Dodaj do ulubionych

Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ :)

24.07.05, 11:57
Hej:)
Gdzie zamierzacie mieszkać w Krakowie:>? Akademik, stancja??
Ja się właśnie zastanwiam... Niestety moja przyjaciółka nie dostała się na UJ,
a sama raczej nie będę w stanie wynająć całego mieszkania..
Może znajdę tu współlokatorkę/współlokatorki :)(ew. współlokatórów :])
Mieszkanie 2-3 pokojowe dla 3-5 osób wychodzi taniej i wygodniej niż akademik.
A atmosfera tez może być fajna :)
A może udałoby się znaleźć mieszkanie na Kazimierzu, blisko uczelni :)
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
:)
Obserwuj wątek
    • kadlubek07 Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 24.07.05, 16:18
      Arahja, jestem w takiej samej sytuacji, moja kumpela się nie dostała, ja szukam jakiegoś zakwaterowania
      Niestety, mam ograniczone mozliwości finansowe, przeglądałam już trochę ofert mieszkań i pokoi do wynajęcia...na pierwszym roku skłaniam sie ku opcji akademik albo stancja, potem chciałabym cos wynająć, oczywiście jesli znajde współlokatorów
      Choć w akademiku tez musiałabym z kims dzielic pokój i nie wiem, na kogo bym trafiła...(a mam takie szczęście do dziwnych przygód, że może być różnie ;))
      Jestem pewna, że atmosfera w takim psychologicznym ( w zastosowaniu ;) mieszkanku byłaby fajna...
      Niestety nie mogę się zadeklarować, bo na mieszkanie moge przeznaczyc (przynajmniej teraz) do 300zł, a rozumiem, że na razie nie masz jeszcze nic upatrzonego, tylko zaczynasz planować

Pozdrawiam :)
    • mauschenn Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 24.07.05, 19:43
      a propos mieszkania na kazimierzu - lepiej sprawdz, gdzie bedziesz miala
      zajecia - ulica jozefa to fikcja - proponuje na obozowej przy ruczaju, stamtad
      blizej na zajecia... ;)
      • arahja87 Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 24.07.05, 22:01
        Kadłubek :)
        Ja też nie mogę przeznaczyć dużej sumy na to mieszkanko...
        Pomyślałam, że jakby znaleźć 4 koleżanki z roku i wynająć 2-pokojowe mieszkanie,
        powiedzmy za 1000 zł, to powinno wyjść właśnie po 300zł na lokatorkę :) (z
        opłatami) :)
        Trzeba zrobić jakąś akcję poszukiwawczą:> i póki co, poznać się lepiej :)
        Skąd jesteś? Ja z okolic Włocławka :)
        pzdr.
        • kadlubek07 Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 24.07.05, 22:28
          Przegladałam trochę ogłoszeń i faktycznie, żeby tanio wyszło, musi nas być więcej
          Moi rodzice sa przeciwni wynajmowaniu na pierwszym roku, bo twierdza, że na początku mam sie skupić na nauce (dlatego tez najchętniej widzieliby mnie w stancji prowadzonej przez zakonnice..;)
          Dlatego ewentualna akcję poszukiwawczą musiałabym przeprowadzić w tajemnicy i postawić ich przed faktem dokonanym ( i konieczne zmieścic się w kwocie 300zł, to argument za mieszkaniem, miejsce w stancji zakonnej kosztuje właśnie 300 zł)
          Jeśli chodzi opłaty, to z góry zaznaczam, że jestem mała i niewiele wody zużyję ;), lubie światło świec, więc prądu tez duzo nie pójdzie ;)
          Nie chrapię, nie palę i w miarę mozliwości dobrze się prowadzę ;)

Jestem ze Śląska

Pozdrawiam ;)
          • arahja87 Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 24.07.05, 22:40
            Ja też nie palę, nie paliłam i nie będę palić :]
            Palaczki nie mają szans w naszym mieszkanku :) (ewentualnym mieszkanku :])
            Co do prowadzenia się, nie jest ze mną najgorzej... (chyba:P)
            A moi rodzice z kolei namawiają mnie na akademik, ale ja jestem domatorką i w
            tym dalekim Krakowie chciałabym znaleźć jakiś swój ciepły, przytulny, "własny"
            kącik :)
            Światło świeć też popieram :)
            (i czasem lubię kadzidełka, ale nie za dużo, bo to się ludziom z reguły nie
            podoba :P)
            • kadlubek07 Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 24.07.05, 22:53
              Własnie przeglądam ogłoszenia na stronie www.e-stancja.pl
              I zastanawiam się, czy np w przypadku takich

www.e-stancja.pl/sdetail.php?ID_ogl=13494&lpk=2&pw=60&ca=400
              cena 400zł to cena za pokój czy osobę? pisze, że w tym pokoju może mieszkac jedna lub dwie osoby
              czyli to powinna byc cena za pokój

Zastanawiam się, czy akademik na poczatek nie byłby dobrym pomysłem...mozna by współlokatorów zwerbować, poznać lepiej Kraków i na drugi rok wynająć mieszkanko ze sprawdzonymi osobami
              Choc oczywiście swoje mieszkanko to zupełnie inna sprawa...szukam dalej
              • arahja87 Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 24.07.05, 23:01
                Tak na dobre to zacznę szukać mieszkań po 3 sierpnia...
                Do tego czasu jeszcze czekam na wyniki z UAM, choć to raczej pewne, że się nie
                dostanę tam...
                W środę jadę do Krakowa, złożę dokumenty na UJ i kupię jakieś lokalny gazety z
                ogłoszeniami (:P), tam często jest więcej ofert niż w internecie :)
                W ogóle trzeba uważnie czytać te ogłoszenia, często oprócz "ceny wynajmu" są
                jeszcze inne opłaty (jak np. czynsz do spółdzielni)
                Ale mam nadzieję , że uda się coś znaleźć i że zajrzą na to forum jeszcze inne
                nasze przyszłe koleżanki z roku.. (lub koledzy... bo takie koedukacyjne
                mieszkanie mogłoby byc interesujące :> )
                • kadlubek07 Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 25.07.05, 10:24
                  Myślę, że najlepszych ogłoszeń w internecie nie ma,
                  jeśli ktoś chce pozbyć się swietnego mieszkania
                  nie będzie o to strasznie zabiegać, tylko da jedno ogłoseznie
                  do lokalnej gazety albo zwiesi na słupie kartkę
                  Porozmawiam z kumpela, ona mieszka w Krakowie
                  z chłopakiem w wynajętym mieszkaniu, znaleźli tanie
                  i blisko centrum
                  Nie mam nic pzeciwko koedukacji ;)
                  • arahja87 Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 25.07.05, 19:33
                    Kadłubku,
                    nie mogę w to uwierzyć, ale dostałam się na psychologię UAM, wobec czego
                    rezygnuję z poszukiwań mieszkania w Krakowie..
                    Dziękuję bardzo, że jako jedyna tu odpowiadałaś :)
                    I powodzenia na studiach :)
                    Pozdrawiam:)
                    • kadlubek07 Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 25.07.05, 22:59
                      Gratuluję :)
                      Poznań jest śliczny (nie ujmując grodowi Kraka ;))
                      Również życzę powodzenia :) zarówno na uczelni, jak i w poszukiwaniach mieszkanka w Poznaniu

Pozdrawiam cieplutko :)
                • olcialz Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 28.07.05, 21:47
                  a ja znam jednego z waszych nowych kolegów (będzie ich aż 4!!) ale on jest juz
                  zwerbowany bo bedzie mieszkał ze mna:) a tak swoja droga to poszukajcie dobrze
                  bo w 4 osoby to bez problemu mozna wynająć mieszkanko za 300 zł. mozliwe że
                  jedno bede mogła wam polecic ale to dopiero za dwa tygodnie sie dowiem czy jest
                  dalej aktualne. a jesli chodzi o akademik to gorąco polecam przynajmniej na rok
                  bo nic nie da wam takich niezapomnianych wspomnień:)pozdro dla nowych kolezanek
                  mojego kolegi
                  • kadlubek07 Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 28.07.05, 23:17
                    Nowa koleżanka Twojego kolegi chyba zdecydowała sie na akademik, raz się żyje :) i tylko raz jest się studentem :)
                    A co do mężczyzn...zastanawiam się, ile ich jest na kierunku takim jak psychologia stosowana..oczywiście pytam z czystej ciekawości ;)

Pozdrawiam Olcielz i wszystkich kolegów wyżej wymienionej :)
                    • olcialz Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 29.07.05, 12:49
                      na waszym kierunku jest 4 facetów ( w tym mój kolega). myśle że raczej nie
                      bedziesz żałowała akademika no chyba że bedziesz miała strasznego pecha. i masz
                      racje mówiać ze tylko raz sie jest studentem i trzeba zawsze tego prawdziwego
                      życia studenckiego zakosztować:) ja mieszkałam przez 3 lata w internacie i nie
                      żałuję chociaz teraz z wygodnictwa zdecydowałam sie na mieszkanie. Głowka do
                      góry rok to nie wiecznośc i jak ci sie nie spodoba to zawsze możesz sie
                      przeprowadzić:)
                      • pilar85 Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 30.07.05, 11:10
                        Ja też już poznałam jednego faceta z pierwszego roku :)
                        A co do mieszkania - nie może być studentka IPS, ale z drugiego roku? ;)
                        • axelly Re: Do studentek I roku psychologii stosowanej UJ 22.08.05, 21:27
                          a tak w polowie wrzesnia jeszcze mozna cos znalezc ?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka