Dodaj do ulubionych

Przy próbie otwarcia posta znikają odpowiedzi

22.05.23, 11:24
Na telefonie (android) przy próbie otworzenia nieprzeczytanego posta w wątku znikają wszystkie odpowiedzi i pozostaje tylko pierwszy (startowy, albo - gdy wątek ma wiecej stron - pierwszy na stronie). Po przeładowaniu pojawiają się z powrotem. Problem pojawia się całkowicie losowo - czasem kilka razy w czasie lektury jednego wątku, czasem raz na kilka wątków, mam jednak wrażenie, że częstotliwość rośnie. Cos o tym wiecie?
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Przy próbie otwarcia posta znikają odpowiedzi 22.05.23, 12:33
      Może problem z jakąś felerną reklamą? Jeśli tak - sam minie z czasem.
      Używam Firefoxa na PC i tu efektu nie ma, ale ostatnio przy sprawdzaniu problemu
      z ramkami (na FoM) przy wyłączonej blokadzie dodatkowe reklamy pojawiały mi się
      w jakichś dziwnych momentach.

Możesz spróbować użyć na smartfonie innej przeglądarki - mam na myśli Brave
      lub Firefoxa z wtyczkami do blokady niechcianych elementów.
      Albo podaj jakiej przeglądarki używasz, spróbuję złapać efekt u siebie.

• iwoniaw Re: Przy próbie otwarcia posta znikają odpowiedzi 22.05.23, 12:56
        To Chrome.

Felerna reklama moze byc dobrym tropem, bo częśc reklam się nie wyświetla (widać tylko "wyszarzone" logo gazety - ten kwadrat z kropek), część pojawia się na tekscie postow i nie daje się odsunąć/zamkąć bez przeladowania strony - ale to nie jest sprzężone z tym znikaniem postów, tzn. tak się z reklamami dzieje i w tych "znikajacych i wracajacych" wątkach i w tych "normalnych", a czasem i w jednych i drugich wyswietlaja sie zwyczajnie, miedzy postami.
        • wariant_b Re: Przy próbie otwarcia posta znikają odpowiedzi 22.05.23, 14:17
          Reklamy to nie tylko obrazki, ale również towarzyszące im skrypty w javie.
          Być może coś z tego nie zostało wystarczająco przetestowane na telefonach.

Spróbuję (ale to dopiero wieczorem) przyjrzeć się stronom forum w mobilnym Chrome,
          a ty spróbuj sobie wgrać Brave, które dotychczas sprawowało mi się dość dobrze
          przy wyświetlaniu na smartfonie forum, a w każdym razie lepiej niż Chrome.
          Czy uda się coś znaleźć trudno przewidzieć - reklamy bywają personalizowane,
          więc mój zestaw reklam może się różnić od twojego.
    • kasi.aa Re: Przy próbie otwarcia posta znikają odpowiedzi 25.05.23, 09:56
      Czy problem nadal się pojawia?
      Jeśli tak: na jakiej przeglądarce i czy dałabyś proszę radę zrobić screen z tego następnym razem?
      Oraz link do wpisu, albo chociaż wątku, w którym tak się dzieje, spróbujemy to odtworzyć.
      • wariant_b Re: Przy próbie otwarcia posta znikają odpowiedzi 25.05.23, 12:53
        kasi.aa napisała:

> Czy problem nadal się pojawia?
        > Jeśli tak: na jakiej przeglądarce i czy dałabyś proszę radę zrobić screen z tego następnym razem?
        > Oraz link do wpisu, albo chociaż wątku, w którym tak się dzieje, spróbujemy to odtworzyć.

U mnie nie udało się powtórzyć efektu na bieżącej wersji Chrome dla Androida.
        Wydaje się, że u iwoniaw też efekt przestał występować, skoro nie kontynuuje
        tematu i, jak mniemam, nie wysłała dotychczas zgłoszenia mailowego.
      • iwoniaw Re: Przy próbie otwarcia posta znikają odpowiedzi 25.05.23, 15:57
        Na razie zmieniłam androida na telefonie na windowsy na kompie i, odpukać, jest spokój (też chrome). Jeśli problem się pojawi znowu, to nie omieszkam zalinkowac wątku- screen tez mogę zrobić, nie wiem co prawda, czy to cokolwiek Wam powie, bo, jak wspomniałam - nie wyswietlał się żaden komunikat o błędzie, widać tylko post startowy, jakby nie było jeszcze żadnych odpowiedzi
        • iwoniaw Na telefonie nadal problem: 30.05.23, 15:31
          Ledwo wróciłam z czytaniem forum z windowsów na kompie na telefonowego androida, od razu "złapałam" przyklad:
          forum.gazeta.pl/forum/w,567,157183212,157183212,wycieczka_szkolna.html?p=157183212
          - spamer wywlókł wątek, chciałam otworzyć ten nowy post (wcześniejsze klikaly się normalnie) i wtedy wszystko zniknęło, wątek wygląda jakby był tam tylko post startowy i zero odpowiedzi. Tzn. do momentu przeładowania strony, gdy wszystko pojawiło się znowu i moglam bez problemu ocenzurowac spam i przeczytać nowe odpiwiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka