Dodaj do ulubionych

Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze!

14.08.14, 09:02
Witam!
Chciałbym rozpocząć nowy wątek związany w wyborami samorządowymi, a mianowicie ocena radnych dzielnicy Włochy. Cała rada vel banda nierobów zasługuje na niedostateczny, ale jest jedna radna która wyróżnia się spośród tej gromadki - jest to radna Jolanta Piecuch. Prawdziwa społeczniczka i kobieta instytucja. Zawsze interweniuje skutecznie i pierwsza tam gdzie to nasz pożal się boże burmistrz Wąsowicz powinien, a tak naprawdę to ona powinna zająć jego miejsce i nasza dzielnica był odżyła w końcu! Bo zapomina się o prostych inwestycjach o których Radna Piecuch zawsze mówi i przez to nasz komfort życia się obniża! Proszę o Wasze opinie o tej bandzie nierobów (z wyłączeniem Jolanty Piecuch), żebysmy wybrali mądrze w listopadzie.
Obserwuj wątek
    • michalinka7 Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 14.08.14, 11:51
      ile to teraz płacą za takie komentarze?
    • Gość: Dżigit Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.play-internet.pl 16.08.14, 19:08
      Napisała Pani to sama czy ktoś Pani pomógł Pani Jolu?

Nie znoszę tej obłudy politycznej. Obrzucanie błotem zamiast teź coś zrobic...
      • Gość: magda Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.08.14, 20:09
        dokladnie..masakra, jakie to zenujace i niskie....
        • Gość: AntyCebulak Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.play-internet.pl 17.08.14, 23:44
          Polaczki... Kiedy nasz naród dorośnie to zabawy w internecie. Oprócz hejtingu to niczego jeszcze nie umie... Smutne to
      • Gość: Jaguar Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.play-internet.pl 16.08.14, 20:57
        A może to wy oszukujecie i jesteście od Wąsowicza za kasę, a nie my.
    • Gość: Dżigit Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.play-internet.pl 16.08.14, 21:37
      Jaguar cięta riposta! Przekonałeś mnie do tego, źe to jednak ja jestem tym któremu płacą za negowanie innych polityków na rzecz innych.
    • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 17.08.14, 23:09
      Panie andrzejudobroduszny, genialna reklama, sama nic lepszego bym nie napisała o niesamowitej pani Jolancie, która - sądząc po tym, co pan pisze - powinna zostać boginią radnych. Przekonał mnie pan na kogo głosować.

A tak na poważnie to może jakieś konkrety zamiast ochów i achów? Obawiam się niestety, że pański post to kolejny przykład żałosnej kiełbasy wyborczej, która już za chwilę będzie truć społeczeństwo kiełbasianym jadem.
    • Gość: Wkurzony Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.play-internet.pl 17.08.14, 23:40
      Tak czytam ten wpis i się zastanawiam nad jedną rzeczą?! Nad tym co autor ma w głowie?
      Z jednej strony nazywa to " Oceną radnych", co brzmi fajnie, O będę mógł sobie poczytać coś o radnych z mojej dzielnicy i może znajdę kogoś na kogo będę mógł zagłosować. Jednak po zachęcającym tytule pojawia się to co wszędzie czytam w internecie. Masa niemerytorycznych wypowiedzi...

Facet jeśli juz wrzucasz ten post to napisz czemu ta Piecuch jest ok jeśli tak uważasz, a czemu ten Wąsowicz jest nie ok.

Z takiej dyskusji nic nie wynika. Zwykle obrzucacie się błotem.

Jeśli nie umiesz podejść do tematu odpowiednio to się nie zabieraj. Tylko zaśmiecasz to forum propagandą polityczna i to propagandą na bardzo niskim poziomie.
    • Gość: Zniesmaczony Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.play-internet.pl 18.08.14, 00:02
      Wojtek - człowiek konkret. " zrobiła więcej niż burmistrz na stołku"

Wojtek jest szansa na jakieś konkrety ?
      • Gość: wojciech-ski Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.lublin.mm.pl 18.08.14, 00:08
        jest. mało Pani Jolanta dla nas zrobiła? tyle inwestycji i działań dla naszego wspólnego dobra... boże, jacy wy wszyscy jesteście niewdzięczni! kto jak kto, ale ona nie zasługuje na oberwanie błotem, nawet odbitego rykoszetem od waszych kłótni.
      • Gość: Argumentator Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.play-internet.pl 18.08.14, 00:14
        Ho ho!

Ile się tu dzieje na tym forum. Co do oceny polityków z naszej dzielnicy a w szczególności Pani Piecuch bo tu o niej mowa głownie. Przecież reszta to " banda nierobów" to powiem szczerze że to z czego zasłynęła w moich uszach to, to źe nie protestowała przeciwko budowie budynku przez jakiegoś dewelopera, a właściwie przeciwko skończeniu tej budowy. Bardzo racjonalnie. Protestujmy przeciwko czemuś co jest i niedokoncźenue tego nie będzie się wiązało ze zburzeniem bo facet kasę wsadził to czemu miałby burzyć. Skończyło się tak że deweloper ten chciał się podpalić... Brawo!!!

Kolejne to przy okazji czego słyszałem o niej to te spotkania w sprawie złodzieji z których nic nie wynika także ocena to 1 z plusem na zachętę.
    • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 18.08.14, 00:12
      Panie Wojciechu - "nierządząc"? No tak, wynajmowanie agitatorów to pewnego rodzaju nierząd polityczny... Pozdrawiam! ;)
    • Gość: wikimiki Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.lublin.mm.pl 18.08.14, 22:38
      hahaha co za ściema z tym postem... pani Jolanto - więcej takich, dobra dawka śmiechu na dobry sen :)))
    • san.glo Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 19.08.14, 23:00
      Panie andrzejudobroduszny, czy możemy liczyć na Pańską dobrą duszę i doczekamy się czegoś konkretnego? :) Kurcze, chciałabym wiedzieć, dlaczego Pani Piecuch jest taka genialna hihi.
      • Gość: wikimiki Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.lublin.mm.pl 20.08.14, 00:23
        i cisza... niczym u pani Joli za piecuchem ;)
        • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 20.08.14, 16:21
          Halo, halo, czy autor wątku przepadł w nieznane? :(
          • Gość: krysPian Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.lublin.mm.pl 20.08.14, 19:49
            Zwykłe zaśmiecanie forum kiepsko przemyślanymi agitkami wyborczymi. Temat wątku ciekawy, chciałem się czegoś dowiedzieć. I co? Subiektywne wychwalanki, "bo tak".
      • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 21.08.14, 17:31
        Chyba Pani Piecuch ma bardzo słomiany zapał, skoro już się nie odzywa w tym wątku. :( To co dopiero by było, jakby została burmistrzem? :o !
    • michalinka7 Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 21.08.14, 18:04
      a ja czekam na odpowiedź ile się za takie komentarze i dalej nic :/
      • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 21.08.14, 18:45
        Może tyle, że w dalszym ciągu się to liczy i nie ma czasu odpisać? :(
        • Gość: wikimiki Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.lublin.mm.pl 22.08.14, 12:47
          czyżby już koniec kampanii? :( a miało być tak interesująco :( pani Jolu, niech pani dorzuci do piecucha!
    • michalinka7 Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 22.08.14, 21:56
      ale może spróbujemy porozmawiać na temat? taki fajny wątek w sumie a się marnuje, ja kiedyś chciałam podobnie porozmawiać
      • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 27.08.14, 20:55
        michalinka7, jeśli nie masz zamiaru wychwalać p. Piecuch, to szans na merytoryczną rozmowę chyba niestety nie widzę. :(
        • michalinka7 Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 28.08.14, 13:04
          dobra to ja zacznę! nie wiem czy widzieliście ale prowadzę oddzielny wątek o domu publicznym na mojej ulicy. Komentatorzy polecili mi żeby się zwrócić do moich radnych (w sensie z mojego okręgu) ul. Naukowa. Proszę o pomoc więc i wskazanie kto tam jest radnym/radną i opinie na tematy tych osób i ich skuteczności, czy zwracając się do nich o pomoc ja faktycznie ją otrzymam w wymierny sposób?
    • Gość: wyborca Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.14, 20:33
      andrzejdobroduszny ucichł. Widocznie Jolanta nie była taka "dobroduszna" i za mało zapłaciła, za słodzenie..
      • michalinka7 Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 28.08.14, 21:02
        albo andrzej był taki dobroduszny na jeden komentarz, a potem już dobradusza nie wystarczyła na pokrycie dalszych działań
    • michalinka7 Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 28.08.14, 21:01
      o jaki mem! haha! dobrze czyli rozumiem, że Panią Piecuch trzeba będzie minąć szerokim łukiem, a w takim razie co z resztą radnych?
    • Gość: WKożuchowski Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.14, 22:10
      Szanowni Państwo,
      Czy możemy wywołany temat rozpocząć od początku? Dotychczasowa korespondencja nie jest merytoryczną, a jest typowym polskim piekiełkiem, gdzie osoby zabierające głos nie odnoszą się do sprawy, a przerzucają się przycinkami, aluzjami nie świadczącymi o ich zainteresowaniu sprawą, a wyłącznie chęcią zaistnienia na forum. Tak nie zbudujemy społeczeństwa obywatelskiego. Krycie się za kryptonimami daje poczucie nierozpoznawalności, ale jednocześnie nie brania odpowiedzialności za swoje słowa. Gratuluję.
      Jeżeli masz powiedzieć coś negatywnego, ale merytorycznego o kimś, zrób to i obroń swoje zdanie. Dyskusja powinna być twórczą, a nie być anonimowym obrzucaniem się inwektywami ,sugestiami i "przysmrodkami". Znamy to z działalności pożal się Boże polityków.
      Do rzeczy. Lista radnych:

1. Baranowska Teresa
      2. Berłowska Halina
      3. Bieliński Marek
      4. Czuma Krzysztof
      5. Gembarzewski Roman
      6. Jopowicz Jacek
      7. Kałwajtys Dariusz
      8. Karczewska Bernadeta
      9. Kostrzewski Juliusz
      10. Kozłowska Hanna
      11. Kułakowska Elżbieta
      12. Mazur Jolanta
      13. Młynarek Christian
      14. Pawlik Andrzej
      15. Piecuch Jolanta
      16. Sosnowski Radosław
      17. Sosnowski Sławomir
      18. Szczepańska Elżbieta
      19. Turkas Andrzej
      20. Ufnal Wiesława
      21. Wojdalski Janusz Andrzej

Prosiłbym uprzejmie korespondentów na forum o krótkie wymienienie plusów i minusów działalności każdego z radnych. Zbliżają się wybory. Chciałbym wiedzieć kto i w czym zasłużył się w mijającej kadencji w mojej dzielnicy, która w swoim założeniu miała być Miastem Ogródem Włochy, a obecnie jest Skrzyżowaniem Włochy.
      • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 01.09.14, 17:54
        To może ja zacznę od przedstawienia planu dyżurów naszych radnych. Zobaczmy, którzy radni mają czas dla mieszkańców dzielnicy Włochy. Kiedy organizują spotkania, na które można przyjść, porozmawiać o problemach, poprosić o interwencję, czy po prostu podzielić się opinią. Władza jest przede wszystkim dla mieszkańców! Wydaje mi się, że chęć bycia do dyspozycji mieszkańców po części przekłada się na jakość wykonywania obowiązków wynikających z racji zajmowania stanowiska radnego dzielnicy. A więc:
        • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 01.09.14, 17:55
          1. Teresa Baranowska
          I wtorek miesiąca, godz. 17:00-18:00 - Urząd Dzielnicy Włochy
          każdy piątek miesiąca, godz. 16:00-17:00 - Klub "Stokrotka"

2. Halina Berłowska
          I poniedziałek miesiąca - Biblioteka w Parku Kombatantów
          III wtorek miesiąca - Dom Kultury WŁOCHY 18:00-19:00

3. Marek Bieliński
          I środa miesiąca, Dom Kultury "WŁOCHY" 17:00-18:00

4. Krzysztof Czuma
          I wtorek miesiąca - Biblioteka w Parku Kombatantów 18.00 - 19.00

5. Roman Gembarzewski
          Dyżur po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym.

6. Jacek Jopowicz
          I poniedziałek miesiąca - Biblioteka w Parku Kombatantów
          III wtorek miesiąca - Dom Kultury "WŁOCHY" 18:00-19:00

7. Dariusz Kałwajtys

8. Bernadeta Karczewska
          Dyżur po uprzednim telefonicznym uzgodnieniu.

9. Juliusz Kostrzewski

10. Hanna Kozłowska
          Dyżur po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym

11. Elżbieta Kułakowska

12. Jolanta Mazur
          III wtorek miesiąca - Urząd Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy 18:00-19.00

13. Christian Młynarek
          I czwartek miesiąca - Urząd Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy
          III czwartek miesiąca - OPS 18:00-19:00

14. Andrzej Pawlik
          Dyżur po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym

15. Jolanta Piecuch
          po uprzednim telefonicznym uzgodnieniu

16. Radosław Sosnowski
          Po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym 18:00-19:00

17. Sławomir Sosnowski

18. Elżbieta Szczepańska
          III środa miesiąca - Dom Kultury "WŁOCHY" 17:00-18:00

19. Andrzej Turkas
          I środa miesiąca - Biblioteka w Parku Kombatantów 17:00-18:00

20. Wiesława Ufnal
          I poniedziałek miesiąca - Budynek wielofunkcyjny 16:00-18:00

21. Janusz Andrzej Wojdalski
          II środa miesiąca - Biblioteka w Parku Kombatantów
          III środa miesiąca - Dom Kultury "WŁOCHY” 17:00-19:00
          • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 01.09.14, 17:55
            Jak widać, niektórzy radni mają do dyspozycji nawet pięć ustalonych terminów w miesiącu. W związku z tym nie ma problemu, aby na bieżąco mieszkańcy mogli komunikować się z władzą. Inni zaś nie zakładają poświęcania czasu mieszkańcom Włoch, trzeba dzwonić i o to prosić. Jakieś dalsze wnioski, opinie, komentarze? Podtrzymuję wątek - zapraszam do dyskusji!
            • Gość: krysPian Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.lublin.mm.pl 01.09.14, 19:20
              A ktoś się orientuje, czy "radni na telefon" mają summa summarum więcej spotkań z mieszkańcami niż ci, którzy mają z góry wyznaczone, stałe terminy?
              • Gość: mateusz13 Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.14, 19:57
                Zacznijmy od tego, że do niektórych w ogóle nie można się dodzwonić.. Miałem kilka uwag do jednej radnej, która nie raczy odebrać, ani tym bardziej oddzwonić..
                • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 01.09.14, 21:53
                  Do której? Wiesz, jak już oceniamy, rozmawiamy, to karty na stół, kawa na ławę i konkretnie.

• Gość: mateusz13 Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.14, 17:39
                    Oczywiście mówię o tak wychwalanej radnej Piecuch.. Nie wiem po co jej telefon skoro nie odbiera!
                    • Gość: wikimiki Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.lublin.mm.pl 03.09.14, 07:46
                      Zadzwoń do przybytku na Naukowej. Myślę, że tak najszybciej się z nią skontaktujesz. -,-
                      • Gość: mateusz13 Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.14, 16:36
                        Zwykle nie chadzam po burdelach, ale jak widać będę musiał się wybrać, bo inaczej nie uda mi się skontaktować z panią radną..
                        • Gość: wikimiki Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.lublin.mm.pl 07.09.14, 20:07
                          Jeszcze jest szansa, że może przed wyborami troszkę się zreflektuje i chociaż odbierze telefon. ;)
                          • michalinka7 Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 08.09.14, 15:29
                            a działa może u nas jakieś stowarzyszene fundacja która sprawdza naszą włądze? fajnie by było podzownić i sprawdzić który z radnych faktycznie spotyka się z mieszkańcami i może im zaproponować coś wymiernego!
              • wkozuchowski Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 02.09.14, 17:50
                Dobry pomysł. Jeżeli chcemy dowiedzieć się czegoś więcej o skuteczności działań Radnych, poprośmy ich o informację o ilości spotkań, tematów, którymi się zajmowali i rezultatów ich starań. Jeżeli są inne merytoryczne pytania, które chcielibyśmy im postawić, to czekam na propozycje.
                Pozdrawiam
                • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 03.09.14, 07:49
                  A ja bym się chętnie dowiedziała, jak im wyszła realizacja wyborczych obietnic.
                  • san.glo Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 05.09.14, 23:06
                    Ciekawe co by wyszło, gdyby każdy radny zrobił swoisty rachunek sumienia... ;)
                    • wkozuchowski Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 08.09.14, 18:18
                      Właśnie zamierzam ich "wyspowiadać" zadając im kilka pytań, między innymi co uważają za swoje największe osiągnięcie, a co za największą porażkę. No i oczywiście statystyka spotkań etc etc etc.
                      • san.glo Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 08.09.14, 18:55
                        Z tego co widzę, to tej ekipie nawet do rachunku sumienia jeszcze baaardzo daleko. :/
                      • Gość: marcelina30 Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.14, 21:04
                        To jest bardzo świetny pomysł. Ostatnio nadrobiłam wątki na forum i ze zdziwienia przecierałam oczy! Niektórym radnym poważnie należy się rachunek sumienia i to poważny. Ciekawe jak będą się tłumaczyć z nic nie robienia!
                      • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 11.09.14, 22:34
                        A propos - orientuje się ktoś może, czy po wakacyjnym sezonie ogórkowym zmieniło się jakoś podejście radnych chociażby właśnie do spotkań z mieszkańcami? Mateusz13, udało Ci się dodzwonić do radnej Piecuch?
                        • Gość: rita.kim Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.lublin.mm.pl 11.09.14, 22:40
                          Swoją droga ciekawe, że p. Jola była w stanie napisać o sobie pochwalny post, a nie ma czasu ani chęci na rzetelne wywiązywanie się z obowiązków wynikających z zajmowanego stanowiska. Nie rozumiem. :(
                          • Gość: alinka Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.lublin.mm.pl 12.09.14, 21:49
                            A tak między nami, mieszkańcami - którego radnego możecie uznać za najbardziej "zasłużonego" dla Włoch? Mam swój typ, ale póki co nie chcę nic sugerować. ;)
                            • san.glo Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 13.09.14, 01:16
                              Rozumiem, że cudzysłów przy "zasłużonym" jest znaczący? ;p Bo jeśli tak, to moją faworytką jest pani Jolanta Piecuch, wykańcza konkurencję już w przedbiegach. :D
    • Gość: Ferdynand Kiepski wyborca komunalny ocenia radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.14, 18:44
      Ja bardzo wysoko oceniam radnego X.Y. ponieważ załatwił mi mieszkanie komunalne. Natomiast radnego A.B. oceniam bardzo nisko bo mi nie załatwił. I wszyscy zobaczycie kto wygra wybory!
      • michalinka7 Re: wyborca komunalny ocenia radnego 18.09.14, 19:08
        haha! i taka to wyliczanka jest niestety.. trafne bo trafne Panie Ferdynandzie ;) ale jednak kogoś konkretnego trzeba będzie wybrać. Nie głosowanie samo w sobie też je złe, bo jeszcze dorwie się do władzy ktoś kto zupełnie tego robić nie powinien.
        • san.glo Re: wyborca komunalny ocenia radnego 21.09.14, 19:57
          Eh, niestety wielu ludzi ma podejście "nie ma nikogo godnego mojego głosu, więc nie idę". A właśnie Ci, którzy nie głosują byliby w stanie razem przewrócić listę wyników do góry nogami. :(
          • Gość: karol Re: wyborca komunalny ocenia radnego IP: *.lublin.mm.pl 23.09.14, 18:41
            Moim zdaniem wystarczyłoby wymienić kilku "felernych" radnych, i we Włochach byłoby naprawdę w porządku. Co o tym myślicie?
            • michalinka7 Re: wyborca komunalny ocenia radnego 23.09.14, 22:32
              no tak tylko żeby nie wymienić feleranych radnych na buble, bo wtedy wyjdziemy z tego jak zabłocki na mydle i będzie jeszcze większy problem z tą grupką ;)
            • Gość: wyb Re: wyborca komunalny ocenia radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.14, 17:49
              Czy jest jakaś szansa, że elektorat smoleński tym razem nie wybierze radnego W. ps. "Profesor"?
              • Gość: wikimiki Re: wyborca komunalny ocenia radnego IP: *.lublin.mm.pl 26.09.14, 22:15
                A o jakim radnym mówisz? Bo nie rozumiem takich niedopowiedzeń... :/
                • michalinka7 Re: wyborca komunalny ocenia radnego 28.09.14, 20:01
                  ps. Profesor to jakiś musi być naukowiec ;) ale nie przypominam sobie który to, czekamy na dopowiedzenie
                  • Gość: wyb Re: wyborca komunalny ocenia radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.14, 21:36
                    Przesada. Przecież nie wszyscy profesorowie to naukowcy. Trafiają się także utytułowane półgłupki. :)
              • Gość: wikimiki Re: wyborca komunalny ocenia radnego IP: *.lublin.mm.pl 30.09.14, 18:49
                A czy jest jakaś szansa, że będziesz oceniał Radnych na podstawie ich pracy, a nie prywatnych poglądów?
                • Gość: ardon Re: wyborca komunalny ocenia radnego IP: *.lublin.mm.pl 30.09.14, 19:08
                  Hmm, może nie ma powodu, aby przyczepiać się do radnego w sferze zawodowej, więc wyciąga mu się cokolwiek, byle coś zarzucić? Hahaha słabo!
                  • Gość: wyb Re: wyborca komunalny ocenia radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.14, 12:44
                    Jest coś takiego jak "zawód: radny"? Nie wiedziałem.
                    • Gość: 1krystyna1 Re: wyborca komunalny ocenia radnego IP: *.lublin.mm.pl 01.10.14, 14:16
                      Całe szczęście wyb, że znalazłeś coś, żeby mi zarzucić. Cieszę się, że moja teoria na temat Twojego podejścia do oceniania innych okazuje się słuszna.

W każdym razie Wojdalski dobrze wywiązuje się z obowiązków wynikających z bycia radnym, a jego PRYWATNYCH opinii o katastrofie smoleńskiej nie powinniśmy brać pod uwagę. I w tym przypadku nie możesz zarzucić mi lapsusu.
                      • Gość: wyb Re: wyborca komunalny ocenia radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.14, 14:23
                        Wiadomo, że jak mieszkanie poza kolejką załatwił to znaczy, że dobrze się wywiązuje. Ale czy prywatna wiara w Tuska podkładającego trotyl w samolocie nie świadczy o poważnych zaburzeniach umysłowych? :)
                        • Gość: 1krystyna1 Re: wyborca komunalny ocenia radnego IP: *.lublin.mm.pl 01.10.14, 15:21
                          Hmm, czyżbym wyczuwała jakiś ból d**y? Szanowny Panie, mieszkanie mam własnościowe, w spadku po rodzicach. Naprawdę nie potrzebuję, żeby Wojdalski (jeśli już pomówienia bierze Pan na poważanie) załatwiał mi mieszkanie. A gdyby implikacją wiary w coś były poważne zaburzenia umysłowe, to większość Polaków siedziałaby teraz w psychiatryku. ;) Coś nie wyszła Panu ta ocena. Pozdrawiam.
                          • Gość: Karol Re: wyborca komunalny ocenia radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.14, 10:02
                            Jakim sposobem osoby niepełnosprawne umysłowo mogą uzyskiwać tytuły naukowe? Trzeba mieć umiejętność budowania mafii.
    • kardool Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 01.10.14, 15:13
      Witam serdecznie,
      odnalazłem właśnie to forum i z ciekawością przejrzałem ostatnie wątki. Trafiłem na ten wpis, zapoznałem się z komentarzami i wiecie Państwo co? Jako mieszkaniec Włoch od 7 lat uważam, że zajmujecie się Państwo nie tym, czym należałoby. Bardzo nie podoba mi się ocenianie radnych na podstawie ich prywatnych opinii, jak powszechnie wiadomo - "prawda jest jak du*a, każdy ma swoją". Nie podoba mi się również przymykanie oczu na ich bierność w odniesieniu do spraw, którymi - jako radni - powinni się zajmować. Mam tu na przykład na myśli brak działania Radnej Piecuch w sprawie burdelu. Właśnie, ktoś się orientuje może kiedy ta radna ma jakiś dyżur, organizuje spotkanie? Bardzo chętnie wygarnąłbym jej w twarz moje zarzuty, bo takie pisanie na forum - jak widać - jest mało skuteczne.
      Pozdrawiam i proszę o odpowiedź,
      Karol
      • wkozuchowski Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 01.10.14, 18:21
        Witam. Był już taki jeden z kijem na złodziei, któremu posterunek policji jest niepotrzebny. Teraz czytam o wygarnięciu komuś w twarz, a przecież istnieją inne cywilizowane formy prowadzenia rozmów i dyskusji. Domy publiczne, nazywane popularnie mało elegancko (gdzie dzisiejszej Polsce do elegancji) burdelami istnieją na całym świecie i nikt nie daje sobie z tym rady. Przyroda jest silniejsza. Oczywiście można wywieźć Jagnę na wozie z gnojem, ale nie wiem czy się to w dzisiejszych czasach sprawdzi :-). Zamiast robić z tego główny temat dyskusji, proponowałbym zajęcie się tematem stanu chodników, zabudowy terenu przed dworcem kolejowym (akurat temat, o który Pani Jolanta Piecuch walczy od dłuższego czasu), planowanego ronda przed dworcem (na szczęście chyba już nie będzie), włączenia ulicy Tynkarskiej w i tak zatłoczony węzeł komunikacyjny na skrzyżowaniu Popularnej i Chrobrego i wielu, wielu innych. Pozdrawiam.
        • kardool Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 03.10.14, 22:33
          Czytam i nie wierzę. Burdel nazywa Pan przyrodą?! To może przeniesie go pan z Naukowej do siebie do domu? No przecież to takie naturalne... Ja tej "przyrody" nie chcę mieć przy swojej ulicy. :-/
    • Gość: KOOLRI Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: 31.178.104.* 09.10.14, 01:32
      Jakbym miał ocenić radnych to zacząłbym od Piecuchowej. Z resztą mam nadzieję, że Pani Radna tak jak zorganizowała spotkanie latem, zorganizuje i teraz gdzie wytłumaczy się z kłamstw które z jej ust można było usłyszeć na temat włamań, które podobno wzrosły w 2014 a statystyki pokazują coś innego. DO ZOBACZENIA PANI PIECUCH
      • michalinka7 Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 09.10.14, 23:14
        powtarzam mój komentarz z innego wątku słowa Pani Piecuch i spotkanie się wykluczają wzajemnie :)
        • wkozuchowski Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 10.10.14, 16:02
          Drodzy forumowicze. Muszę się przyznać, że czegoś nie pojmuję. Po pierwsze ukrywacie się pod loginami, a używacie nazwisk osób do których macie pretensje. Trochę odwagi. Po drugie uwaga do kardoola. Mam wrażenie, że nie zrozumiał Pan mojej uwagi. Przyroda płata różne figle. Przynajmniej wiem w jakiej okolicy Pan mieszka :-).Ponieważ pozwolił Pan sobie na grubiaństwo w stosunku do mojej uwagi, pozwolę sobie odpowiedzieć. Jest takie zjawisko psychologiczne, które mówi, że najbardziej zwalcza się to, co podświadomie chciałoby się mieć :-). Po trzecie do koolri (sądząc po ilości oo to jakaś moda :-)) czy bezpieczeństwo obywateli mierzy się zachowaniem poziomu ilości przestępstw i jeżeli się nie zmienia to wszystko jest OK? Rozumiałbym komentarz gdyby był pisany przez w imieniu grupy przestępczej chcącej uśpić czujność obywateli albo chcącej się zemścić za wzmożenie czujności policji, ale przecież tak nie jest.
          Pozdrawiam
      • Gość: wikimiki Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.lublin.mm.pl 10.10.14, 19:16
        Obawiam się, że nie zorganizuje spotkania... Przecież mówimy o Jolce. ;) Myślę, że nawet chęć wygrania wyborów jej do tego nie zmotywuje. :p
    • Gość: kłosowska Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.lublin.mm.pl 18.10.14, 00:47
      No, Proszę Państwa - niecały miesiąc! Kampania rusza pełną parą, jeszcze wszystko może się wydarzyć! :D
      • michalinka7 Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 18.10.14, 18:29
        oby to co się wydarzy było chociaż dla nas dobre :)
        • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 20.10.14, 18:18
          Z tego co widzę o ocenę w tym wątku ciężko... No cóż, jedną z najautentyczniejszych będziemy mieli okazję poznać 16 listopada.
    • san.glo Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 21.10.14, 17:14
      Wydaje mi się, że ogólna opinia o konkretnych radnych jest na tyle silna, że jakieś indywidualne wywody raczej nic nie wskórają. ;)
      • martadunin Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze 25.10.14, 15:08
        Właściwie nie mają nic wskórać. San.glo ja po prostu się zastanawiam, czy ktoś myśli tak samo jak ja o naszych radnych. :)
    • Gość: fila Re: Ocena radnych dzielnicy - proszę o komentarze IP: *.lublin.mm.pl 27.10.14, 19:27
      oj ale jestem ciekawa przetasowań powyborczych :D
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka