Dodaj do ulubionych

Sekty..ustawienia Hellingera

10.11.13, 21:54
Czy ustawienia Hellingera są zagrożeniem dla ludzi? Pewna osoba z mojego otoczenia się tym zajmuje, poza tym co chwila sobie wróży i jest wciągnięta w jakieś seanse okultystyczne. Czy uważacie że należy zerwac kontakt z taka osoba???
Obserwuj wątek
    • alkoo3 Re: Sekty..ustawienia Hellingera 11.11.13, 11:05
      W psychoterapie uzywa sie metody ustawien rodzinnych. W zaleznosci o psychoterapeuty moze to byc pomocne.
      Metoda Helingera jest tu krytykowana - nie polecam.

"Zerwac z taka osoba" - musisz sam ocenic na ile szkodza te kontakty tobie. Na ile potrafisz jej pomoc.
      Osobiscie bym wyraznie powiedzial ze "mam z tym problem co robsz".
      Ale zyjemy w swiecie , z wszystkimi nie da sie zerwac kontaktu.
    • andr-ew21 Re: Sekty..ustawienia Hellingera 24.11.13, 22:25
      ja bym nie utrzymywał kontaktów. w niemczech metoda jest zakazana a to mówi samo za siebie
      • 84halina Re: Sekty..ustawienia Hellingera 02.01.15, 22:42
        co mowi samo za siebie? ze niemcy sie boja ze psychiatrzy i psycholodzy nie beda miec pracy? o to tu tylko chodzi. sama bralam udzial w ustawieniach hellingerowskich i jestem zafascynowana, metoda jest genialna wyciagnela mnie z poteznego dola. jezeli ktos nie ma pojecia, prosze nie oisac bzdor.
        • alkoo3 Re: Sekty..ustawienia Hellingera 03.01.15, 21:56
          Droga Halino,

jesli ktos ma inne zdanie to nie znaczy ze opowiada bzdury.
          Ciesze sie ze tobie pomoglo co jednak nie znaczy ze wszystkim pomoze a nikomu nie zaszkodzi.

Zdania sa podzielone.

pl.wikipedia.org/wiki/Bert_Hellinger#Metoda_ustawie.C5.84_rodzinnych
          de.wikipedia.org/wiki/Bert_Hellinger
    • putin_lebioda Re: Sekty..ustawienia Hellingera 04.01.15, 13:51
      Sekty były i będą, opierają się na naszych słabościach. Dopóki one będą, będą też sekty. Dzisiaj ludzie wykorzystują Was coraz większą manipulacją. Niby mała reklama gierki, która wykorzysta słabość uzależnienia do gry... Niby mała manipulacja reklamą słodyczy, zeby ktoś był dalej gruby, a potem sprzedamy mu książki jak się odchudzać, a w grach pozostawimy samemu.

Sekty tworzą także wielkie media każdym mini złem. Ten zbiór małych kłamstw będzie miał konsekwencje i ma... Budowanie innego świata, wymaga trochę czasu i pracy. Lecz nawet ja jestem na tyle słaby, zeby powiedzieć w prost nie uchronię siebie przed wszystkimi słabościami, a co dopiero całą ludzkość. Drobnymi uczynakami zmieniacie świat, a z czasem nauczycie się żyć normalnie.

Błędy zaś takie jak religia, są oznaką słabości ludzi, którzy zamiast wziąść w ręce życie zdają je Bogu i proszą pomóż cierpiącym, albo innym ludziom w postaci sekty... Każdy jest słaby, więc sobie po prostu pomagajcie i nie zwalajcie na Boga, na jakieś guru, Waszych zadań takich jak pomoc innym.

Nie chce być Waszym też mentorem, ponieważ sam także jestem słaby i także wpadam w błędy jak Wy, ale widzę, ze wielu szuka Boga dlatego, ze zamiast pomóc sobie i innym zwala swoje zadania na niego... Uzala się...

Dzisiaj ja Wam pomogę zrozumieć ten błąd jutro wy może mi pomożecie moje. Dlatego trzymajcie się razem i bądźcie ze sobą szczerzy i pomagajcie sobie, to jest ważniejsze niż nie pewność co do Boskości i jego pragnień. Przestańcie myśleć za Boga i w jego imieniu. smile
    • znasz_prawde Re: Sekty..ustawienia Hellingera 01.12.15, 14:44
      Po pierwsze hellinger przywłaszczył metodę od Indian i podaje jako swoją, więc oszustwo już na początek.
      Zwane jest to też jako konstelacje systemowe ? czyli właściwie, a celem systemu jest ograniczenie, zniewolenie, sterowanie, włożenie w ramy.
      W tym systemie pomijane jest wiele i to prawdziwych wątków.
      Np TELEGONIA czyny potwierdzone w niedalekiej przeszłości.
      Jak więc odwoływać się do przodków, prosić o ich wsparcie, jak nie wiadomo kto to i może być nimi hołota !!!
      Chcecie wsparcia takich przodków ???
      Podpinacie się pod taki system ??
      Fałsz w podstawie, bo inni mogą być przodkowie, a inni są za nich uważani i to dopiero zaburza.
      Były wojny i gwałty, różne zależności?
      A co jeśli ?przodek? jest już w innym wcieleniu, w innej konstelacji systemowej ?
      Ustawiają wg tego ?życia? i rodu, a przecież hellinger zakłada wcielenia, karmę czyli inne rody ?
      Wg mnie wtłaczanie w ród to uwikływanie, przedstawianie fałszywego programu przez prowadzącego najczęściej za dużą kasę.
      Bazowanie na smutku, bólu, chorobie, cierpieniu wtłaczając dodatkowe obarczenia i najważniejsze WINĘ za niby Wasze działania, Wasze niby naiwne wzięcie różnych obciążeń.
      Rozwiązaniem wg mnie jest rozłączenie się od tzw rodu, systemu wg zasady wolnej woli i samostanowienia o sobie.
      Są oni równie uwikłani, często była to patologia, jakie więc wsparcie przyjść od takich może ???
      I skąd to wsparcie skoro tyle lat uwikłania było ?? Nagle się zmieni ??
      Naprawianie relacji to droga bez końca i droga wcale tania, a wizji przyczyn można mieć bez przecież wiele, no bo i z różnych wcieleń ?
      Są to jednak wg mnie programy, fałsz, wizje prowadzącego, możliwość kierowania osobami jak podczas hipnozy.
      Wiem gdyż byłem na wielu ustawieniach i u różnych ?jasnowidzących? ale tylko moją kasę i poza tym różne przyczyny tego samego skutku.
      Metodologia skradziona przez niemca jest (może być pomocna) ale do uświadomienia sobie tych zależności, uwikłań, systemu, kodów, programów i doprowadzenia do łatwej sterowalności tymi co zwą się ludźmi.
      Znam takich co twierdzą, że im na jakiś czas pomogło ? tylko znając wielu ustawiaczy w ich życiu jakoś im nie pomogło, oprócz finansów.
      Jak się mawia szatan dla zyskania większej rzeszy też jest w stanie jednego uzdrowić !!!
      hellinger propaguje ileż to miłości i uczuć ?pozytywnych? przyniosła wojna !!!
      A czego to jest propagowanie ? Nazizmu przemocy ?
      Czyj to jest wysłannik i czy także pod to się podpinacie uczestnicząc w hellingerowskich manipulacjach ??
      Do tego :
      Dlaczego ignorantom, samolubom, zapatrzonym w siebie, kłamcom funkcjonuje się tu dobrze lub bardzo dobrze ???
      Jakby byli wspomagani, pod ochroną. Jakby dbano o nich.
      Czyżby za generowanie cierpienia w innych, za pasożytowanie ??
      Komu służą kogo karmią ??
      No i ?święta? czas mordowania, rzezi, ofiary zwierząt, ścinania drzew ? jakie to energie ??
      Jaki bóg z tego korzysta ??
    • woit2 Re: Sekty..ustawienia Hellingera 17.12.15, 18:17
      Jeżeli jesteś osobą poszukującą wykorzystaj okazję aby poszerzyć swoje horyzonty. Pamiętaj ze religie to manipulacja
    • haaag Re: Sekty..ustawienia Hellingera 17.12.15, 23:09
      Ustawienia ciekawie rozpieprzają i coś w nich jest faktycznie magicznego, jakieś echa przeszłych zdarzeń, to jest niewątpliwe. Nie zauwazyłem jednak spektakularnych zmian w osobowości po jednym czy drugim seansie. Bardzo ciekawe ale poza tym oczywiście moze służyć do manipulacji słaba osobą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka