lidka49 11.07.05, 14:59 mam na mysli filologie portugalska! mówili ze wyniki beda po południu juz jest 15 i cichosza! przeciez mozna z nerwów zwariowac:( moze lepiej tam zadzwonic? jak myślicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:05 ja sie dostalam na bohemistyke:D wiec na te wyniki czekam tylko po to, aby zobaczyc czy jestem na liscie rezerwowych, po czym jesli sie tam znajde to sie z niej wykreslic. bylam w padarevianum rano, ale oczywiscie nie raczyli wywiesic listy. byla tylko lista przystepujacych do egzaminu, dluga jak lista przyjetych na prawo. Odpowiedz Link
lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:08 a powiedz mi jaki masz wynik z matury? i ile było osób na ta bohemistyke?? Odpowiedz Link
sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:09 wiesz co nie wiem dokladnie ile na jedno na bohemistyke. na cala slawistyke ponoc 2.5-3. ale na bohemistyke zazwyczaj jest wiecej. ja mialam 83 i 82. na liscie bylam 12 na 41 osób.. Odpowiedz Link
sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:12 83 polski rozsz. 82 angielski rozsz. Odpowiedz Link
sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:14 nie bylo egzaminu. na slawistyke sama matura Odpowiedz Link
lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:16 ja miałam 7 exam, z polaka 78 z angola 83 i siedem os na jedno miejsce, jak myslisz?? Odpowiedz Link
sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:21 tez pisalam ten exam. i tez czekam na wyniki :) wiesz co on byl wybitnie beznadziejny, zwlaszcza ten angielski. wiesz, nie sadze aby on wszystkim dobrze poszedl. beda decydowac pojedyncze punkty. w ogle szok z tym 7 na jedno. pewnie ludzie pomysleli, ze na portugalska bedzie mniej niz hiszpanska (rok temu bylo z 11) i dlatego takie tlumy tutaj. jesli ja sie jakims cudem dostane, to na 90% zwolnie miejsce. Odpowiedz Link
lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:29 ja właściwie to straciłam nadzieje, test oprócz gramatyki i angilskiego byl całkiem ok, ale boje sie ze moje punkty z matury to bedzie za mało bo mam z polaka 73 i 78 a z angola 98 i 83, trzeba spojrzec prawdzie w oczy ; nie mam szans Odpowiedz Link
sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:31 hej spoko! ja lektur nie przeczytalam :) szanse zawsze sa Odpowiedz Link
lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:34 ale pomysl sobie 141 chetnych i 20 miesjc? maskara!!! a nie wiesz jak to jest dzielone miedzy starymi a nowymi maturzystami? Odpowiedz Link
pretty-woman Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:37 Ja tez nie moge sie doczekac:((( Odpowiedz Link
broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:37 hej!ja też czekam na wyniki tego egzaminu:)daj znac jesli zadzwoniłas do instytutu i masz jakies wiesci.Chociaż szanse na przyjecie mam zadne, to mimo wszystko wolałabym już wiedzieć co i jak:)Pozdrawiam! Odpowiedz Link
lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:38 dlaczego zadne? jaki ci test poszedł? jakie masz wyniki z matury?? Odpowiedz Link
broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:51 ja jestem tzw."stara matura":)swoją drogą ciekawe jak rozwiążą kwestię nowej i starej matury. A propos egzaminu: zawaliłam totalnie angielski, niewiele co zrozumiałam z listeningu,w drugiej częsci zdania potłumaczyłam tak,ze pożal się Boże:)Test humanistyczny to też wielka niewiadoma..... Odpowiedz Link
lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 15:54 no a jak to jest z podziałem na starych i nowych maturzystów? jest jakis limit?? Odpowiedz Link
broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:00 Własnie kraza dwie wersje:albo podział procentowy czyli;jesli starych maturzystów zdawało 20%to tyle miejsc bedzie dla nich na danym kiedunku.Albo wersja, ze ujednolicają wyniki nowych i starych maturzystów i bedzie jeden wspolny limit heh ciekawe gdzie najpierw beda te wyniki: w instytucie czy na ERK:) Odpowiedz Link
lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:04 nie wiem ale mnie juz trafia!! pzreciez jest juz 16! miały byc w poniedziałek i co??? masakra! zreszta ja sówj wynik juz znam wiec to tylko formalnosc, z moim wynikiem z matury moge sie ze studiami pozegnac Odpowiedz Link
sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:04 na slawistyke mialy byc wyniki o 9 rano wywieszone w instytucie. o 10:30 tam bylam i bylam swiadkiem umieszczania wynikow w gablocie :] a propos podzialu miejsc. na slawistyce bylo to 41 miejsc nowa 19 stara. ale nie wiem co tutaj wymysla :-/ Odpowiedz Link
yashmine Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:09 I ja czekam na te wyniki choć wiem, że się nie dostanę. Pewnie zamieszczą je koło 18.00 :\\ Odpowiedz Link
lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:11 yashmine jak Ci marura poszła i exam?? Odpowiedz Link
lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:09 ja nie rozumiem dlaczego oni nie podali po prostu normalnie godziny o której te wyniki beda zamieszczone! dlaczego wszystko jest taka tajemnica owiane?? czy to jest normalne zeby od rana nic nie robic tylko siedziec na kompie i co 10 min wstukiwac jakies numerki na ERK? wiem ze sie nie dostałam ale chce to zobaczyc na swoim koncie Odpowiedz Link
niebieska86 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:19 juz myslalam ze ze mnie tylko taki maniak, ze co 5 min sprawdzam konto :) boje sie tych wynikow :/ mam nadzieje ze zaraz beda! heh pozdrawiam wszystkich oczekuajcych ;) Odpowiedz Link
broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:23 Ej mam w ogóle nadzieje ze te wyniki bedą dzisiaj!!!Ja chyba k.18 się przejadę zobaczyć czy przypadkiem nie wiszą:)Panie w sekretariacie pewnie tradycyjnie nic nie wiedzą:/ Odpowiedz Link
lidka49 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:26 amoze zadzwonic lepiej co???? Odpowiedz Link
yashmine Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:42 Egzam dobrze, ale matura średnio. Ja sprawdzam już od 8.30 ;) Odpowiedz Link
broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:46 a moze te wyniki już tam wiszą, a my tkwimy przed monitorami haha:P Odpowiedz Link
yashmine Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:48 Ja innego wyjścia nie mam. Do Krakowa mam kilkaset kilometrów ;> Odpowiedz Link
mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 16:54 tez mam kilkaset kilometrow do krakowa :/ ech, przez to ciagle klikanie zaczynam sie denerwowac (a bylam bardzo spokojna) Odpowiedz Link
broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 17:00 Najgorsze jest czekanie:/to serio zaczyna mnie denerwować! Odpowiedz Link
callisto.1986 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 17:06 Przegiecie, jest po 17 !!!!! Wyniki mialy byc okolo poludnia, PARANOJA! Mogliby od razu powiedziec - wyniki beda wieczorem okolo 18 - wtedy luz, nie zmarnowalabym calego dnia przed komputerem. A tak ??? Nad niczym nie moge sie skupic bo co chwile wchodze na moja strone erk :///. BTW mam nadzieje,ze te wyniki w ogole pojawia sie jeszcze DZIS :///. Odpowiedz Link
pippilotta Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 17:27 hehehe nie ma to jak UJ...przez tę całą organizację już mi się odechciewa tam iść, więc przynajmniej nie będzie mi przykro, że się nie dostanę ;-P Odpowiedz Link
jestem_tutaj Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 18:21 tyle razy juz dzisaj sprawdzałam ze nauczyłam sie mojego hasła erk na pamięc:/ a wyników wciaż nie ma:( Odpowiedz Link
pretty-woman Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 18:22 no ile mozna czekac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 18:26 w sumie nie obchodzi mnie to, czy sie dostalam czy nie wiec moze w ogole tego nie bede sprawdzac i nigdy sie nie dowiem. a denerwowac sie ich lenistwem tez nie bede. o! to jest mysl ;) Odpowiedz Link
jestem_tutaj Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 18:33 ja wiem, ze sie nie dostane, ale chciałabym juz to zobaczyc i miec z głowy... Odpowiedz Link
jestem_tutaj Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 18:37 tym bardziej mnie to wkurza...to jak czekac na wyrok...heh.. Odpowiedz Link
mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 18:32 brak słów na takie coś :( nie rozumiem - co im szkodzi wrzucić w końcu te cholerne wyniki? :/ Odpowiedz Link
wigandi Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 19:13 ja już mam info na swoim koncie/arabistyka, pzdr Odpowiedz Link
yashmine Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 19:32 Wyniki będą NAJWCZEŚNIEJ w poniedziałek, a termin ostateczny to środa <- tak powiedzieli mojej koleżance. Szkoda, że nie zrobili tego od razu :\\ Odpowiedz Link
mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 19:36 AHA :/ to super :/ hmm, na romanistyce już mają wyniki... Odpowiedz Link
mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 19:43 nie dostałam się niestety :( Odpowiedz Link
jestem_tutaj Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 19:52 ej no na hiszpańska nie ma wynikow jeszcze:( Odpowiedz Link
mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 19:53 pewnie za chwilę będą... ech, niby wiedziałam, że się nie dostane, ale jakoś mi smutno :( Odpowiedz Link
jestem_tutaj Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:00 no bo to zawsze tak przykro, ja tez wiem ze sie nie dostane, ale mimo to czekam<głupiaaa> Odpowiedz Link
yashmine Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:03 Ja już mam. Nie dostałam się co było pewne, ale jakoś nie żałuję, wiecie? :) Odpowiedz Link
broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:05 Na co zdawałas?ja sie nie dostałam na portugalską, zabrakło mi kilku punktów: ((( Odpowiedz Link
mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:07 ja też na portugalską... nie wiem ilu punktów mi zabrakło, od ilu przyjmowali? nie wiem nawet ile mam... Odpowiedz Link
yashmine Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:07 Również portugalska. A skąd wiesz, że zabrakło Ci kilku punktów? :o Odpowiedz Link
broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:13 bylam w instytucie i widzialam wyniki:)mnie interesowała stara matura:przyjmowali od 78 punktów,11 osob. 9osob z nowa matura,ale nie pamietam od ilu punktów.generalnie wyższa poprzeczka niz na hiszpanska heh Odpowiedz Link
sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:18 <lol> na pocieszenie: jedno miejsce jest wolne. bo ja sie dostalam :D niby nic mnie to nie obchodzi, bo ide na bohemistyke, ale mam cholerna satysfakcje. no chyba, ze mi odbije, rzuce moneta i wypadnie portugalska. ale to baaaaaardzo malo prawdopodobne ;) Odpowiedz Link
broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:21 a która mature pisałas?Kurcze niezła jesteś;))))Gratulacje! Odpowiedz Link
sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:23 nowa, dzieki ;) serio to myslalam, ze sie nie dostane, bo te lektury tylko przejrzalam (delikatnie mówiac), a egzamin skonczylam po 40 minutach.. Odpowiedz Link
jestem_tutaj Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:25 ja sie nie dostałam na hiszpanska..ale nie dziwi mnie to...jutro ide do instytutu zczaje ile miałam pkt Odpowiedz Link
sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:27 nie napisali Ci tego na koncie erk? Odpowiedz Link
broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:30 A Tobie?Mi tylko mesydz ze"nie zostałes przyjęty":)))) Odpowiedz Link
sibyl Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:32 W wyniku postępowania kwalifikacyjnego uzyskała Pani 325 pkt. na 400 możliwych. Jest Pani przyjęta na I rok studiów na filologię portugalską, studia dzienne magisterskie. Wpisu należy dokonać w nieprzekraczalnym terminie do 15 lipca 2005! Do wpisu potrzebne są następujące dokumenty: 1. Świadectwo dojrzałości w oryginale lub odpis wystawiony przez OKE. 2. Zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do studiowania na danym kierunku. 3. Cztery fotografie o wym. 37x52 mm, bez nakrycia głowy, na jasnym tle. 4. Wypis z dowodu osobistego (kopia kserograficzna). 5. Wypełniony formularz dostępny poprzez indywidualne konto ERK. 6. Należy także zapłacić ubezpieczenie w wysokości 20 zł w Samorządzie Studentów UJ, w Collegium Novum, ul. Gołębia 24, p. 033, w godz. 9.00-15.00. Następnie z kompletem tych dokumentów trzeba udać się do Instytutu Filologii Romańskiej UJ, al. Mickiewicza 9, p. 907, w godz. 11.00-14.00. Niedokonanie wpisu w powyższym terminie jest równoznaczne z rezygnacją ze studiów i będzie skutkować skreśleniem z listy przyjętych! Jesteś przyjęty na pierwszy rok studiów. cos takiego mam na moim koncie erk Odpowiedz Link
mila6 Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:35 o.. a skąd im się nagle wzięło 400 punktów? jak myślicie, czy jakbym jutro zadzwoniła do instytutu to mogliby mi powiedzieć ile zdobyłam punktów? w moim przypadku osobista wizyta jest niemożliwa :/ Odpowiedz Link
nanangoo Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:44 Ja też się dostałam, tyle że na hiszpańską:) Ale nie pisze ile uzyskałam punktów, tylko suchy fakt: "Jest Pani przyjęta na pierwszy rok studiów" Nie wiem dlaczego niektórym nie napisali jaki był próg, mnie też to ciekawi:) Odpowiedz Link
broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 20:52 Ku mojemu zaskoczeniu próg był nizszy niż na portugalską;] Odpowiedz Link
nanangoo Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 21:06 Oj widocznie ci portugalczycy to inteligentne bestie:) Mi szczerze mówiąc ten test poszedł ot tak sobie, ale widocznie nie było tal źle:] Odpowiedz Link
consoles_felizes Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 21:13 ja sie dostalam na filologie portugalska, ze starej matury :-) pozdrawiam przyszlym kolegow i kolezanki... Odpowiedz Link
consoles_felizes Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 21:13 przyszlych oczywiscie... radosc zmysly placze ;-) Odpowiedz Link
broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 11.07.05, 21:28 gratulacje!niestety nie miałam tyle szczescia(punktów);]Ile Ty miałas? Odpowiedz Link
consoles_felizes Re: ile można czekać?? filologia UJ 12.07.05, 09:05 ja mialam 98. Podobno przyjmowali od 78, ilu Ci zabraklo? Odpowiedz Link
broozda Re: ile można czekać?? filologia UJ 12.07.05, 10:10 Ja mialam 70:/jak bym miała 72 ,to chociaż wpisali by mnie na listę rezerwową, a tak to totalna klapa:( Odpowiedz Link
niebieska86 Re: ile można czekać?? filologia UJ 12.07.05, 11:48 ja niestety tez sie nie dostalam na hiszpanski ;( nawet nie wiem ile punktow mi brakło, maja mi przesłac poczta uzasadnienie, tylko zanim to przesla... czy ktos z tych osob co sie nie dostaly bedzie skladal odwołanie? ja wysłałam maila z pytaniem czy moge, ale jeszcze nie odpisali:/ ale watpie ze bede mogla jeszcze zlozylam na AP na hispzanski, ale szczerze myslalam ze tu bedzie sie latwiej dostac, teraz nie wiem juz :(:(:( Odpowiedz Link
kariasha hiszpanski AP 12.07.05, 12:06 Z tego co wiem na hiszp na Ap na 826 podan jest 20 miejsc ... czyli o ile sie nie mysle wychodzi 40 <!!> osob na miejsce ? czy to nie zakrawa na kpine ? + jeszcze jako kryterium przyjec wynik z poziomu PODSTAWOWEGO z j.obcego.. szczerze mowiac jestem lekko podlamana... Odpowiedz Link
niebieska86 Re: hiszpanski AP 12.07.05, 16:51 na AP podobno jest 30 miejsc, wiedz wychodzi "troszke" mniej ok 27 osob na miejsce...... zajebiscie :/ Mi sie wydaje ze beda patrzec rowniez na poziom rozszerzony, powinni! A Ty kariasha tez sie tam wybierasz? jak Ci poszła matura? ja sie strasznie boje, bo to jest moja ostatnia deska ratunku :) Odpowiedz Link
yashmine Re: hiszpanski AP 12.07.05, 17:32 Chciałam też złożyć, ale przeniosłam się na geografię. Tam ma zdecydowani ewiększa szanse, a kierunek boski :) Więcej tu: www.hiszpanski.ang.pl/ap_krakow_jezyk_hiszpanski_528.html Odpowiedz Link
niebieska86 Re: hiszpanski AP 12.07.05, 17:45 geografia, no tez fajny kierunek:) jak sie zdawalo geografie:D mi zostal tylko hiszpanski, bo na angielski to juz nawet bym nie probowala:P Odpowiedz Link
yashmine Re: hiszpanski AP 13.07.05, 11:37 Oczywiście, że fajny. No i przyszłościowy, bo ciągle na czasie ;) Odpowiedz Link