a_weasley 05.10.08, 22:35 Są wyznawcy, to i świątynia powinna być. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Agent Orange Islamscy terroryści? Nie dziękuję. IP: *.aster.pl 05.10.08, 22:37 Islamscy terroryści? Nie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lin Re: Islamscy terroryści? Nie dziękuję. IP: *.chello.pl 05.10.08, 22:45 To może szejk niech się zgodzi na budowę świątyni innej religi niż isslam u siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wdr meczet jest potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 23:08 Tatarzy to nie terroryści. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mzb Zaczyna się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 23:24 Szejk chętnie sypnie kaskę na kolejny przyczółek w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Dla równowagi powinien być przy synagodze..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 10:47 Dla równowagi powinien być przy synagodze.....ale nie wiem czy władze Warszawy się na to zgodzą. Jednak w naszym mieście zawsze promowani byli ci od synagog. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Żal ci d*** ściska? 07.10.08, 13:20 Twoj pół-mózg nie przyjmuje do wiadomości, że Żydzi sa w Polsce obecni dłużej i większej liczbie niż jakakolwiek inna nacja? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agent Orange Re: meczet jest potrzebny IP: *.aster.pl 05.10.08, 23:50 Tatarzy owszem, można tak powiedzieć. Ale to zachęci dzikusów do przyjazdu a tego bardzo nie chcę. Należy chronić Polskę przed najazdem prymitywnych agresorów. Zresztą, jeden meczet już jest, na Wiertniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinique Meczet bezwzględnie pownien powstać ... IP: *.acn.waw.pl 06.10.08, 00:26 ... najlepiej w ramach rewitalizacji placu Grzybowskiego - to byłoby takie piękne spotkanie trzech kultur, buehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Pl. Grzbowski! To idealne miejsce :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 10:48 Słusznie! Też tak pomyślałam :) Gość portalu: chinique napisał(a): > ... najlepiej w ramach rewitalizacji placu Grzybowskiego - to byłoby takie > piękne spotkanie trzech kultur, buehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x dzielnica 2 religii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 11:32 :) piekny pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo1916 Muzułmanin=terrorysta? IDIOCI 06.10.08, 01:43 Proszę was, nie zachowujcie sie jak idioci. To trochę tak jakby napisać: Polak=złodziej. Ilu z was było kiedyś w kraju muzułmańskim? Z tych którzy wygłaszają tego typu treści pewnie nikt, więc proszę raz jeszcze by nie pier**** głupot! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pablo_xyu Re: Muzułmanin=terrorysta? IDIOCI IP: *.37.183.20.dyn.user.ono.com 06.10.08, 02:16 95 % muzułmanów to nie terroryści. 69 % terrorystów to muzułmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chinique Odpowiedz na proste pytanie ... IP: *.acn.waw.pl 06.10.08, 07:37 ... czy jesteś przedstawicielem licealnej gó...arzerii, nosisz arafatkę, a z braku alternatyw kierujesz swój bunt przeciwko otaczającym cię kulturowym realiom ku rozważaniom potencjalnego przejścia na Islam? Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Odpowiedz na proste pytanie ... 06.10.08, 12:51 Mam 38 lat na zadne inne wyznanie nie przechodze, wystarczjace klopoty mam z wlasnym i uwazam ze Tatarzy polscy powinni miec swoj meczet. Szanujmy wlasne korzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
madissa Re: Muzułmanin=terrorysta? IDIOCI 06.10.08, 09:20 Oglądałam ze dwa tygodnie temu film dokumentalny na Discovery o sytuacji kobiet w Egipcie (kraju muzułmańskim?). Do dzisiaj mam przed oczami kobietę-lekarkę pokazaną w trakcie wykonywania zawodu z odsłoniętymi w 1/2 oczami (reszta ciała była spowita w czarną szmatę). To nie był najdrastyczniejszy szczegół tego film, ale myślę że wystarczy za komentarz. To tak a'propos islamu, a dokładniej wahabityzmu (czyli tej odmiany ultra-ultra),bo to ona, jak wiemy, jest obecnie promowana na całym świecie dzięki miliardom dolarów arabskich szejków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Muzułmanin=terrorysta? IDIOCI IP: *.chello.pl 06.10.08, 13:35 Proszę was, nie zachowujcie sie jak idioci. To trochę tak jakby napisać: > Polak=złodziej. Ilu z was było kiedyś w kraju muzułmańskim? Z tych którzy > wygłaszają tego typu treści pewnie nikt, więc proszę raz jeszcze by nie pier*** > * > głupot! nie trzeba jechac kilkadzieisat osob skazane na kare smierci za noszenie biblii w arabi saudyjskiej jest bardoz wymowne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: religioznawca Re: Muzułmanin=terrorysta? IDIOCI IP: *.merinet.pl 06.10.08, 15:45 Polska ignorancja wobec jakichkolwiek mniejszości jest doprawdy żenująca, ale niestety jest powszechna. Nic zatem dziwnego, że nawet w głównych mediach słyszymy i czytamy takie bzdury jak: MSZA w odniesieniu do protestanckiego NABOŻEŃSTWA, czy prawosławnej Świętej Liturgii, Świątynia - w odniesieniu do domu modlitwy np. w przypadku synagogi (Żydzi uznają tylką jedną Świątynię [w Jerozolimie], nieistniejącą juz, zburzoną w 70 r. n.e. przez Rzymian) Mówienie: Świadkowie Jehowi, zamiat Świadkowie Jehowy (imię Boga wg nich brzmi Jehowa [rzeczownik, r. męski]) No i wreszcie używanie stereotypów w rodzaju: każdy Arab to muzułmanin, co jest tak samo błędne jak to, że każdy Polak to katolik Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotr Re: Muzułmanin=terrorysta? IDIOCI IP: *.dsl.telepac.pt 06.10.08, 18:35 to wyjasnij mi madralo dlaczego amerykanie zydowskiego pochodzenia rowniez uzywaja slowa temple czyli swiatynia w odniesieniu do synagogi. tez sa ignorantami? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: religioznawca Re: Muzułmanin=terrorysta? IDIOCI IP: *.merinet.pl 06.10.08, 20:36 Bo oni używają słowa: Tabernacle (przybytek) na określenie Świątyni [Jerozolimskiej] i nie powiedzą tak na synagogę. Tu wchodzi w grę różny zakres znaczeniowy słów. W jęz. polskim "świątynia" to miejsce gdzie składa się ofiarę. Angielskie "temple" ma szerszy zakres znaczeniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Zamknij papę durniu. 07.10.08, 13:19 Mam w d****, że nie wszyscy kozoj*bcy są terrrorystami: ja znam przykłąd Wielkiej Brytanii, gdize brodaci, wychowani i wykształceni za brytyjskie pieniądze postanowili p****** się w powietrze przy okazji zabijając kilkadziesiąt osób. Dowedz się trochę więcej o islamizaji Europy, a dopiero później stukaj w klawiaturę, kretynie. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Muzułmanin=terrorysta? IDIOCI 05.04.10, 11:34 bylem wielokrotnie w krajach muzulmanskich - mam zdanie o zwlaszcza arabach niestety bardzo zle ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: polak Re: Islamscy terroryści? Nie dziękuję. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 09:41 Zgadzam się z Tobą - po zamachach IRA powinni zabronić stawiania nowych kościołów katolikom-terrorystom... Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Na Ochocie stanie meczet? 05.10.08, 23:03 Na pewno nie w lokalizacji sprzed 80 lat. /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: reska Na Ochocie stanie meczet? IP: *.chello.pl 05.10.08, 23:06 Tak, ale pod warunkiem, że w Arabii Saudyjskiej wybuduja kosciół Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xavier Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.chello.pl 05.10.08, 23:10 dokładnie - skoro oni chcą mieć meczet u nas, to niech zezwolą w Iranie na budowę kościołów. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: le ming Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.aster.pl 06.10.08, 10:27 W Iranie sa koscioly, i to calkiem sporo. A ze nie katolickie... To pewnie dlatego, ze nie ma tam katolikow. Ale chrzescijanie sa, jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: reska Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.chello.pl 06.10.08, 11:18 jasne. tyle, ze za szerzenie wiary chrzescijanskiej masz kule w leb. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gp_ Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.acn.waw.pl 06.10.08, 13:44 Gość portalu: Xavier napisał(a): > Proste? wrecz prostackie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: reta Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.aster.pl 06.10.08, 14:02 zacznijcie matoly czytac ze zrozumieniem: TATARZY. POLSCY TATARZY. mysle, ze wielu z Was ma mniej polskie korzenie niz oni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ajdekato Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.11.54.194.static.intralan.net.uk 06.10.08, 14:40 To nie sa ONI, to jestesmy MY. Mowimy tu o polskich muzulmanach - potomkach Tatarow, albo neofitach. Sa wyznawcy, jest potrzeba - niech bedzie i meczet. I z czego tu robic afere? Nauczmy sie w koncu dostrzegac wokol siebie takze innych ludzi, razem z ich kultura. I cieszmy sie, ze ktos jeszcze chce mieszkac w tym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzegprz Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 23:56 Mazs rację...niech pozwolą budować kościoły w krajach muzułmańskich to będzie zgoda na meczet... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gari Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 13:16 > Mazs rację...niech pozwolą budować kościoły w krajach muzułmańskich > to będzie zgoda na meczet... W Egipcie i Turcji jest ich sporo. Wymieniam tylko te dwa kraje, bo byłem i widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx [...] IP: *.aster.pl 05.10.08, 23:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Na Ochocie stanie meczet? 05.10.08, 23:43 Ja tam zawsze myślałem, że w Warszawie jest już meczet - przy ul. Redutowej, niedaleko od Wolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 01:16 Tam jest świątynia mormonów. Ona nie wygląda jak meczet - ma tylko jedną wieżę, brak kopuły, brak fontanny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: religioznawca Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.merinet.pl 06.10.08, 15:36 Na Redutowej, róg Wolskiej (Wolska 171) jest DOM MODLITWY a nie ŚWIĄTYNIA mormonów (kościół Jezusa Chrystusa Świętych Dni Ostatnich; ang. Latter-day Saints). Ignorancja wobec mniejszości w Polsce jest żenująca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Trzaśnij Bidon Na Ochocie stanie meczet? IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 06.10.08, 00:01 Meczet jest przy Al. Wilanowskiej od dawna a przy Redutowej to niekoniecznie chyba tzn jest tam jakaś świątynia niekatolicka ale chyba nie meczet. Nie jestem pewien jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Warszawiak Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.cust.tele2.ch 06.10.08, 00:36 Jest meczet na Sadybie, przy Wiertniczej!Wiec nie mozna pisac,ze nie ma w Warszawie zadnego! Odpowiedz Link Zgłoś
giulianov Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 07:19 > Jest meczet na Sadybie, przy Wiertniczej!Wiec nie mozna pisac,ze > nie ma w Warszawie zadnego! na wiertniczej jest sala modlitewna nie spełniająca wymogów meczetu - to tak jakby mówić że blaszany barak na Sobieskiego stojący obok kościoła budowanego od 20 lat to kościół. tym Polska różni się od Iranu że jeśli są wyznawcy to należy im się świątynia. przy czym ze względu na tradycje tatarskie w Polsce meczet jest tu bardziej na miejscu niż w jakimkolwiek innym kraju Europy Zachodniej i jeśli możemy dać reszcie Europy piękną lekcję tolerancji to właśnie popierając budowę meczetu. w końcu w obydwu religiach chodzi o tego samego monoteistycznego boga. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Enon Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.chello.pl 06.10.08, 13:28 Europa też dała swego czasu popis tolerancji. I płacze za to krwawymi łzami. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 07:19 Przecież w tekście jest wyraźnie napisane - 'dom modlitwy' przy Wiertnczej. To tak jakbyś mając gdzieś kaplicę, mówił, że to kościół. Owszem są to miejsca kultu ale to inna skala, a w przypadku islamu zupełnie inna jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lukasz Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 14:57 przy redutowej są mormoni Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Na Ochocie stanie meczet? IP: *.aster.pl 06.10.08, 00:47 nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: THEO-LOGIC Czy macie Ochote na Meczet? IP: *.dhl.com 06.10.08, 08:34 Czy twoje nie to znaczy ze "nie" masz Ochoty na meczet? Czy moze "Nie" masz Meczetu na Ochote? :D Ja mysle ze nie grozi nam zalew muzulmanow i to czego boja sie w zachodniej europie, przede wszystkim dlatego, ze: 1. mamy juz mniejszosc wietnamczykow i daja rade. moze nie integruja sie swietnie i mega ale przynajmniej znalezli sobie role ktora moga w polsce pelnic i nie wadza. ja nie wiem w co wierza, ale napewno wierza w pieniadze, dlatego sie niezle dogadujemy. 2. w naszej historii mielismy dlugo Tatarow, ktorzy walczyli razem z nami pod grunwaldem (przeciw tym przekletym katolickim ekstremistom). Zazwyczaj bylismy tolerancyjni wobec religii Tatarow, dlaczegozby ich teraz nagle represjonowac? w konstytucji zapisane jest prawo do wolnosci wyznania. dzieci smieja sie niekiedy z dzieci ze sa nieochrzczone, bo katoliccy, extremistyczni rodzice chowaja je w prawie-mormonskiej ciemnocie. 3. polacy maja ogromny dar dogadywania sie z ludzmi (moze z wyjatkiem rozmow o historii i polityce) i znacznie po tym wzgledem wyprzedzamy narody zachodnie. kolezanka mi powiedziala "niemcy zachodni nie wiedza jak z ludzmi na wschodzie rozmawiac, a my austriacy wiemy i dlatego nie ma raczej post-imperialnych wasni wokol Austrii". dogadamy sie, na spokojnie. ze francuzi i brytole sie nie dogaduja, to nie dziwota... przeciez to francuzi i brytole, ci sami brytole co lataja z golym pindolem po krakowie... do nich tez trzeba miec cierpliwosc. 4. "u nas w Indiach" to sie mowi chrzescijanin, muzulmanin, dwa bratanki, bo jak hinduistyczna propaganda pali i morduje to wszystkich po rowno. "U nas w Polsce" to mamy redemptorystyczna propagande Radio Mabuzie (slyszalem ze Mabuzie to miejscowosc w Afryce). Na szczescie nie robimy az takich rozpierdzieli, jacys spokojni jestesmy (pewnie to dlatego ze wiekszosc dresiarzy/lysych pal zamiast w boga wierzy w amfetamine, i moze nawet cale szczescie). Bog powiedzial ze powinnismy sie szanowac. Mamy rozne koncepcje, ale wielki uklon nalezy sie panu Miskiewiczowi ze chec rozwijania dialogu miedzy religiami. To jest wlasnie islam narodu oswieconego, narodu polskiego. Nie zas islam zboczony, islam zgwalcony ekstremizmem, obcinajacy glowy dziennikarzom. Dawien dawno temu mielismy tu takich mondrali co nasciemniali papierzowi ze trzeba dokopac polakom (niewiernym) a pozniej jeszcze mu wciskali ze ci Tatarzy co bronili razem z nami polski to Turecka Horda i dzicz i ze przez to przegrali. Jaj nie mieli, tylko katolicko-faszystowska ideologie na krzywy ryj. Krzyzacy sie nazywali i w imie wiary mordowali naszych rodakow. Katolicyzm moze byc rownie zboczony i gwalcony przez ludzi ktorzy udaja wiernych, szczesliwie zdarza nam sie to juz zadko. Wiec ja wam kochani radze: Nie sluchajcie Fallusa Oriany! Nalezy akceptowac, ale i przygladac sie z bliska. Patrzec na rece, zblizac sie i dyskutowac. Inaczej sie odetniemy i bedzie jeszcze gorzej, nie bedziemy mieli juz zadnej kontroli. Szczegolnie, ze ekstremizm religijny rodzi sie najczesciej pod represjami. Tylko represji wobec muzulmanow nam brakuje zeby wywolac ten ekstremizm ktorego sie tak boicie. Mam podawac przyklady? Czeczenia, Bosnia, Afganistan... moge podawac dalej... Wiec podajmy sobie rece, wierzymy przeciez w Boga i w Jezusa Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antymuslim Re: Czy macie Ochote na Meczet? IP: *.chello.pl 06.10.08, 13:46 "mamy juz mniejszosc wietnamczykow" we francji mniejszosc chinska tez sie swietnie inregruje a mniejsziosc islamska pali samochody "dzieci smieja sie niekiedy z dzieci > ze sa nieochrzczone, bo katoliccy, extremistyczni rodzice chowaja je > w prawie-mormonskiej ciemnocie." za to dzieci muzulmanow w wieku 8 lat ucza sie podzynac gardla (palestyna)i im sie mowi ze niewierni to zlo. to ja juz wole zasciankowych katoli "mowi chrzescijanin, muzulmanin" a u nich w arabi saudyjskiej sie chrzescijanom scina glowy kilkadziesiat wyrokow smierci rocznie "Bog powiedzial ze powinnismy sie szanowac." twoj Bog moze tak powiedzial natomiast allah mowi o zabijaniu nieiwernych "Nie sluchajcie Fallusa Oriany!" szkoda ze theo vanm gogh cie nie posluchal zamsit krytykowac tego co mu sie nie podoba mogl zamknac oczy i powiedziec ze to akceptuje moze nie skonczylby z nozem w plecach "wywolac ten ekstremizm ktorego sie tak > boicie. Mam podawac przyklady? Czeczenia, Bosnia, Afganistan... moge > podawac dalej..." alez nie trzeba ja podam za ciebie - wielka brytania hiszpania arabia saudyjska indonezja wszedize tam muzulmanie maja spokoj ale jakos ich to nie powstrzymuje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ajdekato Re: Czy macie Ochote na Meczet? IP: *.11.54.194.static.intralan.net.uk 06.10.08, 14:56 Z tego steku bzdur, ktore napisales wynika, ze pojecia nie masz nie tylko o islamie, ale takze o sytuacji muzulmanow w Europie oraz o krajach islamskich. Po pierwsze, i najwazniejsze - islam jest religia pokoju o wiele bardziej niz ktorakolwiek z religii chrzescijanskich, a Koran wrecz nakazuje innowiercow goscic, opiekowac sie nimi oraz zyc w zgodzie. Poczytaj troche, a potem zabieraj za dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bunny Re: Czy macie Ochote na Meczet? IP: *.chello.pl 06.10.08, 15:15 W tym samym Koranie jest pojęcie Dżihadu (błędnie tłumaczonego jako "święta wojna"), który to jest pojęciem określającym szerzenie islamu, rożnymi metodami. U nas nazywa się to nawracaniem, a z metodami nawracania różnie bywało w przeszłości. Tak więc obydwie religie są bardzo do siebie podobne. W obydwu górę biorą strach i nienawiść do tego co nieznane i totalne niezrozumienie istoty dogmatów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Czy macie Ochote na Meczet? IP: *.chello.pl 06.10.08, 20:14 "Po pierwsze, i najwazniejsze - islam jest religia pokoju o wiele > bardziej niz ktorakolwiek z religii chrzescijanskich, a Koran wrecz > nakazuje innowiercow goscic, opiekowac sie nimi oraz zyc w zgodzie." taaa arabia saudyjska prawo oparte na koranie (szariat) wyznawanie innej religii niz islam kara smierci odejscie od islamu kara smierci ale co tam pewnie ci teolodzy muzulmanscy ktorzy tam ustanawiaja prawo gowno wiedza o islamie ty wiesz lepiej. koran dzieli swiat na 2 domy dom pokoju - gdize w zgodzie zyja muzulmanie i niewierni pod panowaniem muzulmanow (dhimmi) poczytaj se ekspercie co to znaczy dhimm dom wojny - gdzie rzada niewierni ale tylko chwilowo "Poczytaj troche, a potem zabieraj za dyskusje." bardzo wiele czytalem na temat islamu czytalem takze koran i w koranie jest wiecej wersetow ktore jednoznacznie nawoluja do zabijania niz do tolerancji wiec nie zgrywaj madrali skoro nie wiesz o czy mowisz cala hdtoria islmau to tylko podboje a ty jeszcz eusilujesz wmawiac ze to pokojowa religia? Odpowiedz Link Zgłoś
egocentry Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 07:31 a_weasley napisał: > Są wyznawcy, to i świątynia powinna być. Powiedz to niemuzułmanom w krajach arabskich, albo muzułmaninowi którego zaraz zabiją za próbę zmiany wiary ;]. Niektóre założenia islamu są tak prymitywne jakby były prosto z paleolitu, w dodatku powód dla jakiego powstała ta religia i sposób "rekrutacji" który stosowali pierwsi islamiści wskazuje dokładnie z jakimi przypadkami zachowań możemy się spotkać...Ale dobra mógłbym się zgodzić ale nie na budynek mający wieże po 25 m i wycie po kilka razy dziennie o głośności powyżej 100db. Budynek do 15m wysokości, żadnego wycia i kompromis osiągnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: le ming Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.aster.pl 06.10.08, 10:30 Co to znaczy "zadnego wycia"? A napieprzanie w dzwony dzien w dzien w katolickich kosciolach ci nie przeszkadza? Pewnie dlatego, ze nie mieszkasz w poblizu zadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ola Na Ochocie stanie meczet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 07:33 nie w takim centralnym miejscu! i bez minaretu! w Kuwejcie na kosciolach nie moze byc widac krzyza. nie mowiac juz o arabii saudyjskiej, gdzie nie mozna miec nawet medalika na szyi. Polska nie jest muzulmanskim krajem i chyba nie chcemy, aby sie takim stala. Dom modlitwy - tak, ale meczet - nie. Argument o szejku jest ponizej pasa. 7 tys. muzulmanow to bardzo malo. Prawoslawnych jest znacznie, znacznie wiecej, a maja tylko 2 cerkwie. poza tym - ni ebadzmy swietsi od papieza. nie mozemy odwzajemniac sie szejkowi, bo on u siebie kosciola nie pozwolilby zbudowac. jak Kuba Bogu, tak Bog Kubie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: le ming Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.aster.pl 06.10.08, 10:32 > Polska nie jest muzulmanskim krajem i chyba nie chcemy, aby sie > takim stala. Ale w odroznieniu np. od Arabii S. jest krajem swieckim, a nie religijna ostoja ortodoksyjnego katolicyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
michael.vandererst Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 11:00 Gość portalu: le ming napisał(a): > Ale w odroznieniu np. od Arabii S. jest krajem swieckim, a nie religijna ostoja > ortodoksyjnego katolicyzmu. Optymista ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ponury Dwie cerkwie? Kto ci takich głupot naopowiadał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 12:44 Cerkiew św. Jana Klimaka, ul. Wolska 100, Prawosławna Katedra Metropolitalna Świętej Równej Apostołom Marii Magdaleny Al. Solidarności 52, Cerkiew Wprowadzenia do Świątyni Przenajświętszej Bogurodzicy - kaplica Prawosławnego Seminarium Duchownego w Warszawie, ul. Paryska 27, Cerkiew św. Trójcy - kaplica prawosławna, ul. Podwale 5, Cerkiew Zaśnięcia Najświętszej Marii Panny w Warszawie - konkatedra greckokatolicka, ul. Miodowa 16. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lady Vader Na Ochocie stanie meczet? IP: 149.156.58.* 06.10.08, 07:49 Dobroczyńca polskich dzieci? Niezła propaganda szejka. Nie wnikam na jakie cele w Europie zazwyczaj mogą iść jego petrodolary. Meczet w Warszawie ?! Dziękuję. A zaraz potem się zacznie jak w Paryżu czy Londynie. Kto był ten wie. Europo, przebudź się wreszcie ! Dzieje się to o czym pisała Oriana Fallaci ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tede Pierwszy meczet w Warszawie? A ten na Wilanowie? IP: *.acn.waw.pl 06.10.08, 08:08 Czyżby autor nie odrobił pracy domowej? Jeden meczet już przecież jest w Wilanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
michael.vandererst Re: Pierwszy meczet w Warszawie? A ten na Wilanow 06.10.08, 11:03 Gość portalu: tede napisał(a): > Czyżby autor nie odrobił pracy domowej? > Jeden meczet już przecież jest w Wilanowie. A czyżbyś Ty nie potrafił czytać ze zrozumieniem? To jest dom modlitwy a nie meczet. Meczet w Warszawie nie jest typowym muzułmańskim domem modlitwy, lecz adaptowaną w 1993 roku willą. W jej pomieszczeniach mieszczą się również siedziby islamskich instytucji kulturalnych oraz biura Muzułmańskiej Gminy Wyznaniowej w Warszawie. Meczet nie posiada minaretu. Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: ten wilanowski ma minaret 06.10.08, 11:08 a pozatym my nie chcemy drugiego, w takich meczetach odbywaja sie zebrania terrorystow i nawolywania do nienawisci, a jak o 6 rano zaczna mordy drzec przez megafon Allach Habbaaaaaaaaaaa to cala Warszawa z lozek pospada, wynocha Odpowiedz Link Zgłoś
michael.vandererst Re: ten wilanowski ma minaret 06.10.08, 11:19 Hm, na fotkach nie widać, żeby miał, ale ja go nie widziałem jeszcze w realu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nienawidzeideologi Kobiety nie powinny na to pozwolić . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 08:12 Chyba ,że będą chciały żeby za 10 lat one i ich córki chodziły w workach na głowie . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A Na Ochocie stanie meczet? IP: *.acn.waw.pl 06.10.08, 08:25 Czy to prawda, że tam, gdzie stanie meczet, po wieki wieków nie może stanąc nic innego? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hg54 Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.chello.pl 06.10.08, 09:46 Gość portalu: A napisał(a): > Czy to prawda, że tam, gdzie stanie meczet, po wieki wieków nie może stanąc nic > innego? wg Islamu, prawda Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Oczywiście, że niech budują! 06.10.08, 08:25 "Krzyżyk" na drogę. Czas żeby Polskę wyciągać z nudy jednego narodu i jednej religii. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Oczywiście, że niech budują! 06.10.08, 16:34 kpix napisał: > "Krzyżyk" na drogę. Czas żeby Polskę wyciągać z nudy jednego > narodu i jednej religii. Walisz Farmazony ze az uszy bola. Czy wiesz ze tam co prawda dzwonów nie ma, ale zato co rano o 6, w Południe i wieczorem, drzemie jakiś Moslem po Arabsku, czyli nawołuje do Mszy. Jeśli wytrzymasz jako sąsiad 1 Tydzień bez załamania nerwowego, to zes co dnia popijal. Arek Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 08:29 Mamy tyle kościołów, to i na meczet znajdzie się miejsce. Najważniejsze, że budują za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 08:44 W tym problem, że nie za swoje (czyli polskich muzułmanów), tylko saudyjskiego szejka. Co prawda na operację dzieci jego kasę wzięliśmy i nam nie śmierdziała ropą ani terroryzmem. Tak czy inaczej, meczet się warszawskim muzułmanom się należy. Stałby tam już przed wojną, ale polscy muzułmanie po raz kolejny dali przykład pariotyzmu i zamiast świątyni woleli kupić polskiemu wojsku broń. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 08:51 Za swoje- chodziło mi raczej o to, że nie za pieniądze podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris Meczt - tak, ale naglośnienie - nie. IP: *.chello.pl 06.10.08, 08:53 Meczet - zgoda, ale nie powinno sie dawać zgody na nagłośnienie okolicy. To zawodzenie po arabsku przez głośniki na całą okolicę co kilka godzin od 6 rano, to naprawdę koszmar. Niech sie modlą w środku, albo w domu i niech sobie kupią zegarki. Odpowiedz Link Zgłoś
pcx Re: Meczt - tak, ale naglośnienie - nie. 06.10.08, 09:30 Gość portalu: Chris napisał(a): > Meczet - zgoda, ale nie powinno sie dawać zgody na nagłośnienie > okolicy. To zawodzenie po arabsku przez głośniki na całą okolicę co > kilka godzin od 6 rano, to naprawdę koszmar. Niech sie modlą w > środku, albo w domu i niech sobie kupią zegarki. A dzwony kościelne co kilka godzin ci nie przeszkadzają?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m. Re: Meczt - tak, ale naglośnienie - nie. IP: *.aster.pl 06.10.08, 10:56 Przeszkadzają. W swoim czasie ograniczano ranne bicie w dzwony i było sporo protestów, ale za młody jesteś żeby pamiętać. :p Nagłośnione zawodzenie muezina, przede wszystkim o wschodzie słońca w dzielnicy gdzie pewnie nawet nie ma Muzułmanów? Jestem przeciw. Meczet niech powstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: Meczt - tak, ale naglośnienie - nie. 06.10.08, 14:53 pcx napisał: > A dzwony kościelne co kilka godzin ci nie przeszkadzają?!?!? Przeszkadzają jak cholera. Zarówno dzwony jak i msze organizowane przed kościołem, z ogromnymi głośnikami, mimo że słuchających jest relatywnie mało (i tak by się zmieścili w kościele). Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 08:59 Przecież już budują meczet na polach wilanowskich. I to od razu ogroooomny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: historyk muzłumanie w Polsce są już od średniowiecza IP: *.ulc.gov.pl 06.10.08, 12:28 www.mzr.pl/pl/info.php?id=5 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: 212.160.172.* 06.10.08, 09:25 Tak tak, zbudujcie bazę szkoleniową dla terrorystów. Sorry, ale dla mnie każdy Muzułmanin to fanatyk-terrorysta. Nie powtarzajmy błędów chociażby Paryża, który chętnie przyjmował wszelkiej maści emigrantów, którzy to później palili ich samochody! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: le ming Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.aster.pl 06.10.08, 10:34 > Sorry, ale dla mnie każdy > Muzułmanin to fanatyk-terrorysta. Na szczescie zyje w Polsce sporo ludzi madrzejszych od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pcx Wcale nie pierwszy tylko DRUGI !!! 06.10.08, 09:29 Jeden już jest i mieści się przy ulicy Wiertniczej bodajże... Może słowo meczet jest jeśli chodzi o architekturę tego pierwszego trochę na wyrost, bo to właściwie zaadaptowana na cele religijne willa, ale jako świątynia muzułmańska ma prawo nosić tę właśnie nazwę. Jak zwykle dziennikarz niedouk bierze się za pisanie o czymś, o czym nie ma nawet bladego pojęcia. Sugeruję wizytę na UW w Instytucie Orientalistyki, tam cię oświecą! Odpowiedz Link Zgłoś
michael.vandererst Re: Wcale nie pierwszy tylko DRUGI !!! 06.10.08, 11:21 pcx napisał: > Jeden już jest i mieści się przy ulicy Wiertniczej bodajże... > Może słowo meczet jest jeśli chodzi o architekturę tego pierwszego trochę na > wyrost, bo to właściwie zaadaptowana na cele religijne willa, ale jako świątyni > a > muzułmańska ma prawo nosić tę właśnie nazwę. > Jak zwykle dziennikarz niedouk bierze się za pisanie o czymś, o czym nie ma > nawet bladego pojęcia. > Sugeruję wizytę na UW w Instytucie Orientalistyki, tam cię oświecą! A może Ciebie powinni oświecić? Na tyle żebyś rozróżniał dom modlitwy od meczetu. Odpowiedz Link Zgłoś
pcx Re: Wcale nie pierwszy tylko DRUGI !!! 06.10.08, 15:24 michael.vandererst napisał: > > A może Ciebie powinni oświecić? Na tyle żebyś rozróżniał dom modlitwy od meczetu. A jak jest według ciebie różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znawca Re: Wcale nie pierwszy tylko DRUGI !!! IP: 194.181.253.* 13.10.08, 12:10 biedny pcx na wiertniczej jest tylko dom modlitwy, a to wcale nie to samo co meczet...zapraszam do mnie na wykłady z historii i kultury islamu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tebe03 Na Ochocie stanie meczet? IP: *.ghnet.pl 06.10.08, 09:31 Islam jest na sztandarach wszystkich bestialskich ataków terrorystycznych ! Powinien być zakazany, na równi z ideologią faszystowską i w tym wypadku nie ma żadnego żadnego znaczenia czy dany wyznawca już był, jest, czy będzie czynnym terrorystą - bo z a w s z e jest potencjalnym terrorystą. Te wszystkie tłumaczenia jaka to pokojowa religia - są tyle warte, co próby wyjaśnienia, jacy to byli (są ) dobrzy ludzie z niektórych nazi. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 09:50 > Islam jest na sztandarach wszystkich bestialskich ataków > terrorystycznych Kłamiesz w żywe oczy. Sal Lake City, Oklahoma, Omagh???? To, że po WTC wszyscy kojarzą terroryzm z islamem, albo wręcz odwrotnie- Islam z terroryzmem, to tylko zasługa: A) Propagandy B) Niewykształconych, podatnych na manipulację ciemnych mas Odpowiedz Link Zgłoś
michael.vandererst Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 11:22 Gość portalu: tebe03 napisał(a): > Islam jest na sztandarach wszystkich bestialskich ataków > terrorystycznych ! Powinien być zakazany, na równi z ideologią > faszystowską i w tym wypadku nie ma żadnego żadnego znaczenia czy > dany wyznawca już był, jest, czy będzie czynnym terrorystą - bo z > a w s z e jest potencjalnym terrorystą. Te wszystkie tłumaczenia > jaka to pokojowa religia - są tyle warte, co próby wyjaśnienia, jacy > to byli (są ) dobrzy ludzie z niektórych nazi. Ok, idąc Twoim torem rozumowania nie powinniście wpuszczać do Polski katolików i protestantów z Ulsteru. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ponury Doprawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 12:56 Gość portalu: tebe03 napisał(a): > Islam jest na sztandarach wszystkich bestialskich ataków > terrorystycznych ! Ataków ETA i IRA też? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Doprawdy? IP: *.chello.pl 06.10.08, 13:56 hehe smieszy mnie porownywanie islamistwo do eta ira oni walcza z powodow politycznych o prawa i niepodleglosc a o co wlacza muzulmanie? o jaka wolnosc walczyli zabijajac ludzi w londynie? a jaka wolnmosc walczyli zabijajc turystow na vali oco walczyli morsujac 3000 ludzi w usa o co walczyl hezbollah wysadzajac synagoge w buenos aires? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Abdul Al Chaim Na Ochocie stanie meczet? IP: *.ip.netia.com.pl 06.10.08, 09:31 Religia terrorystów i zamachowców powinna być prawnie zakazana Odpowiedz Link Zgłoś
pcx Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 09:41 Gość portalu: Abdul Al Chaim napisał(a): > Religia terrorystów i zamachowców powinna być prawnie zakazana A jaką religię wyznawali członkowie Frakcji Czerwonych Brygad? A Bader Meinhoff (czy jak ich się tam pisało), a zamach w Oklahoma City to dzieło przedstawiciela jakiej religii? Może tych religii też zakazać prawnie? Odpowiedz Link Zgłoś
pcx Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 09:43 Aha, zapomniałem jeszcze o przedstawicielach IRA i ETA... Może ich religie też powinny zostać wykreślone z katalogu wyznań dopuszczonych prawem?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek_borakiewicz Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 10:17 Czysta demagogia. IRA i ETA to organizacje terrorystyczne (a wiec godne potepienia) walczace o sprawy narodowe (Irlandczycy, Baskowie). Czerwone Brygady to bandyci komunistyczni i jako tacy powinni byc traktowani na rowni z nazistami. Natomiast terroryzm islamski jest wcieleniem w zycie idei JIHAD, swietej wojny przeciwko niewiernym. Ci terorysci sa na etapie mentalnym wypraw krzyzowych ... i jako tacy powinni byc scigani i wiezieni. Meczet w Warszawie ? Tak, ale w 100% za polskie pieniadze i w pelnej tradycji religijnej Tatarow osiadlych w Polsce ktorych naprawde cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pcx Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 10:23 leszek_borakiewicz napisał: terroryzm islamski jest wcieleniem w zycie idei JIHAD, swietej wojny przeciwko niewiernym. Ci terorysci sa na etapie mentalnym wypraw krzyzowych ... i jako tacy powinni byc scigani i wiezieni. Dobrze powiedziane, wypraw KRZYŻOWYCH... Czyli czego? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek_borakiewicz Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 10:29 Dokladnie tego ... jezeli wtedy muzulmanie mieli prawo sie bronic, my mamy rowniez to prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja do pcx IP: *.chello.pl 06.10.08, 14:03 obrze powiedziane, wypraw KRZYŻOWYCH... Czyli czego? bardzo dobre pytanie i juz spiesze z opdowiadzia wyprawy krzyzowe mialy przewodnie haslo "ODBIC ZIEMIE SWIETA Z RAK NIEWIERNYCH" chrzescijanie nie napadli wtedy niewinnych muzulmanow tylko najpierw muzulmanie napadli na chrzescijan mieszkajacych na terenie dizxsiejszego izraela a potem chrzesciojanie chcieli to odzyskac Odpowiedz Link Zgłoś
pcx Re: do pcx 06.10.08, 15:31 Gość portalu: ja napisał(a): > obrze powiedziane, wypraw KRZYŻOWYCH... Czyli czego? > > > bardzo dobre pytanie i juz spiesze z opdowiadzia wyprawy krzyzowe mialy > przewodnie haslo "ODBIC ZIEMIE SWIETA Z RAK NIEWIERNYCH" > chrzescijanie nie napadli wtedy niewinnych muzulmanow tylko najpierw muzulmanie > napadli na chrzescijan mieszkajacych na terenie dizxsiejszego izraela a potem > chrzesciojanie chcieli to odzyskac Taaak, a później pod znakiem krzyża ci sami chrześcijanie wyrżnęli znaczną część ludności w Ameryce Południowej i Północnej (niszcząc przy tym miejscowe religie i wyznania), zrobili najazd na Afrykę i kawał Azji. A wszystko to czynili w imię miłości bliźniego i na chwałę boską! Kali ukraść krowę to dobrze, ale jak Kalemu ukraść to źle... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: do pcx IP: *.chello.pl 06.10.08, 20:17 "Taaak, a później pod znakiem krzyża ci sami chrześcijanie wyrżnęli znaczną częś > ć > ludności w Ameryce Południowej i Północnej (niszcząc przy tym miejscowe religie > i wyznania), zrobili najazd na Afrykę i kawał Azji. > A wszystko to czynili w imię miłości bliźniego i na chwałę boską! > Kali ukraść krowę to dobrze, ale jak Kalemu ukraść to źle..." aha czyli fakt ze chrzescijanie przeinaczali biblie zeby szerzyc wplywy usprawiedliwia to co robia muzulmanie? w takim razie ja moge krasc jesli mnie okradna? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: POLKA Re: do pcx IP: *.fbx.proxad.net 26.04.10, 11:01 pcx, Jak zapominasz o tym, to ci przypominam. Dziś żyjemy w 21 Wieku. Po to, żeby Polska była wolnym krajem,żeby POLACY MIELI SWOJA OJCZYZNĘ ,to nikt inny tylko POLACY to wywalczyli. Mózg ludzki rozwija się, Religia Katolicka również idzie z postępem, czego nie można powiedzieć o islamie. Jak można żądać od Polaków, inteligentnych ludzi, żeby dziś wrócili w okres wypraw Krzyżowych i dziś współżyli z ludźmi z tamtych czasów. Przecież to są dwa rożne światy. Ale niestety, Arabowie żyją jeszcze w czasach wypraw Krzyżowych. Ich mózgi stoją w miejscu. Rozumiecie, dlaczego nasze kultury, nie idą w parze. Ponieważ nie chcemy doprowadzić do wojny domowej, dlatego nie chcemy Arabów w Polsce. Ropa w krajach Arabskich, nie będzie wytryskiwała przez wieki. Jeszcze maja na parę lat swojej sielanki. A co później??? Na swoim piachu nie wiele mogą zrobić.Swoje kolekcje samochodów będą musiały ciągnąc ich wielbłądy. Czym wyżywią tę armię potomków ze swoich haremów??? Celem ich jest ,dziś, przygotować sobie teren na przyszłość. Dlaczego nie Polska??? Bogata ziemia, piękne tereny, piękne kobiety, itd... Myślą, że jak zdołali okręcić parę nieurodziwych, wiejskich panien, z ograniczonymi mózgami, to uda im się też, okręcić cały Naród. I w tym jest ich błąd. Udało im się opłacić łapówkami kilku Judaszy, nie wiadomo jakiego wywodzenia się, ale to nie cały Naród Polski!!! Gdyby byli inteligentni, to przestudiowali by głębiej historię POLSKI. Polak,przez wieki przeszedł tyle fałszywych podstępów,ze dziś nie jest już tym , który jest mądry po szkodzie. Przeszliśmy przez wiele zaborów, Pruski, Austriacki, Ruski i wyszliśmy z tych wszystkich problemów.POLSKA jest zawsze na mapie. Polska jest Podmiotem, nie przedmiotem historii. Dziś Polska jest wolnym krajem i jesteśmy zdolni zrobić wszystko, żeby została wolnym krajem jak najdłużej. MY, POLACY, NIE POTRZEBUJEMY PRZYGOTOWYWAĆ NASZ PIĘKNY KRAJ DO KOLEJNEGO ZABORU, tym razem ARABSKIEGO. My nie potrzebujemy mieszać naszej krwi z krwią Arabską. Prawdziwi Polacy, z ciała i ducha, są jedną wielką rodziną. Jesteśmy , jak siostry i bracia. Nawet, gdy się zwaśnimy, nawet, gdy mamy rożne poglądy, w momencie krzywdy Naszej Ojczyzny, JESTEŚMY ZJEDNOCZENI. RODACY Z POLSKI I Z CAŁEGO ŚWIATA !!! ŻĄDAJMY REFERENDUM !!! GLOSUJMY PRZECIW BUDOWIE MECZETU I MINARETU W POLSCE !!! Uniknijmy nowego zaboru i wojny domowej. MAMY PRAWO ŻYĆ W POKOJU. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: do pcx IP: *.xdsl.centertel.pl 26.04.10, 11:43 O Boże (Allahu, Jahwe czy jak Ci tam), Ty widzisz i nie grzmisz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Na Ochocie stanie meczet? IP: *.chello.pl 06.10.08, 14:00 A jaką religię wyznawali członkowie Frakcji Czerwonych Brygad? A Bader Meinhoff pewnie ateisci bo to komuchy "zamach w Oklahoma City to dzieło przedstawiciel > a > jakiej religii?" nie wiem a myslisz ze jak wysadzal budynek to krzyczal jezus akbrar? bo z tego co wiem to ten koles po prostu nie lubil administracji rzadowej nikt go nie popieral natomiast zamachowcy samobojcy w wielu krajach sa uwazani za bohateorw jak na przyklad pewien wzorowy muzuilamanin co zabil 4 letnia zydowke kolba karabinu i teraz jest w libanie bohaterem ba sam prezydent libanu go tak nazwal Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 09:37 dawno nie czytalem tak glupiego artykulu. Czy Gazeta teraz bedzie streszczala to, co pisza ludzie na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Re: Na Ochocie stanie meczet? 06.10.08, 15:55 Co bredzą, a nie co piszą. Ja w swym wątku, który stał się fundamentem tego artykułu (?) celowo bredziłem. Jak wiedać jednak tu na forum, nikt nie wnika w idiotyzm tego artykułu. Otaczają nas prawie sami idoci! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: opax Kościół w Arabii Saudyjskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 09:37 Uważam, że wszelkie decyzje o budowie meczetów w Europie winny być uzależnione od tego, kiedy którakolwiek z religii chrześcijańskich uzyska zgodę na wybudowanie kościoła, cerkwi lub zboru. Odpowiedz Link Zgłoś
michael.vandererst Re: Meczet jest na Wiertniczej. 06.10.08, 11:25 jurek_dzbonie napisał: > Za maly sie zrobil??? Nie ma na wiertniczej meczetu, tylko dom modlitwy. Różnica jak pomiędzy kościołem a kaplicą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Khalil Re: Meczet jest na Wiertniczej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 13:50 1)Na wiatracznej miesci sie dom modlitewny a nie Meczet 2)Skoro oddaje sie mienie Katolikom i Zydom to dlaczego nie nam 3)w Warszawie wyznawcow islamy jest kilkaset Odpowiedz Link Zgłoś