Dodaj do ulubionych

Testy nowego wątku - Wasze uwagi

30.09.15, 13:21
Jak rozumiemy, Wasze wątpliwości związane z nowym widokiem wątku dotyczą głównie tego, że przeczytane wcześniej posty się nie odznaczają, trudniej odpowiada się na wpisy i trudniej jest znaleźć najnowsze odpowiedzi. Jeżeli macie jeszcze jakieś uwagi (poza tymi już opisanymi na forum o Forum) - prosimy o ich umieszczanie w tym wątku. Wszelkie uwagi i pomysły są bardzo cenne i wszystkie zostaną rozpatrzone. Postaramy się poprawić nowy wątek tak, by ułatwiał dyskusję i był bardziej czytelny.
Obserwuj wątek
    • the-great-inuk Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 30.09.15, 13:26
      Dokładnie tak!
    • mika_p Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 30.09.15, 14:32
      Nie można zlinkować konkretnego postu.Czy można?
      Jak sobie wyobrażacie w tym układzie zgłaszanie postów do wycięcia? "W wątku takim a takim użytkownik taki a taki o godzinie 14:32 napisał, że... - wytnijcie".

A to, że wszystko jest czarne, sprawia, że wątek wygląda jak sklejony, a nie żywy.
      • kasi.aa Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 30.09.15, 14:54
        Cenne uwagi, przekażę, dzięki. Co do linkowania: jest jak najbardziej dostępne, na wysokości tytułu danego wpisu jest szary przycisk 'Link', zaraz za koszem. Otwiera okno z adresem wpisu.
      • bartoszcze Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 30.09.15, 17:28
        mika_p napisała:

> Nie można zlinkować konkretnego postu.Czy można?

Można, tylko nie right-clickiem.
        Kliknięcie w "Link" powoduje otwarcie osobnego okienka z adresem, a nie przejście po linku.
    • kolter Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 30.09.15, 16:04
      po prostu wróćcie do poprzedniego wyglądu forum .....
    • stefan4 Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 30.09.15, 16:26
      kasi.aa:
      > Jak rozumiemy, Wasze wątpliwości [...]

W takim razie niczego nie zrozumiałaś, być może ludzie pisali nie dość wyraźnie.

Nie mamy żadnych wątpliwości. Chcemy tylko, żeby Wasi ulepszacze przestali wreszcie dewastować Forum. Jak ich świerzbią łapska, to dajcie im jakieś nożyczki, niech pójdą do jakiegoś muzeum i niech potną jakieś malowidło. Ale Forum niech pozostawią w spokoju, bo tutaj wyłącznie szkodzą.

- Stefan
      • pijatyka Ulepszacze idą łeb w łeb z moderacją. 30.09.15, 17:44

• madohora Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 30.09.15, 16:46
      Ja również jestem za starą (poprzednią wersją) Forum.
      *Rozumiem, że zmiany są konieczne ale może można tak pokombinować aby można było sobie ustawić - starą wersję - nową wersję - w tej chwili to nie działa.
      *Mnie również zależy na widoku ostatniego wpisu na Forum.
      *Dla mnie bardziej przejrzysty był widok ilości wpisów a nie stron
      *Poza tym mam dodatkowy problem, bo najczęściej korzystam z przeglądarki Explorer, tam w ogóle nowa wersja nie działa. Myślałam, że to wina wtyczek ale dostałam maila z innego forum, gdzie też pojawił się ten sam problem.
      • kasi.aa Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 30.09.15, 17:19
        Dzięki za uwagi. Faktycznie, na IE są jakieś spore błędy - zgłoszone do naprawy.
      • broneknotgeld Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 30.09.15, 18:17
        Choć forum które założyłem traktuję raczej "technicznie" to wprowadzone ostatnio zmiany generalnie utrudniaja mi dotarcie do potrzebnych akurat postów. Dla mnie są to zmiany na gorsze.
        • Gość: ja Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi IP: *.fbx.proxad.net 30.09.15, 18:45
          Zmiany czynią forum mniej czytelnym, pracochłonnym przy nawigacji, psują dobre ergonomiczne poprzednie fora Agory.
          Zgadzam się z przedmówcami:
          dlaczego psujecie coś co dobrze funkcjonuje???
      • kasi.aa Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 12:47
        madohora napisała:

> *Rozumiem, że zmiany są konieczne ale może można tak pokombinować aby można był
        > o sobie ustawić - starą wersję - nową wersję - w tej chwili to nie działa.

Z przyczyn technicznych takie rozwiązanie nie jest możliwe.

> *Mnie również zależy na widoku ostatniego wpisu na Forum.

Możesz doprecyzować? Mówisz o sortowaniu listy wątków na forum, czy o sortowaniu wewnątrz wątku? Jedno i drugie powinno działać poprawnie (wewnątrz wątku również można posortować wpisy od najnowszego/najstarszego)

> *Poza tym mam dodatkowy problem, bo najczęściej korzystam z przeglądarki Explor
        > er, tam w ogóle nowa wersja nie działa. Myślałam, że to wina wtyczek ale dostał
        > am maila z innego forum, gdzie też pojawił się ten sam problem.

Jedyne co mogę w tej chwili poradzić to aktualizacja IE9 (zakładam, że o tej wersji mowa) do IE10 lub wyżej. Tam problemy nie występują.
        • mika_p Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 16:35
          kasi.aa napisała:
          > madohora napisała:
          >
          > > ale może można tak pokombinować aby można było
          > > sobie ustawić - starą wersję - nową wersję - w tej chwili to nie działa
          >
          > Z przyczyn technicznych takie rozwiązanie nie jest możliwe.
          >

Trudno w to uwierzyć - w tej chwili funkcjonuje stary widok i nowy widok gdzieniegdzie. Jaki - jest ustawione gdzieś. Co stoi na przeszkodzie, żeby owo gdzieś przeniosło się do panelu użytkownika?
          Różnica jest tylko taka, że normalnie link ma strukturę:
          forum.gazeta.pl/forum/numer_forum,numer_wątku,numer_postu,tytuł_postu.html
          a teraz
          forum.gazeta.pl/forum/numer_forum,numer_wątku,numer_wątku.html?p=numer_postu

A, dodatkowa uwaga a'propos linków.
          Ten artysta, który uważa, że
          klikniecie w nierzucające się w oczy słówko, otworzenie pop-upa, skopiowanie adresu i zamknięcie pop-upa
          jest prostsze, wygodniejsze i w ogóle krok do przodu niż
          kliknięcie prawym i "kopiuj adres odnośnika"
          to ma żadne pojęcie o ergonomii i wygodzie uzytkownika.
          Najprawdopodobniej własnie nauczył się nowych sztuczek i próbuje wszystkich nimi zachwycić.
          No więc to jest pomysl do kitu.

A wiesz, Kasiu, co jest najsmutniejsze?
          Że absolutnie nie wierzę, że nasze pisanie tutaj cokolwiek da.
          Decyzja została podjęta i nikogo nie obchodzi opinia uzytkowników.
          Tak już było wielokrotnie.
          Tak było z ubiciem wielu forów, zwłaszcza lokalnych, przez wyprowadzenie komentarzy pod artykuły.
          Tak było z usunięciem bocznego panelu z forumami w kategorii i zastąpienie go guzik wartym "zmień"
          Tak było z prosbami o oznaczenie forów redakcyjnych i prywatnych po ostatnim wymieszaniu.
          • Gość: ja Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi IP: *.fbx.proxad.net 01.10.15, 17:40
            osoby niepełnosprawne słabowidzące mają problemy z czytaniem

Nie dbacie o mniejszości.
            Upośledzacie jeszcze mocniej te osoby, zamiast je wspierać!

Podobnie przy korzystaniu z forum ze smartfona;(

Jeśli zmuszeni jesteście wprowadzać zmiany to zróbcie to jak już ktoś tu sugerował (nawet nie mogę w obecnej wersji
            odnaleźć tego wpisu;(

z forumową opcją

Dziwny wygląd
          • bartoszcze Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 17:53
            mika_p napisała:

> Ten artysta, który uważa, że
            > klikniecie w nierzucające się w oczy słówko, otworzenie pop-upa, skopiowanie a
            > dresu i zamknięcie pop-upa
            > jest prostsze, wygodniejsze i w ogóle krok do przodu niż
            > kliknięcie prawym i "kopiuj adres odnośnika"
            > to ma żadne pojęcie o ergonomii i wygodzie uzytkownika.
            > Najprawdopodobniej własnie nauczył się nowych sztuczek i próbuje wszystkich nim
            > i zachwycić.
            > No więc to jest pomysl do kitu.

Święte słowa.

Zmiany zwykle budzą protesty, bo przyzwyczajenia działają, ale na razie nie widzę w tych zmianach nic korzystnego.
          • bartoszcze Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 18:17
            mika_p napisała:

> Trudno w to uwierzyć - w tej chwili funkcjonuje stary widok i nowy widok gdzieniegdzie

Zaczynam mieć wrażenie, że nowy jest już wszędzie :P
    • pijatyka Re: Wasze uwagi 30.09.15, 17:42

Już zgłosiłem
    • asia-loi Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 30.09.15, 20:13
      Nowy wygląd forum to katastrofa. Proszę o przywrócenie starej wersji. Po "nowemu" nie wiem co czytałam, a co nie, forum jest bardzo nieczytelne. Jeżeli pozostanie po "nowemu", to ja na fora gazety.pl nie będę zaglądać. A szkoda bo mam kilka ulubionych for.
    • muktprega1 Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 30.09.15, 21:52
      Już napisalam
      forum.gazeta.pl/forum/w,299,158900252,158900252,Prosze_o_przywrocenie_poprzedniej_formy.html

Proszę o przywrócenie poprzedniej formy odczytywania wątków na forum Tarczyca dorosłych i dzieci

Obecna forma jest:
      - mało czytelna i skomplikowana w porównaniu z cudną prostotą poprzedniego drzewka,

- kliknięty wątek rozwija się od razu z wypowiedziami sprzed roku, dwóch, trzech zamiast z ostatnimi. Odnalezienie wątku, którego się nie czytało jest i czasochłonne i wręcz niemożliwe, zniechęca w ogóle do odczytywania czegokolwiek.

- Poprzednio nieprzeczytane odpowiedzi były widoczne z boku w WĄTKI, kliknięcie w nie było równoznaczne z przeczytaniem danego wątku, obecnie cały czas widnieje jako ?nieprzeczytane?, a dopiero odpowiedź na wątek doprowadza do oznaczenia jako ?przeczytane?

- również bezpośrednie otwarcie określonego wątku jest mało czytelne ze względu na zamknięte odpowiedzi, trzeba za każdym razem klikać w ?pokaż więcej odpowiedzi? kilka lub kilkanaście razy, co praktycznie uniemożliwia dotarcie do pożądanej informacji

- informacja o nowych wpisach przychodząca na adres mailowy poprzednia była zaznaczana innym kolorem i otwierała się tylko ta pożądana, obecnie otwiera się cały wątek z tymi nieszczęsnymi ?pokaż więcej...? nie oznaczony jak poprzednio i nie wiadomo, która odpowiedź jest nowa, trzeba sprawdzać po datach.
      • kasi.aa Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 13:37
        muktprega1 napisała:

> - kliknięty wątek rozwija się od razu z wypowiedziami sprzed roku, dwóch, trzec
        > h zamiast z ostatnimi.

Wątki można sortować - od najnowszego lub najstarszego (domyślnie jest drzewko, z rozwiniętymi odpowiedziami na post rozpoczynający wątek; resztę, czyli odpowiedzi na odpowiedzi, trzeba rozwinąć). Sortowanie wątku od najnowszego/najstarszego spłaszcza strukturę i wyświetla wątek w od lat znany Wam sposób. Jeśli nie o to Ci chodziło, doprecyzuj proszę.

> - Poprzednio nieprzeczytane odpowiedzi były widoczne z boku w WĄTKI, kliknięcie
        > w nie było równoznaczne z przeczytaniem danego wątku, obecnie cały czas widnie
        > je jako ?nieprzeczytane?, a dopiero odpowiedź na wątek doprowadza do oznaczenia
        > jako ?przeczytane?

Racja, mówisz o notyfikacjach. To błąd, zgłoszony już do poprawki. Dzięki.

> - również bezpośrednie otwarcie określonego wątku jest mało czytelne ze względu
        > na zamknięte odpowiedzi, trzeba za każdym razem klikać w ?pokaż więcej odpowie
        > dzi? kilka lub kilkanaście razy, co praktycznie uniemożliwia dotarcie do pożąda
        > nej informacji

Być może guzik 'rozwiń wszystko' by tutaj pomógł.

> - informacja o nowych wpisach przychodząca na adres mailowy poprzednia była zaz
        > naczana innym kolorem i otwierała się tylko ta pożądana, obecnie otwiera się ca
        > ły wątek z tymi nieszczęsnymi ?pokaż więcej...? nie oznaczony jak poprzednio i
        > nie wiadomo, która odpowiedź jest nowa, trzeba sprawdzać po datach.

Powinno otwierać się na wysokości dodanego wpisu, pierwszy wpis u góry strony. U mnie akurat działa bez zarzutu, jedynie otwiera się na rozwiniętym wątku (co jest wynikiem nowej struktury drzewa).
    • muktprega1 Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 30.09.15, 22:36
      Teraz wyszła jeszcze inna kwestia - nie można podać osobie na dotyczący jej temat np 3 linków do poczytania, jak było poprzednio, bo otwierają się całe tasiemce niemożliwe do znalezienia właściwej podpowiedzi.
      • kasi.aa Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 13:40
        Prześlij proszę screen, na forum@agora.pl
      • bartoszcze Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 14:51
        muktprega1 napisała:

> Teraz wyszła jeszcze inna kwestia - nie można podać osobie na dotyczący jej tem
        > at np 3 linków do poczytania, jak było poprzednio, bo otwierają się całe tasiem
        > ce niemożliwe do znalezienia właściwej podpowiedzi.

nie da się?
        forum.gazeta.pl/forum/w,299,158901778,158901778,Testy_nowego_watku_Wasze_uwagi.html?p=158906401
    • six_a Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 01:15
      czyli mam wątek na dwieście postów i do każdej gałęzi mam osobnym kliknięciem rozwijać odpowiedzi???
      no przecież to się zarąbać będzie można.
      jak już musi być taki wygląd, to niech to będzie opcja o nazwie: dziwny widok.
      a normalne drzewko i opcja rozwinięcia wszystkiego niech wrócą.
      • kasi.aa Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 13:41
        A guzik 'rozwiń wszystko' by sprawy nie ułatwił?
        • six_a Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 22:31
          ułatwiłby. a będzie? w tradycyjnej wersji tak właśnie było.
    • zbyfauch Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 07:44
      Ja z tego wszystkiego nie wszystko rozumiem. Na większości forów, które obecnością swoją zaszczycam, wątki wyglądają tak, jak sobie w profilu ustawiłem, czyli "od najstarszego" i "pokazuj wszystkie wiadomości". Tylko na rowerach i "o forum" robi się ze mnie małpę i wsadza na drzewo. Tak więc, jak wspomniałę, nie rozumię.
      • kasi.aa Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 14:23
        Ustawienia, o których mówisz, nie obsługują nowej wersji wątku.
        • eiza.rrasay Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 05.10.15, 23:09
          A kiedy zaczną i dlaczego nie ma tej opcji razem z nową funkcjonalnoącią?
          • kasi.aa Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 06.10.15, 13:06
            Dopóki jest to wersja testowa, dopóty ustawienia obowiązywać będą tylko dla dotychczasowej ('starej') wersji wątku. Nie możemy zaktualizować ustawień pod wątek, który nie ma jeszcze swojej ostatecznej wersji.
    • inocom Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 07:52
      System do bani. Przywrócić stary wygląd. Sprawdzony, w którym nie potrzeba niczego zmieniać.
    • Gość: ja Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi IP: 178.251.23.* 01.10.15, 08:42
      Im więcej wplatany jestem w ten nowy system tym bardziej jestem sfrustrowany.
      Strata czasu. Anty intuicyjny. Pozeracz czasu. Napedzacz frustracji.
      Jeden z najgorszych systemow forumm
    • trusiaa Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 09:49
      Nie psujcie tego, co działało dobrze i przywróćcie starą wersję - rozmawiałam z wieloma użytkownikami i nie spotkałam nikogo, kto akceptowałby zmiany.

Jeszcze jedna irytująca usterka ("poprawka"?): niektóre fora otwierają się wg schematu sortuj wg daty założenia, a nie wg daty ostatniego listu.
      • kasi.aa Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 14:17
        trusiaa napisała:

> Jeszcze jedna irytująca usterka ("poprawka"?): niektóre fora otwierają się wg s
        > chematu sortuj wg daty założenia, a nie wg daty ostatniego listu.

Fora pomocowe się tak otwierają (np. to forum i forum O moderacji). Jeśli masz jakiś inny przykład i nie zmieniałaś ręcznie sortowania, podaj proszę link do takiego forum.

> A dlaczego nie da się odpowiadać na posty od razu w zaawansowanym formularzu, tylko >dodatkowo klikać trzeba?

To zabieg celowy, ale dotyczy on jedynie odpisywania na post rozpoczynający dany wątek. W pierwszej kolejności otwiera się pole do wpisania odpowiedzi, tak jak w rozwiniętym widoku 'starej' wersji wątku. Celowym nie jest jednak to, aby to pole otwierało się na dole wątku, a raczej bezpośrednio pod wpisem. Kliknięcie w każdą inną 'odpowiedź' w wątku otwiera formularz zaawansowany.
        • trusiaa Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 02.10.15, 10:22
          Forum Cmentarz Przydrożny, Forum ze Dworum - bywają dni, że za każdym wejściem trzeba porządkować ustawienia.

> To zabieg celowy, ale dotyczy on jedynie odpisywania na post rozpoczynający dany wątek.

Domyśliłam się, że celowy, pytam tylko czemu to ma służyć? A jest denerwujące.

Kiedy przywrócicie dawną wersję?
    • trusiaa Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 09:56
      A dlaczego nie da się odpowiadać na posty od razu w zaawansowanym formularzu, tylko dodatkowo klikać trzeba?
    • m1-66 Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 10:57
      Proszę przywrócenie poprzedniej przyjaznej człowiekowi formy drzewka. To obecne jest do kitu mało czytelne, osoby niepełnosprawne słabowidzące mają problemy z czytaniem
    • solaris31 Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 10:59
      po co psuć to, co się sprawdzało?

teraz to już w ogóle nie wiem, co gdzie pisze, i co mam czytać. tragedia. myślę, że osoby, które to wymyśliły powinny się bardziej postarać, albo wręcz przeciwnie - nie starać się w ogóle , i niczego na siłę nie zmieniać. :/
    • kolter Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 13:43
      masakra ,jakiś cudak dostał kilka groszy i udowadnia że do czegoś jest tam potrzebny ??
    • kornel-1 Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 14:41
      Mnie zastanawia mechanizm tworzenia nowości na forum oraz sposób organizacji zespołu informatyków, którzy wprowadzają zmiany.

Pytania do wątkodawczyni.
      1. Czy zmiany w wyglądzie i funkcjonowaniu forum są zasadniczo zgłaszane przez forumowiczów czy jest to inicjatywa Waszych informatyków? A może pomysły rodzą się w głowach redakcji?
      W szczególności: jaka jest geneza ostatnich zmian? Kto wyszedł z propozycją?
      2. Dlaczego forumowicze są zaskakiwani wprowadzanymi zmianami? Dlaczego nie pytacie forumowiczów, czy chcą tych zmian? Wiecie lepiej? Czy nie sensowniej jest przetestować, zapytać w sondzie internautów, jak się zapatrują na dany pomysł? Czy w przypadku braku akceptacji i rezygnacji z wprowadzenia go w życie, koszty pracy informatyków byłyby niższe? Nota bene nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie, czy informatycy dostają u Was z automatu premie za wprowadzanie nowinek i "usprawnień". Tłumaczyłoby to ich hiperaktywność.

Odpowiadając na pytania z postu otwierającego, stwierdzam, że nowa wersja forum ma obniżoną funkcjonalność i nie podoba mi się.

Kornel
      • taki-sobie-nick Kornel 01.10.15, 19:58
        odpowiedzi na Twoje pytania są raczej oczywiste, z wyjątkiem tego o premie. :-P Obsesja nowości, nowe lepsze od starego, pęd technologiczny.

Trzeba zmieniać, bo zmiany są "fajne", a brak zmian jest "niefajny".

• taki-sobie-nick Dawać stary widok forum 01.10.15, 19:59
      Chodzi o klikalność, prawda?
      • anorektycznazdzira Re: Dawać stary widok forum 10.10.15, 08:39
        Klikalność będzie wyglądała tak, że jak mam klikać pińcet razy, żeby się zapoznac z jednym watkiem, to się przerzucę na inne rozrywki a za forum gazety uprzejmie dziękuję.
        Taką będa mieli klikalność.
        Wygonią stałych urzytkowników i tyle, te komentarze będą mieli co bezpośrednio od hejterów pod artykułami, bo forum DYSKUSYJNE rozpirzają.
    • misiania Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 20:01
      Mam w moich ustawieniach zaptaszkowane "zawsze pokazuj wszystkie wiadomości w wątku". Dlaczego więc część postów jest poukrywana w "pokaż więcej odpowiedzi"? Ktoś się ostatnio dopisał do któregoś postu w interesującym mnie wątku - czy wiecie, ile czasu straciłam na odszukanie tego posta, klikając na kilka "pokaż więcej odpowiedzi"? A to był akurat świeży wątek, małopostowy. Dlaczego zakładacie, że będzie mi się chciało szukać tak zawsze?
      • eiza.rrasay Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 05.10.15, 23:11
        No właśnie, kiedy doczekamy się odpowiedzi na to pytanie?
        • czarny.onyks Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 09.10.15, 18:28
          już po paru postach wkurza mnie to odklikiwanie pokaż odpowiedzi....:>

a co będzie gdy trzeba będzie to robić w drzewku, które ma kilkadziesiąt postów w dyskusji....
          paranoja ...jakieś małpy robią cyrk....
    • misiania Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 20:04
      A, fakt! Taki-sobie-nick ma rację - musiałam kliknąć kilka razy, żeby dotrzeć do szukanego wątku... A nie, co ja plotę. Nie musiałam - mogłam. Musieć, to ja nic nie muszę.
    • six_a Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 01.10.15, 22:35
      1. Okno (szybkiej) odpowiedzi jest wkurzające. Klikam odpowiedz do pierwszego postu i jest dziki zjazd na sam dół wątku, gdzie stoi sobie ni w pięć ni w dziewięć okno odpowiedzi. Gdzie są normalne okienka odpowiadania?

2. Przy układzie od najnowszego (np. najnowszym jest odpowiedź (zwinięta w widoku drzewa) w ogóle nie można się przenieść do konkretnego postu i wrócić do drzewa, bo posty są "nieklikalne" , tytuł wątku też jest nieklikalny, więc pozostaje klikać się wstecz do upadłego, albo znowu kliknąć nazwę forum - u-pier-dli-we:)
      • kasi.aa Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 02.10.15, 23:04
        six_a napisała:

> 1. Okno (szybkiej) odpowiedzi jest wkurzające. Klikam odpowiedz do pierwszego p
        > ostu i jest dziki zjazd na sam dół wątku, gdzie stoi sobie ni w pięć ni w dziew
        > ięć okno odpowiedzi. Gdzie są normalne okienka odpowiadania?

Ten dziki zjazd to błąd. Powinno otwierać się poniżej postu, na który odpowiadasz (tak jak w dotychczasowej wersji starego wątku, ale na wersji rozwiniętej). W przypadku nowego widoku wątku, pole szybkiej odpowiedzi stosuje się tylko przy odpowiedzi na wpis rozpoczynający dany wątek, przy czym 'normalne okno' dostępne jest dodatkowo po klinkięciu w link 'przejdź do zaawansowanego formularza'. Odpowiedź na każdny inny wpis w wątku od razu otwiera formularz zaawansowany, o którym mówisz.

> 2. Przy układzie od najnowszego (np. najnowszym jest odpowiedź (zwinięta w wido
        > ku drzewa) w ogóle nie można się przenieść do konkretnego postu i wrócić do drz
        > ewa, bo posty są "nieklikalne" , tytuł wątku też jest nieklikalny, więc pozosta
        > je klikać się wstecz do upadłego, albo znowu kliknąć nazwę forum - u-pier-dli-w
        > e:)

Struktura nowego drzewa wygląda tak: wątek jest domyślnie, częściowo, rozwinięty. Pokazane (rozwinięte) są tylko odpowiedzi na post rozpoczynający dany wątek. Odpowiedzi na odpowiedzi trzeba rozwinąć. Każdy wpis można zalinkować, klikając w przycisk 'Link' (na wysokości tytułu wpisu, zaraz za koszem). Kliknięcie otwiera okno z adresem wpisu.
        • six_a Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 03.10.15, 09:50
          chyba jeszcze nigdy nie linkowałam żadnego wpisu w trakcie dyskusji.
          do czego właściwie ma służyć to, że post nie wyświetla swojego adresu w polu adresu, tylko jest dostępny jako link w osobnym oknie?
          • pijatyka Re: nigdy nie linkowałam żadnego wpisu 03.10.15, 16:42

Ja linkowałem wielokrotnie - ale (zapewne w przeciwieństwie do kretynów testujących podobno nowe forum) żadna dodatkowa funkcja i przycisk nie są mi do tego potrzebne; kto kojarzy co to w ogóle "link", ten skopiuje go sobie z paska adresu.
            Krótko mówiąc: zawracanie du.py i wciskanie kitu - sprzedawanie fikcyjnych nowych korzyści i funkcjonalności w zamian za odebranie realnych starych.
        • grgkh Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 03.10.15, 15:27
          kasi.aa napisała:

> Struktura nowego drzewa wygląda tak: wątek jest domyślnie, częściowo, rozwinięt
          > y. Pokazane (rozwinięte) są tylko odpowiedzi na post rozpoczynający dany wątek.
          > Odpowiedzi na odpowiedzi trzeba rozwinąć.

A dlaczego nie ma opcji "rozwiń wszystko"?

I drugiej opcji "zwiń wszystko"?

W czym macie problem, że nie zostawia się użytkownikom możliwości powrotu do starego, pokazującego najwięcej jak się da widoku wątku oraz nowego rozwijania wg życzenia użytkownika tej gałęzi, którą sobie życzy?

> Każdy wpis można zalinkować, klikają
          > c w przycisk 'Link' (na wysokości tytułu wpisu, zaraz za koszem).

Żadna łaska, bo ten link wyświetlał się zawsze jako adres strony w polu adresu. Ale OK. Popieram ułatwienia.

> Kliknięcie ot
          > wiera okno z adresem wpisu.
    • czupakabra27 Re: Testy nowego wątku - Wasze uwagi 02.10.15, 09:16
      Nowa forma forum jest fatalna. Dzial innowacji musial wyrobic norme ale o forumowiczach nikt nie mysli. Przywroccie dawna funkcjonalnosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka