Dodaj do ulubionych

SP 293 im. J. Kochanowskiego...

24.05.04, 22:42
...przeglądam to forum i stwierdzam ze smutkie, że nie widzę tu nic o SP 293
i osobach, które chodziły do tej szkoły, a może ktoś tu jest i to za
kadencji dyrektora Jóźwiaka (lata 80-90)???
Obserwuj wątek
    • Gość: aammm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 25.05.04, 07:05
      Ja chodziłem wcześniej bo do 78. Ale dyrektorem był chyba też Jóźwiak. Mieszkał
      w takim baraku dostawionym przy szatni męskiej obok sali gimnastycznej. Mało
      ludzi wspomina podstawówki bo to dziecięce lata.
      • Gość: rudi_76 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 13.05.05, 14:43
        dzieciece lata, ale chyba najfajniejsze. Ja naprawde bardzo miło wspominam
        podstawówkę
    • Gość: GOSC Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 31.05.04, 12:45
      HEJ JA JESTEM Z 293 JESZCZE ZA KADENCJI DYREKTORA JÓŹWIAKA I OLSZEWSKIEGO
      • alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 31.05.04, 14:32
        Gość portalu: GOSC napisał(a):

> HEJ JA JESTEM Z 293 JESZCZE ZA KADENCJI DYREKTORA JÓŹWIAKA I OLSZEWSKIEGO

*** Ooo to tak jak ja, a w którym roku kończyłeś i kto był Twoim wychowawcą?
        moim Budziszewska :)
        • Gość: gość Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 04.06.04, 07:45
          kończyłam szkołe w 1991 i miałam super wychowawczynię, chyba najlepszą w całej
          szkole Basiewicz.
          • alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 05.06.04, 21:24
            bardzo dobrze pamiętam Basiewicz uczyła mnie ruskiego
            • alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 05.06.04, 21:25
              a ja kończyłam w `88
          • Gość: polo Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 10.06.04, 21:46
            Ja skonczylem w 97, ale mnie basiewicz uczyla angielskiego ;-)
            • 3lack Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 04.12.06, 01:56
              Ja tez skonczylem w '97:)chyba i mnie tez basiewicz uczyla angielskiego (ktos
              nawet ja nazwal przechszczona rosjanka bo w miedzy czasie przestala uczyc
              rosyjskiego i zaczela angielskiego). jestem z klasy jezierskiej ogolnie. kto mi
              utkwil w pamieci poza nimi..pawinska-poczatkowo moja wychowawczyni, bąk- chyba
              jeszcze uczy - zawsze roztrzepana taka :), no i napewno kozak -dobry ziomus-
              nawet mnie wzial do "reprezentacji" w noge kiedys i pamietam ze w jednym z meczy
              na awfie przegralismy 1:11:D albo cos kolo tego.nie powiem kto byl obronca... :D
              pozdr
          • Gość: kasia Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.06, 11:40
            Ja tez konczylam w 1991 i moja wychowawczynia rowniez byla Alicja Basiewicz :)
            Jestesmy z tej samej klasy :)
    • tomiso Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 15.06.04, 12:17
      Czesc
      Ja pamietam czasy dyr. Jozwiaka :-)
      Chodzilem w latach 80-85 - potem przeprowadzka do innej szkoly...

pzdr
      • alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 15.06.04, 12:58
        tomiso napisał:

> Czesc
        > Ja pamietam czasy dyr. Jozwiaka :-)
        > Chodzilem w latach 80-85 - potem przeprowadzka do innej szkoly...
        >
        > pzdr
        A kto był Twoim wychowawcą i do jakiej klasy chodziłeś (a,b,c,d,e)?
        • tomiso Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 15.06.04, 20:37
          alikm napisała:

> A kto był Twoim wychowawcą i do jakiej klasy chodziłeś (a,b,c,d,e)?

Hmmm, pamiec mam dobra, ale krotka :-)
          Chodzilem chyba do E, a wychowca byla pani ? Jezierska ? - od geografii... :-)

pzdr
          • alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 15.06.04, 22:19
            wiesz tak naprawdę to ja chodziłam do "E" i przez pierwsze trzy lata
            wychowawczynią była p. Kałuska w IV nie pamiętam nazwiska i od V do końca
            wychowawczynią była Budziszewska od geografii hmm a może jednak się znamy? :)
          • Gość: Piotrek Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 27.09.06, 21:34
            od 1982 do 1987 wychowawczynią klas IVA/VIIIA była p. Jezierska. Klasa E i F
            były likwidowane, a dzieciaki podochodziły m.in. do mojej klasy czyli A.
            Patrząc na Twój login, jeśli masz na imię Tomek a nazwisko na S. - to wiem kim
            jesteś:D
    • Gość: marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 217.67.197.* 23.06.04, 00:35
      witaj,

ja kończyłam w 1991 i chodziłam do A.
      Moją wychowawczynią była Pani Maszczak (biologia).

Pamiętam oczywiście Olszewskiego, Jóźwiaka, Basiewicz...

Pozdrawiam
      • Gość: ewka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 23.06.04, 10:35
        ja chodziłam chyba do "C" bo Baśka zawsze trafiała najgorsze klasy
        • alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 23.06.04, 12:14
          Gość portalu: ewka napisał(a):

> ja chodziłam chyba do "C" bo Baśka zawsze trafiała najgorsze klasy
          a w którym roku kończyłaś?
      • alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 23.06.04, 12:14
        Gość portalu: marcyszka napisał(a):

> witaj,
        >
        > ja kończyłam w 1991 i chodziłam do A.
        > Moją wychowawczynią była Pani Maszczak (biologia).
        >
        > Pamiętam oczywiście Olszewskiego, Jóźwiaka, Basiewicz...
        >
        > Pozdrawiam

*** czy chodzłaś do klasy np. z m. Kopczyńską i a. Bartosińską?
        Pozdrawiam
      • Gość: hives Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.acn.waw.pl 29.07.05, 22:46
        Ja tez konczylem w 1991 i moja wychowawczynia tez byla Maszczak! Jestesmy z
        jednej klasy!
    • Gość: perdita Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 28.08.04, 21:59
      A ja skończyłam tą szkołe w tym roku :] I basiewicz <szuja!> uczyła mnie
      angielskiego, i rowniez wyzej nadmieniona jezierska - geografii.
      • Gość: Michał Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 04.09.04, 00:05
        Ja skończyłem tą szkołe w 1999r i znam wszystkie nauczycielki o których
        wspomnieliście i widuje je dzień w dzień bo mieszkam w pierwszym bloku przy tej
        szkole :)
      • Gość: EWKA Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 13.09.04, 07:31
        JAK MOŻNA MÓWIĆ ŻE BAŚKA TO SZUJA, NAPRAWDĘ BYŁA FANTASTYCZNĄ NAUCZYCIELKĄ I
        JESZCZE LEPSZĄ WYCHOWAWCZYNIĄ. NIE POZWOLIŁA ABY KTOŚ Z NAS ZOSTAŁ NA DRUGI ROK
        W TEJ SAMEJ KLASIE, ZAWSZE WYCIĄGAŁA NAWET NAJGORSZEGO UCZNIA. JA JĄ WSPOMINAM
        BARDZO MIŁO I SERDECZNIE
        • Gość: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 13.09.04, 14:44
          A w którym roku skończyłaś tą szkołę?
        • lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 01.07.05, 18:30
          Wiem, że są różne zdania na temat p. Basiewicz ja osobiście za nią nie
          przepadałem ale to wynikało bardziej z niechęci do ruskiego. Z perspektywy czasu
          myślę że dobra z niej jest kobieta- byłem pierwszym rocznikiem kiedy wprowadzono
          6-cio stopniową skalę ocen, w ósmej klasie moja niechęć do rosyjskiego nad wyraz
          się wzmogła i nie nauczyłem się żadnej czytanki ani wierszyka - same pały -
          chyba bym nie zdał, ale jakoś się dogadaliśmy i podstawówkę jako nieliczny w
          tamtych czasach opóściłem z miernym na świedectwie.
          Pozdrawiam
    • Gość: EWKA Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 14.09.04, 08:32
      Z MOICH WYLICZEŃ WYNIKA ŻE 1991
      • Gość: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 14.09.04, 09:51
        to pamiętasz na pewno p. Szendel, ona była niezła co? :)
        • Gość: Borek Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 17.09.04, 13:05
          A pamietacie ten dowcip: Jak jest małpa po łacinie?..... odp: Szendel
          A tak nawiasem mówiąc ja też chodiłem do tej szkoły 1997 - 85 (chyba?). Na
          szczęście mnie uczył matematyki Pan Olszewski i mam jak najlepsze wspomnienia.
          A czy ktoś pamieta niejakiego Krawczaka od ZPT? To dopiero był model, a jakie
          teksty (synku ty chciałeś starego wróbla na końskie g..... nabrać)
          Byli siebie warci z Jóźwiakiem.
          • Gość: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 18.09.04, 12:47
            :) to fakt, byli
          • Gość: ewka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 21.09.04, 11:45
            Szendel to jakas chora żydówka była, pamiętam jak sprawdzała nam ostrość
            ołówków na koniec lekcji, najpierw dziubała ołówkiem w rękę a potem cyrklem,
            albo ganiała moją koleżankę z nożyczkami po klasie bo miała zbyt długą grzywkę.
            Potem matmy uczył mnie Olszewski, bardzo fajny gość i umiał tym wszystkim moim
            kolegom-matołom wytłumaczyć o co chodzi w matematyce.
            • alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 21.09.04, 12:59
              Gość portalu: ewka napisał(a):

> Szendel to jakas chora żydówka była, pamiętam jak sprawdzała nam ostrość
              > ołówków na koniec lekcji, najpierw dziubała ołówkiem w rękę a potem cyrklem,
              > albo ganiała moją koleżankę z nożyczkami po klasie bo miała zbyt długą
              grzywkę.
              W mojej klasie to samo robiła, dodatkowo zabierała dziewczyną kolczyki,
              pierścionki, a 2 stawiała całe mnustwo.

> Potem matmy uczył mnie Olszewski, bardzo fajny gość i umiał tym wszystkim
              moim
              > kolegom-matołom wytłumaczyć o co chodzi w matematyce.

Niestety nie miałam tego szczęścia i Szendel uczyła mnie do końca :(.
              Pozdrawiam
              Marta
              • Gość: aammm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:34
                Rozumiem z tego, że nie nauczyła Cię pisać poprawnie bo robisz błędy. Szkoda.
                • Gość: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 21.09.04, 14:01
                  tzn.???????
                • Gość: ewka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 27.09.04, 16:34
                  Jak mogła nauczyć pisac poprawnie, ona nie zwracała uwagi na to czy ktoś pisze
                  poprawnie tylko na to czy masz zaostrzony ołówek
                  • Gość: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 27.09.04, 18:31
                    i grzywke ponad brwi :)
              • lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 01.07.05, 18:18
                Fajnie, że ktoś też dobrze wspomina p.Olszewskiego - niestety nie pamiętam jego
                imienia. Miałem szczęście, że to on uczył mnie matmy, bo od kolegów słyszałem
                jakieś niestworzone historie na temat p.Szendel. Olszewski też lubił sobie
                rzucić kredą jak ktoś gadał na lekcji ale to było niegroźne, naprawde super
                gość- może ktoś wie co się z nim stało później, nie wiem do kiedy uczył/ był
                dyrektorem.
                Ja chodziłem do klasy A, moją wychowawczynią była p.Maszczak (biologia)
                Pozdrawiam wszystkich.
                • Gość: hives Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.acn.waw.pl 29.07.05, 22:50
                  Olszewski Grzegorz - wyjechal chyba pozniej do USA i tam prowadzil firme.
                  • lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 11.08.05, 01:46
                    Mam nadzieję, że mu się powiodło - ten gość miał łeb na karku.
                    dzięki.
                • marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 08.08.05, 10:36
                  chyba chodziliśmy do tej samej klasy?
                  • lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 11.08.05, 01:43
                    myślę, że tak - nawiasem pisząc ciekawe z iloma osobami z tego forum - to
                    zupełnie niezła zabawa detektywistyczna
                    pozdrawiam
                    • marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 11.08.05, 09:15
                      No to może zdradzisz jakiś szczegół, żebym mogła zgadnąć:-)
                      • lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 11.08.05, 16:10
                        to łatwe - wystarczy przypomnieć sobie imiona - napewno dasz radę
                        • marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 12.08.05, 08:06
                          Le mam sie kierować nickiem?
                          To chyba Łukasz, tak?
                          • Gość: Hives Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 155.94.70.* 23.08.05, 10:49
                            A ja mysle, ze to nie Lukasz.
                            • lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 29.10.05, 01:09
                              Cześć, dawno mnie nie było
                              żeby rozwiać wątpliwości - tak to ja łukasz
                              pozdrawiam martę i ciebie hives choć nie wiem kim jesteś - ale pewnie się
                              niedługo dowiem
                              ciekaw jestem o kim myślałaś/eś pisząc "że to nie Łukasz" może jest tu jeszcze
                              ktoś ze starej klasy A

• Gość: Hives Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 155.94.70.* 07.12.05, 12:52
                                Czesc Lukasz. W zasadzie piszac "to nie Lukasz" chcialem pociagnac inne osoby
                                na forum za jezyki. Ty odpisales, nikt wiecej. Pisze to ja, Kamil.
                                pozdrawiam
            • Gość: Kusymistrz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 01.12.06, 20:38
              a co do pani Szendel to w liceum trafiłem na taki sam typ "człowieka" jak ona o
              nazwisku Jarosz...A Szendel stawiała dwóje za brak marginesu już 1 wrzesnia(2,5
              cm margines miał być). Pamiętam,że u niej zaliczyłem klasycznego hattrika na
              lekcji czyli 3 dwóje w 5 minut. Pamiętam jak dziś było to 2 grudnia.
              Kilkanaście lat później 2.12 urodziła mi się córka :):)
    • Gość: kalaf Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 01.12.04, 19:35
      A ja chodziłem do najgorszej klasy w historii szkoły ,tak mówiła nasza
      wychowawczyni p Wygnańska .Same łobuzy :) 8a .Jak ukończyliśmy był chyba rok
      1994 .
      pozdro
    • Gość: Paweł G. Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:36
      Chodzilem do tej szkoly, niestety nie pamietam w jakich latach ;) Jozwiak
      jeszcze wtedy zyl ;) Chyba uczyl mnie WOS-u. Chodzilem do klasy z Todzią,
      Skwarkiem, Boguszem, Kalupą, Rutkowską, Wierną, Sołamachą ;), Felczak, Kolmas,
      nawet duzo zapamietalem ;) Byla to klasa B. Jezeli jest ktos z mojej klasy to
      jestem na giegie 240240.
      • marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 12.01.05, 08:37
        Tak się składa, że Wspomniany przez Ciebie kolega to mój mąż ;-)
        Ja chodziłam o klasę niżej.

Pozdrawiam
        • Gość: hives Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.acn.waw.pl 29.07.05, 22:51
          Marta?
          • marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 08.08.05, 10:33
            tak, a Ty?
      • Gość: hives Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.acn.waw.pl 29.07.05, 22:49
        Pamietam kilku z tych gosci co wymieniles. Wiec musiales chyba skonczyc w 1990?
      • Gość: Bronek Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.kosson.com 12.07.06, 22:06
        A ja chodzilem z czescia z tych osob do przedszkola na kochanowskiego, ale nie
        zdalem w sredniakach :) Przeniesli mnie bo bylem z rocznika 76. Szkoda ze nie
        wyjasnili o co chodzi - niezla trauma.
        W 293 bylem tylko przez dwa pierwsze latka i poza Jozwiakiem to nie pamietam
        nazwisk (poza panem od ZPT - chyba Krawczak. Niezle lajal ludzi chocby za
        krzywy chod).
        • lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 08.08.06, 00:04
          Pojawił się tu ciekawy wątek nauczycieli ZPT.
          pan Karwczak był niewątpliwie najbarwniejszą postacią z całej gamy wspaniałych
          nauczycieli tego przedmiotu :) (podobno umiał z zawiązanymi oczami rzucać nożem
          ze stu metrów do tarczy - takie jego przechwałki o żekomej służbie w
          jednostkach specjalnych ) był pośmiewiskiem całej szkoły, ale niestety nie dane
          mi było mieć z nim lekcji.
          Pamientam pana Pączka ale to był krótki epizod w okolicach IV-V klasy potem
          wpadłem w ręce pewnego staruszka - pana Stokowskiego - to dopiero był
          nauczyciel :O)
      • Gość: mb77 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 80.51.198.* 29.09.06, 11:41
        też kojarzę kolesi, byli chyba 2 lata wyżej. Nie pamiętam, kiedy skończyłem,
        mogło to być w 92r. Klasa 4-8A u Jezierskiej. pzdr.
    • figa9 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 05.12.04, 20:51
      Jak miło poczytać...powspominać znajome nazwiska belfrów. Kończyłam szkołę w
      1983 roku, więc całe wieki temu. I klasa p. Barbara Porzycka (antypatyczna
      kobieta), II klasa
      p. Kwiecień, która zamiast "drzwi" mówiła "dźwi" ale nie przeszkadzało jej to
      uczyć nas polskiego. III i IV kl. (?), V kl. p. Szymańska, która na zawsze
      zabiła we mnie chęć do nauki historii, VI kl. p.Sychowska (fizyka), VII i VIII
      kl. p. Dyszkiewicz (biologia).
      Matematyki uczyła mnie p. Szendel i mimo tych wszystkich rzeczy, o których
      piszecie, które są prawdą, bardzo szanuję ją jako człowieka. Rzeczywiście
      trzeba było mieć zatemperowane ołówki, kartkówki potrafiła robić na każdej
      lekcji i lufa za lufą się sypały, język miała cięty, a i owszem, ale wg mnie to
      akurat często jest cechą ludzi inteligentnych. No ale tu nie o pani S. … A
      pamięta ktoś Kunca od geografii? Był jeszcze taki facet od wf-u, fu którym
      kochały się dziewczyny… no i ja też obowiązkowo ;-). Modzelewski się nazywał.
      Kto tam jeszcze…
      Maszczak na zastępstwa z biologii przychodziła do nas. Pamiętam tylko jej
      potwornie krzywe nogi. Ale chyba była sympatyczna. Chemii uczyła mnie taka
      blondynka, Iwona miała na imię (nazwiska nie pamiętam), nigdy nie mogła wyrobić
      się z lekcją w 45 minutach, więc często nie mieliśmy przerwy. A kolejna była
      matematyka... i często spóźnienie w dzienniku u p. Szendel. Ale za to jest co
      wspominać.  Nazwiska kolegów też pamiętam, ale nie wiem czy tak można tu na
      forum, głośno…
      • plucha Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 09.12.04, 10:02
        Ja jeszcze dawniej kończyłam, bo w 79, ale pamiętam Porzycką - mnie nie uczyła,
        ale była ogólnie znana, miała ksywę Huckelberry, nawet podobna ;-))
        Pani Daszkiewicz od biologii uczy chyba do tej pory, na pewno uczyła moją
        córkę...
        Co do Szendel to się zgadzam z Tobą - miała takie swoje odbicia, typu cięcie
        grzywek albo guzików u niezapiętych fartuchów (za moich czasów były jeszcze
        obowiązkowe), ale była naprawdę dobrą nauczycielką i bardzo inteligentną
        kobietą.
        Pan Kunc był moim wychowawcą, śmieszny, ale poczciwy niezwykle człowieczek. Ta
        blondynka od chemii to prawdopodobnie Niewiadomska, taka trochę nieprzytomna i
        nieobecna kobieta, tak ją zapamiętałam.
    • Gość: Raf Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.12.04, 22:55
      Hej Alikm!Ja chodziłem do SP293 w latach 1987-92 poki się nie przeprowadziłem
      do srodmieści i pamietam lekcje historii z Józwiakiem.Koniecznie Odpisz.Pozdro
      • rudi_76 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 04.01.05, 13:03
        Hej to sporo nas się uzbierało z 293. Fajnie tak powspominać, jak to było kiedy
        byliśmy smarkaczami. Wiecie co, chętnie spotkałabym sie z większościa
        nauczycilei z budy, niestety nie ze wszystkimi byłoby nam dane.
        Pamietacie p.Chmielewską od matematyki, ta uczyła mnie bardzo krótko - o ile
        się nie mylę to ona chyba uczyła początkowe klasy - ale moge się mylić.Była
        bardzo sympatyczna babką, w przeciwieństwie do p.S...
        Natomiast Olszewski ten to był przystojniak i dobry matematyk, to dzięki nimu
        mialam takie dobre oceny, chcialo sie uczyć.
        Kogo tam jeszcze pamiętam: gergrafia - Jezierska, historia - jak ona sie
        nazywała, z mała głową i duzym biustem, polski - w denkach od alpagi, nazwisko
        tez mi wyleciało.Troche pamiętma, ale więcej z twarzy niz nazwisk.
        A co do uczniów to chyba pamiętam cała klasę: Ania, Kamila- to jeszcze nawet
        koleżanka z przedszkola tak jak Dominika,Monika, Kamil, Maciek, Aneta, Rafał,
        Marek, Piotrek, Paweł,Magda, Kasia,Konrad,Agnieszka, to tylko część ale
        większka klasy p.Basiewicz.

Pozdrawiam
        Ewka
        • alcoola Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 05.01.05, 13:35
          >historia - jak ona sie
          > nazywała, z mała głową i duzym biustem,

He, he - dobre określenie, faktycznie Piasecka tak wyglądała. Była moją
          wychowawczynią w jakichś zamierzchłych czasach (późne lata 70-te).
          • Gość: rudi_76 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 62.29.248.* 10.01.05, 15:08
            O właśnie o Piasecką mi chodziło, ale ta pamięć to jest zawodna.
            A polskiego uczyła mnie Zofia Grzywacz, denka od alpag na nosie i bardzo
            soczysta wymowa.

• marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 12.01.05, 08:39
              T ojesteśmy z tego samego rocznika tylko ja chodziłam do "a" (klasa Pani
              Maszczak).
              • rudi_76 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 25.01.05, 12:37
                marcyszka napisała:

> T ojesteśmy z tego samego rocznika tylko ja chodziłam do "a" (klasa Pani
                > Maszczak).
                Pamiętam MAszczak uczyła biologi, taka mała niewyględna, ale spoko babka.
                To napewno się znamy Ewa G.
      • alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 14.01.05, 14:54
        Cześć Raf!
        Napisz kto był Twoim wychowawcą i z kim ew. chodzileś do klasy.
        Pozdrawiam :)
    • raf1980 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 17.01.05, 22:44
      Ja chodzilem do SP 293 w latach 1987-92. Moja pierwsza wychowawczynia byla
      p.Leszczynska,nauczycielka starej daty, nie wiem czy jeszcze wogole zyje.W
      pozniejszych latach z nauczycieli pamietam Piasecka od historii(dyrektor
      Jozwiak tez uczyl), Jezierska od Geografii i to koniec.Chodzilem do "B" razem z
      m.in. z Tarnowskim,Jasinskim, Wydra,Bojarskim,Szymanski,Sicem ,Urbanskim,
      Paszke, a niech reszta mi przebaczy po nie pamietam. Dziewczyny to m.in.
      siostry Myszkowskie,Mazurowa, malutka Filipek i moja faworytka- Agata, nazwiska
      niestety nie pamietam.Ech....,byly czasy....
      • Gość: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 19.01.05, 11:38
        Hej!
        :) czytam nazwiska i nic mi nie mówią, ponieważ gdy Ty byłeś w 1 kl. to ja
        byłam w 8 kl.
        Pozdrowienka :)
        • Gość: Raf1980 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 17:28
          A pamietasz moje Monike Tarnowska?To starsza siostra kolegi z klasy.Rowniez
          pozdrawiam
          • alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 21.01.05, 08:56
            Gość portalu: Raf1980 napisał(a):

> A pamietasz moje Monike Tarnowska?To starsza siostra kolegi z klasy.Rowniez
            > pozdrawiam
            Cześć!
            Chyba tak, ona chodziła do klasy A a ja chodziłam do klasy E.
            • raf1980 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 22.01.05, 14:45
              Hej!
              W takim razie moze kojarzysz Anie Opalinska,to z kolei moja sasiadka z klatki
              schodowej.
              Pozdrawiam
              • Gość: uwzetka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 24.01.05, 17:34
                Ja chodziłam do 293 od 80 do 86; potem się wyprowadziłam; chodziłam do E;
                wychowawczyni to... pani od geografii, ale nie pamietam nazwiska Budziszewska
                chyba...
                • Gość: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 25.01.05, 11:23
                  Hej! To chodziłyśmy do tej samej klasy w tym samym czasie, szkoda że Twój nick
                  mi nic nie mówi jak się nazywasz, jeśli pamiętasz "Redzię" to ja Marta R. :).
                  Odezwji się.
                  Pozdrawiam :)
                  • raf1980 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 25.01.05, 11:46
                    Czesc!
                    Jak sama kalkulowalas, gdy Ty bylas w 8-ej, ja dopiero zaczynalem edukacje w
                    SP 293.Mieszkalem z Anka Opalinska w jednej klatce na Broniewskiego 53, ja na 2-
                    gim pietrze,a Opalinscy na 4-tym. Nasze rodziny sie przyjaznily. Pamietam ze na
                    poczatku Ania odprowadzala mnie do szkoly!Pozniej juz sie usamodzielnilem:)Przy
                    okazji-jestem Rafal B.

Pozdrawiam
                  • uwzetka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 25.01.05, 16:25
                    Marto! A jakże pamietam Cię... To ja Ula W. Pseuda nie wymienię, bo nie wszyscy
                    muszą wiedzieć, że miałam problem z nadwagą;) Co słychać? Dalej mieszkasz na
                    Bielanach? Ja niedawno tu wróciłam! Pozdrawiam cieplutko. ps. a czy wiesz co
                    dalej z "naszą klasą"?
                    • Gość: alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 26.01.05, 08:33
                      Cześć! Witaj ja Ciebie też pamientam doskonale. A może poplotkujemy na priv?
                      • uwzetka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 26.01.05, 16:20
                        chetnie:)
                        • alikm Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 27.01.05, 08:23
                          uwzetka napisała:

> chetnie:)
                          Ula to napisz do mnie na alikm@gazeta.pl napisz co u Ciebie ja w wolnej chwili
                          napewno odpiszę.
                          Pozdrawiam serdecznie
                          Marta
                    • sasha_m Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 04.03.05, 00:20
                      He he jak to fajnie spotkać znajomych - Redzia, Ula z burzą włosów. Szkoda, że
                      z mojej klasy "d" nie ma nikogo :-(((
                      • Gość: uwzetka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 05.03.05, 08:49
                        kurcze.... jak fajnie, że ktoś jeszcze pamięta...
                  • Gość: philip Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.spray.net.pl 18.02.05, 21:04
                    cześć marta - pozdrawiamy cię daniel i ewa k.
                • Gość: Brogowski Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.05, 23:52
                  Pani budziszewska byla tez moja Wychowawczyni.
                  Jestem Rocznik 69. bardzo sztary rocznik ;-)
    • Gość: Kurczaczek18 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:08
      Ja niestety nie znam tego dyrektora, jestem pare latek później... =))
      • Gość: Burza Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.europe.hp.net 01.09.05, 14:18
        Nie ma co masz poczucie humoru :)
        Miałeś po prostu wielkie szczęście.
        Ja jestem z rocznika 1973 (zaczynałem w 1980). Jóźwiak był typowym komuchem-
        betonem, mieszkał w przybudówce przy sali g. i hodował spasione koty.
        Po lekcjach kręcił się po okolicznych podwórkach i jak spotkał "rozrabiające"
        (wg. jego dziwnej miary) dzieci, to spisywał personalia ( może był też
        ORMOwcem? ).
    • promyczek Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 25.01.05, 22:13
      ja tez chodzilam do tej szkoly
      moim wychowawca od VI klasy byl Wartenberg
      • Gość: or07 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 14.02.05, 23:31
        ja też - klasa p.Sychowskiej, która rzucała kredą i pękiem kluczy i celowała w
        głowę
        • bobbuilder Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 18.02.05, 08:48
          No to prawdopodobnie jesteśmy rówieśnikami. Moją wychowawczynią była Pani
          Emilia Szymańska, Chodziłem do klasy "b" rocznik 1970.
          A propos, może zaglada tu ktoś z mojej byłej klasy?
          PB
          • Gość: philip Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.spray.net.pl 18.02.05, 21:14
            Zdecydowanie najbardziej utkwiła mi w pamięci liderka szkoły: mss grzywacz i jej
            niezastąpiona spółdzielnia uczniowska(sklepik).
            Otrzymałem od niej uwagę za dwukrotne powtórzenie słowa "dzień dobry" przed
            pierwszą i drugą lekcją polskiego.
    • tryg1 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 05.03.05, 14:33
      rocznii 76 gora !!!
    • Gość: malw Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.gtc.com.pl 13.05.05, 14:23
      Ja chodziłam, pamietam Jóżwiaka. Moja wychowawczynią była p. Mościbroda (uczyła
      historii, klasa d. Skończyłam w 85r. Czy jest ktoś z tej klasy na forum?
    • inqa Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 14.06.05, 17:51
      Ja chodziłam do 293 za kadencji dyr Jóźwiaka.
      W klasie 1-2 wych. była pani Grzywacz, w 3 wspaniała Dina Terpeluk-Dedo, w 4
      Grażyna Szewczyk, a potem już Bożena Piasecka.
      Jest tu ktoś z moich?

Wiem,że do dziś uczy pani Jezierska(geografia),Basiewicz(angielski),a reszta
      jest nowa (nauczycielami są również nasi koledzy z tej podstawówki).Obecnie dyr
      jest Bożena Adamczyk ( chemia ).
      • Gość: Kasiuńcia Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 07.07.06, 22:14
        Monia?
        • airwf Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 08.07.06, 19:48
          Gość portalu: Kasiuńcia napisał(a):

> Monia?
          nie nie Monia...precyzuje: klasa 8b rok ukończenia 1985 wychowawczyni szymańska.
          matematyka olszewski
    • Gość: Dryb Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.futuremedia.pl / 83.17.75.* 04.07.05, 10:30
      RATUNKU!!! Ja się tam uczę teraz i nikt z nas nie lubi basiewicz, bo jakas
      dziwna jest a Jezierska to moja wychowawczyni!!! ;( Nie cierpię tej szkoły.
      ps. A jest ktos z kadencji Trzaski i Adamczyk??
      • Gość: karo Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl 18.08.05, 22:39
        ja jestem absolwentem tego roku moja wzchowawcyznia bzla p.
        kubalska...Basiewicz widuje najczesciej w kosciele . chodzilam do 6b.jedyny
        nauczyciel ktory powinien odejsc to niewatpliwe lenczewska....polubisz
        szkole....jesli uczy cie p.kubalska lub p.milej to 100000000000000%
        • nika.j Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 26.09.05, 14:28
          Możesz coś więcej powiedzieć o pani Kubalskiej, jest wychowawcą mojej córki

Pozdrawiam
          • Gość: bzyk Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 09.07.06, 09:16
            nika.j napisała:

> Możesz coś więcej powiedzieć o pani Kubalskiej, jest wychowawcą mojej córki

Ojej-współczuję.
            Jak minął rok z tą przemądrzałą paniusią ?
      • Gość: Burza Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.europe.hp.net 01.09.05, 14:24
        Koło czasu zatoczyło właśnie pełny krąg ...
        Przed chwilą wróciłem z ropoczęcia u mojej córki pierwszoklasistki.
        Trochę się pozmieniało w tej szkole przez te 25 lat ...
        Patrząc z zewnątrz, mam nadzieję że na lepsze.
        Trochę się wzruszyłem, nie powiem. Przypomniała mi się moja ukochana
        wychowczyni z 3 klasy - Dina Dedo. Wszystkie chłopaki z klasy się w niej
        podkochiwali i codzinnie rano chodziliśmy po nią pod jej blok i razem szliśmy
        do szkoły .... :D
        • Gość: opop Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 24.09.05, 20:03
          Moją wychowawczynią też była Dina Dedo !

Kim jesteś ?
        • lujoel Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 04.12.06, 12:21
          Witam, właśnie kogoś takiego szukałam!!!!!!!!!!
          Pls podpowiedz co to za szkoła , i czy warto tam posłać dzieciaka. Sama
          rozważam kilka opcji, ale skłaniam się do tej szkoły właśnie. Jak tam jest ,
          jaka organizacja ite pe. jakie podejście do małolatów?
          Pozdrawiam
          Lusia
      • rudi_76 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 01.09.05, 18:25
        Trzaska i Adamczyk to jeszcze moje czasy, Trzaska uczyła mnie polaka.
      • Gość: mb77 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 80.51.198.* 29.09.06, 12:04
        Adamczyk uczyła mnie (lata chyba 84-91, +/- rok, klasa A u Jezierskiej) chemii,
        z Trzaską chyba nie miałem zajęć.
    • melba7 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 06.07.06, 21:24
      podciagam wątek choć dawno nikt nic tu nie napisał....szukam osób które
      skonczyły tą szkołę 1985
    • Gość: tina Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 09.08.06, 21:48
      Olszewski Grzegorz nie wyjechal do USA nadal mieszka na Zoloborzu a Jozwiak
      zyje.Ja pracuje w tej szkole od 20 lat i duzo moge o niej,o uczniach ,
      nauczcielach powidziec
      • Gość: xyz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 213.76.128.* 11.08.06, 15:13
        a jakiego Pani/Pan uczy przedmiotu?
        • Gość: marti Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 217.153.150.* 22.08.06, 16:04
          A pamiętacie jak Jóźwiak nigdy nie chciał pozwolić na zorganizowanie dyskoteki
          w sali gimnastycznej? Wreszcie się zgodził ale tylko przy zapalonych górnych,
          białych jarzeniówach. Oczywiście my zaraz zgasiliśmy światło ale on co chwila
          wpadał i z powrotem nam je zapalał, a my znowu gasiliśmy i tak w kółko.
          Wreszcie wpadł, kazał wyłączyć muzykę i rozgonił wszystkich do domu, grożąć,
          że "sprawcy gaszenia światła zostaną zdemaskowani i ukarani". Prawdziwy
          pedagog.
      • bobbuilder Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 30.08.06, 15:38
        O to ciekawe, który z nauczycieli do nas napisał.
        Ja jestem z rocznika 1970 klasa "b" więc napewno sie spotkaliśmy.
        Pozdrowienia !!!!

PB
      • lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 01.09.06, 00:19
        Cieszę się , ze pojawił się ktoś z informacjami z pierwszej ręki
        Jeśli Jóźwiak żyje to czy dalej mieszka na zapleczu sali gimnastycznej.
        Skoro Olszewski nie wyjechał to dlaczego przestał być dyrektorem.
        Interesują mnie losy p. Pawińskiej - uczyła mnie w klasach I-III od zoku 85 o
        ile się nie mylę.
        pozdrawiam wszystkich z mojego rocznika
    • Gość: Piotrek Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 27.09.06, 21:45
      A kto pamięta panią Barszczewicz czy jakoś tak od polskiego - uczyła w około
      1984/85
      • Gość: llli Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 213.76.128.* 28.09.06, 08:38
        jeżeli chodzi Tobie o nauczycielkę j. rosyjskiego to chyba Basiewicz.
      • Gość: Piotrek Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 15.10.06, 13:55
        już wiem, miała na nazwisko Barszczewska - pamięta ktoś??
    • Gość: mb77 Elektronik!!! IP: 80.51.198.* 29.09.06, 12:09
      Gadamy tu o nauczycielach, ale nie wspomniano to o innych waznych postaciach:
      ELEKTRONIK przykładowo. Pamiętam jak latał za nami z kawałkiem gumowego węża
      albo dzwonił na przerwę "manualnym" starym dzwonkiem. Rocznik 77, lata 84-92?,
      u Jezierskiej, klasa A
      pozdr.
    • Gość: mb77 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 80.51.198.* 29.09.06, 12:11
      Kolejna postać: Antoni Kozak od WF. Git koleś. Czy jeszcze uczy? Jeździliśmy z
      nim na różne zawody sportowe, najczęściej na piłkę, czasem woził nas swoją
      Syreną w dziwnym kolorze. (rocznik 77, klasa A u Jezierskej 84-92?)
      pozdr.
      • Gość: asz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 29.09.06, 14:21
        Nie, Antoni Kozak jest już na emeryturze.
      • lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 03.10.06, 23:01
        Syrenka była chyba brązowa, coś w rodzaju farby antykorozyjnej a nazywaliśmu ją
        ADELAJDA.
    • Gość: rocznik74 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego.../rocznik 1974 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:43
      oj, ale się wzruszyłam ;)) hi hi ;)
      Historyjki o nauczycielach, którzy powoli wymazują sie z pamięci... Ech...
      Ale nie napisaliście nic o p. Paszkiewicz (była moją wychowawczynią przez
      niemal całą podstawówkę); p. Trzaska uczyła mnie polskiego, i p. Grzywacz
      także... historia - p. Pączek, potem p. Mościbroda...
      Dyrekotora Jóźwiaka pamiętam, a jakże - w 3. klasie sprawdzał moją złamaną rękę
      (czy aby na pewno złamana), wykręcając ją z całej siły (uch, do dziś pamiętam
      tamten ból)...

Ale przyznam szczerze, że bardzo się cieszę, że moje zakompleksione czasy z
      podstawówki dawno za mną ;)
      Pozdrawiam ciepło :)
      m.
      • Gość: rusałka SP 293 im. J. Kochanowskiego.../rocznik 1975 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 23:13
        A ja jestem z 1975 i chodziłam do klasy D. Moją wychowawczynią była najpierw
        Grzywacz od denek, a potem chyba Piasecka. Chodziłam do klasy z Urbańską,
        Milewską, Siniarską, Bąkiem Możdżonkiem , Elbe, Kusakiem i ........jak sobie
        przypomne to napiszę. Ktoś tu jest z tej klasy?
    • Gość: Kusymistrz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 01.12.06, 20:19
      ale jaja!! Wszystko co przeczytałem tutaj to prawda!!!!! rocznik 75 klasa D
      he,he. co u WAS ludzie? pan Kozak wielki człowiek i ta jego brązowa syrena. A
      jakie o niej opowieści krążyły od właściciela he,he.a kto pamięta gościa od ZPT
      co kazał pisać pismem technicznym? A potem był jakiś wojskowy co kazał kleić
      wiecznie samoloty. A potem Stokowski z wiecznie zaplutym kołnierzykiem. I
      Jóźwiaka co chodował świnie koło swojej chaty. I te wspaniałe mecze na szkolnym
      boisku i o "złotą piłkę" na błoniach stadinu X-lecia. Wspaniałe czasy. I
      nauczyła mnie Sychowska jednej rzeczy z fizyki czyli robienia kryształków z
      soli. Nic więcej się już nie nauczyłem he,he. Pozdrawiam cały rocznik 75 a w
      szczególności klasę D oraz Todzika, Kadika, Skwarka, braci Kosiorków,
      Borowskiego i wiele innych osób
      • Gość: Kusymistrz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.chello.pl 01.12.06, 20:28
        acha a do naszej klasy chodzili jeszcze Kubasiewicz, Prządka, Kuźmicz, Lis,
        Grześlak, Daniel(nazwiska nie pamiętam) i wiele innych fajnych ludzi. A i
        pozdrawiam Sałta z klasy D rocznik 74. Do tej pory jest moim wielkim
        przyjacielem!
        • Gość: redz....:) Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego rocznik `73 IP: *.chello.pl 02.12.06, 19:14
          Czy ktoś tu jest z rocznika 73 (ur)?
          Jeśli tak to pozdrawiam
          "R" (MR)
          • maaharet Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego rocznik `73 03.12.06, 09:31
            No to jeśli się nie mylę Kusy masz na imię Sławek to chodziliśmy do jednej
            klasy.A kto pamieta jak Jóźwiak kanapki ze spodni wyjmował? Oj pięką uszka pana
            Jóźwiaka, pieką........
            • Gość: Kusymistrz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego rocznik `73 IP: *.chello.pl 03.12.06, 23:54
              jasne :). A Ty kto jesteś?
              • Gość: rusałka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego rocznik `73 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 09:58
                A ja jestem Beata przyjaciólka Kamili - nadal się przyjaźnimy. Co u ciebie
                nadal mieszkasz na Żoliborzu
                • Gość: Kusymistrz Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego rocznik `73 IP: *.chello.pl 04.12.06, 17:39
                  tylko teoretycznie :). Praktycznie za Wisłą :). Beata B jak dobrze pamietam?
                  Przynajmniej kiedyś;). A co u Was? Dalej w wieżowcach mieszkacie?
                  • Gość: rusałka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego rocznik `73 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 19:57
                    Kamila nadal na Żoliborzu,ale w innym miejscu, ja na Mokotowie. A co u innych?
                    Wiesz coś na ich temat - napisz na mojego maila, bo zrobi się zaraz z tego
                    wątek o naszym prywatnym życiu a nie o 293-))
        • Gość: Kasia Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl 15.12.06, 12:47
          Rany Kuźmicz! Ja sie w nim kochalam jak bylam w 5 klasie (on byl w 6) :D No ale
          niestety, nie zwracal na mnie najmniejszej uwagi buuuu wolal Monike Ż. :D Kusy,
          Ciebie tez kojarze z ksywki. Bąka pamietam, przystojny byl ;) Skwara i Todzia
          to byli kumple - dobrze pamietam? Ten nizszy mnie podrywal ;)
          • maaharet Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 15.12.06, 16:00
            Kasia-Monikę Ż czyli Żywcię? Kurczę nie pamiętam, żeby coś z nią kręcił. Kusy,
            a co robi Kuźmicz teraz - też jestem ciekawa
            • Gość: Kasia Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl 15.12.06, 16:29
              Tak, Zywcie :)
              Pamietam, jak moja klasa, klasa Zywci i klasa Kuzmicza byla na jakiejs
              wycieczce, ja mdlalam na jego widok, a on przy mnie pytal, gdzie ona jest, bo
              mu zniknela z pola widzenia.. :D Nie wiem, czy miedzy nimi bylo cos
              konkretnego, ale i tak bardzo wowczas cierpialam :D
              Zywcia swoja droga miala najfajniejsze ciuchy w szkole :)
              Podlaczam sie do pytania, co slychac u Kuzmicza ;) Echhh te sentymenty :D
              Boze, to bylo 19 lat temu :o ;)
              • maaharet Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 15.12.06, 19:46
                Żywcia ostatecznie była z Todzią, nie wiem czy jeszcze jest. A co to była za
                wycieczka? ( chodziłam do klasy z Kuźmiczem więc też musialam na niej byc)-))
                • Gość: Kasia Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl 16.12.06, 20:53
                  Oj, kompletnie nie pamietam, gdzie wtedy pojechalismy.. Tak dawno temu to
                  bylo.. Pamietam tylko niskie, jednopietrowe i dosc dlugie budynki, chyba
                  drewniane.. Tam mieszkalismy.. Moze Wieliczka?? Nie pamietam ;)
                  • Gość: marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: 87.204.6.* 19.12.06, 14:43
                    A to nie była przypakiem Białowieża?
                    Pozdrawiam Cię Kusy ;-)
                    • lluu Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 19.12.06, 20:35
                      to napewno była białowieża, niezapomniana wyprawa, początki szczenięcych
                      ostrych imprez.
                      pozdrawiam.
                      • Gość: Kasia Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... IP: *.aster.pl 20.12.06, 12:27
                        Bardzo mozliwe, ze to byla Bialowieza :D
                        • rav755 Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 30.12.06, 11:54
                          Pozdrawiam wszystkich ze SP nr 293.Bardzo się wzruszyłem czytając wszystkie
                          posty.Mam takie szczęście,że z wieloma moimi kolegami ze szkoły podstawowej mam
                          dalej kontakt i przyjaźnimy się.Szczególne pozdrowienia dla Karola
                          Bogusza,Kusego,Kadika,Bobka,Kłeka,Kaczego,Grzesia Skwarka,Grzesia Koryńskiego
                          oczywiście wraz z rodzinami.A my z Żywcią dalej razem,spodziewamy się dwójki
                          dzieci.Co lepszego mogło nas spotkać:)
                          • maaharet Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 30.12.06, 21:54
                            OOO jak fajnie-będziecie mieli bliźnięta-)) Pozdrów Monikę od Beaty-przyjaciółki
                            Agnieszki G z jej piętra;-))
                          • marcyszka Re: SP 293 im. J. Kochanowskiego... 02.01.07, 00:11
                            Todzik, i Ty tu dotarłeś?
                            Dziękujemy całą rodziną za pozdrowienia ;-)

Trzymamy kciuki za Wasze dwa szczęścia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka