Dodaj do ulubionych

Czy Żyd był Bogiem

23.12.16, 13:26
Niektóre wiary wierzą w to, ze Żyd był Bogiem albo Synem Bożym, w rzeczywistości zaś, Jezus był częścią Boga, pojawił się na Ziemi w człowieku, a kiedy zmartwychwstał, powrócił z powrotem do Królestwa Bożego. Dlaczego więc niektórzy myśleli, ze Żyd może być Bogiem, albo Synem Bożym, bo w dzisiejszych czasach potężny jest np.; ten, kto ma więcej broni atomowej, dlatego USA i Rosja prześcigają się w jej produkcji, a w dawnych czasach zaś o potędze danego kraju, stanowiło to, kto ma powiązania z jakimiś bogami. np.; Egipcjanie zakładali na twarz maski i wtedy uważali, że taki Egipcjanin jest bogiem i ma powiązania z bogami, jego naród uważał go za boga i mu służyli i jako państwo pokazując, że mając powiązania z bogami pokazywali innym swoją silę i wywoływali wśród innych strach, bo ludzie bali się w tamtych czasach bogów. Podobnie było wśród Żydów i innych krajów, Żydzi uważali, że ich prorocy mają powiązania z bogami i ludzie uważali, ze Jezus był Bogiem Synem Boga, dzięki temu Izraelici siali później strach i zamęt gdy zabijali np.; Kananejczyków, niby z rozkazów Boga. W rzeczywistości zaś prawdziwy Bóg nie pozwala zabijać człowieka, nie pozwolił by zabić żadnego człowieka i kto tak czyni jego dusza jest uśmiercana w piekle na wieczność. Kto więc zabija człowieka nie służy Bogu, tylko ulega życiu w grzechu. A co wy myślicie o tej całej sytuacji, bo w dzisiejszych czasach musimy opierać się na prawdzie i Bogu naszym Stwórcy który kocha wszystkich ludzi, a nie mitach i przekonaniach, że Bóg jest wojownikiem i pozwalał zabijać człowieka na Ziemi i że człowiek może być Bogiem albo jego synem, nie możemy mylić pojęć.
Obserwuj wątek
    • alkoo3 Re: Czy Żyd był Bogiem 23.12.16, 15:54
      zapalki + dziecko = pozar
      nie znaczy ze
      pozar - zapalki = dziecko

nie mozemy mylic pojec smile
      • krysstoff Re: Czy Żyd był Bogiem 23.12.16, 23:17
        Jezus jak Go nazwali ludzie Synem Bożym, nie był człowiekiem ani Żydem, tylko był po prostu Bogiem.
      • krysstoff Re: Czy Żyd był Bogiem 24.12.16, 00:05
        alkoo3 napisał:

> zapalki + dziecko = pozar
        > nie znaczy ze
        > pozar - zapalki = dziecko
        >
        > nie mozemy mylic pojec

Chrześcijaństwo pojawiło się później po przyjściu Jezusa na świat, tylko ludzie zamiast głosić to co Jezus mówił, to głosili co im pasowało. Jezus im mówił w kółko to samo, że jeżeli odrzucą życie w grzechu, jeżeli odrzucą zło, jeżeli będą czynić dobro na Ziemi, to będą podążać drogą która prowadzi do Królestwa Bożego i życia wiecznego, ludzie jednak przekombinowali i jest na świecie dzisiaj tak jak jest.
    • tretek Re: Czy Żyd był Bogiem 27.12.16, 10:22
      Dziwne jakieś teorie wysnuwasz. Nikt nigdy nie powiedział, przynajmniej ja tego nie słyszałem, że człowiek stał się Bogiem. To przecież Bóg stał się człowiekiem a różnica to znaczna. Pierwsze słyszę, że to ludzie uznali Jezusa za Syna Boga. Nie wiem gdzie to wyczytałeś. To sam Bóg odkrył przed Ludźmi że Jezus jest Jego Synem jako prawdę objawioną. I to Bóg ukazał w Jezusie Swoją naturę, poprzez jego życie, naturę Miłości.

Pierwszy raz spotykam się z takimi teoriami jakie opisujesz
      • krysstoff Re: Czy Żyd był Bogiem 27.12.16, 12:25
        tretek napisał(a):

> Dziwne jakieś teorie wysnuwasz. Nikt nigdy nie powiedział, przynajmniej ja tego
        > nie słyszałem, że człowiek stał się Bogiem. To przecież Bóg stał się człowieki
        > em a różnica to znaczna. Pierwsze słyszę, że to ludzie uznali Jezusa za Syna Bo
        > ga. Nie wiem gdzie to wyczytałeś. To sam Bóg odkrył przed Ludźmi że Jezus jest
        > Jego Synem jako prawdę objawioną. I to Bóg ukazał w Jezusie Swoją naturę, poprz
        > ez jego życie, naturę Miłości.
        >
        > Pierwszy raz spotykam się z takimi teoriami jakie opisujesz
        Żydzi myślą ze syn od Boga jest Żydem bo niby urodziła go Żydówka. Myślą, że mają powiązania z samym Bogiem, że są rodziną, nie rozumiej pojęcia przyjścia Boga na ziemię i jego zmartwychwstania. Kiedyś tak myślano np; Faraonowie też myśleli, ze są powiązani z bogami, a nawet, że są sami bogami.
        • tretek Re: Czy Żyd był Bogiem 27.12.16, 15:41
          a cha, jak jak rozumiem piszesz to w celach informacyjnych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka