tebe 06.10.06, 15:17 Witam Zapraszam do oglądania i pytania oraz oceniania: www.gazeta.pl/0n,0.html T Link Zgłoś Obserwuj wątek
somepoint210 Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 15:43 Zdecydowanie siem mnie podoba. Na +: lewy panel z serwisami. Na -: w oknie wiadomosci bedzie mi brakowac skrotu do dzialu kultury i nauki, ale to na zasadzie, by sie do czegos przyczepic:) To tak na szybko. Pozdr. Link Zgłoś
artur737 Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 07.10.06, 00:48 Tez bedzie mi brakowac skrotow do nauki i opinii. Ale to tylko ja. Innym pewnie na tym nie zalezy bo kogo to obchodzi wiec dlatego slusznie nie zaplanowano. A tak w ogole to jak cos dziala to sie nie powinno tego zmieniac na rownie dobre tylko po to by zmieniac. Link Zgłoś
anaiss Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 16:02 Oszczędna. Ten żółty i niebieski trochę mdły, ale ogólne wrażenie pozytywne :) Link Zgłoś
mizzi1 Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 16:26 Wydaje mi się, że kolory na górze lewego menu są niespójne z resztą strony, natomiast podoba mi się pomysł rozwijanego menu. Poza tym bardziej mi się podobały poprzednie ikonki forum i bloxa. O ile forumowe jeszcze przejdzie, to kompletnie nie rozumiem co ma literka 'i' do bloga. Pozostale ikonki są 'śliczne';). Widzę, że nie możecie sobie darować tych obrazkowych zajawek, które urodą nie grzeszą. Szkoda. Poza tym jest ekstra fajnie. Link Zgłoś
anaiss Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 16:34 To nie "i", to głowa człowieka w aureoli :) Link Zgłoś
genoveva Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 17:23 To nie jest żarówka ? ;) Link Zgłoś
harnat Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 16:37 A czy jest szansa aby strona główna była dopasowana do okna? Tak jak np. www.nytimes.com/ lub tak jak we wiadomościach? Link Zgłoś
tebe Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 16:39 Mówisz o zmianie szerokości? Nie teraz jeszcze :-) Link Zgłoś
harnat Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 18:24 tebe napisał: > Mówisz o zmianie szerokości? Nie teraz jeszcze :-) Dokładnie o zmianie szerokości :) . Cała reszta ok. A kiedy można się spodziewać reszty zmian na kolejnych działach serwisu? Link Zgłoś
tebe Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 19:33 Tak przyjęliśmy, że będziemy już teraz mówić tylko o tym, co już zrobiliśmy ;-) Link Zgłoś
emeryt21 Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 09.10.06, 11:33 harnat napisał: > A czy jest szansa aby strona główna była dopasowana do okna? Tak jak np. > www.nytimes.com/ lub tak jak we wiadomościach? Sluszna uwaga. Link Zgłoś
jan-w Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 18:13 Lepsza, bardziej przejrzysta i co miłe dla posiadaczy ocrony antyreklamowej, widać pasek szukaj w gazeta.pl. Dotychczas aby go uzyć, musiałem uruchamiać IE bez zabezpieczeń. Link Zgłoś
Gość: are Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl IP: *.clubnet.pl 06.10.06, 18:33 Lepsza, ale zastanowilbym sie nad ta kolumna klawiszy po lewej (Praca Dom Turystyka Giełda itd) Troche za bardzo kolorowe i kontrastowe. Ale troche, nie duzo ;-) A gorna ramka, ta z logo i wyszukiwarka za biedna. Moje pierwsze wrazenie bylo: ramka za 2 złote. Dodalbym tam droche dithringu na poczatek, tak jak te paski |Wiadomości Kraj Świat Prasa| itd. Mozna tez tą góre po prostu troche przyciasnic. Ewidentnie za duze odstepy miedzy guzikami, za duzo pustego miejsca. Link Zgłoś
Gość: are Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl IP: *.clubnet.pl 06.10.06, 18:36 Obramowanie ramek rozjasnic albo w ogole wyrzucic. Na Onecie nie ma obramowania i swietnie to wyglada. Link Zgłoś
abstrakt2003 jest lepiej tylko 06.10.06, 19:00 nadałbym kopercie od poczty jakąś barwę bo jest słabo widoczna Ikonkę forum "chmurkę" bardziej bym zaokrąglił. To tyle Link Zgłoś
Gość: igor poprawnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 20:42 Jednak na kolana mnie nie rzucilo. W tabelce po lewej stronie brakuje mi ikonek. Latwiej zauwazyc szpulke z filmem niz napis Film. Bledem jest brak logowania i informacji o mozliwosci zalozenia konta. Link Zgłoś
agni_me Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 21:15 Układ naprawdę dobry. Bez zastrzeżeń, może tylko ramka "forum, blox" mało wyraźnie rozgranicza gdzie forum, gdzie blogi. Strona lewa doskonała. Wyszukiwarka też. Podoba mi się. Dużo rozsądniejszy układ prawej strony, gdzie w jednej kolumnie teraz jest wszystko "ważne". Natomiast dobrze byłoby nie zatrudniać - na miłe bogi - do kolorystyki daltonisty. Nie gryzie was w oczy połączenie sraczkowatej żółci ze spraną niebieskością okraszaną błękitem i różem na deser? Ojacię, ni to (excuse le mot) burdel, ni to strona miejskich toalet. A już góra gdzie w kolejności ikonek - niebieskość, sraczka, wściekła czerwień i odrobina pomarańczu - no na pomoc! Doskonale rozumiem, że ikonki muszą zwracać uwagę na się, i że da się to osiągnąć tylko kolorystyką. Ale litości! Link Zgłoś
t-800 Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 23:40 Szara ramka na wokół winiety zbędna. A jeśli nie zbędna, to kolor jest za mocny. Link Zgłoś
t-800 Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 23:46 Zdecydowanie lepiej: img301.imageshack.us/img301/2857/beznazwy1ye8.gif Link Zgłoś
t-800 Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 23:47 Ikonki forum i blogi zupełnie niezrozumiałe. Na forum dałbym jakąś trąbkę, co do Bloksa - w tej chwili nie mam pomysłu. Link Zgłoś
t-800 Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 06.10.06, 23:50 I na lewej szpalcie te kolory jakoś odstają od reszty. Więcej uwag nie mam. ;-) Link Zgłoś
t-800 Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 07.10.06, 00:02 t-800 napisał: > Szara ramka na wokół winiety Wokół winiety. Ale sobie pospamowałem. ;-] Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 07.10.06, 09:42 Podoba mi się rozjaśnienie i wyciszenie strony. Ale nie jestem do końca przekonany co do tych ikonek na górze (zbyt jaskrawe i zbyt duże wobec jasnej i wolnej przestrzeni wokół). Niebieski i żółty po lewej może być pod warynkiem że się go rozjaśni. Tło strony oraz pozostałe elementy sprawiają, że nie ma powodu dla wyróżnienia tych linków stosować aż tak zdecydowanych odcieni. Zwłascza że w połączeniu z logotypem gazeta.pl sprawia to przewracanie się kompozycji na lewą stronę. Zgadzam się też z jednym z przedmówców, który postulował zagęszczenie nieco górnej ramki strony. Link Zgłoś
dziewice Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 07.10.06, 13:18 276 nowa 252 stara jezeli przelaczycie sie w nieodpowiednim dniu to zabije Wam lacza ew. konektory miedzy www, a ap. Link Zgłoś
eruve.elen Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 07.10.06, 14:55 obrzydlistwo. ja rozumiem, że strony portalowe nigdy piękne nie będą, ale po co cofać się w rozwoju (te belki!), psuć bardziej i tak nienajlepszą (i wcale nie spójną) kolorystykę i gubić czytelność wraz z wszystkimi wyróżniającymi się elementami? cała prawa strona zlewa się w swym teksto-granacie, kolory menu nie wiem skąd wzięte, ale okropne. całość wygląda przygnębiająco. Link Zgłoś
lewe_oko Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 07.10.06, 16:20 A czy planujecie zmieniać także wygląd forum? Przydałoby się moim zdaniem... Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 07.10.06, 17:57 lewe_oko napisała: > A czy planujecie zmieniać także wygląd forum? Przydałoby się moim zdaniem... A co byś chciała zmienić? Link Zgłoś
brumbak Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 07.10.06, 22:44 jorge.martinez napisał: > lewe_oko napisała: > > > A czy planujecie zmieniać także wygląd forum? Przydałoby się moim zdaniem > ... > > A co byś chciała zmienić? ,........ forum wygladałoby o wiele lepiej gdyby usuwano z niego posty obraxliwe, oszczerstwa, gdyby usuwano ataki personalne, gdyby opiekunowie przestrzegali Netykiety ,Regulaminu i postępowali zgodnie z zasadami i wartościami Agory Link Zgłoś
tebe Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 07.10.06, 18:27 Pracujemy nad tym - termin mam ale nie podam :-) Link Zgłoś
brumbak Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 07.10.06, 22:17 tebe napisał: > Pracujemy nad tym - termin mam ale nie podam :-) - nie tyle przewaga formy nad trescia co sama forma:(( konieczne jest przewietrzenie forum przez wywalenie układu kolesiowskiego/kolesiankowskiego- czyli całej Administracji i Nadmorderacji Link Zgłoś
Gość: luk Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 11:12 przylaczam sie do opinii. rzeczywiscie ta nowa strona jest troche przygnebiajaca. przez te szarawe belki szczegolnie. poprzednia byla bardziej kolorowa. poza tym czy nie mozna by sie obyc bez javascriptu? nawet dodanie glupiej opinii o portalu na nowej stronie glownej wymaga, zeby byl wlaczony. i dlaczego nie ma linku do tego forum na stronie glownej? Link Zgłoś
brumbak Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 07.10.06, 22:50 Chcemy realizować wartości, którymi kierowaliśmy się zakładając tę firmę, i którym pozostajemy wierni - prawda, tolerancja, Staramy się je nie tylko propagować na łamach "Gazety Wyborczej" i za pośrednictwem i portalu, ale także czynnie wprowadzać w życie. Chcemy, by "Gazeta Wyborcza" mówiła do czytelnika językiem zwykłej ludzkiej przyzwoitości, - pragniemy, by czytelnik, który chce uchronić się przed inwazją nienawiści, mógł w "Gazecie" i jej języku znaleźć sobie azyl, .. wyzej jest mowa o portalu czy portal jest wyłaczony z przestrzegania tych zasad ? ????? Link Zgłoś
jabbur Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 08.10.06, 10:54 To jest wątek techniczny, jeżeli chcesz porozmawiać o tym czy jesteśmy tolerancyjni - załóż proszę nowy. p.s. Nie zadawaj pytania, skoro od razu znasz odpowiedż :-) Link Zgłoś
bartoszcze Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 07.10.06, 23:58 Hmmm. Pierwsze skojarzenie było, że wygląda jak Interia:)) a poza tym to ja jestem głęboko adaptowalny. Link Zgłoś
cito1 Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 08.10.06, 11:19 Delikatniejsza w odbiorze. Teraz są trendy na tego typu grafiki, oszczędne w ilości detalu, przyjazne dla oka. Dla mnie ok. Link Zgłoś
abstrakt2003 ikonki raz jeszcze 08.10.06, 11:28 poczta - ok, ale koperta powinna mieć inną barwę. biały na białym nie jest najlepiej widoczny *** blog - co to jest? hydrogeolog zagladajacy do studni? gość przeprowadzajacy rozmowe z wielkim uchem w czasie suto zakrapianej imprezy? *** forum - chmurka wzięta z komiksu tez mało sie kojaży po za tym jest zbyt kańciasta. A wykrzykin w srodku bardzo przypomina gościa z ikonki bologa co czyni tę koncepcję jescze bardziej niezrozumiałą. *** praca - może być choć w ogóle nie kojarzy. Forma jest prosta i przyjemna dla oka choć treści sama w sobie nie niesie. ========================================================================= Jeśli chodzi o ikony blogu, forum i pracy. blog to forma pamiętnika. Dlatego w ikonce unieścił bym cos w rodzaju arkusza papieru i pióra... forum to miejsce dyskusji, spotkań ludzi oraz wymiany poglądów. Poza tym nalezywziać kontekst historyczny. Dlatego pozostawił bym ludziki z poprzedniej wesji ale może w jakieś mowej formie.... praca - ja bym dał sierp i młot ;) Pozdr! Link Zgłoś
cito1 Re: ikonki raz jeszcze 08.10.06, 11:36 Szara na białym - dla mnie dobrze widoczna. Nie bije po oczach żółcią , czerwienią, zielenią czym jeszcze? Fioletem? Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: ikonki raz jeszcze 08.10.06, 12:32 cito1 napisała: > Szara na białym - dla mnie dobrze widoczna. Nie bije po oczach żółcią , > czerwienią, zielenią czym jeszcze? Fioletem? ================================================== Szary jest tylko kontur - koperta jest biała. Odpowiednia barwa to kolor użyty do wypełnienia ikonki forum. Link Zgłoś
cito1 Re: ikonki raz jeszcze 08.10.06, 12:41 A czyż takie czyste w swej barwie koperty nie są najelegantszą formą przekazu? Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: ikonki raz jeszcze 08.10.06, 14:16 cito1 napisała: > A czyż takie czyste w swej barwie koperty nie są najelegantszą formą przekazu? =============== Ty nie o elegancje chodzi ale o czytelność. Po za tym zwróć uwagę, że eleganckie koperty przewaznie są hmmmm kremowe (nie bardzo wiem jak nazwać tę barwę) z nie czysto białe. Link Zgłoś
cito1 Re: ikonki raz jeszcze 08.10.06, 15:44 abstrakt2003 napisał: > cito1 napisała: > > > A czyż takie czyste w swej barwie koperty nie są najelegantszą formą prze > kazu? > =============== > Ty nie o elegancje chodzi ale o czytelność. Po za tym zwróć uwagę, że > eleganckie koperty przewaznie są hmmmm kremowe (nie bardzo wiem jak nazwać tę > barwę) z nie czysto białe. > Ty, mnie chodzi o czytelność . Od pierwszego postu. Kolor kłuje w oczy. Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: ikonki raz jeszcze 08.10.06, 16:28 cito1 napisała: > Ecru ============================================== Kłuje w oczy!? To załóż fotochromy! :) Link Zgłoś
cito1 Re: ikonki raz jeszcze 08.10.06, 16:45 abstrakt2003 napisał: > cito1 napisała: > > > Ecru > ============================================== > Kłuje w oczy!? > To załóż fotochromy! :) Ecru, to kolor wanilii, szukałeś tego określenia. Złamana wanilią biel. Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: ikonki raz jeszcze 08.10.06, 17:06 cito1 napisała: > abstrakt2003 napisał: > > > cito1 napisała: > > > > > Ecru > > ============================================== > > Kłuje w oczy!? > > To załóż fotochromy! :) > > Ecru, to kolor wanilii, szukałeś tego określenia. Złamana wanilią biel. ========================================================================== No właśnie! Jeśli ten, bardzo delikatny kolor kłuje ciebie w oczy to oznacza że masz poważne kłopoty ze wzrokiem! :) Link Zgłoś
cito1 Re: ikonki raz jeszcze 08.10.06, 18:20 Ale tego delikatnego NIE MA więc nic nie kłuje w oczy :) Jeżeli alternatywą dla tej szarości, która jest, byłoby ecru to bez różnicy. Z tym, że przyznasz, że skoro ramki są szarawe to bardziej pasuje szary. Czym mniej kolorów tym lepiej. Ilość to nie jakość. Link Zgłoś
abstrakt2003 kliknąłem na twoją sygnaturkę 08.10.06, 20:03 kim jest ta dziewczyna dla ciebie? Link Zgłoś
roroism Re: ikonki raz jeszcze 09.10.06, 12:55 rzeczywisci - ikonki zmieniły sie na gorsze! jakies takie wyokraglone, wywazelinowane, pastelowe - po co... Link Zgłoś
somepoint210 Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 08.10.06, 15:57 Dopne sie jeszcze do lewego paska z serwisami. Dlaczego nie isc dalej i nie dolaczyc do opisow malych ikonek podobnie jak na beta wersji yahoo. Wygladaloby "cool":)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=728&w=49983601 Link Zgłoś
seven Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 08.10.06, 22:11 czemu nie ma linku do dzialu `nauka`? Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 22:27 nie podoba mi się.... przyzwycziłem się już do starej nawigacji..... Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 06:52 w firefoxie 1.5.0.7 widze ciemne litery na czarnym tle. nie da sie tego czytac. dajcie link do tego forum na strone glowna zamiast linku do formularza. Link Zgłoś
tebe Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 09.10.06, 08:25 To błąd, nie projekt. Powoduje go reklama oficerów, poprawimy. Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 08:59 juz jest dobrze, dzieki. w poprzednim poscie prosilem o link do tego forum na stronie glownej. i jeszcze kwestia javascriptu. czy nie moglibyscie zrezygnowac z jego uzywania ? wchodzac na strone wyborczej musze go specjalnie wlaczac. Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl IP: 212.244.29.* 09.10.06, 10:16 Zmiana nieduża ale zauważalna. Zmiany są wskazane od czasu do czasu :-) Podoba mi się. Link Zgłoś
quleczka Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 09.10.06, 10:19 Wedlug mnie nic orginalnego. Troche bardziej minimalistyczna niz stara, zgodnie z nowymi trendami...ale zdecydowanie brakuje jej prawdziwej orginalnosci i klasy. Mniej nie zawsze znaczy lepiej. Nie wystarczy odchudzic by od razu strona byla lepsza. Link Zgłoś
quleczka Re: Nowa strona główna portalu Gazeta.pl 09.10.06, 10:23 Zapomnialam...plus za wykorzystanie technik ajaxowych, choc przydaloby sie ich troche wiecej niz pare zakladek :) Link Zgłoś