Dodaj do ulubionych

czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!!!

26.03.04, 18:23
najpierw sprywatyzowaliscie forum ruda slaska, a teraz je upanstwowiacie tak?
a biedny bronek gdzie ma sie podziac? gdzie sobie pojdzie? mowicie zeby sobie
wzial swoje fraszki, ze je przeniesiecie gdzie indziej, gdzie tylko zechce,
ale serce... co z sercem, ktore bronek zostawil na forum ruda slaska. tez je
wyrwiecie ostrym nozem i rzucicie jak jakis ochlap pod nogi bronka?
Obserwuj wątek
    • aniela Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:33
      aha barbarzyncy nie admini...

ps. nie uwazasz ze pomoc tu moze tylko..Mechanik Rowerowy?
      • gini Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:34
        A moze Bronek by pomyslal i wplacil cokolwiek na samorzad.W koncu ma tylu
        fanow , niech zrobia zrzutke , cos z Aniela i Miltonia wymyslimy.
        • pejsaty Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:38
          gini nie dawaj miltonii kasy tyle, bo zamiast protestowac z nami ona wydaje
          wszystko na czekolade i wino, a jak sie juz naje i napije to spi!
          • gini Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:43
            pejsaty napisał:

> gini nie dawaj miltonii kasy tyle, bo zamiast protestowac z nami ona wydaje
            > wszystko na czekolade i wino, a jak sie juz naje i napije to spi!

Na razie nie mam co dawac.Przelec sie po slaskich forach , moze wyjma weza z
            kieszeni, wielbiciele poety, przeciez wiedza, ze nie ma nic za darmo.Wtedy i
            dla Ciebie cos zostanie na napoje procentowe.
            • pejsaty Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:53
              mozna by zwerbowac tez tych z fa ale do tego by trzeba fdja - za nim pojda
              wszedzie. ;)
              • fdj Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 27.03.04, 08:08
                No tylko, że oni ustawowo są przeciwko mnie. Więc musiałbym powiedzieć "precz z
                Bronkiem", żeby coś z tego było. A ja jestem za Bronkiem...
                • aniela Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 27.03.04, 17:29
                  to zadna przeszkoda. takaja np. to nie zgadzam sie z wiekszoscia swoich
                  pogladow tu prezentowanych.
                  • fdj Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 27.03.04, 20:22
                    To oczywiste. Przecież jesteś bytem wirtualnym, który nie ma nic wspólnego z
                    prawdziwą Anielą. Takija np. to naprawdę zgadzam się ze wszystkim co piszą Św.
                    Jerzy Ormo.Precz i Św. Barbara Won, nie mówiąc już o Papieżu Niechu czy
                    Jacku#Joo-Woo.
      • pejsaty Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:36
        myslisz, ze admini sa glusi na glos ludu?
        ps zalogowanej glos burzy mury bardziej niz kaczmarskiego tylko nie ma jej pod
        reka akurat. :(((
    • edzioszka Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:34
      tyż jestem za Bronkiem, najpierw go wykorzystaliście do rozwoju Rudy Śląskiej,
      a teraz chcecie się pozbyć.. zawsze się mi wydawało, iz na forum winna panowac
      wolnosc słowa.. a jak się komu twórczosc bronkowa nie podoba, niech wymyśli
      temat i załozy osobny wątek.. zostawić Bronka adminem!!! niejeden mu zazdrości,
      bo sam dwóch zdań z sensem sklecić nie potrafi - tak już bywa żywotowo, że
      geniuszom wiatr w oczy.. poza tym pisze po sląsku, więc idealnie się wpasowuje
      w klimat forumowy.. wolicie idiotów, gadających o dupach i psich gówienkach?
      • gini Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:40
        edzioszka napisała:

> tyż jestem za Bronkiem, najpierw go wykorzystaliście do rozwoju Rudy
        Śląskiej,
        > a teraz chcecie się pozbyć.. zawsze się mi wydawało, iz na forum winna
        panowac
        > wolnosc słowa.. a jak się komu twórczosc bronkowa nie podoba, niech wymyśli
        > temat i załozy osobny wątek.. zostawić Bronka adminem!!! niejeden mu
        zazdrości,
        >
        > bo sam dwóch zdań z sensem sklecić nie potrafi - tak już bywa żywotowo, że
        > geniuszom wiatr w oczy.. poza tym pisze po sląsku, więc idealnie się
        wpasowuje
        > w klimat forumowy.. wolicie idiotów, gadających o dupach i psich gówienkach?
        >

Edzioszka ja wszystko rozumiem.Tyle, ze Bronek rozwinal tego foruma jakby
        jednostronnie to znaczy, bronkowo.
        Czy ktos broni temu bronkowi zalozyc wlasne forum i sobie pisac wiersze?
        Czy do pisania wierszykow koniecznie sa potrzebne adminskie nozyczki?
        Ja pisze bez nozyczek i zyje jakos.
        • pejsaty Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:41
          ale jakbys sie czula gdyby ktos przerzucal ciebie z kata w kat jak jakis
          niepotrzebny przedmiot?
        • edzioszka Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:45
          ale mam wrazenie, iż dzieki niemu to forum jeszcze jakoś ciągnie - a teraz się
          ożywiło, bo oczywiście rozróba.. i komu własciwie jegoż poezyja, z dowcipem i
          gwarowo pisana wadzi? uwazam, że nie jest ona żadną przeszkodą w nawiązaniu
          dyskusji ale najwidoczniej tematu brak.. czepili się chłopiny jak jeden mąż..
          • edzioszka Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:48
            wygląda to mniej więcej tak: mnostwo czasu i serca poswięciłeś Rudzie, a teraz
            nam się odwidziało - dziękujemy za usługi, idziesz w odstawkę.. jawna
            niesprawiedliwość!
            • gini Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:57
              edzioszka napisała:

> wygląda to mniej więcej tak: mnostwo czasu i serca poswięciłeś Rudzie, a
              teraz
              > nam się odwidziało - dziękujemy za usługi, idziesz w odstawkę.. jawna
              > niesprawiedliwość!
              >
              Czy on poswiecal czas Rudzie?Czy tych swoich wierszy nie moze pisac gdzie
              indziej i bez nozyczek?
              Czy to juz koniec swiata?
              • pejsaty Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:58
                gini nie siej zametu w naszych zgodnych szeregach! bardzo cie prosze.
                • edzioszka Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 19:00
                  no własnie! Gini miast wsparcia udzielać, to wzbudza wątpiliwości.. Bronka
                  jestem pewna jako tabliczki mnożenia ;)
              • gini Re: Druga sprawa 26.03.04, 18:58
                Czy samo nakrecanie licznika przez jedna osobe to jest rozkrecone forum?
      • Gość: Jureek Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! IP: *.proxy.aol.com 27.03.04, 20:54
        Super logicznie i konsekwentnie. Na forum powinna panowac wolnosc slowa i
        dlatego Bronek musi miec nozyczki. Edzioszka, toz to genialne, jak owellowskie
        Ministerstwo Prawdy.
        Jura
        • pejsaty Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 27.03.04, 20:59
          bronek wzial nozyczki nie po to zeby wycinac innych, ale po to zeby nie wzial
          ich ktos kto by wycinal jego.
          • fdj Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 27.03.04, 21:01
            To się we wspinaczce nazywa autoasekuracja. Wiem, bo korzystałem ;-)
    • aniela Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:38
      aha to wyglada na antysemityzm bronkowy wrecz. tfu!
      • ciupazka Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:51
        To co wyprawia hepik1 z Bronkiem przekracza już granice ludzkiej
        przyzwoitości, zainteresujcie się jego twórczoscią na F.Śl. Swoimi głupimi
        docinkami uwłacza godności Bronka, ba czepia się jego rodziny... Ludzie,
        do Q..nędznej. gdzie my to już jesteśmy?. Wstyd! Tym się nie ma kto
        zająć. Ba, jeszcze dobiera się i do mnie w chamski stalinowski sposób, bo
        nie inaczej!Przykładem służę, jeździ ze swoją obsesją w stosunku do Bronka po
        innych forach.( Tarnowskie Góry, Zakopane, pewnie jescze gdzie indziej... A
        może dosyć tego!!! Telo. Pozdr.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=11603140
        • gini Re: hej ciupazka 26.03.04, 18:54
          ciupazka napisała:

> To co wyprawia hepik1 z Bronkiem przekracza już granice ludzkiej
          > przyzwoitości, zainteresujcie się jego twórczoscią na F.Śl. Swoimi głupimi
          > docinkami uwłacza godności Bronka, ba czepia się jego rodziny... Ludzie,
          > do Q..nędznej. gdzie my to już jesteśmy?. Wstyd! Tym się nie ma kto
          > zająć. Ba, jeszcze dobiera się i do mnie w chamski stalinowski sposób,
          bo
          > nie inaczej!Przykładem służę, jeździ ze swoją obsesją w stosunku do Bronka
          po
          > innych forach.( Tarnowskie Góry, Zakopane, pewnie jescze gdzie indziej...
          A
          > może dosyć tego!!! Telo. Pozdr.
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=11603140

Ty tez latasz z bronkowa obsesja po wszystkich forach.Precz z ormowcami!!!
          • fdj Re: hej ciupazka 27.03.04, 08:14
            gini napisała:

> Precz z ormowcami!!!

Gini, ale Bronek nic złego nie zrobił, jeżeli chodzi o jgo funkcję. Ja
            rozumiem, że masz uraz do wszystkich społecznych... to znaczy nie rozumiem, ale
            rozumiem, że masz. Ale Bronkowi nie przedstawiono żadnych zarzutów co do
            sprawowania tej funkcji, że np. tnie bez sensu lub stronniczo, albo że
            zaniedbuje swe obowiązki. Jedynym zarzutem jest to, że dużo pisał - a to jest
            śmieszne. Bo nadal będzie pisał, więc co za różnica?
            • gini Re: Fdj 27.03.04, 17:45
              fdj napisał:

> gini napisała:
              >
              > > Precz z ormowcami!!!
              >
              > Gini, ale Bronek nic złego nie zrobił, jeżeli chodzi o jgo funkcję. Ja
              > rozumiem, że masz uraz do wszystkich społecznych... to znaczy nie rozumiem,
              ale
              >
              > rozumiem, że masz. Ale Bronkowi nie przedstawiono żadnych zarzutów co do
              > sprawowania tej funkcji, że np. tnie bez sensu lub stronniczo, albo że
              > zaniedbuje swe obowiązki. Jedynym zarzutem jest to, że dużo pisał - a to jest
              > śmieszne. Bo nadal będzie pisał, więc co za różnica?
              >
              Czegos tu nie rozumiem.Forum Ruda Slaska to jest male forum , na ktorym ludzie
              chca pogadac.Nie wszyscy tam sa Slazakami, nie wszystkim to co robil Bronek sie
              podobalo, zgodzisz sie?
              Czesc z pewnoscia widzac monotonny spam, ktorego nawet nie rozumiala odchodzili.
              Ja przepraszam, nie bardzo rozumiem moderatora, ktory , traktuje forum jak
              wlasny folwark, przeciez mogl moderowac sobie ta Rude, a fraszki pisac gdzie
              indziej.
              Wyobraz sobie taka sytuacje.Przypuscmy, ze ja pochodze z Rudy, pisze sobie z
              Belgii i chce wejsc na forum miejskie pogadac z ludzmi, ale na tym forum nie ma
              nic procz fraszek po slasku, ktorych ja ani w zab nie rozumiem.*
              Sa tego cale strony i doszukac sie czegos nie idzie.
              Wiec zastanowmy sie czy jest to forum miejskie czy forum prywatne jednej osoby.
              Druga sprawa, czy podoba Ci sie wykorzystywanie stanowiska moderatora do tego
              by przeksztalcic forum miejskie w swoje wlasne?
              Powiedzmy, ze ja wezme adminowanie na forum Warszawa, i zasypie je swoja tylko
              tworczoscia.Wiesz co niech by ze mna zrobil?Wstajesz rano zapalasz papieroska,
              chcesz z kims pogadac, a tam masz zaspamowane dwie strony moja poezja.
              Dla draki powiedzmy poezja po francusku, czy flamandzku, czyli jezyku, ktorego
              ani w zab nie rozumiesz.
              Co otworzysz watek tam wierszyk.Przeciez to koszmar jakis.
              • aniela Re: Fdj 27.03.04, 17:48
                ja nie rozumiem tu wiekszosci postow i sie nie skarze
                • pejsaty Re: Fdj 27.03.04, 17:57
                  a ja nie rozumiem co rozmowy pani gini z paniadanka na fa maja do aktualnosci,
                  zwlaszcza, ze odnosza sie do dosc doleglej przeszlosci, mimo to nigdy nie
                  mowilem, ze warto by na fa pozamykac wszystkie wyjscia i wrzucic tam pojemniki
                  z sarinem na ten przyklad.
                  • aniela Re: Fdj 27.03.04, 17:57
                    ja natomiast nigdy nie przytakiwalm Ci entuzjastycznie
                    • pejsaty Re: Fdj 27.03.04, 18:04
                      o wbilas sie w moja minute zauwazylem. ze tez czlowiek nie moze miec calej
                      minuty dla siebie.
                      • aniela Re: Fdj 27.03.04, 19:47
                        ja tu bylam pierwsza! odpowiedzialam zanim zapytales dlatego tak celnie
                        • pejsaty Re: Fdj 27.03.04, 20:26
                          po prostu chodzisz za mna krok w krok. teraz juz wiem whose's that lipstick on
                          the glass.
                          • aniela Re: Fdj 27.03.04, 20:28
                            nene podalam Ci reke zaledwie wiec nie pros o wiecej
                            • pejsaty Re: Fdj 27.03.04, 20:36
                              tak sobie mysle moze pojedziemy do buenos aires?
                              • fdj Re: Fdj 27.03.04, 20:37
                                Uważajcie, bo zaraz nadciągnie Czarna Madonna Niepokalana Św. Barbara.
                                • aniela Re: Fdj 27.03.04, 20:39
                                  jesli idzie o mnie: olewka (noco? to cytat byl, rapowy)
                                  • fdj Re: Fdj 27.03.04, 20:44
                                    Yhy, i to ciepłym moczem a'la TeBowe krasnoludki (fuuuuuuuuuuuj)
              • fdj Re: Fdj 27.03.04, 20:24
                gini napisała:

> Wiesz co niech by ze mna zrobil?

Pewnie by Ci przedłużył penisa. Ewentualnie wysłał po chleb.
                (przepraszam, nie mogłem się powstrzymać)
                • aniela Re: Fdj 27.03.04, 20:27
                  hyyh chcialabym oswiadczyc ze wons mi zadrzal ze wzruszenia
    • aniela Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 18:43
      "Tak! Gdziekolwiek rowery ulegają zniszczeniu, albo zagraża międzynarodowy
      komunizm, Mechanik Rowerowy wkracza do akcji!
      Gotów jest zniszczyć komunistów. Zmiażdżyć tych wrednych, czerwonych
      śmierdzieli!Skopać ich po ryju!Zabić, zabić! Parszywe, wredne komuchy!
      (wpada w szał)"

aha to i Bronka przed czerwona gazeta obroni

• gini Re: Aniela wez sie do pracy, 26.03.04, 18:44
        Bo pejsatego skarbnikiem mianuje.
        • aniela Re: Aniela wez sie do pracy, 26.03.04, 18:45
          no przeciez kradne, wyludzam, rabuje rozbojniczo. zarobiona jestem po pachi
          no :)
          • pejsaty Re: Aniela wez sie do pracy, 26.03.04, 18:47
            ale taki ja tez bym mogl to robic. :)
            ps aniela a teraz krzyczymy wszyscy: "ru-da dla bron-ka!"
            • aniela Re: Aniela wez sie do pracy, 26.03.04, 18:49
              wzniose tez zapalona zapalniczke.
              • pejsaty Re: Aniela wez sie do pracy, 26.03.04, 18:50
                aha to ja skocze po koktajle. mysle ze molotow powinien miec. on zawsze ma!
                • gini Re:Co do protestu 26.03.04, 18:52
                  Myusle, ze powinnismy sie nauczyc po slasku, i po slasku protestowac, protest
                  po polsku moglby sie bronkowi nie spodobac.
                  A i wierszykiem, wierszykiem powinnismy protestowac.
                  • pejsaty Re:Co do protestu 26.03.04, 18:59
                    aha mozemy tez najechac warszawe (ja duchem moge najechac a wy cialem).
                • aniela Re: Aniela wez sie do pracy, 26.03.04, 18:52
                  aha poczekam az ktos wyprowadzi suke na spacer. bede w nia rzucac ceglowkami.
                  za Bronka.
                • fdj Re: Aniela wez sie do pracy, 27.03.04, 08:21
                  pejsaty napisał:

> aha to ja skocze po koktajle. mysle ze molotow powinien miec. on zawsze ma!

Tu masz namiar do odpowiedniego usera:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=11502033&a=11558531
              • edzioszka Re: Aniela wez sie do pracy, 26.03.04, 18:52
                to głos wołajacych na pustyni.. ducha nie gascie, nieście adminom Fof
                opamiętania kaganiec ;)
                • edzioszka Re: Aniela wez sie do pracy, 26.03.04, 18:53
                  hyhy, Pejs, pierwej po dobroci, a jak nie to się atmosferka zrobi bardziej
                  wyskokowa, można się będzie rozerwać ;)
                  • pejsaty Re: Aniela wez sie do pracy, 26.03.04, 18:56
                    wlasnie edi - moze nei rozerwie ale kto na ochotnika sie spali w protescie? to
                    jak nic innego podnosi ogladalnosc!
                    • edzioszka Re: Aniela wez sie do pracy, 26.03.04, 18:58
                      hyhy, to ja już wolę strajk głodowy, bo z milczeniem nie przejdzie w naszym
                      przypadku.. znaczy ja się spalam, jednako z innego powodu ;)
            • gini Re: Aniela wez sie do pracy, 26.03.04, 18:50
              pejsaty napisał:

> ale taki ja tez bym mogl to robic. :)
              > ps aniela a teraz krzyczymy wszyscy: "ru-da dla bron-ka!"

Bedziemy krzyczec jak wplywy beda.Na razie moze byc "si-wa dla bron-ka!"
              • aniela Re: Aniela wez sie do pracy, 26.03.04, 18:53
                nene ruda to dla Ignatza jesli juz
                • pejsaty Re: Aniela wez sie do pracy, 26.03.04, 18:55
                  a ignatz dzie? czemu sie wyleguje na plazy caly czas? posilki by przyniosl nam
                  zmeczonym!
    • Gość: gość Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 19:21
      Ze swoim dowcipem, twórczością, inteligencją Bronek za bardzo pchał się przed
      pierwszy szereg - znacznie odstawał (na plus) od średnio-niskiego poziomu
      innych adminów społecznych.

Mierny ale wierny :)
      • Gość: Jacek Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! IP: *.it / 62.233.189.* 26.03.04, 19:42
        Czerwone tchórze z czerwonej gazety boją się fraszki, cha, cha, a to dobre...
        • miltonia Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! 26.03.04, 21:53
          To moze by strajk okupacyjny w Agorze? Jakby co, zaklepuje sobie gabinet tego
          slicznego wice prezesa i zobowiazuje sie nie opuscic posterunku az do skutku.
          Tzn. do oddania Bronkowi Rudy. A moze i zasiedze sie tam na zawsze, jeszcze nie
          wiem.
          • Gość: gość Re: no to ładne kwiatki z tymi babami :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 22:14

miltonia napisała:

"Jakby co, zaklepuje sobie gabinet tego
            > slicznego wice prezesa i zobowiazuje sie nie puscic jemu az do skutku."
            • rolotomasi Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi 26.03.04, 22:44
              Ja też go bronię, ale tak bez przekonania. Bo zwolniłoby się, po jego odejściu
              stanowisko KIEROWNIKA Forum, i myślę, że moja kandydatura miałaby szansę - nie
              jestem ze Śląska- tym bardziej z Rudy, nie znam regionu,co za tym idzie pisałbym
              mało, a o to przecież chodzi Admini, podobno. Tak więc uczucia mam ambiwalentne.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11592233&a=11601902
              • miltonia Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi 26.03.04, 22:48
                To Ty taki lasy na kierownicze stanowiska jestes?
                • hepik1 Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi 26.03.04, 23:28

Ruda Śląska

• Do adminów Gazety!
                  hepik1 26.03.2004 04:21

Kochani!Niezrażajcie się.Miejcie świadomość ,że walczycie nie tylko by w tej
                  Rudzie było normalnie.Walczycie o coś więcej.A tym więcej,jest życie rodzinne i
                  zawodowe naszego niedocenianego poety.Sam o zagrożeniach w tych dziedzinach
                  swego życia a związanych z niesieniem swego posłania po najdalszych zakątkach
                  Śląska a nawet całej Polski poeta wspomina w jednym z swoich utworów.Pozwolę
                  sobie zacytować:

Ślubno fest już na mie wrzeszczy
                  Że jo niy jest jakimś wieszczym
                  Czas na forum - same straty
                  Możno jakbych był bogaty
                  Mogbych siedzieć tukej dugo
                  Ale życie srogo mrugo

Dlo rodziny i roboty
                  - Po to chop nosi galoty!

Tak,taka jest prawda.Życie poetów nie zawsze usłane jest różami.Czasami to
                  prześladowanie artystów rozpoczyna się już w zaciszu domowym.A o tragediach
                  rozgrywających się w czterech ścianach naszych domostw dowiadujemy się tylko z
                  strzępów awantur ,które wydobywają się tylko dlatego,że bloki z NRD-owskiej
                  płyty nie są dźwiękoszczelne.Albo jak w tym przypadku-dowiadujemy się to z
                  wierszy przepełnionych bólem i rozpaczą.
                  A więc Admini-już teraz macie pełną świadomość o co toczy się ta cała walka-i
                  nie jest to tylko dobro Rudy Śląskiej ale przede wszystkim dobro i spokój tej
                  najmniejszej komórki społecznej,tej największej wartości chrześcijańskiej jaką
                  jest rodzina .
                  Serdecznie pozdrawiam,naprawdę wierzę ,że los Bronka i jego najbliższych nie
                  będzie Wam obojętny.
    • Gość: jacek#jw Forum dla forumowiczów, admini won! IP: *.toya.net.pl 26.03.04, 22:47
      Jeżeli Bronek jest tak wielką wartością dla Was, to zadbajcie o niego. Jemu
      administrowanie na pewno do szczęścia nie jest potrzebne. Walcie po łapach
      każdego, kto sprzeciwia się jego pisaniu. Forum jest również dla niego. To, że
      forum nie spełnia oczekiwań adminów to ich problem. Nożyczki nie są potrzebne
      do pisania, zwłaszcza wierszy. Jeśli na Rudzie powstało forum śląskiej poezji,
      samoczynnie i bez niczyjej pomocy, podoba się to, to nie ma powodu by tak nie
      zostało, choćby Maas ze złości pękła. Jeśli jest to popis jednego autora, niech
      i tak będzie.

Pozdr / Jacek
      • rolotomasi Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi 26.03.04, 23:48
        " jest tak wielką wartością dla Was, to zadbajcie o niego "
        I vice versa, nicku. Nic nie stoi na przeszkodzie,by samemu za sprawę się wziąć
        Nawet dla zwykłej prewencji>> Jak zdejmą jego, to poźniej każdego, mniej znanego
        nicka Nie-Chcianego.
        • gini Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi 26.03.04, 23:52
          rolotomasi napisał:

> " jest tak wielką wartością dla Was, to zadbajcie o niego "
          > I vice versa, nicku. Nic nie stoi na przeszkodzie,by samemu za sprawę się
          wziąć
          >
          > Nawet dla zwykłej prewencji>> Jak zdejmą jego, to poźniej każdego, mniej
          > znanego
          > nicka Nie-Chcianego.

Wszystkich adminow niech pozdejmuja, o to chodzi.
          • fdj Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi 27.03.04, 08:26
            gini napisała:

> Wszystkich adminow niech pozdejmuja, o to chodzi.

Nieh rzyje anarhia!!!
        • Gość: jacek#jw Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi IP: *.toya.net.pl 26.03.04, 23:57
          rolotomasi napisał:

> " jest tak wielką wartością dla Was, to zadbajcie o niego "
          > I vice versa, nicku. Nic nie stoi na przeszkodzie,by samemu za sprawę się
          wziąć
          >
          > Nawet dla zwykłej prewencji>> Jak zdejmą jego, to poźniej każdego, mniej
          > znanego
          > nicka Nie-Chcianego.

Co znaczy zdejmą i kogo mają zdejmować? Pytam się też czy nożyczki mu do
          pisania są niezbędne?

Pozdr / Jacek
          • aniela Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi 27.03.04, 00:30
            nie sa. ale mu chyba nie przeszkadzaja (chyba ze jest leworeczny)
            • Gość: jacek#jw Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi IP: *.toya.net.pl 27.03.04, 00:33
              Gdyby ich nie miał, pewnie tej awantury by nie było.
              • aniela Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi 27.03.04, 00:36
                aha mam slabosc di broni bialej
                • Gość: jacek#jw Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi IP: *.toya.net.pl 27.03.04, 00:40
                  Chcesz waćpanna lekcje brać?
                  • aniela Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi 27.03.04, 00:42
                    aha wieczorowe kusry dla krawcowych prowadzisz ? ;)
                    • Gość: jacek#jw Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi IP: *.toya.net.pl 27.03.04, 00:51
                      To jedna z dziedzin mojej działalności :))). Dla Ciebie wyrwę z terminarza
                      najlepszą nożyczkową, kurs indywidualny.

Pozdr / Jacek
                      • aniela Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi 27.03.04, 00:53
                        to ja zapalem nadrobie brak zdolnosci. bede ciac w pien :)
                        • Gość: jacek#jw Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi IP: *.toya.net.pl 27.03.04, 00:57
                          I to mi się u waćpanny podoba.

Pozdr / Jacek
                          • aniela Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi 27.03.04, 01:00
                            to brzmi jak zgilyy kompromis :) (mowie po szwjacarsku?)
                            • Gość: jacek#jw Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi IP: *.toya.net.pl 27.03.04, 01:09
                              Nawet ja, organizator z góry ukartowanego boksu tajskiego czasem sklonny jestem
                              do kompromisu. Szwajcarska literówka wyszła z tym Gilem. Dżil to taki rycerz,
                              który ze smokami walczył :)))

Miłych snów / Jacek
                              • aniela Re: czerwona gazeto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi 27.03.04, 01:13
                                aha. to i ja odejde nie zabrudziwszy kimona jak kaze tajny kodeks bushido.
                                kolorowych snow o nowym lepszym swiecie bez zlej cenzury, a.
    • Gość: Moderator Re: czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!! IP: *.chello.pl 27.03.04, 02:50
      Właśnie!!! Oddaj i licz się ze swoimi czytelnikami! MY CHCEMY BRONKA!!!
    • institoris1 Rewolucja na FoF? 27.03.04, 04:55
      wlasnie sie dowiedzialem na FA, ze tu na FoF rewolucja ma miejsce. Przybieglem
      w te pedy i wkliknalem sie w jedyny watek, ktory mi cos mowi (Bronek pojawil
      sie ostatnio na FA z pretensjami, ze GW ma cos przeciwko wolnosci slowa).
      Po pobieznej lekturze stwierdzam, ze zadnej rewolucji niet, a jedynie gadka o
      rudoslaskim ormowcu tu jest.Ze GW zabronila Bronkowi ormowcowac, a przecie
      Bronek poeta jest. Przyznam zem skolowany i juz sam nie wiem co wazniejsze,
      ormowcowanie czy pisanie wierszy?
      Zastanawiam sie czy Ruda Slaska moze funkcjonowac bez ORMO, a ORMO bez Rudy
      Slaskiej?
      Najlepsza odpowiedz jaka przychodzi mi do glowy to "ch-j znajet". Ale pewnie GW
      zna lepsza...
      Osobiscie udzielilbym Bronkowi przyjacielskiego kopa w rudoslaska dupe i
      odeslal na forum poezja, choc z drugiej strony mam swiadomosc, ze bronkowe
      protagonisty maja odmienne zdanie.
      Tym z kolei dalbym kopa w nieznane.

Inna sprawa, ze tak ogolnie i ze szczegolami, to nie mam zielonego pojecia o
      tym, w jakim celu napisalem ten post?
      Jak wytrzezwieje, to wroce w poszukiwaniu odpowiedzi....

Do poczytania Bronku i niech Ci Ruda Slaska lekka bedzie
      i.
      • gini Re: Rewolucja na FoF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.03.04, 22:04
        Gazeto oddaj Rude Slaska mnie!!!!I wszystkie inne forumy tez.
        • pejsaty Re: Rewolucja na FoF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.03.04, 09:17
          zachlanna gini! jak bedziesz tak nienasycona to nigdy nie staniesz sie
          forumowym wieszczem ani meczennica zaprawde powiadam ci.
    • broneknotgeld Re: Ze Rudy Ślonski 28.03.04, 13:26
      "Kożdy kij dwa końce mo"
      To niy yno mie sie zdo
      Forum teroz na tym leci
      Fraszki źle sie jednak kleci

Przyńdzie jednak cołko burza
      Szczimia wszysko - dyć niy stchórza
      Ze minusa bydzie plus
      Ale ździybko wsparcio - mus.

No i za to dziynkuja wszyskim kerym niy wadzi to co robia i cosik na tyn
      tymat szkryfnyli.
      Ponoć latoś momy "Rok Tolerancji".
      • rolotomasi Re:czerwona gazetto! oddaj Rudę Śląską notGeldowi 28.03.04, 20:07
        A Ja już wiem o co chodzi h-1, sąsiadowi notGelda z Rudy, że tak zwalcza poetę.
        Ponieważ sam pisać wierszem nie umie, i znany nie jest, postanowił zostać takim
        Śląskim czartem, czyli Rokitą, jak ten z Podhala, czy Smętek na Pomorzu, lub
        Miech na Mazowszu, tak od teraz na Śląsku będzie Hepik.
        Jakby nie przyjęło się w regionie to chociaż w necie będzie siarą dymił i
        smrodził.
        • rolotomasi Re:czerwona gazetto! oddaj Rudę Śląską notGeldow 30.05.04, 18:23
          CZY JUŻ ?
          *
          To niy yno mi sie zdo
          'Kożdy kij dwa końce mo'
          Forum teroz na tym leci >>
          ~Fraszki złe są dyć dla dzieci~

Szczimia wszysko - dyć niy stchórza
          Przyńdzie kiejiś tako burza :
          Ze minusa byndzie plus +

Ja się pytam: cZY TO JUŻ ?
          • broneknotgeld Re:czerwona gazetto! oddaj Rudę Śląską notGeldow 31.05.04, 20:12
            Hehe - jakby stare dzieje
            Dyć sie gymba teroz śmieje
            Ty to wiysz i jo to wiym
            Że na wiyrchu bydzie rym.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka