Dodaj do ulubionych

ile można czekać?? filologia UJ

11.07.05, 14:59
mam na mysli filologie portugalska! mówili ze wyniki beda po południu juz
jest 15 i cichosza! przeciez mozna z nerwów zwariowac:( moze lepiej tam
zadzwonic? jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:05
      ja sie dostalam na bohemistyke:D wiec na te wyniki czekam tylko po to, aby
      zobaczyc czy jestem na liscie rezerwowych, po czym jesli sie tam znajde to sie
      z niej wykreslic. bylam w padarevianum rano, ale oczywiscie nie raczyli
      wywiesic listy. byla tylko lista przystepujacych do egzaminu, dluga jak lista
      przyjetych na prawo.
      • lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:08
        a powiedz mi jaki masz wynik z matury? i ile było osób na ta bohemistyke??
        • sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:09
          wiesz co nie wiem dokladnie ile na jedno na bohemistyke. na cala slawistyke
          ponoc 2.5-3. ale na bohemistyke zazwyczaj jest wiecej. ja mialam 83 i 82. na
          liscie bylam 12 na 41 osób..
          • lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:11
            83 i 82 z czego??
            • sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:12
              83 polski rozsz. 82 angielski rozsz.
              • lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:14
                a egzamin jaki był??
                • sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:14
                  nie bylo egzaminu. na slawistyke sama matura
                  • lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:16
                    ja miałam 7 exam, z polaka 78 z angola 83 i siedem os na jedno miejsce, jak
                    myslisz??
                    • sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:21
                      tez pisalam ten exam. i tez czekam na wyniki :) wiesz co on byl wybitnie
                      beznadziejny, zwlaszcza ten angielski. wiesz, nie sadze aby on wszystkim dobrze
                      poszedl. beda decydowac pojedyncze punkty. w ogle szok z tym 7 na jedno. pewnie
                      ludzie pomysleli, ze na portugalska bedzie mniej niz hiszpanska (rok temu bylo
                      z 11) i dlatego takie tlumy tutaj. jesli ja sie jakims cudem dostane, to na 90%
                      zwolnie miejsce.
                      • lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:29
                        ja właściwie to straciłam nadzieje, test oprócz gramatyki i angilskiego byl
                        całkiem ok, ale boje sie ze moje punkty z matury to bedzie za mało bo mam z
                        polaka 73 i 78 a z angola 98 i 83, trzeba spojrzec prawdzie w oczy ; nie mam
                        szans
                        • sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:31
                          hej spoko! ja lektur nie przeczytalam :) szanse zawsze sa
                          • lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:34
                            ale pomysl sobie 141 chetnych i 20 miesjc? maskara!!! a nie wiesz jak to jest
                            dzielone miedzy starymi a nowymi maturzystami?
                            • pretty-woman Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:37
                              Ja tez nie moge sie doczekac:(((
    • broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:37
      hej!ja też czekam na wyniki tego egzaminu:)daj znac jesli zadzwoniłas do
      instytutu i masz jakies wiesci.Chociaż szanse na przyjecie mam zadne, to mimo
      wszystko wolałabym już wiedzieć co i jak:)Pozdrawiam!
      • lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:38
        dlaczego zadne? jaki ci test poszedł? jakie masz wyniki z matury??
        • broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:51
          ja jestem tzw."stara matura":)swoją drogą ciekawe jak rozwiążą kwestię nowej i
          starej matury. A propos egzaminu: zawaliłam totalnie angielski, niewiele co
          zrozumiałam z listeningu,w drugiej częsci zdania potłumaczyłam tak,ze pożal się
          Boże:)Test humanistyczny to też wielka niewiadoma.....
          • lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:54
            no a jak to jest z podziałem na starych i nowych maturzystów? jest jakis limit??
            • broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:00
              Własnie kraza dwie wersje:albo podział procentowy czyli;jesli starych
              maturzystów zdawało 20%to tyle miejsc bedzie dla nich na danym kiedunku.Albo
              wersja, ze ujednolicają wyniki nowych i starych maturzystów i bedzie jeden
              wspolny limit heh ciekawe gdzie najpierw beda te wyniki: w instytucie czy na
              ERK:)
              • lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:04
                nie wiem ale mnie juz trafia!! pzreciez jest juz 16! miały byc w poniedziałek i
                co??? masakra! zreszta ja sówj wynik juz znam wiec to tylko formalnosc, z moim
                wynikiem z matury moge sie ze studiami pozegnac
              • sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:04
                na slawistyke mialy byc wyniki o 9 rano wywieszone w instytucie. o 10:30 tam
                bylam i bylam swiadkiem umieszczania wynikow w gablocie :]
                a propos podzialu miejsc. na slawistyce bylo to 41 miejsc nowa 19 stara.
                ale nie wiem co tutaj wymysla :-/
                • yashmine Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:09
                  I ja czekam na te wyniki choć wiem, że się nie dostanę. Pewnie zamieszczą je
                  koło 18.00 :\\
                  • lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:11
                    yashmine jak Ci marura poszła i exam??
                • lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:09
                  ja nie rozumiem dlaczego oni nie podali po prostu normalnie godziny o której te
                  wyniki beda zamieszczone! dlaczego wszystko jest taka tajemnica owiane?? czy to
                  jest normalne zeby od rana nic nie robic tylko siedziec na kompie i co 10 min
                  wstukiwac jakies numerki na ERK? wiem ze sie nie dostałam ale chce to zobaczyc
                  na swoim koncie
                  • niebieska86 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:19
                    juz myslalam ze ze mnie tylko taki maniak, ze co 5 min sprawdzam konto :)
                    boje sie tych wynikow :/ mam nadzieje ze zaraz beda! heh
                    pozdrawiam wszystkich oczekuajcych ;)
                    • broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:23
                      Ej mam w ogóle nadzieje ze te wyniki bedą dzisiaj!!!Ja chyba k.18 się przejadę
                      zobaczyć czy przypadkiem nie wiszą:)Panie w sekretariacie pewnie tradycyjnie
                      nic nie wiedzą:/
                      • lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:26
                        amoze zadzwonic lepiej co????
                        • yashmine Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:42
                          Egzam dobrze, ale matura średnio. Ja sprawdzam już od 8.30 ;)
                          • broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:46
                            a moze te wyniki już tam wiszą, a my tkwimy przed monitorami haha:P
                            • yashmine Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:48
                              Ja innego wyjścia nie mam. Do Krakowa mam kilkaset kilometrów ;>
                              • mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:54
                                tez mam kilkaset kilometrow do krakowa :/ ech, przez to ciagle klikanie
                                zaczynam sie denerwowac (a bylam bardzo spokojna)
                                • broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 17:00
                                  Najgorsze jest czekanie:/to serio zaczyna mnie denerwować!
    • callisto.1986 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 17:06
      Przegiecie, jest po 17 !!!!! Wyniki mialy byc okolo poludnia, PARANOJA! Mogliby
      od razu powiedziec - wyniki beda wieczorem okolo 18 - wtedy luz, nie
      zmarnowalabym calego dnia przed komputerem. A tak ??? Nad niczym nie moge sie
      skupic bo co chwile wchodze na moja strone erk :///.
      BTW mam nadzieje,ze te wyniki w ogole pojawia sie jeszcze DZIS :///.
      • pippilotta Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 17:27
        hehehe nie ma to jak UJ...przez tę całą organizację już mi się odechciewa tam
        iść, więc przynajmniej nie będzie mi przykro, że się nie dostanę ;-P
    • jestem_tutaj Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 18:21
      tyle razy juz dzisaj sprawdzałam ze nauczyłam sie mojego hasła erk na pamięc:/
      a wyników wciaż nie ma:(
    • pretty-woman Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 18:22
      no ile mozna czekac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 18:26
        w sumie nie obchodzi mnie to, czy sie dostalam czy nie wiec moze w ogole tego
        nie bede sprawdzac i nigdy sie nie dowiem. a denerwowac sie ich lenistwem tez
        nie bede. o! to jest mysl ;)
        • jestem_tutaj Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 18:33
          ja wiem, ze sie nie dostane, ale chciałabym juz to zobaczyc i miec z głowy...
          • mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 18:35
            ja tak samo
            • jestem_tutaj Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 18:37
              tym bardziej mnie to wkurza...to jak czekac na wyrok...heh..
      • mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 18:32
        brak słów na takie coś :( nie rozumiem - co im szkodzi wrzucić w końcu te
        cholerne wyniki? :/
    • wigandi Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 19:13
      ja już mam info na swoim koncie/arabistyka, pzdr
      • yashmine Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 19:32
        Wyniki będą NAJWCZEŚNIEJ w poniedziałek, a termin ostateczny to środa <- tak
        powiedzieli mojej koleżance.
        Szkoda, że nie zrobili tego od razu :\\
        • mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 19:36
          AHA :/ to super :/ hmm, na romanistyce już mają wyniki...
    • mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 19:43
      nie dostałam się niestety :(
    • jestem_tutaj Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 19:52
      ej no na hiszpańska nie ma wynikow jeszcze:(
      • mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 19:53
        pewnie za chwilę będą...

ech, niby wiedziałam, że się nie dostane, ale jakoś mi smutno :(
        • jestem_tutaj Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:00
          no bo to zawsze tak przykro, ja tez wiem ze sie nie dostane, ale mimo to
          czekam<głupiaaa>
          • yashmine Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:03
            Ja już mam. Nie dostałam się co było pewne, ale jakoś nie żałuję, wiecie? :)
        • broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:05
          Na co zdawałas?ja sie nie dostałam na portugalską, zabrakło mi kilku punktów:
          (((
          • mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:07
            ja też na portugalską... nie wiem ilu punktów mi zabrakło, od ilu przyjmowali?
            nie wiem nawet ile mam...
          • yashmine Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:07
            Również portugalska. A skąd wiesz, że zabrakło Ci kilku punktów? :o
            • broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:13
              bylam w instytucie i widzialam wyniki:)mnie interesowała stara
              matura:przyjmowali od 78 punktów,11 osob.
              9osob z nowa matura,ale nie pamietam od ilu punktów.generalnie wyższa
              poprzeczka niz na hiszpanska heh
    • sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:18
      <lol> na pocieszenie: jedno miejsce jest wolne. bo ja sie dostalam :D niby nic
      mnie to nie obchodzi, bo ide na bohemistyke, ale mam cholerna satysfakcje.

no chyba, ze mi odbije, rzuce moneta i wypadnie portugalska. ale to baaaaaardzo
      malo prawdopodobne ;)

• broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:21
        a która mature pisałas?Kurcze niezła jesteś;))))Gratulacje!
        • sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:23
          nowa, dzieki ;)
          serio to myslalam, ze sie nie dostane, bo te lektury tylko przejrzalam
          (delikatnie mówiac), a egzamin skonczylam po 40 minutach..
          • jestem_tutaj Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:25
            ja sie nie dostałam na hiszpanska..ale nie dziwi mnie to...jutro ide do
            instytutu zczaje ile miałam pkt
            • sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:27
              nie napisali Ci tego na koncie erk?
              • broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:30
                A Tobie?Mi tylko mesydz ze"nie zostałes przyjęty":))))
              • mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:30
                a Tobie napisali?
                • sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:32
                  W wyniku postępowania kwalifikacyjnego uzyskała Pani 325 pkt. na 400 możliwych.

Jest Pani przyjęta na I rok studiów na filologię portugalską, studia dzienne
                  magisterskie.

Wpisu należy dokonać w nieprzekraczalnym terminie do 15 lipca 2005!

Do wpisu potrzebne są następujące dokumenty:
                  1. Świadectwo dojrzałości w oryginale lub odpis wystawiony przez OKE.
                  2. Zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do studiowania na danym
                  kierunku.
                  3. Cztery fotografie o wym. 37x52 mm, bez nakrycia głowy, na jasnym tle.
                  4. Wypis z dowodu osobistego (kopia kserograficzna).
                  5. Wypełniony formularz dostępny poprzez indywidualne konto ERK.
                  6. Należy także zapłacić ubezpieczenie w wysokości 20 zł w Samorządzie
                  Studentów UJ, w Collegium Novum, ul. Gołębia 24, p. 033, w godz. 9.00-15.00.
                  Następnie z kompletem tych dokumentów trzeba udać się do Instytutu Filologii
                  Romańskiej UJ, al. Mickiewicza 9, p. 907, w godz. 11.00-14.00.

Niedokonanie wpisu w powyższym terminie jest równoznaczne z rezygnacją ze
                  studiów i będzie skutkować skreśleniem z listy przyjętych!
                  Jesteś przyjęty na pierwszy rok studiów.

cos takiego mam na moim koncie erk
                  • mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:35
                    o.. a skąd im się nagle wzięło 400 punktów?
                    jak myślicie, czy jakbym jutro zadzwoniła do instytutu to mogliby mi powiedzieć
                    ile zdobyłam punktów? w moim przypadku osobista wizyta jest niemożliwa :/
                  • nanangoo Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:44
                    Ja też się dostałam, tyle że na hiszpańską:) Ale nie pisze ile uzyskałam
                    punktów, tylko suchy fakt: "Jest Pani przyjęta na pierwszy rok studiów" Nie
                    wiem dlaczego niektórym nie napisali jaki był próg, mnie też to ciekawi:)
                    • broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:52
                      Ku mojemu zaskoczeniu próg był nizszy niż na portugalską;]
                      • nanangoo Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 21:06
                        Oj widocznie ci portugalczycy to inteligentne bestie:) Mi szczerze mówiąc ten
                        test poszedł ot tak sobie, ale widocznie nie było tal źle:]
    • consoles_felizes Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 21:13
      ja sie dostalam na filologie portugalska, ze starej matury :-)
      pozdrawiam przyszlym kolegow i kolezanki...
    • consoles_felizes Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 21:13
      przyszlych oczywiscie... radosc zmysly placze ;-)
      • broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 21:28
        gratulacje!niestety nie miałam tyle szczescia(punktów);]Ile Ty miałas?
        • consoles_felizes Re: ile można czekać?? filologia UJ 12.07.05, 09:05
          ja mialam 98. Podobno przyjmowali od 78, ilu Ci zabraklo?
          • broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 12.07.05, 10:10
            Ja mialam 70:/jak bym miała 72 ,to chociaż wpisali by mnie na listę rezerwową,
            a tak to totalna klapa:(
            • niebieska86 Re: ile można czekać?? filologia UJ 12.07.05, 11:48
              ja niestety tez sie nie dostalam na hiszpanski ;( nawet nie wiem ile punktow mi
              brakło, maja mi przesłac poczta uzasadnienie, tylko zanim to przesla...
              czy ktos z tych osob co sie nie dostaly bedzie skladal odwołanie? ja wysłałam
              maila z pytaniem czy moge, ale jeszcze nie odpisali:/ ale watpie ze bede mogla
              jeszcze zlozylam na AP na hispzanski, ale szczerze myslalam ze tu bedzie sie
              latwiej dostac, teraz nie wiem juz :(:(:(
            • kariasha hiszpanski AP 12.07.05, 12:06
              Z tego co wiem na hiszp na Ap na 826 podan jest 20 miejsc ... czyli o ile sie
              nie mysle wychodzi 40 <!!> osob na miejsce ? czy to nie zakrawa na kpine ? +
              jeszcze jako kryterium przyjec wynik z poziomu PODSTAWOWEGO z j.obcego..
              szczerze mowiac jestem lekko podlamana...
              • niebieska86 Re: hiszpanski AP 12.07.05, 16:51
                na AP podobno jest 30 miejsc, wiedz wychodzi "troszke" mniej ok 27 osob na
                miejsce...... zajebiscie :/
                Mi sie wydaje ze beda patrzec rowniez na poziom rozszerzony, powinni!
                A Ty kariasha tez sie tam wybierasz? jak Ci poszła matura?
                ja sie strasznie boje, bo to jest moja ostatnia deska ratunku :)
                • yashmine Re: hiszpanski AP 12.07.05, 17:32
                  Chciałam też złożyć, ale przeniosłam się na geografię. Tam ma zdecydowani
                  ewiększa szanse, a kierunek boski :)

Więcej tu: www.hiszpanski.ang.pl/ap_krakow_jezyk_hiszpanski_528.html
                  • niebieska86 Re: hiszpanski AP 12.07.05, 17:45
                    geografia, no tez fajny kierunek:) jak sie zdawalo geografie:D mi zostal tylko
                    hiszpanski, bo na angielski to juz nawet bym nie probowala:P
                    • yashmine Re: hiszpanski AP 13.07.05, 11:37
                      Oczywiście, że fajny. No i przyszłościowy, bo ciągle na czasie ;)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka