Dodaj do ulubionych

Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl

12.08.03, 20:19
Zapraszamy Was do korzystania ze specjalnej wersji komunikatora Tlen.pl,
zawierającej powiadomienia o artykułach z portalu Gazeta.pl. Wersje
instalacyjną znajdziecie pod adresem: www.gazeta.pl/tlen/ i także
tam więcej informacji o programie.

Tutaj czekamy na wszelkie pytania i uwagi, na które oczywiście odpowiemy :-)
PS. Chyba, że będą nie na temat ;->
Obserwuj wątek
    • mietowe_loczki Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 08:54
      zainstalowałam z ciekawości tego komunikatora i żałuję,
      bo od wczoraj zdążyło mi wyskoczyć z dwadzieścia reklam
      banków internetowych, tanich biletów lotniczych,
      wakacji moich marzeń, niektóre z nich były bardzo upierdliwe
      i nie dawały się tak szybko wyłączyć,
      no, ale nie bądźmy tacy małostkowi
      :-))
      • wojtek32 Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 09:40
        mietowe_loczki napisała:

> no, ale nie bądźmy tacy małostkowi

A właśnie, że będziemy małostkowi ;-P
        Polecam zapoznanie się z artykułami ze strony:
        nospam-pl.net/prawo.php
        Niestety, w ustawie znajduje się zdanie: [...] skierowanej do oznaczonego
        odbiorcy [...], dlatego spamowanie "do wszystkich" wydaje się dozwolone :-(
        Każdy też pewnie podczas instalacji zgodził się z "licence agreement" bez
        czytania.
        Jedyne co pozostaje, to apelowanie o nie korzystanie z tego typu programów i
        ich zwalczanie.
        Polecanie czegoś takiego przez redakcję portalu Gazety pozostawię bez
        komentarza.

pozdr
        wojtek
        • dj Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 10:05
          wojtek32 napisał:

> Jedyne co pozostaje, to apelowanie o nie korzystanie z tego typu programów i
          > ich zwalczanie.

Jestem ciekawy czy byłbyś gotowy zapłacić, żeby nie otrzymywać reklam i dostać
          wersję programu bez reklam, ale płatną. Jeśli w ogóle nie interesują Cię tego
          typu programy to po co się wypowiadasz? Na zasadzie: ja nie używam to i inni
          też nie mogą a jak będą to będę to zwalczał, bo ja mam zawsze rację?

PS. mietowe_loczki: sprawdź swój komputer jakimś programem typu AdAware, bo to
          niemożliwe, żeby z powodu zainstalowania Tlenu pojawiło Ci się aż tyle reklam.
          • wojtek32 Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 10:50
            dj napisał:

> Jestem ciekawy czy byłbyś gotowy zapłacić, żeby nie otrzymywać reklam i
            dostać
            > wersję programu bez reklam, ale płatną.

Tak, jeśli byłby mi do czegoś potrzebny.

Szkoda, że odniosłeś się tylko do tego zdania, na dodatek jak pracownik działu
            marketingu, a nie użytkownik Internetu.
            Nie będę udowadniał braku garbów, a o spamie, jego szkodliwości i aspektach
            prawnych każdy średnio zaawansowany użytkownik googli może sobie poczytać w
            necie.
            EOT z mojej strony.

wojtek
            • dj Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 10:58
              wojtek32 napisał:

> Tak, jeśli byłby mi do czegoś potrzebny.

No i tu jest pies pogrzebany. Ja nie używam i nie potrzebuję czołgu i nie
              wypowiadam się w dyskusjach o czołgach, bo się nie znam. Już na pewno nie
              doradzam nikomu, żeby z czołgu nie korzystał. Jak lubi to niech korzysta. Jak
              kiedyś wsiądę do czołgu i rozwalę sobie głowę o blachę to będę odradzał
              korzystanie z czołgu. Ale, żeby od razu zwalczać?

> Szkoda, że odniosłeś się tylko do tego zdania, na dodatek jak pracownik
              > działu marketingu, a nie użytkownik Internetu.

Jakkolwiek bym się nie wypowiedział napisałbyś, że to marketing.

> Nie będę udowadniał braku garbów, a o spamie, jego szkodliwości i aspektach
              > prawnych każdy średnio zaawansowany użytkownik googli może sobie poczytać w
              > necie.

Najpierw pokorzystaj może z czegoś o czymś piszesz a potem porozmawiamy
              poważnie na temat spamu i tego czy owe narzędzie kwalifikuje się do
              dyskwalifikowania, bo jest produktem, który userów spamuje. Ok?

> EOT z mojej strony.

Dziękuje.
              • utleniony Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 11:53
                Taaa, a admin uczyl sie dobrych manier i poszanowania klienta w slynnej szkole marketingowej im. J. Stalina

Na szczescie slyszalem, ze niedlugo powiedza mu w portalu bye bye i sie od niego uwolnimy
                • dj Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 12:37
                  utleniony napisała:

> Taaa, a admin uczyl sie dobrych manier i poszanowania klienta w slynnej
                  > szkole marketingowej im. J. Stalina. Na szczescie slyszalem, ze niedlugo
                  > powiedza mu w portalu bye bye i sie od niego uwolnimy

Uczeń szkoły im. Stalina gratuluje uczniowi szkoły im. Stalina. Prawda, że
                  wiesz w którym miejscu przekręciłeś swoja sensację, Jasiu? :)
                  • yaskier Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 13:23
                    Szczerze powiedziawszy czegoś tu nie rozumiem - prosiliście o komentarze, więc
                    komentarze są. A że nie do końca przychylne...
                    • dj Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 13:30
                      yaskier napisał:

> Szczerze powiedziawszy czegoś tu nie rozumiem - prosiliście o komentarze,
                      > więc komentarze są. A że nie do końca przychylne...

Oczywiście, że tak. Ale mamy prawo na nie odpowiadać, prawda? :) Jeśli ktoś
                      programu nie używa, bo w ogóle nie używa komunikatorów (vide: Wojtek) i pisze,
                      że będzie trzeba to zwalczać (sic!) to mam prawo to skomentować czy nie mam?

PS. Raczej chodziło o komentarze od tych którzy zainstalowali program, mają
                      jakieś pytania, bądź problemy a nie o filozoficzną dyskusję o wyższości
                      programów pocztowych nad komunikatorami i vice versa, ale mniejsza już z tym.
                      • wojtek32 Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 13:49
                        dj napisał:

> Jeśli ktoś programu nie używa, bo w ogóle nie używa komunikatorów (vide:
                        Wojtek) i pisze,
                        > że będzie trzeba to zwalczać (sic!) to mam prawo to skomentować czy nie mam?

Ech, uparciuch ;-) Nie mam nic do komunikatorów (bo niby gdzie to napisałem?)
                        a tylko i wyłącznie do nie chcianych i nie zamawianych reklam, które min. tego
                        typu programom towarzyszą i tylko z tymi reklamami mam ochotę "walczyć".

PS
                        "poplecznikom" atakującym osobiście dj'a proponuje przenosiny na forum o
                        portalu albo gdziekolwiek indziej bo nie o to w tym wątku chodzi.

pozdr
                        wojtek
                        • dj Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 14:01
                          wojtek32 napisał:

> Ech, uparciuch ;-) Nie mam nic do komunikatorów (bo niby gdzie to napisałem?)
                          > a tylko i wyłącznie do nie chcianych i nie zamawianych reklam, które min.
                          > tego typu programom towarzyszą i tylko z tymi reklamami mam ochotę "walczyć".

No to pokorzystaj z Tlenu i powiedz obietywnie czy reklam jest tam dużo i czy
                          Ci rzeczywiście przeszkadzają, pamiętając o tym że dostajesz w zamian za
                          oglądanie tych, które są bezpłatny produkt, który ktoś stworzył i nad którym
                          pracuje i zdobywa w ten sposób środki na rozwój tego programu. Ok? :)

Tylko mi nie pisz, że nie potrzebujesz komunikatora, bo zatoczymy kółko. Jeśli
                          chcesz dyskutować w ogóle o reklamie i spamie a nie konkretnie o Tlenie to
                          chyba nie ten wątek. Możemy założyć nowy :)

PS. Też nie znoszę spamu.
                          • wojtek32 Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 14:31
                            dj napisał:

> No to pokorzystaj z Tlenu i powiedz obietywnie czy reklam jest tam dużo i
                            czy
                            > Ci rzeczywiście przeszkadzają, pamiętając o tym że dostajesz w zamian za
                            > oglądanie tych, które są bezpłatny produkt, który ktoś stworzył i nad którym
                            > pracuje i zdobywa w ten sposób środki na rozwój tego programu. Ok? :)

Zapytam żonę, czy ok, podobno tam strasznie podrywają ;-))
                            • dj Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 15:18
                              wojtek32 napisał:

> Zapytam żonę, czy ok, podobno tam strasznie podrywają ;-))

Wiesz, to że podrywają orissę jak sobie wpisała do wizytówki "poderwij mnie",
                              nie znaczy że podrywają każdego :) Ty sobie wpisz "nie do poderwania" ;)
                              • orissa Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 15:31
                                dj napisał:

> wojtek32 napisał:
                                >
                                > > Zapytam żonę, czy ok, podobno tam strasznie podrywają ;-))
                                >
                                > Wiesz, to że podrywają orissę jak sobie wpisała do wizytówki "poderwij
                                mnie",
                                > nie znaczy że podrywają każdego :) Ty sobie wpisz "nie do poderwania" ;)

Dj, za Twoją radą wpisałam sobie "wiek 80 lat" :-)) Zobaczymy wieczorem, czy
                                poskutkowało ;-)))
                        • Gość: delfinek_wannowy Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 09:44
                          wojtek32 napisał:

> Ech, uparciuch ;-) Nie mam nic do komunikatorów (bo niby gdzie to napisałem?)
                          >
                          wojtku wiec ja ci polecam jeden dobry komunikator jaki mam czyli hotmail. tam
                          jest opcja wyboru albo płatny bez reklam albo bezpłaty z reklamami. ja mam
                          bezpłatny ale tak na wszelki wypadek zaznaczyłem minimalna ilość reklam jakie
                          maja do mnie docierac czyli gry (reklama średnio raz na tydzień) horoskop
                          (reklama raz na tydzien) przepisy kulinarne (reklama raz na dwa tygodnie) a
                          reszta to spamy od innych uzytkownikow ktorzy maja do mnie adres mailowy. i tam
                          zadne reklamy gazety nie docieraja :-). niestety komunikatory typu gg lub tlen
                          mam tylko dla tego ze inni nie maja hotmaila :-( a bardzo polecam.

ps. jesli ktos nie ma ochoty czytac roznego rodzaju reklam zawsze moze je
                          umiescic przed przeczytaniem w koszu
                    • Gość: Miłośnik kapusty Gadugadu sto razy lepsze! IP: *.airlan.pl 25.08.03, 08:33
            • strzaly_znikad Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 11:00
              przeciez pisalem ze admin spamuje na forum jakimis smiesznymi "komunikatorami" -
              ale mnie wyciał! wot, "demokracja" i "wolnosc slowa"!
              • mietowe_loczki Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 12:40
                strzaly_znikad napisał:

> przeciez pisalem ze admin spamuje na forum jakimis
                smiesznymi "komunikatorami"
                > -
                > ale mnie wyciał! wot, "demokracja" i "wolnosc slowa"!

fakt, po strzałach nie zostało ani śladu,
                to się nazywa morderstwo doskonałe :)
              • Gość: delfinek_wannowy Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 09:47
                strzaly_znikad napisał:

> przeciez pisalem ze admin spamuje na forum jakimis
                smiesznymi "komunikatorami"
                > -
                > ale mnie wyciał! wot, "demokracja" i "wolnosc slowa"!

a ja słyszałem ze admin to pacyfista
                hm czyzby przyjoł moją interpretacje tego słowa "dajcie mi broń będe
                pacyfikował wsie i miasta" ?
      • luisssa mietowe_loczki 15.08.03, 12:34
        mietowe_loczki, masz zarabiasta ksywe... :DDDDD
        Naprawde, rozbawilas mnie nia od rana, hehehehe!!!
        Pozdrawiam

luisssa
      • claygirl Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 17.08.03, 15:27
        ?!?!?!?!?! Posiadam tlen od ponad roku i nigdy nie wyskoczył mi "z niego" żaden
        pop-up. Żaden. Mam upośledzony tlen?
      • Gość: delfinek_wannowy Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 09:35
        mietowe_loczki napisała:

> zainstalowałam z ciekawości tego komunikatora i żałuję,
        > bo od wczoraj zdążyło mi wyskoczyć z dwadzieścia reklam
        > banków internetowych, tanich biletów lotniczych,
        > wakacji moich marzeń, niektóre z nich były bardzo upierdliwe
        > i nie dawały się tak szybko wyłączyć,
        > no, ale nie bądźmy tacy małostkowi
        > :-))

miętowe loczki ku woli przypomnienia w momencie instalacji tego programu były
        pewne opcje pewnie zaznaczyłaś to czego teraz nie chcesz. ja dostaje tylko nowe
        artykuły jakie pokazują sie na gazecie nic wiecj. pozdrawiam
        ps. zawsze mozesz zablokować opcje reklam
    • nonstop Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 11:46
      no dobra, ja się tylko pytam, czy tam dają reklamy szczotek (do maszyn
      młynarskich, wiadomo!), sznurków (wiadomych) oraz instrukcje dla rakiet
      taktycznych typu Cholon (prod. koreańskiej)?
      To przecież nadal nierozstrzygnięte kwestie ontologiczne.
      hyhy
    • Gość: moneo Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.pcs.com.pl 13.08.03, 14:45
      Z tlena to i może bym zaczal coś pisac, ale poczekam, aż dorobi się możliwości
      czatowania.... wtedy to co innego
      jak juz jestem przy Tlenie, to może jakis program do czatowania by ktos zrobił,
      z możliwością zapisu czatu (na swój własny uzytek), blokowania ników na
      stałe... i tak dalej....
      • orissa Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 14:49
        Gość portalu: moneo napisał(a):

> Z tlena to i może bym zaczal coś pisac, ale poczekam, aż dorobi się
        możliwości
        > czatowania.... wtedy to co innego
        > jak juz jestem przy Tlenie, to może jakis program do czatowania by ktos
        zrobił,
        >
        > z możliwością zapisu czatu (na swój własny uzytek), blokowania ników na
        > stałe... i tak dalej....

Oj, moneoo, a może najpierw się zapoznaj z możliwościami Tlenu, co?;-)
        Czat na Tlenie = konferencja (rozmowa w kilka osób jednocześnie)
        Zapis = archiwum
        Blokowanie nicków = kilka pomocnych opcji do wyboru :-)
        • Gość: Moneo Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.pcs.com.pl 13.08.03, 14:54
          Oj Oriska!

Chodzi mi o mozliwość łączenia sie z czatem gazeta.pl za pomocą niechby i
          Tlenu. konferencje czy cuś mnie już nie specjalnie interesuje...

Pozdrawiam,
          Moniak :o)
          • orissa Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 15:30
            Gość portalu: Moneo napisał(a):

> Oj Oriska!
            >
            > Chodzi mi o mozliwość łączenia sie z czatem gazeta.pl za pomocą niechby i
            > Tlenu. konferencje czy cuś mnie już nie specjalnie interesuje...
            >
            > Pozdrawiam,
            > Moniak :o)

hehe, Moneoo, tam jest na Tlenie takie "klik" i juz jestes na gazecie ;-)
            • Gość: rew2 Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 17:14
              Przeczytalem wszystko od deski do deski i ... mam dosc mialo byc o tlenie a
              jest o du... maryni macie cos na temet albo zamknijcie go bo niczego nikt sie
              nie dowie
              • orissa Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 17:47
                Gość portalu: rew2 napisał(a):

> Przeczytalem wszystko od deski do deski i ... mam dosc mialo byc o tlenie a
                > jest o du... maryni macie cos na temet albo zamknijcie go bo niczego nikt
                sie
                > nie dowie

No widzisz dj?;-) I było gadać o d... maryni?;-))))
                • Gość: MM a GG i tak jest najlepsze (n/txt) IP: *.ny5030.east.verizon.net 13.08.03, 18:32
                  • Gość: phi Re: a GG i tak jest najlepsze (n/txt) IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 19:02
                    podaj powody, uzywalem kiedys, teraz mam tlen i jestem zadowolony a ta wersja z
                    gazeta w ogole jest super - gadu gadu to sie juz nie rozwija, kombinuja jak
                    moga, wypuszczaja nowa wersja z niczym ciekawym i daja jej numer 6.0 zeby tylko
                    bylo wyzej od tlen - mam ludzi z gadu na tlenie i to mi starczy; fajny program
                    i sie rozwija ciagle
                • nonstop Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 18:33
                  o przepraszam bardzo, osobiście nie mam nic do żadnej Maryny oraz Jej hmm d...
                  szczotki to szczotki, a d... to d... , jakby..
                  :-))
              • Gość: Moneo Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.pcs.com.pl 13.08.03, 19:20
                Gość portalu: rew2 napisał(a):

> Przeczytalem wszystko od deski do deski i (...)
                Jakbys czytał od deski do deski to byś się doczytał, że czasem nawet jest i o
                Tlenie.

> jest o du... maryni
                No akurat ten temat jest doś popularny od kiedy zlikwidowali pokój erotyczny.

>macie cos na temet albo zamknijcie go bo niczego nikt sie
                > nie dowie
                no i ja takich facetów lubie... konkretny, chciałby zaraz wszystko wiedzieć,
                żeby mu to jeszcze prosto napisali. A najlepiej bez znaków przystankowych, bo
                po co komplikować wypowiedzi.
                To ja przepraszam i idę na alt.dupa.maryna.pl ;o)

Moneo.
                PS. Przepraszam wszystkich, ale nie mogłem sie powstrzymać :o).
                • qpon Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 13.08.03, 21:08
                  Gość portalu: Moneo napisał(a):

> To ja przepraszam i idę na alt.dupa.maryna.pl ;o)
                  >
                  > Moneo.
                  > PS. Przepraszam wszystkich, ale nie mogłem sie powstrzymać :o).

..sorki Moneo!!! ale nie tak szybko...własnie ten link już jest spalony a to
                  tylko dlatego ,że każdy się czepia du..Maryny--> mi już to przeszło ;))
                  Ale jeśli ja szukasz to zerknij na:
                  www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=69068
                  napewno gdzieś ją znajdziesz
                  .....................................................
                  z poważaniem webmajster:)portalu: alt.dupa.maryna.pl
      • mr.jedi Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 16.08.03, 02:10
        moneo.. noo.. to jest pomysł ;)) C++, Java, Delphi czekają ;) potrzeba dobrego
        pomysłu, moge podjąć się wykonania, ale to musi być opracowane, z paroma
        bajerami, ale nie do przesady :)
        Pozdrawiam
        Michał
    • Gość: Rafał Oczywiście jak to na forach, rzucili się na Admina IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 10:06
      Jeśli chodzi o Tlen, to niech nie wypowiada się ten kto nie spróbował, a
      bzdury o SPAMIE? Czyżby chodziło o ten mały banner u góry? To ma być SPAM?
      Piszemy o Komunikatorze Tlen - nie o kontach na o2.

SPAMEM nie jest to co przesyła redakcja danego portalu za zgodą użytkownika
      poczty. Darmowe konto wymaga nakładów finansowych, tym samym reklama raz na
      dzień nie stanowi chyba większego problemu? Oczywiście jeśli jest wysłana za
      zgodą właściciela skrzynki, a taką zgode zazwyczaj wyrażamy przy zakładaniu
      konta. To jest jeden z warunków założenia darmowego konta pocztowego.

Jeżeli uważacie za takich znawców tematu i ofiarodawców lepszych rozwiązań,
      darmowych, to stwórzcie komunikator sami i monitorujcie całą dobe jego sprawne
      działanie aby nie było z nim problemów. Oddajcie się za darmo czemuś. 24h na
      dobę pilnujcie za friko. Bądzcie uszczęśliwiaczami tych, których razi banner.
      Wątpie, że ktoś się zdecyduje na bycie Matką Teresą w takich przypadkach.
      Postawcie jeszcze serwery pocztowe jeśli Was stać.
      Niestety chyba nie wiecie z jakimi kosztami wiąże się utrzymanie serwerów i
      ile czasu trzeba poświęcać na pilnowanie aby wszystko było OK i nikt nie
      narzekał na złe działanie.

Najłatwiej krytykować i narzekać - mentalność Polaków. Za darmo Wam coś dać,
      to też będzie źle. Nie chcesz - nie korzystaj, ale też nie siej mitów.

Pozdrawiam
      • Gość: slv Re: Oczywiście jak to na forach, rzucili się na A IP: *.localnet / 192.168.0.* 21.08.03, 01:36
        odpowiedz na Twoja wiadomosc - Jabber. zreszta
        podstawa Tlenu.
      • Gość: delfinek_wannowy Re: Oczywiście jak to na forach, rzucili się na A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 09:56
        Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Najłatwiej krytykować i narzekać - mentalność Polaków. Za darmo Wam coś dać,
        > to też będzie źle. Nie chcesz - nie korzystaj, ale też nie siej mitów.
        > Pozdrawiam

Rafał no właśnie i tu jest pies pogrzebany "za darmo"
        powinni nam jeszcze dpołacić za kożystanie z czegoś
        pozdrawiam :-)
    • wojtek32 Zainstalowałem tlen... 14.08.03, 12:28
      i proszę się nie śmiać ;-)))
      Wrażenie 1-sze - zajmuje prawie 20 MB pamięci i rośnie :-((
      Minęło 20 minut, reklam brak ;-)
      • tebe Re: Zainstalowałem tlen... 14.08.03, 12:47
        20? Niemożliwe. Chyba, że masz 5 okien z rozmowami.
        U mnie w stanie spoczynku 13,5 M
        Opera w tym czasie 34 - z 4 oknami w tym jedno z masą zdjęć.
        pozdr :-)
        • wojtek32 Re: Zainstalowałem tlen... 14.08.03, 12:55
          tebe napisał:

> 20? Niemożliwe. Chyba, że masz 5 okien z rozmowami.
          > U mnie w stanie spoczynku 13,5 M
          > Opera w tym czasie 34 - z 4 oknami w tym jedno z masą zdjęć.
          > pozdr :-)

Ok, 19,560 było po konfiguracji, po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu
          wskoczył na 14, ale rośnie, no i to i tak nie jest mało.
          Internet Explorer 26,600 z czterema oknami, w tym z czatem ;-)

PS reklam nadal brak, loczki coś kręciły? ;-))

pozdr
          wojtek
          • Gość: Mors Re: Zainstalowałem tlen... IP: 195.94.218.* 14.08.03, 13:12
            phi, miranda 8 MB z wlaczonymi wtyczkami od gg, icq, aol, msn ;-)

Mors
            • tebe Re: Zainstalowałem tlen... 14.08.03, 13:23
              Morsie, ale naszych wiadomości tam nie masz ;-P
              • Gość: Mors Re: Zainstalowałem tlen... IP: 195.94.218.* 14.08.03, 17:15
                No dostaje podwojny newsletter :-/ Wystarczy :-)
                Ale wspolpraca z o2=OR ? wstyd ;-)

Mors
                • dj Re: Zainstalowałem tlen... 14.08.03, 17:19
                  Gość portalu: Mors napisał(a):

> No dostaje podwojny newsletter :-/ Wystarczy :-)

Phi :) To nie jest informacja na bieżąco :)

> Ale wspolpraca z o2=OR ? wstyd ;-)

www2.gazeta.pl/usenet/704534,27014.html?group=pl.news.mordplik&tid=20351
                  :)
          • dj Re: Zainstalowałem tlen... 14.08.03, 13:27
            wojtek32 napisał:

> Ok, 19,560 było po konfiguracji, po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu
            > wskoczył na 14, ale rośnie, no i to i tak nie jest mało.
            > Internet Explorer 26,600 z czterema oknami, w tym z czatem ;-)

Oj, Wojtku, Wojtku. Tlen uruchamia sobie IE, bo przecież indeks wiadomości z
            Gazeta.pl to nic innego jak strona WWW i z tego 19,5 MB gross to Internet
            Explorer :)

> PS reklam nadal brak, loczki coś kręciły? ;-))

Loczki się kręciły, bo loczki nie mają pewnie komputera zabezpieczonego i
            loczkom wyskakują ciągle jakieś popupy niemające nic wspólnego z tlenem.

No to teraz możemy konkretnie porozmawiać o zaletach i wadach programu :)

PS. Żona pozwoliła? :)
            • wojtek32 Re: Zainstalowałem tlen... 14.08.03, 13:41
              dj napisał:

> Oj, Wojtku, Wojtku. Tlen uruchamia sobie IE, bo przecież indeks wiadomości z
              > Gazeta.pl to nic innego jak strona WWW i z tego 19,5 MB gross to Internet
              > Explorer :)

Oj dj, dj ;-) Przecież nie ja, tylko Tlen wywołał tego IE ;-) Ale racja, to
              nie jest jakaś wielka wada przy 512 MB RAMu ;-) O zaletach porozmawiamy po
              weekendzie bo na Pojezierzu Łęczyńsko - Włodawskim kłopot z netem ;-)

> PS. Żona pozwoliła? :)
              Zaryzykowałem ;-))

pozdr
              wojtek

PS Reklam nadal brak
          • Gość: delfinek_wannowy Re: Zainstalowałem tlen... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 10:00
            wojtek32 napisał:

> wskoczył na 14, ale rośnie, no i to i tak nie jest mało.

wojtku dziwisz sie ze u mężczyzny rożnie?
            a 14 to chyba rozmiar europejski?
            zawsze mozna skorzystać z pompki z sex shopu :-) będzie wiecej
    • Gość: Duncan Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.chello.pl 14.08.03, 13:42
      > Zapraszamy Was do korzystania ze specjalnej wersji komunikatora Tlen.pl,
      > zawierającej powiadomienia o artykułach z portalu Gazeta.pl. Wersje
      > instalacyjną znajdziecie pod adresem: www.gazeta.pl/tlen/ i także
      > tam więcej informacji o programie.
      > Tutaj czekamy na wszelkie pytania i uwagi, na które oczywiście odpowiemy :-)
      > PS. Chyba, że będą nie na temat ;->

Uzwam juz od jakiegos czasu i jak dla mnie jest super. Fakt, ze Gazeta.pl przez
      to ma wieksza u mnie ogladalnosc.
      Ja juz przesiadlem sie calkowicie na Tlena (oczywiscie i tak 99% znajomych ma
      GG - ale da sie ich zaimportowac :).
    • Gość: jhfdshjf do Tebe i Dj IP: *.dsl.anhm01.pacbell.net 14.08.03, 20:08
      Ja wiem, ze Wam technika sprawia radosc, ale z tym Tlenem to jestescie jak
      dzieci. Klocicie sie z innymi i wyglada to naprawde smiesznie. Ja podam swoja
      opinie:

Mors ma racje. TYLKO miranda. Zadne inne.

A tlen nie dziala z USA. ZUPELNIE. Nawet te wiadomosci tekstowe. Jest to
      postawione w jakims zakatku internetu, niedostepnym dla szerokich rzesz
      zagranicznych ogladaczy. Opoznienie jest zabojcze.

Jesli juz, to GG, chociaz Tlen lepiej pomyslany. Moze Gazeta dofinansowalaby to
      przedsiewziecie i wrzucila to na jakis szybszy serwer, przynajmiej lacze jakies
      szybsze na swiat, co?

NIE LICZY SIE POMYSL - TYLKO DZIALANIE. Ja sie Tlenu nie tkne ponownie, dopki
      mi ktos w USA nie powie, ze dziala swietnie i jest sprawdzony. Na razie nie
      dziala. I nic tego nie zapowiada aby mialo zaczac dzialac. Pozdrawiam.
      • Gość: tylda Re: do Tebe i Dj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 23:56
        Gość portalu: jhfdshjf napisał(a):

> Moze Gazeta dofinansowalaby to przedsiewziecie i wrzucila to na jakis szybszy
        > serwer, przynajmiej lacze jakies szybsze na swiat, co?

he he he he
        gazeta i szybki serwer??
        dobre ;-)))))
        Tylda Pan
        • orissa Re: do Tebe i Dj 15.08.03, 01:49
          Czas na pierwszą ocenę. W Tlenie podoba mi się to, że można przenieść często
          nie działające GG, wszystko co potrzebuję mam "pod ręką" (sms, gazetę,
          skrzynkę pocztową), nie ma tu nachalnego i mrugającego banera (ten, który jest
          okazał się znośny dla moich oczu), szeroka gama różnych opcji i ustawień
          programu, świetny serwis gazety - można wybrać sobie działy z których na
          bieżąco są przekazywane najświeższe informacje (TV nie oglądam, a nie zawsze
          mi się chciało otwierać stron w poszukiwaniu wiadomości - teraz to wiadomości
          same do mnie przychodzą). Tlen się nie wyłącza tak jak GG, smsy idą z
          prędkością światła (do dziś pamiętam sms wysłany z GG, który do odbiorcy
          doszedł po 3 dniach), no i wyrażenie zgody na dodanie do kontaktów - nikt
          niepożądany nie będzie mnie miał na swojej liście. Przesyłania plików i
          rozmowy głosowej jeszcze nie testowałam, jak to zrobię to na pewno napiszę jak
          poszło. Nie wiem ile Tlen zajmuje miejsca i szczerze mówiąc mało mnie to
          obchodzi, gdyż wszystko inne działa bez zmian po zainstalowaniu Tlenu. Aby nie
          wyglądało to tak słodko, to napiszę też co mnie wnerwia w Tlenie. Mianowicie
          dwie ikonki na pasku. Ale to tylko taki kosmetyczny szczegół :-)
          Jak narazie u mnie 8 pkt na 10.
          P.S. Żadnych spamów i wyslakujących znienacka reklam nie odnotowano.
          • ka-8 Power GG 18.08.03, 13:04
            To akurat nie jest żaden problem. Wystarczy że zainstalujesz sobie
            nakładkę "Power GG" i problem zniknie, a pojawi się sporo dodatkowych i bardzo
            użytecznych funkcji.

Ka-8

orissa napisała:

>nie ma tu nachalnego i mrugającego banera (ten, który jest okazał się znośny
            >dla moich oczu
            • orissa Re: Power GG 18.08.03, 22:23
              ka-8 napisał:

> To akurat nie jest żaden problem. Wystarczy że zainstalujesz sobie
              > nakładkę "Power GG" i problem zniknie, a pojawi się sporo dodatkowych i
              bardzo
              > użytecznych funkcji.
              >
              > Ka-8

Owszem, miałam przez moment Power GG aby zobaczyć co to jest. Jednak mnie nie
              interesują kombinatorskie wtyczki :-)
              • Gość: delfinek_wannowy Re: Power GG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 10:03
                oj iskierko coś znowu kombinujesz :-p
          • Gość: tm Re: do Tebe i Dj IP: *.wronki.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 18:02
            orissa napisała:

[...]
            >GG, smsy idą z prędkością światła (do dziś pamiętam sms
            >wysłany z GG, który do odbiorcy doszedł po 3 dniach), no i
            [...]

Co do sms to o ile wiem, wszyscy wysylaja w podobny
            sposob - wpychajac wiadomosci na bramki darmowe
            operatorow, oni z kolei co jakis czas zmieniaja sposob
            "podawania" zeby to zablokowac, pozniej firma od
            komunikatora sie "dostosowuje", pozniej oni znowu
            blokuja...i tak w kolko. Moim zdaniem nie mozna
            powiedziec zdecydowanie, ze ten czy inny program lepiej
            wysyla sms-y - bramka mogla miec chwile slabosci akurat
            jak wysylalas tamtego sms-a. Gadu moim zdaniem i tak
            wysyla w ten sam sposob, co Tlen.
            Rozwiazaniem jest bramka platna - ja np. bylbym sklonny
            zaplacic drobna sume za jakis pakiet sms, bez reklam, z
            potwierdzeniem odbioru i innymi dodatkowymi funkcjami.
            Tylko bez koniecznosci zasilania co miesiac.

Pozdr.
          • Gość: tomaszek Re: do Tebe i Dj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 09:44
            orissa napisała:
            > wyglądało to tak słodko, to napiszę też co mnie wnerwia w Tlenie. Mianowicie
            > dwie ikonki na pasku. Ale to tylko taki kosmetyczny szczegół :-)

Tylko przez te dwie ikonki jadę cały czas na Kontakcie z WP...

Pozdr.
            Tomaszek
      • Gość: prozaKc Re: do Tebe i Dj IP: 80.51.10.* 16.08.03, 14:03
        Gość portalu: jhfdshjf napisał(a):

> A tlen nie dziala z USA. ZUPELNIE. Nawet te wiadomosci tekstowe. Jest to
        > postawione w jakims zakatku internetu, niedostepnym dla szerokich rzesz
        > zagranicznych ogladaczy. Opoznienie jest zabojcze.

A to dziwne, ja gadam z kumplem, który jest na wschodnim wybrzeżu SZA i
        wszystko jest w porządku. Owszem opóźnienie jest, ale nie zdażyło mi się
        dłuższe niż 1 - 2 sekundy. Chyba, że Marynarz blefujesz z tym wyjazdem ;-)

> NIE LICZY SIE POMYSL - TYLKO DZIALANIE. Ja sie Tlenu nie tkne ponownie, dopki
        > mi ktos w USA nie powie, ze dziala swietnie i jest sprawdzony. Na razie nie
        > dziala. I nic tego nie zapowiada aby mialo zaczac dzialac. Pozdrawiam.

Być może sekunda to dla niektórych już opóźnienie zabójcze? Mirande zaraz
        wypróbuję.

Pzdr prozaKc
        • Gość: ghdf Re: do Tebe i Dj IP: *.dsl.anhm01.pacbell.net 22.08.03, 20:37
          Nie dziala i juz. Tyle, ze ja jestem na zachodnim wybrzezu. To o 50% dalej.
    • Gość: 7 Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 16:36
      szkoda, ze nie dziala pod mac`iem

tylko dlatego zostaje dalej przy gg :P
    • Gość: jzm Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.chello.pl 17.08.03, 11:57
      A nie dało by się uruchomić kanału RSS dla innych
      komunikatorów? Nie używam tlena i nie chciałbym się
      przesiadać, a na przykład Miranda obsługuję kanały RSS.
      Wprowadziło to już więszkość polskich portali, a moja
      ulubiona Gazeta.pl (chyba) nie.
    • Gość: kaha_77 czy sa instalki na MACINTOSHE IP: 195.94.196.* 17.08.03, 16:41
      chce zainstalowac tlen, ale na kompach macintosh sie nie da, bo pliki exe nie
      graja z sysyemem mac'a.
      Czy sa instalki na MACINTOSHE?
      • artur.dent Re: czy sa instalki na MACINTOSHE 17.08.03, 18:08
        Gość portalu: kaha_77 napisał(a):

> chce zainstalowac tlen, ale na kompach macintosh sie nie da, bo pliki exe
        nie
        > graja z sysyemem mac'a.
        > Czy sa instalki na MACINTOSHE?

Czesc,

Niestety tylko GadGadu doczekalo sie makowej wersji, czyli
        iGadu, jest do sciagnicia na www.neostate.pl

pozdrawiam
        adent
    • Gość: pingwin Linux-siany tleenx IP: *.bielsko.msk.pl 18.08.03, 12:06
      Czy wiadomo coś o mozliwosciach obsługi tej opcji w
      najbliższym czasie w linuxowyn tleenex ?
      • Gość: jzm Re: Linux-siany tleenx IP: *.chello.pl 18.08.03, 20:26
        A jak sądzisz :)

Tak poważnie mówiąc wygląda to w tej chwili tak, że to
        jest oficjalny plugin, zrobiony do oficjalnego Tlena pod
        Windows. Tleenx tymczasem jest nieoficjalną wersją Tlena
        pod Linux/Unix.

Czy w takiej sytuacji można myśleć poważnie o obsłudze
        przez niego tej opcji? Patrz mój topic o RSS trochę
        wyżej, to RSS sprawiłoby, że byłoby możliwe zrobienie
        tego pod Linuxa. Inaczej tylko badanie pakietów, ale komu
        by się chciało :)
    • ka-8 Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 18.08.03, 12:35
      Nie wiem czy jest to możliwe, ale przydałaby się możliwość rozmowy z
      użytkownikami tlenu z poziomu portalu. Coś jak czat, po zalogowaniu się w
      portalu użytkownik figurowałby jako "dostępny" i mógłby rozmawiać z innymi
      użytkownikami tlenu "nadając" z komputera gdzie ów program nie jest
      zainstalowany. Oczywiście używając swojego identyfikatora.
      Czy to jest w ogóle do wykonania? :)

Ka-8
    • Gość: abc Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.03, 21:14
      A B C
      • adam.gazeta.pl Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 20.08.03, 01:48
        właśnie, będzie tlen na maca? ktoś coś o tym wie?
        • poldix Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 21.08.03, 15:55
          adam.gazeta.pl napisał:

> właśnie, będzie tlen na maca? ktoś coś o tym wie?

...pragnę poinformować użytkowników kompóterów Mac(nadgryzione jabłuszko:))
          że jestem w fazie beta testów programu Tlen_ogryz v.01b build 241.
          Jak narazie ta wersja jest niedokończona z powodu braku środków na dalsze
          rozwijanie tego programu!!!...po kompilacji żródłówek i włączeniu programu
          wynikowego... zapętlił się i nie jak go wyłączyć..pochłonął cały mój budżet
          na opłatę za energię elektryczną.Dlatego proszę o wsparcie finansowe,które
          pozwoliło by kontynuować pracę nad tym projektem.
          Podaję numer konta:
          ........................................
          BANK PEKAO S.A. I/O Blachownia
          Numer konta: 46372047-766-8577-0100
          ........................................
          Dziękuję za każdy datek!!
          poldix_programista
          • poldix Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 21.08.03, 15:57
            poldix napisał:

>kompóterów Mac(nadgryzione jabłuszko:))
            ...buachahahahaha
            pani loczek wybaczy..(komputerów)
    • Gość: liska Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 14:28
      czekajcie, ja czegoś nie rozumiem. Mam tlen.pl od dawna i reklam na nim nie
      widzę. Nic mi nie wyskakuje (w przeciwieństwie do gg, które miałam wcześniej).
      A tutaj proponuje mi się zainstalowanie tego samego komunikatora tylko z
      reklamami?
      • orissa Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 21.08.03, 15:53
        Gość portalu: liska napisał(a):

> czekajcie, ja czegoś nie rozumiem. Mam tlen.pl od dawna i reklam na nim nie
        > widzę. Nic mi nie wyskakuje (w przeciwieństwie do gg, które miałam
        wcześniej).
        > A tutaj proponuje mi się zainstalowanie tego samego komunikatora tylko z
        > reklamami?

Faktycznie nie rozumiesz :-)
        • Gość: ROZUMIEM Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.*.*.* 21.08.03, 16:07
          Bo tu, jak napisali admini, chodzi o dostęp do 'njusów'
          GW. Jest to sposób na zainteresowanie ludzi prtalem i
          gazetą. Sprawę jasno postawiono, chcesz być na gorąco
          informowana o nowych artykułach pojawiających się na
          portalu GW, instalujesz TlenGW, nie to nie. Nie wkładał
          bym tego do jednej szuflady ze spamem i reklamą, no może
          reklama tak. Ale chyba na uczciwych i jasnych zasadach?
          I o czym tu dyskutować? Nie chcesz notek z GW tonie, i już.

Lepiej powiedzcie, czy można powiązać tlen z Mozillą, a
          nie jak dotąd z M$IE? Czy jest to zastrzeżone, i tórcy
          Tlenu sobie zmian nie życzą? [to do adminów portalu]
          • orissa Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 22.08.03, 12:50
            Gość portalu: ROZUMIEM napisał(a):

> Bo tu, jak napisali admini, chodzi o dostęp do 'njusów'
            > GW. Jest to sposób na zainteresowanie ludzi prtalem i
            > gazetą. Sprawę jasno postawiono, chcesz być na gorąco
            > informowana o nowych artykułach pojawiających się na
            > portalu GW, instalujesz TlenGW, nie to nie. Nie wkładał
            > bym tego do jednej szuflady ze spamem i reklamą, no może
            > reklama tak. Ale chyba na uczciwych i jasnych zasadach?
            > I o czym tu dyskutować? Nie chcesz notek z GW tonie, i już.

Jednak nie rozumiesz. Newsy MOŻESZ ale NIE musisz otrzymywać. Można sobie Tlen
            zainstalować, a to, czy będą przychodziły newsy zależy tylko od tego, czy ktoś
            sobie zaznaczy otrzymywanie wiadomości czy nie. Nawet dobrowolnie można sobie
            wybrać kategorie. Te same informacje ukazują się na stronach gazety i każdy ma
            do nich dostęp. Ułatwieniem jest (dla tych którzy czytają wiadomości na
            gazecie) to, że wybierając interesującą dla siebie kategorię będziesz
            powiadamiany o newsach i nie będziesz musiał w pogoni za nimi latać po
            wszystkich stronach gazety. Nikt Cię nie zmusza do przyjmowania newsów, możesz
            szukać ich samodzielnie na gazecie bądź korzystać z innego serwisu.
    • Gość: Joogoo Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: 217.153.64.* 22.08.03, 12:21
      Pytanko - czemu mając zamapowany protokół HTTP na Mozillę
      uparcie otwiera mi się IE ? nie chcę tej przeglądarki
      używać, tylko taką jaką sam wybrałem
      • dj Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 22.08.03, 12:57
        Gość portalu: Joogoo napisał(a):

> Pytanko - czemu mając zamapowany protokół HTTP na Mozillę
        > uparcie otwiera mi się IE ? nie chcę tej przeglądarki
        > używać, tylko taką jaką sam wybrałem.

Niestety tylko Microsoft udostępnia w tej chwili kontrolkę IE,
        czyli możliwość wykorzystania przeglądarki w formie okrojonej
        i dlatego Tlen korzysta z IE.
        • Gość: kell Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.tkdami.net 22.08.03, 23:27
          ee, co to za bzdura. moze autorom nie chcialo sie dac
          mozliwosci ustawienia przegladarki (bo przeciez idziemy
          na latwizne i korzystamy z silnika msie), albo korzystac
          z przegladarki "domyslnej". taka banalna rzecz nie wymaga
          zadnych wielkich "kontrolek" tylko poswieceniu kilkunastu
          minut.
          a moze autorzy po prostu poszli na wielka latwizne i
          wykorzystuja silnik msie do wyswietlania reklam i
          podobnych bzdur. ale to ciagle nie tlumaczy czemu zwalac
          wine na msoft, skoro inni sobie z tym radza. zreszta
          identyczna rzecz jest w gg (polak jednak nie potrafi?).
          a tak na marginesie zastanawiam sie czy autorom tych
          programow tak ciezko bylo skorzystac z natywnych (tzn np
          windowsowych) "widgetow" (skoro juz uzywamy msie) tylko
          babrac sie w jakies skorki (oczywiscie uzytkownicy wyboru
          nie maja), dzieki temu obydwa programy maja udziwaczniony
          i niestandardowy interface. no starczy narzekania, jak
          ktos chce to skorzysta z programu ktory obsluzy i tlen i
          gg, do tego uruchamia linki w mojej ulubionej
          przegladarce (bez "kontrolek" od ms:))) i wyglada tak jak
          kazdy inny program ktorego uzywam
        • Gość: j. Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: 217.8.186.* 25.08.03, 12:25
          dj napisał:
          >
          > Niestety tylko Microsoft udostępnia w tej chwili kontrolkę IE,
          > czyli możliwość wykorzystania przeglądarki w formie okrojonej
          > i dlatego Tlen korzysta z IE.

czyżby?
          to proponuje spojrzeć na:
          www.mozilla.org/docs/codestock99/mozcontrol/mozcontrol_files/v3_document.htm
          (nie było ciężko znaleźć)
          i jeszcze:

daty w dokumencie mozilli:
          <o:Created򗶯-09-03T08:30:33Z</o:Created>
          <o:LastSaved򗶯-09-24T02:18:41Z</o:LastSaved>
          data posta:
          Data: 22-08-2003 12:57

dlaczego wszelkie informacje techniczne (scislej informatyczne) podawane przez gazete tak straszą nieprofesjonalizmem? a czasami nawet sprawiają wrażenie celowego wprowadzania w błąd?
          • dj Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 26.08.03, 14:50
            Gość portalu: j. napisał(a):

> dlaczego wszelkie informacje techniczne (scislej informatyczne) podawane
            > przez gazete tak straszą nieprofesjonalizmem? a czasami nawet sprawiają
            > wrażenie celowego wprowadzania w błąd?

Nie wiem jakie "wszelkie informacje" masz na myśli. Podaj przykłady. Jeśli
            chodzi o informację, którą komentujesz to przekazałem informację od twórców
            programu Tlen. Do tak szczegółowych dyskusji pozostaje mi zaprosić na forum
            Tlenu forum.o2.pl/forum.php?id_f=119 i polecić tam pytać o szczegóły
            twórców programu. Z tego co wiem w momencie powstania Tlenu Mozilla nie
            udostępniała jeszcze kontrolki. Ale jeszcze raz polecam dyskusję na forum
            Tlenu, bo nikt w Gazeta.pl nie pisal tego programu i nie potrafi odpowiedzieć
            szczegółowo na pytania o sam mechanizm.
        • Gość: groz Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.stock9.one.pl 25.02.04, 10:11
          Mozilla także ją udostępnia!
    • Gość: mamaela1 Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.acn.waw.pl 24.08.03, 08:48
      Jestem początkującym internautą i mam problem z moim komunikatorem @tlen.
      1. W oknie programu nie mam na dole paska"wiadomości"
      2. Nie mogę wysłać sms-a nigdzie!
      3. Podałam prawidłowy login i hasło i nic
      4. Co mam robić? Proszę administrarora o pomoc
      • Gość: abc Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.chello.pl 24.08.03, 16:04
        Raczej Ci nie pomogę, bo słabo znam Tlena, ale na pewno
        pomoc uzyskasz prędzej na forum tego komunikatora:

forum.o2.pl/forum.php?id_f=119 .

Pozdrawiam
    • Gość: mamaela1 Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.acn.waw.pl 24.08.03, 15:23
      Na miłość boską! Dajcie mi zmienić stare hasło i wreszcie zacząć korzystać z
      tlenu! Jakże ja się mogę uwiarygodnić? Mój adres mailowy: igras@autograf.pl
      Przed paroma miesiącami syn zainstalował mi TLEN i ani on, ani ja nie możemy
      sobie przypomnieć hasła! A dlaczego nie mogę zarejestrować się na nowo? Uparcie
      przypominacie mi stary login! A może chcę zmienić nazwę? Proszę o pomoc, bo
      ciągle instaluję i dezinstaluję TLEN i już nie wiem co mam robić! Moja prośba
      widnieje na tym forum od godz.8.00 rano i nawet nie raczycie odpowiedzieć! I to
      ma być pomoc, bezduszny cyborgu?!
      • Gość: Miłośnik kapusty gadu-gadu ok, dajcie spokój z tlenem IP: *.airlan.pl 25.08.03, 08:36
    • Gość: jajokersi Re: czemu Gazeta nie dla Gadu-Gadu? IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 16:54
      a 5mlnów użytkowników gadu ma...
      • Gość: Domek Re: czemu Gazeta nie dla Gadu-Gadu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 10:40
        Gość portalu: jajokersi napisał(a):
        > a 5mlnów użytkowników gadu ma...

A czemu? Wlasnie zupelnie nie rozumiem tak szalonej
        popularnosci tego programu. Tlen jest duzo ladniejszy, ma
        wszystko to, co GG i jeszcze wiecej - czemu wiec nie tlen?

Monopol jest zly wszedzie, nawet wsrod komunikatorow
        internetowych, dobrze wiec, ze jest wybor.
        Ja korzystam z tlena(u?) juz od dawna i reklam jest imho
        mniej niz w gg. Jezeli ktos jest przyzwyczajony do gg -
        ok, niech uzywa, ale ludzie - nie piszcie "po co nam
        tlen, jest gg", bo potem zostanie juz tylko gg i bedzie
        placz i zgrzytanie zebow ;))))
        • Gość: groz Re: czemu Gazeta nie dla Gadu-Gadu? IP: *.stock9.one.pl 25.02.04, 10:30
          > A czemu? Wlasnie zupelnie nie rozumiem tak szalonej
          > popularnosci tego programu. Tlen jest duzo ladniejszy, ma
          > wszystko to, co GG i jeszcze wiecej - czemu wiec nie tlen?

a czemu nie Jabber?
          Jabber to standard taki jak e-mail czy www (czytaj -
          www.jabber.org/about/overview.php)
          Sam Tlen bazuje na Jabberze, ale nie udostępnia połączenia ze światem zewnętrznym.

Patrz też www.jabberpl.org/

Jest dostępnych kilkadziesiąt programów pod różne systemy operacyjne, komórki, a
          nawet działające jako aplety Java - i to wszystko bez reklam (chociaż WPkontakt
          to takrze klijent jabbera łączący się z jabber.wp.pl)
    • kasia-s Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 26.08.03, 11:40
      bardzo pieknie się sciąga, instaluje, tworzy profil, po czym informuje, że
      nawiązuje kontakt z serwerem i na tym koniec - operacji nie mozna aktualnie
      przeprowadzic. Po kilku takich probach odinstalowalam, wyczyscilam z wszystkich
      pozostalosci po tlenie, zainstalowalam od nowa i... jak wyzej. Po trzeciej
      probie zrezygnowalam. GG instaluje sie i dziala bez problemu...
      • orissa Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 26.08.03, 16:53
        kasia-s napisała:

> bardzo pieknie się sciąga, instaluje, tworzy profil, po czym informuje, że
        > nawiązuje kontakt z serwerem i na tym koniec - operacji nie mozna aktualnie
        > przeprowadzic. Po kilku takich probach odinstalowalam, wyczyscilam z
        wszystkich
        >
        > pozostalosci po tlenie, zainstalowalam od nowa i... jak wyzej. Po trzeciej
        > probie zrezygnowalam. GG instaluje sie i dziala bez problemu...

Kasiu przyznam szczerze że to dziwne, bo przecież mamy takie samo łącze a u
        mnie instalacja poszła błyskawicznie i cały czas korzystam z Tlenu bez żadnego
        problemu. Kontakty GG przeniosłam na Tlen i ani razu nie zdarzyło mi się
        jeszcze żeby nie działało. Włącza się 5 sekund po uzyskaniu połączenia z netem.
        Może masz coś w tym czasie włączone? (jakiś program typu p2p - pamiętam, że
        kiedyś gg mi się nie chciało właczać jak jeszcze było audogalaxy a po
        wyłączeniu audiogalaxy włączało się odrazu).
        • kasia-s Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 26.08.03, 20:59
          orisso wiem ze powinno i ze cos go pewnie blokuje z firewoola , ale wlaśnie od
          madrzejszych chciałam sie dowiedzieć co i gdzie mam wyłączyć, żeby ruszyło, bo
          sama nie potrafię wymyslic.
    • Gość: kasia-s Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 22:19
      ten adres co mi dałes dj jest jakis lipny, wcale nie łączy, i to bez znaczenia
      czy wpisuje na poczatku www czy od razu w3...
      • dj Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 27.08.03, 14:36
        Gość portalu: kasia-s napisał(a):

> ten adres co mi dałes dj jest jakis lipny, wcale nie łączy, i to bez
        > znaczenia czy wpisuje na poczatku www czy od razu w3...

No to zadzwoń na infolinię usługi Neostrada i zapytaj o adres ich serwera proxy.
        • orissa Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 27.08.03, 15:44
          dj napisał:

> No to zadzwoń na infolinię usługi Neostrada i zapytaj o adres ich serwera
          proxy

Tylko czy Neostrada używa serwera proxy? ;-)
          • dj Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 27.08.03, 17:24
            orissa napisała:

> Tylko czy Neostrada używa serwera proxy? ;-)

Każdy większy provider ma jakiś swój serwer proxy. TPSA też :)
            • Gość: ktos Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 23:03
              Racja
        • Gość: xyz Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 22:00
          dj napisał:

> Gość portalu: kasia-s napisał(a):
          >
          > > ten adres co mi dałes dj jest jakis lipny, wcale nie łączy, i to bez
          > > znaczenia czy wpisuje na poczatku www czy od razu w3...
          >
          > No to zadzwoń na infolinię usługi Neostrada i zapytaj o adres ich serwera
          proxy
          > .
    • Gość: Ele Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 00:49
      Zglaszam problem ;)

Otoz przy kliknieciu na odnosniki w
      oknie wiadomosci zupelnie zawiesza mi sie
      Tlen. Chodzi o to ze nie radzi sobie on z
      otwarciem nowego okna IE (nawet jesli
      wydaje to polecenie recznie).

Jest to dosyc irytujace, bo musze sobie radzic
      kopiujac link i wstawiajac go recznie w
      przegladarke.

System to win xp (bez servicepacka1), IE6.0
      ze wszystkimi uaktualnieniami.

Pozdrawiam
      Ele
      • Gość: Maciek Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.f3.pl 09.09.03, 20:39
        Witam,

Jestem programistą z zespołu Tlen.pl, proszę o kontakt (wilczarz@tlen.pl),
        spróbujemy wyjaśnić ten problem.

pozdrawiam
        Maciek
    • roody102 Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 15.09.03, 15:52
      Czy jest sznasa na cos takiego w GG?
      • tebe Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 16.09.03, 16:39
        Raczej nie. Komunikator Tlen gada jednak z gg.
        • roody102 Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 16.09.03, 16:58
          Wiem, ze tlen gada z GG ale nie chce mi sie przechodzic z jednego na drugi, a
          tra opcja Gazety bardzo mi sie podoba - bardziej nawet niz newslettery... No
          nic, na razie zostane przy tym co mam. Tlena nie mozna klonowac?
          • koktajl_molotowa Czy koniecznie IE? 16.09.03, 18:54
            Czy Tlen musi "współpracować" z M$IE? Czy istnieje możliwość powiązania go z
            Mozillą? Grzebałem, grzebałem, grezbałem..., ale się nie dogrzebałem. Może
            jakaś nakładka? Byłbym wdzieczny, bo dziurawego M$IE niekoniecznie lubie używać.
            • tebe Re: Czy koniecznie IE? 16.09.03, 21:06
              Z tego co wiem, to musi...
              Mam podobny problem, korzystam z Opery i z tlenu. Ale aż tak bardzo sie nie
              gryzą... Tylko że tak czy siak mam zainstalowane Misie.
              Co do klonowania Tlenu - to już jest tak, że jedne progamy mają cechy, których
              nie mają inne i z tych powodów wybieramy właśnie je :-) Nawet wikłając się w
              żmudny proces migracji z jednego komunikatora na drugi.
              • roody102 Re: Czy koniecznie IE? 18.09.03, 12:40
                Ja mam mlodszego brata, stad klonowanie niezbedne... No, powiedzmy, bo i tak go
                nie puszczam do komputera ;))) A moze Tlena tylko sobie zrobic? Wtedy i GG klon
                by byl niepotrzebny... Mozna z GG wyeksportowac do Tlena liste kontaktow?
                • tebe Re: Czy koniecznie IE? 19.09.03, 15:11
                  Nie. Da się za to zaimportować ją tlenem :-)
          • Gość: windu Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl IP: *.icpnet.pl 27.11.03, 23:00
            Nie musisz przechodzic z tlenu na gg,mozesz sobie tak ustawic,
            ze bedziesz caly czas widoczny na gg i tlenie.
            Mnie najbardziej wkurza cholerny spam na koncie tlen,
            musialem sobie sciagnac POP Peepera,bardzo pomocny
            jest ten programik w niesciaganiu spamu.
          • feldkurat Przejdz chlopie na Tlena 29.01.04, 10:25
            Znacznie fajniejszy jest, prawdę mówiąc GG robi mega archaiczne wrażenie w porównaniu.
    • askip Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 18.09.03, 09:21
      mam zainstalowany komunikator, wybrałem odpowiednie odpcje a informacji z
      gtazety nie dostaję, ( dostawałaem przez jeden dzień) nikt też nie odpowiada na
      ewwentualne pytania pozdr
      • tebe Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 18.09.03, 12:45
        W tej sprawie najlepiej się skontaktuj z Maćkiem z tlenu (wilczarz@tlen.pl).
    • zebek1 Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 29.09.03, 12:38
      Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć co z konkursem "Od grania do
      mieszkania",ponieważ zniknął ze strony głównej.Bardzo proszę o odpowiedż,gdyż
      zostałm mi 1 dzień żeby wziąć w nim udział.
      • tebe Re: Komunikator Tlen.pl z Gazeta.pl 29.09.03, 13:29
        Nie wiem jeszcze co z konkursem. Ale dlaczego pytasz o to tutaj?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka