alikm 24.05.04, 22:42 ...przeglądam to forum i stwierdzam ze smutkie, że nie widzę tu nic o SP 293 i osobach, które chodziły do tej szkoły, a może ktoś tu jest i to za kadencji dyrektora Jóźwiaka (lata 80-90)??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: aammm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 25.05.04, 07:05 Ja chodziłem wcześniej bo do 78. Ale dyrektorem był chyba też Jóźwiak. Mieszkał w takim baraku dostawionym przy szatni męskiej obok sali gimnastycznej. Mało ludzi wspomina podstawówki bo to dziecięce lata. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rudi_76 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 13.05.05, 14:43 dzieciece lata, ale chyba najfajniejsze. Ja naprawde bardzo miło wspominam podstawówkę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GOSC Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 31.05.04, 12:45 HEJ JA JESTEM Z 293 JESZCZE ZA KADENCJI DYREKTORA JÓŹWIAKA I OLSZEWSKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 31.05.04, 14:32 Gość portalu: GOSC napisał(a): > HEJ JA JESTEM Z 293 JESZCZE ZA KADENCJI DYREKTORA JÓŹWIAKA I OLSZEWSKIEGO *** Ooo to tak jak ja, a w którym roku kończyłeś i kto był Twoim wychowawcą? moim Budziszewska :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 04.06.04, 07:45 kończyłam szkołe w 1991 i miałam super wychowawczynię, chyba najlepszą w całej szkole Basiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 05.06.04, 21:24 bardzo dobrze pamiętam Basiewicz uczyła mnie ruskiego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: polo Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 10.06.04, 21:46 Ja skonczylem w 97, ale mnie basiewicz uczyla angielskiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
3lack Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 04.12.06, 01:56 Ja tez skonczylem w '97:)chyba i mnie tez basiewicz uczyla angielskiego (ktos nawet ja nazwal przechszczona rosjanka bo w miedzy czasie przestala uczyc rosyjskiego i zaczela angielskiego). jestem z klasy jezierskiej ogolnie. kto mi utkwil w pamieci poza nimi..pawinska-poczatkowo moja wychowawczyni, bąk- chyba jeszcze uczy - zawsze roztrzepana taka :), no i napewno kozak -dobry ziomus- nawet mnie wzial do "reprezentacji" w noge kiedys i pamietam ze w jednym z meczy na awfie przegralismy 1:11:D albo cos kolo tego.nie powiem kto byl obronca... :D pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.06, 11:40 Ja tez konczylam w 1991 i moja wychowawczynia rowniez byla Alicja Basiewicz :) Jestesmy z tej samej klasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomiso Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 15.06.04, 12:17 Czesc Ja pamietam czasy dyr. Jozwiaka :-) Chodzilem w latach 80-85 - potem przeprowadzka do innej szkoly... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 15.06.04, 12:58 tomiso napisał: > Czesc > Ja pamietam czasy dyr. Jozwiaka :-) > Chodzilem w latach 80-85 - potem przeprowadzka do innej szkoly... > > pzdr A kto był Twoim wychowawcą i do jakiej klasy chodziłeś (a,b,c,d,e)? Odpowiedz Link Zgłoś
tomiso Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 15.06.04, 20:37 alikm napisała: > A kto był Twoim wychowawcą i do jakiej klasy chodziłeś (a,b,c,d,e)? Hmmm, pamiec mam dobra, ale krotka :-) Chodzilem chyba do E, a wychowca byla pani ? Jezierska ? - od geografii... :-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 15.06.04, 22:19 wiesz tak naprawdę to ja chodziłam do "E" i przez pierwsze trzy lata wychowawczynią była p. Kałuska w IV nie pamiętam nazwiska i od V do końca wychowawczynią była Budziszewska od geografii hmm a może jednak się znamy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotrek Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 27.09.06, 21:34 od 1982 do 1987 wychowawczynią klas IVA/VIIIA była p. Jezierska. Klasa E i F były likwidowane, a dzieciaki podochodziły m.in. do mojej klasy czyli A. Patrząc na Twój login, jeśli masz na imię Tomek a nazwisko na S. - to wiem kim jesteś:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 217.67.197.* 23.06.04, 00:35 witaj, ja kończyłam w 1991 i chodziłam do A. Moją wychowawczynią była Pani Maszczak (biologia). Pamiętam oczywiście Olszewskiego, Jóźwiaka, Basiewicz... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 23.06.04, 10:35 ja chodziłam chyba do "C" bo Baśka zawsze trafiała najgorsze klasy Odpowiedz Link Zgłoś
alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 23.06.04, 12:14 Gość portalu: ewka napisał(a): > ja chodziłam chyba do "C" bo Baśka zawsze trafiała najgorsze klasy a w którym roku kończyłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 23.06.04, 12:14 Gość portalu: marcyszka napisał(a): > witaj, > > ja kończyłam w 1991 i chodziłam do A. > Moją wychowawczynią była Pani Maszczak (biologia). > > Pamiętam oczywiście Olszewskiego, Jóźwiaka, Basiewicz... > > Pozdrawiam *** czy chodzłaś do klasy np. z m. Kopczyńską i a. Bartosińską? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hives Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.acn.waw.pl 29.07.05, 22:46 Ja tez konczylem w 1991 i moja wychowawczynia tez byla Maszczak! Jestesmy z jednej klasy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: perdita Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 28.08.04, 21:59 A ja skończyłam tą szkołe w tym roku :] I basiewicz <szuja!> uczyła mnie angielskiego, i rowniez wyzej nadmieniona jezierska - geografii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 04.09.04, 00:05 Ja skończyłem tą szkołe w 1999r i znam wszystkie nauczycielki o których wspomnieliście i widuje je dzień w dzień bo mieszkam w pierwszym bloku przy tej szkole :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EWKA Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 13.09.04, 07:31 JAK MOŻNA MÓWIĆ ŻE BAŚKA TO SZUJA, NAPRAWDĘ BYŁA FANTASTYCZNĄ NAUCZYCIELKĄ I JESZCZE LEPSZĄ WYCHOWAWCZYNIĄ. NIE POZWOLIŁA ABY KTOŚ Z NAS ZOSTAŁ NA DRUGI ROK W TEJ SAMEJ KLASIE, ZAWSZE WYCIĄGAŁA NAWET NAJGORSZEGO UCZNIA. JA JĄ WSPOMINAM BARDZO MIŁO I SERDECZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 13.09.04, 14:44 A w którym roku skończyłaś tą szkołę? Odpowiedz Link Zgłoś
lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 01.07.05, 18:30 Wiem, że są różne zdania na temat p. Basiewicz ja osobiście za nią nie przepadałem ale to wynikało bardziej z niechęci do ruskiego. Z perspektywy czasu myślę że dobra z niej jest kobieta- byłem pierwszym rocznikiem kiedy wprowadzono 6-cio stopniową skalę ocen, w ósmej klasie moja niechęć do rosyjskiego nad wyraz się wzmogła i nie nauczyłem się żadnej czytanki ani wierszyka - same pały - chyba bym nie zdał, ale jakoś się dogadaliśmy i podstawówkę jako nieliczny w tamtych czasach opóściłem z miernym na świedectwie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EWKA Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 14.09.04, 08:32 Z MOICH WYLICZEŃ WYNIKA ŻE 1991 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 14.09.04, 09:51 to pamiętasz na pewno p. Szendel, ona była niezła co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Borek Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 17.09.04, 13:05 A pamietacie ten dowcip: Jak jest małpa po łacinie?..... odp: Szendel A tak nawiasem mówiąc ja też chodiłem do tej szkoły 1997 - 85 (chyba?). Na szczęście mnie uczył matematyki Pan Olszewski i mam jak najlepsze wspomnienia. A czy ktoś pamieta niejakiego Krawczaka od ZPT? To dopiero był model, a jakie teksty (synku ty chciałeś starego wróbla na końskie g..... nabrać) Byli siebie warci z Jóźwiakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 18.09.04, 12:47 :) to fakt, byli Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 21.09.04, 11:45 Szendel to jakas chora żydówka była, pamiętam jak sprawdzała nam ostrość ołówków na koniec lekcji, najpierw dziubała ołówkiem w rękę a potem cyrklem, albo ganiała moją koleżankę z nożyczkami po klasie bo miała zbyt długą grzywkę. Potem matmy uczył mnie Olszewski, bardzo fajny gość i umiał tym wszystkim moim kolegom-matołom wytłumaczyć o co chodzi w matematyce. Odpowiedz Link Zgłoś
alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 21.09.04, 12:59 Gość portalu: ewka napisał(a): > Szendel to jakas chora żydówka była, pamiętam jak sprawdzała nam ostrość > ołówków na koniec lekcji, najpierw dziubała ołówkiem w rękę a potem cyrklem, > albo ganiała moją koleżankę z nożyczkami po klasie bo miała zbyt długą grzywkę. W mojej klasie to samo robiła, dodatkowo zabierała dziewczyną kolczyki, pierścionki, a 2 stawiała całe mnustwo. > Potem matmy uczył mnie Olszewski, bardzo fajny gość i umiał tym wszystkim moim > kolegom-matołom wytłumaczyć o co chodzi w matematyce. Niestety nie miałam tego szczęścia i Szendel uczyła mnie do końca :(. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aammm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:34 Rozumiem z tego, że nie nauczyła Cię pisać poprawnie bo robisz błędy. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 21.09.04, 14:01 tzn.??????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 27.09.04, 16:34 Jak mogła nauczyć pisac poprawnie, ona nie zwracała uwagi na to czy ktoś pisze poprawnie tylko na to czy masz zaostrzony ołówek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 27.09.04, 18:31 i grzywke ponad brwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 01.07.05, 18:18 Fajnie, że ktoś też dobrze wspomina p.Olszewskiego - niestety nie pamiętam jego imienia. Miałem szczęście, że to on uczył mnie matmy, bo od kolegów słyszałem jakieś niestworzone historie na temat p.Szendel. Olszewski też lubił sobie rzucić kredą jak ktoś gadał na lekcji ale to było niegroźne, naprawde super gość- może ktoś wie co się z nim stało później, nie wiem do kiedy uczył/ był dyrektorem. Ja chodziłem do klasy A, moją wychowawczynią była p.Maszczak (biologia) Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hives Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.acn.waw.pl 29.07.05, 22:50 Olszewski Grzegorz - wyjechal chyba pozniej do USA i tam prowadzil firme. Odpowiedz Link Zgłoś
lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 11.08.05, 01:46 Mam nadzieję, że mu się powiodło - ten gość miał łeb na karku. dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 08.08.05, 10:36 chyba chodziliśmy do tej samej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 11.08.05, 01:43 myślę, że tak - nawiasem pisząc ciekawe z iloma osobami z tego forum - to zupełnie niezła zabawa detektywistyczna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 11.08.05, 09:15 No to może zdradzisz jakiś szczegół, żebym mogła zgadnąć:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 11.08.05, 16:10 to łatwe - wystarczy przypomnieć sobie imiona - napewno dasz radę Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 12.08.05, 08:06 Le mam sie kierować nickiem? To chyba Łukasz, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hives Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 155.94.70.* 23.08.05, 10:49 A ja mysle, ze to nie Lukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 29.10.05, 01:09 Cześć, dawno mnie nie było żeby rozwiać wątpliwości - tak to ja łukasz pozdrawiam martę i ciebie hives choć nie wiem kim jesteś - ale pewnie się niedługo dowiem ciekaw jestem o kim myślałaś/eś pisząc "że to nie Łukasz" może jest tu jeszcze ktoś ze starej klasy A Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hives Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 155.94.70.* 07.12.05, 12:52 Czesc Lukasz. W zasadzie piszac "to nie Lukasz" chcialem pociagnac inne osoby na forum za jezyki. Ty odpisales, nikt wiecej. Pisze to ja, Kamil. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kusymistrz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 01.12.06, 20:38 a co do pani Szendel to w liceum trafiłem na taki sam typ "człowieka" jak ona o nazwisku Jarosz...A Szendel stawiała dwóje za brak marginesu już 1 wrzesnia(2,5 cm margines miał być). Pamiętam,że u niej zaliczyłem klasycznego hattrika na lekcji czyli 3 dwóje w 5 minut. Pamiętam jak dziś było to 2 grudnia. Kilkanaście lat później 2.12 urodziła mi się córka :):) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kalaf Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 01.12.04, 19:35 A ja chodziłem do najgorszej klasy w historii szkoły ,tak mówiła nasza wychowawczyni p Wygnańska .Same łobuzy :) 8a .Jak ukończyliśmy był chyba rok 1994 . pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł G. Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:36 Chodzilem do tej szkoly, niestety nie pamietam w jakich latach ;) Jozwiak jeszcze wtedy zyl ;) Chyba uczyl mnie WOS-u. Chodzilem do klasy z Todzią, Skwarkiem, Boguszem, Kalupą, Rutkowską, Wierną, Sołamachą ;), Felczak, Kolmas, nawet duzo zapamietalem ;) Byla to klasa B. Jezeli jest ktos z mojej klasy to jestem na giegie 240240. Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 12.01.05, 08:37 Tak się składa, że Wspomniany przez Ciebie kolega to mój mąż ;-) Ja chodziłam o klasę niżej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hives Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.acn.waw.pl 29.07.05, 22:51 Marta? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hives Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.acn.waw.pl 29.07.05, 22:49 Pamietam kilku z tych gosci co wymieniles. Wiec musiales chyba skonczyc w 1990? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bronek Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.kosson.com 12.07.06, 22:06 A ja chodzilem z czescia z tych osob do przedszkola na kochanowskiego, ale nie zdalem w sredniakach :) Przeniesli mnie bo bylem z rocznika 76. Szkoda ze nie wyjasnili o co chodzi - niezla trauma. W 293 bylem tylko przez dwa pierwsze latka i poza Jozwiakiem to nie pamietam nazwisk (poza panem od ZPT - chyba Krawczak. Niezle lajal ludzi chocby za krzywy chod). Odpowiedz Link Zgłoś
lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 08.08.06, 00:04 Pojawił się tu ciekawy wątek nauczycieli ZPT. pan Karwczak był niewątpliwie najbarwniejszą postacią z całej gamy wspaniałych nauczycieli tego przedmiotu :) (podobno umiał z zawiązanymi oczami rzucać nożem ze stu metrów do tarczy - takie jego przechwałki o żekomej służbie w jednostkach specjalnych ) był pośmiewiskiem całej szkoły, ale niestety nie dane mi było mieć z nim lekcji. Pamientam pana Pączka ale to był krótki epizod w okolicach IV-V klasy potem wpadłem w ręce pewnego staruszka - pana Stokowskiego - to dopiero był nauczyciel :O) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mb77 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 80.51.198.* 29.09.06, 11:41 też kojarzę kolesi, byli chyba 2 lata wyżej. Nie pamiętam, kiedy skończyłem, mogło to być w 92r. Klasa 4-8A u Jezierskiej. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
figa9 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 05.12.04, 20:51 Jak miło poczytać...powspominać znajome nazwiska belfrów. Kończyłam szkołę w 1983 roku, więc całe wieki temu. I klasa p. Barbara Porzycka (antypatyczna kobieta), II klasa p. Kwiecień, która zamiast "drzwi" mówiła "dźwi" ale nie przeszkadzało jej to uczyć nas polskiego. III i IV kl. (?), V kl. p. Szymańska, która na zawsze zabiła we mnie chęć do nauki historii, VI kl. p.Sychowska (fizyka), VII i VIII kl. p. Dyszkiewicz (biologia). Matematyki uczyła mnie p. Szendel i mimo tych wszystkich rzeczy, o których piszecie, które są prawdą, bardzo szanuję ją jako człowieka. Rzeczywiście trzeba było mieć zatemperowane ołówki, kartkówki potrafiła robić na każdej lekcji i lufa za lufą się sypały, język miała cięty, a i owszem, ale wg mnie to akurat często jest cechą ludzi inteligentnych. No ale tu nie o pani S. … A pamięta ktoś Kunca od geografii? Był jeszcze taki facet od wf-u, fu którym kochały się dziewczyny… no i ja też obowiązkowo ;-). Modzelewski się nazywał. Kto tam jeszcze… Maszczak na zastępstwa z biologii przychodziła do nas. Pamiętam tylko jej potwornie krzywe nogi. Ale chyba była sympatyczna. Chemii uczyła mnie taka blondynka, Iwona miała na imię (nazwiska nie pamiętam), nigdy nie mogła wyrobić się z lekcją w 45 minutach, więc często nie mieliśmy przerwy. A kolejna była matematyka... i często spóźnienie w dzienniku u p. Szendel. Ale za to jest co wspominać. Nazwiska kolegów też pamiętam, ale nie wiem czy tak można tu na forum, głośno… Odpowiedz Link Zgłoś
plucha Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 09.12.04, 10:02 Ja jeszcze dawniej kończyłam, bo w 79, ale pamiętam Porzycką - mnie nie uczyła, ale była ogólnie znana, miała ksywę Huckelberry, nawet podobna ;-)) Pani Daszkiewicz od biologii uczy chyba do tej pory, na pewno uczyła moją córkę... Co do Szendel to się zgadzam z Tobą - miała takie swoje odbicia, typu cięcie grzywek albo guzików u niezapiętych fartuchów (za moich czasów były jeszcze obowiązkowe), ale była naprawdę dobrą nauczycielką i bardzo inteligentną kobietą. Pan Kunc był moim wychowawcą, śmieszny, ale poczciwy niezwykle człowieczek. Ta blondynka od chemii to prawdopodobnie Niewiadomska, taka trochę nieprzytomna i nieobecna kobieta, tak ją zapamiętałam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Raf Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.12.04, 22:55 Hej Alikm!Ja chodziłem do SP293 w latach 1987-92 poki się nie przeprowadziłem do srodmieści i pamietam lekcje historii z Józwiakiem.Koniecznie Odpisz.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
rudi_76 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 04.01.05, 13:03 Hej to sporo nas się uzbierało z 293. Fajnie tak powspominać, jak to było kiedy byliśmy smarkaczami. Wiecie co, chętnie spotkałabym sie z większościa nauczycilei z budy, niestety nie ze wszystkimi byłoby nam dane. Pamietacie p.Chmielewską od matematyki, ta uczyła mnie bardzo krótko - o ile się nie mylę to ona chyba uczyła początkowe klasy - ale moge się mylić.Była bardzo sympatyczna babką, w przeciwieństwie do p.S... Natomiast Olszewski ten to był przystojniak i dobry matematyk, to dzięki nimu mialam takie dobre oceny, chcialo sie uczyć. Kogo tam jeszcze pamiętam: gergrafia - Jezierska, historia - jak ona sie nazywała, z mała głową i duzym biustem, polski - w denkach od alpagi, nazwisko tez mi wyleciało.Troche pamiętma, ale więcej z twarzy niz nazwisk. A co do uczniów to chyba pamiętam cała klasę: Ania, Kamila- to jeszcze nawet koleżanka z przedszkola tak jak Dominika,Monika, Kamil, Maciek, Aneta, Rafał, Marek, Piotrek, Paweł,Magda, Kasia,Konrad,Agnieszka, to tylko część ale większka klasy p.Basiewicz. Pozdrawiam Ewka Odpowiedz Link Zgłoś
alcoola Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 05.01.05, 13:35 >historia - jak ona sie > nazywała, z mała głową i duzym biustem, He, he - dobre określenie, faktycznie Piasecka tak wyglądała. Była moją wychowawczynią w jakichś zamierzchłych czasach (późne lata 70-te). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rudi_76 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 10.01.05, 15:08 O właśnie o Piasecką mi chodziło, ale ta pamięć to jest zawodna. A polskiego uczyła mnie Zofia Grzywacz, denka od alpag na nosie i bardzo soczysta wymowa. Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 12.01.05, 08:39 T ojesteśmy z tego samego rocznika tylko ja chodziłam do "a" (klasa Pani Maszczak). Odpowiedz Link Zgłoś
rudi_76 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 25.01.05, 12:37 marcyszka napisała: > T ojesteśmy z tego samego rocznika tylko ja chodziłam do "a" (klasa Pani > Maszczak). Pamiętam MAszczak uczyła biologi, taka mała niewyględna, ale spoko babka. To napewno się znamy Ewa G. Odpowiedz Link Zgłoś
alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 14.01.05, 14:54 Cześć Raf! Napisz kto był Twoim wychowawcą i z kim ew. chodzileś do klasy. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
raf1980 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 17.01.05, 22:44 Ja chodzilem do SP 293 w latach 1987-92. Moja pierwsza wychowawczynia byla p.Leszczynska,nauczycielka starej daty, nie wiem czy jeszcze wogole zyje.W pozniejszych latach z nauczycieli pamietam Piasecka od historii(dyrektor Jozwiak tez uczyl), Jezierska od Geografii i to koniec.Chodzilem do "B" razem z m.in. z Tarnowskim,Jasinskim, Wydra,Bojarskim,Szymanski,Sicem ,Urbanskim, Paszke, a niech reszta mi przebaczy po nie pamietam. Dziewczyny to m.in. siostry Myszkowskie,Mazurowa, malutka Filipek i moja faworytka- Agata, nazwiska niestety nie pamietam.Ech....,byly czasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 19.01.05, 11:38 Hej! :) czytam nazwiska i nic mi nie mówią, ponieważ gdy Ty byłeś w 1 kl. to ja byłam w 8 kl. Pozdrowienka :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Raf1980 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 17:28 A pamietasz moje Monike Tarnowska?To starsza siostra kolegi z klasy.Rowniez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 21.01.05, 08:56 Gość portalu: Raf1980 napisał(a): > A pamietasz moje Monike Tarnowska?To starsza siostra kolegi z klasy.Rowniez > pozdrawiam Cześć! Chyba tak, ona chodziła do klasy A a ja chodziłam do klasy E. Odpowiedz Link Zgłoś
raf1980 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 22.01.05, 14:45 Hej! W takim razie moze kojarzysz Anie Opalinska,to z kolei moja sasiadka z klatki schodowej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uwzetka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 24.01.05, 17:34 Ja chodziłam do 293 od 80 do 86; potem się wyprowadziłam; chodziłam do E; wychowawczyni to... pani od geografii, ale nie pamietam nazwiska Budziszewska chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 25.01.05, 11:23 Hej! To chodziłyśmy do tej samej klasy w tym samym czasie, szkoda że Twój nick mi nic nie mówi jak się nazywasz, jeśli pamiętasz "Redzię" to ja Marta R. :). Odezwji się. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
raf1980 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 25.01.05, 11:46 Czesc! Jak sama kalkulowalas, gdy Ty bylas w 8-ej, ja dopiero zaczynalem edukacje w SP 293.Mieszkalem z Anka Opalinska w jednej klatce na Broniewskiego 53, ja na 2- gim pietrze,a Opalinscy na 4-tym. Nasze rodziny sie przyjaznily. Pamietam ze na poczatku Ania odprowadzala mnie do szkoly!Pozniej juz sie usamodzielnilem:)Przy okazji-jestem Rafal B. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uwzetka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 25.01.05, 16:25 Marto! A jakże pamietam Cię... To ja Ula W. Pseuda nie wymienię, bo nie wszyscy muszą wiedzieć, że miałam problem z nadwagą;) Co słychać? Dalej mieszkasz na Bielanach? Ja niedawno tu wróciłam! Pozdrawiam cieplutko. ps. a czy wiesz co dalej z "naszą klasą"? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 26.01.05, 08:33 Cześć! Witaj ja Ciebie też pamientam doskonale. A może poplotkujemy na priv? Odpowiedz Link Zgłoś
alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 27.01.05, 08:23 uwzetka napisała: > chetnie:) Ula to napisz do mnie na alikm@gazeta.pl napisz co u Ciebie ja w wolnej chwili napewno odpiszę. Pozdrawiam serdecznie Marta Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 04.03.05, 00:20 He he jak to fajnie spotkać znajomych - Redzia, Ula z burzą włosów. Szkoda, że z mojej klasy "d" nie ma nikogo :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uwzetka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 05.03.05, 08:49 kurcze.... jak fajnie, że ktoś jeszcze pamięta... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: philip Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.spray.net.pl 18.02.05, 21:04 cześć marta - pozdrawiamy cię daniel i ewa k. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Brogowski Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.05, 23:52 Pani budziszewska byla tez moja Wychowawczyni. Jestem Rocznik 69. bardzo sztary rocznik ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kurczaczek18 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:08 Ja niestety nie znam tego dyrektora, jestem pare latek później... =)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Burza Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.europe.hp.net 01.09.05, 14:18 Nie ma co masz poczucie humoru :) Miałeś po prostu wielkie szczęście. Ja jestem z rocznika 1973 (zaczynałem w 1980). Jóźwiak był typowym komuchem- betonem, mieszkał w przybudówce przy sali g. i hodował spasione koty. Po lekcjach kręcił się po okolicznych podwórkach i jak spotkał "rozrabiające" (wg. jego dziwnej miary) dzieci, to spisywał personalia ( może był też ORMOwcem? ). Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 25.01.05, 22:13 ja tez chodzilam do tej szkoly moim wychowawca od VI klasy byl Wartenberg Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: or07 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 14.02.05, 23:31 ja też - klasa p.Sychowskiej, która rzucała kredą i pękiem kluczy i celowała w głowę Odpowiedz Link Zgłoś
bobbuilder Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 18.02.05, 08:48 No to prawdopodobnie jesteśmy rówieśnikami. Moją wychowawczynią była Pani Emilia Szymańska, Chodziłem do klasy "b" rocznik 1970. A propos, może zaglada tu ktoś z mojej byłej klasy? PB Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: philip Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.spray.net.pl 18.02.05, 21:14 Zdecydowanie najbardziej utkwiła mi w pamięci liderka szkoły: mss grzywacz i jej niezastąpiona spółdzielnia uczniowska(sklepik). Otrzymałem od niej uwagę za dwukrotne powtórzenie słowa "dzień dobry" przed pierwszą i drugą lekcją polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malw Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.gtc.com.pl 13.05.05, 14:23 Ja chodziłam, pamietam Jóżwiaka. Moja wychowawczynią była p. Mościbroda (uczyła historii, klasa d. Skończyłam w 85r. Czy jest ktoś z tej klasy na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
inqa Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 14.06.05, 17:51 Ja chodziłam do 293 za kadencji dyr Jóźwiaka. W klasie 1-2 wych. była pani Grzywacz, w 3 wspaniała Dina Terpeluk-Dedo, w 4 Grażyna Szewczyk, a potem już Bożena Piasecka. Jest tu ktoś z moich? Wiem,że do dziś uczy pani Jezierska(geografia),Basiewicz(angielski),a reszta jest nowa (nauczycielami są również nasi koledzy z tej podstawówki).Obecnie dyr jest Bożena Adamczyk ( chemia ). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasiuńcia Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 07.07.06, 22:14 Monia? Odpowiedz Link Zgłoś
airwf Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 08.07.06, 19:48 Gość portalu: Kasiuńcia napisał(a): > Monia? nie nie Monia...precyzuje: klasa 8b rok ukończenia 1985 wychowawczyni szymańska. matematyka olszewski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dryb Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.futuremedia.pl / 83.17.75.* 04.07.05, 10:30 RATUNKU!!! Ja się tam uczę teraz i nikt z nas nie lubi basiewicz, bo jakas dziwna jest a Jezierska to moja wychowawczyni!!! ;( Nie cierpię tej szkoły. ps. A jest ktos z kadencji Trzaski i Adamczyk?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karo Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl 18.08.05, 22:39 ja jestem absolwentem tego roku moja wzchowawcyznia bzla p. kubalska...Basiewicz widuje najczesciej w kosciele . chodzilam do 6b.jedyny nauczyciel ktory powinien odejsc to niewatpliwe lenczewska....polubisz szkole....jesli uczy cie p.kubalska lub p.milej to 100000000000000% Odpowiedz Link Zgłoś
nika.j Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 26.09.05, 14:28 Możesz coś więcej powiedzieć o pani Kubalskiej, jest wychowawcą mojej córki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bzyk Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 09.07.06, 09:16 nika.j napisała: > Możesz coś więcej powiedzieć o pani Kubalskiej, jest wychowawcą mojej córki Ojej-współczuję. Jak minął rok z tą przemądrzałą paniusią ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Burza Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.europe.hp.net 01.09.05, 14:24 Koło czasu zatoczyło właśnie pełny krąg ... Przed chwilą wróciłem z ropoczęcia u mojej córki pierwszoklasistki. Trochę się pozmieniało w tej szkole przez te 25 lat ... Patrząc z zewnątrz, mam nadzieję że na lepsze. Trochę się wzruszyłem, nie powiem. Przypomniała mi się moja ukochana wychowczyni z 3 klasy - Dina Dedo. Wszystkie chłopaki z klasy się w niej podkochiwali i codzinnie rano chodziliśmy po nią pod jej blok i razem szliśmy do szkoły .... :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: opop Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 24.09.05, 20:03 Moją wychowawczynią też była Dina Dedo ! Kim jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
lujoel Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 04.12.06, 12:21 Witam, właśnie kogoś takiego szukałam!!!!!!!!!! Pls podpowiedz co to za szkoła , i czy warto tam posłać dzieciaka. Sama rozważam kilka opcji, ale skłaniam się do tej szkoły właśnie. Jak tam jest , jaka organizacja ite pe. jakie podejście do małolatów? Pozdrawiam Lusia Odpowiedz Link Zgłoś
rudi_76 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 01.09.05, 18:25 Trzaska i Adamczyk to jeszcze moje czasy, Trzaska uczyła mnie polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mb77 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 80.51.198.* 29.09.06, 12:04 Adamczyk uczyła mnie (lata chyba 84-91, +/- rok, klasa A u Jezierskiej) chemii, z Trzaską chyba nie miałem zajęć. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 06.07.06, 21:24 podciagam wątek choć dawno nikt nic tu nie napisał....szukam osób które skonczyły tą szkołę 1985 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tina Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 09.08.06, 21:48 Olszewski Grzegorz nie wyjechal do USA nadal mieszka na Zoloborzu a Jozwiak zyje.Ja pracuje w tej szkole od 20 lat i duzo moge o niej,o uczniach , nauczcielach powidziec Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 213.76.128.* 11.08.06, 15:13 a jakiego Pani/Pan uczy przedmiotu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marti Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 217.153.150.* 22.08.06, 16:04 A pamiętacie jak Jóźwiak nigdy nie chciał pozwolić na zorganizowanie dyskoteki w sali gimnastycznej? Wreszcie się zgodził ale tylko przy zapalonych górnych, białych jarzeniówach. Oczywiście my zaraz zgasiliśmy światło ale on co chwila wpadał i z powrotem nam je zapalał, a my znowu gasiliśmy i tak w kółko. Wreszcie wpadł, kazał wyłączyć muzykę i rozgonił wszystkich do domu, grożąć, że "sprawcy gaszenia światła zostaną zdemaskowani i ukarani". Prawdziwy pedagog. Odpowiedz Link Zgłoś
bobbuilder Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 30.08.06, 15:38 O to ciekawe, który z nauczycieli do nas napisał. Ja jestem z rocznika 1970 klasa "b" więc napewno sie spotkaliśmy. Pozdrowienia !!!! PB Odpowiedz Link Zgłoś
lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 01.09.06, 00:19 Cieszę się , ze pojawił się ktoś z informacjami z pierwszej ręki Jeśli Jóźwiak żyje to czy dalej mieszka na zapleczu sali gimnastycznej. Skoro Olszewski nie wyjechał to dlaczego przestał być dyrektorem. Interesują mnie losy p. Pawińskiej - uczyła mnie w klasach I-III od zoku 85 o ile się nie mylę. pozdrawiam wszystkich z mojego rocznika Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotrek Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 27.09.06, 21:45 A kto pamięta panią Barszczewicz czy jakoś tak od polskiego - uczyła w około 1984/85 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: llli Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 213.76.128.* 28.09.06, 08:38 jeżeli chodzi Tobie o nauczycielkę j. rosyjskiego to chyba Basiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotrek Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 15.10.06, 13:55 już wiem, miała na nazwisko Barszczewska - pamięta ktoś?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mb77 Elektronik!!! IP: 80.51.198.* 29.09.06, 12:09 Gadamy tu o nauczycielach, ale nie wspomniano to o innych waznych postaciach: ELEKTRONIK przykładowo. Pamiętam jak latał za nami z kawałkiem gumowego węża albo dzwonił na przerwę "manualnym" starym dzwonkiem. Rocznik 77, lata 84-92?, u Jezierskiej, klasa A pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mb77 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 80.51.198.* 29.09.06, 12:11 Kolejna postać: Antoni Kozak od WF. Git koleś. Czy jeszcze uczy? Jeździliśmy z nim na różne zawody sportowe, najczęściej na piłkę, czasem woził nas swoją Syreną w dziwnym kolorze. (rocznik 77, klasa A u Jezierskej 84-92?) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 29.09.06, 14:21 Nie, Antoni Kozak jest już na emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś
lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 03.10.06, 23:01 Syrenka była chyba brązowa, coś w rodzaju farby antykorozyjnej a nazywaliśmu ją ADELAJDA. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rocznik74 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego.../rocznik 1974 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:43 oj, ale się wzruszyłam ;)) hi hi ;) Historyjki o nauczycielach, którzy powoli wymazują sie z pamięci... Ech... Ale nie napisaliście nic o p. Paszkiewicz (była moją wychowawczynią przez niemal całą podstawówkę); p. Trzaska uczyła mnie polskiego, i p. Grzywacz także... historia - p. Pączek, potem p. Mościbroda... Dyrekotora Jóźwiaka pamiętam, a jakże - w 3. klasie sprawdzał moją złamaną rękę (czy aby na pewno złamana), wykręcając ją z całej siły (uch, do dziś pamiętam tamten ból)... Ale przyznam szczerze, że bardzo się cieszę, że moje zakompleksione czasy z podstawówki dawno za mną ;) Pozdrawiam ciepło :) m. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rusałka SP 293 im. J. Kochanowskiego.../rocznik 1975 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 23:13 A ja jestem z 1975 i chodziłam do klasy D. Moją wychowawczynią była najpierw Grzywacz od denek, a potem chyba Piasecka. Chodziłam do klasy z Urbańską, Milewską, Siniarską, Bąkiem Możdżonkiem , Elbe, Kusakiem i ........jak sobie przypomne to napiszę. Ktoś tu jest z tej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kusymistrz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 01.12.06, 20:19 ale jaja!! Wszystko co przeczytałem tutaj to prawda!!!!! rocznik 75 klasa D he,he. co u WAS ludzie? pan Kozak wielki człowiek i ta jego brązowa syrena. A jakie o niej opowieści krążyły od właściciela he,he.a kto pamięta gościa od ZPT co kazał pisać pismem technicznym? A potem był jakiś wojskowy co kazał kleić wiecznie samoloty. A potem Stokowski z wiecznie zaplutym kołnierzykiem. I Jóźwiaka co chodował świnie koło swojej chaty. I te wspaniałe mecze na szkolnym boisku i o "złotą piłkę" na błoniach stadinu X-lecia. Wspaniałe czasy. I nauczyła mnie Sychowska jednej rzeczy z fizyki czyli robienia kryształków z soli. Nic więcej się już nie nauczyłem he,he. Pozdrawiam cały rocznik 75 a w szczególności klasę D oraz Todzika, Kadika, Skwarka, braci Kosiorków, Borowskiego i wiele innych osób Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kusymistrz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 01.12.06, 20:28 acha a do naszej klasy chodzili jeszcze Kubasiewicz, Prządka, Kuźmicz, Lis, Grześlak, Daniel(nazwiska nie pamiętam) i wiele innych fajnych ludzi. A i pozdrawiam Sałta z klasy D rocznik 74. Do tej pory jest moim wielkim przyjacielem! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: redz....:) Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego rocznik `73 IP: *.chello.pl 02.12.06, 19:14 Czy ktoś tu jest z rocznika 73 (ur)? Jeśli tak to pozdrawiam "R" (MR) Odpowiedz Link Zgłoś
maaharet Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego rocznik `73 03.12.06, 09:31 No to jeśli się nie mylę Kusy masz na imię Sławek to chodziliśmy do jednej klasy.A kto pamieta jak Jóźwiak kanapki ze spodni wyjmował? Oj pięką uszka pana Jóźwiaka, pieką........ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kusymistrz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego rocznik `73 IP: *.chello.pl 03.12.06, 23:54 jasne :). A Ty kto jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rusałka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego rocznik `73 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 09:58 A ja jestem Beata przyjaciólka Kamili - nadal się przyjaźnimy. Co u ciebie nadal mieszkasz na Żoliborzu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kusymistrz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego rocznik `73 IP: *.chello.pl 04.12.06, 17:39 tylko teoretycznie :). Praktycznie za Wisłą :). Beata B jak dobrze pamietam? Przynajmniej kiedyś;). A co u Was? Dalej w wieżowcach mieszkacie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rusałka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego rocznik `73 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 19:57 Kamila nadal na Żoliborzu,ale w innym miejscu, ja na Mokotowie. A co u innych? Wiesz coś na ich temat - napisz na mojego maila, bo zrobi się zaraz z tego wątek o naszym prywatnym życiu a nie o 293-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl 15.12.06, 12:47 Rany Kuźmicz! Ja sie w nim kochalam jak bylam w 5 klasie (on byl w 6) :D No ale niestety, nie zwracal na mnie najmniejszej uwagi buuuu wolal Monike Ż. :D Kusy, Ciebie tez kojarze z ksywki. Bąka pamietam, przystojny byl ;) Skwara i Todzia to byli kumple - dobrze pamietam? Ten nizszy mnie podrywal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maaharet Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 15.12.06, 16:00 Kasia-Monikę Ż czyli Żywcię? Kurczę nie pamiętam, żeby coś z nią kręcił. Kusy, a co robi Kuźmicz teraz - też jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl 15.12.06, 16:29 Tak, Zywcie :) Pamietam, jak moja klasa, klasa Zywci i klasa Kuzmicza byla na jakiejs wycieczce, ja mdlalam na jego widok, a on przy mnie pytal, gdzie ona jest, bo mu zniknela z pola widzenia.. :D Nie wiem, czy miedzy nimi bylo cos konkretnego, ale i tak bardzo wowczas cierpialam :D Zywcia swoja droga miala najfajniejsze ciuchy w szkole :) Podlaczam sie do pytania, co slychac u Kuzmicza ;) Echhh te sentymenty :D Boze, to bylo 19 lat temu :o ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maaharet Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 15.12.06, 19:46 Żywcia ostatecznie była z Todzią, nie wiem czy jeszcze jest. A co to była za wycieczka? ( chodziłam do klasy z Kuźmiczem więc też musialam na niej byc)-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl 16.12.06, 20:53 Oj, kompletnie nie pamietam, gdzie wtedy pojechalismy.. Tak dawno temu to bylo.. Pamietam tylko niskie, jednopietrowe i dosc dlugie budynki, chyba drewniane.. Tam mieszkalismy.. Moze Wieliczka?? Nie pamietam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 87.204.6.* 19.12.06, 14:43 A to nie była przypakiem Białowieża? Pozdrawiam Cię Kusy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 19.12.06, 20:35 to napewno była białowieża, niezapomniana wyprawa, początki szczenięcych ostrych imprez. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl 20.12.06, 12:27 Bardzo mozliwe, ze to byla Bialowieza :D Odpowiedz Link Zgłoś
rav755 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 30.12.06, 11:54 Pozdrawiam wszystkich ze SP nr 293.Bardzo się wzruszyłem czytając wszystkie posty.Mam takie szczęście,że z wieloma moimi kolegami ze szkoły podstawowej mam dalej kontakt i przyjaźnimy się.Szczególne pozdrowienia dla Karola Bogusza,Kusego,Kadika,Bobka,Kłeka,Kaczego,Grzesia Skwarka,Grzesia Koryńskiego oczywiście wraz z rodzinami.A my z Żywcią dalej razem,spodziewamy się dwójki dzieci.Co lepszego mogło nas spotkać:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaharet Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 30.12.06, 21:54 OOO jak fajnie-będziecie mieli bliźnięta-)) Pozdrów Monikę od Beaty-przyjaciółki Agnieszki G z jej piętra;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 02.01.07, 00:11 Todzik, i Ty tu dotarłeś? Dziękujemy całą rodziną za pozdrowienia ;-) Trzymamy kciuki za Wasze dwa szczęścia!!! Odpowiedz Link Zgłoś