Dodaj do ulubionych

Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ?

IP: *.client.comcast.net 09.01.04, 12:07
Czyli popularna jedynka!!! Chodzilem tam od 90 do 94 i raczej mile to
wspominam. Fajni ludzie tam chodzili i rozne mity o tej szkole krazyly. jak
jest teraz???
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.chello.pl 10.01.04, 10:57
      ja chodziłam w latach 1998 - 2002 , super szkoła :) pozytywnie zakręcona ;)
      • Gość: ja Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 10:10
        chodziłam tam w tych samych latach. wychowawczyni prof weber. bardzo miłe
        wspomnienia...
        • Gość: EmigraNT Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.client.comcast.net 13.01.04, 18:26
          hej ja! to chyba chodzilismy do tej samej klasy!! tu Malus a ty kto?
          • Gość: ja Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 09:13
            to chyba niemożliwe. napisałeś, że chodziłeś do jedynki w lata 90-94 a ja
            chodziłam od 88 do 92, weberowa nie mogła być wychowawczynią w dwóch klasach :)
            • Gość: agni Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.chello.pl 20.06.06, 23:44
              Ja też chodziłam w latach 88-92. I moją wychowawczynią też była Weberowa:-P
              No ciekawe, kogo z klasy spotkałam;-P
              • dzida133 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 22.06.06, 12:36
                Agni ? Z tego co pamiętam, to u nas w klasie były trzy dziewczęta, które mogą
                się zalogować Agni...
                • Gość: ja Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 16:57
                  ja-czyli anka zielińska :)
                  straszny chaos na tym forum...
                  agni niech się przyzna do nazwiska a dzida133 chodźby do imienia :)
                  pozdrawiam i liczę na rozwój wątku.
                  • Gość: lampa2 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.chello.pl 25.06.06, 11:02
                    Ha, teraz w naszej ukochanej jedynce - stawiaja salę gimnastyczną na "boisku
                    szkolnym" - odnowiono elewacje - tak czy inaczej nadal jest tam pięknie
                  • a.g.n.i Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 27.06.06, 08:53
                    Agni sie pokazuje w wizytówce:-) cześć Anka - jak się zalogujesz to w wizytówce
                    zdjecie zobaczysz:-P
                    Napisz do mnie maila, może się zobaczymy. Ja teraz niedaleko szkoły pracuję,
                    też na Felińskiego:-)
                    • dzida133 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 27.06.06, 15:21
                      No oczywiście, że 4 !!! Pomyślałam i się doliczyłam.
                      pozdrowionka MK
                      • a.g.n.i Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 27.06.06, 20:35
                        hehe, więcej:-) teraz ja uczciwie policzyłam. Agnieszka D, trzy Agnieszki M
                        (jestem jedną z nich), Agnieszka O i w czwartej klasie doszła Agnieszka B. MaM
                        nadzieję, że nie opuściłam żadnej imienniczki...

Ale zrozumiałamz dalszych wpisów, że ty Dzida jednak nie nasz rocznik:-) a
                        inicjały MK to chyba miała tylko jedna osoba, która w pierwszej klasie od nas
                        odeszła:-)
                        • dzida133 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 30.06.06, 08:59
                          No właśnie, za dużo tych Agnieszek, Monik też było u nas od groma i dlatego
                          swojej córce dałam mało popularne imię :) żeby można się było później doliczyć.
                          Chyba chodziłyśmy jednek do innej klasy, bo ja kończyłam w 94, i moją
                          wychowawczynią była Weber , w-ce Lenart ale nie pamiętam,czy do końca. W każdym
                          razie ja chodziłam do klasy z założycielem tego wątku - Emigrantem czyli
                          Malusem.
                          • a.g.n.i Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 30.06.06, 09:40
                            to do innej chodziłyśmy. Ale ja się z tym rocznikiem dwa lata młodszym bardzo
                            lubiłam, z dziewczynami z klasy humanistycznej zwłaszcza:-)
                • a.g.n.i Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 27.06.06, 08:56
                  Trzy? Oj czekaj, a nie więcej nas było przypadkiem? Więcej, na pewno. Co
                  najmniej cztery:-)))
          • caldwell Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 04.03.06, 22:38
            emigrant, ja z toba chodziłam do jednej klasy...fajnie było, naprawdę też mile
            wspominam...
            • Gość: emigrant Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.08.06, 08:14
              fajnie w takim razi epozdrawiam i zastanawiam sie kto to?
          • dzida133 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 07.04.06, 11:30
            Część Condziu !!! Pamiętasz Kawkę ?
            • Gość: emigrant Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.08.06, 08:12
              Czesc Kawka, no jase ze cie pamietam! Masz z kims kontakt? Fraczak, Krzyzewski,
              Maly a moze Klimas ;-) napisz na konman55@hotmail.com
          • j46 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 29.06.06, 20:24
            Ja tam bywałem w latach 60-64. A w klasie miałem Krzysia Malusa z Czarneckiego,
            niestety już nie żyje. Fajny był kolega.
            • krystynaer Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 29.06.06, 21:17
              Wtedy dyrektorką była Jankowska, j.polskiego uczyła Paszczyńska i Pawłowska,
              łaciny Liberowa a matematyki Zawadzka i chyba już Teresa Tomaszewska. Zgadza się? Może kogoś jeszcze z klasy pamiętasz?
              • jkdino49 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 29.01.07, 00:32
                No, wreszcie natrafiłem na wpis dotyczący moich czasów (1962-66)! Poza
                wymienionymi nauczycielami, matematyki uczyła pani Maria Zapasiewicz (matka
                aktora Zbigniewa, dzięki niej bez problemów dostałem się na Polibudę),
                niemieckiego (a w innych klasach angielskiego) Zdzisława Kordyś, która również
                była naszą wychowawczynią; poza tym był zwariowany fizyk Różański (dziś
                powiedzielibyśmy "zakręcony"), geograf Stanisław Barański (Baran oczywiście) -
                stary kawaler, który razem z drugim starym kawalerem, polonistą - miał na
                nazwisko bodajże Dąbrowski - podkochiwali się w Teresce Tomaszewskiej, młodszej
                od nich o dobrych 20 lat. A pani Irena Postlerowa od rosyjskiego? Żona
                dyplomaty mniejszego kalibru (bo przed przyjściem do naszej budy była z nim na
                placówce w enerdowie). Dzisiaj powiedzielibyśmy o niej "feministka". No i
                niezapomniany nauczyciel od wuefu i pewu, Jerzy Biegański, ze swoją czerwoną
                Jawą (luksusowym wtedy motocyklem, na którym woził dziewczyny ze starszych
                klas, jak wieść niosła niektóre zawiózł prosto do łóżka) - może dlatego był
                przez jakiś czas wychowawcą klasy złożonej z samych chłopaków?
                Nasza klasa (niemiecka, "c") odnalazła się po latach, w roku 2000. Spotykamy
                się od tej pory w kilkanaście osób raz albo dwa razy w roku i jest to niezwykle
                sympatyczne. Niestety, z kilkoma osobami spośród nas już nigdy się nie
                zobaczymy...
                • Gość: magda Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.chello.pl 29.06.07, 20:27
                  Ja maturę robiłam w 67 r, w klasie XIE. Pamietam wszystkich tych
                  nauczycieli,których wspominasz, niektórzy dali popalić. Na zjeździe 22.06.br
                  była prof. Pawłowska, prof.Barański i prof.Tomaszewska. Było fantastycznie.
            • Gość: emigrant Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.08.06, 08:16
              pozdrawiam serdecznie J46, chodziles do klasy z moim ojcem!
      • travis83 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 16.02.04, 23:25
        Hej. ja tez chodzilem w tych latach (98-02) do tej szkoly. Do ktorej klasy
        chodzilas?
    • Gość: zonk Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.chello.pl 13.01.04, 21:23
      no ja tam chodziłam w latach 1999-2003 i było ttotalnie beznadziejnie,
      szczególnie beznadziejna vice dyrektorka, i historycy - bo nic prawie nie uczą
      tylko przychodza odwalają lekcję wychodzą i na następnej laski stawiają.A za
      to ludzie tam są/byli całkiem spox. A i pozdrowienia dla pana Marka!!!!!!!!!
      super człowiek
      • Gość: bunbury Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.acn.waw.pl 29.01.04, 16:13
        ja z kolei byłem tam w latach 93-95, potem zmieniłem szkołę. wychowawcą był
        niejaki Wiesław Kita, który obecnie dyrektoruje. wspominam pobyt w tej szkole
        jako jedną wielką traumę. pani Kuźma od biologii, Janowska od polskiego, no i
        demoniczny Szyszko od wf-u:-)
        • Gość: alma Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 19:22
          A gdzie pani Załęska?
          • wiktor777 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 02.02.04, 20:04
            1984-1987. Wychowawczyni rusycystka p. Bołtromiuk (do 2. klasy), potem biolog
            p. Gorzelski ("Kondon"). Lata totalnej partyzantki i romantyzmu.
            • Gość: RenataR Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 16:42
              Chodzilam do jedynki w latach 78-82, do klasy humanistycznej czyli "c". Moja
              wychowawczynia byla prof. Szewczyk (polski-przez 4 lata bardzo nas pilowala,ale
              na maturze okazala sie nieoceniona;patrzac z perspektywy wspominam ja z duzym
              sentymentem).Dyrektorem byl Kaminski.Z ciekawszych nauczycieli pamietam
              prof.Samborska(fizyka-z jej slynnym powiedzeniem :"To wy sobie przepisujcie z
              tablicy, a ja pojde sie wysikac"),prof.Liberowa (lacina-prawdziwy przedwojenny
              nauczyciel i kobieta z klasa;szczegolnie wryla mi sie w pamiec,tym bardziej,ze
              zdawalam z laciny mature). Przez niestety dosc krotki czas uczyl mnie prof.Otto
              (angielski-zastapila go pozniej prof.Dus-to juz nie byl ten sam angielski).
              Chemii uczyla mnie prof. Zalecka, matematyki prof. Starnawska (traktowala nas,
              humanistow jako lekko mowiac "malo zainteresowanych matematyka"; widzialam ja
              niedawno i nic sie nie zmienila), historii prof. Widawska (dla niej takze jakby
              czas sie zatrzymal).
              • kalinosia Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 16.02.04, 18:44
                hej, ja tez jestem absolwentką jedynki :-) Chodzilam w latach 91-95 do klasy E.
                Wychowawczynia byla Pani Kozikowska od angielskiego i mile ja wspominam. Chemii
                uczyla mnie slynna Pani Załęska wlasnie :-)! Fajna szkola :-) A moze ktos ze
                mna do klasy chodzil? ;-)-aga-
                • Gość: ruda 91 Oważni jesteście! Przyznawać się IP: 80.72.34.* 16.02.04, 23:18
                  do takiego badziewia.
                  • Gość: awa Re: Oważni jesteście! Przyznawać się IP: *.chello.pl 18.02.04, 14:29
                    to już nie jest taka słaba szkoła jak kiedyś!! w latach 90 - tych zmieniły się
                    rządy, zaostrzyły się i z roku na rok stawała się ona coraz lepsza.. coraz lepsi
                    uczniowie zaczeli do niej przychodzić a ja nigdy w życiu się jej nie wstydziłam
                    , nie wstydzę i nie będę wstydzić

PS to pani od chemii to Załęcka nie Załęska ;)
                    • isiaczek23 Re: Oważni jesteście! Przyznawać się 18.02.04, 15:55
                      Ja w ubiegłym roku skończyłam ta szkołę.Jest spoko!Ps.Załęcka to uczyła mnie
                      fizyki a nie chemii.Pozdrówka.
                    • Gość: kiki Re: Oważni jesteście! Przyznawać się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 18:38
                      Jedna pani Załęska czy Załęcka nie świadczy o szkole jako całości, ale jak
                      narazie by ła to, na szczęście, jedyna taka agresywna reakcja na nauczyciela w
                      Warszawie. Nie oceniam całej szkoły, ale tacy nauczyciele jak ta pani powinni
                      mieć zakazany kontakt z uczniami. Zajmuję się szkolnictwem i tak cwanej i
                      skorumpowanej pani nie spotkałam. Szkoła sama w sobie jest w normie.
                  • Gość: ommen Re: Oważni jesteście! Przyznawać się IP: *.crowley.pl 13.08.04, 12:20
                    ehhhhh jak to mawiala pani prof. Bryk : "Boze spusc noge i kopnij"

• Gość: Ona Re: Oważni jesteście! Przyznawać się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 17:07
                      Oj tak, Bryk była super. Mówiła u nas poza Boże ... Trzeba założyć ze ogórek to
                      nie pomidor. i coś z Huseinem.
              • Gość: jarek Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 07.10.05, 14:36
                Cześć, pozdrawiam Cię serdecznie.Matura 1981 klasa humanistyczna prof.Derlicka,
                cieszę się,że dotarłem do tego forum, tak ! podpisuję się pod Twoja
                relacją ,choć wtedy inaczej się to odczuwało.Jedynka w tych latach była
                super.Piękne wspomnienia.Pozdrawiam Jarek K.
                • Gość: Ewka Szy.... Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:44
                  No nie wierzę! Jarek! Pamięam, to chyba pierwsze męskie wydanie pasemek w tej
                  budzie, No i było jeszcze awangardowe ucho z kolczykiem, ale tu pionierem był
                  Mirek K. ożenił się potem z Dorotą D. A dlaczego nie było cie kilka lat wstecz
                  na zjeździe absolwentów szkoły? Z barzdiej barwnych osób z naszej klasy warto
                  wspomnieć "Psychiczną", "Dżinę", "Pawiana" no ibyła jeszcze obecna supergwiazda
                  scen warszawskich niejaka Katarzyna K. (hi hi hi!) Ludzie, jak byliście w
                  klasie o której piszę dajcie znać na maila "ewavisa@wp.pl". Może uda się
                  zorganizować spotkanko po 24 latach od matury? Mam kontakt z paroma osobami. A
                  swoją drogą to był to jedyny rocznik, ktry zdawał maturę za I Sekretarza PZPR
                  to. Edzia Babiucha, ale tego facia na ewentualny zlocik zapraszać nie
                  będziemy.Pozdro! Ewka Sz. mail: ewavisa@wp.pl
              • Gość: grarza Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:28
                Gość portalu: RenataR napisał(a):

> Chodzilam do jedynki w latach 78-82, do klasy humanistycznej czyli "c". Moja
                > wychowawczynia byla prof. Szewczyk (polski-przez 4 lata bardzo nas
                pilowala,ale
                >
                > na maturze okazala sie nieoceniona;patrzac z perspektywy wspominam ja z duzym
                > sentymentem).Dyrektorem byl Kaminski.Z ciekawszych nauczycieli pamietam
                > prof.Samborska(fizyka-z jej slynnym powiedzeniem :"To wy sobie przepisujcie z
                > tablicy, a ja pojde sie wysikac"),prof.Liberowa (lacina-prawdziwy
                przedwojenny
                > nauczyciel i kobieta z klasa;szczegolnie wryla mi sie w pamiec,tym
                bardziej,ze
                > zdawalam z laciny mature). Przez niestety dosc krotki czas uczyl mnie
                prof.Otto
                >
                > (angielski-zastapila go pozniej prof.Dus-to juz nie byl ten sam angielski).
                > Chemii uczyla mnie prof. Zalecka, matematyki prof. Starnawska (traktowala
                nas,
                > humanistow jako lekko mowiac "malo zainteresowanych matematyka"; widzialam ja
                > niedawno i nic sie nie zmienila), historii prof. Widawska (dla niej takze
                jakby
                >
                > czas sie zatrzymal).

ojeje! co za watek, az sie cos w czlowieku robi, bo z jednej strony mile
                wspomnienia z tej szkoly wynioslam, a z drugiej... hm, szkoda wspominac!
                p. widawska, to byla moja wychowawczyni, ja do ogolnej chodzilam...
                straszna dla mnie byla, nie lubila mnie chyba...
                ale prof. Samborska, to taaaak, super byla - ja najbardziej pamietam ja z tego,
                ze wchodzac do klasy mowila "no to teraz wyjmijcie karteczki, imie nazwisko
                i .... (i tu dyktowala dwa pytania, ktore malo kto mial szanse sobie zapisac,
                trzeba sie bylo bardzo starac, zeby dac rade, a ja buntowniczo wpisywalam tylko
                imie i nazwisko, w zwiazku z czym z fizy mialam raczej ocene slaba...) oraz z
                tego, ze zawsze na lekcji stawala przy mojej lawce (druga, rzad od drzwi) i
                duzo mowila (jak to na lekcji), a wymowe miala soczysta!... opluta przewaznie
                wychodzilam z tych lekcji..
                milo bardzo wspominam prof. od biologi, slynnego Kondona (wbrew wczesniejszej
                pisowni u nas sie tak mowilo...) oraz prof. od chemii, zapomnialam niestety
                nazwisko, ale to nie byla ta zolza Zaleska....
                oj, jeszcze paru by sie cieplo wspomnialo...
                pozdrawiam wszystkich!
            • Gość: Aśka Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 13:38
              Matko ja też w tych latach chodziłam do jedynki, do klasy mat-fiz.
              Wychowawczynią była "prof" Banasiak - w późniejszych latach dyrektor tej szkoły
              wybrana w drodze konkursu, nie wiem kto wył w komisji konkursowej, bo ona
              organizatorką była żadną, nawet na wycieczkę zorganizowaną przez nas nie mogła
              się zdecydować, więc jaki był z niej dyrektor. Matematyki uczyła mnie
              nieoceniona prof. Zawadzka tzw górna, bo była jeszcze Zawadzka dolna, czyli od
              zajęć technicznych - koszmarna osoba. Gorzelski zmarł niewiele po tym jak
              opuściliśmy mury szkoły - mam nadzieję, że nie przez nas. Prof. Duś pociszny
              maluszek - uczyła mnie chyba tylko jeden semestr. Szkoła totalny luz, ale nie
              nauczyła mnie wiele
              • Gość: Aga Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.pl 17.08.04, 14:17
                Ja robilam maturę w 1986. Banasiak równieź uczyła mnie fizyki. Obrzydliwa baba.
                Czy jest ktoś kto w 1986 zdawał maturę?
                • Gość: Gacek1986 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.futuro.pl 08.06.06, 16:07
                  matura 1986 Zawadzka-matematyka, Załęcka-Chemia (wychowawczyni), Duś-angielski,
                  pamiętam Biegańskiego i szyszkę pozdrowienia
                  • Gość: Aga Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 11:21
                    To razem byliśmy w klasie!!!
                • ktosiek13 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 09.07.06, 20:32
                  cześć wszystkim
                  rocznik 86
                  klasa mat-fiz, z wychowawcą Guzowskim od fizyki (zero fizyki przez 4 lata)
                  matamatyka z niezastąpioną Kidawską, historia z Widawską , polski ze śp. Cichocką
                  wf oczywiście Szyszko, chemia taka przeraźliwie chuda nie pamiętam nazwiska,
                  angielski Duś ( trzeba było daleko siadać ),biologia Lenart, rosyjski
                  Buniewicz,pnos Biegański.
                  Może ktoś chodził do klasy ze mną?
            • Gość: lolek Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: 195.26.24.* 11.04.07, 12:08
              ....to chodziliśmy w tych samych latach... pamiętam jakiegoś wiktora; nosiłeś
              okulary?
    • Gość: Kamil Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 17:49
      Trzeba było tam chodzić w latach 60-tych, to była super buda.
      • Gość: Jula Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.pie.edu.pl 19.07.04, 16:25
        To se ne wraci
        • Gość: 1988 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.acn.waw.pl 22.07.04, 11:56
          Oj nie ;( - matura 1988
      • Gość: gość Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.chello.pl 08.10.05, 12:22
        No właśnie, ja maturę robiłam w 67,w klasie IVE, miłe wspomnienia.Magda
    • Gość: Ditta Re: Kto chodzil IP: *.itl.waw.pl / *.itl.waw.pl 22.07.04, 12:20
      Kotański, Religa, Głowacki, Abramow, Zapasiewicz. No i mój ojciec:-)
      Stary Żoliborz, WSM itp.
      Potem podobno było gorzej z poziomem, ale jak ktoś napisał pani Liberowa...
      Niesamowita postać. Oczywiście już nie pracuje.
      Ma dziś koło dziewięćdziesiątki, a cały czas wpędzam się w kompleksy myśląc, że
      ja nigdy nie będę tak na bieżąco z literaturą współczesną. I do tego mądrze,
      rozsądnie, odpowiednio krytycznie...!!!
      • Gość: wiemwszystko Re: Kto chodzil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:45
        Ja też chodziłem dwa lata do jedynki w połowie lat 90-tych. Potem musiałem
        odejść bo matematyczka (jak ona się nazywała, chodziła cały czas w jednym
        swetrze, takim fioletowym, fuj!) uwzieła się na mnie, nie zdałem a i tak nie
        miał bym życie z nią. Jako szkoła to była strasza rudera. Nauczyciele też tacy
        sobie. Jakoś nie mam miłych wspomnień (oprócz paru kumpli i koleżanek - Kasia,
        Gaja buziaki!)
        Ale miałem przynajmniej blisko.
        • Gość: wiemwszystko Re: Kto chodzil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:57
          To jeszcze raz ja. A czy ktoś pamięta faceta od niemieckiego. MIał farbowane
          czarne włosy, był budowlańcem w niemczech i starał się nas czegoś nauczyć a i
          jeszcze jeździł niebieską sierrą.
          • Gość: awa Re: Kto chodzil IP: *.chello.pl 02.08.04, 14:55
            tak pamiętam go, uczył mnie niemieckiego, ale niestety zmarł jakiś czas temu
        • smoq Re: Kto chodzil 02.08.04, 23:35
          Gość portalu: wiemwszystko napisał(a):

(jak ona się nazywała, chodziła cały czas w jednym swetrze, takim fioletowym,
          fuj!) uwzieła się na mnie, nie zdałem a i tak nie miał bym życie z nią.

Bryk?
          • Gość: wiemwszystko Re: Kto chodzil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 08:43
            Oj to smutne że On już nie żyje. W sumie gość nie był taki zły.
            Teraz mi się przypomniało że to była Bryk...fuj! do dziś mi się robi niedobrze
            jak o niej myśle. Dzięki za odpowiedz.
            • smoq Re: Kto chodzil 03.08.04, 12:32
              Był dobrym człowiekiem. :[

A Pania Bryk to tak samo pamietac bede jeszcze dlugo. Mnie tez bardzo lubila ;-)
              • Gość: wiemwszystko Re: Kto chodzil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 14:06
                A ciekawe czy ona jeszcze żyje...Jedno jest pewne, było to zła kobieta. A kiedy
                uczeszczałeś do jedynki?
                • smoq Re: Kto chodzil 08.08.04, 14:47
                  Gość portalu: wiemwszystko napisał(a):

> A ciekawe czy ona jeszcze żyje...Jedno jest pewne, było to zła kobieta. A kiedy
                  >
                  > uczeszczałeś do jedynki?

Czy jeszcze to nie wiem, ale w czerwcu zyla jeszcze :->>>>>>>>>>
                  czyli z tego wniosek ze uczeszczalem teraz, ten rocznik '04
                • Gość: ommen Re: Kto chodzil IP: *.crowley.pl 13.08.04, 12:29
                  zyje zyje - widzialem ja wczoraj na zakupach w H.T.Wola

4 lata sie meczylem - wtedy nie powiedzialem na nia dobrego slowa - kazdy sie
                  jej bal :) ehhh ale wiecie co - tak po kilku latach odpoczynku od pani prof.
                  moge przyznac ze byla naprawe dobra nauczycielka - kazdego lenia(np.mnie)
                  czegos nauczyla i tak naprawde ciekawiej w tej szkole bylo :)
                • Gość: ann Re: Kto chodzil IP: *.tele2.pl 06.10.04, 11:11
                  ja chodziłam - i myśle że chcodziliśmy do jednej klasy bo ja też miałam
                  koleżankę Gaję (krótkie ciemne własy)i Kasię (blondynka z mocno pomalowanymi
                  rzęsami). A TY to pewnie Adam? Ja jestem Ania. Kojarzysz? ps: A głupia brykowa
                  dalej posuwa w tym fioletowym swetrze hihihihi
                  • Gość: wiemwszystko Re: Kto chodzil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 15:36
                    No ładnie...:)Nie Adam ale Łukasz - kumpel Adama z jednej ławki...na bank
                    chodziliśmy do jednej klasy, tylko przez brykową nie zdałem i później chodziłem
                    do innej szkoły. Ania, Ania...kurcze nie mogę sobię przypomnieć to tak dawno
                    było. Napisz coś więcej o sobie to może przypomni mi się coś.
                    Pozdro
      • Gość: Kamil. Re: Kto chodzil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 07:53
      • Gość: Kamil Re: Kto chodzil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 07:56
        Pamiętam p. Liberową - uczyła mnie, tak jak i Zapasiewicz od matematyki (matka
        aktora też absolwenta tej szkoły) ale to stare dzieje. W którym roku robił matu
        Twój tata - moze go znam?
        • donkej Re: Kto chodzil 04.08.04, 13:32
          Mnie pytasz, tak? w jakimś 56 chyba - dawno - mieszkał wtedy na 12 kolonii WSM.
          Pozdrowienia
          • Gość: wiemwszystko Re: Kto chodzil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 13:59
            Nie donkej, pytałem Smoqa...:)
            • Gość: v Re: Kto chodzil IP: *.acn.waw.pl 26.10.04, 17:30
              up
              Tak nie wielu chodziło ?
              • Gość: piotrek Re: Kto chodzil IP: *.acn.waw.pl 07.10.05, 16:35
                Ja też kończyłem 1. Dla mnie to był piękny okres. Poznałem wspaniałych ludzi.
                Działo się na każdej przerwie, a czasem i na lekcjach.
                Jedna z fajniejszych anegdotek dotyczyła moich kolegów, którzy postanowili pod
                nieobecność p. wicedyrektor Szewczyk (postrachu szkoły) przepiłować ruską piłką
                (taką zwijaną) krzesło. Usiedli w ten sposób że Diabeł siedział przodem do
                drzwii, zaś Zając tyłem. Piłują...piłują...piłują..w klasie panuje nastrój
                święta, wszyscy uśmiechnięci. Nagle bezszelestnie otwierają się drzwii w
                których staje spóźniona Szewczyk. Diabeł przestaje ruszać ręką i rozszerzonymi
                oczami patrzy nieco ponad Zającem. Zając, któremu nagle piła zaczyna się
                zwijać, nieświadomy obecności dyry krzyczy na Diabła : Diabeł!! no piłuj k***
                piłuj!! Fajna była poruta z tego.
                A szkoła może i nienajlepsza, ale kto miał zrobić swoje to zrobił, albo jest na
                dobrej drodze. Ja ją wspominam wesoło i ciepło.
        • Gość: jacek Re: Kto chodzil IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.07.06, 16:43
          a kto pamieta Karoline Grabowiecka od fizyki to bylo w latach 60 miala chyba ze
          sto lat swietlnych,mozna bybylo tomy o niej pisac, a chemika o nazwisku
          Salwin,Zawadzka z d. Tyndzik
    • grarza Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 07.10.05, 16:48
      no ja tez!!! ale jakas dyche wczesniej! :)))

wspominalam ostantnio te szkole z dawno niewidzianym kolega z klasy! ah,
      wspomnien czar!... :)))

pozdrawiam wszystkich!
      • Gość: magda Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.chello.pl 07.10.05, 17:14
        ja kończyłam ją w 82 albo 83- musiałabym sprawdzic- klasa humanistyczna z
        szewcowa jako wychiowawczynią. Śnila mi się po nocach jeszcze po maturze i do
        tej pory uwazam, ze rzucanie zeszytami na lekcji do smietnika wcale nie
        soprzyjały uczeniu sie polskiego. Poza profesor Liberową - jednym z ważnych
        Ludzi, których spotkałam w swoim zyciu nie było tam nikogo naprawde wielkiego.
        Ale statystycznie to i tak duzo.Pamietam , gdy ZOMO wyladowało w 81 na dachu
        SWSP (strazy)i spacyfikowało studentów to woźna wpadła na lekcje i krzykneła co
        sie stało, a mysmy polecieli pod straż, ale było juz po wszystkim. Prof.
        Liberowa bardzo się wtedy martwiła o nas i mówiła, żeby znowu nie było
        powstania, bo wszyscy najlepsi znów zginą - wtedy brzmiało to jak najwiekszy
        komplement - tymi nastepnymi najlepszymi mielismy byc my...
        PS a z łaciny do dziś pamietam kilka sentencji, których Prof. Liberowa nas
        uczyła i czasem sie przydają, żeby "błysnąc" wykształceniem klasycznym np w
        technokratycznym towarzystwie.
        • na4 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 17.10.05, 11:59
          Tak ta szkoła miała swój klimacik. Muszę przyznać, że wspominam te 4 l jako
          najfajniejszy czas w swoim życiu. Z nauczycieli miałam zajęcia między innymi z
          p. Mielniczuk, Pruszczyk, Kondonem.
          • Gość: supeł Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: 195.85.249.* 17.10.05, 17:08
            mnie one (i Kondon)też uczyli, a wychowczynią była Starnawska, możliwe, że
            chodziliśmy do tej samej klasy, pozdrawiam
    • Gość: Justyna Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: 193.201.167.* 17.10.05, 14:22
      Konrad chodziliśmy razem do klasy:)))!!!!
      odezwij się na gazetowy mail mamamuta@gazeta.pl
      • dzida133 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 07.04.06, 11:36
        No to ja z Wami też chodziłam !!! Tylko nie wiem, o którą Justynę chodzi - nie
        chcę tu wymieniać nazwisk, ale czy cioś Ci mówi imię Staś ?
        ps. tu Kawka
    • Gość: anka Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 01:50
      Hej! szukam osób które zaczynały tą szkołę w roku 95 a konkretnie z klasy mat-fiz
      ->P. Putowska.
      Jeżeli chodzi o dyr. Banasiak to była jedną z niewielu osób którym nie zależało
      na usadzeniu ucznia, pamiętam ciągłe poprawy kartkówek u niej w gabinecie!
      Babka w porządku.
      A chemi uczyła Załęcka a później Zachwieja i stanowczo ta pierwsza była dużo
      lepszą nauczycielką.
      A Pan Marek rzeczywiście był dobrym ,, duchem" tej szkoły.
    • Gość: czarna Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 11:38
      A pamiętacie Olgę,Bożenę i Kmitę???
      • svolo Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 19.10.05, 03:44
        A czy ktos z Was chodzil do 1-ki w 2-giej polowie lat 70-tych.
        Mnie utkwil w pamieci Prof Bieganski od PO i Prof Jurzynski od fizyki .Byl
        uosobieniem spokoju starszy siwy pan .Pieknie gral na skrzypcach.
        Prof od matematyki jak ja ktos wczesniej nazwal Zawadzka gorna,nazywana byla
        przez nas wsciekla pomarancza bo chodzila w takich golfach o zarombiastych
        kolorkach.
        Zawadzka dolna kojarze z kilkudziesiecioma branzoletkami na rekach i wtedy
        nazywano ja krolowa podziemi.Pamietam tez takie wydarzenie .Dotychczasowy
        dyrektor pan Rzysko[cudny czlowiek] przeniesiony zostal do bodaj eze
        Zmichowskiej albo Sepolowskiej a na jego miejsce przyszla jakas nieznana blizej
        nauczycielka polskiego z prowincji. Mocno partyjna .Panika .Co sie bedzie
        dzialo.Ale pokazala klase juz na rozpoczeciu roku.Pierwszego bardzo wietrznego
        jak pamietam dnia nowego roku szkolnego zgonila wszystkich do ogromniastej
        szkolnej auli,i wymachujac rekoma plotla jakiego to nowego silnego ducha
        socializmu bedzie w mury tej szkoly wprowadzac.W tym momencie ostro powialo i
        otworzyly sie z trzaskiem wielkie okna .Nic innego jak duch socializmu Wszyscy
        rykneli smiechem.Ta kobicina niewiele sie tym przejmujac zakrzyknela gromkim
        glosem: To ,ze sie okno otwarlo to nie jest powod do smiejania.Pani od
        polskiego.Byla juz nasza.Dluga tam miejsca nie zagrzala. Pamietam tez Prof od
        polskiego[moge sie mylic] ktory byl jak to sie dzis mowi gejem chodzil na zmiane
        w dwoch zestawach- garnitur szary koszula ,krawat skarpetki ,buty do polrocza
        garnitur bezowy itd do konca roku.Zachodzilismy wszyscy w glowe czy majtek tez
        przez pol roku nie zmienia.
        Ale najbardziej w pamieci utkwila mi pani od histori taka zaciagajaca ,mowiaca z
        ruskim akcentem,dzieki ktorej wylecialem z tej szkoly.Od poczatku pomylila mnie
        z jakims znienawidzonym uczniem i nazywala mnie jego nazwiskiem.Z historii rylem
        chyba najbardziej ale to kompletnie nic nie dalo.Moje odpowiedzi wygladaly mniej
        wiecej tak:[zmieniam nazwiska]No powiedz ty mnie Wisnieskie jak to po co i
        dlaczego bylo z ta bitwa pod Grunwaldem .Pani profesor nie nazywam sie
        Wisnieskie tylko Malinoskie.Moze ty sie i nazywasz Malinoskie ale dla mnie to ty
        sie nazywasz Wisnieskie .Mow.No wiec sie pocilem przez 20 minut Rylem wtedy z
        podrecznikow akademickich zeby nie miala sie do czego czepic.I po takiej co
        najmniej kilkunasto minutowej odpowiedzi kwitowala ja krotko.Moze ty Wisnieskie
        cos umiesz ale dla mnie to ty nic nie umiesz.Siadaj dwa [to wtedy najnizsza ocena]
        Taka to byla zla kobieta.
        Pozdrawiam Kolegow a w szczegolnosci kolezanki[pamieta moze ktora schody za
        zakretem na poddasze?]Buzka
        • Gość: ekrysz Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 18:32
          Chyba wiem SVOLO o kogo Ci chodzi, bo lata uczęszczania do szkoły pokrywaja sie
          z moimi. Musielismy się spotkać. Ta wściekła historyczka to na pewno
          Mielniczuk. W każdej klasie miała kogoś kogo gnębiła. Pamiętam też schody na
          poddasze. Można tam było spokojnie papieroska wypalić albo browarka wypić.
          Potem belfry się zorientowały, że tam chodzimy i jakimś cudem zrobili w miarę
          legalną palarnię, ale tylko dla maturzystów. Małolatów goniono. Fajna była też
          taka woźna przy tuszy. Miała dyżurne papieroski jak komu brakło i można było u
          niej też popalić. Ludzie jak wtedy było fajnie... A dyskoyeki w auli ozdobionej
          siatką maskującą prowadzone przez Trojanowskiego wymachującego marakasami...
          Można byłoby czas cofnąć ....
          • marslaur Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 28.11.05, 14:17
            cos mi tu pachnie moimi czasami... ekrysz, który rocznik/matura?
            • Gość: ekrysz Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 28.11.05, 15:59
              Witam Cię Marslaur! Maturę zdawałam w 1981 r. Wspólne czasy?
              • misia007 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 28.11.05, 17:20
                Miło tak powspominać , kończyłam jedynkę wiele lat temu i dziek iwaszym postom
                przypomnialam sobie fizyczkę Samborską, Historyczkę Mielniczuk i p. zawadzka od
                matmy, która mnie na szczęscie nie uczyła.No i jeszcze jakiś czas pani
                Zapasiewicz,a reszta nazwisk brzmi nieznajomo.Pozdrawiam
              • marslaur Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 28.11.05, 22:33
                no jednak nie, ja '87 - ale mielniczukową pamietam b. dobrze, uczyla mnie przez
                cala szkole. oprocz tego "guma" gorzelski, zawadzka od matmy, cichocka od
                polskiego, duś od anglii, zawadzka od plastyki i religii :-), boltromiuk od
                rosyjskiego etc. etc. kochane czasy - szkola zycia - slodycz wspomnien.
          • svolo Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 19.06.06, 18:30
            Dokładnie ,dokładnie .Się ta Pani prof -Mielniczuk nazywała.
            Była strasznie zawzięta.Oj strasznie.
            A na schodach za zakrętem to nie tylko papieroski i piwko.Pełna "awangarda " tam
            odchodziła.Jak na tamte czasy oczywiście.
            Uściski dla ówczesnych koleżanek.
    • jusewa Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 22.10.05, 14:33
      Ja chodziłam do Jedynki. Matura 1981, klasa humanistyczna, IV c.Wychowawczyni -
      p.Derlicka. Ktoś kojarzy tę klasę?
    • yasmine_yasmine Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 24.10.05, 07:53
      A ja Matura rocznik 96

Moją wychowawczynią była polonistka, p. Teresa (no i nie pamiętam nazwiska) :(

pozdr,
      yy
      • Gość: anka Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 18:41
        Zapewne P. Teresa Trzcińska,
        • yasmine_yasmine Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 25.10.05, 19:43
          dokładnie, dokładnie Ona :)

Kobieta, która miała ochote zasiać w naszych sercach odrobinę romantyzmu.

Dopiero po kilku latach doszło do mnie dlaczego tak a nie inaczej prowadziła z
          nami zajęcia i szkoda, że troche się spóźniłam :(

• Gość: jarek Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 15.11.05, 14:14
      odświeżamy pamięć Jedynka !
      • Gość: peggy-sue Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 21:40
        Ja chodziłam. Najbardziej wspominam zacną panią Załęcką, którą notabene kiedyś
        pobiły następne roczniki. Rura jedna. Wchodziła do klasy i sepleniła
        zaraz "kartecki prose". A potem cała klasa lufy i epitety na dokładkę.
        Niewyżyty babsztyl.
    • Gość: Stefan Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 17:20
      Waciak, Rudy, Żyrafa
      • Gość: danusia Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.aster.pl 24.11.05, 10:25
        matura rocznik 83. Szkołę wspominam z ogromnym sentymentem. Nauczycieli, zwłaszcza prof. Liberową - ogromny autorytet.Szkoła miała swój klimacik, nie była może na tzw. wysokim poziomie, ale kto chciał się uczyć, nikt mu nie przeszkadzał...Klasa IV d była super, było wesoło, chciało chodzić się do szkoły
    • eherena Re: CZY KTOŚ MI MOŻE POWIEDZIEĆ ? 01.12.05, 21:45
      Ja nie kończyłam kultowej Jedynki, ale wiem, że to była (jest?) szkoła z
      klimatem. Chodziło tam trochę moich znajomych.Ostatnio słyszałam jednak, że nie
      ma ona już numeru I tylko LXXV. Czy to prawda? Kiedy i dlaczego zmieniono
      numerację??????????
      • Gość: ni Re: CZY KTOŚ MI MOŻE POWIEDZIEĆ ? IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:16
        nie wiem czy zmieniła czy nie. W kazdym razie Batory walczył o numer I. Kiedyś
        tam dawno dawno miał taką numerację i postanowił do niej wrócić.
        Na stronie szkoły jedynka.x.pl/ramki2.php?pokaz=stronaglowna jest
        jeszcze jedynką
        • Gość: jarek Re: CZY KTOŚ MI MOŻE POWIEDZIEĆ ? IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 02.12.05, 10:40
          Nie pozwólmy na to by nasza szkoła straciła swój Symbol
          • Gość: mieszkam obok jedynka nadal jedynką IP: *.chello.pl 05.01.06, 13:33
            może pomyliło wam się z jedną ze szkół na felińskiego 13 (zespół szkół nr 31),
            tam są o ile wiem dwa licea
    • Gość: PUZON Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.chello.pl 03.12.05, 10:12
      pocztek lat 90 to moje czasy w Jedynce - piękny czas. Trzcińska przez 4 lata
      wychowawcą.
      podr.

ps
      niebawem 70-lecie
      • Gość: ewka Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 13:38
        A już myślalam, że to PUZON z moich czasów wszedł na forum.... No nic, to.
        Pozdrawiam i tego młodszego Puzona :)
        • kalinosia Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 05.12.05, 21:53
          heja Puzon, a czy ja mam u Ciebie AC OC NW :)? pozdrowionka - agnieszka
          (klasa E Pani prof. Małgorzaty Kozikowskiej :)
          • ozon2007 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 11.12.05, 11:38
            tak to ja swiat jest mały.
            pozdrawiam
            • Gość: kalinosia Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.chello.pl 11.12.05, 21:14
              oj mały mały :) Internet to wspaniały wynalazek :-)
            • dzida133 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 07.04.06, 11:38
              Pewnie, tym bardziej, że w tym tygodniu Puzon ubezpieczył mi samochód, hihihi
      • yasmine_yasmine Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 04.12.05, 22:44
        Ale to chyba MÓJ Puzon :)

Bartek, jeżeli to Ty to prosze napisz na priv.

pozdr,
        yasmine vel Dorota
    • Gość: . Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 18:39
      up
    • Gość: zielu Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.chello.pl 11.12.05, 17:38
      Witam wszystkich
      Moje czasy w ILO to 92-96 wychowawczyni Tereska , klasa IVb , wspominam bardzo
      ciepło cały ten beztroski okres mojego zycia, wszystkie imprezki, wycieczki,
      wypady na cytadele, klasówki, odpowiedzi przy tablicy, nieprzygotowania(szkoda,
      że tylko dwa na semestr:) ).
      Dorota co u Ciebie słychać? Może jakas imprezka zamiast rekolekcji :-)
      pozdrawiam
      P.S. Puzon boli mnie głowa po wczorajszym browarku
      • yasmine_yasmine Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 11.12.05, 23:53
        Zielu :)))))))))))

imprezka zawsze, wszedzie :P
        Puzon do mnie już napisał - może się umówimy na małe spotkanie :)

pozdr,
        dorka
    • veeto1 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 28.12.05, 14:23
      up
    • Gość: GOśCIU Re: JA CHODZIŁEM, CZASAMI !!!! IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 04.01.06, 13:32
      • Gość: ewa Re: biol-chem matura 82 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 22:32

Klasa Załęckiej:)) Jest ktoś z tej klasy??
        W sumie wspominam tamte czasy z sentymentem. Pamiętacie
        Gałkową,Starnawska,Mielniczuk? Nie przmęczały nas nauką;) Chyba z największym
        sentymentem wspominam panią od biologii i Jurzyńkiego od fizyki.
        Pozdrowienia:))
        • Gość: Kasia matura w 1991:) IP: *.aster.pl 07.06.06, 17:20
          Czy ktos moze pamieta, jak nazywala sie babka od fizyki..? Wygladala jak stara
          indianka:) Byla dosc wysoka i miala czarne, geste, dlugie wlosy. Czasem
          robila "wyklady" po "angielsku" hehe i mowila "Ajdija" (idea:)
        • veeto1 Re: biol-chem matura 82 08.06.06, 19:52
          Pamiętacie, matura '81. Biologii uczył nas pan a nie pani. Ogólnie znany Kondon.
          A Załecka do dziś gnębi wszystkich. Babsztyl nie do zdarcia.
          • svolo Re: biol-chem matura 82 12.03.07, 21:17
            O właśnie Kondon.

"A biologi to ty sie dziewczynko uczysz systematycznie?" :):):)
    • krystynaer Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ?MATURA 70 07.06.06, 20:03
      Jest ktoś z takiego rocznika?
      • runner5 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 08.06.06, 11:53
        Do I LO chodziłem w latach 79-83 klasa mat.-fiz. z angielskim.
        Wychowawczynią była p. Bołtromiuk. Jako wychowawczyni była beznadziejna, a jako
        rusycystka to nie wiem, bo nie bardzo mnie ten język interesował.
        Ogólnie nauczycieli w szkole nie oceniałem zbyt dobrze, może z wyjątkiem prof.
        Samborskiej od fizyki, którą darzyłem dużą sympatią, chyba z wzajemnością.
        Z innych nauczycieli, których pamiętam to przede wszyskim Zawadzka od
        matematyki. Jej "terrorystyczne" metody nauki trudno byłoby zapomnieć. Na
        początku kazdej lekcji na wszystkich padał blady strach, kiedy dwie "ofiary"
        były wybierane do rozwiązywania zadań przy tablicy. Pamietam też Biegańskiego
        od PO i Szyszkę od WFu, który zorganizował szkolną druzynę siatkówki gdzie
        grałem przez 2 lata.
        Za to znajomości z innymi uczniami ze szkoły przetrwały potem wiele lat.
        • Gość: marcin Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: 217.153.150.* 20.06.06, 15:59
          Cześć Wszystkim! Chodziłem do Jedyneczki w latach 84-88, moją wychowawczynią
          była p. Mielniczuk, polonistką p. Pruszczyk, biologiem Kondon, od ZPT
          p. Zawadzka dolna itd. Piękne czasy, łza się w oku kręci. Na dużej przerwie
          łaziliśmy do barku Kurka na Pl. Inwalidów na frytki albo do baru Fawory na coś
          mocniejszego albo na ciastka obok kina Światowid albo przesiadywaliśmy na ławce
          w parku przy Wojska Polskiego na zielonym Żoliborku. Piękne, romantyczne,
          beztroskie, młodzieńcze czasy. A teraz człowiek pogrążony w codziennej
          szarości, pracy, kłopotach i nawet go nie stać, żeby tutaj powrócić na Żoliborz
          bo ceny metra są tak kosmiczne...
          • Gość: Kasia Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.06, 16:10
            Pani Pruszczyk byla moja wychowawczynia :)
            Mi sie udalo wrocic na Stary Zoliborz :))) Mieszkam sobie od 1,5 roku przy
            pl.Wilsona :) Ale i tak jestem pograzona w szarej codziennosci i klopotach ;)
          • Gość: AAAA Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.acn.waw.pl 23.06.06, 08:37
            Oj, alem się wzruszyła. Czy ty jesteś Marcin D czy Marcin K ? Pozdrawiam Anka
            • Gość: johana Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.06, 22:34
              cześć, ale która Anka, jeśli Cz. to proszę o odzew, Aśka L.
              • ancz88 do johana 04.09.06, 10:32
                Cześć Aśka. Stawiam się na rozkaz i odzywam się. Matko naraszcie ktoś swojski -
                oczywiście oprócz Marcina D lub K (co coś nie chce się ujawnić). Aśka odezwij
                się koniecznie do mnie: ancz88@gazeta.pl
          • Gość: johana Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.06, 23:11
            Cześć, Marcinie obojętnie K. czy D.pełne zaskoczenie, na forum jest moja szkoła
            podstawowa i 'JEDYNKA' i jeszcze znajomi się odzywają.Ciekawe czy p.Mielniczuk
            jeszcze żyje,a co z ukochaną Piotra M. słodką p.Pruszczyk. Tych knajpek już nie
            ma, a my nadal zbieramy grosiki tylko na coś zupełnie innego,ale nie stresuj
            się. Ja jestem obecnie 'BEMOWO' /fatalna dzielnica/,a Żoliborek też się
            pogorszył, powoli będziemy musieli uciekać coraz dalej od centrum
            miasta.Wspomnienia.....(: Aśka L.
            • Gość: psmo Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.um.warszawa.pl 13.11.07, 12:58
              pozdrawiam Marcina (stawiam na D.) pozdrawiam też Asię L i Anię Cz. Czy wiecie
              coś o p. Mielniczuk. Zachowują ją we wdzięcznej pamieci, w końcu to jej
              nadludzkiemu uporowi zawdzięczam maturę.
              • veeto1 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 14.11.07, 22:04
                Gość portalu: psmo napisał(a):

> Czy wiecie
                > coś o p. Mielniczuk. Zachowują ją we wdzięcznej pamieci, w końcu
                to jej nadludzkiemu uporowi zawdzięczam maturę.

Nie wiem nic i nie chcę wiedzieć. Dla mnie to był koszmarny
                babsztyl, nie mający za grosz podejścia dydaktycznego, pedagog też
                do bani. Znienawidziłam przez nią historię. A zdaną naturę
                zawdzięczam samej sobie.
                • Gość: psmo Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.um.warszawa.pl 16.11.07, 11:21
                  gratuluję, to naprawdę niezwykłe zdać maturę, w tamtych trudnych
                  czasach, przy tylu intelektualnych pytaniach (typu gdzie rzucili
                  piwo). Musiało być naprawdę ostro, skoro kurz bitewny jeszcze nie
                  opadł i tak żywo pamiętasz ten czas.
                  • ancz88 Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? 19.11.07, 09:49
                    Pięknie powiedziane.
                    Misiek buziaki.
                    A czy tu zaglądałeś nasza-klasa.pl/?
      • Gość: Gość z daleka Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ?MATURA 72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:29
        Matura 1972. :)
    • Gość: Juri Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.devs.futuro.pl 25.06.06, 15:43
      heh, matura 2000. mam nadzieje, ze kilka osob juz tam nie pracuje... chocby
      szczuzewski. ktos go kojarzy? albo taki jeden babsztyl od niemieckiego. porazka
      na calej linii.
      z historia nie bylo zle - bez problemu dostalem sie na historie na uw.
      dobrze, ze sie szkola rozbudowuje - porzadna hala sportowa zawsze sie przyda.
    • Gość: tojam Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.aster.pl 26.06.06, 23:42
      Naprawdę, niezmiernie miło wspominam Jedynkę, Świetna atmosfera, niektóre
      kontakty przetrwały do dziś. Jednakże, niestety, po zmianie szkoły (po dwóch
      latach edukacji w ‘85) musiałam włożyć baaaaardzo dużo pracy by wyrównać
      zaległości do poziomu nowego liceum.
      Zresztą, wśród absolwentów jedynki niewielu jest lekarzy, naukowców czy
      prawników...
    • Gość: czerwonykapturek Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 21:34
      Hello! Ja chodzilam w latach 91-95. Przez dwa pierwsze lata bylo super. Potem
      jakis dziwny klimat sie wytworzyl. Dobrzy nauczyciele zaczeli odchodzic. Na ich
      miejsce przyjmowali jakichs niedoukow, ktorzy prowadzili lekcje w oparciu o
      notatki ze swoich szkolnych zeszytow... Dodam nieskromnie, ze kolega Malus byl
      moja wielka, acz ukryta miloscia. Latalam za nim na przerwach, a on nic nie
      wiedzial. Teraz sie z tego smieje, ale na tamten czas bylam okrutnie zakochana.
      Zreszta, taki to byl urok licealnych czasow. Trzeba bylo miec jakas sympatie.
      Ta adrenalina.
      Z nauczycieli to bardzo lubilam pani Kuzme, co to biologii uczyla. Pan Masny,
      doskonaly matematyk. Ni w zab nie wiedzialam o co mu chodzi. Nikt z klasy nie
      wiedzial. Wszyscy mieli paly. Pani od fizyki byla..... dziwna. Czarne,
      rozpuszczone wlosy do ramion. Troche demoniczna. Nie pamietam nazwiska....
      Pani Pruszczyk. Ciepla osoba. Tylko czemu na lekcjach taka oschla. Polonistka.
      Pani Mizeraczyk od niemieckiego. Lekcje przegadane. O wszystkim opowiadala.
      Pani Dus tez wielkim szacunkiem darzylam. Ogolnie to poznalam tam swietnych
      ludzi....
      • Gość: Kasia Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.06, 00:39
        Hihihi... Czerwony Kapturku spodobal Ci się wątek :)
        Ja Kolegi Malusa nie pamietam, ale faktycznie, takie nazwisko w kontekscie
        Twoich milosnych fascynacji sie przewijalo podówczas :)))
        Tak w ogole, to powinnysmy sobie zrobic wieczor z pamietnikami w dloni. Chyba
        bysmy umarly ze smiechu :)))
        Ja jeszcze pamietam pania od historii, ktora na poczatku mnie lubila, a potem
        juz nie (nie wiem czemu), tylko jak ona sie nazywala...? Przypomne sobie. No i
        fajna byla pani Bryk, ktora nam (klasa humanistyczna) za friko dawala mierne
        (bo my głaby matematyczne bylismy ;) Pamietam, ze napisalam o niej
        wierszyk: "Pani Bryk sie rozbrykala i mi skuwke rozdeptala" :))) No bo mi
        rozdeptala :)
        No i pamietam slynna na cala Warszawa afere z pobita pania od chemii - chyba
        Załęcką.
        Ogolne wspomnienia mam nijakie prawde mowiac. Ani zle ani dobre. W sumie malo
        sie tam dzialo i chyba jedyna ciekawa (dla mnie, do zapamietania) rzecza byla
        gazetka, ktorej bylam red.nacz. :) Do dzisiaj mam pare numerow..
        • Gość: czerwonykapturek Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 11:29
          Witaj Kasia!
          Te gazetke to i ja pamietam. Pamietam tez pania Wilde od polskiego. Na moje
          prace mowila: dziadostwo!!. Hehe, a ja sie taka humanistka czulam. W sumie tak
          sie przejelam, ze zatracilam naturalny talent pisarski...
          • Gość: Kasia Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.06, 12:45
            Ta od historii to sie Kosinska nazywala. Nosila zegarek z logo Vichy i
            dziewczyny twierdzily, ze sie chwali :))) No coz, na poczatku lat 90tych takie
            rzeczy robily wrazenie na nastolatkach.. :)))
        • Gość: ruda Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.eranet.pl 30.08.06, 00:25
          A w którym roku byłaś naczelną gazetki kochana? Boż to moje dziecię było
          wychuchane:-)
        • Gość: Ruda Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.246.73.235.skyware.pl 20.08.20, 17:48
          Hihi to ja w roczniku 91-95 i tez byłam naczelną „jedynki” :)
      • Gość: kolega Malus Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.08.06, 08:21
        ...no to dowiedzialem sie po latach ...i to od czerwonegokapturka ze szalala za
        mana na przerwach ! pozdrawiam serdecznie! napisz konman55@hotmail.com
        • Gość: ruda Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.eranet.pl 30.08.06, 00:42
          O rany, też się w takim jednym kochałam. Też z Twojego rocznika. ale chyba mało
          intensywnie bo za boga żywego nie pamiętam jak się chłopaczyna nazywał. Ale
          piękny był. to fakt. I na siatkówce kiedyś tak cudownie zaserwował, że mojej
          koleżance dwa miesiące przyszło w kołnierzu ortopedycznym chodzić. Takie miał
          włosy blond i dlugie... oj się żem rozmarzyła
        • Gość: Pawel K Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:28
          Witam wszystkich widze ze mozna znalesc starych znajomych. Ciekawe czy jakies
          spotkanie sie szykuje. Pozdrawiam, Pawel K
          • Gość: ruda Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: 62.29.253.* 22.09.06, 18:53
            Paweł K. A czy od Kozikowskiej z pierwszej klasy a później z biolchemu?
            • Gość: Pawel K Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 11:25
              Witaj,
              U kozikowskiej od 3 klasy.
              • Gość: ruda Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.eranet.pl 26.10.06, 18:57
                acha, czyli od 3 w pedagogicznej? to mój rocznik, ale nie moja klasa. ja do
                kozikowskiej też chodzilam ale do 3 klasy. a już myslałam że kogoś z klasy
                spotkałam
                • Gość: PawelK Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 11:36
                  Witaj,
                  ja nie moglem przypomniec sobie kogos o pseudonimie ruda wiec z moja pamiecia
                  nie jest tak zle, uff :)
                  • Gość: ruda Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.eranet.pl 28.10.06, 19:27
                    Ale roczik te sam, to mógłbyś wysilić pamięć :-) choć z drugiej strony
                    rzeczywiście pedagogiczej klasy też za dobrze nie pamiętam poza osobami, które
                    przez pierwsze dwa lata chodziły ze mą do klasy :-)
        • Gość: czerwonykapturek Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.aster.pl 26.09.06, 14:37
          Kolego Malus, napisalam do Ciebie maila :)
          Pozdrawiam :)
          • Gość: Kolega M Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.hsd1.il.comcast.net 30.09.06, 18:50
            Hej! Nie dostalem maila od Ciebie! Ogolnie nie dostaje maili od ludzi co maja
            konta na o2.pl, nie wiem dlaczego! napisz koniecznie do mnie na
            conrad@colorphonic.com
            pozdrawiam Czerwonego Kapturka!!
          • Gość: Kolega M Re: Kto chodzil do I L.O na Felinskiego ? IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 03.10.06, 18:02
            Czerwony Kapturku! odezwij sie do mnie na nowy email, bo jak juz pisalem
            wczesniej nie dochodza do mnie wiadomosci z o2.pl Z niecierpliwoscia czekam na
            wiadomosc ;-)
            conrad@colorphonic.com