GoĹÄ: St.Lazare IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.04, 19:23 oj, ale osly w tej bruxeli. obejrzeliby "poszukiwany-poszukiwana" i zrozumieliby, ze jak MY bedziemy w tej UNII, to wszystkie te doplaty nie beda warte funta klaków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: DC Re: UE awantura o dopłaty do cukru IP: *.pam.szczecin.pl 28.01.04, 19:38 Chociaż w referendum głosowałem za przystąpieniem do Unii, mam coraz bardziej mieszane uczucia.Mam wrażenie, że już na starcie "stare" kraje sprawdzają,jak bardzo można zmieniać zasady gry i jak dalekie zmiany "nowi" są w stanie zaakceptować. Daleko w tym do dżentelmeństwa-liczy się tylko partykularny, czasem krótkotrwały i nastawiony na korzyści polityczne interes.Teraz gramy w "cukier". Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer To jest k..... regularna komuna :((( 28.01.04, 19:58 Przez unijnych Komisarzy Ludowych, speców od kolektywizacji rolnictwa stracą wszyscy: - konsumenci, bo tona cukru na rynku światowym kosztuje $180 a na regulowanym rynku euro-kołchozu ok 500 euro. - chłopi bo dostaną mniej niż ich "wolna konkurencja" z Niemiec i Francji... Do tego dojdzie najprawdopodbobniej 10-cio procentowy podatek od zgromadzonych zapasów a także przetworzonych produktów zawierających cukier... To jest k.... regularna komuna :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: To jest k..... regularna komuna :((( IP: *.proxy.aol.com 28.01.04, 20:05 Ale zapominasz ze za komuny nie bylo wolnosci obywatelskich lub demokracji. W Uni bedziecie mogli sie organizowac i powoli zmieniac reguly gry. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: To jest k..... regularna komuna :((( 28.01.04, 21:02 Gość portalu: Ewa napisał(a): > W Uni bedziecie mogli sie organizowac i powoli zmieniac reguly gry. Mam nadzieje ze naszą niezłomną postawą przyczynimy się do rozwalenia tego kołchozu od środka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rozsadek Re: To jest k..SPOKOJNIE TO JEST TYLKO SOLTYK :((( IP: 213.52.200.* 29.01.04, 00:34 franzmaurer napisał: > Przez unijnych Komisarzy Ludowych, speców od kolektywizacji rolnictwa stracą > wszyscy: > - konsumenci, bo tona cukru na rynku światowym kosztuje $180 a na regulowanym > rynku euro-kołchozu ok 500 euro. > - chłopi bo dostaną mniej niż ich "wolna konkurencja" z Niemiec i Francji... > > Do tego dojdzie najprawdopodbobniej 10-cio procentowy podatek od zgromadzonych > zapasów a także przetworzonych produktów zawierających cukier... > > To jest k.... regularna komuna :(((( TO JEST TYLKO INTERPRETACJA SOLTYKA. DO TEGO na dodatek MIESZA NICEE JAKO JEJ PRZECIWNIK ! AZEBY WYROBIC SOBIE JAKIES ZDANIE TRZEBA SIEGNAC DO ZRODEL NIEZALEZNYCH (OD MICHNIKA) ! rozsadek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wojtek No i mamy "pomoc" z UE. IP: *.180.62.81.dial.bluewin.ch 28.01.04, 21:31 W 2013, jak juz nie bedzie polskiego rolnictwa, to bedziemy dostawac do rolnictwa pelne doplaty. I oni mowia, ze nam cos daja. Tu zabieraja, tam daja a skladke trzeba bedzie placic. A do tego nie podoba im sie Nicea. Moze wogole nie powinnismy miec prawa glosu? Odpowiedz Link Zgłoś