Dodaj do ulubionych

kto się uczył w w SP 267???

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 20:00
Kto z was wspomina z sentymentem i uczył sie w tej naprawdę fajnej podstawówce
i rzucał sie na szyję popiersia Julka Słowackiego? Albo siedział u pielęgniarki
czy pani od sklepiku i prowadził długie dyskusje??? Czy jeszcze pamiętacie to
miejsce?
Obserwuj wątek
    • Gość: agulha Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: 10.131.128.* / *.acn.pl 22.10.01, 01:42
      No pewnie! Ślady po jogurcie na rzeczonym Julku. Dziki wrzask na przerwach. grę
      w fajansa w łączniku przed salą gimnastyczną. Gonitwę po schodach do stołówki.
      Wf na korytarzu i bezskuteczne próby przeciśnięcia się wraz z biustem pod
      ławką. Olimpiady przedmiotowe...
      • garma Re: kto się uczył w w SP 267??? 23.10.01, 21:23
        Do podstawówki chodziłam w zupełnie innej dzielnicy :-)
      • Gość: adamiec Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.znp.edu.pl 16.11.01, 08:43
        też to pamiętam, dyskoteki na sali, pojebaną cybulską i pijaka lasotę, ale
        ogólnie było w porzo
        • Gość: Cipiór Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: 195.116.115.* 09.04.02, 13:16
          Cybulska to byla moja wychowawczyni a lasota fakt gorzelnia jak sie patrzy
          pozniej uczyla mnie wf taka mala babka miszta (chyba tak sie nazywala) to byly
          czasy az lezka sie w oku kreci :((
    • Gość: Dario Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.chello.pl 05.11.01, 13:53
      Ja także tam się uczyłem!
      Pamiętacie hymn szkoły? "My młodzi, my młodzi...nasze serca i myśli tobie kraju
      ojczysty. Śladami poetów...śmiało idziemy w jutro..."
      Sala od fizyki na drugim piętrze i od zpt na pierwszym. Jestem z rocznika 1970.
      Pamiętam taki napis, który widniał na murku przed salą gimnastyczną (pierwsze
      boisko) Było tam napisane "Buła, Józio, hej". Napis ten powstał chyba przed
      rokiem 1980, ale mogę się mylić.
      • Gość: robert 2 Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.chello.pl 15.11.01, 23:07
        Ja tez uczylem sie w tej pieknej szkole.Pamietam lekcje muzyki i gre na
        cymbalkach.Teraz uczy sie tu moja corka
        • Gość: maja Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: 195.94.201.* 21.03.02, 09:33
          Robert,

skoro masz bieżące wiadomości o tej szkole, może wiesz, co z Dąbrowską od
          chemii, była moją wychowawczynią? ALbo co z Szadkowskim, niezapomniany facet.
          W którym roku kończyłeś podstawówkę?
          • Gość: Cipiór Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: 195.116.115.* 09.04.02, 13:23
            Szadkowski to legenda tej szkoly. Mialem 3 braci starszych gdy odchodzil z 267
            najstarszy mowil do swojego o 4 lata mlodszego ale masz szczescie Szadkowski
            juz odchodzi nie bedzie cie uczyl pozniej moj 2 brat mowil do nastepnego ktory
            byl mlodszy od niego o 2 lata ale masz farta szadkowski odchodzi pozniej
            przyszedlem juz ja i moj braciszek o 7 lat starszy tak rzekl do mnie "masz
            szczescie Szadkowski odchodzi) konczylem podstawowke i Szadkowski nadal
            uczyl. :))
            Facet legenda. moj rocznik to 1981-1989 KL I-VIIIB
            Pzdr!
          • Gość: Robert 2 Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.chello.pl 20.04.02, 18:45
            Gość portalu: maja napisał(a):

> Robert,
            >
            > skoro masz bieżące wiadomości o tej szkole, może wiesz, co z Dąbrowską od
            > chemii, była moją wychowawczynią? ALbo co z Szadkowskim, niezapomniany facet.
            > W którym roku kończyłeś podstawówkę?
            Teraz niestety to juz nudna szkola.Skonczylem ja w 1980 roku.Pozdrawiam
            • Gość: jpnwrt Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.22, 13:06
              Dzień dobry. Pani Dąbrowska mnie też uczyła chemii. Trochę późno trafiłem na tę stronę (wygląda na to że prawie 20 lat po Twoim wpisie..), ale w razie jeśli jeszcze tu zaglądasz, i jeśli wciąż spotykasz Panią Dąbrowską - bardzo proszę pozdrów ją gorąco od jej ucznia, Piotra Noworyty (klasa "B", chemię miałem w latach 1976-77 i 1977-78). Z podziękowaniem za te początki, które pozwoliły mu kontynuować edukację chemiczną aż do PhD z chemii teoretycznej.
          • Gość: AnkaF Pani Dąbrowska IP: *.chello.pl 29.10.03, 11:47
            Panią Dąbrowską często widuję, ma wnuczkę i zmieniła kolor włosów na blond,
            poza tym nic się nie zmieniła. Teraz nigdzie nie uczy i siedzi w domciu.
            • Gość: jpnwrt Re: Pani Dąbrowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.22, 13:07
              Dzień dobry. Pani Dąbrowska mnie też uczyła chemii. Trochę późno trafiłem na tę stronę (wygląda na to że prawie 20 lat po Twoim wpisie..), ale w razie jeśli jeszcze tu zaglądasz, i jeśli wciąż spotykasz Panią Dąbrowską - bardzo proszę pozdrów ją gorąco od jej ucznia, Piotra Noworyty (klasa "B", chemię miałem w latach 1976-77 i 1977-78). Z podziękowaniem za te początki, które pozwoliły mu kontynuować edukację chemiczną aż do PhD z chemii teoretycznej.
      • Gość: malarz Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.el-4100100.acn.pl 21.11.01, 22:47
        nie uwierzysz, ale wiem kto to namalował.
        Powstało przed 1980 rokiem.
        Malowaliśmy wieczorem albo w nocy na ścianie sali gimanstycznej linię do grania
        w tenisa. Trochę farby zostało, ale dlaczego "Buła Józio Hej" to już nie
        pamiętam.

pozdrawiam

z rocznika pamiętającego nadanie imienia Julka :-)
      • Gość: brykal Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.pwpw.pl / 10.1.4.* 09.04.02, 13:19
        Jeeeezuuuu, pamiętam ten napis :))))
    • Gość: ;'; Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.chello.pl 16.11.01, 19:30
      Gość portalu: emka napisał(a):

> Kto z was wspomina z sentymentem i uczył sie w tej naprawdę fajnej podstawówce
      > i rzucał sie na szyję popiersia Julka Słowackiego? Albo siedział u pielęgniarki
      >
      > czy pani od sklepiku i prowadził długie dyskusje??? Czy jeszcze pamiętacie to
      > miejsce?

ja pamjętam

• Gość: emka Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 22:53
        pamiętasz pania od sklepiku ??? Już tam nie pracuje teraz sie wszystko
        pozmieniało i starszych roczników juz nie ma. Co jeszcze pamiętasz??? Cybulska,
        dyskoteki na sali gimnastycznej itd. A kto z was jest może z rocznika 81 82 lub
        80???
        Ta podstawówka ma swoja historię, czy uczące się w niej dzieciaki jeszcze ją
        dopełnią???
        • Gość: ommen Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.man.polbox.pl 04.04.02, 14:42
          ja jestem z 82 :))) Hmmm Cybulska jak to ta od fizy to wcale nie byla taka
          zla .Św. pam. Lidia Rosińska to dopiero byla ..... byla dobra nauczycielka ale
          kto chcial sie uczyc w podstawowce - przynajmniej mi taka glupia mysl do glowy
          nie przyszla :) wolalem ... hmmm juz nie pamietam co wolalem. Rychlicka oooo
          tej to nieznosilem chociaz nie dawalem jej tego odczuc - wkurzalo mnie zawsze
          jak mowila : "Adaśko kiedy ty sie zaczniesz uczyc" ,"Ada$ko to tamto " eeee az
          mnie do dzis skreca a propo sklepiku- jakisz czas temu znalazlem dzienniczek i
          tam wsrod roznych uwag znalazlo sie :"Adam K. ma do grudnia zakaz wstepu do
          sklepiku szkolnego" hyyh w sumie to byly czasy....pozdrawiam wszystkich
          absolwentow tej szkoly
          • Gość: AnkaF AdamK? Chyba znam:) IP: *.chello.pl 30.10.03, 15:06
            Cześć Adam, jak odczytasz wiadomość to napisz. Twoja koleżanka z klasy, co za
            tobą sziedziała: AnkaF: ankafmuza@poczta.onet.pl
      • Gość: 100900 Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.visp.energis.pl 07.01.05, 20:43
        Rocznik 1990. to była fajna szkoła ale książek co za baba istny diabeł a żarcie
        w stolówce było ochydne kiedyś zeszłam na duł i taka ogromna kupa tam była
        fuuu!!
    • Gość: Dario Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.chello.pl 25.11.01, 18:03
      Dobkowski wf
      Skowrońska fizyka
      Dąbrowska Chemia
      Szadkowski!!! muzyka - artysta, jarał szlugi w kiblu i walił dziennikiem po
      łbach wszystkich matołów - ciekawe co z nim?
      Gruca zpt - trochę wariat
      Karska - rosyjski
      Pacek - geografia
      Bromba (nazwisko wyleciało mi z głowy) - polski - jędza
      Ciekawe czy hymn szkoły wciąż ten sam?
      • Gość: gregj Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.el-4100100.acn.pl 25.11.01, 22:34
        Antychowicz - biologia
        Kaczynska - polski
        Szemieto (?) - zpt - tez niezly oryginal. Co to bylo z tymi od zetpetow, ze
        same dziwaki?

....
        • Gość: Sagi Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 23:06
          Szemieto walił kluczem po głowie....
          • Gość: ksenia Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 15:34
            Myślałam, że już nikt nie pamięta Macieja Szemieto, który z rozwianą grzywą
            zajeżdżał do szkoły na rowerze "Sokół lux" i podrywał pielęgniarki. Był też
            utalentowanym fotografem. Był moim wychowawcą przez 3 albo 4 lata, ale uczył
            mnie tylko PO (+ godzina wychowawcza). Mój syn też skończył 267.
            :)
      • Gość: rafal Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.*.*.* 27.12.01, 14:16
        Gruca uczyl tez mnie matematyki (i chyba fizyki), poza tym był wychowawca klasy
        (koniec SP 267 w 1981). Z innych nauczycieli pamiątam jeszcze p.Kaczynską -
        j.polski (miała wielu olimpijczyków) i z pierwszych klas p.Lubańską (chyba nie
        przekręciłem nazwiska). Mam tez wspomnienie nauczyciela od matematyki (z bródką
        uwielbiał grywać w nogę).
        Pozdrawiam
        • Gość: maja Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: 195.94.201.* 21.03.02, 09:39
          bylam wśród tych olimpijczykow... Ciekawe, czy to był rok wyjątkowy (chyba 6
          czy 8 osób), czy w późniejszych czasach Kaczyńska też miała sukcesy? Tak w
          ogóle to ona nie była zbyt fajna.
          • Gość: Rafal Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.pseinfo.pl 09.04.02, 12:31
            Jezeli mowimy o tym samym roczniku to bylo nas chyba 8 osob,po jednej z klas a
            i b, reszta chyba z c (w ktorej p.Kaczynska byla wychowawczynia).Jezeli dobrze
            pamietam to bylo to w roku 81
            Pzdr
            • Gość: maja Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: 195.94.201.* 09.04.02, 13:01
              wlaśnie wyliczyłam, że kończylam szkolę w 80 roku (4 olimpijczykow z a i 4 z
              b). Czyli Ty byleś jeden rok niżej. Z tego wynika, że moj rok nie był wyjątkowy
              i Kaczyńska powtórzyła sukces. To ciekawe. Może dlatego tak jej dobrze poszło,
              że zmuszała nas ciągle do pisania wypracowań? Ja pamiętam, że chyba co tydzień
              trzeba było oddawać jakieś wypracowanie na papierze podaniowym. A jak ktoś nie
              mial, to za karę miał przynosić kwiatek doniczkowy. Parapety uginaly się pod
              ich ciężarem.... Byla to najbardziej zielona klasa w szkole...

Z tego wynika, że to była dobra nauczycielka. Zaskakujące. Ciekawe jak było w
              następnych latach.
              • Gość: Raf Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.pseinfo.pl 11.04.02, 10:48
                Dzieki za przypomnienie,rzeczywiście wymuszała pisanie tych wypracowań na
                papierze podaniowym.Doświadczeń z kwiatkami nie miałem,może dlatego,że nie była
                moją wychowawczynią.Z drugiej strony przyznaję,że dzięki tej olimpiadzie (z
                jęz.polskiego) dostałem się do Gottwalda (do mat.fiz.ale wychowawczynią była
                polonistka), wtedy obowiązywała rejonizacja dzielnicowa ale olimpiada bywała
                przepustką.
                Pozdrawiam Rafał
                • Gość: maja Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: 195.94.201.* 16.04.02, 11:59
                  Moją wychowawczynią też nie była, moją była Dąbrowska. Sympatyczna kobieta.

Jeśli chodzi o Kaczyńską, to przypomniałam sobie, że przez długi czas
                  siedzialam na pierwszej ławce przed nią i dopiero po długim czasie zauważyłam,
                  że nie miała jednego palca. Ale tak poruszała palcami, że to w ogóle nie było
                  widoczne. Nie lubiłam jej, ale po latach stwierdzam, że chcialabym, żeby uczyla
                  moje dziecko. Skuteczna nauczycielka no i nie taka straszna...
                  • gregjpl maja - znamy się? 16.04.02, 14:24
                    maja,
                    rocznik '80, wychowawczyni Dąbrowska, po drodze Kaczyńska - musimy się znać.
                    Daj znać na priv - gregjpl@yahoo.com

pozdrawiam,
                    Grzegorz
                  • Gość: Rafal Re: kto się uczył w SP 267??? IP: *.pseinfo.pl 16.04.02, 16:18
                    Czy Dabrowska uczyła chemii w naszej podstawówce? Jeżeli tak to uważam ją za
                    najlepszą nauczycielkę,poziom był na tyle wysoki,że na I i połowę II klasy LO
                    praktycznie wystarczała mi wiedza z podstawówki.
                    Pozdrawiam
                    • gemini3 Re: kto się uczył w SP 267??? 18.04.02, 10:17
                      to ja, maja, tylko w poczcie jestem pod innym loginem.

Tak. Dąbrowska uczyła chemii. I wiesz, co, ja też do końca liceum bazowałam na
                      wiedzy z podstawówki! Startowałam w podstawówce w olimpiadzie chemicznej i w
                      tym celu nauczyłam sie świetnie rozwiązywać zadania. Lubiłam chemię i myślałam
                      nawet o przyszłości związanej z tą dziedziną. Oczywiście poszłam do liceum do
                      klasy biol-chem. Niestety, albo i stety, nauczycielka od chemii w liceum byla
                      koszmarna. Niczego nie uczyla. Uczniów olewała. Najchętniej patrzyla w okno i
                      dumała. W ciągu czterech lat mieliśmy chyba jedno doświadczenie chemiczne, jak
                      na zastępstwo przyszła inna, świetna chemiczka.Po dwóch latach stwierdzilam, że
                      szkoda czasu na ten przedmiot. Na klasowkach rozwiązywałam tylko zadania, co
                      wystarczalo na tróję. A zyskany w ten sposob czas poświęcałam ciekawszym
                      zajęciom.

Ciekawe, co robi teraz pani Dąbrowska. Nauczycie wychowują dzieci, potem te
                      dzieci idą w siną dal i nauczyciel nic nie wie, co z jego wychowankiem. Pewnie
                      by się ucieszył z kontaktu...
                  • roland_x Re: kto się uczył w w SP 267??? 16.04.02, 21:39
                    p. Kaczyńska mnie nie uczyła ale pamiętam, że była w mojej klasie na
                    zastępstwie, to mogła być V albo VI klasa
                    siedziałem wtedy na pierwszej ławce i rozmawialiśmy sobie
                    mówiliśmy o ty i owym, o jej palcu i o tym, że oboje (ja i p. Kaczyńska)
                    urodziliśmy się tego samego dnia i miesiąca, pamiętam to do dziś
                    tzn. przypomniało mi się teraz po przeczytaniu twojego postu maja - dzięki
                    takie wspomnienie, które po wielu, wielu latach odgrzebałem spod sterty różnych
                    innych myśli i wspomnień
                    czuję się niesamowicie, ta chwila stanęła mi przed oczami
                    p. Kaczyńska!
                    • gemini3 Re: kto się uczył w w SP 267??? 18.04.02, 10:44
                      tak, to przyjemnie tak sobie coś przypomnieć. Wiele takich zapomnianych zdarzeń
                      z dawnych czasów tkwi sobie w naszych głowach. Dlatego miło jest wspólnie
                      powspominać, każdy pamięta jakiś inny szczegół.

A co Kaczyńska mówiła o swoim palcu?Jak go straciła? Jak ona miała na imię?
                      Krystyna?

Pozdrawiam serdecznie

maja (gemini to moj login)
                    • Gość: Raffix Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.braun.de 18.04.02, 11:30
                      roland_x napisał(a):
                      > p. Kaczyńska mnie nie uczyła ale pamiętam, że była w mojej klasie na
                      > zastępstwie, to mogła być V albo VI klasa
                      > siedziałem wtedy na pierwszej ławce i rozmawialiśmy sobie
                      > mówiliśmy o ty i owym, o jej palcu i o tym, że oboje (ja i p. Kaczyńska)
                      > urodziliśmy się tego samego dnia i miesiąca, pamiętam to do dziś
                      > tzn. przypomniało mi się teraz po przeczytaniu twojego postu maja - dzięki
                      > takie wspomnienie, które po wielu, wielu latach odgrzebałem spod sterty różnych
                      >
                      Też po latach dobrze wspominam p.Kaczyńską. Uczyła mnie polskiego przez kilka
                      klas - wtedy czasami miało się do niej często o coś żal ale z perspektywy lat
                      uważam, że nie była złą nauczycielką. Rolandzie, czy wiesz co robi teraz? Jeszcze
                      uczy w 267 czy jest już na emeryturze?
                      Raffix - w 267 od '78 do '86
                      • roland_x Re: kto się uczył w w SP 267??? 18.04.02, 13:38
                        jak pisałem wcześniej p. Kaczyńska nie uczyła mnie
                        pamiętam to zdarzenie a w zasadzie przypomniałem sobie po wielu latach, nie mam
                        pojęcia co się z nią dzieje
                        ale mile i ciepło ją wspominam chociaż rozmawialiśmy pewnie tylko kilka razy;
                        z nauczycieli, którzy mnie uczyli pamiętam p. Rychlicką od matmy, Dąbrowską,
                        Skowrońską, oczywiście Szatkowskiego, Grucę, Leśniewską
                        ale wiele osób, zdarzeń wypadło mi już z pamięci
                        a może wystarczy kilka podpowiedzi, parę szczegółów aby wspomnienia wróciły
                        właśnie tak jak to się stało z p. Kaczyńską i jej palcem
                        Rafał, jeżeli chodzi o twój rocznik to pamiętam braci bliźniaków z klasy "B" i
                        jeszcze parę innych osób.
                        pozdrawiam

• Gość: Raffix Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.braun.de 25.04.02, 17:00
                          roland_x napisał(a):
                          (...)
                          > Rafał, jeżeli chodzi o twój rocznik to pamiętam braci bliźniaków z klasy "B" i
                          > jeszcze parę innych osób.
                          (...)
                          Bliźniaków z "B" też pamiętam (ja byłem w "A").
                          Pozdrawiam

• Gość: Asik Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 12.01.04, 14:30
                            A ja nawet chodziłam z Nimi do klasy. Witam kolegę z A
                            Pozdrowionka
                        • Gość: uczennica Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.chello.pl 24.10.03, 17:10
                          Chodzę teraz do tej podstawówki. Uczy WF-u Skowrońska (po dwóch latach przerwy
                          bo urodziła dziecko) i matematyki Rychlicka, ale nie mnie (jest okropna).
                          Chymn jest cały czas ten sam (my młodzi, my młodzi...) I nie wiem co jeszcze
                          napisać ale możesz do mnie napisać (marta_m11@gazeta.pl)
                          Mój Ojciec chodził też do tej podstawówki ale to było daaawno temu. W czwartej
                          klasie był w 70r. Jak są jakieś pytania to proszę bardzo. Pzdr.
      • Gość: Rafal'71 Pamietam prawie ten sam sklad, ale... IP: *.braun.de 04.01.02, 12:49
        ...Najlepiej wspomninam pania Walat, ktora uczyla matematyki.
        Jedno z ponurych wspomnien to na przyklad stojaca na bacznosc klasa i
        wrzeszczaca na nia p.Antychowicz, uzywajaca czasem calkiem mocnych eptitetow.
        • dariok Re: Pamietam prawie ten sam sklad, ale... 04.01.02, 15:03
          mnie uczyła matmy Rychlicka
          ale Walat pamiętam oczywiście z zastępstw
          • Gość: emka Re: Pamietam prawie ten sam sklad, ale... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.02, 00:05
            dariok a który ty jesteś rocznik skoro pamietasz i Walat i Rychlicką? Wiesz, że
            obydiwe do tej pory tam uczą, ale nie ma już Skowrońskiej, Dąbrowskiej i
            Jabłońskiej. To były czasy teraz już nie jest tam tak jak kiedyś. Ale te 8 lat
            mój 81 pamięta doskonale i dobrze wspomina.
            • dariok Re: Pamietam prawie ten sam sklad, ale... 07.01.02, 15:25
              ja w 81-szym byłem już uczniem SP267
            • Gość: ommen Re: Pamietam prawie ten sam sklad, ale... IP: *.man.polbox.pl 04.04.02, 15:00
              hyhyh emka to my sie znamy :P - a tak wogole to z dziadura ostatno gadalem a
              rychlicka spotkalem z w nuczkiem w parku a stępelska spotkalem w Hiszpanii w
              wakacje :))
              • Gość: emka Re: Pamietam prawie ten sam sklad, ale... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 21:39
                ommen a ty który jesteś rocznik i jak możemy się znać? gdzie dokładnie na żoli
                mieszkasz i kogo pamiętasz ze starej dobrej podstawówy??? nie chodzi o samych
                profesore ale o ludzi z naszych lat??? czekam na odpowiedź
                • Gość: ommen Re: Pamietam prawie ten sam sklad, ale... IP: *.man.polbox.pl 10.04.02, 13:58
                  mieszkalem i mieszkam na krasinskiego(podworko kolo baru mlecznego) ja jestem
                  rocznikowo mlodszy bo 82 ale twoj rocznik znalem bardzo dobrze - moja
                  wychowawcznyni Rychlicka - hmm osoby z twojego rocznika :betrand, rafal
                  strzalkowski hmm jessu juz nie pamietam nazwisk ...ale Monika Moch(byc moze
                  przekrecilem) , adam, Misiek,-hmm moze tak wszystkie osoby bawiace sie wtedy w
                  skate-boarding narazie tyle - pamietasz Chabrowskiego?Filipowicza? :P hyhy moze
                  to pomoze :)) pozdrawiam
            • Gość: Rafal'71 Re: Pamietam prawie ten sam sklad, ale... IP: *.braun.de 04.04.02, 15:13
              Gość portalu: emka napisał(a):
              (...)
              > nie ma już Skowrońskiej, Dąbrowskiej i
              > Jabłońskiej. To były czasy teraz już nie jest tam tak jak kiedyś.

za p.Jabłońską jakoś dziwnie nie tęsknie :-)
              p.Skowrońska była w porządku (uczyła fizyki, prawda?)
              • roland_x Re: Pamietam prawie ten sam sklad, ale... 05.04.02, 19:08
                a Brombę pamiętacie?
                od j. polskiego
                • Gość: Rafal'71 Re: Ja pamietam, chociaż... IP: *.braun.de 08.04.02, 12:34
                  roland_x napisał(a):
                  > a Brombę pamiętacie?
                  > od j. polskiego

Ja pamietam, chociaż mnie osobiście nie uczyła (polski miałem z p.Kaczyńską).
                  Rolandzie, czyżbyś Ty, słynny na całą Warszawę generator pustych postów, także
                  skończył 267-kę? A mogę niedyskretnie spytać, któryś Waćpan rocznik?

Pozdrawiam
                  Rafal'71 vel Raffix
            • Gość: Cipiór Re: Pamietam prawie ten sam sklad, ale... IP: 195.116.115.* 09.04.02, 13:29
              Emka a ty który jestes?
              Rychlicka uczyla mnie matmy, Skowronska-fizyki, Dabrowska-chemii, Pacek-
              geografii, Jablonska-biologii, Gruca-zpt, szadkowski-muzyki,
              wychowawczynia,historia-Cybulska, dyrektorka-Antychowicz(rowna babka),
              polskiego-Kluszewska (&^#%@), lub zastepstwo-Rosinka, Walat-prowadzila kolko
              informatyczne, wf-Lasota i Miszta
              Pzdr! 81-89
              • Gość: ommen Re: Pamietam prawie ten sam sklad, ale... IP: *.man.polbox.pl 22.04.02, 12:25
                Cipiór napisał(a):
                > Rychlicka uczyla mnie matmy, Skowronska-fizyki, Dabrowska-chemii, Pacek-
                > geografii, Jablonska-biologii, Gruca-zpt, szadkowski-muzyki,
                > wychowawczynia,historia-Cybulska, dyrektorka-Antychowicz(rowna babka),
                > polskiego-Kluszewska (&^#%@), lub zastepstwo-Rosinka, Walat-prowadzila kolko
                > informatyczne, wf-Lasota i Miszta
                > Pzdr! 81-89

cipior kurna pacz na to : mnie rychlicka matmy(moja wychowawczyni z reszta)
                Skowronska fizy dabrowska chemii, geografii nie pamietam,historia cybulska,polski
                rosinska , wf dziadura muzyka ta no.... hmm zapomnialem jej nazwisko (jej syn
                chodzil tez tam rocznik 81)

• Gość: Mela Re: Pamietam prawie ten sam sklad, ale... IP: *.chello.pl 10.07.02, 17:22
                  Stebelska, syn Marcin. Chodzil ze mna do klasy
                  • Gość: emka DO MELI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 22:04
                    Gość portalu: Mela napisał(a):

> Stebelska, syn Marcin. Chodzil ze mna do klasy

Mela kim jesteś ja też chodziłam do klasy z Marcinem Stębelskim...? Więc pewnie
                    a na pewno na bank się znamy
                    • Gość: Mela Re: DO MELI IP: *.chello.pl 28.07.02, 22:58
                      No jasne, ze sie znamy, nawet calkiem niezle:) Ale sie nie przedstwaie, mzoe
                      sama zgadniesz.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: emka DLA MELI ODPOWIEDZ IP: *.stacje.agora.pl 06.08.02, 14:06
                        czyżby Agata S. a może Monika D. albo Marzenka H. bo nie wiem kto inny mógłby z naszej klasy
                        odwiedzać te internetowe strony
                        • Gość: OmM3n Re: DLA MELI ODPOWIEDZ IP: *.man.polbox.pl 09.08.02, 08:55
                          hyhy ale fajnie - ciekawe czy melka i mnie kojazy - emka!! nie podpowiadaj -
                          kurde gupi jestem - nie ma nawet jak mnie skojazyc - hmm wymysle pare
                          wskazowek :P
                          • Gość: emka Re: DLA MELI ODPOWIEDZ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 01:58
                            Gość portalu: OmM3n napisał(a):

> hyhy ale fajnie - ciekawe czy melka i mnie kojazy - emka!! nie podpowiadaj -
                            > kurde gupi jestem - nie ma nawet jak mnie skojazyc - hmm wymysle pare
                            > wskazowek :P

a wiesz ostatnio chyba razem jechaliśmy autobusem i sie nawet do mnie nie
                            przyznałeś mój drogi i co ja mam sobie o Tobie pomyśleć??? a my z Melą już się
                            zlokalizowałyśmy i wiemy że ja to ja a ona to ona
                            • Gość: omM3n Re: DLA MELI ODPOWIEDZ IP: *.chello.pl 10.08.02, 12:55
                              omM3nowi wsyd - nie byl pewny czy w tym autobusie ty - to ty ? :D powaznie a
                              jak to nie ty tylko ktos inny :D dobra teraz bede wiedzial ze to ty :D
                          • Gość: Mela Prosze o wskazowki IP: *.chello.pl 10.08.02, 15:26
                            Moze skojarze, na razie nie dostalam zadnyhc podpowiedzi:) Wiem ktora klasa i
                            mam pewien typ, ale obawiam sie, ze nie znam nazwiska
        • Gość: uczennica Re: Pamietam prawie ten sam sklad, ale... IP: *.chello.pl 24.10.03, 17:11
          Walat nadal uczy
      • Gość: adamiec Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.znp.edu.pl 24.01.02, 10:30
        a mnie potem gruca i dobkowski uczyli w ellewelu, gruca to był zawsze wał, a
        dąb wporzo gościu
        jestem z rocznika 1975 czy jest ktoś z podobnych
        • Gość: Rafcio Nauczyciele czyli Hall of Fame !!!!! IP: 213.76.128.* 03.07.02, 14:31
          Nawiększa indywidualność i szaleniec - Szadkowski
          Największa rura - Rosińska choć dobra polonistka (ah te pióra wieczne)
          Największa prostaczka - Cybulska
          Największa "baba jędzą" - Bardadyn - moja wychowawczyni (nie zapomne jak mi
          kiedyś przeprowadziła proces - może też pamiętasz Piotrze Adamczyku -
          pozdrawiam przy okazji serdecznie.
          Największy pijaczyna - Lasota
          I tak dalej ... może jeszcze ktoś dopisze jakieś "Hall of Fame"
      • Gość: brykal Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.pwpw.pl / 10.1.4.* 09.04.02, 13:22
        Gość portalu: Dario napisał(a):

> Dobkowski wf
        > Skowrońska fizyka
        > Dąbrowska Chemia
        > Szadkowski!!! muzyka - artysta, jarał szlugi w kiblu i walił dziennikiem po
        > łbach wszystkich matołów - ciekawe co z nim?
        > Gruca zpt - trochę wariat
        > Karska - rosyjski
        > Pacek - geografia
        > Bromba (nazwisko wyleciało mi z głowy) - polski - jędza
        a to nie była Kłyszewska??

> Ciekawe czy hymn szkoły wciąż ten sam?

• Gość: Cipiór Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: 195.116.115.* 09.04.02, 13:35
        fakt zapomnialem Karska uczyła rosyjskiego i nawet ktos ze starszego rocznika
        taki tekst napisal na lawce (takie zielone blat razem z lawka) i widnial tam
        napis "Karska w pomidorowym sosie" pamietam to jak dzis.
        pzdr!
        • Gość: adamiec Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: 195.205.149.* 10.04.02, 08:14
          jeszcze była taka babka od polskiego tylko jak ona się nazywala wyleciało mi
          zgłowy- taka ruda z pypciem na nosie straszna piła , mordowała połowę klasy i
          były z nią ciągłe przechery
          moja wychowawczynią była bardadyn sławna dzięki wdziękom swojej curuś ale sama
          w sobie niespecjalna
          • Gość: Cipiór Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: 195.116.115.* 10.04.02, 10:49
            To była Rosinska - podobno niesamowita kosa uczyla mojego brahola
            pzdr!
            • Gość: ommen Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.man.polbox.pl 10.04.02, 14:07
              Lidia Rosinska pamietam jak sie spozniala i wszyscy w oknie wypatrywali
              nadjezdzajacego wartburga.Pilowala niepowiem ale... ale gdziesz wyzej sie juz
              wypowiedzialem na jej temat - moze to byc okropne ale mam jeszcze jej nekrolog
              z jakiejs gazety - z dzisiejszego juz bardziej dojrzalego punktu widzenia
              stwierdzam ze to byla dobra nauczycielka - z ciekawostek pamietam ze mowila ze
              uczyl ja Aleksander Kaminski ("Kamienie na Szaniec")- jedyna ks jaka chyba
              przeczytalem w podstawowce
              pozdr.
              • Gość: emka Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.stacje.agora.pl 11.04.02, 14:36
                ommen oczywiście że pamiętam filipowicza i chabrowskiego, jeszcze była turkowska, kama, marta
                czos, a ode mnie z klasy monika mosz, justyna ćwirko, na pewno pamiętasz burcharda (teraz gra w
                piłkę nożną) ale nie mogę cię skojarzyć więc jakbyś się chciał przedstawić to wdzięczna będę albo
                podać jakiś adres mailowy.

• Gość: ommen Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.man.polbox.pl 15.04.02, 10:22
                  hyhy emka to znasz mnie w takim razie :)) a z monika mosz.... hyhy a propo
                  czosowy - nie wiesz moze gdzie ona teraz mieszka? hmmm chcialbym teraz ciebie
                  sobie skojarzyc (ommen@wp.pl) a jeszcze cos - z toba do klasy chodzil $wieca?
                  • Gość: Mela Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.chello.pl 10.07.02, 17:24
                    Chodzil, chodzil:) Ona ze mna chodzila do klasy. Imienia nie zdradze, skoro
                    taka anonimowa.
                    Pozdrawiam
              • Gość: adamiec Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: 195.205.149.* 12.04.02, 08:30
                właśnie rosówa, ja miałem u nie w miarę luz ale paru kolesi nieźle wymęczyła
                ale fakt że nauczyc potrafiła, nawet jak ktoś bardzo nie chciał
                nie wiedziałem że umarła, ale już kiedys słyszałem że poważnie chorowała
                natomiast widziałem jakiś miesiąc temu lasotę- stoczył się zupełnie wygląda na
                typowego obszczymura, zresztą nic dziwnego zawsze lubił dać sobie w goleń
                pzdr
    • brykal Uczący się w latach 81-89 łączcie się 17.04.02, 12:47
      Kto w trakcie nauki w 267 zawadził o lata 81-89?
      Cipiór Ty to na pewno ;)
      Pozdro
      brykal
      • Gość: ommen Re: Uczący się w latach 81-89 łączcie się IP: *.man.polbox.pl 22.04.02, 12:29
        ja zdecydowanie takze zahaczylem <pozdrawiam> <r82>
        • Gość: Cipiór Re: Uczący się w latach 81-89 łączcie się IP: 195.94.214.* 05.06.02, 14:30
          Bryku jeśli się nie myle to koleś o ksywce admiec - też chyba zachaczyło nas
          rocznik. Prawdo podobnie chodził z moją szanowną małżowinką do jednej klasy w
          Lelewelu a to by znaczyło, że jest tych samych lat co i my.
          Pzdr!
          • Gość: adamiec Re: Uczący się w latach 81-89 łączcie się IP: 217.97.133.* 13.07.02, 11:08
            jeśli chodzi o Gośkę to oczywiście że owszem tak
            to chyba już się poznaliśmy e? pzdr dla Gosi i Ciebie
            ja chodziłem do klasy z Maxem to był gość
      • Gość: Autor Re: Uczący się w latach 81-89 łączcie się IP: 213.76.128.* 03.07.02, 14:37
        brykal napisał(a):

> Kto w trakcie nauki w 267 zawadził o lata 81-89?
        > Cipiór Ty to na pewno ;)
        > Pozdro
        > brykal

JA zachaczyłem - chodziłem do A. Cały czas. U mnie w klasie były takie
        Znakomitości jak : Maksym, Diabeł, Wierzbik, Guciu, Hoduń, Kozak, Adamiec -
        czołem kolego - jest tu na forum.

• Gość: adamiec Re: Uczący się w latach 81-89 łączcie się IP: 217.97.133.* 13.07.02, 11:03
          panie autor weź i się pan przedstaw to pogadamy
          mój mail piterelo1@poczta.onet pl
          a na marginesie to nie poczuwam się do więzi z Kozakiem więć proszę nie w jednrj
          linii ( zresztą rzeczony mąż frasobliwy dołączył do grona aniołków więc należy ać
          mu spokoj)pzdr wszytkich z 267 sp oprócz tych co nie
    • intra Re: kto się uczył w w SP 267??? 21.04.02, 17:16
      Bylam pierwszym rocznikiem w tej wowczas nowo otwartej szkole (ok. 1968).
      Widzialam, ze pare nazwisk sie powtarzalo we wspomnieniach dalszych rocznikow,
      m.in. Szadkowski od muzyki, ktory wczesniej byl w SP 92 na Zatrasiu (ul.
      Przasnyska). Karska uczyla mnie rosyjskiego juz wtedy, wychowawca byl fizyk
      Cendrowski. Dyrektorka chemica... nazwisko wylecialo mi z glowy, ale poteznie
      zaburzona baba ;)) Matematyczka - p. Hildegarda Kolasinska, juz wowczas
      wiekowa, ale w porzadku kobita byla.
      A moze ktos jeszcze z tych zamierzchlych czasow jest na forum? :)))
      • Gość: Rafal kto się uczył w SP267?-a moze lista nauczycieli IP: *.pseinfo.pl 03.06.02, 11:34
        Drodzy forumowicze!
        Co byscie powiedzieli,aby spróbować w miarę naszej pamięci (ulotnej) spróbować
        ułożyć w miarę ramową listę naszych nauczycieli (nazwiska, kiedy nas uczyli).
        Postaram się poszukać gdzieś w świadectwach, popytam kilku znajomych nieraz
        spotykanych na Sadach.
        Osobiście byłem uczeniem tejże szkoły w latach 73-81.
        Pozdrawiam
        • Gość: Cipiór Re: kto się uczył w SP267?-a moze lista nauczycieli IP: 195.94.214.* 05.06.02, 14:33
          Czyli rocznik mojego brata, wychowawczynią jego była Antychowicz
          • Gość: Rafal Re: kto się uczył w SP267?-a moze lista nauczycieli IP: *.pseinfo.pl 05.06.02, 15:16
            Pamięć mnie już nieco zawodzi,o którą klasę chodzi,ja byłem cały czas w A, z
            tego co pamiętam to po trzeciej (bądź czwartej) rozwiązano klasę E a uczniów
            przeniesiono do pozostałych.
            • Gość: aja7 Re: kto się uczył w SP267?-a moze lista nauczycieli IP: 212.160.67.* 23.06.02, 22:42
              Kiedyś to była fajna szkoła (mój rocznik 77-85). Teraz schodzi na psy. Dyrektor
              jest jakiś nieciekawy.
              Hymn szkoły jest wciąż ten sam - w zeszłym roku obchodzono 20-lecie nadania
              imienia Słowackiego. Chyba ostatnią nauczycielką ze starego składu była
              Skowrońska, ale teraz już tam nie uczy.
              Kto pamięta Nadratowską z nauczana początkowego - ta to potrafiła skutecznie
              zniechęcić delikwenta do chodzenia do szkoły. Potem moją wychowawczynią była
              Jabłońska (biologia). Jakoś nie pamiętam nazwisk nauczycieli, ale postaram się
              dorzucić conieco.
              Pzdr.
            • babushka33 Re: kto się uczył w SP267?-a moze lista nauczycie 25.08.02, 00:12
              Ja też chodziłam do tej szkoły i jestem chyba z rocznika Rafała,bo coś mi się
              kojarzy ta likwidacja klasy E.Ja chodziłam do klasy A,później przeniosłam się
              do C(moją wychowawczynią była pani Kaczyńska).Z moich nauczycieli nie
              wymienionych tu jeszcze mogę dodać:p.Lubowicka-nauczanie
              początkowe,śp.p.Pietrzak-matma,p.Matejko-j.rosyjski,p.Hurynowicz strrraszna
              matematyczka,zmora mniej zdolnych matematyków naszej klasy,p.Grodzicki w
              młodszych klasach uczył mnie matmy,p.Majewska-matematyczka,miła starsza
              pani,chyba już nie żyje i na razie tyle mogę sobie przypomnieć.Rafał,a Ty
              jesteś Rafał K.?
              • Gość: Rafał Re: kto się uczył w SP267?-a moze lista nauczycie IP: *.pseinfo.pl 26.08.02, 08:27
                Zgadza się,a z kim mam przyjemność? Pamiętam,że z E przyszło kilka osób, i ktoś
                (może 2-3 osoby)przenosiły się do C ale zupełnie nie wiem kto.Z dawną klasą
                straciłem kontakt po wybraniu się do Gottwalda (ob.Staszic).
                Pozdrawiam
                • babushka33 Re: kto się uczył w SP267?-a moze lista nauczycie 26.08.02, 17:26
                  Jak sam nie zgadniesz to Ci później powiem.Pamięć odświeżysz oglądając klasowe
                  zdjęcia a ja dorzucę parę szczegółów.Pamiętam jak chyba w drugiej klasie
                  odbywała się u Ciebie impreza urodzinowa i bawiliśmy się na niej w duchy.Zabawa
                  polegała na tym,że grupa osób chowała się w ciemnym pokoju(duchy),a jeden
                  delikwent wchodził później i nagle wszyscy wyskakiwali z kryjówki i rzucali się
                  na niego i łaskotali go.Za którymś razem kolej padła na Pawła A. Niestety
                  chłopak miał pecha,bo na kaloryferze suszyła się kiełbasa i już zdążyła się
                  chyba ususzyć dość dobrze i ktoś,już nie pamiętam kto,walnął go tą kiełbasą w
                  głowę.Było chyba trochę płaczu i zdaje mi się,że musiała interweniować Twoja
                  mama.To dopiero były fajne czasy.qA jeżeli idzie o mnie to przyjaźniłam się z
                  Moniką R.CIekawa jestem co się z nią teraz dzieje.Ja osobiście parę lat temu
                  spotkałam Gośkę G.Ona mnie nie pamiętała,ale ja ją tak.Pozdrawiam
                  • Gość: Rafał Re: kto się uczył w SP267? IP: *.pseinfo.pl 27.08.02, 08:23
                    Hm,będę musiał poszukać czegoś z dawnych dziejów.Monikę R.z nazwiska kojarzę
                    (albo tak mi się przynajmniej wydaje),Paweł A.to chyba jedyna osoba z którą
                    miałem kontakt po podstawówce.Gosia G.chyba wiem o kogo chodzi ale teraz nie
                    przypomnę sobie(czy mieszkała w blokach przy Broniewskiego za szkołą).Zobaczę
                    może jeszcze gdzieś mam zdjęcia z tamtych dawnych lat.
                    Ewentualnie proszę kontakt na rafalkuczynski@yahoo.com.
                    Pozdrawiam
                    • babushka33 Re: kto się uczył w SP267? 27.08.02, 22:05
                      Rafał obiecuję,że się odezwę.A przy okazji czy zagląda tu ktoś,kto był w klasie
                      C(wychowawczyni p. Kaczyńska).Z nauczycieli przypomniała mi się jeszcze
                      p.Leśniewska od rosyjskiego.Chłopaki z naszej klasy robili jej głupie
                      dowcipy.Zresztą w LO też robili głupie dowcipy rusycystce.
                      • Gość: Rafał Re: kto się uczył w SP267? IP: *.pseinfo.pl 28.08.02, 11:18
                        Przeczytaj wszystkie tematy w wątku,gdzieś tam był ktoś kto być może chodził do
                        C w naszym roczniku,ale nie pomnę kto.Dziś jestem ostatni dzień przed urlopem i
                        nie bardzo mam czas przeglądać forum,a w domu nie mam łącza.Pozdrawiam.I na
                        razie po 10 wrzesnia.
                      • Gość: mmm Re: kto się uczył w SP267? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 23:47
                        Ja chodziłem do "c". Skończyłem 8c w 1985 r. Może to ta sama klasa?
        • rozwod_nick Re: kto się uczył w SP267?-a moze lista nauczycie 11.06.04, 18:17
          No cóż moją wychowawczynią była Skowrońska, pamiętam też Dobkowskiego (WF-
          ista), no oczywiście SZADKOWSKIEGO (tego chyba wszyscy pamiętają) :), Jabłońską
          (j. polski), Dąbrowską (chemia) oraz Leokadię Leśniewską i jej nieśmiertelne
          wesołyje kartinki, był jeszcze Gruca, ale tego miło nie wpominam
          • Gość: klu Re: kto się uczył w SP267?-a moze lista nauczycie IP: *.chello.pl 06.05.05, 10:28
            uczylam sie w latach '90 - '98. moja wychowawczynia rowniez byla Maria
            Skowronska - klasa A .. szkola cudowna, teraz uczy sie w niej moj brat, ale
            niestety ze starych nauczycieli niewielu zostalo :( a szkoda bo to byla cudowna
            kadra !!!!!
            • Gość: klu Re: kto się uczył w SP267?-a moze lista nauczycie IP: *.chello.pl 06.05.05, 10:37
              "my mlodzi, my mlodzi, wiedzyn naszej plony, nasze serca i mysli tobie kraju
              ojczysty, sladami poetow, wzorem naszych ojcow, sladem slow slowackiego, razem
              idziemy wszyscy, jeszcze droga przed nami daleka, jeszcze niebo wysoko nad
              nami, ale caly swiat przed nami i wielkie dziela!" jezeli sie pomylilam to
              prosze mnie poprawic :)
              • Gość: zuza hymn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 19:06
                A wiecie, że skomponował ten Hymn Szadkowski?
                Pozdrawiam wszystkich
                Zuza 1975-83
      • Gość: ksenia Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 15:46
        Ja zaczęłam w 1971. Moją wychowawczynią była p. Pomiechowska, potem Kiljańska
        (taka ruda i piegowata - uczyła polskiego), potem w 3 klasie był niezapomniany
        i nieodżałowany Roman Filip Umiastowski, z którym sadziliśmy drzewka na
        trawniku przy wejściu do szkoły, potem mam dziurę, ale od piątej do ósmej
        wychowawcą był Maciej Szemieto. Pamiętam jeszcze Helenę Zalewską od geografii z
        wiecznie tłustymi włosami i wiekową Halinę Materek (od polskiego). Czasami
        zastępstwa z polskiego mieliśmy z babką,chyba Jabłońska, która odznaczała się
        sumiastym wąsem. Moim ukochanym nauczycielem był Andrzej Szadkowski - ciekawe,
        czy jeszcze żyje... Oprócz tego Antychowicz od biologii i Skowrońska od fizy -
        obie odznaczały się sporym poczuciem humoru.
        ksenia
      • magga4 Re: kto się uczył w w SP 267??? 14.06.06, 11:34
        ja tez bbylam pierwszym rocznikem w tej nowo otwartej szkole..przeniesli mnie "z
        urzedu" z 92 na przasnyskiej. zaczynalam podstawowke w 1966 r...
      • Gość: fanmuz Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.w90-88.abo.wanadoo.fr 11.02.17, 15:17
        Tak, ja dolaczylem w 1969 r. do 3 klasy. Dyrektorka byla Czeremuzynska, zwana "Kropa", to moze ona ta chemica byla, o ktorej mowisz ? Moja pierwsza wychowaczynia byla Lucyna Foltyn, pozniej polonistka Hanna Gothelf. Chetnie bym sie dowiedzial, co z nia dzis. Ponoc wyjechala do Anglii (w polowie lat 70-tych jakos), rzecz do powierdzenia, chetnie bym sie z nia skontaktowal, genialna nauczycielka byla. Znakomity byl tez Andrzej Szadkowski od wychowania myzycznego. Pamietacie orkiestra cymbalkowa, ktora zalozyl i "Bolero" Ravela, ktorego nas wszystkich nauczyl? Wczesniej "Perski Rynek " Ketelbey'a, pozniej "Karawane" Ellingtona. Wzial slub z poznana w szkole fizyczka, Jolanta Wasiluk. Ostatni raz widzialem oboje w Augustowie w 1980 r. Szadkowski - jak informuje kolega z forum ponizej - zszedl juz z tego swiata, mialby teraz po 90-ce, ale straszne ilosci palil i to go chyba wykonczylo. A szkoda, chetnie bym z nim pogadal i powiedzial mu, ile we mnia zasial i jakie owoce nawet dzis (pierwsza autorska plyta, ktora nagrywam, choc to nie moj zawod, tylko pasja zyciowa). Jezeli ktos mialby kontakt z jego zona, Jolanta Wasiluk-Szadkowska, to niech mi powie. A Czeremuzynska zyje, widzialem ja ostatnio na Sadach. Mnie chemii uczyla Jablonska-Pierscinska, a rosyjskiego Lesniewska.
    • macieklip a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? 18.09.02, 11:50
      • Gość: robert1985 Re: a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? IP: *.acn.pl / 10.130.130.* 04.10.02, 22:42
        Natomiast ja jestem z rocznika 1985 :)
        Nauke w 267 rozpoczalem w 1992 roku a skonczylem w 2000. Teraz jestem uczniem
        XLI L.O im. Joachima Lelewela.

Ze wszystkich nauczycieli jakich wymieniliscie kojarze miedzy innymi Skowronska
        (ktora przeszla na emeryture po "oddelegowaniu" mojego rocznika:), Walat (mam
        niemile wspomnienia z ta nauczycielka...), Cybulska (nam opowiadala, ze jest
        matka Zbigniewa Cybulskiego:))), Bardadyn i Stebelska.

Uwazam, ze moja podstawowka nie byla taka wspaniala, chociaz z pewnoscia miala
        i swoje dobre strony. Jednak ja nie potrafie jakos ich dostrzec.
        Kiedy bylem w osmej klasie, to najwazniejsza osoba po dyrektorze stal sie
        ksiadz (niestety nie wiem jak ma na nazwisko).
        Wredny czlowiek, ktory przed oczami mial chyba wizje powrotu wojen
        krzyzowych :) i walki z niewiernymi...
        Inna z ciekawostek moze byc fakt, ze kazde wazne wydarzenie w szkole
        poprzedzala msza w kosciele... To bylo wnerwiajace !!!
        Nie wiem jak jest teraz, bo juz ponad dwa lata nie odwiedzam tamtych stron...

• Gość: Mariusz Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: webcacheB* / *.arcanine.dialup.pol.co.uk 14.10.02, 00:00
      Ja te szkole doskonale pamietam choc wyszedlem z niej w 1972 roku.Pamietam jej
      otwarcie i przenosiny ze szkoly na Zatrasiu (nr 92).Dyrektorka byla postrach-
      Ceremuzynska,dostawalem pryszczy na jej widok.Byl rowniez
      Szadkowski,Szemieto,Pacek no i pani Dabrowska.rowniez Karska od
      rosyjskiego.Jak widze pozostali w szkole na dlugie lata.Nie bylo tam natomiast
      Julka Slowackiego-to pozniejszy rocznik.Mila to byla szkola i wiele by o niej
      mowic.Pozdrawiam.
      • magga4 Re: kto się uczył w w SP 267??? 14.06.06, 11:38

Odpowiadasz na :

Gość portalu: Mariusz napisał:

> Ja te szkole doskonale pamietam choc wyszedlem z niej w 1972 roku.Pamietam jej
        > otwarcie i przenosiny ze szkoly na Zatrasiu (nr 92).Dyrektorka byla postrach-
        > Ceremuzynska,dostawalem pryszczy na jej widok.Byl rowniez
        > Szadkowski,Szemieto,Pacek no i pani Dabrowska.rowniez Karska od
        > rosyjskiego.Jak widze pozostali w szkole na dlugie lata.Nie bylo tam natomiast
        > Julka Slowackiego-to pozniejszy rocznik.Mila to byla szkola i wiele by o niej
        > mowic.Pozdrawiam
        a ja skonczylam szkole w 1973
    • Gość: emka Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 00:41
      ej ludzie ze Słowackiego jakieś Sempołowskie, 92 i inne nas wyprzedzają we
      wspominaniu weźcie się do roboty i nastukajcie cosik bo nas na miejsce nr 2
      przeniosło a my powinniśmy być najwyżej w końcu wielu nas się w tej szkole
      wychowało nauczyło i poznało swoje pierwsze miłości. DO
      ROBOTY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • smooq Re: kto się uczył w w SP 267??? 25.11.02, 23:29
        ale fajnie bylo w 267 =]
        • Gość: ja Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.chello.pl 06.04.03, 19:23
          jestem 83 rocznik, konczylam rowniez 267, pracuje troche na promocjach i
          wlasnie wczoraj mialam przyjemnosc w leclercu na bielanach miec bliski kontakt
          z pania cybulska:) nawet udalo mi sie jan amowic na zakup mojego
          towaru:)))))))))
          • ommen Re: kto się uczył w w SP 267??? 18.04.03, 09:49
            a ja mialem bliskie spodkanie w jacuzi na potockiej :D z Maria Skowronska :D
            siedze sobie delektuje sie cieplymi bablami a tu mi wchodzi jakas
            znajoma "baba" :D buuuu

pozdrawiam OmM3n 82r
            :D i temat w gore :D _|_
            • Gość: june Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.chello.pl 04.06.03, 18:09
              to przykro słychac ze Rosinska pozegnala sie z tym swiatem.. wredna byla ale
              dobra w swoim fachu. Czy ktos wie co sie dzieje z Pania Hurynowicz? To moja
              byla wychowawczyni (lata 80 -88)? Szadkowski szalony byl gosc ale do tej pory
              jak slysze bolero Ravela to mi sie kojarzy z fortepianem z sali muzycznej na
              trzecim pietrze. Czy ktos chodzil do 8B w roku 88?
              • am2003 Re: kto się uczył w w SP 267??? 30.12.03, 22:24
                ja chodzilam do 8b i pamietam Hurynowicz,
                chyba bylismy w jednej klasie
                Gość portalu: june napisał(a):

> to przykro słychac ze Rosinska pozegnala sie z tym swiatem.. wredna byla ale
                > dobra w swoim fachu. Czy ktos wie co sie dzieje z Pania Hurynowicz? To moja
                > byla wychowawczyni (lata 80 -88)? Szadkowski szalony byl gosc ale do tej pory
                > jak slysze bolero Ravela to mi sie kojarzy z fortepianem z sali muzycznej na
                > trzecim pietrze. Czy ktos chodzil do 8B w roku 88?
                • Gość: june Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.chello.pl 31.12.03, 09:25
                  Dziewczyn było niewiele (chyba ze 12), ale jak pamiętasz Goskę z 8B i
                  chciałabyś opowiedzieć co u Ciebe to zapraszam: zabscy@op.pl. No i wszystkiego
                  najlepszego w Noym Roku!
                  • am2003 Re: kto się uczył w w SP 267??? 31.12.03, 10:02
                    pamietam Goske R, co miala wielkiego bialego doga i jeszcze jakis pomniejszy
                    przychowek... trafilam?
                    Ania

Wczystkiego najlepszego

Gość portalu: june napisał(a):

> Dziewczyn było niewiele (chyba ze 12), ale jak pamiętasz Goskę z 8B i
                    > chciałabyś opowiedzieć co u Ciebe to zapraszam: zabscy@op.pl. No i
                    wszystkiego
                    > najlepszego w Noym Roku!
                    • Gość: june Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.chello.pl 07.01.04, 14:02
                      wszystko sie zgadza, to miło spotkac kogos z klasy po prawie 15 latach...
                • Gość: Sarna Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 01:03
                  HEJ, LUDZIE!!!!! Zróbmy zlot absolwentów. Tylko trzeba wielkiej pracy co by
                  znaleźć tych co po świecie się rozbiegli. Jest ich wielu.
                  Pozdrawiam all.
    • Gość: AnkaF szukam mojej klasy rocznik 82 IP: *.chello.pl 29.10.03, 12:01
      Co słychać u moich starych znajomych z klasy A Pani Rychlickiej?
      Napiszcie, może byśmy się spotkali i powspominali?
      AnkaF
      ankafmuza@poczta.onet.pl
      • Gość: OmM3n Re: szukam mojej klasy rocznik 82 IP: *.chello.pl 01.11.03, 10:01
        to jest nas juz dwoje :)
        pozdrawiam kolefsanke :P
      • travis83 Re: szukam mojej klasy rocznik 82 16.02.04, 23:33
        Pani Rychlicka to mieszka u mnie w bloku:)
    • Gość: Dr Pepper No to piękne czasy były... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 11:59
      Wystartowałem w 75 r. Szkoła stoi jak stała, a to piękne były czasy. Oczywiście
      Szadkowski zszedł z tego świata, ale dzięki niemu zdobyłem pewne podstawy
      muzyki i niezapomniane Bolero potrafię zagrać na cymbałkach :), Tylko po co
      uczyliśmy się rosyjskiego ??? I jakieś Wiesołe Kartinki prenumerowaliśmy toż to
      jakiś koszmar był :( Moja klasa to same oryginały były, a Baszun do dziś chodzi
      po Sadach. POZDRO
      A co to była za historia z czarną Wołgą zdemolowaną przed szkołą? Ktoś to
      pamięta???
      • jota.40 Re: No to piękne czasy były... 23.01.04, 09:21
        A czy nie było to na fali Słynnych Historii O Czarnej Wołdze, która rzekomo
        porywała dziatki ze szkół i przedszkoli??... Nie pamiętam za dobrze, bo
        zaczęłam naukę w szacownych murach nieco wcześniej. Przeczytałam sobie cały
        wątek i wzruszyłam się - wiele zapomnianych nazwisk przywołało z pamięci
        obrazy - ech, ten brodaty, zwariowany Szemieto od prac technicznych! uczył
        moich kolegów...Mnie uczyła w pierwszych klasach niejaka pani Zagórska - już
        jej chyba nikt nie pamięta, ale w sąsiednich była Lubowicka - z jej córką
        chodziłam do klasy, wąsate były obydwie...No, a Szadkowski - cieszy mnie nawet,
        ż WSZYSCY go wspominają, bo to przecież był naprawde szaleniec na skalę
        europejską! Ale nauczył nas czegoś - bodaj całą pierwszą część Bolera umiem od
        biedy zagrać na tych nieszczęsnych cymbałkach... I w chórze byłam - miałam
        bowiem to szczęście posiadać muzykalną ciotkę, która całymi latami trenowała
        mnie w pieśniach powstńczych ;))!!... - ale w szkole śpiewało się co innego, ja
        pamiętam głównie pieśni z armii Budionnego ;)))) - kto z was śpiewał Taczankę
        ("Ech, taczanka - rostowianka, twoja piękność oczy rwie, Konnej Armii tyś
        kochanka, cztery wichry koła twe!" - TAK!! naprawdę tak było!!...), no i o
        jakimś Szczorsie... Matematyki uczyła mnie - wspominana tu już ze dwa lata
        temu - fantastyczna osoba, pani Hildegarda Kolasińska, podejrzewam, że jeszcze
        przedwojenna nauczycielka. Rosyjskiego uczyła mnie oczywiście Karska - jej syn
        jest teraz, hm, naszym radnym. No, a teraz chodzą do tej szkoły moi dwa
        synowie. Jeden zaliczył już Rychlicką i Walat od matematyki, muzyki uczy go
        Stebelska - ale gdzie jej tam do Szadkowskiego!...
        • Gość: RenataR Re: No to piękne czasy były... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 16:33
          Chodzilam do tej szkoly w latach 70-78,do klasy "c". Uczyli mnie: Gega
          (geografia-ten jej niezapomniany wzrok),Kurowska (historia-czy ktos pamieta
          slawne minutowki?),Grodzicki(matma-wietrzacy sie na koncu sali,zwlaszcza w
          poniedzialki-wiadomo po czym...),Lesniewska (wychowawczyni, chyba od 5-8
          klasy,prowadzila sklepik szkolny i nieraz przez nasza klase szla do niego
          plakac),Kaczynska (polski-mieszka niedaleko mnie na Chomiczowce,widuje
          ja),Szadkowski(nalezalam do slynnej orkiestry "Dzwonki",Bolero to tez moj
          ulubiony utwor;)).
          Bardzo mile wspominam pobyt w tej szkole i wiele osob z mojej klasy, a
          najbardziej moja przyjaciolke z tamtych lat-Baske Dyczkowska, ktora teraz
          prawdopodobnie mieszka w Gdyni.
          • jota.40 Re: No to piękne czasy były... 12.02.04, 21:54
            O widzisz, widzisz... Mnie też uczyła Kurowska!! Ja ją pamiętam świetnie,
            bardzo była zaprzyjaźniona z naszą klasą, pamiętam, że pod koniec ósmej klasy
            zaprosiła nas do domu na herbatę i pączki, puszczała nam jakieś taśmy z
            kabaretu Egida chyba... Była tam słynna parodia przemówienia Gomułki. I uczyła
            świetnie, ale może mam jakieś skrzywienie, bo historia była moim ulubionym
            przedmiotem i miałam u niej piątkę ;))...
            • Gość: RenataR Re: No to piękne czasy były... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 14:06
              No to podziwiam - piatka u Kurowskiej to niezly wyczyn.
              • jota.40 Re: No to piękne czasy były... 14.02.04, 22:44
                Dzięki - rzadko już później tak tyrałam, jak u niej...;)) Ona nam się pojawiła
                w ósmej klasie, a wcześniej była taka tleniona blondyna, ze złotym zębem
                chyba... Ta się nie przemęczała i byłam orłem bez trudu ;))). A przy Kurowskiej
                powiało grozą, chociaż pamiętam ją jednak, jako osobę surową i wymagającą, ale
                w porządku. Świetna to była kobieta, ciekawe, co się z nią dzieje. Pozdrowienia.
          • Gość: ksenia Re: No to piękne czasy były... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 15:53
            No tak - ostrzyżona na chłopczycę Kurowska :))),
            wymagająca (oczywiście, że pamiętam minutówki), ale świetny pedagog ...
      • Gość: zuza Re: No to piękne czasy były... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 19:10
        Hej, ja też zaczęłam w 1975. Chodziłam do A. Moją wychowawczynią była Lubowicka
        a potem Taut. A ty?
        Zuza
      • Gość: fanmuz Re: No to piękne czasy były... IP: *.w90-88.abo.wanadoo.fr 10.02.17, 12:20
        A jakze, byly te opowiesci o czarnej Woldze! Ale czy wiesz cos wiecej o Szadkowskim i jego zejsciu z tego swiata? I czy zyje jego zona Jolanta Wasiluk-Szadkowska ? Poznali sie w szkole Wspominam go ostatnio, bo we mnie zasial, to zasial i teraz wlasnie pierwsza plyte autorska wydaje ze swoimi piosenkami, chociaz zawodowo nie mam z muzyka nic wspolnego. Chetnie bym o tym dzis opowiedzial chocby zonie....
        • Gość: fanmuz Re: No to piękne czasy były... IP: *.w90-88.abo.wanadoo.fr 10.02.17, 12:29
          Tzn. inaczej: czy ktoś coś wie lub ma kontakt z rodziną Szadkowskiego, a ściślej jego żoną Jolantą Wasiluk-Szadkowską, która uczyła fizyki i w szkole się poznali ? I jeszcze jedno pytanie : czy ktoś coś wie o Hannie Gothelf, która uczyła polskiego i historii, a potem była wicedyrektorką (dyrektorką była wtedy matematyczka Teresa Węglińska). Czy prawdą jest, że wyjechała do Anglii ? Też bym się chętnie skontaktował pzry okazji.
    • rozwod_nick Re: kto się uczył w w SP 267??? 11.06.04, 17:58
      "My młodzi, my młodzi, wiedzy naszej plony..." - ha, do tej pory śpiewamy to z
      kumplami (dziewczyny się jakoś wykruszyły) na spotkaniach klasowych (bardzo
      rzadkich niestety). Stoimy wtedy na baczność ściskając w rękach kufle i ryczymy
      na cały pub a ludzie się dziwią co to za pieśń:). Tak, tak pamiętam tę budę.
      Naszą wychowawczynią była p. Skowrońska. Uczyłem się tam w latach 1978-1986. O
      rany to już tyle lat ... :(
    • Gość: uczeń Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.kosson.com 11.06.04, 22:45
      Ja to jestem absolwentem mlodej daty tejze podstawowki ale do dzis ja wspominam
      z kumplami z lezka w oku. ;)
      pozdrawiam wszystkich!!!
      • Gość: Andrzej SP 267 w latach 79-87 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 23:23
        A ja sie tam uczylem w latach 79-87. W klasie "A". Bardzo milo wspominam te
        lata. Szkoda, ze nie mam juz kontaktu z ludzmi z klasy. "B" i "C" tez byly
        fajne. A moze ktos sie odezwie? Nauczanie poczatkowe: p.Lubowicka (z wasikiem),
        pozniej wychowawczyni i matematyka:Rychlicka, polski:Klyszewska, muzyka:
        oczywiscie Szadkowski. To tyle, czekam. Odezwijcie sie!
    • Gość: vegetarianka Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.05, 14:21
      Ja sie jeszcze ucze jestem w VIb i mysle ze bede plakac, jak trza bedzie
      rozstac sie ze swoja klasa!!!
    • m.poznachowska Re: kto się uczył w w SP 267??? 17.01.05, 14:33
      no właśnie to mnie interesuje bo ja chciałam się dowiedzieć co to za szkoła
      jaki ma charakter - ALE OBECNIE - bo tam chcę poslać od września swojego syna,
      ja sama chodziłam do podstawówki pod W-wą i tam już nie mieszkamy ... może są
      na forum rodzice obecnych uczniów tej szkoły i mogą coś o niej napisać
      pozdrawiam Monika
      • bartllomiej Re: kto się uczył w w SP 267??? 22.01.05, 11:57
        Ja się uczulem ale to bylo dawno pozdrawiam wszystkich uczniow i absolwentow sp
        267!!!
        • Gość: jota.40 Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.chello.pl 22.01.05, 17:24
          I ja tam chodziłam, a teraz chodzą moje dzieci. Niezła szkoła, pomału ją
          remontują, no i wykańczają tę halę sportową - podobno będą mogli z niej
          korzystać uczniowie. Duży plus.
          Szkoła stosunkowo bezpieczna. W zasadzie nie istnieje tzw. fala, nie słyszałam
          o dealerach narkotykowych. Z nauczycielami bywa b. różnie; syn idzie do I
          klasy? Jeśli tak - to kończy teraz trzecie klasy (i przejmie pierwsze) świetna
          kobieta, mogę Ci ją z czystym sumieniem polecić. Reszta - raz lepiej, raz
          gorzej. Generalnie, w starszych klasach nauczycielki są przyzwoite. Dobry
          poziom. Świetny pan od WF-u! Ta szkoła ma b. dobre notowania na Żoliborzu i
          dyplom "Szkoły z klasą".
          • aniulik Re: kto się uczył w w SP 267??? 06.05.05, 10:31
            Witajcie:) ja chodziłam do 267 w latach 85-93.... to były czasy hihi, aż sie
            łezka kreci w oczku jak wspomne sobie co sie wyprawiało...moja ostatnią
            wychowawczynią była p.Skowrońska rewelacyjna kobieta która nigdy nie owijała w
            bawełne...pozdrowionka dla wszystkich absolwentów:)
    • Gość: rafał Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.chello.pl 08.05.05, 08:34
      ja
      • ooluchna Re: kto się uczył w w SP 267??? 19.05.05, 15:29
        ja rowiez chodzilam do tej szkoly:) moja wychowawczynia byla Rychlicka a
        wczesniej DĄbrowska:) chyba ktos wczesniej napisal ze chodzil do klasy z R.
        Szostakowskim,ja rowniez z nim chodzilam do klasy:)
    • Gość: Aga-Żaba z kl. B Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 00:51
      To było kupę lat temu, ale najmilej wspominam p. Antychowicz (wychowawczyni) i
      p.Rosińska.Nienawidziłam Szadkowskiego, koledzy nasikali mu kiedyś do
      fortepianu!!! Nie byłam dobra nawet z plastyki... no i wagary w sadzie, na
      górkach... Strasznie żal straconych kontaktów, Grażyna, Anka, marek z
      VIIIb...Dziś nie mieszkam w Wawie, ale w Słupsku. Tęsknię... Jestem
      nauczycielką (a to ci heca). Kiedyś ktoś powiedział, że Rosówa i Antychowicz
      nie żyją, mam nadzieję, że to plota. Pozdroffki dla wszystkich absolwentów a
      uściski dla rocznika 68.
      • Gość: Agi-anest Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.imid.med.pl 26.05.05, 11:42
        ja też się tam uczyłam!rocznk 1977(czyli 1984-1992). pamietam dzwonki i
        Szadkowskiego - pamiętacie jak prosił żeby nie kupowac mu kwiatków tylko
        chałwę? Kiedyś mu kupiłam. Uwielbiałam panią Benderz od polskiego, z legend
        pamiętam Dąbrowską , Skowrońską(tańczyła zemną na korytarzu "drobną kaszkę",
        żeby mi pokazac, jak działa siła odśrodkowa), Hurynowicz ,Walat (była
        niesamowita!), Rychlicką , Jabłońską. Klasa B. ktoś może chodził do tej klasy?
    • Gość: Rafał www.szkolnelata.pl IP: 217.153.224.* 13.06.06, 15:55
      A co sądzicie o zarejestrowaniu się w serwisie www.szkolnelata.pl/ ?
      Kto wie, a nuż niektórym to pomoże odświeżyć dawne znajomości...
      • Gość: fanmuz Re: www.szkolnelata.pl IP: *.w90-88.abo.wanadoo.fr 10.02.17, 12:51
        Wlasnie sprobowalem, ale nie dziala...
    • Gość: Luśnia Re: kto się uczył w w SP 267??? IP: *.warszawa.supermedia.pl 25.05.17, 01:52
      Cześć Wam, ja także "pobierałem nauki" w SP 267. Pamiętam i wyrwany z korzeniami (i wyrzucony przez okno) sedes, i owłosione nogi Ludgardy K, diwy języka rosyjskiego, i Andrzeja Sz., fantazyjnego nauczyciela muzyki, który po naszym wylegiwaniu się na klawiaturze fortepianu ciągle wołać musiał stroiciela. Zadebiutowałem tamże w 1977 r.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka