Dodaj do ulubionych

Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę

18.04.11, 09:20
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • lese_majeste sądząc po głosowaniu to rączka rączkę myje 18.04.11, 09:53
      • kamele Re: sądząc po głosowaniu to rączka rączkę myje 18.04.11, 11:16
        Żenada - Pan Plitta, wylądował na Żoliborzu po aferze film.wp.pl/id,53653,title,Oskarzony-Kazimierz-Kaczor,festiwal-wiadomosc.html , teraz ma zarzuty korupcyjne i dozór policyjny, wspólnik w areszcie śledczym... a oni mu dają ciepłą posadkę. DNO!
    • realestate1 KTO ma racje? 18.04.11, 14:41
      Burmistrz twierdzi, że tylko na taki ruch pozwala prawo!

Mam pytanie, pytanie do prawnika
      KTO ma racje?

opcja A- Żeby ośrodek pomocy społecznej mógł funkcjonować normalnie, zdecydowałem się przenieść pracownika do urzędu dzielnicy. Tylko na to pozwala mi w obecnej sytuacji kodeks pracy
      opcja B - burmistrz powinien rozwiązać umowę z Wojciechem P., likwidując jego dotychczasowe stanowisko pracy.
      Tak mi się wydaje na podstawie mojego osobistego doświadczenia życiowego, choc nie jestem prawnikiem jak burmistrz, [u]że to opcja B ma racje.
      Kodeks pracy pozwala zlikwidowac stanowisko pracy!!!

Na miły Bóg BURMISTRZU?
      nie wie Pan tego?
      • donkej Re: KTO ma racje? 18.04.11, 15:35
        A. To nie burmistrz dzielnicy zatrudnia szefów OPS.
        B. W takiej sytuacji kodeks nie pozwala.
        • realestate1 Re: KTO ma racje? 18.04.11, 15:43
          @donkej
          Zmniejszenie liczby stanowisk kierowniczych jest zakazane przez KP?
          przecieram oczy ze zdumienia
          Czy Żoliborz ma własne prawo pracy?
    • Gość: karola Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 15:42
      żenada, za łagodnie traktują tego pismaka. ja ma pytanie: czy te prezenty kupowane seniorom na Żoliborzu miały przełożenie na liczbę głosów na pismaków. wszyscy wiemy, ze pan i pani wice to pismaki jakich mało. oni są gorsi od muchy
      • realestate1 Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę 18.04.11, 15:59
        swoją drogą Karola zobacz:

PO robi dobrze pismakowi wicedyrektorowi.. a PiS się wstrzymuje ba nawet krytykuje!
        Jak to wytłuczysz?
        Ja nie potrafie..
        • Gość: A Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.11, 16:08
          Przeciez to cały PiS rowno popierał OPS. Dzieki ich glosom rada przyjela sprawozdanie OPS.
          • realestate1 Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę 18.04.11, 16:23
            acha to znaczy że Żoliborzem rzadzi PiS?
            Czy jakby nie głosowali lub byli przeciw to co by to zmieniło?
            Czy cos by to zmieniło?

Zresztą czemu ja sie wypowiadam? do dzielnicy głosowalem na PiS (GH);
            do Rady Warszawy na PO (AK),
            do sejmiku na wspolnote samorzadowa(GK-Z).
            ach i wybrałem HGW na prezydenta M. St.

Mucha jest wmawiana PiS i pewnie coś w tym jest.
            Ale to dzielnicowy PiS pierwszy zaczał jej kontrolne nękanie.

Sprawozdanie jak sprawozdanie takie samo jak co roku.
            Uwalenie akurat tego miałoby wyłacznie wymiar symboliczny.
    • Gość: kik Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 17:34
      ale pan wice i pani wice obnosili się ze swoimi poglądami i namawiali na głosowanie,
      hipokryci! to pismaki jak nic!
      • Gość: acha Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.11, 02:49
        ...a to co innego jak "obnosili sie z pogladami" i ta takimi ktorych nie podzielamy to do więzienia!
        albo od razu w pape..
        • Gość: kik Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 08:43
          to ja mam pytanie: czy jak się rozdaje ulotki wyborcze na spotkaniach seniorów to nie jest zbyt nachalne obnoszenie się z poglądami?
          a jak było przed tymi wyborami? czy dwojgu wice zależało na rozpowszechnianiu tego gniota pisowskiego - informator żoliborza, czy jakoś tak, czy nie? jaki był tytuł? 300 seniorów na bruk? bo zła władza z platformy zabiera pieniądze? czy podparte autorytetem ( tylko wśród seniorów) i urodą wice :-) - seniorzy hurtem głosowali na ulubioną partię obu wice? i czy dlatego partia ta miała tak dobry wynik?
          • realestate1 Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę 20.04.11, 16:30
            Niestety nie piszesz nic nowego.
            Że gazete rozdali na spotkaniu z seniorami. phi to samo robiła posłanka PO z bielan.
            Informator żoliborza tez platforme popierał chyba kadencje temu...
            "jaki był tytuł? 300 seniorów na bruk?" nie znalazłem takiego tekstu w internetowym wydaniu gazety.

ty nie piszesz nic nowego
            więc i ja powtiorze Ale to dzielnicowy PiS pierwszy zaczał jej kontrolne nękanie.
    • beata_z_rudy pytanie 19.04.11, 08:11
      dlaczego post Łukasza został usunięty?
      Dyskusja odnosi się do czegoś "w próżni", to dość nietypowe. Chciałabym znać również początek.

B.
      • Gość: K Re: pytanie IP: 212.180.165.* 20.04.11, 02:46
        Nie czytałem, ale w ciemno można zgadnąć, że to coś w stylu "hehehehhe, typowo jak na Żoliborzu" - jak w większości postów tego pana
    • Gość: karola Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 08:45
      pis się wygłupił broniąc zaciekle muchy to teraz siedzą cicho, a nawet jej bronią. jak była kontrola to darli szaty żeby tylko jej pomóc. i jej wiernym wice.
      platformo, zdobyłaś grono nowych wyborców na Żoliborzu.
      mam nadzieję, że Prezydent miasta zrobi z tym bajzlem porządek i ośrodkiem będą zarządzać normalne osoby
      • kamele Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę 20.04.11, 09:07
        Prezydent nic z tym nie zrobi.
        Lobby interesów tej sitwy obejmuje także urząd miasta.
        Hanka i jej skorumpowane PO najchętniej by przywróciło jej wielmożną mość Muchę wraz z jej przydupasem... Widać to jak na dłoni.

• Gość: karola Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 09:12
          dlaczego tak myślisz? przecież wszyscy widzieli, że całe dyrektorstwo ( nie tylko mucha) czuli się najlepiej jak burmistrzem p. W. Dąbrowski. Potem jeździli z kwiatami do obecnej Prezydent ale nie byli szczęśliwi z takiego wyniku wyborów.
          • Gość: pozNajmy Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę IP: 217.153.107.* 20.04.11, 16:43
            oj karola.
            Ty znałaś ich wogóle?
            Toć oni do każdej władzy smalili cholewki!
            te ich gr (goverment relations) to zwyczajne włażenie w dupe.
            Mucha i ich vice tak samo są SLD, UW, AWS, PiS czy PO
            oni tam byli od 1994 roku
            Gdyby robili dobrze TYLKO jednym juz by ich nie było

a wojne z nimi jako pierwsi podjeli ci radni i z SLD i z PiS i z PO!
            bip.warszawa.pl/NR/.../Protokol_z_kontroli_ops_zoliborz1.doc

bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/7C9E3A57-6229-4118-BCB1-ABD106543005/668148/Protokol_z_kontroli_ops_zoliborz1.doc
            • kamele Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę 21.04.11, 09:12
              @pozNajmy ma rację!!!
              Oni wszystkim u władzy w du.sko wchodzili bez wazeliny...
      • Gość: poz najmy Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę IP: 217.153.107.* 20.04.11, 16:33
        jak była kontrola to darli szaty żeby tylko jej pomóc.
        Ale o co chodzi?
    • Gość: snickers Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę IP: 217.153.107.* 21.04.11, 10:36
      Czytam wasze posty i widze tylko partyjne zaślepienie..
      Czy wy nie widzicie kto za tym stoi?
      Nie żadne partie tylko inkwizycja zwana świętą.
      Inkwizytor HlebowiczPamiętacie historię burmistrza Rzewuskiego.
      Też został ukarany przez inkwizytotra za kochanke i mame kochanki zatrudnioną w Żoliborsko bielanskim ZOZ.
      Tak zwaną "tajemnicą szynszyla" jest to że i w tym wypadku mucha z zastepcą znaczki pocztowe wspolnie kolekcjonowali...

I co? znow skandal i znow Hlebowicz spod znaku katolickiego UB.
      Nota bene on "czysci" tylko swoich ...
      • kamele Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę 28.04.11, 11:51
        jak widać Warszawa świeci przykładem, jeśli chodzi o standardy www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110422/BIALOGARD/87654046 inne miasta za postawione zarzuty natychmiast zwalniają, ale jak jest każdy widzi... brawa dla burmistrza i radnych Żoliborza.
        • mk_1969 Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę 28.04.11, 13:46
          Brawa należy bić głównie radnym z PiS, którzy jednomyślnie głosowali za pozytywnym zaopiniowaniem sprawozdania OPS za 2010 oraz za przeniesieniem Pana P. do urzędu, pozostali radni głosowali zgodnie ze swoim własnym sumieniem, a nie dyscypliną partyjną (lub klubową, jak kto woli). Myślę, że zawsze OPS może liczyć na ich głosy...
    • kamele Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę 28.04.11, 16:10
      Czekam z niecierpliwością na protokół z tej sesji, wtedy zobaczymy kto jak głosował. Ale gołym okiem widać, że PIS na Żoliborzu nie ma większości, więc interesy w OPS Żoliborz są ponadpartyjne jak się wydaje. Żenada.
      • donkej Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę 28.04.11, 18:47

Szanowny inkwizytorze, takie głosowanie bardzo rzadko bywa imienne, to też nie było.
        I powtarzam jeszcze raz - burmistrz nie ma uprawnień, żeby ich zwolnić.
        • Gość: weterynarz prawa Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 22:06
          Mam nadzieję, że nie wystąpi jednak, nawet plama na honorze wspomnianego urzędnika municypalnego i będzie uwolniony od zarzutów. Pamiętajmy o domniemaniu niewinności. Zdolność honorowa tego urzędnika, także nie dozna uszczerbku. A co do głosowań radnych, to radny municypalny zawsze otwarcie wyraża swoje poglądy i w zasadzie nie powinien wstrzymywać się od głosu, gdy musi wypowiedzieć się "za" lub "przeciw" (radny municypalny powinien bowiem umieć w każdej sprawie zająć zdecydowane stanowisko).
          Kto uważa, że wskazane jest ograniczenie kontaktów, do zapadnięcia wyroku, z tym urzędnikiem, tylko do kontaktów służbowych ma do tego prawo. Nie ma obowiązku podawania mu ręki w takiej sytuacji, ale to zależy od indywidualnej decyzji każdego z pracowników podjętej w jego sumieniu. To jeszcze nie jest bojkot towarzyski i na tym etapie nie powinno być żadnej ostentacji.
          Pozdrawiam!
          Post scriptum
          Burmistrz nie stracił do niego zaufania.
          • mk_1969 Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę 28.04.11, 22:32
            Drogi weterynarzu, nie wydaje mi się, że burmistrz miał do niego zaufanie... po prostu nie zdążył Pana P. poznać, nie miał więc nie stracił, a chyba chce się asekurować do momentu wniesienia oskarżenia, na razie są zarzuty i jak zauważyłeś domniemanie niewinności.
            Pozdrawiam!

post scriptum
            Dopuszczam wstrzymanie się od głosu radnych, zwłaszcza w sprawach zachaczających o oceny moralne
            • Gość: ja inkwizytor2011 Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 18:38
              Kochani :) Jacy wy praworządni jesteście :)

Poniżej link do protokołu pokontrolnego naszych pokrzywdzonych przez policję, prokuraturę i świętą inkwizycję. Prezydent m.st. Warszawy pisze do p. Muchy pismo w momencie, kiedy ta już tydzień za kratami... A na BIPie umieszcza ten dokument dopiero 21 marca 2011r. Ile to miesięcy opóźnienia? Czy nie wie że jej dyrektora zatrzymała policja?
              A kontrola wykazała za mało, żeby zgłosić te fakty do prokuratury?
              Burmistrz i radni Żoliborza też niedoinformowani?
              Z kogo chcecie robić idiotów?
              Gdzie ja żyję... :(

Pozdrawiam
              pieniacz z rogami/inkwizytorniewinnychizawszeuczciwych/itd.itp.

Odpowiedź, str. 7-14
              bip.warszawa.pl/NR/exeres/152691B3-03D2-479E-947F-E69E9367F9C8,frameless.htm
              • kamele Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę 30.04.11, 13:14
                Właśnie tak..
                Burmistrz Bugla w zeszłej kadencji był z-cą burmistrza na Targówku.
                OPS Targówek to drugi Żoliborz, dyr. A. Witoszyńska, czy reszta szajki A. Tofiluk, M. Bielawska... to psiapsiułki od interesów Muchy i Plitty. Mało razy spotykali się w swoich OPSach na kawce?
                A bidula Buristrz Bugla pewnie pierwsze słyszy o przekrętach i łapówkach jakie idą, tam gdzie milionowe przetargi realizuje firma Kościelaków?
                Dla mnie wniosek taki: złodziej na złodzieju, złodziejem pogania...
                HGW i cały UM, który ma pod sobą OPSy też wszystko pod dywan próbuje zamieść jak widać.
                Oby tak dalej :(
                • Gość: nie siada dwie kwestie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.11, 14:17
                  Dla mnie najciekawsze w sprawie są dwie kwestie:

a. terminy upublicznienia miejskiego raportu pokontrolnego.
                  Wyniki dzielnicowej kontroli sprzed 3 lat zostały powieszone w internecie bez zbędnej zwłoki.
                  Termin przekazania zainteresowanym kontrolowanym miejskiego audytu świadczy albo o tym ze kontrolerzy np z lenistwa lub innych tajemniczych powodów nie zamierzali publikować swoich odkryć.
                  Inna opcja to powiadomienie przez miejskich kontrolerów KSP, które poprosiło by nie płoszyć podejrzanych.

b. przyPiSywanie Musze i Pullitowi pisowskich sympatii.
                  Jak jest naprawdę (z tymi sympatiami) już się nie dowiemy. Ale wszyscy pracownicy samorządowi wiedza, że należy ze wszystkimi się dobrze układać... bo inaczej kariera będzie krótka.
                  Jak tak dalej będę czytał urągające mojej inteligencji wpisy to dojdę do wniosku ze wieloletni dyrektor OSiR Kozaczuk nie wygrał konkursu na szefa OSiR nie przez swoje uwikłanie w konflikt interesów tylko dlatego ze jest z PiS!

• kamele Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę 30.04.11, 14:51
      A może by tak zamknąć to forum i przywrócić Muchę i Plittę, a do paki wszystkich tych, którzy mają czelność od co najmniej kilku lat głośno mówić o przestępcach z warszawskich OPSów!!!

Czytając wystąpienie pokontrolne pani prezydent, w pewnym momencie zastanawiałem się, czy pani Hanna Gronkiewicz-Waltz nie napisze: BARDZO PANIĄ PRZEPRASZAM - SPRÓBUJĘ TO WYCISZYĆ, zawsze do usług HGW...

Nie jestem wrogo nastawiony do żadnej partii, ale ekipa PO w Warszawie moim zdaniem się kompromituje - podwyższać ceny biletów ZTM, tłumacząc brakiem $$$, a tutaj szastają publiczną kasą na lewo i prawo. Jeszcze nie wygląda, żeby komuś to przeszkadzało. SKANDAL.

ps. za rządów PiS w warszawskim samorządzie, też było podobnie.

To jest ponad partyjny układ od lewej kasy!!!
      • Gość: ścigacz Re: Ściga go prokurator, a burmistrz dał mu pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 16:52
        Ścigany już pracuje u burmistrza w urzędzie?
        Czy jeszcze czekają, gdy sprawa przycichnie i siedzi na lewym zwolnieniu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka