Dodaj do ulubionych

czasowa blokada

26.02.21, 09:20
co to za nowy komunikat?
Obserwuj wątek
    • harry_callahan Re: czasowa blokada 26.02.21, 09:22
      mam na myśli próby wpisania komentarza pod artykułami na gazeta.pl

Komunikat: "czasowa blokada wysyłania". Ktoś to też miał?
      • a.jej.rkoniak Re: czasowa blokada 17.03.21, 13:24
        ja miałem dzisiaj, ale już im przeszło. Nawet nie wiem, dlaczego?
        • m.maska Re: czasowa blokada 24.03.21, 01:30
          Mnie sie dla odmiany ukazuje "wykryto spam" - w zupelnie neutralnym tekscie.
          • wariant_b Re: czasowa blokada 24.03.21, 10:35
            m.maska napisała:

> Mnie sie dla odmiany ukazuje "wykryto spam" - w zupelnie neutralnym tekscie.

Były już z tym zabawne historie, bo kontrola antyspamowa wychwytuje z tekstu słowa,
            ale zupełnie nie analizuje ich kontekstu. Kiedyś nie można było zacytować użytkownika
            luigi_vuitton11 (i to tylko na niektórych forach), bo jego login był wykrywany jako spam:

forum.gazeta.pl/forum/w,299,162837623,162837623,niedozwolone_tresci_.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,299,165575675,165575675,Niby_dlaczego_tresci_niedozwolone_.html

W tekście musiałaś użyć albo słowa będącego nazwą jakiejś marki produktu albo,
            być może, słowa które ma jakieś odmienne znaczenie w innym języku, bo wygląda na to,
            że słownik spamu nie jest autorstwa administratorów gazety, ale skądś wzięty.

Czasem spam może być sygnalizowany już po wybraniu podglądu postu.
            Jeśli tak jest, to przez połówkowanie tekstu znajdziesz, o jaki wyraz chodziło.
            Jeśli nie, to może uda się to ustalić na forum testowym (choć nie sprawdzałem,
            czy na nim jest kontrola spamowa - na O forum jej nie ma lub kiedyś nie było)
            • m.maska Re: czasowa blokada 24.03.21, 13:35
              No wiec probowalam dzielic tekst na kawalki, na czesci, na slowa i wszystko bylo spamem.
              • awariant Re: czasowa blokada 24.03.21, 13:52
                m.maska napisała:

> No wiec probowalam dzielic tekst na kawalki, na czesci, na slowa i wszystko
                > bylo spamem.

Wrzuć więc ten calutki tekst tutaj, a jeśli będzie stawiał opór prześlij mi mailem.
                Też jestem ciekaw, co to za nowy wynalazek.
                • m.maska Re: czasowa blokada 24.03.21, 14:05
                  awariant napisał:

> m.maska napisała:
                  >
                  > > No wiec probowalam dzielic tekst na kawalki, na czesci, na slowa i wszyst
                  > ko
                  > > bylo spamem.
                  >
                  > Wrzuć więc ten calutki tekst tutaj, a jeśli będzie stawiał opór prześlij mi mai
                  > lem.
                  > Też jestem ciekaw, co to za nowy wynalazek.

Probowalam go tutaj wrzucic - wyszlo to samo...

to byl ten tekst, wycielam z niego tylko dwa razy "papier" wiadomo jaki

Podobnie jest na rytualnych konferencjach premierów z kanclerzem: każdy, kto nie ma wystarczającej ilosci dawek szczepionek, niewystarczających możliwości testowych, a do tego nie potrafi efektywnie wykorzystać tego, co ma, nie może przedstawić rozstrzygającej koncepcji w walce z koronawirusem
                  Po prostu potyka się od jednego rozwiązania awaryjnego do kolejnego rozwiazania awaryjnego.
                  Najnowszym rozwiązaniem tymczasowym jest przedłużenie blokady do 18 kwietnia. Obecne ograniczenia zostały zaostrzone przez „wydłużony okres odpoczynku” od Wielkiego Czwartku do Poniedziałku Wielkanocnego z zamkniętymi sklepami i obszernymi ograniczeniami dotyczącymi kontaktów. Tylko supermarkety mogą być otwarte w Wielką Sobotę, nabożeństwa są odwołane, a wyjazdy urlopowe wewnatrz kraju są odwołane. Nie inaczej będzie więc w Wielkanoc niż rok temu. Z jedną różnicą: tym razem nie brakuje , mąki i drożdży.
                  • m.maska Re: czasowa blokada 24.03.21, 14:08
                    hahaha i wyglada na to, ze na forum istnieje zakaz pisania o papierze "tolaetowym"...
                    • m.maska Re: czasowa blokada 24.03.21, 14:09
                      m.maska napisała:

> hahaha i wyglada na to, ze na forum istnieje zakaz pisania o papierze "tolaetow
                      > ym"...
                      >

literowka zamierzona...
              • m.maska Re: czasowa blokada 24.03.21, 14:03
                No wiec WYKRYTO SPAM i ja chcialabym wiedziec, gdzie ten spam wykryto - bo w tekscie nie ma, ani jednego niestosownego, czy ordynarnego slowa, nie ma nazwy zadnej marki, zadnego produktu - niech mi to ktos wyjasni.
                • juma07 Re: czasowa blokada 26.07.21, 13:35
                  Mnie zablokowała za:

Austriaczka nie miałą słuchawek, nie miała zespołu i wygrała.... i tyle w temacie złota.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                  Idiotyzm GW postepuje , niestety
      • bromba11 Re: czasowa blokada 10.08.21, 08:46
        Blokada jest nawet jak ma się kilka kont, nie wiem na jakiej zasadzie to wykrywa. Nawet jak teraz załozysz nowe konto to tez od razu blokada. "czasowa", dobre sobie!!!
        • wariant_b Re: czasowa blokada 10.08.21, 11:06
          bromba11 napisała:

> Blokada jest nawet jak ma się kilka kont, nie wiem na jakiej zasadzie to wykrywa.
          > Nawet jak teraz załozysz nowe konto to tez od razu blokada. "czasowa", dobre sobie!!!

No właśnie - ciekawe jest jak to wykrywa. W zasadzie gazeta.pl nie ma narzędzi
          do w pełni wiarygodnej identyfikacji użytkownika. Adres IP nie jest wystarczający,
          bo wszyscy w sieci domowej (a czasem nawet osiedlowej) mają to samo IP.
          Adres IP z puli ISP z zasady jest zmienny (za stały zwykle trzeba dodatkowo płacić),
          a użytkownik może korzystać z rozwiązań typu VPN, które zafałszują ten adres.
          Informacje identyfikujące komputer można zablokować w przeglądarce
          albo za pomocą rozszerzeń lub innego oprogramowania.
          Korzystanie z trybu prywatnego zwykle wystarczająco utrudnia identyfikację.

Być może stosowane są jakieś metody wstępnej identyfikacji przy zakładaniu konta,
          ale nie bardzo mam jak to sprawdzić. Ale konto można założyć na innym komputerze.

W innych zastosowaniach (np. RODO i dobór reklam) gazeta.pl stosuje identyfikację
          przeglądarki za pomocą ciasteczek, czyli wszystkie konta w tym samym profilu
          są traktowane identycznie. Inna przeglądarka lub inny profil - i jest się kimś innym.

Spróbuj wykorzystać (lub zainstalować, jeśli jej nie masz) drugą przeglądarkę
          i sprawdź, czy problem występuje nadal. Jeśli korzystasz z komputera PC,
          sprawdź jak zachowa się wersja mobilna forum na smartfonie.
        • krokodyl17 Re: czasowa blokada 16.10.22, 10:06
          mam to samo, blokada juz dri=ugi dzień
          • kasi.aa Re: czasowa blokada 17.10.22, 15:10
            Przyślij zrzut ekranu z komunikatem błędu, na pomoc@agora.pl
    • juma07 Re: czasowa blokada 26.07.21, 15:31
      To juz przesada.... nie napiasałem nic wulgarnego, nic krytycznego i dostałem Bana.......
      Jestem rozgoryczony.....
      Jak GW traktuje starych forumowiczów, zrezygnuje wchodzenia na GW,
      bardziej poważne i rzeczowe jest R.P
      szkoda........

czy za:
      Bo to jest SPORT, trzeba było jechać, a nie kalkulować.... Austriaczka pojechała...bez słuchawek, bez drużyny i wygrała !!!!

mozna BANOWAĆ ????
      • ajg62 Re: czasowa blokada 05.04.22, 16:34
        To za poprzedni wpis .Cenzura działa .
    • jozek.k44 Re: czasowa blokada 25.03.22, 19:26
      Gdybym plul na PIS to byloby okej, ale ja umieszczalem ewangelie w komentarzach. No to zostalem zablokowany...
      • jechackacapowo Re: czasowa blokada 05.05.22, 06:59
        i słusznie, sio z religijnym fanatyzmem
      • stywen64 Re: czasowa blokada 06.05.22, 14:38
        Prawidłowo, szerzenie klamdt religijnych to najgorsze co może spotkać człowieka.
    • kasi.aa Re: czasowa blokada 29.03.22, 10:12
      Blokada czasowa za usunięte wpisy, w domyśle łamiące regulamin. To nie jest nowy komunikat. Napisz proszę na pomoc@agora.pl po szczegóły dotyczące tego konta.
    • sonoocia Re: czasowa blokada 02.06.22, 18:23
      czy ta czasowa blokada dotyczy postów, bo osoba została zablokowana. Czy też dlatego, że dany artykuł nie jest dostępny do komentowania? ktoś wie?
      • bagienny Re: czasowa blokada 03.06.22, 10:36
        Czasowa blokada dotyczy nałożonej blokady.
    • sonoocia Re: czasowa blokada 31.01.23, 14:16
      czy gazeta może się wypowiedzieć na jakiej zasadzie komentarze są blokowane, czy to zależy od użytkowinika, czy też od komentarza. I czy jest jakiś zakaz wypowiadania się przez osoby prywatne negatywnie o politykach PiSu?

• six_a Re: czasowa blokada 07.02.23, 01:42
      znowu dostałam czasową blokadę, ponieważ nie piszę nic obraźliwego, proszę o odpowiedź, czy czasowe blokady też przejęły u was trollskie automaty i czy jest to powiązane z domyślnymi minusami, jakie za każdym razem zarabiam za dowolną wypowiedź na dowolny temat.

NIE będę pisać na maila, bo odpisujecie po 3 tygodniach, że nie wiecie, za co konkretnie dostałam blokadę.
      • a.jej.rkoniak Re: czasowa blokada 07.02.23, 02:31
        może się GOPRem podłożyłaś?
        hejtowali cię aż miło ;-)
        a może ktoś się włamał na konto?
        • six_a Re: czasowa blokada 07.02.23, 10:06
          żeby się podłożyć, to trzeba napisać coś niezgodnego z regulaminem, a nie "zdanie odrębne".
          zresztą blokada już mi przeszła, tak że o.
          • a.jej.rkoniak [...] 07.02.23, 10:39
            Treść postu jest niedostępna.
            • six_a Re: czasowa blokada 07.02.23, 11:02
              no dopsz, ale samo naciskanie kosza nie powinno skutkować blokadą, tylko co najwyżej zgłoszeniem do blokady, a następnie żywy człowiek stwierdza, czy blokada się należy. wiadomo, że kosze można dostawać złośliwie, bo ktoś się uprze i będzie klikał bezdurno wszystko, niezależnie od treści.
              jeśli tak dostaję blokadę, to kto mi ją potem anuluje, że rano jest okej - drugi automat czy człowiek, który przychodzi i odkręca fuszerkę po automacie :D
        • six_a Re: czasowa blokada 07.02.23, 10:10
          wsęsie, tym bardziej jestem skłonna uznać, że zajmuje się tym skrypt, a nie żywy człowiek.
    • tunio_pl Re: czasowa blokada 18.03.23, 00:33
      Zablokowano mi czasowo (chyba już 7 tygodni temu!) możliwość wysyłania komentarzy za moje wypowiedzi dot. wojny na Ukrainie. Może moderator szykuje się do wolty, i w szafie trzyma już trójkolorową flagę (czyt. szmatę) )))

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka