Gość: GoSC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 23:26 nie wiem czy dobrze słyszałem, ale podobno na nim nie chodzą wszystkie gry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chateau Steve Ballmer - szef Microsoftu: Windows 7 to s... 23.10.09, 23:51 Steve, marnujesz się w tym Microsofcie. Amway czeka na Ciebie, tam się spełnisz zawodowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kapusta11 Steve Ballmer - szef Microsoftu: Windows 7 to s... 24.10.09, 11:15 Balmer niczego sie nie boi ale w tym krotkim wywiadzie mowi o Apple 7 razy! Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Co by nie mówić o Gatesie to był on przynajmniej 24.10.09, 13:19 programistą, specjalistą w dziedzinie którą się zajmował. Ballmer to najpospolitszy managerzyna, którego cała wiedza to ideologiczne dogmaty zwierzęcego kapitalizmu i umiejętność oszukiwania ludzi oraz wyzyskiwania pracowników. O tego typu ludziach mam jak najgorsze zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Co by nie mówić o Gatesie to był on przynajmn IP: *.chello.pl 24.10.09, 19:11 Co by nie mówić o Gatesie to jego odejście dobrze zrobiło produktom Microsoftu, szczególnie Windowsowi. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Co by nie mówić o Gatesie to był on przynajmn 24.10.09, 20:21 Gość portalu: x napisał(a): > Co by nie mówić o Gatesie to jego odejście dobrze zrobiło produktom > Microsoftu, szczególnie Windowsowi. ************************** Gdyby nie Gates, to nie byłoby żadnego Microsoftu oraz Windowsów. Świat przez lata biłby pianę trybu znakowego, a grafika byłaby dostępna dla nielicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Co by nie mówić o Gatesie to był on przynajmn IP: *.chello.pl 25.10.09, 16:02 Jaki ma to związek z moim komentarzem i/lub artykułem? Gates ma swoje zasługi ale pod koniec profesjonalnej kariery nie potrafił już myśleć innowacyjnie i był dla Microsoftu balastem. Poszukaj w sieci jego emaili do podwładnych, chociażby na temat Windows Vista. Nawet Ballmer - prywatnie przyjaciel Gatesa - kiedy mówi o tym, że Windows 7 to pierwszy system bez nadzoru Billa wydaje się z tego faktu zadowolony. Kto przygląda się bliżej poczynaniom MS na różnych polach zauważy, że bardzo wiele się zmieniło w filozofii działania tej firmy po odejściu "guru" - i to zmieniło na korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Co by nie mówić o Gatesie to był on przynajmn IP: 89.100.167.* 27.10.09, 00:05 > Gdyby nie Gates, to nie byłoby żadnego Microsoftu oraz Windowsów. > Świat przez lata biłby pianę trybu znakowego, a grafika byłaby > dostępna dla nielicznych. Piramidalne bzdury. Tryb graficzny był dostępny na lata przed Windows (włączając w to wersje 1, 2 oraz 3 i dlasze jak 3.1 i 3.11). Bardzo zaawansowanym trybem graficznym dysponował Acorn oraz Macintosh. Prawdziwym innowatorem był też NeXT oraz SGI. Windows NT powstał jako odszczep systemy OS/2 IBM-a, który od zawsze dysponował przyzwoitym trybem graficznym. Swoje grafoczne środowisko pracy (CDE) przygotował również Sun. Nie należy również zapominać o Amigach i Atari ST/TT. W życiu nie można powiedzieć, że gdyby nie Microsoft to nie byłoby trybu graficznego. Wręcz przeciwnie, gdyby Microsoft nie zmonopolizował rynku rewolucyjne projekty takie jak BeOS nie musiałyby pójść na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
drupal język rosyjskiego czy chińskiego aparatczyka 24.10.09, 15:54 partyjnego nie różni się zupełnie od języka prezesa zachodniej korporacji... Ciekawe, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
madiba81 Steve Ballmer - szef Microsoftu: Windows 7 to s... 24.10.09, 19:20 ulubiona funkcja balmera to szybkosc? ciekawa funkcja? to jakas nowinka w windzie? balmer durniu, jak chcesz szybki system to sciagnij sobie jakies distro linuxa albo kup maca. vista bis i szybkosc? sprzecznosc sama w sobie. no, chyba ze ma sie 2GB RAMu Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Steve Ballmer - szef Microsoftu: Windows 7 to 24.10.09, 20:26 madiba81 napisał: > balmer durniu, jak chcesz szybki system to sciagnij sobie jakies distro linuxa > albo kup maca. ***************************** Żeby przysnąć przy otwieraniu OpenOffice'a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin Re: Steve Ballmer - szef Microsoftu: Windows 7 to IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.09, 22:16 maruda.r napisał: > Żeby przysnąć przy otwieraniu OpenOffice'a? z ciekawości sprawdziłem ~8 sekund na moim Ubuntu... Straszny śpioch z Ciebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Steve Ballmer - szef Microsoftu: Windows 7 to 25.10.09, 08:45 Gość portalu: admin napisał(a): > maruda.r napisał: > > Żeby przysnąć przy otwieraniu OpenOffice'a? > > z ciekawości sprawdziłem ~8 sekund na moim Ubuntu... > Straszny śpioch z Ciebie ;) ****************************** 4 sekundy (bez tzw. opcji szybkiego uruchomiania) na XP. Odpowiedz Link Zgłoś
rdabr Re: Steve Ballmer - szef Microsoftu: Windows 7 to 26.10.09, 10:00 Szybkość zależy jeszcze od tego czy otwiera się główny "OpenOffice" czy np. Writer. Ten drugi otwiera się znacznie wolniej. Do tego dochodzi szybkość twardego dysku. I jeszcze nie bez znaczenia jest fakt czy otwiera się po raz pierwszy czy kolejny raz od włączenia komputera. Także czy opcja szybkiego uruchamiania jest w ogóle nieaktywna czy została tylko wyłączona na czas testu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Steve Ballmer - szef Microsoftu: Windows 7 to IP: *.chello.pl 25.10.09, 16:09 > balmer durniu, jak chcesz szybki system to sciagnij sobie jakies distro linuxa > albo kup maca. vista bis i szybkosc? sprzecznosc sama w sobie. no, chyba ze ma > sie 2GB RAMu Widać, że nie używałeś nigdy Maca. Jeśli będziesz miał okazję to porównaj wydajność np. takiego Photoshopa. Popularność Maca wśród tzw. designerów to na pewno nie zasługa jego wydajności. Szkoda też, że Photoshopa pod Linuxem nie porównasz, wielka szkoda. A 2GB RAMu? Nie żartuj, to dzisiaj norma. Odpowiedz Link Zgłoś
rdabr Szybki i prosty to był Windows 95 25.10.09, 11:11 który potrzebował zaledwie 32MB RAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Steve Ballmer - szef Microsoftu: Windows 7 to s... IP: *.tktelekom.pl 25.10.09, 12:20 mój Office 2003 otwuera sie ponizej 2-3 sekund , przy 4 gb pamieci ram jedno jest pewne windows xp dzialal mi lepiej niz vista zreszta jedno mnie martwi ... dlaczego musze kupowac system z nowym kompem? Mam 4 komp i 4 system... mam hp z zainstalowanym systemem ... skoro juz place to powinni dawac dodawac oryginalne nosniki z systemem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Steve Ballmer - szef Microsoftu: Windows 7 to IP: *.tktelekom.pl 25.10.09, 12:22 mialem na mysli ze mialem 4 kompy .. teraz mam jednego wczesniejsze trzy zostaly zezłomowane musowo wraz z systemem bo wczesniej zakupiony system nie mogl byc uzyty w innym kompie.nowym kompie Odpowiedz Link Zgłoś
dustinmadness Steve Ballmer - szef Microsoftu: Windows 7 to s... 25.10.09, 13:10 Szybkość? Chyba w stosunku do ultrapowolnej Visty. Notabene to ten sam odgrzewany kotlet co poprzedniczka z trochę bardziej zoptymalizowanym jądrem by było bardziej responsywne na wielordzeniowych procesorach. Do tego trochę kosmetyki w interfejsie (pasek i wstązki) i dodana obsługa ekranów dotykowych i gotowe - można znów klepać kasę. Testowałem 7 zarówno na wirtualnej jak i rzeczywistej maszynie i wnioski są takie, że jesli już masz system, który uciagnie Vistę to nie warto kupować W7 bo i tak niemal nie zauważysz różnicy. Jak masz stary jednordzeniowy komputer (netbook) i jakieś 1-2 GB to XP na nim śmiga, a W7 chodzi ledwie znośnie, nie obciąża tak dysku jak Vista za to wiatraczek na procesorze zasuwa non stop jak mała suszarka (Zapomnij o ciszy i długiej pracy na baterii). Tak więc upgradować nie warto, a jak kupisz nowy komputer to i tak dostaniesz w cenie czy Ci się to podoba czy nie. A te całe XP mode to po pierwsze jest dostępne jedynie w drozszych wersjach W7, a po drugie to można mieć to już dawno wykorzystując VirtualBox czy VMware. Balmer jak każda sroczka swój ogonek chwali, a tak naprawdę to czują na plecach gorący oddech Apple. Linuksy zresztą przez ten czas zrobiły się całkiem używalne i funkcjonalne - trochę brakuje gier i profesjonalnych programów, za to w zastosowaniach typu internet/zdjęcia/muzyka/filmy sprawdzają się lepiej niż windows. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hollowman Re: Steve Ballmer - szef Microsoftu: Windows 7 to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 14:38 mądre słowa. Ja odniosę się do słów Ballmera, który to wspomniał że w cenie jednego iMaca można mieć trzy komputery klasy pc.. widać kto stawia na jakość wybiera Maka, kto na ilość - Windows.. ja swoją drogą wole mieć jeden, porządny i stabilny komputer niż 3 które po roku będą do wywalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx apple sucks IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.09, 15:51 skad sie biora te legendy o jakosci produktow apple? bo nikt ich nie uzywa a prasa lyka marketing apple? macos to przereklamowany badziew, produkt dla niszowych uzytkownikow. wieszacie psy na ms - podczas gdy prawdziwym czarnym charakterem jest apple - zachowuja sie jak jakas sekta z totalitarnym zacieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: apple sucks IP: *.chello.pl 25.10.09, 16:15 > skad sie biora te legendy o jakosci produktow apple? Najczęściej od ludzi, którzy spędzają życie marudząc na Windowsa, a Maca widzieli tylko na zdjęciach. Mac to takie ich marzenie o tym, że gdzieś tam musi być jakiś lepszy świat, etc. Mac jest bezpieczniejszy i ładniejszy od Windowsa XP. Dokładnie to samo można powiedzieć o Visćie. Wady też mają podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: apple sucks IP: *.kajetany.net 25.10.09, 17:30 Stąd legendy bo nikt ich nie używa... Jak kiedyś dojrzejesz do stabilnego systemu, braku pojęcia "sterowniki" i systemu czyniącego z pracy przyjemność ujrzysz zalety Mac OS'a. I to nie prasa lansuje Apple, tylko sam Ballmer wspomina o nim co chwilę... MS jest dobry w robieniu symulatorów lotniczych a nie systemów operacyjnych. Zgadzam się że ceny Apple są u nas tragiczne co dodatkowo zniechęca ludzi, ale większy udział ma u nas niedostatek dilerów i samych kupujących (zamknięte koło). Nie widze nic sektowego ani totalitarnego w Apple. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: apple sucks IP: *.chello.pl 25.10.09, 20:27 > Stąd legendy bo nikt ich nie używa... Jak kiedyś dojrzejesz do stabilnego > systemu, braku pojęcia "sterowniki" i systemu czyniącego z pracy przyjemność > ujrzysz zalety Mac OS'a. Snow Leopard stabilny? Dobry żart. Brak pojęcia "sterowniki"? Żart jeszcze lepszy - www.apple.com/downloads/macosx/drivers/ System czyniący z pracy przyjemność? Tu owszem Mac OS bije na głowę stare Windowsy, ale Windowsa 7 już nie. Jak dla mnie jedyna przewaga komputerów z Mac OSem to to, że nie trzeba się martwić o wirusy. Jeżli dla kogoś jest to cecha ważniejsza niż kompatybilność z większością sprzętu, dostęp do oprogramowania, cena i wydajność to polecam mu Maci. > Nie widze nic sektowego ani totalitarnego w Apple. Sprawdź dokładniej pod hasłami: iPod, iPhone, iTunes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rappy na moim kompie 7 smiga lepiej niz xp IP: 94.254.140.* 26.10.09, 10:02 Wybiórcza prędkość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Windows 7 to rewolucja sami zobaczcie IP: 91.198.118.* 26.10.09, 13:03 Windows 7 na pewno nie bedzie taki jak poprzednie wersje sami zobaczcie to będzie REWOLUCJA: www.youtube.com/?v=Gk4FIIkKXdw Odpowiedz Link Zgłoś