Dodaj do ulubionych

knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie

31.12.04, 19:10
Witam....

Proponuję stworzyć subiektywny ranking miejsc gdzie warto wejść na małe co
nieco lub tylko na kawę... lub piwo...... Zacznę od kilku propozycji;)

Westside - Park szczęśliwicki - od strony włodarzewskiej - przy moście do
parku. Dobra kawa smakowa ;) - jedzenia nie próbowałem. Jakość i wystrój
poprawia się z miesiąca na miesiąc.
Va bene ul.Pruszkowska 13 Dobra włoska pizza (z pieca opalanego drewnem) i
niezłe makarony - dowożą do domu;) www.vabene.pl/
Picola Italia ul.1 Sierpnia 46 (róg Al. Krakowskiej) dobra kuchnia włoska
www.piccolaitalia.pl/

Obserwuj wątek
    • mareczek75 Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 01.01.05, 10:56
      Witam
      Ranking to świetny pomysł. Co do "Va bene" zdecydowanie odradzam, a
      przynejmniej pizzę. Byliśmy we trójkę u wszystkich pizza była przesolona, moja
      do tego przypalona, zamiast podwójnej szynki bez cebuli kumpel dostał podwójną
      cebulę bez szynki. Kelner nie podał cukru do herbaty nie mówiąc o innych
      dodatkach o których zapomniał. Może to pierwszy dzień chłopaka? Nasze uwagi co
      do pizzy i obsługi nie spotkały się z odzewem ani skromnym przepraszam.
      Postanowiliśmy, że więcej tam nie zawitamy i oczywiści odradzamy znajomym
      którzy też chcieli wypróbować to miejsce ale już nie wypróbują.
      Pozdrawiam Mareczek
      • smokognia Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 02.01.05, 09:38
        ja w vabene dość często pizze kupuję - ale z dostawą do domu;) - w zakresie
        jedzenia przywożonego na telefon są dużo lepsi niż pizzahut oraz telepizza -
        zarówno jeżeli chodzi o smak jak również stosunek ceny do produktu. Mnie aż
        takie wpadki jak podane w wcześnejszym poście się nie zdarzały... jedyna o
        której pamiętam to sytuacja że zamówiłem dwie pizze a przyjechała jedna...więc
        musieli drugą jeszcze raz dowieść.

• Gość: PIR Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 11:26
        Va bene - Z tym dostarczaniem do domu też ostrzegam. Zaplanowalośmy sobie źe
        nie robimy obiadu zamówimy pizzę. Dzieciaki się ucieszyły. Dzwonimy i ...
        Dziś impreza zamknięta - mówi pani - cay lokal wynajęty i dostaw też nie ma.
    • nekome Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 01.01.05, 18:11
      Non Solo na Grojeckiej, niedaleko Placu Narutowicza - rewelacyjna pizza:))
      • nekome Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 02.01.05, 20:15
        aaa, i jeszcze rewelacyjna grecka restauracja Meltemi u zbiegu
        drawskiej i szczesliwickiej. super wystroj /nawet toalety z utrzymane
        w 'morskim' klimacie/ jedzenie bardzo dobre , cudowna kawa i desery-
        uwielbiam 'nirvane' :)))
        • Gość: pik Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.04.05, 10:52
          Meltemi to bardzo miłe miejsce, ale poziom cenowy z tych wyższych (zawsze mi
          jakoś wychodzi 150-200 zł za 2 osoby)
        • Gość: Pawełek Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.bci.net.pl 08.07.05, 15:12
          nekome napisała:

> aaa, i jeszcze rewelacyjna grecka restauracja Meltemi u zbiegu
          > drawskiej i szczesliwickiej. super wystroj /nawet toalety z utrzymane
          > w 'morskim' klimacie/ jedzenie bardzo dobre , cudowna kawa i desery-
          > uwielbiam 'nirvane' :)))

Jedzenie raczej przeciętne, w skromnych ilościach, za to bardzo drogo. Wystrój,
          przyznaję, przyjemny.
    • Gość: Margola Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 20:09
      Pizzeria na ulicy Barskiej (niedaleko stacji BP przy ul. Kopińskiej)

pizza rewelacyjna, wspaniała dla dwóch zglodniałych osób....sos pod dostatkiem
      sami sobie dozujemy...są w dzbankach. Nie przypalona, nie przesolona. Cena
      nawet prystępna....

• smokognia Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 02.01.05, 10:08
      Kolejne miejsca:

Latający Kufer - Grójecka 70. Kilka razy byłem - o ile na początku z jakością
      bywało róznie to w tej chwili ustabilizowała się ona na całkiem przyzwoitm
      (dobrym poziomie) - chociaż bez euforii;). Miejsce dobre na krótkie na 1-2
      godzine spotkania gdzie przy lunchu można przegadać bieżące tematy;). Do
      jedzenia polecam duże sałatki (okolice 20 - 25 złotych) oraz naleśniki (15-20)

Vera Italia ul. Sąchocka 5 (5-7 minut na piechotę od budynku Prokomu/grójecka)-
      kiedyś była to jedna z najlepszych knajp włoskich w polsce (o ile ktoś nie
      uciekł wcześniej gdy zobaczył ich wytrój), a jeżeli chodzi o makarony to prawie
      orgazm. Nie byłem w niej od kilku miesięcy więc nie wiem czy dalej utrzymują
      jakość. Jeżeli chcecie kogoś tam zabrać "to mocno zwraca uwagę na wystrój" to
      radzę rezerwować miejsce w drugiej sali - od wejścia.
      • Gość: Mac Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.aster.pl 02.01.05, 12:11
        Z pizzerii zdecydowanie Barska, chociaz przyznaje, ze innych ochockich nie
        zwiedzilem. Jest jeszcze Obfity Rog na Szczesliwickiej, ale daleko mu do
        Barskiej.

Na piwo od lat chodze do Oczka w Osrodku Kultury Ochoty przy rogu Bitwy
        Warszawskiej i Grojeckiej. Musze przytym zaznaczyc, ze na pewno istnieje milion
        lepszyc miejsc na samej Ochocie, ale Oczko jest jedyne w swoim rodzaju.
        Moje "czwartkowe obiady" z jednym z najlepszych przyjaciol sa juz tematem
        legend u moich znajomych/rodziny, odbywaja sie zawsze w Oczku, niestety nie tak
        czesto jak kiedys. Nie mozna nie docenic tego, ze przychodzi czlowiek na piwo,
        pogadc, a zanajduje sie w trakcie debaty o UE, koncertu jakiegos malo znanego,
        ale wypasionego zespolu (podczas ktorego tanczono na stolach) czy kursu tanca
        country. Kiedys byl jeszcze s.p. Jaguar, ale zlikwidowali.

Nie polecam knajpy Fuks na Bialobrzeskiej, strasznie lumpiaste.dresiarskie
        towarzystwo. Kiedys przy mnie jeden rozbil sobie kufel od piwa na glowie,
        zachlapal cala sale krwia, a pani kelnerka tylko zapytala "ktory z panow znowu
        narozrabial?"

Pozdrowienia!
        • Gość: JoGa Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.quintiles.com / 193.129.161.* 26.02.05, 01:20
          OCZKO ma atmosfere, masz racje. Tylko nie wprowadzaj ludzi w blad podajac
          lokalizacje. To jest spory kawalek od Bitwy W-skiej (a raczej od Banacha, bo to
          juz drga strona Grojeckiej), tak w polowie drogi miedzy Banacha a Kinem Ochota.
          Adres Grojecka 75.
        • Gość: nF Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.acn.waw.pl 04.01.06, 03:32
          Ja lubiłem Oczko, niestety do czasu. Była taka młoda, chuda barmanka, która skutecznie odstręczała od siebie. To parę lat temu, ale wygubiła dużą część klientów. Teraz jakoś nie czuję się tam na miejscu.

Choć trzeba przyznać, że miejsce jest ciche i mało odwiedzane, szczególnie wieczoremi można tam być jedynymi gośćmi. Dla osób które lubią spokój i niczym niezakłócone spotkania towarzyskie.
      • Gość: PIR Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 12:12
        Vera Italia - Jeśli chodzi o wnętrze to radzimy sobie zazwyczaj tak że
        przychodzimy tylko latem. Wtedy można zająć stoliki w ogródku. Ogródek to chyba
        dwie byłe działki. Zostały nawet drzewka owocow. Bardzo romantycznie. Jedyna
        wada to to że wieczorem ty jesz a ciebie jedzą. Trzeba wziąć coś na komary.
        A takiego tiramisu to jeszcze nigdzie nie jadłem.
        • Gość: PIR Vera Italia - pożegnanie IP: *.pentacomp.com.pl 05.07.05, 17:54
          No i się skończyło.
          Zamiast stolików na świerzym powietrzu, zamiast dżewek owocowych mamy ...
          Srebrny płot i a za nim dźwig.
          Szkoda
          Jedzenie co prawda nadal wspaniałe ale bez ogóródka to już nie to samo.
          Żegnaj :(
    • mareczek75 Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 02.01.05, 16:29
      Witam

Margola - "Pizzeria na ulicy Barskiej (niedaleko stacji BP przy ul.
      Kopińskiej)" - kiedyś często tam chodziłem ale miałem dłuższy okres przerwy i
      kiedy pewnego pięknego dnia odwiedziłem lokal i bardzo się rozczarowałem. Pizzy
      było o połowe mniej i smak nie ten co zawsze. Czy teraz jest tak jak dawniej?
      Przyznaję, że od 1,5 roku tam nie byłem.

NEKOME - "Non Solo na Grojeckiej, niedaleko Placu Narutowicza - rewelacyjna
      pizza:)" - tam jeszcze nie byłem chociaż brat mi polecał podobno przebija inne
      pizzerie, koniecznie muszę sprawdzić :-).

SMOKOGNIA - "Latający Kufer - Grójecka 70" - co do tej knajpki zgadzam się z
      Twoją wypowiedzią.

Na koniec dodam coś godnego polecenia. SAMIRA (www.samira.pl/) na tyłach
      Biblioteki Narodowej koło MPO. Z zewnątrz miejsce może odstrasza ale potrawy
      wyśmienite i ceny przystępne, sami spróbujcie. Nie pomylcie z knajpką na rogu
      przy samym wjeździe z Al. Niepodległości, należy wjechać dalej.

Pozdrawiam Mareczek

• Gość: ochotnik Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 11:58
        Mareczku, cen w SAMIRZE nie polecam: normalne dania po kilkadziesiąt zł.,
        sprawdź sam: www.samira.pl/podstrony/snackbar.html
    • Gość: Paul Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.acn.waw.pl 04.01.05, 00:54
      Był ktoś może w greckiej knajpie w budynku Colosseum na Włodarzewskiej? Dalej
      też jest jakaś restauracja.

Acha - na Włodarzewskiej obok myjni samochodowej jest wietnamska buda... Kurczak
      po sajgońsku za 10 złotych. Jadłem 3 razy i nadal żyję, ale w sumie... dla
      desperatów.
      • Gość: JoGa Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.quintiles.com / 193.129.161.* 26.02.05, 01:11
        Beznadzieja - brak stylu i atmosfery. Ceny nieproporcjonalnie wysokie. Jakosc
        potraw taka sobie. Fakt, ze porcje spore. Ale chociaz mam tam dwa kroki, wiecej
        nie pojde. Jak mam przyplyw gotowki to biegne do Meltemi. Jak w portfelu
        luzniej - pizzeria na Barskiej, naszy zdaniem nadal bezkonkurencyjna.
      • Gość: Ida Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 16:09
        Byłam... za podsmażone warzywa (kiepskie), z polędwicą których nie było w
        karcie, polecone przez kelnerkę zapłaciłam ponad 40 zeta..
        Nie polecam
    • Gość: Andy Sympatia? IP: 83.238.0.* 04.01.05, 11:21
      Zauważyłem restaurację Sympatia na rogu Włodarzewskiej i chyba Bileskiej. Co
      prawda nie byłem i nie jadłem, ale może ktoś coś wie na temat jakości potraw?
      • jowitalipinska Re: Sympatia? 22.01.05, 12:28
        Jakosć potraw OK, natomiast stosunkowo drogo a obsługa czasem miła do przesady
        a czasem arogancka - chyba w zależności od tego jak cie ocenią. Mi sie to nie
        podoba..
        Jowita
    • Gość: dir Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.telenergo.pl 05.01.05, 13:01
      Barek 'Korona' na Słupeckiej koło pl Narutowicza. Mały wybór dań, ale
      właściciel to dusza nie człowiek.
      • Gość: magda Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 17:31
        Jeżeli chodzi o Piccola Italia to szczerze odradzam, wyjątkowo nie smakowało mi
        tam jedzenie.
        Meltemi również nie wywołało u mnie euforii: generalnie na zamówione dania
        trzeba było bardzo długo czekać, a poza tym są to małe porcje w stosunku do
        ceny.
        Natomiast Non Solo, Vera Italia i Samira są to miejsca, które śmiało można
        polecić.
    • Gość: PIR Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.05, 22:10
      Mała perełka po sąsiedzku - Włochy ul. słowicza. Cukiernia. Ciacha świetne. Są
      też dwa stoliczki można usiąść i wypić kawę.
      Bardzo miła obsługa.
      • katmoso Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 07.01.05, 12:51
        a piwo? w lecie PL. narutowicza pod parasolkami (knajpa mieści się w dawnym
        szalecie). z okolic Corso na pl. Zbawiciela
        • Gość: nigga Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: 212.160.172.* 10.01.05, 09:36
          Nie no, ktos kto zna Ochote raczej nie pojdzie do knajpy zrobionej w kiblu!!
          Ona jest tylko dla studencikow moim zdaniem. Super klimat panuje w "Ochotce" na
          placu narutowicza. zwlaszcza w dolnej sali - taki lumpiarsko-nostalgiczny.
          • jedza1 Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 10.01.05, 14:35
            Vera Italia - jedzenie pyyyyyszne ale bardzo brzydki zwyczaj wymuszania
            napiwkow.
            Rachunek:120 - Pani dostaje 150 i znika na dlugi czas. Pozostawiajac klienta z
            dylematem: szukac Pani i upominac sie o 30 PLN (nieby nie majatek ale licza sie
            zasady) czy machnac reka i wyjsc.
            Za pierwszym razem uznalam to za przypadek, za drugim - za zwyczaj.
          • katmoso Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 10.01.05, 21:06
            ach te wieczorki w ochotce... bywało czasem gorąco...
            a piwo czasem fajnie wypić nie w szalecie na dole, lecz pod parasolkami na
            górze. tym bardziej odkąd ławki za płotkiem to już pretekst do zaczepki ze
            strony policji. chyba, że jest się grupką żulików, takich już nikt nie
            molestuje za picie w plenerze, ale do młodzieży się przyczepić spokojnie czas
            na świeżym powietrzu spędzającej, pragnienie sycącej...
          • Gość: Apache Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 18:37
            A to rozumiem, że "studenci(cy?)" na Ochocie nie mieszkają?

Bo gdyby mieszkali to nie widzę powodu aby w tym wątku nie miały się pojawiać
            rekomendacje odpowiadające ich gustom (pomijam już fakt założonego z góry złego
            gustu studentów :P )
            • Gość: nF Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.acn.waw.pl 04.01.06, 03:38
              Gust studenta w większości zależy od stopnia napełnienia portfela :-)
    • Gość: MIKE Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.chello.pl 18.01.05, 18:15
      VABENE SUPER WLOSKIE JEDZENIE PRZYSTĘPNE CENY MILA ATMOSFERA POLECAM BYLAM
      JADLAM PILAM I PRZEŻYLAM
      • Gość: Mewa Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.crowley.pl 01.02.05, 14:22
        A czy ktoś z Was odwiedził już Da Grasso na Mołdawskiej??? Wystrój adekwatny do
        nazwy :-))))), ale nie jadłam i jestem ciekawa opinii.
        Pozdrawiam
        • interkacpi Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 05.02.05, 15:54
          NONSOLO - naprawde niezla pizza (i nie tylko)
          FUKS - wieczorami moze i nieciekawie ale w porze lunchu - swietnie karmia, ceny
          nie za niskie, ale ....
          pozdrawiam
          • Gość: Kolorski Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.aster.pl 06.02.05, 12:18
            Pizzeria Da Grasso na Moldawskiej jest fantastyczna. Znam siec z innych miejsc -
            dla mnie to pizza nr 1. Kolorystyka wnetrza dla mlodych, ale ja zamawiam
            najczesciej na wynos. Nie wiem tez kto tam bywa.
            • Gość: Mewa Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.crowley.pl 07.02.05, 12:57
              Dzięki za opdpowiedź. Już tam byłam :-). Dla mnie bez fajerwerków, ale
              niedrogo, więc duuuuży plus. A towarzystwo było ok.
              • Gość: Vela Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.telenergo.pl 10.02.05, 22:02
                El Corazon, ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7b, tel. 598 08 98, otwarte do 23,
                budynek Grupy Żywiec.
                Pyszne jedzonko (paella:)))), bardzo duże dania, ceny przystępne, miły i
                spokojny wystrój a i obsługa bardzo miła. Piwo było kiedyś po 5 ale teraz chyba
                8:(

Latający Kufer bardzo fajny ale dość drogi jak na tej klasy lokal. Warto
                pojawić się tam w poniedziałek na piwko w cenie promocyjnej:) Obsługa bardzo
                miła.

Meltemi-nie byłam ale chyba dlatego że nie słyszałam pochlebnych opinii. Tak
                jak wcześniej napisano jedzenie średnie a drogo.

Polecam lodziarnię w Blue City:)

• Gość: Pawelek Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:16
                  El Corazon, faktycznie nie doceniany, naprawde zadki na ochocie przyklad
                  spokojnej i milej knajpki. pizza tylko na barskiej- z moja ukochana gud fadern
                  i spiewnie zawodzacym numery panem od pizzy:)a latem jeszcze milej, bo w srodku
                  bywa czasem duszno i zapalic nie mozna jak sie oczekiwanie wydluza. jedyna
                  atrakcja fuksa to bilard, ale faktycznie trzeba uwazac zeby nie byla to
                  ostatnia partia w zyciu. non solo mi nie odpowiada. polecam za to fantazje na
                  grojeckiej, wprawdzie pretensjonalne i pamieta najstarsze czasy powojennej
                  ochoty ale piwko po szesc, spokojnie i jak sie fajerwerkow nie szuka calkowicie
                  wystarczy. za to latem zielona trawka mokotowskiego pola i piwko z kubusia na
                  grojeckiej juz od (bodajze) 2 zl:) pozdrawiam
                  • Gość: troll Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.acn.waw.pl 07.03.05, 11:32
                    Polecam Latający Kufer, przytulna braseria na Grójeckiej. Bardzo pyszne
                    jedzenie, porcje ogromne, może ceny ociupinkę za wysokie, ale da się przeżyć.
                    Latem ogródek, miła obsługa całorocznie i co najważniejsze dania przygotowują
                    na bieżąco , nie ma jedzenia z mikrofali.
                    • Gość: smakosz Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:41
                      Latający Kufer pyszne jedzenie, miła obsługa choć tylko jedna zmiana ( ta z
                      panią o pięknych dużych oczach ). I nie tak drogo, do godz.16.00 można zjeść
                      pyszny obiad za 11,50.
                      • Gość: Kasia Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.05, 21:25
                        MOje typy:
                        1. 17go stycznia 59 LA CASSA - pub + pizzeria - pizza suuuper cienka chrupiaca
                        i duuuzo sera piwko tanie.
                        2. Studenckie czasy spedzalam w OKU na Grojeckiej, w KOGUCIE rowniez na
                        Grojeckiej (kelnerzy i biale koszule ale piwko po 5zl i czynne do 22), BLUE BAR
                        przy Hali Kopinskiej, ale chyba juz nieczynne...
                • Gość: pik Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.04.05, 11:00
                  El Corazon - miejsce przyjemne, ale byłem dwa razy i dwa razy wpadka z jakością
                  jedzenia, dania niesmaczne i co najgorsze pływające w tłuszczu, może jeszcze
                  spróbuję na zasadzie "do trzech razy sztuka"
            • Gość: Gość Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: 62.233.201.* 10.08.05, 14:54
              Da Grasso - naprawdę bardzo, bardzo dobra pizza plus to, że jest naprawdę
              niedrogo ( w porównaniu np. do przereklamowanej i kiepskiej Pizza Hut ).
              Dają dwa sosy w dzbanuszkach, jeżeli nie wystarczy, można poprosić o dokładkę -
              dają gratis.
              Obsługa, w zależności, która z dziewczyn właśnie Cię obsługuje. - Ale na to,
              powiedzmy, że za taaaaka pizzę i tak małą kasę można przymknąć oko.
              Magda.
        • Gość: Agnieszka Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: 81.210.54.* 19.03.05, 18:47
          odzwiedziłąm :-) zyje Pizza dobra nie powiem i tania, duża pizza sa w stanie
          najeść 2 wygłodniałe osoby .Polecam:-)
          • Gość: agnieszka Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: 81.210.54.* 19.03.05, 18:49
            a toważystwo to mieszkańcy osiedla, dresiarze zamawiają raczej do domu;-)
        • Gość: ochotnik Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 11:54
          Byliśmy, jedliśmy, żyjemy - słowem: veni, vidi, vici !
          Polecam - czysto, niedrogo - za kilkanaście zł. duża pizza, faktycznie b.duża,
          smaczna, dokładnie "obłożona" dodatkami, muzyczka OK.
    • Gość: Apache Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 18:47
      Z pizzeri - Non Solo na Grójeckiej i pizzeria na Barskiej, to pozycje jak dla
      mnie klasyczne. Prawdopodobnie jedne z lepszych pizzeri w całym mieście (zwł.
      biorąc pod uwagę relację: jakość/cena).

Z lekkim wskazaniem na Non Solo - jeśli o mnie chodzi. Trochę większa sala (na
      Barskiej trzeba mieć prawdziwe szczęście żeby "z miejsca" trafić na wolny
      stolik), no i rewelacyjne makarony (pamiętajmy: Włochy to nie tylko pizza!).

Barek "Korona" na Słupeckiej - przyłączam się do opini przedmówcy: bardzo
      przyzwoite jedzenie i świetna obsługa. Tyle, że to jednak kliteczka. No i ceny
      mam wrażenie ciut zawyżone (choć trzeba przyznać, że potrawy wydają się być
      zawsze świeżutkie - może to główny powód).

Podniebny Barek (róg Słupeckiej i Grójeckiej) - ujdzie. Z tym, że to typowo
      cateringowe jedzenie.

Knajpy w sensie knajpy do posiedzenia (na Boga dłużej niż do 22!)i wypicia paru
      piw - wciąż szukam :-/
      • Gość: kasia Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 20:29
        Proponuje 17 stycznia 59. Mozna posiedziec dluzej niz do 22, piwko jest w miare
        tanie (6 zeta) a i nikt nie rozbije Ci kufla na glowie. Notabene to takze
        pizzeria
        • 33agnieszka2 Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 22.03.05, 13:14
          a co to za knajpka/pizzeria?
    • mamajul Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 06.07.05, 16:13
      Pizzeria Palermo przy basnie na ul Rokosowskiej (ex Motylek ;). Wystrój- hm-
      mocno barowy i bez polotu ale pizza smaczna i niedroga. Ja zawsze zamawiam z
      dostawą do domu.
      TEż polecam włoską lodziarnie w Blue City. Smakowite desery ładnie podane .
      Mają kącik dla dzieci i specjalne "dzieciece desery" np pinokio :).
      Deser Dla dziecka ok. 10 zł. Dla dorosłej osoby 15-20 zł... Smaczna kawa.
      • Gość: Julek Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:29
        Zdecynowanie "Non Solo" na Grójeckiej. Pyszna pizza, jeszcze lepsze makarony a
        wlasnej roboty ravioli i tortellini to po prostu mistrzostwo swiata. Do tego
        głośno, bez zadęcia i króluje język włoski (knajpa prowadzona i tłumnie
        odwiedzana przez warszawskich włochów). Polecam!
        • Gość: daga Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.05, 21:05
          gdzie dokladnie miesci sie ta pizzeria?jakis konkretny adres;)
          • an26d Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 27.07.05, 09:26
            Co do Non Solo, to cytuję mój post, który um ieściłem na forum Restauracje:

Ostanio (dokładnie w niedzielę) udałem się po raz kolejny do Non Solo przy
            Grójeckiej. I muszę zrewidować swoje zdanie o najlepszej (zdaniem wielu) pizzy.
            1. Błędy w karcie. Tym razem wziąłem za sobą dziecko (jest fanem Margherity). W
            karcie jest oczywiście taka pizza. Ale na ostatniej pozycji - jest specjalna
            pozycja dla dzieci. Skład pizzy - sos pomidorowy i ser (w nazwie ma piccolo).
            Można z tego wywnioskować, że to mniejsza Margherita. Zamówiliśmy ją i
            dostaliśmy..... mniejszą Calzone (pieróg) z SZYNKĄ w środku (w karcie ani słowa
            o szynce, ani o tym, że to ma być pizza zawijana).
            2. Na nasze nieszczęście niedawno wróciliśmy z Włoch (jedliśmy pizzę m.in. w
            dwóch najsławniejszych rzymskich pizzeriach oraz w kilkunastu innych). Nigdzie
            pizza nie była podana na cieście, które miało gruby obwód z miękkiego ciasta.
            Wszędzie ciasto było kruche. Niestety to w Non Solo absolutnie nie może być do
            takiego zaliczone....
            3. Zamówiliśmy również makaron. Oczywiście nikt nie podał parmesanu. Okazało
            się, że za parmezan trzeba dopłacić 2,50. Nie do przyjęcia w prawdziwej
            włoskiej restauracji. Ale to jeszcze pół biedy. Żeby tylko był to prawdziwy
            parmesan. Niestety, to co nam przyniesiono nie zasługuje na tą nazwę.

Podsumowując -wiem, że odezwą się głosy oburzonych obrońców Non Solo... Być
            może jest to najlepsza pizzeria w Warszawie. Jednak do prawdziwej włoskiej
            pizzeri jest jej jeszcze bardzo daleko.....

Pozdrawiam smakoszy Pizzy :-)
    • Gość: Informator Ochoty Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:57
      Drodzy PaDstwo
      Zaczne po wakacjach rajd po Ochockich knajpach. Mo|e kto[ napisze swoje
      przezycia. Zapraszam do publikowania waszych odczu kulinarnych na Aamach
      Informatora info@infochoty.waw.pl.
      Grzesiek Wysocki
      • Gość: Ola Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:38
        A czy ktos wie, co bedzie w miejscu po cafe brama na grojeckiej?
        Pozdrawiam,
        Ola

PS A propos ochockich klimatow, o ubyl niestety ostatnio cudny
        sklepik "kolonialny' na Filtrowej (naprzeciwko Asnyka), a w zamian pojawila sie
        prostacko przystrojona piekarnia Czubak. Fe!
        • Gość: basia Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.noname.net.icm.edu.pl 12.01.06, 15:56
          Tak, sklep warzywniczy na Filtrowej na wprost wylotu Asnyka był tam od zawsze,
          dawniej jako państwowy. Niestety, starsza Pani, która kierowała nim poszła na
          emeryturę i mamy kolejną piekarnio-cukiernie (2 inne w promieniu 200 metrów).
          Mam nadzieję, że zbankrutuje, z resztą drogo i niesmacznie. Ale w tym samym
          budynku na rogu Mochnackiego nowy sklep z winami - co ciszy po zamknięciu
          Bombonierki
      • Gość: jerba Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.crowley.pl 11.08.05, 15:32
        Panie Grzegorzu, byle nie przesadził Pan z alkoholem podczas rajdu. Swoją drogą
        ciekawe, kto będzie płacił za Pańskie rajdowanie po "Ochockich knajpach",
        znalazł Pan sponsora?
      • an26d Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 11.08.05, 16:11
        Przeklejam moje "przemyślenia" na temat osławionej juz Non solo pizza, które
        zamieściłem w forum Restauracje:

Ostanio (dokładnie w niedzielę) udałem się po raz kolejny do Non Solo przy
        Grójeckiej. I muszę zrewidować swoje zdanie o najlepszej (zdaniem wielu) pizzy.
        1. Błędy w karcie. Tym razem wziąłem za sobą dziecko (jest fanem Margherity). W
        karcie jest oczywiście taka pizza. Ale na ostatniej pozycji - jest specjalna
        pozycja dla dzieci. Skład pizzy - sos pomidorowy i ser (w nazwie ma piccolo).
        Można z tego wywnioskować, że to mniejsza Margherita. Zamówiliśmy ją i
        dostaliśmy..... mniejszą Calzone (pieróg) z SZYNKĄ w środku (w karcie ani słowa
        o szynce, ani o tym, że to ma być pizza zawijana).
        2. Na nasze nieszczęście niedawno wróciliśmy z Włoch (jedliśmy pizzę m.in. w
        dwóch najsławniejszych rzymskich pizzeriach oraz w kilkunastu innych). Nigdzie
        pizza nie była podana na cieście, które miało gruby obwód z miękkiego ciasta.
        Wszędzie ciasto było kruche. Niestety to w Non Solo absolutnie nie może być do
        takiego zaliczone....
        3. Zamówiliśmy również makaron. Oczywiście nikt nie podał parmesanu. Okazało
        się, że za parmezan trzeba dopłacić 2,50. Nie do przyjęcia w prawdziwej
        włoskiej restauracji. Ale to jeszcze pół biedy. Żeby tylko był to prawdziwy
        parmesan. Niestety, to co nam przyniesiono nie zasługuje na tą nazwę.

Podsumowując -wiem, że odezwą się głosy oburzonych obrońców Non Solo... Być
        może jest to najlepsza pizzeria w Warszawie. Jednak do prawdziwej włoskiej
        pizzeri jest jej jeszcze bardzo daleko.....

Pozdrawiam smakoszy Pizzy :-)
        • loczek62 Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 12.08.05, 11:18
          Zgadzam się z tymi spostrzeżeniami w całosci.
        • Gość: leon nie spamuj IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 21:20
          po co wklejasz po kilka razy swoje reklamy
    • Gość: monika kto byl w Królu Pik?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.05, 15:10
      Czy Ktoś może był w restauracji rog Racławickiej i Jasielskiej Król Pik???
      Pytam z czystej ciekawości, bo nie moge znaleśc ani slowa o tej knajpie w
      Internecie, tajemnicza jakaś???
      • Gość: Mewa Re: kto byl w Królu Pik?? IP: *.crowley.pl 16.08.05, 10:07
        Ja bywałam swojego czasu często. Król PIK pełni raczej rolę stołówki zakładowej
        dla WARBUDU i kilku innych firm i jest (było) na przyzwoitym poziomie. Byłam
        tam kilka razy na różnych imprezach zamkniętych i jedzenie było naprawdę
        smaczne. Ale to nigdy nie będzie knajpka do posiedzenia i wypicia piwka.
        Pozdrawiam
        • Gość: monika Re: kto byl w Królu Pik?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.08.05, 15:47
          Dzięki!!
    • mii.krogulska Re: knajpki na ochocie - El Corazon, fatalne 15.08.05, 11:33
      Witam,
      byliśmy w El Corazon (Bitwy Warszawskiej) aby posilić się paellą w towarzystwie
      eksperta od dań hiszpańskich i ogólnie morskich. Niestety, to, co podają, to
      NIE JEST paella. Paella jest przyrządzana w specjalnej patelni (tu przekładają
      w coś z innego gara). Jest doprawiona szafranem (w El Corazon ani niteczki),
      jest na wywarze z krewetek, czym nasiąka ryż - i tak dalej, i tak dalej. Czyli
      zamiast palelli podają rosotto, a to dwie różne kulinarne sprawy.
      Pani kelnerka miła, więc skłamaliśmy, że dobre i się ewakuowaliśmy. Jedyne, co
      było dobre to Sangria z owocami, ale tego nie można zepsuć. (Kupuje się butelkę
      hiszpańskiej Sangria w Champion lub Carrefourze, za około 16 zł, zalewa owoce -
      winogrona, brzoskwinie, pomarańcze, cytryny i co kto ma - odstawia do lodówki
      na godzinkę i wypija się na balkonie).

Pozdrawiam, Mii
    • Gość: dioda Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.eranet.pl 15.08.05, 15:00
      pizzeria palermo na rokosowskiej 8, mniam, palce lizac.
      • Gość: jac. Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:15
        Polecam niemiecką restaurację "Adler" w Blue City. Nie jest to z pewnością miejsce dla dbających o linię, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na solidnych kawał dobrego mięcha i kilka szklaneczek pysznego, pszenicznego "Erdingera". Odwiedziłem ostatnio sporo knajp podczas pobytu w Bawarii i mogę przyznać, że "Adler" trzyma bardzo dobry poziom a ceny nie odstraszają.
        • Gość: Gośka Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.aster.pl 07.09.05, 21:26
          Jest bardzo fajna nowa knajpa przy parku Szczęśliwickim - Pink Flamingo.
          Ciekawy wystrój, bardzo miła obsługa i dobre jedzenie - kuchnia amerykanska i
          nie za tanio, ale całość na plus.
          • an26d Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 08.09.05, 09:43

W którym miejscu?
            • Gość: Inga Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: 217.153.152.* 08.09.05, 16:08
              A ja stanowczo odradzam Latajacy Kuferek na Basniowej. Ostatnio zjadlam tam
              beznadziejna zupe cebulowa.
            • vtec_z Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 08.09.05, 16:41
              an26d napisał:

>
              > W którym miejscu?

Pink Flamingo jest u wylotu ulicy Lirowej do parku (Lirowa biegnie od
              Włodarzewskiej). Troszkę mało go widać, ale od strony parku jest wyraźny napis
    • mii.krogulska Dobre "chińskie" - Grójecka obok Empiku 13.09.05, 08:58
      Witam serdecznie,
      wybraliśmy się wczoraj do chińskiej/wietnamskiej restauracyjki przy Grójeckiej,
      róg Bitwy Warszawskiej, obok Empiku. Ceny przyzwoite, kaczka 12, tofu pomidorowe
      8 zł, piwo 4.50.
      Czynne do 22.00, można palić, ale jest dobra wentylacja. Dla fanów TV wielki ekran.
      Miejsce wygląda na świeżo po remoncie i jest przyjemnie. Co najważniejsze, nie
      używają mrożonych warzyw. Może to wpływ bazarku z naprzeciwka?
      Polecam fanom chińszczyzny, ekspert od kaczki nie miał wątpliwości, że kaczka to
      kaczka ;)

Pozdrawiam, Mii
      • mii.krogulska Re: Dobre "chińskie" - już gorsze... 02.03.06, 21:05
        Witam,
        jak donoszą specjalni wysłannicy przy Empiku już się pogorszyło, niestety.
        Wprowadzenie płatnej toalety rozpoczęło zniżkę formy.

Pozdrawiam, Mii
    • Gość: amator Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 17:50
      Latający kufer - dobre jedzenie, piwo, ogródek, choć blisko Grójecka, ale w
      weekendy ciszej, polecam

Pizzeria przy Barskiej - poleca pizzę, choć lokal nieduży
    • an26d Colloseum przy Włodarzerwskiej 03.10.05, 10:34
      A czy ktoś się stołował w tej restauracji? Jak wygląda tam jakośc pożywienia?
      Często przejeżdżam, ale jakoś nie miałem okazji się wybrać????
      • Gość: Ida Re: Colloseum przy Włodarzerwskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 16:18
        Ja byłam raz, nie polecam - drogo i niedobrze.
        Natomiast koleżanka jadała lunche w zestawie, i chwaliła - a więc różne opinie.

ja tam nie wrócę ;)
        • Gość: wz-tka Re: Colloseum przy Włodarzerwskiej IP: 149.156.14.* 03.01.06, 12:50
          Ja tam czasem jadam i jestem zadowolona. Raz nawet robiłam rodzinną imprezę.
          Właścicielka jest bardzo skrupulatna i fachowa. Nie jest tanio, ale warta
          polecenia.
    • Gość: maja Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.aster.pl 01.03.06, 09:38
      Witam wszystkich i chcę bardzo serdecznie zaprosić do naszego barku INFAM przy
      Pruszkowskiej 4d (przy Bemapolu) wejście od Sanockiej. Jesteśmy repatriantami z
      Kirgystanu i postanowiliśmy urozmaicić kuchnę polską oczewiście jesteśmy
      Polakami i najbardziej lubimy nasza kuchnię. Pracujemy od roku i jak na razie
      większość asortymentu to dania tradycyjne kuchni polsciej a przede wszystkiem
      tanie i bardzo smaczne pierogi, uszka z barszczem, pielmieni w rosole. Moja
      mama ręcznie zagniata ciasto. We wtorki i czwartki mamy czebureki. Nie wiem czy
      podawać więcej szczegółow i ceny czy uzupełnie przy zainteresowaniu kogoś z
      Państwa. Dd kwietnia ruszamy z piwnym ogródkiem.
      Pozdrawiam.
      P.S.
      pierogi ruskie oraz z kapustą i pieczrkami 5zł. porcja 10 szt./ 10 zł./ kg.
      pierogi z miesem 7 zł. porcja 10 szt./16 zł./kg.
      zestawy obiadowe 10 zł.
      Sprzedajemy na miejscu i na wynos.
      • Gość: Ochotczak Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie IP: *.devs.futuro.pl 02.03.06, 11:14
        Najfajniejsze klimaty są w Azalji (dawna Halinka) na Filtrowej. Można tam
        spotkać po 20 intelektualno-alkoholową elite najlepszej dzielnicy w Warszawie
        (przede wszystkim mnie;)
        • Gość: ochotka A kiedy tam bywasz i jak cie rozpoznac. Chetnie IP: 82.160.76.* 04.03.06, 19:52
          wpadne.
      • mii.krogulska Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 02.03.06, 21:04
        Witam,
        też polecam Infamka przy Bemapolu, a szczególnie barszcz z uszkami oraz inne
        zupy (2,5 zł), a syn poleca koptyka i kotleta mielonego,

pozdrawiam, Mii
    • adep1 Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 02.03.06, 12:33
      Witam,
      "Westside - Park szczęśliwicki - od strony włodarzewskiej - przy moście do
      parku. Dobra kawa smakowa ;) - jedzenia nie próbowałem. Jakość i wystrój
      poprawia się z miesiąca na miesiąc."
      ja próbowałam, niezłe! Jadłam bardzo dobrą, gęstą zupę-krem z pomidorów, innym
      razem coś ciepłego na słodko - nie pamiętam jak się nazywało, ale mniam!
      No i oczywiście lody - całkiem dobre!
    • domitrax Re: knajpki na ochocie i bliskim sąsiedztwie 27.09.17, 18:56
      A mi tam pizza akurat bardzo smakowała, była odpowiednio dopieczona - a i ceny był bardzo w porządku, jak widać co kto lubi :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka