Gość: fonar IP: 195.94.206.* 18.03.02, 07:51 Czy ktoś może polecić mi uczciwego zarządcę (osobę lub firmę), który podejmie się adminisracji 2 budynkami wspólnoty mieszkaniowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdzicha Re: Szukam administratora budynku!!! 18.03.02, 10:40 Nie wiem, czy Ci ułatwię sprawę, bo w zasadzie nie znam żadnego uczciwego admina, ale mogę odradzić zdecydowanie Prochem - do nich się nie kieruj. zdrv zdzicha Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Szukam administratora budynku!!! 18.03.02, 11:07 Podobno na Winnicy (Osiedle Budiremu) jest niezly administrator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonar Re: Szukam administratora budynku!!! IP: 195.94.206.* 18.03.02, 11:11 Dzieki! Znasz moze nazwe tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonar Re: Szukam administratora budynku!!! IP: 195.94.206.* 18.03.02, 11:09 OK, bede pamietal. Ale jesli nie wiesz kto, to moze wiesz GDZIE i JAK szukac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOJTEK Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.fancomp.com.pl 25.03.02, 09:40 Do wszystkich: Jestem radnym Dzielnicy Praga Północ, pomagam Wspólnotom Mieszkaniowym w powoływaniu zarządów i w rozwiązywaniu innych problemów bieżących. Telefony kontaktowe: 670-12-26, 619-94-62. Wojciech Góral PS. Zdecydowanie odradzam wszystkim kontakty z p.Jagną Surzyńską. Mam wiele zastrzeżeń do jej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Szukam administratora budynku!!! IP: 217.11.142.* 18.03.02, 11:16 spróbuj może pod nr tel. 618 23 05 albo 502 340 002 - pani Jagna Skurzyńska - słyszałem że jest uczciwa i całkiem nieźle prowadzi administrację. pozdrowienia EM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beat_ Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.acn.waw.pl 18.03.02, 21:24 Nami (Akcje II) zarządza niejaki p. Lenarczyk (firma). Na razie idzie nienajgorzej, chociaż to dopiero początek - będzie tego z pół roku. 21-go mamy zebranie i dojdzie do rozliczeń wszelakich i dalszych ustaleń - mam nadzieję, że wyrobię sobie zdanie i wtedy dam znac, jeśli jeszcze bedziesz potrzebować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonar Re: Szukam administratora budynku!!! IP: 195.94.206.* 19.03.02, 07:56 Czy mozesz podac jakis namiar na tego czlowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.ipartners.pl 19.03.02, 16:43 Mogę, ale jak wrócę do domu - wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonar Re: Szukam administratora budynku!!! IP: 195.94.206.* 20.03.02, 08:22 Bede wdzieczny! Dotychczasowy administrator mojego budynku to oszust i hochsztapler i zupelnie nie mamy pomyslu (jako wspolnota) jak sie go pozbyc. Dlatego mysle, ze zaangazowanie kogos uczciwego i obrotnego moze pomoc... Jeszcze raz dzieki wszystkim za odzew! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.ipartners.pl 20.03.02, 18:08 Chyba macie jakąś z nim umowę (z tym hohsztaplerem)? Powinna przewidywać sposoby jej rozwiązania i sytuacje kiedy rozwiązać ją można w sposób nagły i nietypowy? Wczoraj zapomniałam niestey spisac namiary na tego naszego - zalatana byłam, ale dziś postaram sie poprawić:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.acn.waw.pl 20.03.02, 21:23 Ha! Udało mi się nie zapomnieć!:-) To się nazywa: Zarządzanie Nieruchomościami Ireneusz Tomasz Lenarcik biuro: ul. Mickiewicza 34/36 lok. 111, 01-616 Warszawa, tel. 832 45 58. Telefon wygląda mi na wolski, a nie żoliborski - może to być telefon do księgowości, ale to bez różnicy - dadzą ci namiar jaki potrzebujesz. Acha - koszty zarządu u nas to ciut więcej niż 0,60 zł. za m2 nieruchomości (nie mogę znaleźć dokładnej rozpiski, co w to wchodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonar Re: Szukam administratora budynku!!! IP: 195.94.206.* 21.03.02, 08:20 Serdeczne dzieki!!!! No, wlasnie z ta umowa jest dziwaczna sprawa - ona wygasla a mimo to administrator dalej dziala. Nie mozemy jednak, jako wlasciciele, nic zrobic z kilku powodow... Ale to juz sprawa na dluzsza dyskusje. Jeszcze raz dzieki za namiary!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.acn.waw.pl 21.03.02, 22:01 Jak wygasła, to kopa w zady i do widzenia... Chociaż można sobie wyobrazić chyba jakąś hipotetyczną sytuację, w której jest to niemożliwe - prawdę mówiąc moja wyobraźnia bujna odmawia współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonar Re: Szukam administratora budynku!!! IP: 195.94.206.* 22.03.02, 10:38 Odpowiedz jest prosta - nasza wspolnota sie nie ukonstytuowala. Nie ma kto w imieniu wspolnoty podpisac umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.ipartners.pl 22.03.02, 12:40 To róbcie to biegiem - szkoda czasu i wszystkiego, jesteście ubezwłasnowolnieni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonar Re: Szukam administratora budynku!!! IP: 195.94.206.* 23.03.02, 13:14 Ha! Powiedz to moim sasiadom! Walcze o to juz chyba rok! Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Ludzie, przeczytajcie ustawę o własności lokali ! 02.04.02, 13:09 Nie ma czegoś takiego jak, NIEUKONSTYTUOWANIE WSPÓLNOTY. Wspólnota mieszkaniowa powstaje - a wiec "konstytuuje się" - z mocy prawa, w momencie wyodrębnienia (sprzedaży) pierwszego lokalu mieszkalnego. Nie musi sie więc w żaden sposób "konstytuować". Musicie po prostu wybrać - zgodnie z ustawą o wlasności lokali - zarząd (o ile nie został już powolany na podstawie umów sprzedaży lokali), któremu dacie też odrębną uchwałą prawo do zawarcia umowy o administrowanie. Przede wszystkim więc, zajrzyj do swojej umowy sprzedaży lokalu (wyodrębnienia lokalu mieszkalnego), czy tam nie ma zapisu o ustanowieniu Zarządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrek Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.pw.edu.pl 02.04.02, 12:58 Podane przez Ciebie koszty zarządu, nie mają wlaściwie znaczenia, bo te zależą od uchwały wlaścicieli lokali i jej wykonania przez Zarząd wspólnoty, a więc jedynie pośrednio od administratora. Administrator jest, a raczej powinien być, jedynie wykonawcą polityki zarządu oraz - co ważne - jego doradcą. Administrator powinien być wykonawcą polityki Zarządu, której zręby ustalają jednak własciciele lokali. To Zarząd bowiem odpowiada przed wlaścicielami lokali, a nie administrator. To zarząd otrzymuje, bądź nie, absolutorium od wlascicieli. Administrator odpowiada jedynie cywilnoprawnie wobec wspólnoty jako podmiotu prawa, za ewentualnie wyrządzoną jej szkodę (ex-delicto), bądź z tytulu nie wykonania bądx niewlaciwego wykonania zawartej pomiędzy nim, a wspólnotą umowy o administrowanie (ex-contracto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrek Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.pw.edu.pl 26.03.02, 10:23 Ja tego pana znam. Może i jest uczciwy - nie ma żadnych informacji wskazujących na brak uczciwości - ale sama uczciwość to za mało, jak na administratora wspólnoty mieszkaniowej. Żadnej wlasnej inicjatywy, wszystko musisz zrobić sama, wszystko musisz mu podpowiedziec, wskazać, itp., itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonar Re: Szukam administratora budynku!!! IP: 195.94.206.* 26.03.02, 10:52 Dzieki! Czy mozesz polecic kogos, o kim wiesz, ze jest i uczciwy i z inwencja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrek Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.pw.edu.pl 02.04.02, 12:43 Niestety nie bardzo. Mogę Ci jedynie powiedzieć, kogo ja osobiście nie polecam... Gestor Spółki z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Szukam administratora budynku!!! 02.04.02, 13:12 Jedną rzecz trzeba przyznać p. Lenarcikowi - kiedy trzeba, kiedy potrzebuje go Zarząd, potrafi siedzieć z członkami Zarządu, do północy. Odpowiedz Link Zgłoś
mf_house Tak się składa, że ja prowadzę taką firmę... 22.03.02, 11:33 ...napisz proszę na tego meila, wtedy powiem coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrek Mam jedno - podstawowe - pytanie IP: *.pw.edu.pl 02.04.02, 12:47 Jak wyglądaję Twoje sprawozdania finansowe z działalności obsługiwanych przez Ciebie wspólnot. Chodzi mi o formę (bynajmniej, nie o kwestię schludności). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pak Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.acn.waw.pl 29.03.02, 22:48 Odradzam Kadrolux, wcale nie są dostępni, pracują od 10 do 15-16 czyli wtedy kiedy normalny człowiek jest w pracy, wszystko chcą załatwiać rękami lokatorów. Prochem, który był poprzednio wprawdzie nas okradł, od roku nie rozliczyli się z zaliczek za wodę i ogrzewanie, ale przynajmniej pracowali od 8 a chyba raz w tygodniu do 18. Cena wcale się nie zmieniła. Właściciel Kadroluxu to zarozumialec pozwalający sobie na opieprzanie lokatorów na walnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonar Re: Szukam administratora budynku!!! IP: 195.94.206.* 05.04.02, 09:02 A kto teraz administruje Twoim budynkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pak Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.acn.waw.pl 13.04.02, 08:42 Niestety właśnie Kadrolux Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonar Re: Szukam administratora budynku!!! IP: 195.94.206.* 13.04.02, 13:50 No to przykro mi strasznie! Czasem sie zastanawiam jak to mozliwe, ze lokatorzy daja sie zdominowac chamskim pajacom? Moj admin to prostak i zlodziej a mimo to moja wspolnota nie potrafi sie zebrac, zeby go usunac! Walcze o to juz od dluzszego czasu bez efektu i zaczynam opadac z sil.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pak Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.acn.waw.pl 19.04.02, 21:29 Niestety pewnie tak jak u mnie większość ludzi nie wie co może a czego nie. Ludzie są przyzwyczajeni do tego, że administracji trzeba płacić i już. Większość ludzi chce mieć święty spokój i wogóle się w to nie bawi. U mnie na zebrania wspólnoty przychodzi w porywach do 40 osób na chyba ok 140 mieszkań. Zebrania trwają 4-5 godzin i nic nie da się uzgodnić bo nikt nie wie nawet jak należy głosować, jak podpisywać listy itd. Rok temu okazało się, że listy, na których mieliśmy podpisywać głosy w sprawi statutu nie miały nagłówków, administrator chciał żebyśmy podpisywali in blanco. Chyba jeszcze musi minąć sporo czasu zanim się ludzie nauczą demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonar Re: Szukam administratora budynku!!! IP: 195.94.206.* 22.04.02, 13:43 A u mnie ze 150 mieszkan przychodzi jakies 6, w porywach 10 osob i kloci sie z adminem! Wiec strasznie Ci zazdroszcze frekfencji! Na moim osiedlu wszystkie glosowania probuje przeprowadzic metoda indywidualnego zbierania glosow ale za to, w nagrode, trzeba odwiedzic wszystkie mieszkania... Z reszta czesc wlascicieli nie chce glosowac, bo nie wie o co chodzi, czesci nie ma w domu itd... Chyba sie przeprowadze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myW-wa Re: Szukam administratora budynku!!! IP: *.centertel.pl 22.04.20, 15:13 Chetnie nawiaze kontakt z osobami, ktore nie sa zadowolone z firmy Kadrolux Odpowiedz Link Zgłoś