Dodaj do ulubionych

International Travel Marketing Sp.zo.o. z Warszawy

11.04.07, 17:47
Bardzo proszę by któś udzielił mi porady na temat tego biura bo zakupiłem wycieczkę na Teneryfie siedmio dniową zaś drugie siedem dostałem w prezencie ... Pomóżcie bo nie wiem co mam robić
Obserwuj wątek
    • iwonakrol12 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 13.02.08, 23:08
      Droga aneto_11 bardzo proszęo bliższe informacje czy udało Ci się
      wyjechać na Teneryfę lub czy w jakiś sposób odzyskałaś pieniądze?
      Pytam bo w lutym 2007 również wykupiłam wczasy za 3000 zł na
      trzytygodniowy pobyt ale jeszcze nie wyjachałam mówiąc szczerze nie
      miałam kiedy a w tym roku planuję ale aż się boję rozpocząc "walkę o
      rezerwacje"czy możesz mi udzielić jakiś pomocnych wskazówek lub
      ukierunkować na co powinnam najbardziej zwrócić uwagę. Będę bardzo
      wdzięczna. Iwona
      • iwonakrol12 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 12.06.08, 19:08
        Witam
        W ostatnich dniach ktoś mi napisał e-mail ale przez zwykły pośpiech
        usunęłąm wszystkie wiadomości z poczty nie odczytawszy ich i nie
        mogę odpowiedzieć, wiem tylko że tytuł wiadomości to International
        Travel Marketing...
        Bardzo prosze te osoby o cierpliwość i przesłanie jeszcze raz do
        mnie wiadomości.
        Z góry dziękuje i pozdrawiam. Iwona
    • iwonakrol12 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 05.03.08, 20:59
      Witam. Jażeli korzystał już ktoś z wycieczki na Teneryfę za
      pośrednictwem Travel Marketing to bardzo proszę o kontakt mój email
      iwonakrol12@wp.pl
    • jolik57 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 17.08.09, 12:56
      witam tez jestem posiadaczem tej wycieczki i dołanczam sie do grona prosze o
      kolejne wiadowmości w tej sprawia
    • mbcalypso Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 14.12.09, 23:59
      Hej,
      ja również byłam na spotkaniu w ITM, dokładnie w lutym 2008.
      Wygraliśmy wyjazd na Teneryfę, za rezerwację zapłacilismy ok 500 zł.
      Wróciliśmy do domu, zaczęliśmy szukać jakichś info w internecie...i
      szok!!! Same najgorsze opinie!!! Przestraszylismy się i mielismy
      zrezygnowac...jednak, stwierdziliśmy, ze raz kozie smierć....
      Polecieliśmy do Hotelu La Pinta (jako jedyny jest w pierwszej linii
      brzegowej, reszta jest znacznie dalej!!!) 30 maja 2008. Bilety
      kupiliśmy za ok 1000 zł/os, z przesiadką w Madrycie. Na miejscu z
      bijącym sercem.....doznaliśmy szoku!!! Bardzo fajny, całkowicie
      wyposazony apartament tuż przy plaży, salon + sypialnia z łożem
      małżeńskim. Hotel przy samej plazy w bardzo fajnym regionie Playa de
      las Americas. Tylko widok z okna na dach budynku należącego do
      hotelu :( ale reszta bez zarzutu!!! I wiecie co? To były jedne z
      najlepszych wakacji mojego życia! Obiecaliśmy sobie, ze po powrocie
      napiszemy relację na forum...i nie zrobiliśmy tego!!! Bo piszą tylko
      Ci, którzy się przestraszyli i nie pojechali, albo Ci, którzy
      pojechali do hotelu połozonego dalej niż pierwsza linia brzegowa...
      Jednak szukając ofert na początek przyszłego roku, przypomniałam
      sobie o wyjeździe na Teneryfę i postanowiłam się zrehabilitować!!!
      Chętnym wyślę fotki~!!! GG 1140503. Trzymamy kciuki!!!
      Marlena, Michał i Dawidek
      • olazuchlke Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 21.02.10, 18:27
        witam mam kilka pytan co do tej wygranej przez panstwa wycieczki bardzo prosze o
        nr gg lub adres mailowy
        • aga-marketing74 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 07.03.10, 11:37
          Witam
          Jeśli potrzebujecie Państwo informacji na temat produktu promowanego przez firmę
          International Travel Marketing to z chęcią udzielę wyczerpujących informacji na
          ten temat.
          pozdrawiam
          marketing@itmosrodki.pl
      • weronikawojtek Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 02.05.13, 13:55
        Sprzedam voucher zakupiony przez firmę na 3 jednostki pobytowe dla 2 osób w apartamentach na zasadach umowy z International Travel Marketing. www.itmosrodki.pl/. Voucher ważny do 19.03.2015r. Kontakt tel.605403030, weronika@ideadom.pl. Koszt pobytu na 3 tygodnie na 2 osoby w apartamencie dla 2 osób wynosi 3200pln. Można pojechać 3 razy lub dwa razy łącząc tygodnie pobytowe. Zakupu mogą dokonać pary w wieku 30-60lat i niekoniecznie firma. Apartamenty są np. na Bali, Teneryfie, Dominikanie, Wyspach Kanaryjskich, Hiszpanii, Grecji, etc. wg ITM i RCI.
        • seszel4 International ściema 05.11.13, 13:25
          naiwnych nie sieją , sami się rodzą . Ludzie nie dajcie się nabierać na jakieś vouchery , super pseudo okazje . Chcecie mieć tani wyjazd , znajdźcie sobie tani bilet w ciekawym kierunku np. na fly4free , lastminuter.pl czy podobnych stronach , do tego jakiś niedrogi hotel na booking.com i macie fajny , tani urlop bez wiązania się jakimiś voucherami , z których jak wam się odwidzi nie można lub bardzo trudno się wyplątać . to ITM też do mnie dzwoniło żebym przyszedł na jakąś "prezentację" na podleśną w warszawie , ale od razu zapala mi się przy takich telefonach czerwona lampka w głowie . Jak znalezienie czegoś fajnego w necie jest za trudne dla was , to są normalne biura podróży , gdzie można porównać w kilku biurach kilka ofert i wybrać najciekawszą . Takie wynalazki jak to ITM dla mnie mocno podejrzane . ja to wrzucam w tą samą kategorię jak garnki , kołdry czy zeptery " za pół darmo" . A te entuzjastyczne opinie ( a przynajmniej część z nich ) to wyglądają mi na sterowany marketing . zaraz pewnie posypią się gromy typu " co też Pan opowiada " , ale to będzie tylko potwierdzenie tego co piszę .
          • zygfryd28 Re: International ściema 05.11.13, 21:06
            Popieram:-)
          • disan Re: International ściema 06.11.13, 10:50
            Masz rację.Z Biura zaraz dostaniesz groźbę,ze Cię podadzą do sądu.Albo pojawią się wpisy ,że będą namierzać takie opinie co jest oczywiście bzdurą.To normalne praktyki tej firmy.
    • alicja.33 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 11.01.10, 19:20
      Witam.znam ta firme.tez kiedys bylam na takiej prezentacji.zdecydowalismy wraz z
      mezem zakupic w tym dniu po promocyjnych cenach Timeshare.czyli glowna oferte
      firmy.Wlasnosc wakacyja tygodnia w Sunset Beach Club w Hiszpanii.Od 4 lat mamy
      dzieki temu fantastyczne wakacje.Mialam wtedy obawy bo promocja byla tylko w
      dniu prezentacji.tanio nie bylo ale naprawde warto bylo zaryzykowac.Nie jestem
      osoba ktora podejmuje odrazu jakiekolwiek decyzje ale jednak skusilam sie.Moj
      maz nie byl do konca przekonany bo dziwne mu sie wtedy wydawalo ze jesli nie
      dzis to cena bedzie duzo wyzsza.Pamietam jak w drodze powrotnej do domu z
      prezentacji myslalam ze popelnilam blad.Moje wszystkie obawy rozwialy sie po
      pierwszych wakacjach.Wyjechalismy na Teneryfe.To byl szok dla mnie co
      zobaczylam na miejscu.La Pinta Club w krorym mielismy rezerwacje rozwiala mi
      wszelkie watpliwosci.Cudowne apartamenty.Opieka polskiego reprezentanta w osobie
      p.Wioli i sposob w jaki bylismy traktowani.naprawde jak wlasciciele.W 2009 roku
      nie wykozystalismy swojego tygodnia poniewaz nie znalezlismy czasu na
      urlop.niestety.W tym roku wybieramy sie do Mexyku.Na 2 tyg.Moze wkoncu naucze
      sie nurkowac.Moj maz smieje sie ze mnie nazywajac mnie podrozniczka ze swoimi
      wlasnymi wakacjami :-) Pozdrawiam Alicja Zawadzka Warszawa
      • weronikawojtek VOUCHER International Travel Marketing 18.03.13, 16:08
        Sprzedam voucher na 3 jednostki pobytowe dla 2 osób czyli dowolne tygodnie w roku w apartamentach na zasadach umowy z International Travel Marketing. Voucher do wykorzystania przez 34 miesiące od 19.05.2012r. Kontakt tel.605403030 lub weronika@ideadom.pl. Koszt 1 tygodnia w apartamencie dla 2 osób wynosi 1000pln. Apartamenty są np. na Bali, Teneryfie, Dominikanie, Wyspach Kanaryjskich, Hiszpani, Grecji, etc.
        • wieca Re: VOUCHER International Travel Marketing 18.03.13, 16:20
          Z tego co wiem te vouchery nie są przedmiotem obrotu a przynajmniej na Teneryfie Regency Resort tego ( odsprzedaży ) nie honoruje. Warto sprawdzić czy ITM zmieni certyfikat pobytowy.
          • weronikawojtek Re: VOUCHER International Travel Marketing 06.05.13, 10:13
            WItam , Mam informację z ITM że mogę odsprzedać voucher pomimo że nabyłam go jako firma prywatna. Warunkiem jest zakup przez 2 osoby w wieku 30-65 lat.
    • catherine70 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 20.05.10, 18:53
      hej. dziś wróciliśmy po dwutygodniowym pobycie w Regency na
      Teneryfie. bylo cudownie. jeśli chcecie rzetelnych informacji to
      napiszcie gg:6080219.
      macie voucher? to bilety kupujcie, walizki spakowane i śmialo. ja
      się bałam jak diabli - niepotrzebnie .:)))))))
      • aga-marketing74 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 29.06.10, 22:34
        Witam
        Dziękujemy bardzo za pozytywne opinie od Państwa na temat wakacji z naszej oferty.
        W dynamicznym tempie nasza oferta wciąż się rozszerza,wiec serdecznie zapraszamy na wypoczynek za pośrednictwem International Travel Marketing.
        Pozdrawiamy
        Dział rezerwacji.
    • noanna001 [...] 06.07.11, 12:02
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • matylda02 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 12.08.11, 01:39
        O ile pamiętam, ta firma sprzedaje same pobyty w hotelach-bez dojazdów/przelotów....to o jakich cenach biletów Pan pisze? Jeżeli kupuje się coś bez podstawowej wiedzy o tym czego się kupuje to trzeba wyłącznie winić siebie, a nie wyzywać od naciągaczy. Za takie wyzwiska to też można słono zapłacić w sądzie np. Ja skorzystałam ze zakupionego pobytu i jestem zachwycona.
        Było wszystko zgodne z ofertą.
        • wiesiek_3 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 02.11.11, 11:16
          Byłem na takim spotkaniu i myślę, że chodzi tu o ceny orientacyjne podawane na spotkaniu, o których autor postu napisał, że są trzykrotnie zaniżane.
          Matyldo02! Piszesz: "Jeżeli kupuje się coś bez podstawowej wiedzy o tym czego się kupuje to trzeba wyłącznie winić siebie (...)" - proszę nie "udawaj Greka"!
          Jak zdobyć wiedzę o cenie biletów, jeśli decyzję o wykupieniu promocji trzeba podjąć na pierwszym spotkaniu, na którym dowiadujemy się też o celu podróży? Nikt nie ma przecież cen przelotów z całego świata w głowie. Spotkanie prowadzone jest przez "fachowców" od turystyki, więc klient ma prawo oczekiwać kompetencji i rzetelnej informacji turystycznej (w tym także cen biletów w kierunkach proponowanych w promocji). Jeśli ta informacja jest niepełna lub, co gorsza, nieprawdziwa, a temu sprzyja także konieczność podjęcia decyzji na spotkaniu (co oznacza niemożność zapoznania się z ofertami konkurencyjnymi), to klient ma prawo czuć się "naciągany", co w języku polskim oznacza właśnie nakłanianie do podjęcia decyzji pod wpływem emocji, nieracjonalnej.
        • wiesiek_3 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 02.11.11, 12:00
          Jako konieczne uzupełnienie trzeba dodać, że nie chodzi tu tylko o cenę biletów. Całe spotkanie (poczynając od zaproszenia telefonicznego) jest przecież tak zaaranżowane, żeby potencjalny klient przyszedł nieprzygotowany, a z promocji mógł skorzystać wyłącznie na tym spotkaniu, więc już nie mógł się przygotować. Tylko osoby, które już miały szczęście podróżować, i to stosunkowo niedawno, w proponowanych kierunkach, są w stanie podjąć racjonalną decyzję, jeśli mają w pamięci ceny związane z ich podróżą. Z mojej obserwacji na spotkaniu, jak również z rozmów ze znajomymi, którzy w podobnych spotkaniach uczestniczyli, wynika, że zarówno sama propozycja "promocyjna" jak i związane z nią ceny są na ogół całkowitym zaskoczeniem. Nie daje to możliwości racjonalnego podjęcia decyzji, a staje się hazardem. Do tego hazardu jesteśmy podczas spotkania na różne sposoby zachęcani, co jest właśnie odbierane jako naciąganie. Tym bardziej, że po powrocie do domu okazuje się, że w Internecie można znaleźć oferty w proponowanych na spotkaniu kierunkach, w dogodnym terminie i korzystnej cenie zawierającej zarówno pobyt jak i przelot.
          Ponadto, już na zakończenie warto wspomnieć, że jest więcej tego typu firm, o których mowa i ich oferty też warto porównać przed podjęciem decyzji, zwłaszcza, gdy wiąże się to z podpisaniem umowy na wiele lat i na sporą kwotę, jak w przypadku timesharing'u. Zmniejszy to ryzyko tego, że damy się "naciągnąć".
          • matylda02 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 16.11.11, 20:27
            Piszesz,ze całe spotkanie jest tak zaaranzowane, żeby potencjalny klient przyszedl nie przygotowany i to jest nieprawda! Wszyscy maja dostep do internetu i czas aby sprawdzic dokad
            sie udaja!!! Nam telefonicznie przed przyjsciem na spotkanie podali adres strony internetowej na krorej moglismy zapoznać sie z firma i cala oferta!
            • wiesiek_3 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 17.11.11, 11:04
              Napisałem dość długie "wypracowanie" (2 posty), a Ty znowu odnosisz się do jednego, wyrwanego z kontekstu, sformułowania "nie przygotowany". Przeczytałaś całość? To odnieś się do całości! Naszą dyskusję sprowokowała kwestia cen przelotów, do której w ogóle się nie odniosłaś. A co do "nie przygotowania" do podjęcia decyzji, to mam na myśli przede wszystkim możliwość (tzn. jej brak) porównania ofert PO spotkaniu. Oboje przecież doskonale wiemy, że ceny w turystyce zależą nie tylko od miejsca, ale także od terminu, czasu zakupu, innych kosztów. Co z tego, że można zapoznać się ze stroną internetową? Do firmy turystycznej chodzi się przecież nie tylko w celu wykupienia wybranej podróży (to można zrobić przez internet), ale też poradzić się, porównać oferty i, ewentualnie, wybrać coś dla siebie. Nikt nie będzie układał z góry wszystkich możliwych podróży mając w perspektywie spotkanie z doradcą. Dam Ci przykład. Przed chwilą (specjalnie dla Ciebie) porównałem oferty (kopiuj-wklej), biorąc ze strony ITM pierwszą, która mi "wpadła w oko". Sam byłem ciekaw, co z tego wyjdzie. Oto wynik.
              Ze strony ITM:
              LIFESTYLE CROWN RESIDENCE SUITES (VIP)
              DOMINIKANA, 3500 PLN / 2os / tydzień
              (czy to sam pobyt, czy all inclusive, czy coś pośredniego, co to jest tydzień - 6, czy 7 nocy? - dalej znalazłem tylko opis ośrodka, żadnych cen, więc jak na ofertę, to wg mnie stanowczo za mało),
              a z Internetu (7 nocy, 2 os., all inclusive):
              Lifestyle Crown Residence Suites - All Inclusive
              Puerto Plata, DO
              Suma (łącznie z podatkami i opłatami manipulacyjnymi) 2 030.77 PLN, więc ok. połowy tego, co w ITM i all inclusive w ofercie.
              Gdybym dzisiaj był zdecydowany na Dominikanę i w tym właśnie ośrodku, który sprawdziłem, to wykupiłbym ofertę w Internecie, a nie w ITM. To właśnie miałem na myśli pisząc o przygotowanej (przemyślanej, a nie emocjonalnej) decyzji. Na spotkaniu w ITM przedstawiono mi szereg możliwości, ale nie miałem z czym ich porównać, a skorzystanie z promocji uwarunkowane było podjęciem decyzji na zasadzie "tu i teraz".
              Od czasu do czasu otrzymuję telefony od tego typu firm, co ITM, więc jeśli skorzystam kiedyś z zaproszenia, to będę już lepiej przygotowany. Mam za sobą przecież jedno spotkanie, wiem jakiego rodzaju propozycji mogę się spodziewać i jakiego rodzaju decyzji będzie się ode mnie oczekiwać. Pójdę na spotkanie, gdy będę zdecydowany przynajmniej "z grubsza" co do kierunku turystycznego, gdy będę miał czas sprawdzić aktualne ceny na rynku i, oczywiście, zabiorę na spotkanie laptopa albo inne urządzenie z dostępem do Internetu, gdybym chciał ponownie sprawdzić aktualne ceny pobytów lub przelotów. Na razie odmawiam, bo szczerze wątpię, bym otrzymał na takim spotkaniu ofertę naprawdę konkurencyjną. Dlatego twierdzę, że przeciętny uczestnik spotkania nie jest do niego przygotowany - na ogół nie zna aktualnych cen ani pobytów ani przelotów, tym bardziej nie zastanawiał się nad swoją "turystyczną" przyszłością i podczas spotkania nie może już niczego sprawdzić. A propozycje dotyczą w przeważającej większości lat przyszłych, co do których tenże uczestnik nie ma "bladego" pojęcia. Stąd biorą się negatywne odczucia na temat tych spotkań i poczucie bycia "naciąganym" - kuszą piękne miejsca, kusi słowo "promocja", a rozum podpowiada "skąd wiesz, czy to naprawdę korzystne? widzisz tę osobę pierwszy raz w życiu i masz wydać kilka tysięcy euro?". Trudno się oprzeć wrażeniu, że o to chodzi, żeby nie było wiadomo o co chodzi.
              I na koniec jeszcze jedno. Żeby zachęcić do spotkania, osoba zapraszająca obiecała, że każdy otrzyma po spotkaniu jedną z trzech nagród - sprzęt AGD, elektroniczną lub turystyczną. W drodze losowania. Jak myślisz, którą wylosowałem? Oczywiście, turystyczną - znów możliwość wykupienia po "promocyjnej" cenie. Nagroda typu: dostaniesz coś, jak coś u nas wydasz, więc nie jest to nagroda za samo przybycie na spotkanie. Były trzy zaklejone koperty, ale nikt nie pokazał mi zawartości dwóch pozostałych. Może we wszystkich trzech była ta sama nagroda - "promocja" turystyczna? Może to reguła: kto kupi "promocję" turystyczną, dostanie nagrodę rzeczową, a kto nie kupi, może kupić "nagrodę"? Rzeczywiście, trzeba być bardzo naiwnym, by sądzić, że za samo przybycie na spotkanie można wylosować np. kamerę SONY! Ale, jeśli tak byłoby, to po co losowanie? Nie prościej nagrodzić kamerą za zakup? Chyba, że to kolejny "chwyt" marketingowy...
              • martabil80 [...] 26.01.12, 15:05
                • kinga_04 [...] 18.04.12, 19:37
                  • martabil80 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 19.04.12, 13:50
                    witam, proszę mi dać znać jak wykorzysta Pani certyfikat, my chcemy polecieć z dziećmi na ferie zimowe, zobaczymy co nas czeka, na pewno po powrocie się odezwę i opiszę co nas tam spotkało. a co powiedziano Pani na temat odstąpienia od rezerwacji? czy jest taka możliwość? czy dużo się traci?
                  • e.waw [...] 15.05.12, 12:13
                    Treść postu jest niedostępna.
                • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 15.05.12, 12:15
                  OSTRZEGAM PRZED TĄ FIRMĄ!!!!
                  Dla mnie niestety już za późno, ale mam nadzieję, że inni ustrzegą się od współpracy z nimi. Czuję się wykorzystana i oszukana. Nie ma szans na rozwiązanie umowy (chyba, że uśmiercicie kogoś najbliższego) mimo, że prawo pozwala na to. W moim przypadku mój wypadek losowy związany z niepełnosprawnym dzieckiem nic ich nie obchodzi. Na odpowiedź na moje pismo czekałam 3 tygodnie (a nie 14), totalny brak zrozumienia i poszanowania sprawy. Ponadto jak sprawdziłam dzisiaj ceny biletów to zabiło to resztki mojej nadziei na pozytywne zakończenie tej sprawy. Nawet jeśli za rok chciałbym zrealizować Vouther to nie będzie mnie stać na przelot na Teneryfę. Bilety dla 3 osób to koszt ok 5000 zł.
                  Sprawę kieruję do sądu. Tylko tam widzę nadzieję na zwrot moich pieniędzy.
                  Zanim tam pójdziecie na spotkanie czytajcie proszę opinie. Ja to zrobiłam niestety dopiero dzisiaj. Pozdrawiam. Ewa
                  • matylda02 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 15.06.12, 11:56
                    Nie do końca rozumiem przed czym Pani ostrzega??? Co ma wspólnego rzetelność firmy turystycznej i ceny biletów - notabene ceny przewoźników, z niepełnosprawnym dzieckiem???Firma zajmuje się promowaniem pobytów reklamowych, a nie sprzedaje bilety.
                    Krew mnie zalewa jak czytam te głupoty "oszukanych" klientów... Żyjemy w 21 wieku i każdy doskonale wie co robi! Osobiście jestem bardzo zadowolona z wyjazdów (bo już kilkakrotnie korzystałam z ich usług) i świadomie i przytomnie potwierdzam, że jest to dobra firma!
                    • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 15.06.12, 18:39
                      No to gratuluję. Pani się udało. Albo jest Pani wszystko jedno, ale nie mi. Proszę nie oceniać mojej sytuacji, ponieważ nie ma Pani zielonego pojęcia jak wyglądają sytuacje osób, które znalazły się w moim położeniu. A tak a pro po. Szybko się Pani obudziła ze swoimi wywodami na mój temat. Nie dokładni przeczytane. a może po prostu lobbuje Pani w ich sprawie???!!!!
    • uladluga777 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 03.05.12, 22:22
      Witam,
      ja wróciłam z Teneryfy i jestem bardzo zadowolona. Rezerwacja była potwierdzona w samym hotelu. Bilety zamówiła nam Pani z ITM i przysłała do domu pocztą. Byliśmy w Marina Club.
      Polecam
      • aga-marketing74 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 17.05.12, 12:40
        Dziękujemy za pozytywną opinię.Radość sprawiają nam opinie naszych klientów, którzy korzystają z naszych wakacji i potrafią docenić jakość zaproponowanych ofert.Zapraszamy ponownie.
        Pozdrawiam
        Dział rezerwacji ITM
    • matylda02 [...] 15.06.12, 12:09
      • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 15.06.12, 18:34
        Witam.
        Zawsze znajdzie się ktoś kto jest z czegoś zadowolony. Ma dużo szczęścia, albo pieniędzy, albo nie wie, że mógł mieć coś za rozsądną cenę. Gdyby nikomu się nic nie udało z nimi to by padli. Ludzie jadą bo nie mają wyboru. Piszą również ci, którzy nie są klientami tej firmy, czyli ich ludzie.
        Mam nadzieję, że nie straciła Pani pieniędzy, ja odzyskałam z 1300zł, 1000. Warto im się postawić. Ja odebrałam tyle, żeby nie stracić wszystkiego.
        Pozdrawiam.
        • goniass Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 08.10.12, 17:25
          Bardzo zainteresował mnie ten wątek. Jestem zainteresowana tym jak rozwiązać z ITM umowę dotyczącą certyfikatu i czy w ogóle jest to możliwe. Nie dość, że faktycznie wprowadzili w błąd cenami biletów lotniczych, to również przekoloryzowali fakty dotyczące wymienionych w certyfikacie hoteli. Okazuje się,że te nie cieszą się zbyt dobrą sławą. Co to wszystko ma wspólnego z promocją. Dałam się nabić w przysłowiową butelkę.Proszę o pomoc.
    • kinga_04 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 16.06.12, 10:51
      Witam, jak mogłabym się z P. skontaktować, może i mi uda się odzyskać chociaż część wpłaconych pieniędzy.Pozdrawiam
      • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 17.06.12, 19:45
        Proszę napisać mi na e-maila iwana29@wp.pl, swój nr tel. Ja wyślę sms z moim nr tel.
        Pozdrawiam
    • kokospo Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 16.06.12, 14:17
      Pracowałem w Biurze Konsumenta i gwarantuję, że nie istnieje "Czarna Lista" - jest to niezgodne z prawem! Każda sprawa jest rozpatrywana szczegółowo i indywidualnie, a za każde popełnione przestępstwo sprawa jest przekazywana do prokuratury. Potem są świadkowie wzywani do Sądu i na rozprawie trzeba udowodnić, że takie przestępstwo zostało dokonane. Tam już nie ma konfabulacji, domniemań itp... Jeżeli Sąd udowodni, że firma oszukała klientów to taka firma natychmiast upada i Prezes idzie do więzienia. Natomiast, jeżeli nie ma konkretnych dowodów to sytuacja szybko może się odwrócić, bo taka firma może i ma prawo pozwać wszystkie te osoby za oszczerstwa. Nie jest możliwe, że jakakolwiek firma istnieje ponad 10 lat i cały czas oszukuje! Osobiście nigdy nie zetknąłem się z w pracy z jakąś skargą. Mało tego, sam skorzystałem z usług firmy ITM i skorzystam jeszcze wiele razy w przyszłości, bo było fajnie i nie drogo!
      • weronikawojtek Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 06.05.13, 10:21
        Mamy do odsprzedania voucher na 3 jednostki pobytowe (czyli 3 tygodnie dowolnie wykorzystane) w dowolnych apartamentach dla tych samych 2 osób do wykorzystania np. na Bali, Teneryfie, Dominikanie, etc. ITM daje nam taką możliwość do odsprzedania - warunek dla 2 osób w wieku 30-65 lat. Voucher na zasadach ITM i RCI. Koszt vouchera 3200pln. - info tel.605403030. Voucher ważny do 19.03.2015r
    • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 17.06.12, 19:43
      Ja uważam, że nie wprowadzają w błąd. To prawda co P. pisze. Przyłączam się do tego. Pozdrawiam
    • konsument26 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 18.06.12, 11:54
      To ma Pan szczęście! Bo ja musiałem zapłacić za drugi tydzień ponad 2 000 pln!
      Ale i tak nie żałuje, bo spędziłem najpiękniejsze wakacje w swoim życiu!
      Wszystko jest tak jak mówili w biurze. Z nami jechało jeszcze sześć rodzin z tego samego biura.
      Nie rozumiem kto i czemu pisze tu takie głupoty?
      Niestety ludzie, a szczególnie "anonimusy" lubią czytać i pisać same negatywne rzeczy. Nie wiem czemu firma ITM nie pozwie ich do Sadu,przecież po numerze IP każdego mozna znaleść.
      Gdybym po zakupie wycieczki siedział w domu i wyszukiwal samych tych głupot to bym nigdzie w życiu nie pojechał. Pozdrawiam wszystkich pracownikow firmy!
      Marek Borowski
      • omnis2 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 18.06.12, 15:25
        konsument26 napisał(a):

> To ma Pan szczęście! Bo ja musiałem zapłacić za drugi tydzień ponad 2 000 pln!
        > Ale i tak nie żałuje, bo spędziłem najpiękniejsze wakacje w swoim życiu!
        > Wszystko jest tak jak mówili w biurze. Z nami jechało jeszcze sześć rodzin z te
        > go samego biura.
        > Nie rozumiem kto i czemu pisze tu takie głupoty?
        > Niestety ludzie, a szczególnie "anonimusy" lubią czytać i pisać same negatywne
        > rzeczy. Nie wiem czemu firma ITM nie pozwie ich do Sadu,przecież po numerze IP
        > każdego mozna znaleść.
        > Gdybym po zakupie wycieczki siedział w domu i wyszukiwal samych tych głupot to
        > bym nigdzie w życiu nie pojechał. Pozdrawiam wszystkich pracownikow firmy!
        > Marek Borowski

Zgadzam się w zupełności.Ja sam także z rodziną korzystałem wiele razy z usług ITM.Za każdym razem super wakacje.W tym roku też zarezerwowałem już wakacje na Fuertevwenturze.Nie rozumiem ludzi takich, którzy nie skorzystali a piszą bzdury.Po co?nie mają co do roboty innego?Zamiast pisać bzdury to trzeba zakasać ręce do pracy i zarobić na wakacje a nie wypisywać że bilety są za drogie.Luksusowe wakacje kosztują.
        • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 18.06.12, 22:15
          Po co piszesz takie bzdury? Ciekawe czy tobie ktoś powiedział, że bilety kosztują do 600 zł/szt, a w rzeczywistości kosztują po 1800zł/szt? Jak to sprawdzisz przed podpisaniem umowy?Nie każdy ma ze sobą kompa. Problem jest w tym, że należy uczciwie przedstawiać fakty podczas prezentacji, każdy będzie miał wówczas jasność w sprawie. Ja tak bogata nie jestem, aby pozwolić sobie płacić za takie wczasy. I tyle.
          • konsument26 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 21.06.12, 14:33
            e.waw napisał(a):

> Po co piszesz takie bzdury? Ciekawe czy tobie ktoś powiedział, że bilety kosztu
            > ją do 600 zł/szt, a w rzeczywistości kosztują po 1800zł/szt?

Jest Pani arogancka i chamska, a taka naiwna aby uwierzyć, że bilety kosztują 600 zł?

• rwysz123 [...] 28.06.12, 23:49
              • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 30.06.12, 23:59
                Dziękuję za poparcie. Pozdrawiam
                Ewa
            • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 30.06.12, 23:49
              Hola, hola. "Przecież trzeba ufać tej firmie." Ja zaufałam.
          • fehu_7 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 29.03.14, 22:21
            NIC TAM NIE JEST ZA DARMO!!!!!!!
            NIE DOSTAJESZ ŻADNEGO PREZENTU- ZA SPREZENTOWANĄ WYCIECZKĘ Z KOPERTY TRZEBA ZAPŁACIĆ 130 EURO, JAKO OPŁATĘ DO JAKIEGOŚ KLUBU A POTEM MUSISZ WYKUPIĆ LOT I JEDZENIE NA WŁASNY KOSZT.
            BABKA TAK MNIE NACIĄGAŁA, BYŁA WRĘCZ AGRESYWNA W TYM. ŚMIAĆ MI SIĘ CHCIAŁO. ŻAŁOWAŁAM JEDYNIE, ŻE CZAS STRACIŁAM A PREZENTU NI MO HEHE
            • fehu_7 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 29.03.14, 22:23
              NIE DOSTAJESZ ŻADNEGO PREZENTU- ZA SPREZENTOWANĄ WYCIECZKĘ Z KOPERTY TRZEBA ZAPŁACIĆ 130 EURO, JAKO OPŁATĘ DO JAKIEGOŚ KLUBU A POTEM MUSISZ WYKUPIĆ LOT I JEDZENIE NA WŁASNY KOSZT.
              BABKA TAK MNIE NACIĄGAŁA, BYŁA WRĘCZ AGRESYWNA W TYM. ŚMIAĆ MI SIĘ CHCIAŁO. ŻAŁOWAŁAM JEDYNIE, ŻE CZAS STRACIŁAM A PREZENTU NI MO HEHE
                BABKA TAK MNIE NACIĄGAŁA, BYŁA WRĘCZ AGRESYWNA W TYM. ŚMIAĆ MI SIĘ CHCIAŁO. ŻAŁOWAŁAM JEDYNIE, ŻE CZAS STRACIŁAM A PREZENTU NI MO
                  NIC TAM NIE JEST ZA DARMO!!!!!
                  • fehu_7 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 29.03.14, 22:24
                    NIC TAM NIE JEST ZA DARMO!!!!!!
        • uladluga777 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 19.06.12, 16:50
          W pełni zgadzam się z Panem i pojadę z tą firmą kolejny raz, jeśli mnie zaproszą:))
          • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 20.06.12, 12:02
            Witam. Problem w tym, że jeśli kogoś stać przede wszystkim na tak drogie bilety lotnicze to może być zadowolony z wakacji. Wiele osób nie wykupiłoby wycieczki, gdyby oferta firmy była przedstawiona rzetelnie, a umowa nie zawierała pułapek typu: nierozwiązywalność. W każdym biurze można rozwiązać umowę. Wiadomo, że łączy się to ze stratami, ale to jest wiadome. Ja mimo, że miałam ważny powód borykałam się z trudnościami ze strony ITM z rozwiązaniem umowy. Udało się, ale straciłam 300 zł. Cóż z nimi nie da rady negocjować tak jak Pani by mogło się wydawać.
            Pozdrawiam
      • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 18.06.12, 22:24
        Piękne, choć mało efektywne lobbing na rzecz ITM
    • kokospo Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 18.06.12, 14:40
      Pani jednak nie wie o czym Pani pisze...jaka Fundacja? Po drugie zaprzecza Pani informacje, że jest dużo spraw przeciwko ITM stwierdzeniem Pana z Federacji "oooo czy ta firma jeszcze istnieje?"
      Jeżeli rzeczywiście byłoby tyle spraw u nich to chyba Pan z Federacji Konsumentów nie zdziwiłby się, że firma jeszcze działa.....
    • travelsky Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 18.06.12, 14:42
      Aż dziw, że są jeszcze ludzie, którzy kombiują zamiast normalnie wczasy kupić.
    • uladluga777 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 19.06.12, 16:45
      Witam ponownie,
      Ktoś z Państwa na forum napisał, że tylko jedna osoba jest zadowolona z wczasów organizowanych przez ITM. Pytanie. Czy ktoś z tych osób piszących o ITM w ogóle próbował się z nimi porozumieć i w końcu pojechać na urlop? Pewnie nawet nie próbował?
      Jeśli chcecie uzyskać jakieś informacje to podaję maila u.dlugolecka@wp.pl
      Nie jestem pracownikiem ITM.
    • travelsky Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 20.06.12, 12:48
      No właśnie problem w tym, że za niemałe pieniądze nie kupiliście w biurze podróży. Bo ITM nie jest Biurem Podróży, tylko agencją marketingową. Zapewniam Cię, że w biurach podróży jest taniej i masz wybór. To jest tak jakbyś zamiast iśc do sklepu po perfumy, poszedł na spotkanie i zapłacił niemało za darmowe reklamówki perfum.
      • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 30.06.12, 23:52
        Teraz i ja to wiem. Dlatego trzeba pisać o nich, jak wykorzystują niewiedzę ludzi. Pozdrawiam
        • beatazmijka39 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 03.07.12, 00:50
          byłam na wakacjach z ITM, wakacje ok, choć nie tanie ok 3000 na głowe, pomogli zorganizowac, a all inclusive w hotelu bliżej plaży 2300, zatem taniej
          pobyt super, koszty uwzględniłam i było ok,
          ALE! w czasie powrotu lot sie opóźnił 0 20 godzin! ludzie z biura mieli dodatkowy dzien wakacji, a my z ITM siedzieliśmy jak głąby na lotnisku i nikt nie zaoferował nam pomocy, owszem mówili zebyśmy na wlasny koszt wzieli taksówke i hotel, ale nie powiedzieli gdzie
          jestem OGROMNIE ROZCZAROWANA już nigdy nie skorzystam z takiej oferty, bo w takich właśnie sytuacjach sprawdza sie to jaki mamy serwis
          oni nic nie gwarantują, Pani w Polsce powiedziała, że mogłam zostać w hotelu, szkoda, że powiedziała mi to kiedy już 9 godzin kwitłam na lotnisku i nie miałam żadnych informacji co z lotem powrotnym, Teneryfa dziki kraj to nie Polska, że wszedzie blisko,
          generalnie ITM łapie ludzi na niby promocję, ale trzeba być łebskim i miec dużo kasy żeby z nimi jeździć, ja kasy nie mam zatem bedę jeździc na teneryfe z biurami podróży, jest taniej
          • matylda02 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 17.07.12, 15:40
            > generalnie ITM łapie ludzi na niby promocję, ale trzeba być łebskim i miec dużo
            > kasy żeby z nimi jeździć, ja kasy nie mam zatem bedę jeździc na teneryfe z biu
            > rami podróży, jest taniej

Ale spędziła Pani wakacje do końca normalnie, tak? Nikt Panią nie wyrzucił z hotelu i firma nie upadła? Proszę jeździć na Teneryfę z biurami podróży "taniej", ale nikt nie gwarantuje Pani, że nie wyrzucą Państwa na ulicę :)
            Nie rozumiem te wszystkie negatywne wpisy, przecież nikt nikogo na siłę nie zmuszał aby korzystał z ich promocji i wyjazdów!!!
            Po tych wszystkich kwiatkach z biurami podróży dopiero teraz ludzie będą korzystać z promocji firmy ITM! Bo firma reprezentuje bezpośrednio hotele i nie zarabia na pobytach i pośrednictwie. POLECAM!!!!
            • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 18.07.12, 19:44
              Uff. Jak dużo i długo pani pisze na tym forum. Płacą pani w ITM za lobbing??? HE HE
            • weronikawojtek Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 06.05.13, 10:18
              Mamy do odsprzedania voucher na 3 jednostki pobytowe (czyli 3 tygodnie dowolnie wykorzystane) w dowolnych apartamentach dla tych samych 2 osób do wykorzystania np. na Bali, Teneryfie, Dominikanie, etc. ITM daje nam taką możliwość do odsprzedania - warunek dla 2 osób w wieku 30-65 lat. Voucher na zasadach ITM i RCI. Koszt vouchera 3200pln. - info tel.605403030.
        • matylda02 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 17.07.12, 15:44
          Czy Pani zauważyła, że tylko Pani tu pisze??? Proszę założyć sobie bloga.....
    • konradx11 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 13.07.12, 16:04
      Byłem w tym tygodniu na spotkaniu na Podleśniej 10 (07.2012). W wielkim skrócie - kobieta przez tel. powiedziała, że 90 min rozmowy z handlowcem potem 3 koperty ( tablet, agd i wycieczka do wygrania ) i żebym zabrał kartę płatniczą bo może coś mnie zainteresuje. Spotkanie - siadamy z handlowcem, mówimy mu, że raczej nic nie kupimy a on do nas " to po co Państwo przyszli ? ".... dalej nas nakręca, nic nie kupiliśmy. 3 KOPERTY - szykują 5 min losowanie, siadamy w oddzielmy pomieszczeniu, kobieta przynosi 3 koperty, losujemy 1, pozostałe dwie szybko zabiera, oczywiście Teneryfa ALE nie za darmo tylko 600 zł za coś tam. Ja mówie, że zgodnie z prawem handlowy dostałem oferte telefoniczną gdzie nie miało byc płatnych nagród, oni na to, że na pewno mówili i mają to nagrane, to ja poprosze o odtworzenie, to jednak nie mają nagrane, to poproszę o dwie pozostałe koperty, oczywiście nie mogę ich zobaczyć, to mówie, że czuję się oszukamy, to kierownik zamieszania ( mały, łysy ) rzuca mi suszarkę za 10 zł mówi PROSZE! PAN JEST ŚMIESZNY! ŻENUJĄCE! Spojrzałem na moją Dziewczynę i wyszliśmy.... Poziom -10. Gdyby tylko człowiek nie miał swojej godności to by wdał się z tymi ludźmi w dyskusje, pewnie rękoczyny... ale ja się to ich poziomu nie zniżyłem... jak ktoś z was dostanie tel od nich to "ROZŁĄCZ SIE" taka moja rada. Pozdrawiam. Przepraszam za brak składni, ale tak na szybko z pracy :)
      • jacab Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 30.11.12, 03:15
        do mnie tez dzwonili, padlo haslo dostanie pan tablet, agd i wycieczke, nie trzeba nic kupowac, itd., itp., tylko podala mi numer tel. w w-wie zebym sobie zadzwonil w ciagu 15 minut (tego juz nie zrobilem, bo to dziwne dzwoni i kaze oddzwonic), oczywiscie bardzo chetnie pani wysluchalam i cierpliwie, gdyz moj operator PLAY za kazde 2 minuty gdy ktos dzwoni do mnie daje mi minute dla mnie :)))
        • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 12.12.12, 08:23
          Świetnie. Ktoś myślący. Pozdrawiam

jacab napisał:

> do mnie tez dzwonili, padlo haslo dostanie pan tablet, agd i wycieczke, nie trz
          > eba nic kupowac, itd., itp., tylko podala mi numer tel. w w-wie zebym sobie zad
          > zwonil w ciagu 15 minut (tego juz nie zrobilem, bo to dziwne dzwoni i kaze oddz
          > wonic), oczywiscie bardzo chetnie pani wysluchalam i cierpliwie, gdyz moj opera
          > tor PLAY za kazde 2 minuty gdy ktos dzwoni do mnie daje mi minute dla mnie :)))
          • pracownikitm Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 12.12.12, 11:41
            No i teraz proszę mi powiedzieć, kto tu jest oszustem ???? Ludzie są nie myślący i jednostronni, ciekawi mnie co o waszych firmach (jeżeli w ogóle pracujecie, a nie tylko siedzieć przed monitorem i wypisywać głupoty) jest napisane w internecie... eh...

e.waw napisał(a):

> Świetnie. Ktoś myślący. Pozdrawiam
            >
            >
            > jacab napisał:
            >
            > > do mnie tez dzwonili, padlo haslo dostanie pan tablet, agd i wycieczke, n
            > ie trz
            > > eba nic kupowac, itd., itp., tylko podala mi numer tel. w w-wie zebym sob
            > ie zad
            > > zwonil w ciagu 15 minut (tego juz nie zrobilem, bo to dziwne dzwoni i kaz
            > e oddz
            > > wonic), oczywiscie bardzo chetnie pani wysluchalam i cierpliwie, gdyz moj
            > opera
            > > tor PLAY za kazde 2 minuty gdy ktos dzwoni do mnie daje mi minute dla mni
            > e :)))
    • omnis2 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 18.07.12, 15:00
      A ja nie żałuję... korzystam i będę korzystał z ich usług.Mam swoje wakacje i nie interesuje mnie czy biura podróży upadają czy nie upadają.Tak, tak dalej korzystajcie z ofert tanich biur podroży.Nie chciałbym być w skórze tych turystów, którzy korzystali z ofert upadłych biur podroży.
      Dziwi mnie jedna sprawa.Do Pani e.waw.Skoro Pani rozwiązała umowę i nie jest klientem ITM to po co nadal Pani tu dodaje swoje opinie?Pomaga Pani? w czym?Chyba nie ma Pani co z czasem robić.
      Ja tam ludzie polecam ITM.
      • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 18.07.12, 19:51
        O co ci chodzi człowieczku?! Pogryzło cię coś? Takie mam wrażenie, że cię to boli bardzo. Idź do lekarza, albo coś innego. Zrób sobie dobrze i przestań chrzanić. A jak masz coś do mnie to pisz do mnie, a nie na forum. Tym razem przeczytałam i masz odpowiedź, ale następnym razem będziesz czekała do usr... śmierci. Nudzisz się?
      • wrzos3 [...] 19.07.12, 00:49
        • omnis2 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 19.07.12, 11:47
          A ja myślę, że to nie pracownicy.Chyba większość negatywnych opinii tutaj dodaje konkurencja ITM.
          Ludzie nie piszcie bzdur.Aby oceniać kogoś to najpierw trzeba zacząć od samego siebie.
          Z tego co tutaj wiedzę to większość opinii jest od osób, które nigdy nie korzystały z promocji i nie wyjeżdżały do hoteli z oferty ITM bo nie widzę tu opinii o hotelach i o wrażeniach z podroży.
          Krzysztof Oniszek
        • matylda02 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 22.07.12, 21:30
          Jak można kogoś oszukać jak ten nawet nie skorzystał z usługi???? Jak by ktoś kupił wycieczkę w biurze podróży i zanim jeszcze wyjechał rozpowszechniał, że biuro go oszukało???? Nie kapuje tego!!!
          • monika.j.76 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 24.08.12, 20:07
            matylda02 napisała:

> Jak można kogoś oszukać jak ten nawet nie skorzystał z usługi???? Jak by ktoś k
            > upił wycieczkę w biurze podróży i zanim jeszcze wyjechał rozpowszechniał, że bi
            > uro go oszukało???? Nie kapuje tego!!!

Witam.
            Mam wielki mętlik w głowie...
            Nie kapuje Pani tego,jak można kogoś oszukać zanim się skorzystało z usługi????

Powiem Pani,że ja tak się właśnie czuję. Dwa lata temu,czyli w 2000r, w październiku zadzwoniła jakaś Pani,że zaprasza na spotkanie,wszyscy wiedzą jakie.

Zwiedzam "świat" od 10 lat i wszystkie zaoszczędzone pieniądze,odkładane sumiennie przez rok inwestuję w urlop. Kocham zwiedzać i stwierdziłam,że pójdę na to spotkanie,mimo iz właśnie wróciłam z Zakynthos. Dlaczego? Ponieważ Pani przez telefon,powiedziała,że ta oferta jest do wykorzystania w ciągu 3 lat. Proszę mi powiedzieć,skąd wiedziała,że nie kupię tygodnia na własność??? Ale,że jeżdżę co roku,czasami jak się uda to nawet dwa razy w roku,pomyślałam,że posłucham i zdecyduję. Skoro trzy lata,to może akurat oferta jakiegoś kraju,w którym jeszcze nie byłam,wyda się interesująca.
            Kiedy usłyszałam słowo Teneryfa,gęba roześmiała się od ucha do ucha,bo marzyłam o Tneryfie od lat,ale że zawsze droga była,więc odkładałam w czasie(nie ucieknie).No i napaliłam się jak szczerbaty na suchary,o naiwności!!! Dlaczego? A to dlatego,że właśnie wówiono mi,że czarter na Teneryfę za ich pośrednictwem kosztuje 900-1000zł,oni wszystko załatwiają. Policzyłam w głowie,że 3200zł podzielić na 3 tyg na 2 osoby dodać czarter za 1000zł,super. Minęło pół roku. Dzwonię rezerwować w marcu pobyt na maj,a Pan śpiewa,że czarter kosztuje 1890zł od osoby. Myślałam,że upadnę. Jak powiedziałam,że na spotkaniu była mowa o innej sumie za lot,to Pan powiedział,że i owszem,może i można,ale nie dwa miesiące przed wylotem i nie w takim czasie. Szkoda,że na spotkaniu to pominęli. Powiedziałm,że w takim układzie,odpada. Ja nie leżę przy basenie,ani plackiem na plaży przez dwa tyg,tylko zwiedzam,jeżdżę,fotografuję,ogólnie mnie w hotelu nie ma całymi dniami. Zalezy mi,aby jak najwięcej zobaczyć i posmakować jedzenia w danym kraju,wypożyczyć auto i heja. dlatego zależy mi jna jak najtańszym locie,aby jak najwięcej wydać na miejscu. Mieliśmy wykupione 3 tyg pobytowe. Pan powiedział,że na Teneryfę nie ma szansy wykorzystania 2 tyg,że jak coś możemy dokupić tydzień za 400euro za apartament. Druga opcja,tydzień na Fuertvenyurze,a drugi Lanzarotte,aby oszczędzić na locie. Te wyspy są małe i jest mało do zwiedzania,dlatego po tygodniu na każdej śmiało wystarczy. Zamiast dwa razy latać po tygodniu,to raz z przepłynięciem we własnym zakersie na drugą wyspę,powrót i lot powrotny z Fuerty. Pomysł bardzo mi się spodobał. Szukałam rok biletu na Fuertę lub Lanzarotte w cenie ok.1000zł za osobę. Problem w tym,że w ITM jest konieczna min. rezerwacja z miesięcznym wyprzedzeniem,a super ceny typu 600zł są,ale dwa trzy dni przed wylotem. Jak znalazłam bilet za 1220zł w styczniu,to zadzwoniłam zarezerwować,tydz na Fuercie i tydz na Lanzarotte. Pani zarezerwowała na 23 paźdz,ale w mejlu dowiaduję się,że dwa tyg na Fuercie!!! Okazuje się,że nie ma opcji połączenia tych dwóch wysp w jeden wyjazd i ona zrozumiała,że chcę dwa tyg na Fuercie!!!. Za bilety zaliczka wpłacona,szlag mnie trafił. Potem się okazuje,że jesteśmy ostatnią parą,która leci na dwa tyg na Fuertę,bo tak już nie można! Teneryfa wymarzona odpadła,bo się okazało,że drugi tydz,to cena 500-600euro za osobę,a nie 400 za apartament. Raptem się zmieniło!!! Jak dostałam certyfikat z rezerwacją na Fuercie,to też mnie nerw zdrowo szarpnął,bo okazuje się,że na dzień dobry kaucję 300euro mamy zapłacić za pobyt. Na spotkaniu o tym nie wspomnieli!!! Co jeszcze??? Wczoraj zapłaciłam resztę pieniędzy za bilety lotnicze. Dzisiaj do mnie dzwoni Pani z biura,że jakiś Pan leci w tym samym czasie co my i chce się zmniejszyć koszty transferu,żeby było taniej i czy on może z nami jechać do hotelu. K...wa co znowu??? No zaniemówiłam,zanim doszło do mnie,że transfer sami mamy sobie zorganizować do hotelu. Na spotkaniu mówili,że z hotelu na lotnisko we własnym zakresie transfer,a z lotniska odbierze nas rezydent. Teraz się okazuje,że tak jest tylko na Teneryfie,a na Fuercie już nie. Ku...wa,czemu nikt nie informuje od razu co i jak??? Mam wielki żal o to i czuję się OSZUKANA!!! Nie wiem co mnie czeka na wyspie,ale taka organizacja przed wyjazdem,tak mnie zniechęciła,że myślę jak zrezygnować. Najwyżej stracę ciężko zarobione 3200zł,bo za biley kupiłam ubezp. od rezygnacji,więc coś ocalę.

Oferta mnie skusiła,bo 3 tyg za 3200zł za dwie osoby jest bardzo fajna. Jedzenie mnie nie interesuje,bo nie lubię być uwiązana do hotelowych godzin,jem kiedy chcę i wstaję kiedy chcę,a nie muszę,bo zaraz zamykają stołówkę. Loty wiem,że można znaleźć w dobrej cenie,trzeba być tylko wytrwałym. Na Korfu poleciałam na tydz za 700zł z pobytem w apartamencie. Tutaj tak odpada,bo trzeba dużo wcześniej rezerwować, super seny są ofercie last minute...

Dlaczego czuję się oszukana? Bo nie mówią wszystkiego przed kupieniem oferty,tylko o wielu bardzo ważnych sparawach dowiaduję się w trakcie,włącznie z dniem dzisiejszym.
            Monika Jakubik.
            • omnis2 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 06.09.12, 13:19
              Dziwne.Ja byłem na Fuerteventurze w Atlantic Garden i byłem poinformowany, że hotel nie wysyła transferu na lotnisko. A dlaczego by miał wysyłać?.Przecież to nie wyjazd z biura podróży.Zresztą jestem poinformowany za każdym razem o wszystkim.Korzystam już z wyjazdów z ITM kilka lat i za każdym razem są to bardzo udane wakacje.Nie rozumiem osób na tym forum.Zamiast opisywać wrażenia z wyjazdów już narzekają zanim wyjadą albo nie korzystali a też narzekają.
              • monika.j.76 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 06.09.12, 20:36
                Witam.
                Pan oomnis2 napisał(a):

> Dziwne.Ja byłem na Fuerteventurze w Atlantic Garden i byłem poinformowany, że h
                > otel nie wysyła transferu na lotnisko.

O Winetu,no oszaleć można. Proszę Pana,JA NIE ZOSTAŁAM POINFORMOWANA,że transfer z lotniska do hotelu jest we własnym zakresie,czy Pan to rozumie? Na spotkaniu mówiono,że za lotniska do hotelu nas zawiozą,ale wracając do kraju sami sobie organizujemy. I tej opcji się trzymałam. Nie przyszło mi do głowy,aby zapytać się,czy tak samo jest na pozostałych wyspach i czy innych krajach. O takich "szczegółach" powinnam usłyszeć przy rezerwacji hotelu najpóźniej,a nic takiego nie słyszałam. Gdyby Pani Agnieszka nie zadzwoniła do mnie,że ktoś chce się do nas dołączyć,to stałabym jak dureń na lotnisku czekając niewiadomo ile na kogoś,kto miałby mnie odebrać,a do tego w samej rzeczy by nie doszło. Po Grecji i geckich wyspach wiem jak się poruszać,po Właszech i Chorwacji też,ale w Hiszpanii niestety jeszcze nie wiem i jak Pan to widzi? Wysiadam z samolotu czekam na kogoś z moim nazwiskiem,a tu ZONK. I co? Mąz zabiłby mnie wzrokiem i piękny początek dwutygodniowych wakacji by się zaczął...Ja lubię wiedzieć co kupuję od a do z. I nie mam pretensji,ze jest tak czy tak,bo taka jest polityka tej firmy. Chodzi o to,ze dowiaduję się wszystkiego istotnego w trakcie,a nie przed kupnem. Basta.

>A dlaczego by miał wysyłać?.Przecież to nie wyjazd z biura podróży.

No Pan jest śmieszny w taj chwili! A dlaczego wysyłają z hoteli na Teneryfie skoro nie są biurem podróży??? Jeżeli na Teneryfie mogą,to i na Fuercie może też by mogli? Dla mnie bardzo logiczne,ale widać dla Pana już nie. Jakaś trudność w zrozumieniu?

Za dwa tygodnie wylatuję i mam nadzieję,że to będą fajne wakacje. Zarezerwowałam już hotel na 3 dni na Lanzarote,auto wypożyczę na wyspach na miejscu(bez rezerwacji) i z aparatem w dłoni,z uśmiechem na twarzy będziemy zwiedzać te dwie wyspy. A następnym razem moze Teneryfa,bo dzisiaj się dowiedziałam,że jednak drugi tydzień za apartament się dopłaca a nie od osoby... Dlatego nic już nie piszę dopóki nie wrócę. Zdam relację po powrocie dokładną i mnam wielką nadzieję,że będą same pozytywy. Ci ludzie,którzy chieli się donas dołączyć do transferu,byli rok temu z tym biurem na Teneryfie i wrócili bardzo zdowoleni. Dlatego mam nadzieję,że mimo teho chaosu tutaj,tam bedzie ok.

Pozdrawiam.
              • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 11.09.12, 17:19
                omnis2 napisał(a):

> Dziwne.Ja byłem na Fuerteventurze w Atlantic Garden i byłem poinformowany, że h
                > otel nie wysyła transferu na lotnisko. A dlaczego by miał wysyłać?.Przecież to
                > nie wyjazd z biura podróży.Zresztą jestem poinformowany za każdym razem o wszys
                > tkim.Korzystam już z wyjazdów z ITM kilka lat i za każdym razem są to bardzo ud
                > ane wakacje.Nie rozumiem osób na tym forum.Zamiast opisywać wrażenia z wyjazdów
                > już narzekają zanim wyjadą albo nie korzystali a też narzekają.

E. Ty to zawsze masz wytłumaczenie. He He. A gdzie Ty z TM nie byłeś? Taki obeznany....
                • e.waw Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 11.09.12, 17:21
                  Ech. Ty to zawsze masz wytłumaczenie. He He. A gdzie Ty z TM nie byłeś? Taki obeznany....
                  • wieca Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 24.09.12, 11:03
                    Witam

ja skorzystałem z usług Tej firmy.
                    Byłem na Teneryfie w Regency Resorts na przełomie lipca i sierpnia 2012.
                    Wszystko było OK, zgodne z zapewnieniami otrzymanymi od przedstawiciela ITM i wynikającymi z katalogu. Faktycznie Hotel ten nie zapewnia przejazdu z lotniska - można wziąść taryfę - koszt 25 Euro / kurs lub autobus - około 6 euro/ osoba.
                    Rezydent na miejscu przywitał w hotelu, pomógł w załatwieniu formalności ( jeżeli trafimy na zmianie naszą rodaczkę to i rezydent jest niepotrzebny ) przedstawił co warto zobaczyć, ustalił termin prezentacji itd.
                    Z udogodnień hotelu można korzystac bezpłatnie ( także innych należących do tej sieci ) - basen, wieczorne atrakcjie, opieka animatorki dla dzieci itd.
                    Wyjazd naprawdę fajny i warto skorzystać ale mozna to zrobić beż zadnych opłat na rzecz którejkolwiek firmy w polsce i za granicą.

I tu jest cały haczyk w tym temacie.

Klub Regency Resort gwarantuje bezpłatne pobyty (przelot i wyżywienie we własnym zakresie ) tygodniowy dla rodzin/ związków partnerskich nawet z dwójka dzieci a Nasze firmy pobierają za to pieniądze ( ja też zapłaciłem ) - wykup pobytu ok. 4000 zł lub opłaty rezerwacyjne np. 250 zł/osoba.

A zdarzają sie też promocje - pobyt, wyżywienie, SPA - tydzień wszystko gratis lecz tylko dla dwóch osób ( przelot we własnym zakresie )

Wracając do ITM co do załatwienia formalności związanych z wyjazdem, przelotem nie można mieć uwag, poza opłatą której nie musieliśmy dokonać - jeśli skorzystalibysmy z oferty bezpośredniej.

Jeżeli ktoś chciałby wiecej informacji mój adres - wieca@op.pl, tel. 660 340 514 - odpowiem na każde pytanie dot tego wyjazdu.

Pozdrawiam
                    Andrzej
                    • monika.j.76 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 19.10.12, 20:57
                      Witam.
                      Fuerta okazała się piękną wyspą z cudownymi plażami. W dwa dni na spokojnie objedie się autem,a reszta czasu na plażach...każdego dnia na innej. Wydmy w Corallejo cudowne,laguny w El Cotillo z różowym piaskiem (jak na Elafonisi i Gramvoussie na Krecie) bajecznie malownicze. Plaża od Jandia do Morro Jable ma 27 km,brakowało palm,a poczułabym się jak na Dominikanie.
                      Na Lanzarote dwa dni spokojnie wystarczą. Park Timanfaya jest kosmiczny,zrobił na mnie takie wrażenie,że zaniemówiłam. Obowiązkowy punkt podczas zwiedzania.

Podsumowując...wycieczka bardzo udana.
                      • leszek757 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 29.11.12, 14:38
                        Witam ;-)
                        Po otrzymanym telefonie z firmy ITM udałem się wraz z żoną na Podleśną do siedziby firmy pod koniec zeszłego roku.
                        Dość sympatyczny Pan przedstawił nam ofertę. Po naradzie z żoną stwierdziliśmy że z niej skorzystamy. Gdy wróciliśmy do domu coś mnie tknęło żeby sprawdzić opinie na temat tej firmy gdyż nigdy wcześniej się z nią nie spotkaliśmy. Po przeczytaniu kilku postów włosy mi na głowie stanęły. Jednak gdy emocje opadły stwierdziliśmy że jednak wyjedziemy. Ciężko nam było się zmobilizować ale wreszcie się udało zgrać urlopy...zrobiliśmy rezerwację. Lecieliśmy na Teneryfę z duszą na ramieniu , gdyż nie chcieliśmy się niemile rozczarować tym bardziej że leciało z nami dwoje małych dzieci. Okazało się na miejscu że wszystko było ok....powiem więcej że było lepiej niż sobie to z żoną wyobrażaliśmy. Dla wszystkich niedowiarków ....lećcie a na pewno nie będziecie niczego żałować.
                        Pozdrawiam
                        • disan Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 14.03.13, 15:23
                          Tak tylko,że mogłeś mieć to za darmo.Wystarczyło zarejestrować się w Regency Resorts.Te wyjazdy organizowane są po to żeby zwabić klienta do kupna takiego apartamentu.Są darmowe.Natomiast firma ITM bierze za to 3 tysiaki.Nieźle to sobie wymyślili ?
    • pracownikitm Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 22.07.12, 21:41
      e.waw napisał(a):

> Witam. Po niełatwych bojach udało mi się odzyskać 1000 zł z 1300. Straciłam 300
      > zł, ale odzyskałam resztę.
      > Polecam wszystkim nabitym w butelkę, aby walczyli o swoje i się nie poddawali.
      > Chętnie podzielę się moją wiedzą jak obalić ich zapisy w umowie. Pozwodzenia :)

Pani nie obaliła zapisy w umowie, tylko zwaliła nieprzemyślaną decyzje na chore dziecko. Firma z litości oddała pieniądze, bo nie żerujemy na chorych dzieciach tak jak Pani na własnym. Jeżeli Pani namawia i nagabuje naszych klientów na nabijanie nas w butelkę tak jak Pani to zrobiła to możemy wkrótce spotkać się w sądzie za oszczerstwa i kłamstwa z Pani strony na tym forum.
      • tedinow969 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 15.10.15, 16:13
        Wpisz swoją odpowiedź PROSZE O POMOC W ODZYSKANIU PIENIĘDZY ZA ROZWIĄZANIE UMOWY ZAKUPU VAUCHERA . INFO NA : tedinow969@gmail.com to co mówiona nam na spotkaniu w Tuszynie koło łodzi w maju tego roku to jedna wielka ściema i naciąganie ludzi na szybki wykup bez rozeznania i potwierdzenia tego w rzeczywistości . proszę o podanie podstaw i na co trzeba się powołać . POZDRAWIAM
    • polskie_smaki Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 08.12.12, 16:25
      Miałem okazję przekonać się, że ta instytucja jest bardzo rzetelna i dba o klienta. Oczywiście wszelkich szczegółowych informacji warto zasięgnąć u konsultantów. Bardzo pozytywnie wspominam wycieczkę i polecam!
    • pwk0078 [...] 14.03.13, 15:25
      • wieca Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 14.03.13, 15:44
        Witam
        sam wyjazd na Teneryfę za pośrednictwem tej firmy nie budzi żadnych zastrzeżeń ( byłem na takim wyjeździe ) To czy namawiają do zakupu czegoś to ich praca ale nikt nie musi się zgodzić tylko jechać i wypoczywać. Poświecenie 2 godzin z całego pobytu to nie wiele.
        Natomiast faktem jest że jest to wyjazd DARMOWY a ta firma bierze za to pieniądze.
        Sponsorem wyjazdu Hotel Regency Resort razem z klubem RCI.
        Jeżeli ktoś chce znac szczegóły dot. wyjazdu bezpłątnego zapraszam wieca@op.pl
      • pwk0078 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 20.03.13, 09:38
        Witam,

w nawiązaniu do mojego wcześniejszego posta, chciałem poinformować, że wczoraj miało miejsce coś, co jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu, że ITM jest firmą, która nie zachowuje się w porządku. Zadzwonił do mnie jej przedstawiciel i w niesympatyczny sposób próbował mnie zastraszyć. Nastawienie rozmówcy było dość agresywne i zupełnie nie przystawało do tego, że jest to firma usługowa. No cóż, taki model prowadzenia biznesu. W rozmowie posługiwał się informacjami, które można spokojnie "wygooglować" odnośnie mojej osoby.

Ciekawe było też to, że rozmówca twierdził, że mój numer telefonu informatycy firmy ustalili w związku z numerem IP komputera, z którego pisałem na forum, co akurat z wielu różnych powodów nie było możliwe.

Zakładam, że numer telefonu został uzyskany w ten sposób, że ktoś z pracowników "podszył" się pod osobę, która odpowiedziała na mojego posta o możliwość zeznawania w sądzie. Korespondencja mailowa z jedną z osób przebiegała w taki sposób, że może to być osoba powiązana z ITM. Nie mniej numer telefonu jej podałem.

Chciałbym zatem jeszcze raz poprosić tych, którzy byliby gotowi opowiedzieć w sądzie - jako świadek jak wyglądało spotkanie z ITM, co przedstawiano, oferowano i zapewniano itp. o kontakt na priv pwk0078@gazeta.pl
        • pracownikitm Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 20.03.13, 10:44
          Tak, owszem zadzwoniliśmy do Pana, bo to co Pan robi jest karygodne! Najpierw Pan nagabuje ludzi na zeznawanie w sądzie po czym Pan najspokojniej na świecie zakłada u nas rezerwacje na wyjazd! Ponieważ nie spodziewał się Pan, że wykryjemy Pana oszustwo (zadzwoniliśmy nie po to aby straszyć tylko zapytać czego Pan tak naprawdę od nas chcę...może pieniądze... a to że Pan się wystraszył świadczy tylko o Pana nieczystym sumieniu) przerwał Pan rozmowę telefoniczną, a szkoda, bo na zakończenie nie usłyszał Pan, że to my podamy Pana do sądu za oczernianie firmy i pomówienia!
          Dwukrotnie Pan u nas zakładał rezerwację i wyraził chęć wyjazdu. Firma wywiązała się ze swojej strony umowy, bo otrzymał Pan potwierdzenie pobytu w wybranym przez siebie ośrodku i terminie!
          To, że jest Pan radcą prawnym i szuka sobie zarobku na tym forum jest chore!

Każdy kto bezprawnie i bezpodstawnie będzie rozpowszechniał kłamstwa o naszej firmie, oraz używał słowa oszuści czy naciągacze będzie przez naszych prawników odnaleziony po numerze IP i skierujemu sprawę do sądu z powództwa cywilnego i karnego!
          Robimy to aby ochronić wszystkich naszych klientów którzy z nami wyjechali (a jest ich kilka tysięcy) i tych którzy mają zamiar z nami wyjechać! Również aby ochronić naszych pracowników i ich rodziny od bezpodstawnych oskarżeń i zniesławienia!

• pwk0078 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 20.03.13, 11:04
            Drogi Pracowniku,

podobnie jak w trakcie rozmowy oraz spotkania u Państwa w firmie przeinacza Pan fakty. Odnośnie rezerwacji - tak mieliśmy dobrą wolę skorzystania z Państwa usług. Po to zjawiliśmy się u Państwa w firmie i po to dokonaliśmy zakupu oferowanej Państwa usługi. Niestety w trakcie dokonywania rezerwacji okazało się, że to co Państwo oferujecie w trakcie spotkania ma się nijak do rzeczywistości, kiedy chce się z tych usług skorzystać - (co potwierdza cały szereg wpisów na tym forum).
            Nie wiem też o jakim oszustwie Pan mówi, gdyż na razie to Państwo postępujecie niezgodnie ze swoimi zapewnieniami.
            Nie wiem też gdzie zauważył Pan jakąkolwiek formę "szukania zarobku" w moich postach. To, że jestem radcą prawnym pozwala mi ewentualnie dostrzec szanse na obronę własnych interesów. Niezależnie od tego sprawę zleciłem innemu prawnikowi - do własnej sprawy podchodziłbym zbyt emocjonalnie. Poza tym bardzo porusza mnie bezczelność i cwaniactwo (wbrew Pana założeniom nie muszę się z tym stykać w pracy zawodowej). Zachowanie Państwa pracownika w trakcie wczorajszej rozmowy telefoniczne było karygodne. Wbrew temu co Pan napisał nie przestraszyłem się, a jak napisałem Państwa pracownik próbował mnie zastraszyć (nieskutecznie).
            Proponowałem również ugodowe rozwiązanie sprawy, które sprowadzało się wyłącznie do zwrotu przez Państwa zapłaconej Państwu. Państwa pracownik stwierdził, że taka ugoda byłaby sprzeczna z prawem i że "namawiam do przestępstwa". - pozostawiam bez komentarza.

Muszę wrócić do wykonywania obowiązków zawodowych, w związku z czym nie będę mógł sobie pozwolić na dalszą polemikę.

Pozostaję bez poważania
            • tedinow969 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 15.10.15, 16:17
              Wpisz swoją PROSZE O POMOC W ODZYSKANIU PIENIĘDZY ZA ROZWIĄZANIE UMOWY ZAKUPU VAUCHERA . INFO NA : tedinow969@gmail.com to co mówiona nam na spotkaniu w Tuszynie koło łodzi w maju tego roku to jedna wielka ściema i naciąganie ludzi na szybki wykup bez rozeznania i potwierdzenia tego w rzeczywistości . proszę o podanie podstaw i na co trzeba się powołać odpowiedź
          • disan Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 20.03.13, 14:40
            W jaki sposób znaleźliście po nr IP i to numer telefonu ? Strasznie mnie to ciekawi.
    • globtroter8 Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 14.03.13, 18:42
      Szanowny Panie Oszukany
      Rozumiem, że ta oszukańcza firma nie zrealizowała tego do czego się zobowiązała bo tylko w takim przypadku można mówić o oszustwie. Reguluje to to Kodeks Cywilny i stosowne w nim zapisy. Tenże kodeks jasno również mówi co jest oszczerstwem więc byłbym ostrożny w szafowaniu tak mocnymi epitetami. To czy ktoś zapłacił i ile zapłacił za oferowany do sprzedaży towar lub usługę nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Pana również można byłoby nazwać oszustem gdyby Pan zaoferował do sprzedaży np. prezent, który Pan otrzymał, który się Panu nie spodobał, a za, który przecież Pan nie zapłacił. Oszustwo czy nie?
      Oczywiście, że nie bo dotyczy Pana. Moralność Kalego? Tak oczywiście.
      A z drugiej strony jak bardzo trzeba być naiwnym żeby uwierzyć, że można coś dostać za darmo. Trudno oprzeć się wrażeniu, że ktoś Panem manipuluje i wątpię aby miał dobre intencje.
      Dla jasności sytuacji jestem klientem ITM. Byłem na Teneryfie i Fuerteventurze. Byłem również w Regency Resorts. Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt. Dlaczego nikt nie zaoferował mi nic za darmo kiedy tam byłem na prezentacji? Dlaczego nikt nawet słowem nie wspomniało takiej możliwości wyjazdu. Czyżby Szanowny Pan był wybrańcem losu?
      Zaczynam wierzyć, że tak. Tylko nie wiem czy mam Panu gratulować czy współczuć.
      Jak to wszystko czytam to tracę wiarę w mądrość moich współrodaków.
      I już na samo zakończenie-ortografia się kłania.
      Pozdrawiam wszystkich zwłaszcza tych nie wyznających spiskowej teorii dziejów.
    • 133marta Re: International Travel Marketing Sp.zo.o. z War 17.03.13, 12:32
      wlasnie wczorj w tej firmie podpisalam umowe na 3 500 zl , tak mnie zbalamucili ze po powrcie do domu zaczelam sie zastanawiac co zrobilam, wplacilam zaliczke. prosze o pomoc jak rozwiazac z nimi umowe aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka