tylko.tu 02.12.09, 11:07 czy mozna zalozyc watek-sonde na temat juz istniejacy, czy bedzie to spamowanie ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
mery Re: sonda - spamowanie czy nie ? 02.12.09, 13:32 Kwestia zdrowego rozsądku i przestrzegania netykiety. Jeśli wątek założysz na jednym forum, raz, tematycznie - to ok. Szczególnie jeśli ma wnieść coś nowego. Link Zgłoś
tylko.tu Re: sonda - spamowanie czy nie ? 02.12.09, 16:28 ok. wroce zatem do pytania, ktore postawilem poprzednim razem. sa dwa identyczne watki - jeden klasyczny, drugi typu 'sonda' ( forum.gazeta.pl/forum/f,51,Warszawa.html?f=51&sortuj=3 odpowiednio venettina i snajper55). mam rozumiec, ze wyczerpuje on znamiona zdrowego rozsadku, przestrzegania netykiety i jednoczesnie wnosi cos nowego ? 'pionierskosc' watkow takiego typu wydaje sie, ze bedzie spelniona za kazdym razem. tak na marginesie.. zastanowila mnie sytuacja nastepujaca. gdyby osoba piszaca jako pierwsza watek celowo nie robila tego w postaci sondy, bo cos tam, to co wtedy ? Link Zgłoś
giwi Re: sonda - spamowanie czy nie ? 02.12.09, 17:35 Nie są identyczne, sam piszesz, że jeden klasyczny a drugi to sonda. Najtrudniej jest zrozumieć własne posty. :-) Link Zgłoś
Gość: poi Re: sonda - spamowanie czy nie ? IP: *.aster.pl 02.12.09, 18:36 jesli przestawie przecinek w inne miejsce, to rowniez nie beda identyczne. przeczytaj jeszcze raz o co chodzi w tym watku. jesli ponownie nie zrozumiesz, to spytaj mery. moze ci wytlumaczy ? Link Zgłoś
jureek Re: sonda - spamowanie czy nie ? 03.12.09, 09:25 giwi napisała: > Nie są identyczne, sam piszesz, że jeden klasyczny a drugi to sonda. > Najtrudniej jest zrozumieć własne posty. :-) Tak trudno zdobyć się na szczerą odpowiedź, że co wolno wojewodzie, to nie Tobie smrodzie? Musicie zawsze kombinować jak koń pod górkę i udawać, że jakieś tam regulaminy i netykiety się liczą, podczas gdy gołym okiem widać, że liczą się przede wszystkim układy i co wolno Snajperowi, tego nie wolno zwykłemu Kowalskiemu. Jura Link Zgłoś
giwi Re: sonda - spamowanie czy nie ? 03.12.09, 11:52 Pytanko jedno. Widziałeś te wątki czy piszesz tak jak o Religii niegdyś, kiedy to wypowiadałes się niezwykle gorąco nie znając nawet prawidłowej nazwy forum? Bo trafiła się znów okazja, żeby przyłożyć aesom, nielubianemu przez siebie Snajperowi i administracji? Link Zgłoś
jureek Re: sonda - spamowanie czy nie ? 03.12.09, 12:14 giwi napisała: > Pytanko jedno. Widziałeś te wątki czy piszesz tak jak o Religii niegdyś, kiedy > to wypowiadałes się niezwykle gorąco nie znając nawet prawidłowej nazwy forum? Na pytanko odpowiadam, że czytałem te wątki. Mam jeszcze prośbeńkę, czy mogłabyś przypomnieć te moje gorące wypowiedzi o religii. Jura Link Zgłoś
giwi Re: sonda - spamowanie czy nie ? 03.12.09, 12:32 Prosze bardzo forum.gazeta.pl/forum/w,654,84043211,84069735,Re_No_niewiarygodne_.html Link Zgłoś
jureek Re: sonda - spamowanie czy nie ? 03.12.09, 13:08 giwi napisała: > Prosze bardzo > forum.gazeta.pl/forum/w,654,84043211,84069735,Re_No_niewiarygodne_.html Dziękuję bardzo. Jesteś niesamowicie sprawna w posługiwaniu się wyszukiwarką. A może miałaś to w zakładkach? ;) Jura P.S. Podtrzymuję to, co tam napisałem. Zasada pacyfikowania dla "świętego spokoju" rulez. Link Zgłoś
giwi Re: sonda - spamowanie czy nie ? 03.12.09, 15:40 Nie chwaląc się - potrafię szukać. :-) Link Zgłoś
siwa Re: sonda - spamowanie czy nie ? 03.12.09, 11:53 To ja się zdobędę: co wolno Snajperowi i zwykłemu Kowalskiemu, to nie utytułowanemu trollowi z tradycjami. Może być? Link Zgłoś
jureek Re: sonda - spamowanie czy nie ? 03.12.09, 12:15 siwa napisała: > To ja się zdobędę: > co wolno Snajperowi i zwykłemu Kowalskiemu, to nie utytułowanemu trollowi z > tradycjami. > Może być? Może być. Co nie znaczy, że pochwalam taką praktykę, ale przynajmniej w Twojej odpowiedzi nie mydlisz oczu. Jura Link Zgłoś
tylko.tu Re: sonda - spamowanie czy nie ? 03.12.09, 13:33 siwa napisała: > To ja się zdobędę: > co wolno Snajperowi i zwykłemu Kowalskiemu, to nie utytułowanemu trollowi z > tradycjami. a kto wystepuje tutaj w roli trola ? i przy okazji, skoro juz sie zdobylas, dlaczego poprzedni watek opisujacy powyzsze zagadnienie zostal wyrzucony ? Link Zgłoś
wkkr Re: sonda - spamowanie czy nie ? 04.12.09, 22:03 siwa napisała: > To ja się zdobędę: > co wolno Snajperowi i zwykłemu Kowalskiemu, to nie utytułowanemu trollowi z > tradycjami. > Może być? ================ Dyskryminujecie trolle? Toż to czysty rasizm jest! Powinnaś wstydzić się antytrollizu oraz trollofobii. Link Zgłoś
wariant_b Re: sonda - spamowanie czy nie ? 02.12.09, 20:19 Sonda może być tylko pierwszym postem w wątku. Więc nawet jeśli chcesz zrobić sondę na temat ujęty w wątku, trzeba założyć nowy. Ciężko to uznać za spamowanie. Link Zgłoś
Gość: poi Re: sonda - spamowanie czy nie ? IP: *.aster.pl 02.12.09, 20:48 wiem o tym. niemniej skoro pierwszy watek powstal bez sondy, to oznacza, ze autor/-ka najprawdopodobniej nie chcial/-a sondy (zakladam, ze ludzie czytaja wszelakie pomoce), ktora jest tylko zabawka (jak twierdzi administracja), zreszta chyba nadal zle dzialajaca. w tym momencie drugi watek to zwykly plagiat. czy moze oznacza, ze kazdy watek typu 'co sadzisz o.. ?' mozna powielic watkiem-sonda 'jestes za czy przeciw.. ?' jak dotad nie widze klarownego wyjasnienia tej sprawy. ps. najsmieszniejsze jest to, ze plagiat popelnil niejaki snajper, ktory wachluje w te i z powrotem regulaminami :) wlasnie takie rozumienie prezentuja tzw. aesi. poniekad pewnie dlatego mery tak (niespodziewanie jak na administracje) zlagodzila pojmowanie spamu. Link Zgłoś
wariant_b Re: sonda - spamowanie czy nie ? 03.12.09, 00:14 Ilość wypowiedzi w obu wątkach w stosunku do ilości głosów w sondzie każe przypuszczać, że jest to rzeczywiście zabawka i to dla osób wiedzących jak się nią należy bawić. Niemniej dalej uważam, że idea przesondowania tematu, zamiast jego omówienia może się pojawić później. Oczywiście przyzwoitość nakazuje pozostawienie pierwszeństwa autorowi wątku. --- PS. zetknąłem się ostatnio z paroma wypowiedziami snajpera55 i wydaje mi się, że zabawne to raczej nie jest. Link Zgłoś
Gość: poi ok. niewazne. IP: *.aster.pl 03.12.09, 07:09 widocznie nie ma problemu. poza tym jesli ktos koniecznie chce, to wszystko da sie wytlumaczyc*. w szczegolnosci administracja. zreszta jesli tego nie da sie wytlumaczy, to administracja z zalozenia ma racje. _____ * z poprawka na stary kawal o chlopie i krowie (kto slyszal ten bedzie wiedzial o czym mowa :)) Link Zgłoś