Dodaj do ulubionych

Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..."

03.08.15, 22:56
Zamiast pokazać mi moją pocztę, pokazuje mi coś takiego:

Aplikacje Google - Nie można uzyskać dostępu do tego konta, ponieważ nie można potwierdzić danych logowania.

Nie można uzyskać dostępu do tego konta, ponieważ nie można potwierdzić danych logowania.
Nie możemy obecnie zrealizować Twojego żądania. Spróbuj później
.

Czy trwa jakaś wielka awaria powszechna, czy coś nie tak akurat z moim kontem?

Obserwuj wątek
    • xfilemoon Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 03.08.15, 22:57
      Ja też nie mogę się zalogować.
      • z2 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 04.08.15, 06:45
        to samo " Aplikacje Google - Nie można uzyskać dostępu do tego konta, ponieważ nie można potwierdzić danych logowania." jak kuźwa drugi dzień można mieć awarię i nawet nie powiadomić o tym użytkowników ????!!!!! . Wystarczyłą by krótka wzmianka w panelu logowania. No ludzie jak tak można olewać użytkowników ??
        • mj_rulez Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 04.08.15, 12:22
          też mam ten problem :(
          • marrant Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 04.08.15, 18:32
            To awaria Google.
            • faustmanek Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 20:21
              Ile może trwać w cywilizowanym świecie taka awaria.
              Wypadało by poinformować użytkowników.
              Przecież miało nastąpić automatyczne przeniesie nie poczty 15.08.2015 a nie jakieś bzdury po angielsku.
              • loczek62 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 20:53
                No i kiszka. Mnie też dopadło. Już ponad 24 h jak nie mam dostępu do poczty.
              • patalok Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 30.08.15, 00:20
                Też nie mogę dostać się do swojej poczty w "gazeta.pl". Trwa to przeszło tydzień. Napisali: Aplikacja google. To konto zostało zablokowane. Spróbuj później" Co robić? Założyć nowe konto w onecie?
            • wiesiapod Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 08:13
              a co się dziś dzieje z pocztą-jakieś aktywacje i inne atrakcje od rana?
            • tomkow2 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 09:25
              marrant napisała:

> To awaria Google.

A dlaczego perfidnie kłamiesz?

Mam konto na gmail'u i tam moge sie zalogować bez problemów, chodzi wszystko bez zarzutu
              poczta gazety jest "powered by google" tak jak gmail, więc gdyby to była awaria google to gmail rownież by nie chodził.
              Zamiast przyznac się że się samemu coś sknociło, to lepiej zwalić winę na kogoś innego. Typowe
    • dorotha2 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 05.08.15, 20:52
      Ja mam ten problem dzisiaj, ile to może potrwać? Czekam na ważną wiadomość mailową, a tu taki klops ...
      • pietroania Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 21:18
        Witam. Widzę że coraz więcej osób ma ten problem, w dniu dzisiejszym dopadło i mnie to :-(
        • szoturma Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 21:19
          to samo!
        • aldent Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 21:44
          mnie też:( a co gazeta na to
    • yenna_m Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 05.08.15, 21:20
      Mam ten sam problem.
      • mxm2 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 05.08.15, 21:38
        u mnie wlasnie tez padło :( mowicie ze to problemy z googlem?
      • tomasz.glowacki Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 06.08.15, 11:26
        W moim przypadku wystarczyło usunąć końcówkę z linku "/acs" i po enterze zadziałało. Pozdrawiam
        • pereubu Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 15:38
          o dzieki! u mnie tez zadzialalo.
    • grazka_gr Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 05.08.15, 21:40
      Dokładnie to jest żart ..... muszę pilnie zalogować się na swoje konto i co nie moge
      • era77 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 21:44
        Jest jedna możliwość logowania na konto. Przez program pocztowy np: Thunderbird. Sprawdzone. Działa. Tylko w konfiguracji kont > konfiguracji serwera trzeba ustawić `metoda uwierzytelnienia > normalne hasło`.
        • yenna_m Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 21:46
          Jeśli ktoś ma na smartfonie skonfigurowaną tą pocztę, to też działa.
        • pietroania Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 22:06
          witam tak jak pisałeś przez ten program działa tylko mam problem z wylogowaniem innego konta sprawdzałem czy to działa i teraz bym chciał zalogowac się już na swoje konto możesz pomóc jak ??? pozdrawiam
          • zapala2211 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 00:18
            Dopadło i mnie. Szkoda,że awaria musiała akurat teraz się przytrafić :/ Cóz trzeba będzie cierpliwie czekać ..
        • dorotha2 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 22:07
          dzięki wielkie, działa :-)
          • pietroania Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 22:14
            wiesz jak się w tym programie zalogowac na inne konto ??
            • era77 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 22:52
              Trzeba wejść w konfigurację kont i dodać następne konto.
              • olikkk Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 23:09
                Mam to samo i też wyrazilam zgodę na nową pocztę :-(
                Muszę pilnie wejść na pocztę !!!!
      • Gość: gość Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.15, 10:19
        Trzeba wejść na gmaila, tam wszystko działa i zalogować się pełnym adresem a potem dla weryfikacji podać swój nr tel., przesyłają kod na wskazany nr
    • grazka_gr Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 05.08.15, 21:44
      Jest jeszcze coś niedawno napeewno wszyscy dostali wiadomośc na skrzynkę " ważne zmiany bla bla bla .... potwierdzenie przedluży twoje konto @ jak nie to zostanie usunięte "" dajmy na to że ktoś wybrał by sie gdzieś tam dalej zapomnial o tej poczcie na jakiś czas ... miał konto połączone z kontem na ważnym portalu .... a oni by je tak poprostu usunęli.///.....

to jest poprostu żenada żadnej informacji na 1 stronie żadnego komunikatu że jakaś awaria oj.... trzeba się chyba grubo zastanowić i uciekać z tej ...super pseudo " poczty " bez spamu ...eh
    • lukszym2007 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 05.08.15, 21:44
      U mnie też. Część mojej pracy polega na kontaktach poprzez e-mail i taki blamaż ze strony "Gazety"
      Czy ktoś tu jest w stanie udzielić jakiejkolwiek odpowiedzi co się dzieje ?
      • skrzynka18 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 22:01
        Ja mam ten sam problem, a zaakceptowałam wiadomość o zmianach w regulaminie! Tez pilnie potrzebuje dostępu do poczty bo czekam na ważną wiadomość, ratunku!
        • yenna_m Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 22:07
          też sądzę, że wynika to z trudności związanych z przeniesieniem poczty :P
          tylko oczywiście nikt nie napisze w imieniu firmy, że się coś dupło, a napisze, że to awaria google ;)
          • morfeusz_1 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 22:45
            Kumple z Brógna miały mnie odpisać gdzie na piwie się spotkamy przed jutrzejszym meczem na Ł3 , nie mam kontaktu też....
            No zróbcie coś z tym bo cuś mię się nie kce w te awarie google uwierzyć.

Przeca wam potwierdziłem że zgadzam się na przeniesienie poczty po nowemu i co jednak nie jesteśta przygotowane na nadeńscie nowego milleniuma ( nie wiem czy milleniuma przez jedno czy dwa el )

No to róbta coś bo bilety kupione i mnie po rejonie później będą Legioniści ścigać, a pod stadionem tych huncwotów szukać nie zamierzam

over ...
          • juanad Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 22:46
            dokładnie ,biegam po necie od godziny i dopiero teraz się nieco uspokoiłem, bo widzę ,że to dotyczy wielu z nas ,a na gazecie.pl żadnej informacji oficjalnej chyba nie uświadczymy na razie ...
            • pietroania Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 23:06
              Witam tak jak kolega wcześniej pisał dzięki programowi thunderbird można wejść na poczte .
              Odczytalem ostatnia wiadomość z portalu gazeta napisali ze we wrześniu będzie działac poczta ten sam login i haslo wszystko bez zmian tylko trzeba czekac
              pozdrawiam
              • morfeusz_1 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 05.08.15, 23:18
                Moi funfle z Bródna nie będą czekać do września jutro idziemy na mecz i to ja mam bilety, co mam powiedzieć jak ich nie spotkam, spokojnie do września mamy czas ?
    • linuch Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 05.08.15, 23:35
      Na pocztę gazetową można awaryjnie wchodzić bezpośrednio przez gmail.com , tylko trzeba się logować pełnym mailem, np: linuch@gazeta.pl , sprawdzone, działa.
      • olikkk Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 05.08.15, 23:37
        Dzięki , działa :D
      • juanad Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 06.08.15, 09:04
        duże dzięki :)
      • bogdanp2 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 06.08.15, 10:02
        nic nie działa , niepoważna gazeta.pl , niepoważny gmail i oczywiście milczenie
        • yenna_m Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 10:05
          To problem gazety. Mam skonfigurowane to konto na smartfonie i hula jak ta lala.
          Na gazecie - kiszka.

No przeciez nie napiszą "Cos nam sie sp.... przy migracji waszych kont"...
        • morfeusz_1 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 10:05

Jeszcze nigdy tak nie było żeby się nie można było, po prostu jakaś żenada
          • s.fug Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 10:23
            To forum Gazety. Chyba wypadałoby, by włączył się Administrator z jakimś wyjaśnieniem...
            Chcą zademonstrować, że maja w... nosie swoich czytelników?!
    • peploid Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 06.08.15, 11:53
      Sprawdzamy od wczoraj intensywnie o co chodzi i jak naprawić ten błąd. Zanim uda nam się usunąć awarię, prosimy o dostanie się do poczty w ten sposób:
      1. Otworzenie okna przeglądarki w trybie incognito / prywatnym lub wyczyszczenie ciasteczek
      2. Przejście na stronę Gmail.com
      3. W polu "Wpisz swój adres e-mail" należy wpisać pełny adres e-mail czyli np. peploid@gazeta.pl
      4. Klik w "Dalej"
      5. Podanie hasła powiązanego z kontem gazeta.pl (to hasło, które jest używane do logowania na poczta.gazeta.pl"
      Powinno zadziałać. Dajcie proszę znać, czy działa taka opcja logowania. Dzięki z góry, pomoże nam to w diagnostyce.
      Przepraszamy bardzo za utrudnienia, robimy wszystko żeby naprawić logowanie do poczty.
      • bogdanp2 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 12:10

nic nie działa , wyświetla się taki komunikat
        Podany przez Ciebie adres e-mail i hasło nie zgadzają się, totalna bzdura i wstyd
        • peploid Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 12:14
          Sprawdź proszę jeszcze raz:
          - czy podałeś poprawny i pełny adres swojej poczty
          - czy używasz prawidłowego hasła (hasła do gazeta.pl a nie do gmail.com)
          "Podany przez Ciebie adres e-mail i hasło nie zgadzają się" - to zwykły komunikat o błędnym haśle.
          Jo jeżeli na 100% podajesz prawidłowe hasło + e-mail to się badamy Twoje konto dalej.
          • bogdanp2 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 12:19
            podałem wszystko prawidłowo , poczta i gmail nie działają ,
            • s.fug Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 12:45
              A u mnie zadziałało.
              Nie jestem biegły w poruszaniu się w sieci i nie bardzo wiedziałem, co to znaczy /jak zrobić/ otworzenie "w trybie incognito". Wobec tego otworzyłem normalnie (2-krotne kliknięcie ikony) Google Chrome, wpisałem adres gmail.com. Pojawiło się parę okienek, m.in. z adresem mojej gazetowej poczty. Kliknąłem i wpisałem hasło (a może od razu było okienko na hasło...) i się otworzyła.
              Teraz boję się zamknąć, bo a nóż nie uda się powtórzyć...
            • peploid Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 12:54
              Dzięki za informację. Zresetowaliśmy Wam (bogdanp2, agent303, jzebrowka, maggar) ciasteczka logowania po stronie Google, sprawdźcie proszę jeszcze raz (via Gmail i via poczta.gazeta.pl), optymalnie tryb incognito.
              • ewelinad Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 07.08.15, 15:22
                u mnie niestety ten sam problem z logowaniem :/
                • marrant Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 07.08.15, 15:27
                  Tutaj znajduje się instrukcja tymczasowego logowania.
                  Przepraszamy za utrudnienia.
          • yalka Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 12:51
            Działa.
            Za pierwszym razem pokazało się okienko, by podać tel. kontaktowy, ale nie podałam, tylko potwierdziłam GOTOWE i połączyło się.
            Za drugim razem połączenie było natychmiastowe.

Taka moja uwaga do Adminów, by zrezygnować z potwierdzania chęci przeniesienia zasobów poczty tylko po prostu poprzenosić zawartości wszystkich kont. Będzie prościej dla użytkowników, bo w tej chwili wielu może nie zaglądać na pocztę z różnych powodów, a potem zdziwią się, że konto zniknęło.
            Pozdrawiam Adminów i czekam na szybkie rozwiązanie problemu.
          • yalka Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 13:03
            Logowałam się też na drugie konto i jak poprzednio, po kliknięciu na GOTOWE i nie było problemu.
          • tom_ba Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 13:08
            Niestety u mnie również nie działa na gmail.com.
            Komunikat: Podany przez Ciebie adres e-mail i hasło nie zgadzają się.
          • mwolskix Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 13:15
            Czy Administrator poczty gazeta.pl mógłby zająć stanowisko i się wypowiedzieć na temat obecnych problemów z dostępem do skrzynek pocztowych na ich serwerze. :( to jest porażka
      • agent303 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 12:28
        Nie działa
      • jzebrowska Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 12:33
        Nie działa. Zarówno przez gazeta.pl jak i gmail.com
        jzebrowska
        • Gość: KKK Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.15, 12:53
          Na gmail.com działa. Przed chwilą weszłam, zignorowałam nawet krok z podaniem numeru telefonu do ew. odzyskania hasła.
      • maggar Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 12:42
        U mnie dokładnie to samo co u bodanp2, czyli komunikat "Podany przez Ciebie adres e-mail i hasło nie zgadzają się." Oczywiście po wpisaniu poprawnego i pełnego adresu poczty i hasła.
        Mam nadzieję, że szybko uporacie się z tym problemem!
        • clarence Nie działa ! 06.08.15, 12:56
          Nie działa -sprawdzałem swoje 2 adresy i pocztę syna.Ani poprzez gazetę ,ani przez gmaila ....
      • agent303 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 13:13
        nadal nic nie działa
        • bogdanp2 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 13:24
          DALEJ NIC NIE DZIAŁA
          • lechowicz_anna Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 13:31
            U mnie też nie działa ani gmail ani gazeta.pl (również w trybie prywatnym)
            • Gość: marek Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. IP: *.pl 06.08.15, 13:37
              nie działa a administrator nabrał wody w usta :(
              • kartonik007 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 15:15
                ten sam problem,ale przez gmail zalogowałem się za pierwszym razem.
          • Gość: retal Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. IP: *.ap-media.pl 06.08.15, 13:36
            Można awaryjnie wejść bezpośrednio przez gmail.com(wchodzimy do logowania tak samo jak na gmail.com) , tylko trzeba się logować pełnym mailem, np: retal@gazeta.pl działa.
            • Gość: Marek Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. IP: *.pl 06.08.15, 13:39
              u mnie nawet prze gmail nie działa
              • Gość: retal Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. IP: *.ap-media.pl 06.08.15, 13:44
                u mnie poszło za pierwszym razem,właśnie przenoszę pocztę na inne konto
                • yalka Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 14:30
                  Retal - jak to robisz?
            • agent303 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 13:44
              tak też nie działa
    • peploid Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 06.08.15, 13:50
      Ok, mamy nowy trop. Błąd pojawia się na pewno kiedy równolegle jesteśmy zalogowani do innego konta Gmail / Google.
      Proszę wejść na stronę gmail.com
      Wylogować się we wszystkich oknach konta GMAIL (@gmail.com) lub konta GOOGLE ACCOUNTS,
      Wejść na poczta.gazeta.pl i spróbować ponownie się zalogować.
      Do konta @gazeta.pl powinno dać się zalogować, kiedy nie jesteśmy równolegle zalogowani z żadnym innym kontem Google.
      • peploid Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 13:57
        Jak nie zadziała to można jeszcze zrobić inaczej:
        - wylogować się ze wszystkich innych kont Gmail / Google accounts
        - dodać z poziomu Gmail konto @gazeta.pl + hasło --> powinno się zalogować
        - wtedy też będzie poprawnie logowało z poczta.gazeta.pl
        • bogdanp2 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 14:06
          nic się nie zmienia , dno
        • mwolskix Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 14:07
          Nie jestem zalogowany do żadnego konta na gmail więc z czego mam się wylogowywać?
          Po wejściu na stronę poczty gmail jest u mnie możliwość zalogowania (nie wylogowania, bo nikt nie jest zalogowany). A i tak nie można się zalogować z poziomu gmail (po wpisaniu całego mejla a potem hasła pojawia się info "Podany przez Ciebie adres e-mail i hasło nie zgadzają się". )
          A gdy próbuję się zalogować z poziomu gazeta.pl to mam taki komunikat

Nie można uzyskać dostępu do tego konta, ponieważ nie można potwierdzić danych logowania.
          Nie możemy obecnie zrealizować Twojego żądania. Spróbuj później.

• agent303 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 14:18
        Z czego mam się wylogować jak nie jestem nigdzie zalogowany? Jak to zrobić krok po kroku?
    • Gość: Marek Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." IP: *.pl 06.08.15, 14:13
      to jest jakiś dramat !!!!!
    • peploid Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 06.08.15, 14:37
      Nie zaczęliśmy jeszcze migracji do nowej poczty, ten problem nie jest powiązany z naszą migracją tylko z wycofywaniem się z usługi Google for ISP przez Google. W każdym razie bez zmian działa pobieranie i wysyłanie poczty z klientów pocztowych. Można skonfigurować program pocztowy na urządzeniu mobilnym bądź pobrać program pocztowy na desktop np. Thunderbird.

Jak ustawić klienta pocztowego:
      Pocztę Gazeta.pl konfigurujemy tak samo jak pocztę gmail.com.
      Jedyna różnica polega na wpisaniu "*login*@gazeta.pl" zamiast "*login*@gmail.com" w nazwie użytkownika.

Twoje imię i nazwisko: (opcjonalne)
      Twój adres e-mail: *login*@gazeta.pl
      Serwer poczty przychodzącej (POP3): pop.gmail.com
      Serwer poczty wychodzącej (SMTP): smtp.gmail.com
      Nazwa użytkownika: *login*@gazeta.pl
      Hasło: (Twoje hasło do gazeta.pl)
      Pamiętaj hasło: (opcjonalne)
      Logowanie przy użyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasła: wyłączone
      Więcej ustawień: karta Serwer wychodzący

Serwer wychodzący SMTP wymaga uwierzytelniania: włączone
      Użyj tych samych ustawień, co dla serwera poczty przychodzącej: zaznaczone
      Więcej ustawień: karta Zaawansowane

Serwer poczty przychodzącej (POP3): 995
      Ten serwer wymaga bezpiecznego połączenia SSL włączone
      Serwer poczty wychodzącej (SMTP): 587
      Użyj połączenia szyfrowanego tego typu TLS
      Limity czasu serwera (więcej niż 1 minuta, zalecana wartość to 5)
      Pozostaw kopię wiadomości na serwerze wyłączone
      • Gość: Marek Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." IP: *.pl 06.08.15, 14:43
        Ale ja nie chcę pobierać poczty za pomocą żadnego programu pocztowego!!! Chcę to zrobić z poziomu gazeta.pl ewentualnie gmail.com. A tu nie działa żadna opcja :( Jestem już mega wkurzony. Czy Państwo widzą kiedy ta usterka zostanie naprawiona i czy już ją usuwacie????
        • peploid Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 06.08.15, 16:10
          Marek, a jaki dostajesz błąd jak się łączysz z poziomu Gmail? Jak komunikat o złym haśle, proszę spróbuj je zresetować na konto.gazeta.pl --> zmień hasło i spróbować jeszcze raz.
          • lechowicz_anna Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 16:18
            Potwierdzam, zmiana hasła na gazeta.pl pomogła. Zmieniłam hasło i zalogowałam się na gmailu. Teraz mogę wejść na pocztę z poziomu gmail
            • lechowicz_anna Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 16:19
              Potwierdzam, zmiana hasła pomogła! Po zmianie hasła mogę zalogować się do poczty z poziomu gmail.
      • maggar Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 06.08.15, 14:53
        Przyłączam się do pytania Marka. Czy możecie podać, ile potrwa usuwanie tego błędu? Kiedy będzie można się zalogować do poczty przez stronę gazeta.pl?
        • michalsliwka Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 15:10
          Hej, u mnie ten sam bład występuje gdy wchodze przez strone poczta.gazeta.pl

natomiast po wejsciu na gmail.com podałem login@gazeta.pl , + hasło które używam i działa.

pamietajcie by poadjac login wpisac rowniez "@gazeta.pl" za nazwa użytkownika.
          • yalka Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 15:13
            U mnie też tak dzieła, pisałam wcześniej.

A teraz powtórzę jeszcze raz odnośnie przenoszenia zasobów kont:

Taka moja uwaga do Adminów, by zrezygnować z potwierdzania chęci przeniesienia zasobów poczty tylko po prostu poprzenosić zawartości wszystkich kont. Będzie prościej dla użytkowników, bo w tej chwili wielu może nie zaglądać na pocztę z różnych powodów, a potem zdziwią się, że konto zniknęło.
          • aankaa Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 21:33
            u mnie też zadziałało od pierwszego wejścia (przez link na info o awarii poczty) - jak pisze michalsliwka - podając login wpisac rowniez "@gazeta.pl" za nazwa użytkownika
        • peploid Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 16:10
          Niestety nie wiem. Cały czas rozmawiamy z pomocą techniczną Google i analizujemy nasze logowanie.
    • peploid Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 06.08.15, 16:40
      Jeżeli ktoś nie może zalogować się z poziomu Gmail.com, to
      1. Proszę spróbować zmienić hasło na konto.gazeta.pl --> zmiana hasła
      2. Wejść na Gmail i spróbować zalogować się ponownie używając a) PEŁNEGO adresu e-mail *login*@gazeta.pl b) nowego hasła
      3. Jeżeli dalej występuję problem z błędnym hasłem, proszę zapoznać się z artykułem support.google.com/accounts/answer/6010255?hl=pl
      • mwolskix Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 19:29
        U mnie niestety zmiana hasła na konto.gazeta.pl nie chce przejść dalej. Czyli nie mogę nawet zmienić hasła na konto.gazeta.pl Bo jak wpisuję stare hasło potem nowe hasło (2 rzędy) i klikam dalej to nic się nie dzieje. Nie przyjmuje mi tego wcale.
        A co ciekawe tutaj, żeby napisać pod swoim nickiem (loginem z mejla) się loguje (ale to działa tylko na forum)
        • peploid Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 07.08.15, 14:59
          Zmiana hasła już działa, prosimy spróbować ponownie.
      • mwolskix Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 19:44
        A no koncie żony (korzystamy z tego samego komputera) pojawia się taki komunikat przy logowaniu "Ups, coś poszło nie tak
        Przepraszamy, ale chwilowo występują problemy z dostępem do wybranej usługi. Prosimy o spróbowanie ponownie za kilka minut."

U mnie z kolei wygląda to różnie w różnych momentach. Teraz np cały proces rejestracji konta łącznie z akceptacją regulaminu 4 strony i tak w kółko (bez końca) strona za stroną (krok 1/4 2/4 3/4 4/4/ i ponownie 1/4 2/4 3/4)
        • erwu26 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 19:55
          postepujacych wg wskazowek "peploida" dostalam tylko taka informacje: Informacja dotycząca hasła do domeny gazeta.pl - Skontaktuj się z administratorem domeny, aby zresetować hasło lub odzyskać nazwę użytkownika. I co teraz panowie administratorzy ?
        • mcartek Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 07.08.15, 08:34
          na swoją pocztę mogę dostać się przez gmail, żona niestety od trzech dni bez dostępu do wiadomości.
          Wszystkie podane wyżej sposoby nie działają, nie można również zmienić hasła do konta na gazecie:/
          czyli jesteśmy dalej w ciemnej d....
      • erwu26 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 19:57
        hasłą na konto.gazeta.pl nie daje sie zmienic, z przeslanego artykulu tez nic nie wynika. Jednym słowem totalna masakra. A do poczty jak nie można było sie dostac, tak dalej nie można
        • Gość: Marek Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.15, 20:06
          nic nie pomaga z tych wskazówek
          ciekawe, że dostępu do poczty się nie ma :(
          ale dane podane z rejestracji konta (założonego lata temu) się pojawiają (te 4 kroki rejestracji) i mielą się w kółko bez żadnego efektu. A jak się chce zmienić hasło na konto.gazeta.pl to też nie chce przejść po kliknięciu dalej.
          To jest wkurzające, że tyle już czasu człowiek nie ma dostępu do swojej poczty.
          • yalka Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 21:19
            Ciekawe,to co pisze Marek.Też się nad tym zastanawiałam.
            To znaczy, że gdyby poczta się sypnęła, czego ani Wam ani sobie nie życzę, to konto pozostanie i będzie można normalnie korzystać z innych miejsc powiązanych z tym kontem?
            • bogdanp2 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 06.08.15, 21:30
              bez zmian , brak dostępu do konta ,. za to dużo wciskania kitu
    • mysiulek08 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 07.08.15, 06:26
      Zgodzilam sie na przeniesienie poczty. Przy logowaniu komunikat:

Ups, coś poszło nie tak

Przepraszamy, ale chwilowo występują problemy z dostępem do wybranej usługi. Prosimy o spróbowanie ponownie za kilka minut.

i tak juz od dwa dni

Logowanie przez konto gmaila po wpisaniu hasla daje komunikat:
      El correo electrónico o la contraseña que ingresaste son incorrectos.
      (mieszkam w kraju hiszpanskojezycznym) haslo nie zmienialam

Inne konta na gmailu dzialaja bez zarzutu, tylko poczta.gazeta.pl szwankuje,
      • clarence Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 07.08.15, 08:50
        Peploid radził by zmienić hasło do konta.Próbowałem kilkakrotnie - niby zatwierdzało ,ale przy logowaniu znowu problemy.W końcu po kolejnej próbie wyskoczył komunikat "do tego adresu podanych jest kilka haseł-zmień hasło".
        Zmieniłem po raz ostatni -wyskoczył komunikat "dalej postępuj wg.harmonogramu przesłanego mailem na clarence@gazeta.pl". Na forum zalogowałem się starym hasłem.
        Co to ma k....a być ?
        W firmie ,w której pracuję ludzie odpowiedzialni za ten burdel już od wczoraj byliby byłymi pracownikami....
        Jeśli nie umiecie udrożnić dojścia do poczty ,może trzeba wezwać fachowców ?
        Trzecia doba bajzlu - reakcji i informacji zero !
        • atena12345 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 07.08.15, 09:59
          fakt... ręce opadają :-/
    • peploid Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 07.08.15, 10:08
      Nadal usuwamy awarię. Aby zalogować się do poczty należy:
      1. Wejść na Gmail.com i zalogować się pełnym adresem e-mail (@gazeta.pl) i hasłem Gazeta.pl
      2. Jeżeli wyświetlany jest komunikat o błędnym haśle należy
      a) wejść na stronę konto.gazeta.pl
      b) zalogować się odpowiednim kontem gazetowym
      c) zmienić hasło
      d) hasło musi mieć przynajmniej 8 znaków (optymalnie również wielkie litery i cyfry)
      e) ponowić próbę logowania na Gmail.com
      • mcartek Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 07.08.15, 10:54
        w końcu udało się zmienić hasło na konto.gazeta.pl, dostęp do poczty odzyskany!!!
    • morfeusz_1 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 07.08.15, 13:05
      Trzeba było od razu powiedzieć że aby dostać się do poczty od dnia takiego a takiego proszę logować się do poczty gmail - wiem wiem że na to wczoraj wpadliście ale już po herbacie.

Dopiero dzisiaj wpisuję przez gmaila stary adres e-mail ; morfeusz_1@gazeta.pl , następnie hasło i strona mnie przekierowuje do gazetowej skrzynki, a tam ....

Dżizassss 876 wiadomości w tym zaproszenie na inaugurację Pana Prezydenta do Pałacu oraz info o meczu i biletach dla ferajny.
      Bilety na mecz na szczęści odebrałem, dobrze że miałem drugą skrzynkę na gmailu, bo dzisiaj nie pisałbym o tym zapewne tyle...

Powodzenia życzę i dajcie już spokój z tymi udoskonaleniami im prościej tym lepiej, nie pytajcie już ludzi o to czy chcą czy nie przenoszenia poczty bo tylko mącicie nam w głowach a później i tak bajzel jak ruskim czołgu

nara - morf
      • marrant Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 07.08.15, 14:02
        To nie była kwestia zamierzona. Gdybyśmy coś takiego planowali, to gwarantuję, że byłaby podana taka informacja. Awaria jest spowodowana nagłymi zmianami wprowadzonymi przez Google.
        • morfeusz_1 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 07.08.15, 14:23
          marrant ; to ja się boję co będzie jak wy zaczniecie nagłe zmiany związanych z pocztą na swoich serwerach wprowadzać
      • yalka Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 07.08.15, 14:20
        To sam proponowałam wcześniej, by przenosić wszystko, jak leci - bez niepotrzebnych deklaracji, że ktoś chce...

Może jakaś decyzja w tej sprawie?
        Czy nadal obowiązuje klikanie, że chcę przenosin?
        Bo już nie wiem, czy klikać czy nie.

Nie wszyscy znają sposób na dostęp do poczty, a niektórzy nawet nie wiedzą o tym problemie.
        • marrant Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 07.08.15, 14:43
          Decyzje o wymogu zgody zostały podjęte ze względu na ograniczenia czasowe w jakich musi odbyć się migracja danych. Z tego powodu przeniesienie wymaga zgody. Dzięki temu zyskają aktywni użytkownicy poczty kosztem kont spamerskich i od dawna nieaktywnych.

Ze względu na trudności związane z awarią zapisy na automatyczną migrację zostaną przedłużone przynajmniej do końca sierpnia.

Zapis na migrację nie wymaga logowania się do nowej poczty. Wystarczy zalogować się na
          konto.gazeta.pl/nowapoczta i potwierdzić chęć przeniesienia poczty.
    • marrant Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 07.08.15, 20:14
      Już wszystko powinno działać (można się logować przez poczta.gazeta.pl)
    • anit72 Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 19.10.15, 21:27
      Taaaa oczywiście poczta.gazeta.pl nawet teraz klikniesz w to ,to nie odnaleziono serwera najlepiej logować się do poczty gmail jak wspominał Morfi tam działa jak na razie.........
    • olikkk Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 20.10.15, 19:25
      Co z tego że się otwiera, jak korespondencja jest do 15 października !!!
    • kaczmarczyk.lukasz Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 22.10.15, 21:33
      co z konfiguracja programow. dalej pozostaje pop.gmail.com / 995' bezpieczenstwo: SSL ? odpowiedz serwera user name and password not accepted (Thunderbird, iphone)
      • marrant Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić.. 23.10.15, 11:20
        Nie. Konfiguracja się zmieniła. Szczegóły ustawień można znaleźć pod adresem nowapoczta.gazeta.pl
    • kaczmarczyk.lukasz Re: Poczta: "ponieważ nie można potwierdzić..." 23.10.15, 17:24
      dzieki. pzdrw,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka