GoĹÄ: stasi1 IP: 81.210.39.* 23.09.07, 20:22 30 blokad! Przecież już po drugiej po takiego klienta powinien przyjechać holownik i zabrać go na parking Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: franek Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 20:49 Strażnicy gonią babcie sprzedające kwiatki. Pisać nie lubią, więc ich nie ma przy nielegalnym parkowaniu. Ulicą Szpitalną przejechać nie mozna, parkujący blokują pas zamiast parkowac jak na tablicy narysowano. Ale tak jest od zawsze. Czy tam nie ma rejonu dla straznika? Zarobiłby w ciąbu jednego dnia na swoją pensję. A ile jest takich ulic w Warszawie??? Ciekawe ile kosztuje utrzymanie straży miejskiej, a ile wpływa do kasy z wystawianych przez straż mandatów? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ogr Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: *.mlociny.waw.pl 23.09.07, 22:07 Wystarczy porównać liczbę interwencji podejmowanych z inicjatywy strażników w tym i w zeszłym roku, żeby stwierdzić, że ich zaangażowanie w wykonywanie obowiązków obniżyło się katastrofalnie. Widać olbrzymie spadki w każdej kategorii. Jeszcze kilka miesięcy i przestaną cokolwiek robić... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 24.09.07, 09:28 Swoją drogą właśnie łatwiej i znacznie bezpieczniej jest wlepić mandat babci z kwiatami, niż ścigać właścicieli aut, nie rzadko łysych bez karków, którzy mogą się odwinąć - to także przekłamuje statystyki wbrew pozorom, bo mandat jest mandatem! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: HCR Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: 80.50.250.* 24.09.07, 13:31 Problem w tym, że oni już nie dają mandatów ani babciom, ani chuliganom. Inicjatywa spada u nich w każdej kategorii, w sprawach porządkowych tak samo jak w sprawach bezpieczeństwa. Już wszystko totalnie sobie olewają. A komendant zadowolony że u-haha, tak dobrze jego ludzie pracują. Tak dobrze, że nawet nie są w stanie zrobić połowy tego, co kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tirinti Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 02:51 A gdzie mają parkować? Trzeba zbudować więcej parkingów. Ja potencjalnym pracdawcą w trudnym do parkowania miejscu mówię, żechce 1000PLN miesięcznie więcej ze względu na problem z parkowaniem. Zakupów w śródmieściuteż nie robię... może jakby inni tak samo robili to dzielnice z deficytem miejsc parkingowych by zbankrutowały i zmienily sie w slumsy a inni by się nauczyli, że najważniejsza rzecz w mieście to parkingi! Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 24.09.07, 08:39 Gość portalu: Tirinti napisał(a): > A gdzie mają parkować? > Trzeba zbudować więcej parkingów. Bzdura! Parkingi powinny byc tam gdzie sa konieczne a nie tam gdzie zechce kazdy kierowca. W przypadku owego parku kierowcy nie musieli przyjezdzac samochodem. Komunikacja kursowala albo mogli wyciagnac rower z garazu. > Ja potencjalnym pracdawcą w trudnym do parkowania miejscu mówię, > żechce 1000PLN miesięcznie więcej ze względu na problem z > parkowaniem. A ja gdybym byl twoim pracodoawca to za 1 tys pln kupilbym ci rower. Dzieki temu rocznie zaoszczedzil bym 11 tys pln na twoich wydumanych pragnieniach. > Zakupów w śródmieściuteż nie robię... może jakby inni > tak samo robili to dzielnice z deficytem miejsc parkingowych by > zbankrutowały i zmienily sie w slumsy a inni by się nauczyli, że > najważniejsza rzecz w mieście to parkingi! Nie, mylisz sie. W wielu miastach zachodnioeuropelskich najbardziej tetniace miejsca to te gdzie nie ma ruchu samochodowego. Tylko klient pieszy lub zroweryzowany wejdzie od sklepu do sklepu a kierowcy pozostaje tylko jazda po MCdrivach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tirinti Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: 87.105.164.* 24.09.07, 09:41 A ja rowerem jeździc nie będę, komunikacją miejską zresztą też nie. Cóż pracodawcą pozostaje uczyć się programować, bo mnie od emigracji powstrzymuje między innymi głupota ograniczeń dla kierowców na zachodzie. CI programiści, którym to nie przeszkadza już wyemigrowali. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 24.09.07, 12:10 Gość portalu: Tirinti napisał(a): > A ja rowerem jeździc nie będę, komunikacją miejską zresztą też nie. > Cóż pracodawcą pozostaje uczyć się programować, Coz to twoj wybor bo prace masz taka, w ktorej samochod nie jest konieczny wiec skoro jezdzisz samochodem dla przyjemnosci to powinienes za te przyjemnosc slono placic. >...bo mnie od emigracji > powstrzymuje między innymi głupota ograniczeń dla kierowców na > zachodzie. A poniewaz my nieustannie idziemy ku zachodowi to i u nas te "glupoty" szybciej niz myslisz nadejda. I co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tirinti Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: 87.105.164.* 25.09.07, 11:09 A wtedy albo mi zapłacą tyle ile na zachodzie albo wyemigruję, bo nie będzie żadnych plusów w mieszkaniu w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek25121970 Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 26.09.07, 12:31 Gość portalu: Tirinti napisał(a): > A wtedy albo mi zapłacą tyle ile na zachodzie albo wyemigruję, bo > nie będzie żadnych plusów w mieszkaniu w Warszawie. Jak z tego powodu chcesz wyemigrować, to lepiej już wyjedź teraz od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: 193.59.173.* 24.09.07, 09:21 Zamiast zieleni (trawników) parkingi.No ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bluntman Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 12:27 >'pracodawcą' ty sie weź i naucz pisać po polsku, bo cię nikt do roboty nie przyjmie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ziuta Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:40 "...opowiada Dębińska. Według niej jedynym skutecznym sposobem byłoby postawienie przez zarządcę terenu w takich newralgicznych miejscach słupków zagradzających drogę autom." A według mnie , wybudować parkingi w miejscach przeznaczonych na masową rozrywkę. Najlepiej podziemne. Proste i logiczne. Chce się przyciągnąć ludzi, to trzeba im zapewnić miejsca do parkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kindly Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 23.09.07, 20:51 jak to na Polu Mokotowskim nie ma jeszcze słupków??? chyba komuś na tym zależy, bo słupki już są nawet na najbardziej zapszczonych ulicach gdzie Warszawa to tylko nazwa na tabliczce... po prostu najlepszy zarobek dla budżetu województwa... a plebs płaci... polecam okolice stadionu w weekendy oraz warszawskiego zoo... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Królik Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: *.chello.pl 23.09.07, 20:59 To standard. Mieszkam przy Teatrze Komedia, gdzie jest tylko maleńki parking i tak zajęty głównie przez mieszkańców. W weekendy, gdy spragniona wyższej kultury tłuszcza przyjeżdża do teatru, samochody stoją nawet na uliczkach w przyległym parku, że o trawnikach nie wspomnę. Parkowanie na trzeciego, zastawianie innych samochodów to normalka. NIestety teraz jest już za późno. Jak rodzice nie wychowali, to teatr nie pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pepegi Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: *.edipresse.pl 24.09.07, 09:50 "Jak rodzice nie wychowali, to teatr nie pomoże..." Słuszna uwaga, Króliku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: daga Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:39 Wozy zaparkowane w miejcach niedozwolonych powinny być zawsze odholowywane na parking, najlepiej dość odległy, może wtedy trzoba parkujaca na trawnikach, na chodnikach, na 1 sierpnia i w innych niedozwolonych miejscach nauczyła by się zaosatwiać samochód na parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 23.09.07, 21:49 Samochody na trawniku przy Batorego to normalka,ale byłem dzisiaj na Polach i pierwszy raz widziałem samochody, zaparkowane na trawie obok dużego stawu.Szok i obrzydzenie.Gdzie my żyjemy ludzie,w oborze??? PS.Inna sprawa jest taka,ze gdzie ludzie mają parkować,skoro parkingów brak. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 24.09.07, 08:41 krwe napisał: > > PS.Inna sprawa jest taka,ze gdzie ludzie mają parkować,skoro parkingów brak. Na jezdni kolego, na jezdni. Wlosi moga parkowac na jezdni, moga takze francuzi i austryjacy to dlaczego nie mogliby polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 24.09.07, 16:53 spoko,jestem za parkowaniem w ogóle na jezdni a nie na chodnikach, trawie czy stokrotkach.luz Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 23.09.07, 22:06 Tragedia jak ludzie są ograniczeni i nie mają za grosz kultury. Jak ktoś raz źle zaparkował ok zdarza się, ale jak ktoś to robi na gminie to tylko odholowywanie może coś dać. A słupki to też konieczność i one tam powinny być już dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JerryMilano Scieżka sprzed 2 tygodni dziś jest drogą IP: *.acn.waw.pl 23.09.07, 22:45 Niestty - ten artykuł to prawda - mieszkam obok - w ciągu 2 tygodni rozjeżdzono kompletnie Pola od strony Rostafińskich. Rozpoczęło się na imprezie Policji 2 tygodnie temu. "Remont" Pól w przyszłym roku jedyna szansą za poprawienie sytruacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jerry Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: *.aster.pl 23.09.07, 22:52 A może po prostu trzeba budować parkingi... Zamiast wszystko grodzić i mandaty dawać. Bo jakość komunikacji przymusowaj jeszcze długo będzie odstręczać od korzystania z niej, taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 23.09.07, 23:26 A może po prostu należy przyswoić sobie, że nie wszędzie TRZEBA jechać swoim samochodem i że niekoniecznie NALEŻY parkować najbliżej jak się da. Czasem można kupić BILET i pojechać KOMUNIKACJĄ miejską albo zaparkować kilka ulic dalej i przejść się parkiem zamiast go rozjeżdżać. Z doświadczenia wiem np. że niektórzy mieszkańcy najchętniej parkowaliby w swojej sypialni a w dzień w swoim pokoju w pracy, gdyby tylko była taka możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jerry Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: 212.160.138.* 24.09.07, 09:40 a może w ogóle zakazac posiadania prywatnych samochodów a ludzi wozić furmankami - bedzie i ekologicznie i zdrowo a do sprzątania gówna jakie się z tego utowrzy zatrudni się tzw. ekologów, będa w końcu pozyteczni Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eryk Nalezy nadac nowe uprawnienia SM IP: *.chelm.gda.pl 23.09.07, 23:06 Przebijanie opon i rysowanie nadwozia, moze to nauczy bydlo szacunku dla wspolnej przestrzeni. To co sie dziej w Warszawie to dzicz totalna, bałagan wszechogarniający z ktorym nawet Herakles nie da sobie rady. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mike Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 23:07 A może by tak wreszcie Zarząd Oczyszczania Miasta zaczął sprawdzać, jak rzeczywiście odbywają się imprezy na Polach. To ZOM jest za to odpwoiedzialny, a tak naprawdę to żadna Pani ani Pan nawet przez weekend się nie pojawi. Wiadomo, urzędnicy - od 8.00 do 16.00 pracują i guzik im przeszkadzają samochody na trawnikach. Najgorsze, że nawet imprezy miejskie nie dają dobrego przykładu. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek25121970 Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 24.09.07, 08:46 Gość portalu: Mike napisał(a): > A może by tak wreszcie Zarząd Oczyszczania Miasta zaczął sprawdzać, > jak rzeczywiście odbywają się imprezy na Polach. To ZOM jest za to > odpwoiedzialny, a tak naprawdę to żadna Pani ani Pan nawet przez > weekend się nie pojawi. Wiadomo, urzędnicy - od 8.00 do 16.00 > pracują i guzik im przeszkadzają samochody na trawnikach. Najgorsze, > że nawet imprezy miejskie nie dają dobrego przykładu. Witam, znam dobry przykład dobrej współpracy Urzędu z mieszkańcami. Mieszkańcy ul.Bruna skarżyli się, że samochody rozjeżdżają trawnik na ulicy Bruna, przy siatce ogrodzeniowej SGGW.I co? Postawiono słupki czy bramki i jest już inaczej.Kierowcy parkują sobie wzdłuż ulicy i trawnik może sobie rosnąć w spokoju. Urząd Dzielnicy Mokotów to załatwił - wydział Ekologii.Można, tylko trzeba na urzędników naciskać. Ale ja się chyba tylko Polami Mokotowskimi zajmę, bo mnie to też zaczyna irytować.:). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ji Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: *.aster.pl 23.09.07, 23:55 To samo jest przez caly czas na juz wyremontowanym kawalku Krakowskiego Przedmiescia. Rzad samochodow parkuje na ulicy, na ktora teoretycznie nie ma wjazdu, ale, co gorsza, jakies totalne barany parkuja tez na eleganckich chodnikach! Np. wlasciciel zielonego Peugeota 206. I co? "Stolek" pisal juz o tym kilka razy, ale straz miejska ma to gdzies. Straznicy przechodza i udaja, ze tego nie widza. Co trzeba jeszcze zrobic, by ruszyli dupska? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baret prawda o Polu... IP: *.chello.pl 24.09.07, 00:07 otóż Zarzadca Pola M. jest naciskany przez władze by wydawał zgody na rózne imprezy. Ale z drugiej strony zabrania sie mu przebudowy dróg dojazdowych, ztworzenia odpowiedniej infrastruktury dla potrzeb tych imprez, itd... bo moze mi ktoś powie jak ma dojechać tir ze sprzętem typu "składana trybuna" jak to sie miało np. przy zawodach StrongMana? a dojechać musi. w efekcie mamy to co mamy. A dodatkowo straż miejska, wbrew temu zo pisze autor artykułu, nie reaguje na skargi ze np. osobowy samochód jeździ po alejkach. Oczywiście bezczelnośc takich kierowców nie ma granic - gdy nie miałem ochoty ruszyć sie i ustąpić miejsca takiemu kierowcy, to objechał mnie po trawniku, obrzucając stekiem wyzwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 24.09.07, 01:48 Gość portalu: ji napisał(a): > Co trzeba jeszcze zrobic, by ruszyli dupska? zglaszac im kazdy zle zaparkowany samochod... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 986 Zgłaszanie na 986 nic nie daje IP: 217.8.161.* 24.09.07, 10:47 cerambyx napisał: > Gość portalu: ji napisał(a): > > Co trzeba jeszcze zrobic, by ruszyli dupska? > zglaszac im kazdy zle zaparkowany samochod... Cerambyx, zgłaszanie NIC NIE DAJE. Nawet jak przyjadą to i tak nawet nie wysiądą z samochodu. Zgłaszam kilka razy w tygodniu, ostatnio w sobotę. Spacerowałem z dzieckiem, a tu na chodniku za słupkami, na ścieżce rowerowej, trawniku i tuż przed pasami stoi sobie ok. 60 aut. Zadzwoniłem, byli po ~10 minutach (bo z posterunku na Bartłomieja mają jakieś 1500m, ale oczywiście przyjechali wozem)... zatrzymali się, minutkę podyskutowali ze sobą (pewnie współczując biednym kierowcom, że nie mają gdzie parkować*) i pojechali. Wielokrotnie widziałem jak strażnicy SM przechodzili nawet gdy samochód właśnie parkował, czy jechał sobie chodnikiem. O policji nie wspominam, bo kiedyś widziałem jak auto jadące chodnikiem obtrąbiło policjantów żeby zeszli na trawnik... a oni zeszli i nie zatrzymali tego chama!!!! Po co było dzwonić??? *to było przy Wydziale Zarzadzania UW, na Modzelewskiego. Obok jest duuży, pusty, ale płatny parking, też UW. Płatny jakieś grosze, a te samochody to nie były stare "maluchy"... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tirinti Czas zrobić Parking Mokotowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 02:48 W Warszawie brakuje mijsc do parkowania a zielskajest aż za dużo. Trzeba by wybetonowac Pole Mokotowskie i w ten sposób przekształcić je w Parking Mokotowski. Opcja Minimum to robić imprezy w jakimś cywilizowanym miejscu gdzie można parkować bez narażania się na mandat. Np Centrum Chandlowym Janki, czy innym CH. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinchinella do tirinti IP: 217.153.167.* 24.09.07, 07:48 jak tak kochasz beton to sie sam zabetonuj gdzie jest zielska az za duzo? w Warszawie? to jest Betonowa Dzungla. ale ty jestes typek WOZIDUPEK na szczescie takie typki jak ty szybko umieraja! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan_dreptak Re: Czas zrobić Parking Mokotowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 07:53 w kwestii formalnej samochody pokazane na zdjęciu mają rejestracje WF i WWL a więc należą do przybyszy z prowincji (praga południe i wołomin) Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 24.09.07, 08:29 "Według niej jedynym skutecznym sposobem byłoby postawienie przez zarządcę terenu w takich newralgicznych miejscach słupków zagradzających drogę autom." Owszem, jest to jeden ze srodkow ale tak naprawde to tylko polsrodek. Wedlug mnie najlepszym sposobem na nielegalne parkowanie jest ... umozliwienie parkowania na jezdni. Gdyby na Zwirkach, w alejach, Trasie L i Woloskiej czyli ulic okalajacych park nie bylo zakazu parkowania to wowczas kierowcy by spokojnie mogli tam postawic samochod i nie rozjezdzaliby trawnikow i chodnikow. Tymczasem ZDM nie wiedziec czemu jak ognia boi sie parkowania na jezdni. A przecie wszystkie w/w ulice sa ulicami wielopasowymi wiec zajecie jednego pasa w znaczacy sposob nie utrudni ruchu, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: warszawiak Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie IP: 81.15.160.* 24.09.07, 08:54 Prowincji? Przepraszam ale czemu pragę południe nazywasz prowincją? Żeby być warszawiakiem trzeba mieszkać w sródmieściu? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek25121970 Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 24.09.07, 08:57 Gość portalu: warszawiak napisał(a): > Prowincji? Przepraszam ale czemu pragę południe nazywasz prowincją? Żeby być wa > rszawiakiem trzeba mieszkać w sródmieściu? No kiedyś Pragę nie nazywano Warszawą, ale to tylko żart...... Niestety kierowcy w ogóle nie są wychowani dobrze w Warszawie, a w zasadzie to chyba wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 24.09.07, 08:32 Wedlug mnie dla nadzianego goscia mandat 250 pln to smieszne pieniadze. Gdyby sad ukaral takiego goscia tygodniowa praca spoleczna przy konserwcji zieleni to wowczas gosc by nauczke popamietal na dlugo, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek25121970 Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie - hałas 24.09.07, 08:51 Inna sprawa to hałas jaki tworzą imprezy na Polu Mok. Mieszkańcy okolicznych osiedli tez mają dosyć tego badziewia.Żeby jeszcze ładną muzę grali, ale grają jakieś Kombii czy tam coś... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MB Re: Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie - hałas IP: 192.193.245.* 24.09.07, 09:26 Mam przyjemność mieszkać na Bruna, dokłądnie obok. Godzina 7:30, niedziela (niektórzy pewnie spokojnie w swoich posłaniach z kacem gigantem)- a tu co??? Próba dzwięku:) - wstajesz na równe nogi. Telewizja "n" mówicie - nie kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: taka prawda Widac po rejestracjach ,że to wieśniaki z poza Wwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 08:53 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość ja parkowałam na polach IP: *.jjs.pl 24.09.07, 09:14 bo: - byłam z dzieckiem i trudno mi się było poruszać komunikacją - chętnie bym zapłaciła za parking, albo stanęła przecznice dalej, ale, wybaczcie, nie było gdzie - parking który jest na polach (mały bo mały, ale zawsze) stał pusty, a strażnik zabraniał do niego wjazdu. - gdybym tam nie stanęła, to mogłabym pojechać do domu, a dziecko pozbawić przyjemności. każda sytuacja ma dwie strony, wcale mi nie było ok tam parkować, jesli jestem sama, to jadę komunikacją. Czasem trzeba zrozumieć również drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) jesteś przykra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:30 że zasłaniasz dzieckiem swoją nieodpowiedzialność Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bar bara Jakie to dziecko, że jazda metrem jest trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:44 ... bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: ja parkowałam na polach 24.09.07, 12:17 Gość portalu: gość napisał(a): > bo: > - byłam z dzieckiem i trudno mi się było poruszać komunikacją A rowerkiem nie laska? > - gdybym tam nie stanęła, to mogłabym pojechać do domu, a dziecko pozbawić > przyjemności. Wiekszosc przyjemnosc sprawilabys dziecku przyjezdzajac na rowerze. A tak dziecko przez cala droge tkwilo nieruchomo w foteliku i gapilo sie bezmyslnie przez szybe. Czy w ten sposob troszczysz sie o dziecko czy wychowujesz go na foto-modela? > każda sytuacja ma dwie strony, Ale jest takze i 3 strona ale zapewne o tym nie pomyslalas, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kiwaczek Re: ja parkowałam na polach IP: *.aster.pl 24.09.07, 20:22 ojej, bardzo współczuję. to ja jestem jakaś superwoman, bo dziecko wożę komunikacją miejską od małego i daję radę. do pola jest świetny dojazd komunikacją miejską lub rowerem, nie trzeba od razu samochodem. jak ktoś na masowe imprezy jeździ wozem, to mi go serdecznie szkoda, że taki nierozsądny. ale brak miejsc parkingowych nie może być usprawiedliwieniem dla parkowania gdzie popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_olek Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 24.09.07, 09:20 Najsmutniejsze jest to, że w Bolandzie trzeba wszystko odgrodzić. Służby miejskie nie potrafią wyegzekwować żadnego przepisu. Proponuję, aby pójść dalej i po prostu zaminować wjazdy na Pola i po sprawie. Co jakiś czas tabloidy będą miały głodne kawałki - kolejny dres wjechał na minę. A tak na serio - rada jest jedna. Kara musi być uciążliwa nie tylko finansowo. Odholowywać jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
franki8 Auta rozjeżdżają Pole Mokotowskie 24.09.07, 09:49 Po pierwsze: Pole Mokotowskie to najgorsze miejsce do urządzania imprez masowych - ostatnio są tam co tydzień i unikalny w skali miasta park degraduje się błyskawicznie. Po drugie - od organizatora imprezy należy wymagać przedstawienia zgody np. policji czy ZDM na utworzenie parkingu tymczasowego, istotnie np. na jednym wyłączonym z ruchu pasie jezdni. A towarzystwo jakby mogło to samochodem na sam plac by podjechało, żeby przypadkiem nie przejść piechotą więcej jak 100 metrów. Natomiast to co najważniejsze: na Polu Mokotowskim takich imprez nie powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
marych A gdzie słynne nowoświackie słupki? 24.09.07, 09:55 A gdzie słynne nowoświackie słupki? I dlaczego organizatorzy (w tym przypadku ITI) nie sa zobligowani do zapewnienia parkingów? Tym bardziej ze w okolicach Skry miejsc az nadto... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uburama 30 blokad? Zapłacił? To wszystkim tam zakładać IP: *.acn.waw.pl 24.09.07, 10:18 - raz, dwa spłacimy zadłużenie zagraniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: trawnik Blokada 30 razy! Powinien w Lotto zagrać! IP: 217.8.161.* 24.09.07, 11:10 Od początku roku do połowy września SM założyła 1,3 tys. blokad. To daje średnio "aż" 5 dziennie. Przy ok 1 000 000 samochodów w Warszawie prawdopodobieństwo "dostania" blokady jest porównywalne z prawdopodobieństwem wygrania 4-ki w totku. "Wygranie" blokady 30 razy jest chyba równie prawdopodobne co wygranie 6-ki dwa razy w tygodniu ;-) Faktem jest że kary za parkowanie to pieniądz dosłownie leżący na ulicy. Egzekwując poprawne parkowanie nie dość że miasto zarobiło by gruby szmal - np. na budowę nowej linii metra - to zmniejszyło by korki, hałas, PM10 i NO2 w powietrzu i ilość innych naruszeń prawa - patrz "Zero tolerancji" w NY (nie mylić z "Zero tolerancji" w wydaniu warszawskim parę lat temu). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: trawnik SM wystawia 9 mandatów dziennie. IP: 217.8.161.* 24.09.07, 10:19 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: trawnik SM wystawia 9 mandatów dziennie. IP: 217.8.161.* 24.09.07, 10:25 W innym artykule GW napisała: "Od początku tego roku strażnicy miejscy wystawili blisko 1,2 tys. mandatów i założyli 1,3 tys. blokad" od poczatku roku.... TO DAJE ŚREDNIO 9,25 MANDATU (LUB BLOKADY I OPŁATY ZA ZDJĘCIE) DZIENNIE!!!!!!! To nie jest średnia jednego strażnika tylko całej warszawskiej SM. Teraz już wiecie dlaczego kierowcy nauczyli się parkować tam gdzie się im podoba. I do czasu gdy to się nie zmieni nie pomogą nawet słupki - zawsze da się za nie wjechać chodnikiem lub wyłamać jeden słupek... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wika Większośc to oczywiście rejestracje IP: *.bph.pl 24.09.07, 10:55 NGI, LRA, LLU itp., powinni im konfiskowac auta Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pablo Czas wybudowac tam parkingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:00 wzdluz Batorego i Rostafinskich. Miejsce jest i duzo nie uszczkna z terenu. To skandal zeby takie miejsce nie mialo miejsc postojowych. Motoryzacja sie rozwija, ludzi przybywa i musimy sie z tym pogodzic. Zamiasta durnych slupkow miejsca postojowe. Jak komus nie odpowiada to niech sie na wies wyprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miejscowa. Re: Czas wybudowac tam parkingi IP: 193.59.173.* 24.09.07, 12:58 Właśnie dlatego tak ciasno jest w Warszawie bo wieś przyjechała. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek25121970 Re: Czas wybudowac tam parkingi 25.09.07, 07:33 Gość portalu: miejscowa. napisał(a): > Właśnie dlatego tak ciasno jest w Warszawie bo wieś przyjechała. Po to sa parkingi przy stacjach metra, zeby sobie zaparkować i przyjechac publicznym srodkiem transportu.Ale Polacy to niewychowane łajzy, wiec co sie dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś