Dodaj do ulubionych

Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.607988531

27.06.12, 16:58
Jeśli ktoś coś wie proszę o dane tej firmy, ogłaszają się na drzewach w dzielnicy Włochy (tabliczki przybite do drzew). "Naprawili" mi dach, sytuacja była bardzo awaryjna i nie wykazałam się właściwą ostrożnością za co teraz płacę podwójnie bo ekipa sknociła pracę po całości a teraz unika kontaktu. Chciałabym to zgłosić zarówno do Izby Skarbowej jak i spróbować na Policję ale brakuje mi danych firmy. Jednocześnie oczywiście ostrzegam przed nimi, to banda partaczy łasych na pieniądze. Chcieli opłaty jeszcze przed wykonaniem pracy i nie chodziło o zaliczkę a zwyczajnie chcieli po wejściu do domu dostać pełną kwotę i dopiero zabierać się do pracy. Samo wykonanie - więcej zepsuli niż naprawili, pozostawili po sobie wielki bałagan. Niosąc elementy do naprawy dachu uszkodzili ściany i drewniane drzwi. Nie wspomnę już, że wszyscy palili non stop w trakcie pracy w naszym domu a gdy mąż zwrócił im uwagę, że nie palimy i poprosił o zgaszenie papierosów panowie bardzo się zdziwili.

Bardzo proszę o namiary jeśli ktokolwiek wie jak nazywa się firma, z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • pola260 Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 27.06.12, 21:59
      Właśnie doszła do mnie informacja od innej oszukanej osoby, że pan nazywa się Janusz Trankowski i prawdopodobnie firmę prowadzi w Zalesiu Dolnym. Nadal będę wdzięczna jeśli ktoś pomoże mi ustalić coś więcej.
      • Gość: vfds Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.12, 10:13
        jak mozna wpuscic do siebie bande obcych ludzi nei spisujac z nimi umowy? i dzieki takim osobom takie partacze sie bogaca, nie wydalo ci sie opdejrzane ze chcieli zaplaty z gory? przeciez mogli prysnac z kasa i do widzenia, zaliczke owszem mozna dac po kilku dniach pracy i sukcesywnie dalsza czesc lub na koniec, wyplate w pracy tez dostaje sie pierwszego dnia pracy? nei sadze, radzilabym tez ich zglosic o reklamowanie sie w niedozwolonych miejscach, napisz do rzecznika konsumenta- dobrze sie znaja na takich rzeczach i ci pomoga, zadzwon lub napisz maila, opisz , wyjasnij, napisz z terminami itp.Wyslij temu panu od ekipy informacje ze w dniu takim i takim sprawa zostala zgloszona do rzecznika praw konsumenta i bedzie rozwiazywana przez fachowcow, i zoabczysz jaka bedzie reakcja, niemniej nie rezygnuj i prowadz sprawe do konca. Ja tak zrobilam w jednym sklepem meblowym bo nei chcieli dostarczyc kupionego mebla, sprawa wyladowala u rzecznika i za 2 tyg mialam mebel w domu. P.S TEN SKLEP MEBLOWY JUZ NIE Istnieje :)
      • Gość: gtre Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.12, 10:15
        w.zalesie-gorne.eu/forum/viewthread.php?forum_id=17&thread_id=709
        tu masz ogloszenie jego, tylko ze nr tel to malo, bo mozna zmienic, ale dane juz masz wiec biegiem do odpowiednich sluzb.Nie zazdroszcze sytuacji bo to czlowieka duzo nerwow i latania kosztuje, ale to dla waszego dobra, i jako nauczka dla tamtego "fachowca"
        • pola260 Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 28.06.12, 17:42
          Wiem, wiem, głupio zrobiłam, raz jeden na szybko i mam za swoje ale staram się teraz uratować co się da. Jutro podjadę do rzecznika, pan najprawdopodobniej pracuje na czarno więc i to chciałabym zgłosić - nie wiem gdzie, policja?
          Nie linczujcie mnie za głupotę bo zdaje sobie sprawę, że nawaliłam. Dziękuję za rady, skorzystam na pewno.
          • Gość: bgfd Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.12, 19:00
            na c zarno to skarbowka i pip bodajze, pytaj rzecznika, on ci powie wszystko.
            • pola260 Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 01.07.12, 16:14
              Zgłosiłam już do Urzędu Kontroli Skarbowej i się zainteresowali więc chyba ta ekipa już niedługo pociągnie, na szczęście.
      • Gość: RE100 Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 21:56
        Witam ja również dałam się nabrać temu Panu znam jego adres pobytu ul. Jagiełły 5 lub 7 Ursus stary dom .na posesji stoi samochód scoda octawia a Pan porusza się dużym dostawczym samochodem .Oczywiście tel nie odbiera.Nie znam niestety nazwy firmy.
    • Gość: lolek Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.12, 16:52
      Znam, tez miałem z nimi złe doświadczenia. U mnie dla odmiany sp...rzyli gładzie i malowanie (a wydawać by się mogło, ze tego nie da się zepsuć). Na pocztę mailową wysyłam kontakt do mnie jakby był potrzebny ktoś dla potwierdzenia, że firma działa bez umów, faktur itp. i że partaczy.
    • remakssss Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 07.07.12, 23:41
      Znam partacza i ostrzegam! Gość z dziwnym akcentem, nie zna się kompletnie na robocie., na naciął na kilkaset złotych a ponadto sp..rzył dach, trzeba było wzywać innego fachowca który za głowę się złapał. Gość naprawiał dach połaciowy przy otwartym oknie i nawet do pustego łba mu nie przyszło, żeby okno zamknąć i sprawdzić czy blacha nie odstaje. Prawdziwy fachowiec zrobił to w pierwszej kolejności i okazało się, że tam jest pies pogrzebany - tam ciekło na potęgę a szanowny pan Janusz Trankowski nawet nie wpadł na ten genialny pomysł, żeby to sprawdzić. Za to wziął się za wymianę całych fartuchów w oknach, sp..rzył koncertowo, naraził nasz na duże koszty dalszej naprawy bo oprócz łatania właściwego przecieku naprawialiśmy to co on zniszczył. Dodatkowo partacz jeden zniszczył wszystkie uszczelki, powycinał je d..bil.Obecnie sprawa jest już w sądzie i pan Trankowski lada zień otrzyma wezwanie.

Pola260 do sądu! To co gość robi to wyłudzanie pieniędzy.
    • Gość: Zofia123 Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 IP: *.play-internet.pl 27.06.13, 08:18
      Miałam "zaszczyt" poznać firmę o której mowa i PRZESTRZEGAM przed nią.Właścicielem jest TRANKOWSKI JANUSZ adres:WARSZAWA - URSUS Ul.JAGIEŁŁY 5. Zadzwoniłam do TRANKOWSKIEGK pod nr telefonu 607988531 i umówiłam się z nim na oględziny mojego przeciekającego dachu.Popełniłam błąd zawierając z Trankowskim umowę słowna,na naprawę dachu. On powiedział kiedy i za ile naprawi,a ja na to przystałam.Na oględziny dachu przyjechał sam,ale do naprawy dachu przyjechał już ze swoimi pomocnikami,Bogusiem z Białego Stoku i jeszcze jednym.Dach naprawili tak,że na drugi dzień,gdy spadł deszcz to woda lała mi się po ścianie.Dzwoniłam do Trankowskiego,żeby poprawił to co zepsuł,ale okazał się na tyle bezczelny,że chciał za naprawę tego co sam zepsuł zapłatę.Nigdy więcej Trankowskiego i jego nieudolnych pomocników.Jest to człowiek nie znający się na dekarstwie,niechluj,bałaganiarz ! Jednym słowem PARTACZ jakich mało,no i oszust,skoro nie dotrzymał słowa zawartej umowy.
      • Gość: dv Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 IP: *.ip.netia.com.pl 27.06.13, 10:01
        ludzie w jakim wy swiecie zyjecie? przeciez dzis to nic na gebe, wszystko na papierze, a potem wylewacie swoje zale na forum bo was gosc zrobil w trąbę :)
        kazdy potulnie chowa glowe, zamiast to zglosic w kilka miejsc.
        • Gość: obsmiany jak fretk hihihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 18:10
          Po kimś, kto pisze " z Białego Stoku" nie można sie niczego dobrego spodziewac
        • agi.czerwiec Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 13.03.16, 13:00
          Witam serdecznie, poszukujemy historii takich niedokończonych remontów do programu telewizyjnego. Jeżeli sprawa jest nadal aktualna, w wiem, że czasem ciągnie się to latami, bardzo proszę o kontakt na moviehouse.redakcja@gmail.com
    • Gość: Izabela Zakrzyńska Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.23, 23:12
      Ten typ właśnie oszukał moich rodziców.. kilka lat zbierali na naprawe dachu.. jak to możliwe, że on dalej działa? Są tu wzmianki o pozwach- jaki był finał?
      • Gość: Izabela Re: Włochy - nieuczciwa firma remontowa tel.60798 IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.23, 23:36
        Pieniędzy nie odzyskają- wiem- chcę zablokować oszusta!!! Mój Tata jest po przeszczepie serca, więc nie mógł wejść na dach "och tak". Wg. mojej Mamy "tak dobrze mu z oczu patrzyło"... jak tak można... żeruje na emerytach/rencistach... nie odpuszcze..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka