sloggi 16.01.02, 08:06 Wszystkim przedpołudniowym bywalcom pólnocnopraskiego forum delektującym się cieplutką kawą życzę smaczenego :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: 192.168.30.* 16.01.02, 08:58 Kawa, tak, ale dla mnie trochę za wcześnie. Powiedzmy za godzinkę. Ze śmietanką. Z cukrem. To jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 09:09 Ja już jestem po jednej mlecznej, za niedługo strzelę sobiwe kilka następnych. Pozdrawiam znad oparów życiodajnego napoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precious Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 16.01.02, 16:33 och, ja rano nie zdazylam i biegalam po urzedach pol dnia :-( poranna kawa mi wypadla dopiero ok. 14 :-((( ale za to z cisnieniowego, z mleczkiem, i cukrem, pychota :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Czas na poranną kawę - smacznego 16.01.02, 22:28 Mój znajomy ma zwyczaj mawiać, że ludzie dzielą się na inteligentnych i na tych, co słodzą kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perdiz Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.czacki.edu.pl 24.10.02, 13:03 Przykro mi to mówić, ale po porannej kawie zawse jest mi niedobrze :/ Ale popołudniowa to już coś całkiem innego! :PP Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Czas na poranną kawę - smacznego 16.01.02, 22:07 Do jutrzejszej porannej kawy proponuję lekturkę scenki opisanej piórem Jeremiego Przybory pt. "Mężczyzna skowroneczek": PREZENTERKA: Mężczyzna - skowroneczek naszego poranka! On nas budzi łagodnie zapachem śniadanka. Ustami, jak owoce, powiek naszych muśnie, wonnej kawy z dzbanuszka w filiżankę chluśnie, zawiadomi, czy śliczna, czy brzydka pogoda i piosenką do wstania i pracy sił doda! MEŻCZYZNA SKOWRONECZEK: Tirli tirli pitu pitu. Już słoneczko śród błękitu! Tirli tirli turli la. Zbudź się! Zbudź, pieszczoto ma! Przetrzyj oczka! Ukaż ząbki! Wstawać czas - zakładać zrąbki! Tirli tirli turli la. Zbudź się! Zbudź, pieszczoto ma! Odpowiedz Link Zgłoś
e-mania Re: Czas na poranną kawę - smacznego 16.01.02, 22:09 Znowu o ptaszkach! To jakas mania...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precious palker - cudowne IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 16.01.02, 22:19 cudowny, cudowny Przybora i jak miło, że są i trele, i ptaszki :-)) pieszczoto, pieszczoto - ty nigdy nie chodzisz piechotą .. ale nie mogłam się powstrzymać ... Wstawać czas - zakładać zrąbki! < Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: palker - cudowne 16.01.02, 22:38 Gość portalu: precious napisał(a): > > Wstawać czas - zakładać zrąbki! < Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Czas na poranną kawę - smacznego 16.01.02, 22:31 e-mania napisał(a): > Znowu o ptaszkach! > To jakas mania...? Eeeeeeeee! Mania to nie jest! Co najwyżej natrętne uwielbienie twórczości Przybory :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 17.01.02, 08:55 Pierwsza kaweczka obalona :), O wonna kawo powiedz dlaczego, tak szybko znikasz z kubeczka mego. Gdy łyk ostatni znika w przełyku, rozespana dusza rwie się do krzyku. Witam wersję poranną forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Czas na poranną kawę - smacznego 17.01.02, 13:26 Ależ z ciebie ranny ptaszek!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 17.01.02, 13:32 Ptaszek cały - ran nie stwierdzono. Witamy kawowiczkę, aczkolwiek dziś spóźnioną, ale od jutra jest szansa na poranne wspólne kofeinowanie - zapraszamy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Czas na poranną kawę - smacznego 17.01.02, 14:04 Patrz jak cię wyczułam - miałam ochotę w nawiaskach przed rannym wstawić (po)...ale się rozmyśliłam:-)) Ja kofeinuję od rana - tyle, że nie mam jak się tym pochwalić:( Ale jutro bedę miała jak. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 18.01.02, 08:04 Dzisiaj będzie Nesca zabielona Łowickim + 1,5 łyżeczki cukru, żeby w ten senny piątkowy poranek dać organizmowi kopa naprzód. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 18.01.02, 10:07 Na mnie ostatnio to już nic nie działa nawet mleko z nescą! Ale i tak sobie zrobię dla smaku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 18.01.02, 10:17 Właśnie jestem po kawie numer 2, a w trakcie herbaty numer 1 Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 19.01.02, 11:13 Dzisiaj domowa kawa naturalka z ekspressu - miodzio, i jaka ożywcza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 16:08 My to znaczy JA i Zpuław już jesteśmy po czterch rozmaitych w rozmaitym naczynku. POzdrawiamy serdecznie Naszych Smakoszy. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Czas na poranną kawę - smacznego 19.01.02, 16:11 Czy to aby kawa była za kazdym razem?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 11:50 Najwyższa pora na poranną niedzielną Nescę - tym razem w półlitrowym kubku - mam nadzieję że pikawa mi nie pęknie. Odpowiedz Link Zgłoś
ogon123 Re: Czas na poranną kawę - smacznego 20.01.02, 12:10 to zalezy ile do kubka wsypiesz kawy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.acn.waw.pl 20.01.02, 12:25 Ja w taki baniaczek sypię 4 łyżeczki, czasem 5 - jeszcze żyję, a baniaczków zużywam dwóch (w soboty i niedziele nie zuzywam) Odpowiedz Link Zgłoś
ogon123 Re: Czas na poranną kawę - smacznego 20.01.02, 12:28 A ja nie sypie wcale i też jeszcze żyję. Baniaczki takie 5l z Auchan'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: 10.133.131.* 20.01.02, 12:39 ogon123 napisał(a): > A ja nie sypie wcale i też jeszcze żyję. > Baniaczki takie 5l z Auchan'a To raczej tygodniowy baniaczej, po dziennym już by Cię rozpukło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.acn.waw.pl 20.01.02, 13:14 5-litrowemu nie dałabym rady:( Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 20.01.02, 13:31 Ja właśnie spożywam kawkę numer 2 i pół z czerwonego kubeczka Nesscafe. Wsypuje do niego jedną łyżeczkę kawki Neski lub jedną torebeczkę jednorazową, dodaję jedno ziarenko baaardzo zdrowego substytutu słodzącego zwanego słodzikiem. Zalewam(!) to odrobiną wody i mlekiem ( biały płyn w dużej ilości) i całość podgrzewam... Wypijam takich naparów do pięciu lub sześciu w ciągu dnia. Pikawka jeszcze pika :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Czas na poranną kawę - smacznego 20.01.02, 14:01 I ja mam swój kawowy rytualik, ale na takie fanaberie mogę sobie pozwolić tylko w weekendowe poranki. Najpierw udaję się do mojego expresu ciśnieniowego m-ki Braun i sprawdzam, czy aby po ostanim parzeniu nie zostawiłem w nim fusków. Na wszelki wypadek, po dokładnym umyciu przepuszczam przez niego "na pusto" porcję wody zamienionej w parę. Potem mielę kawę. Nigdy nie używam gotowej mielonej kawy bo napar powinien być z ziarenek a nie ze zmiotek z podłóg kawowych magazynów. Już sam zapach świeżo zmielonej kawy jest zniewalający. Omierzam porcyjkę kawy, do ekspresu wlewam wodę "Żywiec Zdrój", i pozwalam aby dokonała się przemiana wody w napar. Wychodzi z tego malutka filiżanka bardzo mocnej i aromatycznej kawy. Ot, na dwa łyki. Po zażyciu zmieszanej z cukrem kawy jestem wstrząśnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.acn.waw.pl 20.01.02, 14:03 palker napisał(a): > I ja mam swój kawowy rytualik, ale na takie fanaberie mogę sobie pozwolić tylko > Po zażyciu zmieszanej z cukrem kawy jestem wstrząśnięty. Ale nie - zmieszany...? Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Czas na poranną kawę - smacznego 20.01.02, 14:11 To ona jest zmieszana w swojej przyrodzonej skromności: bo jest aromatyczna, świadoma swojej mocy, gorąca. I wie,że na mnie działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.acn.waw.pl 20.01.02, 14:13 palker napisał(a): > To ona jest zmieszana w swojej przyrodzonej skromności: bo jest aromatyczna, > świadoma swojej mocy, gorąca. I wie,że na mnie działa... Ona to dobrze maaa... Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 20.01.02, 14:09 Ja jeszcze uwielbiam kawę (ale musi być bardzo dobra - więc dość droga niestety) z włoskiego ekspresu metalowego, który stawia się na palniku kuchennym. Pyszotka. Niestety długo trzeba czekać na kawkę więc popijam sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
abc2001 Re: Czas na poranną kawę - smacznego 20.01.02, 14:14 palker napisał(a): > I ja mam swój kawowy rytualik, ale na takie fanaberie mogę sobie pozwolić tylko > > w weekendowe poranki. > Najpierw udaję się do mojego expresu ciśnieniowego m-ki Braun i sprawdzam, czy > aby po ostanim parzeniu nie zostawiłem w nim fusków. Na wszelki wypadek, po > dokładnym umyciu przepuszczam przez niego "na pusto" porcję wody zamienionej w > parę. > Potem mielę kawę. Nigdy nie używam gotowej mielonej kawy bo napar powinien być > z ziarenek a nie ze zmiotek z podłóg kawowych magazynów. Już sam zapach świeżo > zmielonej kawy jest zniewalający. > Omierzam porcyjkę kawy, do ekspresu wlewam wodę "Żywiec Zdrój", i pozwalam aby > dokonała się przemiana wody w napar. Wychodzi z tego malutka filiżanka bardzo > mocnej i aromatycznej kawy. Ot, na dwa łyki. Po zażyciu zmieszanej z cukrem > kawy jestem wstrząśnięty. Palker, czy Ty wiesz jaki jesteś okrutny, wiesz jak Twój opis działa na zwykłego spijacza kawy rozpuszczalnej marki Nesca???? Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Czas na poranną kawę - smacznego 20.01.02, 14:25 abc2001 napisał(a): > palker napisał(a): > > > I ja mam swój kawowy rytualik, ale na takie fanaberie mogę sobie pozwolić > tylko > > > > w weekendowe poranki. > > Najpierw udaję się do mojego expresu ciśnieniowego m-ki Braun i sprawdzam, > czy > > aby po ostanim parzeniu nie zostawiłem w nim fusków. Na wszelki wypadek, p > o > > dokładnym umyciu przepuszczam przez niego "na pusto" porcję wody zamienion > ej w > > parę. > > Potem mielę kawę. Nigdy nie używam gotowej mielonej kawy bo napar powinien > być > > z ziarenek a nie ze zmiotek z podłóg kawowych magazynów. Już sam zapach św > ieżo > > zmielonej kawy jest zniewalający. > > Omierzam porcyjkę kawy, do ekspresu wlewam wodę "Żywiec Zdrój", i pozwalam > aby > > dokonała się przemiana wody w napar. Wychodzi z tego malutka filiżanka bar > dzo > > mocnej i aromatycznej kawy. Ot, na dwa łyki. Po zażyciu zmieszanej z cukre > m > > kawy jestem wstrząśnięty. > > Palker, czy Ty wiesz jaki jesteś okrutny, > wiesz jak Twój opis działa na zwykłego spijacza kawy > rozpuszczalnej marki Nesca???? Wszak opisałem tu kawowe ekscesy. Na codzień jestem skromnym nescopijcą. Gdyby trafiła mi się kawa we dwoje... ale to już zupełnie inna historia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abc2001 Re: Czas na poranną kawę - smacznego 20.01.02, 14:37 palker napisał(a): > Wszak opisałem tu kawowe ekscesy. Na codzień jestem skromnym nescopijcą. Gdyby > > trafiła mi się kawa we dwoje... ale to już zupełnie inna historia :-) A to jesteś rozgrzeszony, ja niestety nie jestem posiadaczką ekspresu ciśnieniowego i takie ekscesy pozwolić sobie póki co nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon123 Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.pl 20.01.02, 13:38 A gdyby tak lampkę koniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 20.01.02, 14:37 Kawa numer X tym razem w kubeczku Maxwell House. Podjadam sękacza.... Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Czas na poranną kawę - smacznego 20.01.02, 14:43 kuleczka napisał(a): > Kawa numer X tym razem w kubeczku Maxwell House. Podjadam sękacza.... Na bazarku przy Trockiej mam metę na sękacza. Nawet w Białymstoku takiego nie potrafią zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 21.01.02, 08:18 Poniedziałkową kawę czas zaparzyć, weekend był bardzo spokojny i zachowywałem się bardzo w porzo. A zatem kawka może być umiarkowana, a nie jakiś zaj-zajer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelu Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: 195.117.174.* 21.01.02, 09:11 Właśnie wyciągnąłem nogi. Dymek nad filiżanką kawy zbożowej. Pierwszy łyk. O rany, ale paskudztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 21.01.02, 09:19 Określenie "wyciągnąłem nogi" brzmi trochę niesamowicie, ale skoro tak lubisz. A zbożówka na mleku jest pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelu Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: 195.117.174.* 21.01.02, 09:38 Masz rację. Powinien napisać: "wygodnie wyciagnąłem nogi". Mogłeś odnieść wrażenie, że chodziło o ostateczne wyciagnięcie. Ale nam mieszkańcom Bródna wszystko kojarzy sie z ....., chociaż po tej kawie i to ostateczne też nie jest wykluczone. Rozumiem, ze mleko traktować można, jako antidotum. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 21.01.02, 09:53 Ja, jak obalę piątą kawę, to aby pikawa mi dęba nie stanęła oszukuję sam siebie siorbiąc Inkę zabieloną mlekiem. Fakt, my ludzie z Bródna patrząc na Centrum, mamy po drodze ,,krajobraz pełen nadzieji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.ipartners.pl 21.01.02, 10:02 Juz trzeci raz woda na kawę mi sie zagotowała i trzeci raz stygnie:-( Ale koniec z tym, w końcu za czwartym podejsciem może mi sie uda ją zrobić... Musi - inaczej trafie tam gdzie te widoki macie....! Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Czas na poranną kawę - smacznego 21.01.02, 10:10 Gość portalu: beata_ napisał(a): inaczej trafie tam gdzie te widoki macie....! Beato bardzo Ciebie proszę, nie rób tego. Świat nie byłby już taki sam... Odpowiedz Link Zgłoś
k_kula Re: Czas na poranną kawę - smacznego 21.01.02, 10:41 Hello wszystkim tak z poniedziałku. U mnie w pracy rano zabrakło mleka. A FUJ!!!!! Zamiast mleka do kawy mam wafelek ryżowy. Jako substytut lub raczej dodatek do chitozanu może być. Z powodu braku mleka kawę osodziłam dużą ilocią substytutu cukrowego w celu zniwelowania cierpkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Czas na poranną kawę - smacznego 21.01.02, 20:50 Ten czwarty raz uwieńczony został sukcesem - żyję, jak widać - niewiele jednak brakowało:-)) A z tym światem, drogi d.z., to tak naprawdę nie wiadomo - może odetchnąłby z ulgą...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Czas na poranną kawę - smacznego 21.01.02, 20:52 beata_ napisał(a): > Ten czwarty raz uwieńczony został sukcesem - żyję, jak widać - niewiele jednak > brakowało:-)) > A z tym światem, drogi d.z., to tak naprawdę nie wiadomo - może odetchnąłby z > ulgą...:-) Tfu, tfu, tfu na psa urok spluwam po trzykroć przez lewę ramię. Nawet nie myśl o takich rzeczach... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - nikogo nie ma??? 22.01.02, 09:06 Czyżby dzisiaj nikt nie pił kawy? Tak mi smutno.... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - SMACZNEGO 22.01.02, 09:08 Dzis kawa z poślizgiem, ponieważ jak co wtorek miałem debatę z prezesem. Teraz wypiję dubeltową. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Czas na poranną kawę - nikogo nie ma??? 22.01.02, 09:09 kuleczka napisał(a): > Czyżby dzisiaj nikt nie pił kawy? Tak mi smutno.... Jestem ja Kuleczko, choć zdaje sobie sprawę, iż nie o moją skromną osobę chodzi. Życzę Ci jednak pysznej kawy, a przy okazji cieszę się, że całaś i zdrowaś, co po wczorajszym opisie działań w przedpokoju nasuwało wątpliwości pewne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka Re: Czas na poranną kawę - o ktoś jest!!! IP: *.*.*.* 22.01.02, 11:26 Ciesze obecnościa pobratymców. Sloggi jak po wekendzie? Czy pamietasz o dniu dzisiejszym??? jak z formą??? Niezapomnij o hazardzie z Halską!!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - o ktoś jest!!! 22.01.02, 11:29 Gość portalu: kuleczka napisał(a): > Ciesze obecnościa pobratymców. > Sloggi jak po wekendzie? > Czy pamietasz o dniu dzisiejszym??? jak z formą??? > Niezapomnij o hazardzie z Halską!!:)))) O hazardzie z drugą żoną Halskiego pamiętam. Czy myśmy coś na dziś ustalali ? Jak Helena i Bonzyliusz znoszą reymont ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka Re: Czas na poranną kawę - o ktoś jest!!! IP: *.*.*.* 22.01.02, 11:43 O dziwo reymont podziałał na Helene i Bonzyliusza jak ściernisko na Jagnę i Jantka. Podobno dzisaj tez zaglądasz do mnie popatrzeć na Lela zwisającego u sufitu... Z Halską mamy się umówić kooooniecznie, bo nam tego nie daruje. Może przyszły wtorek? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - o ktoś jest!!! 22.01.02, 11:55 Przyszły wtorek jeżdzę z literką L siejąc popłoch. Okazja obejżenia Lela to proposition ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka Re: Czas na poranną kawę - o ktoś jest!!! IP: *.*.*.* 22.01.02, 12:12 Tak, i nawet Zdzicha się zapowiedziała. ok 19.W sprawie Hazardu ustal sobie harmonogram i daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 23.01.02, 08:21 Kawa stoi, pół na pół z mlekiem. Pogoda szykuje się niezła - czas się wziąć za robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 23.01.02, 10:07 U mnie też stoi. Własnie jestem po kolokwium numer 1 - studenci mnie olewaja. Biore sie za dalsza prace. Dzis w planie mam wycieczke do oczyszczalni sciekow "Czajka". Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 23.01.02, 10:20 Czyżbyś jechała tam po kupę rzeczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 23.01.02, 10:51 I tą kupę rzeczy będę wiozla przez cale miasto w kulomiocie. Nie chce nawet pomyslec coby bylo gdyby... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.ipartners.pl 23.01.02, 10:26 kuleczka napisał(a): > U mnie też stoi. > Własnie jestem po kolokwium numer 1 - studenci mnie olewaja. > Biore sie za dalsza prace. Dzis w planie mam wycieczke do oczyszczalni sciekow > "Czajka". Kulka, grzybkami ich!!!! Od razu respekt poczują:-)) I kawa, kawa, kawa... Miłego dnia, ktoś słonko oddał:-))) Ps Ja mam kawę wczorajszą - została mi:( Ale zaraz sobie zrobię... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 23.01.02, 11:07 Miłego siorbulenia tej nowej kawy, a ja mam do kawy numer 3 ciasteczko - przekładańca z budyniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 23.01.02, 11:34 Kawa nr 4 plus serniczek z brzoskwinka i z pianka oraz cukiereczki mi-cho-ko. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 23.01.02, 11:38 Widzę, że ostro przygotowujesz się do tego steppa :) Ostro, ale żeby aż tak - nie pokalecz się :) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 24.01.02, 08:16 Nasycanie wątroby kofeiną u mnie już trwa. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 24.01.02, 10:14 U mnie było w domu. Potem bede musiala sieoszukac, a oczom wmawiac ze bylo duuuzo i mocno. Jako substytut herbatke dzis mam. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 25.01.02, 08:29 Kawusia numer 1 już połknięta, zaraz będzie numer 2, a Wam - smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.*.*.* 25.01.02, 10:29 Musiałam udac siedo sklepupo mleczko - zaraz będe pić pyszną kawusię. PS. Sloggi czy nie zauważyłeś, że ostatnio tylko My pijamy z rana kawę? SMACZNEGO CI:))))) I innym też:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 28.01.02, 08:56 Kawa numer jeden pochlonięta. Usilnie walczę z myślami o kawce numer 2. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 28.01.02, 10:10 Ja mam obiecaną u sąsiada przez scianę kawę w specjalnym zaparzaczu. No zobaczymy. PS. fajnie ze jestes znow:))) Odpowiedz Link Zgłoś
k_kula Re: Czas na poranną kawę - smacznego 31.01.02, 11:43 Nie ma ostatnio mojego kawowego kompana:( Ale to nic i za niego wypiję. Dziś - Lavazza Caffe Creme z przyrządu plus mleczko. I miłe towarzystwo by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
e-mania Re: Czas na poranną kawę - smacznego 31.01.02, 14:05 Dzis wypilam juz potezne dwie kawy ze sluzbowego przydzialu. Jakie, nawet nie wiem. A i tak za godzinke bede znowu przysypiac, niestety. Zdroooooowko! Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 31.01.02, 15:32 Komu czas ten kawę pipija. Zdrówko w gardło nasze:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 01.02.02, 09:35 Znów dzisiaj sama piję kawę. Zakąszę ją Nutellą, a co mi tam, najwyżej dłużej pobiegam wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
e-mania Re: Czas na poranną kawę - smacznego 01.02.02, 10:03 Zdzicha mowi, ze ludzie dziela sie na inteligentnych i na tych, ktorzy slodza kawe. No i mamy domowy problem... Ona nie slodzi wcale, ja daje na kubek 2 lyzeczki cukru, a w wolne od pracy dni dodatkowo ociupinke brandy. Mniam, mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 05.02.02, 14:25 Mimo braku internetu kawy pijam regularnie, no poza środą, kiedy nie byłem w pracy z powodu grypy. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 06.02.02, 08:22 Pierwsza poranna Nesca powolnymi łyczkami spływa mi przełykiem w głąb mego jestestwa. I błogo mi z tym. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: *.*.*.* 06.02.02, 10:38 Ja jestem już po dwóch Nescach. ma to mnie pobudzic do dzałania:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 06.02.02, 14:26 Chyba zostałaś bardzo pobudzona, lub oderwano Cie od życiodajnego respiratora - jakim jest komputer z otworzonym forum :))) Jestem po kawie numer 3 - serce jeszcze pracuje ( wątroba i nerki z dekla mniej ). Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 07.02.02, 08:29 Kawa numer jeden została dziś obalona w wyścigowym tempie. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 08.02.02, 08:36 Właśnie sobie dumam, jak to jest, że ta pierwsza poranna kawa wypija się tak szybko. Byc może niedokofeinowanie organizmu jest tak ogromne, że pije się ją nieprzyzwoicie dużymi łykami. Już wypiłem :( Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 11.02.02, 08:10 Dziś piję jakąś fusiastą Oazę - rozpuszczalna się skończyła. A zatem smacznego - życzy sloggi z czarnymi zębalami. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 12.02.02, 08:41 sloggi napisał(a): > Dziś piję jakąś fusiastą Oazę - rozpuszczalna się skończyła. > A zatem smacznego - o ile tania naturalka firmy Elite może być smaczna, a nie konieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 13.02.02, 08:32 Dziś jakoś mi kawa nie wchodzi, brrrrrrrrrrr, coś obrzydliwego. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 15.02.02, 08:22 Wczoraj szef zaopatrzył nas w ogromny słój pysznej Nesca Cafe, a więc ok. 13 moje nerki głośno zgrzytały, teraz po kawie numer jeden jestem gotowy do przetrwania piątku. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 15.02.02, 13:20 Ja juz jestem na posterunku. Dziś Kawa Nesca z mleczkem "Końskim". Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 15.02.02, 13:22 Czyżbyś piła kawę z kumysem ? Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 15.02.02, 13:38 Aż tak to może nie. Moja mama kupuje mlefo w 2 litrowych workach z mleczarni z Końskich . Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 15.02.02, 13:46 Z czego oni te mleczarnie teraz budują - z końskich..... Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 15.02.02, 13:55 No właśnie i może tego właśnie ta Unija sie obawia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelu Re: Czas na poranną kawę - smacznego IP: 195.117.174.* 15.02.02, 14:36 To mleko, to nie kupiła Mama, tylko Tata. Nazywa się "Dzisiejsze", ale jak je kupowałem to było już wczorajsze, chociaż ważność ma do 18 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 15.02.02, 14:42 Tata kupił przez przypadek niedzisiejsze mleko z końskich.............., oj zakrecony Lelu, mleko z Konskich kupiłeś..... i to po terminie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego 15.02.02, 17:24 Tatek czy ty wszystko musisz sobie przypisywać, nawet coś czego nie zrobiłeś? nie chodzi tu o to mleko... Odpowiedz Link Zgłoś
lelesio Re: Czas na poranną kawę - smacznego 15.02.02, 09:21 Widzę sloggi że wśród "północników" coraz mniej zwolenników porannej kawki. Może zatem poczęstujesz południka? Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 15.02.02, 09:26 Ależ oczywiście, zbyt dużego wyboru nie mam, ale jest w/w wspomniana Nesca i kawa plujka Ellite, mleczko jest albo żółte "Łaciate", albo jakaś śmietanka z prochu. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego 15.02.02, 15:04 Wipiłem trzecią kawę i czekam na respiratorek :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego - NIEDZIELA 17.02.02, 11:40 U mnie dzis mliko wykipło. Ale nieustraszona JA wynagrodziłam to sobie i piję już SAMOTNIE drugą Nescę. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Czas na poranną kawę - smacznego - Poniedielnik 18.02.02, 08:10 W ramach szybkiej reanimacji po-niedzielnej ratuję się nescą z czymś, co w piątek było mlekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
k_kula Re: Czas na poranną kawę - smacznego - Poniedielnik 18.02.02, 12:28 Ja dzis Nescą ratuję się po porannym kacu. Nie było mleka mleczanego tylko takie zagęszczane, a fuj:)) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego - Poniedielnik 18.02.02, 12:32 Jak się nie ma co się lubi, to się kupuje krowę :) Odpowiedz Link Zgłoś
k_kula Re: Czas na poranną kawę - smacznego - Poniedielnik 18.02.02, 12:36 Albo Końskie:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego - Poniedielnik 18.02.02, 12:38 O tak, po takim mleku będziesz miała Końskie zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego - Poniedielnik 25.02.02, 09:04 Kolejny poniedziałek rozpoczęty kawą, dobrze, że zbliża się Matki Boskiej Pieniężnej, to bardzo mnie mobilizuje - do częstszego bywania na forum, rzecz jasna. Kawka rozpuszczalna poszła się trawić, teraz czas na kwadrans z papierami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego - Poniedielnik IP: *.pw.edu.pl 25.02.02, 11:00 Co tak Mi.. odskoczyłeś ja wpisałam się jak Pan Bóg kazał na końcu. Teraz leci kawa nr 3. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę - smacznego - Poniedielnik 25.02.02, 11:02 Wyżłopałem numer dwa i robię przerwę, bo mi pikawa siadzie. Czemu lelu znika na tydzień ? Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego - Poniedielnik 25.02.02, 12:15 Nie na tydzień tylko na kilka dni - od środy do poniedziałku. Wyjeżdża na targi do Monachium - o tym juz Ci Mi... mówiłam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę - smacznego - Poniedielnik 25.02.02, 12:16 Ja teraz zajadam Krówki sojowe - mniej tuczące podobno:))) ale bardzo wyśmienite. Może do jutra ostanie jakaś dla Ciebie Mi...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Czas na poranną kawę-smacznego-Poniedielnik 4.03 04.03.02, 08:20 Znowu zima ? Pierwsze kroki w pracu do kuchni, zrobic eliksir życia, czyli kawencję numer 1. Pierwszy łyk i znów chce się żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę-smacznego-Poniedielnik 4.03 04.03.02, 10:29 U mnie leci kawka nr 2 z przyrządu kawoego . Kawa nazywa sie Lavazza. Powoli zaczynam żyć. PS> Na ogólnym ktoś sie za mnie podaje... PS2> Dzięki za wspaniały weekend i twoją duszyczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Czas na poranną kawę-smacznego-Poniedielnik 11.03 11.03.02, 08:29 Dziś mam ambitne plany skupić się na ciężkiej pracy umysłowej. Tylko kto używa umysłu w poniedziałkowe przedpołudnie ? Kawka numer jeden po półmetku, prawie widać w kubeczku dno. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę-smacznego-Poniedielnik 11.03 11.03.02, 10:21 Ja dziś próbuje przetrzymać dzien na bezkofeinówce. Zobaczymy co nam to da. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Czas na poranną kawę-smacznego-Poniedielnik 18.03 18.03.02, 08:42 Siorbię podkradzionego rozpuszczalnego Jacobsa, po 6 godzinach snu działa na mnie jak balsam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka Re: Czas na poranną kawę-smacznego-Poniedielnik 18.03 IP: *.pw.edu.pl 18.03.02, 09:40 Miło , że powróciłeś pełen nowej werwy:)) na nowy tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Czas na poranną kawę-smacznego-Poniedziałek 25.03 25.03.02, 08:14 Mało spałem, więc liczę dziś na ożywczą moc "Mojej taniej", a swoją drogą muszę od szefa wyżebrać Jacobsa, bo mimo wszystko rozpuszczalna lepiej wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka Re: Czas na poranną kawę-smacznego-Poniedziałek 25.03 IP: *.pw.edu.pl 25.03.02, 13:45 Ja dzis spóźniona troszkę w naszej kwaiarni siedzę. Od rana roboty od metra, gardziel boli niemiłosiernie, a noc daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę-smacznego-Poniedziałek 25.03 25.03.02, 14:22 A już myślałem, że odzwyczajasz się od kawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka Re: Czas na poranną kawę-smacznego-Poniedziałek 25.03 IP: *.pw.edu.pl 25.03.02, 14:45 No co ty w życiu bym nie zrezygnowała z kawy z Msiaczkem:)))) Szykuj się na jutro... Monia ma wpaść na chwilę!!!! Mamy szansę na pierwszą akcję... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 08/04 08.04.02, 08:36 Kawusia pochłonięta, słonko za oknem, papierki na biurku a ja na krzesełku. Jak po egzaminie ? Miałem trochę wyrzuty sumienia, że się nie wyspałaś :( Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 08/04 08.04.02, 10:14 sloggi napisał(a): > Kawusia pochłonięta, słonko za oknem, papierki na biurku a ja na krzesełku. > Jak po egzaminie ? Miałem trochę wyrzuty sumienia, że się nie wyspałaś :( Ja takze mam straszne wyrzuty sumienia, ale wiem na 100% że poszlo Ci rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 08/04 08.04.02, 10:27 Egzamin był nawet spoko. Trochę za dużo czytania i za mało czasu ale jakoś poszło. Wypracowanie - oczywiście to czego nie lubię report&article. Gramatyka może być . Ogólnie - odpowiedziałam na wszystko i nawet jestem zadowlona. Dziś w nocy Bonzo odstawił mi koncert i nie spałam do ok. 5. Potem jakoś poszło. Kawa poleciała a ja lecę do roboty, bo jak na razie to jestem w barchanach.:))) IMY Mi... Kulka Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 08/04 08.04.02, 10:29 Aj aj aj zapomniałam Wam powiedzieć że było Mi bardzo miło, że mnie odwiedziliście. Bardzo przepraszam za strój i mam nadzieję, że jeszcze nie raz w tak miłym gronie się zobaczymy. Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 08/04 08.04.02, 10:34 Łupppppppppp, to kamień mi spadł z serca, że wszystko poszło ok. A co z Bonzem ? był chory ? Czy dziadek utrzymał moc 9 meczy na dobę ? Strój był spoko - łatwiejszy do ewentualnego zdjęcia :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 08/04 08.04.02, 11:32 Bonio - znów mu pikawka wysiadała i nie spał do rana tylko mu się "gadać" chciało a ja jako człowiek kulturalny wraz z nim siedziałam:) teraz już lepiej. Dziadek wczoraj przeszedł sam siebie - jak rano włączył telerwizor i się przed nim położył tak spędził cały dzień prawie bez odchodzenia, a dziś narzekał że Bonzo nie dał mu spać i że rodzice za dużo pieniędzy na jego leczenie wydali:( A portaski miały takie gustowne ściągaczki do sznureczka - no łatwo łatwo:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 08/04 08.04.02, 11:40 Ja tu widze że szykuję się niezły wtorek. Jeśli nie będziesz miała nic przeciw to chętnie bym się wmeldował :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 08/04 08.04.02, 11:51 A zapraszam, załóż coś wygodnego do zdejmowania:)))) Chyba że Misio wymyśli cuś innego... wrota roztworem stoją!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 08/04 08.04.02, 12:19 Jak mi palma odbije, to będę przyjeżdzał na moim stalowym rumaku, bo o ten przystanek "narząd ani" via Goworowska, to się chyba nie doczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 08/04 08.04.02, 14:26 Ale wiesz, ze będziesz musiał mnie wieźć na ramie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 08/04 08.04.02, 14:47 Jeszcze bagażnik by się przydał, bo też bym się przejechała:)) na ramię chyba już się nie zmieszczę... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 15/04 15.04.02, 08:42 Nie chciało mi się wstać, mimo to, że lubię mgliste poranki. Kawa nr. 1 pochłonięta. Muszę zdobyć mleko do zabielenia numeru 2. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 15/04 15.04.02, 11:02 Zakupiłam dwa kartony - mogę Cię poratować... Czy odebrałeś SMSy?? Czy poratujesz poradą podatkową?? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 15/04 15.04.02, 11:17 Spróbuję jej coś poradzić. Mleko zdobyte, numer dwa stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 15/04 15.04.02, 11:34 Sękjuł ja Ci bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 22/04 22.04.02, 08:28 Mało spałem, głowa mi pęka i w kawie upatruję zbawienia na dzień dzisiejszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 22/04 22.04.02, 15:43 U mnie dziś kawa była jedynym kontaktem ze światem:))) serwer padł w szkole i nie było dostępu do sieci, znów nic nie zrobiłam Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 22/04 29.04.02, 08:51 Ciekaw jestem kto w dzień wolny od pracy wypije ze mną poranną kawuchnę Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 29/04 29.04.02, 08:54 Przepraszam za pomyłkę w dacie pozdrawiam mocno Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 29/04 29.04.02, 09:04 Kawa wreszcie stoi, zaraz ją skonsumuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 29/04 29.04.02, 11:35 Ja też już po kawie. Nogi mi odmawiają posłuszeństwa, bo ból pleców jest okropny. Mam jakąś czarną wizję jazdy na wózku inwalidzkim. Powstanie i przejście do łazienki zjęło mi ok.40 minut. Rower by się przydał... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 29/04 06.05.02, 08:30 Pierwsza kawa po długim weekendzie jest w fazie produkcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 6-05 06.05.02, 08:31 Oczywiście wiem, że jest 6 maja, tylko najpierw wysłałem, a później pomyślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 6-05 06.05.02, 09:26 Ale przecież wszystko się zgadza:) Witam w domu! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 6-05 06.05.02, 09:44 Napisałem na Łomiankach co uważam o ataku. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 6-05 06.05.02, 09:49 Widziałam - olewam ich - po prostu nie mam już siły walczyć, wszystko co człowiek zrobi jest beee.... Jak żyjesz - opowiadaj, u mnie obszarnicy kupują 400 ha czyli bedą mieć jakieś 800:))) no i cały czas mówią że są biedni a my bogace bo w Warszawie mieszkamy [ czyt. trochę jestem wkurzona ]. Bonio jest znów bardzo chory - całą noc nie spał - o północy byłyśmy z nim u lekarza teraz mama czeka aż nasz lekarz przyjedzie do kliniki [ czarno to widzę ]. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czas na poranną kawę- w Poniedziałek 6-05 06.05.02, 09:51 Nie dobrze - to Mama jest z nim w klinice ? Obszarnicy stają się kułakami, a Ty nawet nie wiesz, żeś bogaczka z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś