mauschenn 15.07.05, 14:26 Witam, sa juz wyniki!!! Jestem ciekawa, jak wam poszlo. Ja sie dostalam, wiec chwale sie wszem i wobec (bo chyba jest czym;] ), mam nadzieje, ze innym poszlo rownie dobrze... Pozdrawiam i zycze powodzenia;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaabry Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 15.07.05, 17:04 ilu było kandydatów na miejsce w tym roku???? Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 16.07.05, 01:47 mauschenn, wyniki były już o 12 ;) . Dostałem się oczywiście. Inaczej bym tu nie pisał. gaabry, tak na oko to 4 (sądząc z ilości kartek i ich zapełnienia nazwiskami osób, które nie zdały). Powiedzieć Wam coś ciekawego? Około 12:40 postanowił ja sobie skorzystać ze wspaniałego wynalazku, jakim w zamyśle jego twórców miała być Rejestracja Kandydatów, szumnie nazywana Elektroniczną. I to był mój błąd. Po przebrnięciu przez powtarzające się pytania o interesujący mnie wydział, moim oczom ukazał się wesoły tekst: "Nie dostałeś się na pierwszy rok studiów". Już zastanawiałem się czy skok z dachu bloku boli, gdy pomyślałem, że dla pewności sprawdzę jeszcze "wersję papierową". Udałem się w tym celu do Instytutu, gdzie znalazłem swoje nazwisko na liście PRZYJĘTYCH. Zapukałem do sekretariatu, opisuję sekretarce sytuącję, aż tu nagle od komputera podrywa się jakiś pan i pyta kiedy się do ERK logowałem. Odpowiadam, a on na to: "20 minut później zaktualizowaliśmy dane" (zaktualizowaliśmy? Hehe). Ja, chcąc się upewnić, zapytują jeszcze czy mam rozumieć, że na stronie internetowej był błąd. I w tym momencie zdałem sobie sprawę, że to ja, w tej chwili, popełniłem błąd. Albowiem, drodzy moi, NIGDY PRZENIGDY NIE NALEŻY PODWAŻAĆ MAJESTATU UCZELNI ORAZ NIEOMYLNOŚCI JEJ PRACOWNIKÓW. Twarz pana informatyka (tak go sobie nazwałem) zrobiła się groźna. Wypalił: "Nie! To nie był błąd!!!". Na co ja: "No tak, ale na stronie informacja taka a taka, a na liście inna". Informatyk: "Tak, bo taki komunikat był zanim zaktualizowaliśmy dane". Doprawdy inteligentnie sformułowany komunikat... Jakby komunikat nie mógł brzmieć: "Cholera, nie wiemy jeszcze czy się dostałeś!". No w każdym razie morał z tego taki: uważajcie na słowa i strzeżcie się UJ-otowskiej informatyki. Więcej z niej szkody niż pożytku. Odpowiedz Link
apetyt_na_czeresnie Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 16.07.05, 02:24 nno ja też się dostałam, niestety papierowej wersji nie ujrze, odswiezam cały czas strone erk i boje się, że jednak mnie nie przyjeli ;/ od ilu pktów przyjmowano? Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 16.07.05, 02:32 apetyt_na_czeresnie napisała: > nno ja też się dostałam, niestety papierowej wersji nie ujrze, odswiezam cały > czas strone erk i boje się, że jednak mnie nie przyjeli ;/ od ilu pktów > przyjmowano? Powinnaś już dawno mieć informację na swoim koncie :O . Przyjmowali od ok. 223 punktów (taki najniższy wynik udało mi się wyłapać wśród przyjętych). Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 16.07.05, 02:34 Acha, na wypadek gdybyś nie wiedziała: taka duża liczba punktów bierze się stąd, że w teście umiejętności studiowania każda prawidłowa odpowiedź liczy się podwójnie. Z tego wynika, że maksymalnie można było mieć 290 punktów (100 pytań w teście US, 90 w teście z lektury). Odpowiedz Link
apetyt_na_czeresnie Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 16.07.05, 12:50 wzór na punkty jest troche inny :) od ilosci punktów jaka masz odejmuje się srednią, dzieli przez 12, mnozy przez 5 i dodaje 100 :) i tak oba testy. Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 16.07.05, 15:30 Apetyt zapewne żartowała. Nie rozumiem za bardzo z czego, ale tak mi się wydaje ;) . Apetyt, jeśli chciałaś przez to powiedzieć, że podany przeze mnie "wzór" jest skomplikowany, to muszę się z Tobą niezgodzić ;P . Odpowiedz Link
apetyt_na_czeresnie Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 16.07.05, 15:41 apetyt nie żartował. taki wzór podano w poradniku i ponoc można go znaleźć i na stronie if. od ilosci uzyskanych punktów odejmuje sie średni wynik uzyskany przez wszystkich, dzieli przez 12, mnoży razy 5 i dodaje 100. i taki wzór jest na tus i na twl. wynik z tusu i twl się sumuje i masz ilosc punktów jaką otrzymałeś i jaka jest wywieszona na grodzkiej. Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 16.07.05, 15:44 apetyt_na_czeresnie napisała: > apetyt nie żartował. taki wzór podano w poradniku i ponoc można go znaleźć i na > > stronie if. > od ilosci uzyskanych punktów odejmuje sie średni wynik uzyskany przez > wszystkich, dzieli przez 12, mnoży razy 5 i dodaje 100. i taki wzór jest na > tus i na twl. wynik z tusu i twl się sumuje i masz ilosc punktów jaką > otrzymałeś i jaka jest wywieszona na grodzkiej. 8/ Odpowiedz Link
apetyt_na_czeresnie Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 16.07.05, 15:52 ja zeby znaleźć to i ktoś mi to wytłumaczył potrzebowałam dwóch lat;> Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 16.07.05, 16:05 Nie mogę tego znaleźć ani na stronie Instytutu, ani na stronie Dydaktyka UJ (tam gdzie są kryteria kwalifikacji). Wydaje mi się dziwne, żeby stosowali taki algorytm, bo przecież wystarczą same punkty z egzaminu. Przecież jeśli mam dwóch kandydatów: jeden ma 100 punktów, a drugi 110, to te wszystkie dzielenia i mnożenia nie zmienią "odległości" między ich wynikami. Chyba, że czegoś mój niematematyczny umysł nie pojmuje. P.S. Swoją drogą "kryteriów" kwalifikacji też nie rozumiem. Jakaś 1/4 limitu miejsc powiększona o coś tam, a potem 3/4 powiększone o coś innego itp. ;) Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 16.07.05, 16:23 OK, sam sobie odpowiadam ;) . Już chyba załapałem. Standaryzują testy, żeby można było porównywać wyniki z różnych wydziałów. Odległoś wyniku od wyniku średniego i takie tam :) . Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 16.07.05, 16:07 Acha, jeszcze jedno sobie przypomniałem: W zeszłym roku na moje pytanie czemu mam aż 254 punkty, koleś odpowiedział mi, że wynik jednego testu mnoży się przez 2. Odpowiedz Link
apetyt_na_czeresnie Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 16.07.05, 16:48 na stronie znalazłam coś takiego : Wynik standaryzowany = {[(liczba prawidłowych odpowiedzi - średnia arytmetyczna)/odchylenie standardowe] x 20} + 100. Dla każdego testu zakres wyników standaryzowanych: 0 - 200, średnia wyników standaryzowanych=100, odchylenie standardowe=20. Użycie wyników standaryzowanych zapewnia równoważność wyniku każdego testu. ale wczesniej było jeszcze cos z kreskami i tak jak napisałam wczesniej (to co napisałam wczesniej mam w poradniku) :) Odpowiedz Link
mauschenn Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 18.07.05, 20:10 Przyszli filozofowie, cieszcie sie, ze zosatliscie przyjeci, zamiast debatowac nad wynikiem standaryzowanym...Teraz to juz nie wazne, zreszta to tylko liczby, nijak sie maja do wymarzonej pazdziernikowej rzeczywistosci...Pozdrawiam;) Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 18.07.05, 20:30 Post bardzo w czas - już dawno po debacie. A zresztą co Ci do mojej z apetytem debaty? Może wcale nie mam lepszych rzeczy do roboty niż debatować i nie przeszkadza mi to w radości? P.S. A gdyby właśnie w samym Instytucie kiedyś trochę więcej podebatowano, to może nie mielibyśmy takich kwiatków jak komunikat "Nie zostałeś przyjęty" ;) . Odpowiedz Link
apetyt_na_czeresnie Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 18.07.05, 21:28 hja mam jeszcze takie pytanie do tych którzy widzieli listę : jaki jest stosunek m do k tak mniej wiecej? tak z ciekawości pytam :) Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 00:58 apetyt_na_czeresnie napisała: > hja mam jeszcze takie pytanie do tych którzy widzieli listę Nie widziałaś listy? Ryzykowne posunięcie ;) . > jaki jest stosunek m do k tak mniej wiecej? Połowiczny raczej. > tak z ciekawości pytam :) A czemu Cię to ciekawi? Odpowiedz Link
apetyt_na_czeresnie Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 03:03 w sumie do krakowa mam jakieś 296 km co stanowi pewien problem, le wysłałam kogoś kto mi miał mnie poszukac ;> W piątek mam zamiar osobiście sie ujrzeć. a ciekawi, bo w sumie znudziło mi się li i jedynie babskie towarzystwo. a gdzie pisaliście egzamin? bo ja na ingardena, Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 12:09 apetyt_na_czeresnie napisała: > w sumie do krakowa mam jakieś 296 km co stanowi pewien problem No tak. To jest problem, kiedy się musi polegać na niezawodnej technice UJ. > W piątek mam zamiar osobiście sie ujrzeć. Zresztą i tak trzeba potwierdzić przyjęcie. A właśnie, nie wiesz może czy zgłosić się należy w 2 tygodnie od daty ogłoszenia wyników czy od przyjścia listu z Instytutu? Pewnie od ogłoszenia. I od razu ze świadectwem i innymi bzdetami, prawda? > a ciekawi, bo w sumie znudziło mi się li i jedynie babskie towarzystwo. Myślałem, że chodziło o wojnę płci. > a gdzie pisaliście egzamin? bo ja na ingardena, Ja też. Sala amfiteatralna, wejście C ;) . Odpowiedz Link
apetyt_na_czeresnie Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 12:44 ja tez, ja tez, wejscie C. co prawda egzamin trwał TYLE czasu i mielismy TAKIE opoznienia, a pan zamoczył mi test, ale jak widac- to cena zwycięstwa. Nie czekasz juz na żaden list,bo go dostaja chyba tylko ci, co się nie dostali, tylko bierzesz papiery i mykasz na grodzką. Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 13:18 apetyt_na_czeresnie napisała: > ja tez, ja tez, wejscie C. Gdzie siedziałaś? Góra czy dół? ;) > co prawda egzamin trwał TYLE czasu i mielismy TAKIE > opoznienia, a pan zamoczył mi test, ale jak widac- to cena zwycięstwa. To przez "głównego komisarza" (czy jak to się tam nazywa) sali. Gdyby nie on, to wszystko poszłoby sprawnie. Te opóźnienia doprowadzały mnie do szału. Kiedy WRESZCIE przystąpiliśmy do drugiego testu, nie miałem już tego poziomu skupienia i komfortu, który się podczas pisania tych testów przydaje ;) . Komedia: Doktor pojawia się w wejściu A, zamyka, wchodzi przez B, wychodzi przez C, wpuszcza. Przestaje wpuszczać. Zmiana planów - teraz po nazwisku. Jak się włącza światło w tej sali? Trzech pomocników oddelegowanych do rozwiązania tego problemu. Test. Przerwa - róbta co chceta. A może jednak nie - wszyscy wyjść i wpuszczamy od nowa. Bramka B wpuszcza jak leci, za okazaniem dokumentu. Bramka C woła po nazwisku, a że część wołanych już weszła przez B, to odfajkowuje sobie, że ich nie ma (choć są). Itd. > Nie czekasz juz na żaden list,bo go dostaja chyba tylko ci, co się nie dostali, To bardzo przykre ;( . W zeszłym roku był list z gratulacjami, jakieś fajne karteczki, zaproszenia na obozy adaptujące. > tylko bierzesz papiery i mykasz na grodzką. Tak zrobię :) . > jestes z krk? Tak. Odpowiedz Link
apetyt_na_czeresnie Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 13:52 bejb, a może idź tam w piątek, poznasz uroczą apetyt i napijesz się czekolady? mnie się bardzo podobało czytanie instrukcji- KULTUROZNAWSTWO SZEŚĆ. moj znajomy pisał na kopernika i skonczył egzamin nim my zaczelismy tus. siedziałam chyba bardziej z góry, po zewnetrznej stronie, byłam miłą dziewczynką w brązowym kostiumie. Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 15:03 apetyt_na_czeresnie napisała: > bejb, a może idź tam w piątek, poznasz uroczą apetyt i napijesz się czekolady? Piątek? OK :) . O której masz zamiar zawitać w bramy naszego Instytutu? > mnie się bardzo podobało czytanie instrukcji- KULTUROZNAWSTWO SZEŚĆ. Hehe. > moj znajomy pisał na kopernika i skonczył egzamin nim my zaczelismy tus. Z doktorem bijemy rekordy, nie ma co... ;) > siedziałam chyba bardziej z góry, po zewnetrznej stronie, byłam miłą > dziewczynką w brązowym kostiumie. Niestety nie zapamiętałem Cię. Odpowiedz Link
mauschenn Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 14:29 archetwist, skoro rok studiow masz za soba,a teraz Cie przyjeli, to wskakujesz od razu na drugi rok, czy z jakiegos powodu zaczynasz rowno z nami, pytam tak po prostu, nie doszukuj sie niuansikow;) Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 14:58 Jestem na pierwszym roku ;) Odpowiedz Link
apetyt_na_czeresnie Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 12:44 jestes z krk? Odpowiedz Link
mauschenn Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 14:19 apetyt, musialas stac zaraz za mna, mi ten gosc calkiem karte skanerowa zamoczyl, kiedy zaczal wycierac wode lokciem, ktos za mna powiedzial: "Gdyby to mi tak zrobil, to bym go zabila..." Heh, bez komentarza...nie wiem jak sie zdazyla moja karta wysuszyc, tak, ze mi zczytalo odpowiedzi i ze mnie przyjeli przypadkiem, moze duch kierkegaarda albo cos ;)Ja tez weszlam drzwiami c, siedzialam na samym dole, wiec zupelnie nie kojarze ludzi nade mna...Twarz tego goscia, co mi pchnal karte do chemicznego "zlewu" zapamietalam az za dobrze...Ech, to wzmocnienie proaktywne... ;) Odpowiedz Link
apetyt_na_czeresnie Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 14:38 ja powiedziałam ten tekst o zabijaniu. poza tym przy oddawaniu tusu byla analogiczna sytuacja i pan ten rzekł " ja zupełnie nie wiem, jak to się dzieje, cholera jasna" ;> Odpowiedz Link
mauschenn Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 15:16 Buehehehe!!!Nauczona wypadkami przy oddawaniu twl, za drugim razem ustawilam sie mozliwie jak najdalej kranow - centralnie posrodku, ale i tak nie obeszlo sie bez dramatow, gdyz pan Doktor Prowadzacy (ktorego nazwiska nie podam, choc i tak wiekszosc zapamietala)zwalil lokciem sterte juz podpisanych kart, co wprawilo go z niemaly poploch i ubawilo reszte nieszczesnikow, ktora oddawala mu swoje karty. Pana o ktorym mowa pozdrawiam i zycze solidnego wypoczynku na wakacjach, by od pazdziernika z pelnym impetem mogl zabrac sie do pracy, w ktora wklada tak wiele ekspresji i zaangazowania emocjonalnego! Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 15:07 mauschenn napisała: > moze duch kierkegaarda albo cos ;) > goscia, co mi pchnal karte do chemicznego "zlewu" zapamietalam az za > dobrze...Ech, to wzmocnienie proaktywne... ;) O, już się pojawiają filozoficzne porównania, używanie zwrotów z lektury na egzamin wstępny ;) . To charakterystyczne dla studentów filozofii ;) . Jeden kolega się bardzo o to denerwował, bo beznadziejną toczył walkę o swoją normalność. Odpowiedz Link
apetyt_na_czeresnie Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 15:16 ja do tej pory wspominam redyskrypcje reprezentacji i egzaptację, choć nie wiem co to ostatnie oznacza ;> te stany umysłu szympansa ;) Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 16:42 Moim zdaniem egzamin z lektury był w zeszłym roku trudniejszy. Pytano o jakieś zupełnie poboczne zagadnienia. Odpowiedz Link
mauschenn Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 20:18 Heh, archetwist, moze rzeczywiscie to charakterystyczne, ale czy Ty sie przypadkiem za bardzo nie czepiasz? ;) w koncu bedziemy te filozofie studiowac i troche zargonu filozoficznego by sie przydalo;) A propos, jak bylo na pierwszym roku? Na pewno wspominasz cos z rozrzewnieniem;) Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 20:34 mauschenn napisała: > Heh, archetwist, moze rzeczywiscie to charakterystyczne, ale czy Ty sie > przypadkiem za bardzo nie czepiasz? ;) A czy Ty przypadkiem nie bierzesz mojego posta zbyt poważnie? ;) > A propos, jak bylo na > pierwszym roku? Na pewno wspominasz cos z rozrzewnieniem;) Tak, ale nie będę o tym wspominać na publicznym forum ;) . Odpowiedz Link
mauschenn Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 19.07.05, 20:41 Ech, no tez sie smieje, szczegolnie z tego rozrzewnienia nie dla publiki;) Musialo by ciekawie, mam nadzieje, ze od pazdziernika bedzie jeszcze ciekawiej, pozdrawiam;) Odpowiedz Link
go_rr Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 28.07.05, 10:34 podejrzewam ze owym informatykiem byl dr sebastian tomasz kolodziejczyk gwizadk, pozal sie boże instytutu Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 28.07.05, 12:37 Hehe, niesamowite że on jest już tak znany :) . Odpowiedz Link
greta_wierzbinska Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 28.07.05, 13:17 już???on jest znany od co najmniej kilku lat...gwiazda instytutu IFUJ i innych placówek badawczych.. Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 28.07.05, 14:42 :> I innych? Jakieś szczegóły? ;) Odpowiedz Link
charlotte_von_mahlsdorf Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 28.07.05, 15:59 podobno PAT, Kolegium Jezuickie, KUL, St Andrews itp Odpowiedz Link
archetwist Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 28.07.05, 16:18 Pytałem się raczej o "osiągnięcia". Odpowiedz Link
charlotte_von_mahlsdorf Re: Wyniki egzaminu na filozofie uj !!! 28.07.05, 17:02 osiągnięcia mocno wątpliwe, aspiracje-rozbuchane:) Odpowiedz Link