego..:( mówiac krótko oł maj gad:) piszcie jak u Was Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khazadd Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 07.07.05, 22:09 ja zdawałem na hiszpańską... (jako jeden z nielicznych facetów ;-)) Gramatyka faktycznie dziwna, nie było tego bodaj w literaturze... Zadania ciekawe... A jeśli chodzi o tekst z angielskiego, to niech mnie ktoś oświeci, czy to nie był przypadkiem fragment "jesieni sredniowiecza" Huizinga? Bo ja w ramach nauki postanowiłem przeczytać całośc i coś kojarze... Moze mi to pomogło, moze nie... sie zobaczy ;-) kiedy mozna sie spodziewać wyników? Pozdrawiam Odpowiedz Link
mila6 Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 07.07.05, 23:25 wyniki w poniedzialek. zdawalam na portugalska, ale jestem pewna, ze sie nie dostane :/ Odpowiedz Link
pretty-woman Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 07.07.05, 23:41 ja tez zdawalam na portugalska.. poszlo mi beznadziejnie:((((( kurde, no! a wiesz moze, ile osob na portugalska w tym roku zdaje? Odpowiedz Link
yashmine Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 08.07.05, 00:57 Portugalska :) Ile osób? 141 osób. Cudownie, nieprawdaż? :\\\ A test taki sobie. Za trudny nie był, tylko ta gramatyka troszeczkę kłopotów przysporzyła, o angielskim nie wspominając. Też mnie się wydawało, że to 'Jesień...'. Po polsku brzmi zdecydowanie ciekawiej ;) Wyniki w poniedziałek. I co z tego skoro ja juz dzisiaj swoje znam? :) Ale jak nie w tym roku to za rok lub dwa :) Odpowiedz Link
pippilotta Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 08.07.05, 09:48 ja zdawałam na portygalską, ale po francusku i to ćwiczenie akurat było łatwe (chyba tekst był łatwiejszy niz angol), gramatyka - średnio, ale ja nie pamiętałam tych szczegółów z książek ;-(( A swoja drogą - myślałam że na teście na filologię obcą będzie więcej pytań z języków obcych.. Odpowiedz Link
pretty-woman Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 08.07.05, 10:27 a jakie w ogole mialyscie wyniki maturki? - tu pytanie skierowane do osob znajacych na fil. portugalska.. Odpowiedz Link
mila6 Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 08.07.05, 10:46 jest 7 osob na miejsce na portugalska :/ ja mialam z polskiego 85, a z angielskiego 83. a Wy? Odpowiedz Link
yashmine Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 08.07.05, 13:26 Oni będą patrzeć bardziej na egzaminy, a na maturę tylko dla formalności. Taką opinię słyszałam od większości. Odpowiedz Link
pretty-woman Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 08.07.05, 13:52 Beda patrzec w 50% na matura, w 50% na egzamin. Dzwonilam tam. Polski:88 Angielski:91 Egzamin - beznadzieja. Odpowiedz Link
mila6 Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 08.07.05, 14:34 jakby nie patrzyli na mature to zrobiliby jak na prawie i administracji - sam egzamin. pretty-woman, gratuluje wyniku, myśle, że mimo tego egzaminu masz duże szanse się dostać Odpowiedz Link
pretty-woman Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 08.07.05, 14:47 Bardzo Ci,mila6,dziekuje. Troche sie wczoraj zdolowalam po tym egzaminie.. Naprawde, slabo mi poszedl. No ale zobaczymy:) Nadzieja zostala... Odpowiedz Link
alessandrapom Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 08.07.05, 16:47 a ja to nie wiem jak mi poszło... część pytań wydawała się prosta, a znowu inne były trudne, ale odkrywcze stwierdzenie;) a wyniki dopiero w poniedziałek i to popołudniu... zwariuję do tego czasu:/ pozdrawiam wszystkich i życzę cierpliwości i nadzieji duużo, bo zawsze się przyda:) Odpowiedz Link
sibyl Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 08.07.05, 18:39 angielski byl po prostu beznadziejny. mam CAE, i nie przypominam sobie abym na tamtym egzaminie miala tak chore teksty. 7 na jedno mówicie, no niezle. a myslalam, ze portugalski nie jest zbyt poplularny. nie sadze abym sie dostala, zwlaszcza po tym jak liberalnie potraktowalam lektury (Milosza w szczególnosci) matura podobnie jak wszyscy: 82 i 83. heh.. ale pociesze was, jesli jakims cudem sie dostalam (co jest calkiem prawdopodobne biorac pod uwage wyniki matury i czas jaki poswiecilam na nauke) to na 70% zwolnie miejsce. bo raczej pójde na bohemistyke. cóz portugalskiego zawsze mozna sie uczyc we wlasnym zakresie :) pozdrawiam Odpowiedz Link
yashmine Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 08.07.05, 20:48 No właśnie. UJ nie jest jedyną placówką w Krakowie, gdzie można nauczyć się portugalskiego, choć nie ukrywajmy, że miło byłoby zgłębiać również kulturę Portugalii i Brazylii, przy jednoczesnej nauce języka :) Co do matur to powiem Wam, że macie wręcz świetne wyniki. Mnie może poratować jedynie ten egzamin, ale przy ilości 7 osób na miejsce i tekście z angielskiego na 100% wiem, że się nie dostanę. Cóż. Ale za dwa lata spróbuję ponownie :) Odpowiedz Link
niebieska86 Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 10.07.05, 15:17 no wlasnie, mnie moze tez poratowac tylko ten egzamin, bo z matury mialam z ang na rozsz 82, a z pol na rozsz 73, moze nie jest zle ale wiem ze duzo ludzi ma lepiej. Egzamin poszedl mi srednio, albo i gorzej niz srednio. zdawalam na filologie hiszpanska i tez jestm prawie pewna ze sie nie dostane:( Odpowiedz Link
echdodiaska Re: egazminy na filologie włoska/portugalska/hisz 10.07.05, 22:17 ale przyznać trzeba że komisja nadzorująca była przyjemna. :) Odpowiedz Link