kixx 09.07.04, 20:59 Za odwagę Tolerancję Zrozumienie jednym słowem za to: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13193 ps.a kiedy pedofile moga liczyc na swoje forum??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jaa_ga My tu o Netykietach......... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.07.04, 22:01 ....Regulaminach....bon-tonach a tu Konstytucja się kłania... 436 wpisów - czy ja śnię?! Co Wy tam robicie??? Link Zgłoś
buggi Re: My tu o Netykietach......... 09.07.04, 23:22 Jaga dobrze pyta. Kto sie tam wpisuje? Jacy Volksdeutsche? Ci ze Slunska? Zarty jakies. Zwykli przesiedlency ze Wschodu. Link Zgłoś
cover_wielki Re: My tu o Netykietach......... 09.07.04, 23:47 Ci sami co na forum Katowice syf robią od dawna. Jakieś arnoldy itp... Link Zgłoś
Gość: pollak Re: My tu o Netykietach......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 11:35 No to niech sobie piszą na swoim prywatnym forum. Myśleć też im zabronicie? Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: My tu o Netykietach......... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 13:40 Tytuł forum jest jawny, a nie ukryty. Łamie Konstytucję i świadomie prowokuje. Protestuję przeciw łamaniu prawa. Link Zgłoś
Gość: pollak Re: My tu o Netykietach......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 14:06 W jaki sposób niby łamie konstytucję? Zresztą będziesz niedługo miała nową, ełropejską, przy której tamto forum jest niczym. Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: My tu o Netykietach......... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 14:20 Określenie zawarte w tytule nabrało szczególnego znaczenia w czasach hitleryzmu i faszyzmu. Czy uważasz, że moje skojarzenie jest nieuprawnione? Link Zgłoś
Gość: pollak Re: My tu o Netykietach......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 15:24 Mi także źle się ono kojarzy. Na szczęście w tzw. demokracji niedopuszczalne jest aby moje czy Twoje skojarzenia upoważniały nas do zamykania ludziom ust. Możesz za to skojojnie ich krytykować. No chyba że w bezpośredni sposób Cię to obraża, ale w takim przypadku sprawę powinien rozstrzygnąć sąd. Link Zgłoś
Gość: kixx Re: My tu o Netykietach......... IP: *.acn.waw.pl 10.07.04, 15:30 no wlasnie gratulujemy gazecie odwagi i tolerancji i czekamy na forum straznikow obozu koncentracyjego w Oswięcimiu co prawda zle sie moze co niektorym kojarzyc,ale niedopuszczalne jest zamykanie ludziom ust Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: My tu o Netykietach......... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 15:44 Pozdrawiam. Kixxie. Bardzo sie różnię w poglądach i oglądach z Pollakiem, a ponieważ wiem, że potrafi być bezpardonowy, pod Twoje skrzydła pozwolę sobie się schować, popierając i podzielając Twoje stanowisko w w/w sprawie. Link Zgłoś
niech Re: My tu o Netykietach......... 10.07.04, 16:43 Administracja sprawdza zawartosc forow prywatnych. Rozumiem ze w tym przypadku sprawdzila i uznala ze zawartosc owego niczego nie lamie. Link Zgłoś
Gość: pollak Re: My tu o Netykietach......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 17:06 Gość portalu: jaa_ga napisał(a): > Bardzo sie różnię w poglądach i oglądach z Pollakiem, > a ponieważ wiem, że potrafi być bezpardonowy, > pod Twoje skrzydła pozwolę sobie się schować, > popierając i podzielając Twoje stanowisko w w/w sprawie. Kixx, strzeż Damy. Link Zgłoś
kixx Re: My tu o Netykietach......... 10.07.04, 17:14 czemu nie musze tylko laske i okulary znalezc Link Zgłoś
Gość: pollak Re: My tu o Netykietach......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 16:49 Niedopuszczalne jest zamykanie ludziom ust. Ale ok, weźmy na ten przykład takie przypadki: 1. Art Spiegelman tworzy komiks przedstawiający świat w okresie II Wojny Światowej. Świat tam przedstawiony jest o tyle ciekawie, że występują w nim Niemcy jako koty, Żydzi jako myszy, Amerykanie jako psy i Polacy jako świnie (kto nas pieszczotliwie określał mianem polskich świń?). Przełknąłeś to? Jak rozumiem Tobie się to bardzo dobrze kojarzy, zwłaszcza że Konstantemu Gebertowi (Dawidowi Warszawskiemu) czyli Gazecie Wyborczej kojarzy się całkiem miło. 2. Po ulicy, z uśmiechniętą twarzą lata człowiek z Che Guevarą na koszulce, propagatorem zbrodniczego systemu. Zrobisz mu coś? Nie, to przecież młody człowiek o spokojnych lewicowych poglądach, myślisz sobie. Co więcej, można spotkać także i inne z Leninem, czerwoną gwiazdą itp. We Wrocławiu na bilbordach (jesień ubiegłego roku) pojawia się towrzysz Lenin - z hasłem "Wrocław znów będzie czerwony" (reklama Media Markt - o ile dobrze pamiętam). Coś w tym złego? "Nie, bo to przecież taki 'hepening' i wogóle nawet smieszne jest". Lenin (tfu) - jeden z większych zbrodniarzy i sadystów XX wieku, miliony ofiar odczuły na własnej skórzy czym pachnie ta czerwień. I morda tego zbrodniarza ozdabia pół miasta! Powyżej miałeś przykład wolności słowa, którą toleranci przełykają, pochwalają, zachwycają się co dnia. W pierwszym przypadku nawet się nie zająkną, drugi skwitują uśmieszkiem i w duchu pomyślą sobie "fajny chwyt reklamowy". Więc naprawdę nie rozumiem dlaczego ma razić forum dla folksdojczów? Wyobraź sobie co by było, gdyby zamiast towarzysza Lenina na bilbordach zawisł A. Hitler (tfu) z hasłem "Wrocław znowu będzie czysty". Media odtrąbiły by to z niesłychaną werwą z GW na pierwszym miejscu. Tamto forum zlikwidują. Jak tylko Gebert lub Michnik dowie się o jego istnieniu... Więc śpijcie spokojnie, państwo praworządni. Jak się Wam coś jeszcze będzie źle kojarzyło, proszę zgłaszać. Co do samych folksdojczów, to znowu tak nie przesadzajdzie. Niemcy to są nasi przyjaciele, nasi "adwokaci" w juni. Z resztą zrzekliśmy się suwerenności na rzecz tzw. wspólnej ełropy. Tej suwerenności o którą kiedyś ludzie walczyli podczas wojny i za którą katowani byli przez ubeków. Nie bądźcie tacy nietolerancyjni, bo to niemodne jest! Link Zgłoś
kixx Re: My tu o Netykietach......... 10.07.04, 16:58 duzo napisales,i jak genialnie rozgryzles jakie mam przekonania natomiast jesli chodzi o naszych adwokatów to ja wybieram w takim razie prokuratora Link Zgłoś
Gość: pollak Re: My tu o Netykietach......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 17:02 kixx napisał: > duzo napisales,i jak genialnie rozgryzles jakie mam przekonania Zastanawiałem się czy to napisać do Ciebie i się zdecydowałem. Bo założyłem że jesteś przedstawicielem większości, która oburza sie tylko na to co w negatywnym świetle przedstawione zostanie w TV. Jeśli się pomyliłem, to przyjmij moje przeprosiny. Link Zgłoś
Gość: pollak PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 17:04 Gość portalu: pollak napisał(a): > kixx napisał: > > > duzo napisales,i jak genialnie rozgryzles jakie mam przekonania > Co oczywiście nie zmienia faktu, że odmawiasz świrom prawa do dyskusji na własnym, prywatnym forum. W tym przypadku czepiać się trzeba o konkretne czyny, nie za 'ogół'. Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Spiegelman... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 17:16 Nie. On jest myszą. Nie to że ja tropię myszy, ale sam się do tego ponoć przyznał. Link Zgłoś
kixx Re: PS 10.07.04, 17:12 nie ja im nie odmawiam takiego prawa,ich poglady sa ich sprawa mnie,powiedzmy"dziwi" fakt ze na stonie tytulowej regionalnego forum najwiekszej ,i co by nie powiedzieć jednak opiniotwórczej polskiej gazety codziennejjest podany link do tego forum i to na pierwszym miejscu w kategorii "Fora prywatne" Link Zgłoś
Gość: pollak Re: PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 17:18 Umiejscowienie linku istotnie odbierac można jako promocję. Chociaż może być to czysto techniczna sprawa (np. sortowanie alfabetyczne czy coś). Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Cóż............ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 17:24 ...z człowiekiem, który wstąpienie do UE uznaje za utratę suwerenności - trudno mnie, jej zwolenniczce, dyskutować... Szanując Twoje poglądy - pozostanę z tym większym przekonaniem - przy swoich Link Zgłoś
kixx Re: Cóż............:)) 10.07.04, 17:27 ale tu ma rację Wstąpienie do UE wiąże się z częściową utratą suwerenności Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Cóż............:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 17:33 kixx napisał: > ale tu ma rację > Wstąpienie do UE wiąże się z częściową utratą suwerenności A to jaka będzie to część, zależy od tego co później ustali większość... Teraz czasem jedynie nasi przyjaciele Franzuzie doradzają nam "milczenie". Bracia Niemcy zalecają zwiększenie podatków. I takie tam inne wolnorynkowe historie. Link Zgłoś
Gość: pollak :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 17:30 "Wejście Polski do Unii Europejskiej pod wieloma względami ograniczy naszą niepodległość. Są to jednak ograniczenia, które dobrowolnie przyjmujemy metodami demokratycznymi, dlatego że spodziewamy się takich korzyści natury gospodarczej i politycznej, które nam owo ograniczenie wyrównają." Jan Nowak-Jeziorański / 2004-05-02 To się nazywa "dawanie ciała". PS. Wiem że trudno, bo to dobrowolnie przyjmujesz. :) Link Zgłoś
niech Re: :) 10.07.04, 17:31 Na szczescie w zamian dostalismy... nooo... nooo... okaze sie. Link Zgłoś
kixx Re: :) 10.07.04, 17:32 a Ty jak zwykle na nie przecież już jest lepiej staniały czereśnie Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 17:36 Wcale nie! Zdrożały cholernie i to mnie wkurza, bo je uwielbiam. Staniało za to straszenie rolników. A to mnie raduje szczególnie:)) Link Zgłoś
kixx Re: :) 10.07.04, 17:40 Na Woli staniały A Ursynów ma drożej za karę bo na UW głosował Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 17:53 Za to tunel będzie miał:) Bo na UW głosował i na tej podstawie można ocenić wieeele:))))) Link Zgłoś
kixx Re: :) 10.07.04, 17:58 Tunel?? O karambolach slyszalem,ale tuneli(tunelow??) jeszcze nie jadlem Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 18:08 Z tego wnioskuję, że karambole konsumowałeś?... PS. Jak (tfu) smakują? Link Zgłoś
Gość: pollak Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 17:36 Garść dobrych porad (nie za darmo oczywiście). Plus sprawa przed ełropejskim trybunałem sprawiedliwości za np. niski VAT za Internet (źródo: Rzeczpospolita z wczoraj). Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 17:32 Owszem. Dobrowolnie i świadomie. Nie jestesmy Szwajcarią. Link Zgłoś
Gość: pollak Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 17:33 To w końcu może ustalmy jedną wersję. Link Zgłoś
Gość: pollak Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 17:40 Zależy w jakich okolicznościach :) Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 17:50 Po polsku - w oparciu o bufet Albo uderzamy w europejskie dusery:))))) Link Zgłoś
pollak Re: :) 10.07.04, 23:31 Gość portalu: jaa_ga napisał(a): > Po polsku - w oparciu o bufet Dawno tak nie załatwiałem spraw... :) > Albo uderzamy w europejskie dusery:))))) Tylko nie ełropa. Wiesz że jestem ełrosceptykiem ;) Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 00:00 No way... Anyway he he Pozostaje absolut - w końcu wszyscy go (nawet tu) szukamy:)) Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: My tu o Netykietach......... IP: *.proxy.aol.com 10.07.04, 21:36 Gość portalu: kixx napisał(a): > no wlasnie > gratulujemy gazecie odwagi i tolerancji > i czekamy na forum straznikow obozu koncentracyjego w Oswięcimiu > co prawda zle sie moze co niektorym kojarzyc,ale niedopuszczalne jest zamykanie > > ludziom ust Porownanie straznikow z Oswiecimia i folksdojczow swiadczy o tym, ze nie wiesz, o czym piszesz. Poczytaj sobie najpierw o historii, o tym kto podpisywal Volksliste, o stosunku wladz Polski podziemnej do tej sprawy, o czesto tragicznych dylematach ludzi, o folksdojczach walczacych z faszyzmem a nie bedziesz wtedy pisal takich glupot. Jura Link Zgłoś
Gość: kixx Re: My tu o Netykietach......... IP: *.acn.waw.pl 10.07.04, 21:59 Gość portalu: Jureek napisał(a): > > Porownanie straznikow z Oswiecimia i folksdojczow swiadczy o tym, ze nie wiesz, > > o czym piszesz. Poczytaj sobie najpierw o historii, o tym kto podpisywal > Volksliste, o stosunku wladz Polski podziemnej do tej sprawy, o czesto > tragicznych dylematach ludzi, o folksdojczach walczacych z faszyzmem a nie > bedziesz wtedy pisal takich glupot. €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ Poczytaj sobie najpierw o historii, o tym kto > byl zmuszany do sluzby w jednostkach obozowych, , o czesto > tragicznych dylematach ludzi, o straznikach pomagajacych wiezniom a nie > bedziesz wtedy pisal takich glupot. €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ W czasie wojny wiele zalezalo od systemu,ale wiele tez od pojedynczych ludzi gdyby nazwa tego forum brzmiala:forum zmuszonych do podpisania Volkslisty odbior moj bylby zupelnie inny ale tak nie jest ,a nazwa forum nie wskazuje,zeby ci ktorzy tam pisza rozpaczali specjalnie z tego powodu Link Zgłoś
jureek Re: My tu o Netykietach......... 11.07.04, 10:49 Gość portalu: kixx napisał(a): > Poczytaj sobie najpierw o historii, o tym kto > > byl zmuszany do sluzby w jednostkach obozowych, , o czesto > > tragicznych dylematach ludzi, o straznikach pomagajacych wiezniom a nie > > bedziesz wtedy pisal takich glupot. Zwrocilem Ci uwage na niestosownosc porownania folksdojczow ze straznikami z Oswiecimia, a Ty zamiast wyciagnac jakies wnioski i douczyc sie troche brniesz coraz dalej i coraz glupiej. Do sluzby w jednostkach obozowych nikt nie byl zmuszany, to byly odzialy ochotnicze. > W czasie wojny wiele zalezalo od systemu,ale wiele tez od pojedynczych ludzi Oczywiscie. W komunie bylo podobnie, uwazam jednak, ze nie mozna od nikogo wymagac by byl bohaterem i stawianie kogos takiego na jednej plaszczyznie z aktywnymi zbrodniarzami nie jest w porzadku. > gdyby nazwa tego forum brzmiala:forum zmuszonych do podpisania Volkslisty > odbior moj bylby zupelnie inny > ale tak nie jest ,a nazwa forum nie wskazuje,zeby ci ktorzy tam pisza > rozpaczali specjalnie z tego powodu Boze drogi, a co takiego zbrodniczego bylo w podpisaniu volkslisty? Ludzie, nie przesadzajcie. Zadalem pytanie o znaczenie slowa folksdojcz i jakos nikt do tej pory na nie nie odpowiedzial. Obawiam sie, ze po prostu nie wiesz, o czym piszesz. Jura Link Zgłoś
Gość: kixx Re: My tu o Netykietach......... IP: *.acn.waw.pl 11.07.04, 10:59 masz poczytaj sobie i zwroc uwage na slowa"dobrowolnie" i "przymusowo" sjp.pwn.pl/haslo.php?id=65067 i nie pieprz wiecej ,bo mi sie zal ciebie robi Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: My tu o Netykietach......... IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 13:28 Fajnie, ze to znalazles. To dla mnie duza satysfakcja, ze choc troche przyczynilem sie do edukacji historycznej osob, dla ktorzy wiedze o wojnie i okupacji czerpali z czterech pancernych i Klossa. Jura Link Zgłoś
Gość: kixx Re: My tu o Netykietach......... IP: *.acn.waw.pl 11.07.04, 17:22 jeszcze cos znalazlem dane o folksdojczach na terenie gg Oto cytat z Cz. Madajczyka, Polityka III Rzeszy w okupowanej Polsce: "Władze okupacyjne w GG ustaliły w 1940 r. istnienie tu ok. 90 tys. Volksdeutschów, deutsche Volkszugehoerige, stanowiących odpowiednik tych obywateli polskich, których na ziemiach zaanektowanych wpisano do grup I i II DVL. Zrównano ich z Niemcami z Rzeszy (wynagrodzenie, przydziały żywnościowe, świadczenia socjalne, szkolnictwo), chociaż nie otrzymali niemieckiej przynależności państwowej. Nie wszyscy zresztą jej chcieli.Część potomków dawnych kolonistów niemieckich nie zdradzała ku temu chęci, niekiedy wręcz wyrażała życzenie pozostania Polakami. W Warszawie nie zarejestrowało się ok. 30 tys. ewangelików z niemieckimi nazwiskami. (...) Do konca sierpnia 1943 r. komisje EWZ (Einwandererzentralstelle) przebadały blisko 69 tys. kandydatów; za deutschstaemmige A uznano 24 tys., do grupy B zaliczono 12 tys., kartę VD przyznano 4,5 tys. obywateli polskich, nie rozstrzygnięto ponad tysiąc wniosków, a resztę odrzucono. Do stycznia 1944 r. badaniami objęto 43 tys. w dystrykcie galicyjskim, 27 tys. w lubelskim, 14 tys. w krakowskim, 6 tys. w warszawskim i 7 tys. w radomskim" s.454-456. (razem 97 tys.) Spośród zbadanych odrzucono prawie 20 tys. Dane te Madajczyk podaje za: National Archives (T-81) oraz Berichte ueber den Stand der Um- und Anssiedlung. €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ jak z powyzszego widac nikt nikogo na terenie gg nie zmuszal do podpisania volkslisty znlazlo sie sporo obywatali polskich pochodzenia niemieckiego,ktorzy jej nie podpisali mimo niewatpliwej presji wywieranej na nich dlaczego tak uczynili? ja wiem,ty pewnie nie rozumiesz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: My tu o Netykietach......... IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 20:11 Gość portalu: kixx napisał(a): > jak z powyzszego widac nikt nikogo na terenie gg nie zmuszal do podpisania > volkslisty > znlazlo sie sporo obywatali polskich pochodzenia niemieckiego,ktorzy jej nie > podpisali mimo niewatpliwej presji wywieranej na nich > dlaczego tak uczynili? > ja wiem,ty pewnie nie rozumiesz Rozumiem, rozumiem. Nie podpisali, bo czuli sie Polakami. Natomiast nadal nie widze niczego zbrodniczego w tym, ze ktos, kto czul sie Niemcem, podpisal volksliste. Ale tego z kolei pewnie Ty nie rozumiesz, bo dla Ciebie kazdy kto mial polskie obywatelstwo automatycznie musial czuc sie Polakiem, prawda? Jura Link Zgłoś
Gość: kixx Re: My tu o Netykietach......... IP: *.acn.waw.pl 11.07.04, 20:30 ci ,co nie podpisali byli lojalnymi obywatelami swojej przybranej,ale jednak ojczyzny tych co podpisali z wlasnej woli mozesz nazywac tak jak ci sie zywnie podoba dla mnie byli kolaborantami i zdrajcami a wystarczy przeciez pomyslec ale to dla ciebie za trudne widze zreszta ze bardzo sie roznimy zwlaszcza poczuciem moralnosci Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Oniemiałam......... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 13:19 Zaniemówiłam. Mówić, że w podpisywaniu listy volksdeutsch'ów nie ma nic złego - może osoba króra taką listę podpisała. Lub skin. Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Oniemiałam......... IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 13:32 Gość portalu: jaa_ga napisał(a): > Zaniemówiłam. > Mówić, że w podpisywaniu listy volksdeutsch'ów > nie ma nic złego - może osoba > króra taką listę podpisała. > Lub skin. Masz jakies zwidy. Widzisz rzeczy, ktorych nie napisalem. A jak brakuje argumentow zaczynasz ataki ad personam. Doprawdy styl dyskusji godny godnego nicka, co to nigdy nie bluzga i przeklenstwami sie brzydzi. Jura Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: Oniemiałam......... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 13:41 Re: My tu o Netykietach......... Autor: jureek Data: 11.07.2004 10:49 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list Boze drogi, a co takiego zbrodniczego bylo w podpisaniu volkslisty? Ludzie, nie przesadzajcie. Zadalem pytanie o znaczenie slowa folksdojcz i jakos nikt do tej pory na nie nie odpowiedzial. Obawiam sie, ze po prostu nie wiesz, o czym piszesz. Jura Link Zgłoś
kixx Re: Oniemiałam......... 11.07.04, 13:47 a coz jest zbrodniczego w donosicielstwie,wspołpracy z reżimem,z okupantem .. wg jureeka nic tacy ludzie jak Jureek sa potrzebni gdyby ich zabraklo to uczciwosc wobec siebie i innych bylaby niezauwazalna brakowalo by tła Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Oniemiałam......... IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 14:15 kixx napisał: > a coz jest zbrodniczego w donosicielstwie,wspołpracy z reżimem,z okupantem .. > wg jureeka nic > tacy ludzie jak Jureek sa potrzebni > gdyby ich zabraklo to uczciwosc wobec siebie i innych bylaby niezauwazalna > brakowalo by tła Brawo, brawo - widze, ze godne niki, nie jakies tam trolle, coraz bardziej rozpedzaja sie w swoich atakach ad personam. Jura Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Oniemiałam......... IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 14:56 kixx napisał: > kto nie z toba ten troll > genialne Widze, ze naprawde masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Rece mi opadly. Jura Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Oniemiałam......... IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 14:16 nic zbrodniczego = nic zlego? Tak, manipulantko? Jura Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Oniemiałam......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 15:50 Jurek nie napisał że nie ma w tym nic złego. A całość dąży do tego, że sprzedawczyki mają prawo pisać sobie na swoich forach. Zwłaszcza w dobie integracji ełropejskiej... Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Oniemiałam......... IP: 212.20.131.* 12.07.04, 16:43 Gość portalu: pollak napisał(a): > Jurek nie napisał że nie ma w tym nic złego. Otóż to, chociaż Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem. Nigdzie nie pochwalam wpisywania się na volkslistę, ale zachowajmy proporcje - co innego być sprzedawczykiem, a co innego zbrodniarzem z Oświęcimia. Poza tym nawet nie wszystkich folksdojczów można nazwać sprzedawczykami. Słowo Volksdutsche oznacza bowiem w języku niemieckim osobę przyznającą się do niemieckiej narodowości ale mieszkającą poza obszarem Niemiec i nie posiadającą niemieckiego obywatelstwa, coś takiego jak nasza Polonia. Jeśli więc cieszymy się z tego, że Polacy mieszkający od lat poza Polską przyznają się otwarcie do swojego polskiego pochodzenia, to dlaczego mamy odmawiać tego samego prawa osobom, które czują się Niemcami. Oczywiście wiem, że słowo folksdojcz obrosło negatywnymi skojarzeniami w czasie okupacji, że wtedy deklarowano niemieckie pochodzenie dla doraźnych korzyści przede wszystkim - są to tematy, na które można i należy dyskutować. Godne i czujne niki wolały jednak zamiast dyskusji przekręcanie wypowiedzianych słów i obrzucanie obelgami. Pozdrawiam Jura Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: My tu o Netykietach......... IP: *.proxy.aol.com 10.07.04, 21:32 Gość portalu: jaa_ga napisał(a): > Określenie zawarte w tytule > nabrało szczególnego znaczenia > w czasach hitleryzmu i faszyzmu. > Czy uważasz, że moje skojarzenie jest nieuprawnione? Dlaczego mialoby byc nieuprawnione? Ale to tylko skojarzenie. A Konstytucja to nie gra skojarzen. I bardzo dobrze, bo skojarzenia to zbyt nieprecyzyjna sprawa. Podobno Hitler byl jaroszem, wiec na tej podstawie ktos moglby domagac sie likwidacji forum wegeterianizm, no bo mu sie skojarzylo. Albo na forum kuchnia ktos bedzie domagal sie usuniecia watkow o potrawach z dodatkiem czosnku bo tez mu sie skojarzy nie tak. To ostatnie zreszta mialo juz miejsce na tym forum. A wiesz chociaz co oznacza slowo Volksdeutsch? Chodzi mi o pierwotne znaczenie, bez skojarzen. Jura Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: My tu o Netykietach......... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 22:35 Waćpan sobie żartować raczysz zza rubieży Link Zgłoś
pollak Re: My tu o Netykietach......... 10.07.04, 23:32 Jureek napisał że Hitler nie jadał mięsa, więc trzeba zamknąć F. Wegetarianizm. Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: My tu o Netykietach......... IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 13:26 Dziekuje za konstruktywny i niezpotykanie merytoryczny wklad w dyskusje. Jura Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: My tu o Netykietach......... IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 14:19 Wzruszajaca historia, ale co to ma do rzeczy? Jezeli Niemiec sie spolszczy, to jest OK i rzecz godna pochwaly, ale jak Polak sie zniemczy to zbrodniarz? Jura Link Zgłoś
kixx Re: My tu o Netykietach......... 11.07.04, 14:21 Ty naprawde nie rozumiez slowa pisanego ciekawi mnie tez ,gdzie pobierales nauki moralnosci? moze na szkoleniach SB w latach 80-tych? Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: My tu o Netykietach......... IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 15:01 Brawo, brawo, coraz bardziej sie rozpedzasz. Juz w tym watku zdazylem byc nazwany folksdojczem, skinem, ale powiazaniem mnie z ubecja przebiles wszystkich. Pytania, ktore zadalem byly zbyt trudne, ze znowu musisz uciekac sie do obrazania? Jura Link Zgłoś
Gość: kixx Re: My tu o Netykietach......... IP: *.acn.waw.pl 11.07.04, 17:01 twoj sposob rozumowania mnie na to naprowadzil zgadlem? Link Zgłoś
maas Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! 12.07.04, 14:21 Bycie folksdeutschem czy utrzymywanie forum o tym nie jest sprzeczne z regulaminem Forum. Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! IP: *.acn.waw.pl 12.07.04, 14:53 Czyli mozna napisac,oczywiscie posilkujac sie regulaminem waszego forum(pkt5),ze bycie folksdojczem bylo(i jest) nienaganne moralnie i spolecznie wlasciwe To w takim razie gratulacje za poczucie moralnosci Link Zgłoś
niech Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! 12.07.04, 15:21 "Bycie folksdeutschem ... nie jest sprzeczne z regulaminem Forum". Jak w obecnych czasach mozna zostac volksdeutschem? Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 15:29 Piszesz że nim jesteś i nim zostajesz. Mamy do cholery wolność słowa! Link Zgłoś
niech Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! 12.07.04, 15:34 OK. A wiec jestem mlody, madry, piekny, zdrowy i bogaty. Link Zgłoś
niech Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! 12.07.04, 15:57 Jakie to wspaniale uczucie! PS. Czy ktos moglby mi pozyczyc dwa zeta na piwo? Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 15:59 To teraz uważaj żeby Cię Kixx z zawiści nie ubił, albo może nie podkablował gdzieś.... Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 16:06 Pochwal się Urzędowi Skarbowemu... ;) Link Zgłoś
kixx Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! 12.07.04, 16:12 ale to ,znaczy "mowisz i jestes" dziala tylko na forum gazety tamci nie uwierza mi,oni nikomu nie wierza Link Zgłoś
pollak Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! 12.07.04, 18:00 kixx napisał: > ale to ,znaczy "mowisz i jestes" dziala tylko na forum gazety > tamci nie uwierza mi,oni nikomu nie wierza To tak samo jak z tymi folksdojczami. Czep się zatem czegoś innego. Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! IP: *.acn.waw.pl 12.07.04, 18:07 dzis mam mniej czasu podrzuc jakis temat,to sprobuje pociagnac w wolnej chwili Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 18:08 Mam podbijać wątki? Wytną mnie ;) Link Zgłoś
hierowski Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! 20.07.04, 16:27 może założymy to forum dla pedofili ? ciekawe jak długo będziemy czekać na reakcję. A moze też jakieś antysemickie? kolejny fajny temat forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=14294390 Link Zgłoś
hierowski Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! 20.07.04, 16:30 czy gazeta wyborcza na podstawie pkt 5 regulaminu uwaza ze bycie folksdojczem jest nienaganne moralnie i społecznie ? Link Zgłoś
arnold7 Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! 20.07.04, 22:30 hierowski napisał: > > czy gazeta wyborcza na podstawie pkt 5 regulaminu uwaza ze bycie folksdojczem > jest nienaganne moralnie i społecznie ? Hehhe, ale pajac z Ciebie hierowski:)) Bycie antyfolksdojczem jest naganne moralnie i spolecznie. Link Zgłoś
hierowski Re: Gazeto!!!!Moje gratulacje!! 21.07.04, 14:14 Widać że logiki ci nigdy nie wykładano i cieszą cię rzeczy pozorne. Link Zgłoś