alpagowicz 26.07.05, 22:21 witam:) jestem studentem 1-go roku biologii UJ, poszukuję współlokatora do mieszkania (1-pokojowe) przy ulicy Dunajewskiego, jeśli jesteś zainteresowany dzwoń: 889-137-729 (o każdej porze dnia) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataasha Re: <<<<<MIESZKANIE W KRAKOWI 27.07.05, 12:33 Mozesz napisac więcej szczegółów?? Ile za miesiąc, czy w tym są oplaty...itp Odpowiedz Link
grzesuav Re: <<<<<MIESZKANIE W KRAKOWI 27.07.05, 21:46 a po ile stoją mieszkania? gdzie szukać ofert itp ?? Odpowiedz Link
consoles_felizes Re: <<<<<MIESZKANIE W KRAKOWI 28.07.05, 19:47 Grzesuavie, odrobine samodzielnosci bys wykazal. www.gratka.pl www.stancje.nauczanie.pl www.gazeta.pl (ogloszenia aaby) www.studentcener.com.pl (ale u nich trzeba zaplacic 110 zl zeby przez miesiac miec dostep do katalogu z danymi kontaktowymi) plus: na niwie internetowej kazde forum nieruchomosci/Krakow/wynajem na niwie realnej- biuro na sw. Anny (za darmo przejrzysz ogloszenia z danymi kontaktowymi) Powodzenia zycze. Mojej kolezance i mnie udalo sie w tydzien, ale to- smiem twierdzic- rekord. Mieszkanie typu garsoniera (1 pokoj z aneksem kuchennym, po ktorym zbyt wiele nie mozna oczekiwac) w zaleznosci od odleglosci od centrum moze kosztowac od 600 zl (plus media) do 1200 zl (i wyzej, ale jak bylo wyzej nie czytalam) Zwroc uwage na sposob ogrzewania (na prad najdrozsze), dostepne warianty komunikacyjne, unikaj dzielnic wartych unikania (ale to juz kwestia osobnicza, ja odradzam Nowa Hute, bo wszyscy odradzaja Nowa Hute), zanim wynajmiesz- obejrzyj, zanim zaplacisz- podpisz. To chyba tyle. take care, stay safe Odpowiedz Link
consoles_felizes Re: <<<<<MIESZKANIE W KRAKOWI 28.07.05, 19:50 Aha, jeszcze jedna practical tip: nie korzystaj z biur nieruchomosci, chyba ze chcesz zaplacic przy wynajeciu drugie tyle milym panom ktorzy pokazali Ci mieszkanie. Poza tym, maja niewiele ofert i raczej kupno niz wynajem bo nie sa nastawieni na biednych studentow. PS. Studentkom latwiej. Zmiana plci? masz na to jeszcze dwa miechy ;-) Odpowiedz Link
tycia.tycia Re: <<<<<MIESZKANIE W KRAKOWI 10.08.05, 13:51 Wysokość opłaty przy korzystaniu z biura pośrednictwa wynosi zazwyczaj wysokość jednomiesięcznego czynszu. W granicach 200 zł. Przy czterech osobach za pośrednictwo dzieli się koszty więc wychodzi po 50 zł. A oferty są o niebo ciekawsze... Odpowiedz Link
grzesuav Re: <<<<<MIESZKANIE W KRAKOWI 28.07.05, 22:57 eee nie no bez przesady :P szukałem na www.stancje.twoje.pl ale chciałem coś pewnego, i taniego, na razie nie jestem zorientowany w temacie i stąd te pytanie, ale dzięki wielkie za linki Odpowiedz Link
grzesuav Re: <<<<<MIESZKANIE W KRAKOWI 29.07.05, 09:36 na UJ na matmę ;), tylko że do Kraka z 3,5 godzinki pociągiem. BTW jakich dzielnic unikać oprócz Nowej Huty ? Odpowiedz Link
consoles_felizes Re: <<<<<MIESZKANIE W KRAKOWI 29.07.05, 09:58 no, to juz jest bardzo subiektywne pytanie nie mieszkam w Krakowie, wiec mam rozeznanie dosc powierzchowne ale powiem Ci, ze po spacerze przez niezabytkowa czesc Kazimierza nie mialam ochoty juz tam niczego ogladac- brzydko, brudno, strasznie zaniedbane kamienice, ludzie jacys zulowaci, wszedzie sklepy monopolowe generalnie ludzie nie polecaja osiedli, ale ten dalszy Krakow caly sie z nich sklada- dla mnie wyznacznikiem poziomu bezpieczenstwa jest stan w jakim utrzymane sa budynki- im wiecej graffiti i cuchnacych klatek schodowych tym mniejsze szanse ze mozna wrocic bezpiecznie po 23 Odpowiedz Link
another_story Ile płacicie? 29.07.05, 15:18 Mam mieszkać z koleżanką, której zależy głównie na niskiej cenie lokalu. Niby to rozumiem, ale dziewczyna trochę przesadza - wymyśliła sobie, że zasiedlimy Nową Hutę, bo tam jest tanio (i ile atrakcji: zawsze można otrzymać cios tasakiem... - ale to już moja opinia). Oczywiście, na to rozwiązanie się nie zgodziłam; problem jednak pozostaje. Buuu, ja nie chcę być dorosła ;(. Odpowiedz Link
consoles_felizes Re: Ile płacicie? 29.07.05, 15:43 niska cena pojecie wzgledne- 350 zl to tylko troche wiecej od akademika, a mozna za to wynajac polowe mieszkania- wiem z doswiadczenia (chociaz wszystko sie jeszcze moze okazac jak tam wreszcie zamieszkam) Odpowiedz Link
another_story Re: Ile płacicie? 29.07.05, 16:52 A możesz zdradzić, w której części miasta je wynajęłaś? Mój ojciec znalazł dla nas (tzn. dla mnie i koleżanki) lokum w fajnym miejscu, na Wrocławskiej. Czyli rzut bereten zarówno od mojego IP UJ, jak i od jej AP. Tyle że cena (400 zł na osobę) nie brzmi dla niej satysfakcjonująco. Trudno, poszukamy czegoś innego. Ale na Nową Hutę się nie zgodzę ;). Odpowiedz Link
consoles_felizes Re: Ile płacicie? 29.07.05, 21:23 wiesz, cena nie jest zla, jesli zawieraja sie w niej media (ogrzewanie, woda, gaz, prad- prad jest szczegolnie drogi), to nie rezygnowalabym- odleglosc jest wazna jakie masz tam ogrzewanie? jesli to jest kamienica, to pewnie na prad. to jest mankament, ale za to w kamienicy zaplacisz duzo mniej za wode. zastanow sie! pozdrawiam :-) Odpowiedz Link
futszencja ja mam 2 miejsca wolne :))) 08.08.05, 22:54 wynajęłam z koleżanką mieszkanie dwupokojowe w Krakowie (jeden pokój jednoosobowy juz zajety,brakuje nam 2 osób do pokoju trzyosobowego). Ja bede studentką pierwszego roku na UJ, a koleżanka na AP i z tych uczelni właśnie szukamy współlokatorek. Mieszkanie nowoczesne, super wyposażone, pralka, lodówka, reszta szczegółów już dla zainteresowanych Smile ewe_linda@o2.pl 15 min tramwajem do rynku, jakieś 7 do AP. Odpowiedz Link
nataasha Re: <<<<<MIESZKANIE W KRAKOWI 30.07.05, 10:01 A czy ktoś sie może orientuje, jaka opinię ma Prądnik Czerwony?? Znalazlam tam trzyosobowe mieszkanko na niezlych warunkach, ale nie mam pojęcia czego spodziewac sie po tej dzielnicy. Z mapki wynika, że Geant i Tesco są w miare blisko ;-) Odpowiedz Link
arges Prokocim Stary 09.08.05, 10:33 Co myślicie o tej dzielnicy? Jest tam bezpiecznie? Odpowiedz Link