Dodaj do ulubionych

jak wyslac list w czasie przyszlym? -(techniczne)

23.03.06, 15:08
witam

moze niezbyt szczesliwie sformulowany temat.
Chodzi o to ze che wyslac list na forum np 26.03 po godz.13.00. Sek w tym ze
nie mam terza netu w domu. Czy moge napisac wiadomosc wczesniej i uastawic
czas wyslania? Wg moim obserwacji nie jest to mozliwe niestety.
Ale moze sie myle?

sciskam

PanTalon
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: jak wyslac list w czasie przyszlym? -(technic 23.03.06, 15:10
      Nie mylisz się, jest to awykonalne:)
      • instytut_walki_z_maniactwem Re: jak wyslac list w czasie przyszlym? -(technic 23.03.06, 15:24
        niekoniecznie awykonalne. Nalezy znalezc soft, ktory wykona skrypt w trybie
        automatycznym w okreslonym czasie.
        Czyli o 10 rano pisze posta, zostawiam wlaczony komp, a o 13.00 automat nacisnie
        enter lub cos takiego.
        Kiedys w Windowsach 3.1 byl taki "script recorder" o ile mnie pamiec nie myli.
        Najpierw nagrywal czynnosci wykonywane (czyli najazdy myszka i klikanie) potem
        wystarczylo ustawic automatyczne uruchamianie tego skryptu o ktorejs godzinie i
        on robil dokladnie to co mial "nagrane".

Gdzies sa programy z autmatyka czynnosci przesunietych lub szynchronizowanych z
        czasem. Moze rozpoczac od www.download.com?
        • instytut_walki_z_maniactwem Re: jak wyslac list w czasie przyszlym? -(technic 23.03.06, 16:23
          Da sie to zrobic. Niektore komputery potrafia sie wlaczyc automatycznie wg
          nastawionego "timera". Tutaj jest sporo softu, ktory uruchomi z automatu, wpisze
          tekst, wysle a nawet wylaczy kompa po niecnym procederze. Mysle, ze nawet
          zalogowac spokojnie potrafilby z automatu (korzystajac chocby z profili hasel w
          Netscapie). Po odpowiednim zaprogramowaniu komputer moglby nawet przejac
          kontrole nad naszymi wirtualnymi bytami :))

www.download.com/Launchers/3150-2084_4-0.html?tag=dir
          • Gość: poirytowany Re: jak wyslac list w czasie przyszlym? -(technic IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.03.06, 10:37
            instytut_walki_z_maniactwem napisał:

> niekoniecznie awykonalne. Nalezy znalezc soft, ktory wykona skrypt w trybie
            > automatycznym w okreslonym czasie.

W Windowsach jest coś co pozwala wykonywać określone programy w danym czasie
            (zapomniałem nazwy, wiem ze jest, bo czasem wkurza ta ikonka w trayu). W
            ostateczności można zainstalować coś cronopodobnego. Tylko trzeba założyć że
            maszyna z której wykonana ma być operacja pracuje w tych godzinach co trzeba.

> Czyli o 10 rano pisze posta, zostawiam wlaczony komp, a o 13.00 automat
            > nacisnie enter lub cos takiego.

Na sporej ilości forów musiałby się jeszcze zalogować. Piszesz o uniwersalnym
            rozwiązaniu, można podejść do tego od innej strony i stworzyć coś co będzie
            działało tylko na potrzeby forum. Np. posłużyć się jakimś językiem typu Perl
            (ale nie tylko, jest JAVA, Python...) które bardzo dobrze nadają się do tego
            typu zadań.

Zalety:
            - cena (0 PLN),
            - prostota wykonania (w ostateczności trzeba przeczytać parę manuali i podejść
            do tego z otwartym umysłem)
            - przenośność (nie ograniczamy się tylko do jednego stemu, w skrajnym przypadku
            można trzymać całość na jakimś zdalnym komputerze chodzącym non stop),
            - łatwa rozszerzalność (można np. dorobić coś co pozwoli nam tworzyć wątki
            poprzez wysłanie emaila, bądź odwoływać się za pomocą formularza na stronie
            www, itp.)

Wady:
            - trzeba to napisać (chociaż to ostatnie można potraktować jako małe ćwiczenie),
            - sens (czyli podstawowa kwestia typu 'babciu, po co to wszystko?')

• jabbur Re: jak wyslac list w czasie przyszlym? -(technic 23.03.06, 17:09
      Zależy od klienta pocztowego. W moim można :)
      • yavorius zaraz, zaraz 24.03.06, 08:07
        Mówimy o liście czy poście?:)
        • tebe Re: zaraz, zaraz 24.03.06, 16:27
          Post trwa, do Świąt jeszcze daleko.
          Na Forum tak się napisać nie da, jeśli o tym mówimy.
          • yavorius Re: zaraz, zaraz 27.03.06, 08:22
            Tak właśnie myślałem. No to wesołego Alleluja!
            (Mam nadzieję że jestem pierwszy ;p)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka