Dodaj do ulubionych

A jakby tak zrobić tak

13.11.22, 15:01
żeby w wersji mobilnej widok komputerowy nie przestawiał się automatycznie na zwykły po kliknięciu w wątek?

A przy okazji, zdejmijcie mi proszę wreszcie tego bana. Odpokutowałam i obiecuję nie robić sobie podśmiechujek z moderacji na Moderacji 😆
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: A jakby tak zrobić tak 13.11.22, 16:51
      W której przeglądarce masz taki efekt?
      • yoma Re: A jakby tak zrobić tak 13.11.22, 16:59
        Chrome na Androida. Od paru dni tak.

Ale proszę, nie zawracaj sobie głowy. To nie ty jesteś od technicznej strony utrzymania forum ;)
        • wariant_b Re: A jakby tak zrobić tak 13.11.22, 21:24
          yoma napisała:
          > Ale proszę, nie zawracaj sobie głowy. To nie ty jesteś od technicznej
          > strony utrzymania forum ;)

Ale jestem zainteresowany Twoim życiem Religijnym.

> Chrome na Androida. Od paru dni tak.

Ale Chrome i chromopodobne irytują mnie wielkością czcionki w tytułach postów
          więc nie używam w nich widoku komputerowego. Jeśli już, to raczej Firefox.
          A to nie jest nowy błąd w wersji mobilnej Forum, więc pewnie nie zniknie szybko.
          • yoma Re: A jakby tak zrobić tak 13.11.22, 21:29
            Chromuję (chromam?) siłą inercji. Nie mam życia religijnego, mam albowiem bana.

I tak administracja odciąga ludzi od religii, hihihihi 😂
    • yoma Re: A jakby tak zrobić tak 14.11.22, 15:16
      Hehe. Wariant włączył się w wątek i już pies z kulawą nogą z administracji nie zajrzy, bo Wariant zrobi. A ucho.
      • wariant_b Re: A jakby tak zrobić tak 14.11.22, 23:15
        Napisz na forum.abuse@gazeta.pl może ci odblokują wrażliwe.
        Chyba mają jakąś następną niedoróbkę w oprogramowaniu, bo blokady
        na wrażliwych czasem zostają i trzeba się ekstra upominać.
        • yoma Re: A jakby tak zrobić tak 14.11.22, 23:44
          Ten adres nie działa od wieków :)

Pisałam na działający (chyba). Dwa razy. Trzeciego nie zamierzam, nie to nie.
    • kasi.aa Re: A jakby tak zrobić tak 15.11.22, 14:19
      "U mnie działa" :-) Sprawdź ustawienia przeglądarki i odhacz wersję na komputer, bo pewnie masz zaznaczoną.
      • yoma Re: A jakby tak zrobić tak 15.11.22, 15:08
        No ale mnie właśnie o to chodzi, żebym miała komputerową, nie chcę zwykłej. Tymczasem samo się przestawia. Co śmieszne, nie za każdym razem.

Dzięki za pochylenie się :)
        • kasi.aa Re: A jakby tak zrobić tak 16.11.22, 12:13
          Ach, rozumiem. Domyślny widok na mobilu jest mobilny, i tak ma być, więc pewnie ustawienia przeglądarki co jakiś czas wymagają ponownego zahaczenia widoku z wersji komputerowej.
          • yoma Re: A jakby tak zrobić tak 16.11.22, 12:25
            Mówisz? Ale kiedyś się nie przestawiało, z czego wyciągam wniosek, że to nie u mnie. W sumie drobiazg, ale irytujący.
            • kasi.aa Re: A jakby tak zrobić tak 16.11.22, 15:00
              Stałe otwieranie stron mobilnych w wersji desktopowej trzeba wymusić, o ile się da, ale to wszystko już kwestia ustawień przeglądarki i takiej możliwości. Z tego co wiem, domyślnie Chrome nadal otwiera wersję mobilną i każdorazowo trzeba haczyć komputerową, żeby takową wyświetlało, bo nie jest to opcja ustawiana na stałe.

PS a tak prywatnie - przełączyłam swój telefon na wersję komputerową i z tego nie da się korzystać (a kiedyś nie lubiłam się z mobilami) :P
              • yoma Re: A jakby tak zrobić tak 16.11.22, 15:46
                Tak prywatnie, nie da się korzystać z mobilnej. Każdemu wedle potrzeb ;)

To powiadasz, że to Chrome się biesi? Do tej pory nie trzeba było haczyć komputerowej za każdym razem, raz zahaczona taka zostawała. Już ja go ustawię... 😈

W każdym razie dzięki :)
      • yoma Re: A jakby tak zrobić tak 15.11.22, 16:37
        A ban? 😂
        • yoma Re: A jakby tak zrobić tak 16.11.22, 11:52
          Buźka, Kasia! 😸
          • wariant_b Re: A jakby tak zrobić tak 16.11.22, 19:49
            yoma napisała:

> Buźka, Kasia! 😸

Pozwolicie, że dołączę do podziękowań.
            Od razu na FoF zrobiło się milej.
            • yoma Re: A jakby tak zrobić tak 16.11.22, 20:00
              Można? Można :)
            • taniarada Re: A jakby tak zrobić tak 16.11.22, 21:46
              wariant_b napisał:

> yoma napisała:
              >
              > > Buźka, Kasia! 😸
              >
              > Pozwolicie, że dołączę do podziękowań.
              > Od razu na FoF zrobiło się milej.
              A ty jak zwykle nic pomogleś, jedynie kobiety coś robią na tej moderacji .Wy faceci jedynie ograniczacie się do najprostszych rozwiązań .
              • wariant_b Re: A jakby tak zrobić tak 16.11.22, 22:07
                taniarada napisał:

> A ty jak zwykle nic pomogleś, jedynie kobiety coś robią na tej moderacji .

Jedynie administratorki, a dokładniej kasi.aa - dlatego jej podziękowałem.
                Sam, co bym nie robił, nie usunę bana yomy na forach wrażliwych, ani nie poprawię błędu,
                przez który xdanax nie mogła odwołać uprawnień administratora na swoim forum.

Kasi.aa, dzięki raz jeszcze.
              • snajper55 Re: A jakby tak zrobić tak 17.11.22, 10:37
                taniarada napisał:

> Wy faceci...

Ciekawe, do dziś myślałem że jesteś facetem.

S.
            • kasi.aa Re: A jakby tak zrobić tak 17.11.22, 11:04
              Polecam się. Dobrego dnia 👍
              • wariant_b Re: A jakby tak zrobić tak 17.11.22, 11:19
                kasi.aa napisała:

> Polecam się.

Mogę podrzucić jeszcze kilka "nierozwiązywalnych" problemów.
                Na przykład na początek wyszukiwanie na forum według autora.
                • wariant_b Re: A jakby tak zrobić tak 18.11.22, 13:37
                  wariant_b napisał:
                  > Na przykład na początek wyszukiwanie na forum według autora.

No i znowu się zgłosił Ryjek, że ma pod nickiem zlamas-kutany 12 postów a nie 321.
                  forum.gazeta.pl/forum/w,299,174379193,174379193,Moj_przesladowca_PiSior_na_moderacji_mnie_dyskrymi.html
                  • yoma Re: A jakby tak zrobić tak 18.11.22, 13:50
                    O matko, przestań. Ryj ma znów nowy nick, nieprzyjaciele mi pękają od nicków ryja.
                    • wariant_b Re: A jakby tak zrobić tak 18.11.22, 14:01
                      yoma napisała:

> O matko, przestań. Ryj ma znów nowy nick, nieprzyjaciele mi pękają od nicków ryja.

Też nie rozumiem, czemu nie przywrócą mu starego nicka. Folklor trzeba chronić.
                    • yoma Re: A jakby tak zrobić tak 18.11.22, 14:01
                      A nie, sorry, hau hau. Jakiś osioł wywlókł wątek z 2008.
                  • taniarada Re: A jakby tak zrobić tak 18.11.22, 14:01
                    wariant_b napisał:

> wariant_b napisał:
                    > > Na przykład na początek wyszukiwanie na forum według autora.
                    >
                    > No i znowu się zgłosił Ryjek, że ma pod nickiem zlamas-kutany 12 postów a nie 3
                    > 21.
                    > forum.gazeta.pl/forum/w,299,174379193,174379193,Moj_przesladowca_PiSior_na_moderacji_mnie_dyskrymi.html
                    Trochę nie w porządku .Facet jeden z najstarszych użytkowników forum ,a nikt nie chce się przyjrzeć jego problemowi .Już nie raz zgłaszał .Można ignorować jego wpisy ,ale go ośmieszać to przykre .Starszy człowiek można by zachować odrobinę tolerancji .Na forum Emama na pewno by ktoś zainterweniował .Tu jakaś znieczulica .Kiedyś każdy z nas zostanie sam .Starość nie jest różowa i każdego z nas dopadnie .
                    • wariant_b Re: A jakby tak zrobić tak 18.11.22, 15:31
                      taniarada napisał:

> Trochę nie w porządku .Facet jeden z najstarszych użytkowników forum ,
                      > a nikt nie chce się przyjrzeć jego problemowi .Już nie raz zgłaszał .

Jego problemem jest to, że korzysta z wyszukiwania na forum według autora,
                      więc ilość postów nie może mu się zgadzać, a nie pozwala sobie wytłumaczyć,
                      żeby korzystać z wyszukiwania zaawansowanego. Problemem administracji jest to,
                      że od kilku lat, odkąd błąd pojawił się przy modyfikacji oprogramowania forum,
                      nikt nie zgłosił go do poprawek i wyszukiwanie według autora robi nie to, czego
                      się od niego oczekuje - liczy w ilu postach ktoś użył własnego nicka w treści postu,
                      a nie ile postów opublikował pod tym nickiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka